نقد و بررسی شیائومی 14T؛ قاتل پرچمدار خواستنی
شیائومی 14T جدیدترین قاتل پرچمدار تولید شده توسط این شرکت چینی است. دستگاهی که در نسل گذشته با ارتقاهای متعدد در بخشهایی مانند سختافزار، دوربین، کیفیت ساخت و نمایشگر توانست توجه بسیاری از کاربران به خود جلب کند.
بیشتر
نقد و بررسی متنی شیائومی ۱۴ تی
در حال حاضر، شیائومی ۱۴ تی در بازه قیمتی ۲۷ تا ۳۰ میلیون تومان به فروش میرسد که با توجه به مشخصات فنی آن انتخاب بسیار معقولی به حساب میآید. در ادامه نگاهی به قاتل پرچمدار جدید شیائومی بهنام Xiaomi 14T میاندازیم و نکات مثبت و منفی آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
طراحی؛ باکیفیت و خوشدست
شیائومی برای 14T از زبان طراحی جدید خود استفاده کرده و دیگر خبری از پنل پشتی خمیده نیست. اکنون که صحبت از پنل پشتی شد باید اشاره کنیم که این بخش شیشهای، توسط لایه محافظی بهنام Panda X محافظت میشود. خوشبختانه پنل پشتی اثرات چربی و انگشت را نمایش نمیدهد که یک نکته مثبت بهشمار میرود.
شیائومی ۱۴ تی از ظاهر ساده، ولی در عین حال زیبایی برخوردار است؛ در واقع امسال غول فناوری چینی تصمیم گرفته اکثر محصولات خود را با نمای ساده عرضه کند.
این قاتل پرچمدار در ابعاد ۱۶۰.۵ در ۷۵.۱ میلیمتر با ضخامت ۷.۸ میلیمتر تولید میشود؛ دقیقا همان ابعادی که اکثر گوشیهای بازار هستند. با توجه به مشخصات گفته شده با دستگاه تقریبا بزرگی سروکار داریم، اما با وزن تقریبی ۱۹۳ گرم و تقسیم وزن مناسب، در دست چندان اذیتکننده نیست.
بیرونزدگی لنزها چندان زیاد نیست و موقع کار کردن روی سطوح صاف مشکلی بهوجود نمیآید. البته برای اینکه خیالتان راحتتر باشد، امکان استفاده از کاور سیلیکونی داخل جعبه هم وجود دارد. بهغیر از بخش دوربین، مورد دیگری در پنل پشتی به چشم نمیخورد و برای همین به بخش جلویی میرویم.
شیائومی 14T در پنل جلویی خود از نمایشگر ۶.۶۷ اینچ میزبانی میکند که برای محافظت از آن لایه گوریلا گلس نسخه پنج استفاده شده است؛ بهنظر میرسد تنها دلیل استفاده شیائومی از یک محافظ هزینه قدیمی، کاهش هزینههای تولید باشد.
خوشبختانه، حاشیههای بسیار باریکی را شاهد هستیم و همین موضوع هم باعث شده به حدود ۸۹ درصد بخش جلویی دسترسی داشته باشیم.
فریم این گوشی از جنس پلاستیک است، اما بهگفته شیائومی از ساختاری مانند آلومینیوم در ساخت آن استفاده شده تا دوام و مقاومت بالایی داشته باشد.
رنگ فریم با پنل پشتی یکسان است و روکش مات آن هم باعث شده تا ظاهر شیکی پیدا کند. در لبه سمت راست مانند اغلب گوشیهای شیائومی کلید پاور و راکرهای صدا قرار گرفتند که دسترسی به آنها بسیار ساده است؛ البته مادامی که دستهای بزرگی داشته باشید.
در نهایت باید اشاره کنیم که شیائومی 14T مانند نسل قبلی خود به گواهی IP68 مجهز شده؛ در واقع این دستگاه مقاومت کامل در برابر نفوذ آب و غبار دارد.
نمایشگر؛ واضح و روشن
همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، شیائومی 14T از نمایشگری ۶.۶۷ اینچ بهره میبرد، اما در این بخش بهصورت کامل آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
این نمایشگر بزرگ از وضوح ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ پیکسل استفاده میکند که محتوا را روی یک پنل AMOLED به نمایش میگذارد. همچنین اشاره میکنیم، این رزولوشن توسط شیائومی 1.5K اعلام شده است.
صفحه نمایش شیائومی ۱۴ تی تراکم ۴۴۵ پیکسل در هر اینچ دارد که باعث میشود محتوا با وضوح و جزئیات بالا نمایش داده شوند.
این پنل مانند نمایشگر نسل قبلی خود یعنی 13T میتواند بهازای هر ثانیه، نمایشگر را ۱۴۴ بار روشن کند تا کاربران تجربه روان و سریع داشته باشند.
مدیریت نرخنوسازی توسط نرمافزار انجام میشود و باید گفت که در این زمینه عملکرد مطلوبی دارد و به محض برداشتن انگشت از روی نمایشگر، نرخ روی ۶۰ هرتز قرار میگیرد.
صفحه نمایش بهکار رفته برای شیائومی ۱۴ تی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و میتواند تا ۶۸ میلیارد رنگ را نمایش دهد؛ در واقع این پنل ۱۲ بیتی، امکان نمایش طیف گستردهای از رنگها را دارد تا تصاویر و محتوا را با دقت و جزئیات بالاتری نمایش دهد.
بهگفته شرکت چینی، 14T توانایی دستیابی به بیشینه روشنایی ۴۰۰۰ نیتی دارد که فقط هنگام تماشای محتوا HDR به مدت محدودی این روشنایی تولید میشود. حداکثر روشنایی تولید شده در حالت خودکار به ۱۶۰۰ نیت میرسد که برای کار کردن زیر نور مستقیم خورشید کاملا مناسب است.
نرمافزار؛ امکانات شخصیسازی متنوع
همانطور که میدانید، طی سالهای اخیر، گوشیهای شیائومی از مشکلات متعددی رنج میبردند که اصلیترین آن رابطکاربری بود؛ در واقع بسیاری از کاربران از وجود باگها آزاردهنده، مصرف بالای باتری و رم و نمایش تبلیغات زیاد انتقاد میکردند.
با این حال، غول فناوری چینی پوسته خود را با تغییرات و بهینهسازیهای متعدد سعی در جبران این مشکلات دارد و باید بگوییم که در این زمینه واقعا گامهای مثبتی برداشته است.
شیائومی ۱۴ تی با رابطکاربری HyperOS مبتنی بر اندروید ۱۴ عرضه میشود و بهگفته شرکت تولیدکننده تا پنج سال بهروزرسانیهای نرمافزاری که شامل چهار نسخه جدید از سیستمعامل اندروید و تا پنج سال آپدیتهای امنیتی میشود، دریافت میکند.
پوسته جدید شیائومی مانند نسخه قبلی خود از امکانات شخصیسازی گستردهای بهره میبرد و دست کاربران برای اعمال هرگونه تغییر ظاهری باز است.
از نظر ظاهری، تفاوت چندان زیادی میان هایپر او اس و میوای دیده نمیشود و اگر تجربه کار کردن با یکی از گوشیهای شیائومی را داشته باشید، کار کردن با این رابطکاربری برایتان سخت نخواهد بود.
از امکانات شخصیسازی این رابطکاربری میتوان به قابلیت تغییر قفل صفحه، آیکون پکها، تم، فونت و وزن آن و موارد دیگر که از حوصله متن خارج است، اشاره کرد.
کار کردن با هایپر او اس بسیار ساده است و پیچیدگی خاصی ندارد و هنگام استفاده روزمره و معمولی مانند اجرای چند برنامه بهصورت همزمان سرعت مناسبی دارد.
همچنین شیائومی 14T هم مانند سایر دستگاههای بازار به هوشمصنوعی مجهز شده، ولی باید آنها را بهصورت مجزا دانلود کنید. از امکانات مرتبط به پردازش هوشمصنوعی میتوان به AI Image، AI Portraits و AI Magic Eraser اشاره کرد.
البته قابلیت اضافه کردن زیرنویس به ویدیو با استفاده از این هوش هم وجود دارد که در مرحله بتا است و در آپدیتهای بعدی به این گوشی و سایر محصولات شیائومی اضافه میشود.
برای باز کردن قفل دستگاه، مانند اکثر گوشیهای بازار، اثر انگشت و تشخیص چهره وجود دارد. با استفاده از هر دو روش عملکرد مطلوبی از خود بهجای میگذارد و در کمترین زمان ممکن قفل دستگاه را باز میکند.
سختافزار؛ قدرتمند و همهفن حریف
شیائومی 14T مانند نسل قبلی خود به تراشه قدرتمند مدیاتک بهنام دایمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا مجهز شده که پیشتر هم در گوشی پوکو ایکس ۶ پرو از آن استفاده شده بود.
پردازنده مرکزی این تراشه از هشت هسته با چینش ۱+۳+۴ استفاده میکند که شامل یک هسته بزرگ از نوع Cortex-A715 با فرکانس ۳.۳۵ گیگاهرتز، سه هسته میانقدرت از نوع Cortex-A715 با فرکانس ۳.۲۰ گیگاهرتز و چهار هسته کوچک از نوع Cortex-A510 با فرکانس ۲.۲۰ گیگاهرتز میشود.
برخورداری هستههایی با معماری Cortex-A715 باعث میشود تا این پردازنده در پردازشهای مولتیتسکینگ عملکرد مطلوب و مصرف بهینهتری داشته باشد.
همچنین مجموعه این تراشه را پردازنده گرافیکی Mali G615-MC6 تکمیل میکند تا بتواند به راحتی از پس کارهای گرافیکی و اجرای بازیهای سنگین موبایل برآید.
شیائومی 14T در اجرای بنچمارکهایی نظیر آنتوتو، 3DMark و گیکبنچ بسیار موفق عمل کرد و توانست امتیازهای بالایی دریافت کند. البته دور از انتظار نبود؛ چرا که دایمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا یکی از تراشههای قدرتمند بازار به حساب میآید.
هنگام اجرای بازیهای موبایلی با گرافیک بالا نیز شاهد عملکرد بسیار خوبی بودیم، مدیریت حرارت به خوبی انجام شد و خبری از افت فریم هم نبود تا این دستگاه در بخش سختافزار امتیاز مطلوبی را از سمت ما دریافت کند.
دوربین؛ پیشرفته و کارآمد
شیائومی برای قاتلپرچمدار جدید خود همچنان از چینش دوربینهای سهگانه استفاده کرده که متشکلاند از دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی مجهز به لرزشگیر اپتیکال، دوربین ۵۰ مگاپیکسلی تلهفوتو با زوم اپتیکال ۲ برابر و دوربین ۱۲ مگاپیکسلی اولتراواید. دوربین سلفی هم بهجای حسگر ۲۰ مگاپیکسلی به حسگر ۳۲ مگاپیکسلی ارتقا یافته است.
همچنین باید به این نکته اشاره کنیم که وظیفه تنظیم لنزهای دوربین نیز مانند نسل قبلی شرکت معروف لایکا برعهده داشته است.
عکسهای گرفته شده با دوربین اصلی در نور روز از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و از نکات مثبت آن میتوان به جزئیات مناسب، کنتراست مطلوب و رنگهای نزدیک به واقعیت اشاره کرد. البته شما میتوانید با روشن کردن حالت لایکا، تصاویر خود را با کنتراست بیشتر ثبت کنید.
دوربین تلهفوتو با زوم اپتیکال ۲ برابر در برابر رقبای همرده خود عملکرد مناسبی از خود بهجای میگذارد. در مرحله ۴ برابر کیفیت عکسها همچنان مطلوب است و میتوانید روی آن حساب باز کنید.
البته بدیهی است که با افزایش زوم، کیفیت تصاویر کاهش پیدا میکند که باز هم با توجه به برچسب قیمتی محصول چندان نکته منفی به حساب نمیآید.
دوربین ۱۲ مگاپیکسلی اولتراواید نسبت به ماهیت لنز، کیفیت قابل قبولی دارد و عکسهای فوقعریض خوبی ثبت میکند. البته در برخی از سوژهها، اطراف کادر اعوجاج دیده میشود که مربوط به واحد پردازش تصویر میشود.
در شب عملکرد دوربین همچنان خوب است و کیفیت تصاویر ثبت شده برای اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی مناسب است. البته از دوربین اولتراواید و تلهفوتو نباید انتظار جزئیات بالایی داشته باشید.
عملکرد دوربین سلفی در روز مطلوب ولی در شب متوسط است؛ جزئیات و نوردهی متوسط هستند و نویز نیز به چشم میخورد.
باتری؛ ماندگاری بالا با شارژ سریع
شیائومی 14T هم مانند اغلب گوشیهای بازار به باتری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی مجهز شده که با توجه به تراشه بهینه و رابطکاربری کممصرف هایپر او اس با استفادههای معمولی و ساده میتواند تا یک روز دوام بیاورد.
سلولهای بهکار رفته در این باتری از نوع لیتیوم-پلیمر است و از شارژ سریع با حداکثر توان ۶۷ وات پشتیبانی میکند. البته نکتهای که باید در اینجا به آن اشاره کنیم، این است که غول فناوری چینی برای اولین بار آداپتور شارژر را در جعبه دستگاه قرار نداده تا به شرکتهایی که از این روند پیروی میکنند، بپیوندد.
با استفاده از آداپتور شارژر مورد تایید شیائومی، شارژ کامل در کمتر از یک ساعت اتفاق میافتد که مدت زمان بسیار خوبی به حساب میآید. همچنین این نسخه برخلاف انتظار از شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند که میتواند برای برخی از کاربران نکته منفی محسوب شود.
نقد و بررسی ویدیویی گوشی Xiaomi 14T
آیا شیائومی ۱۴تی ارزش خرید دارد؟
شیائومی 14T محصولی است که مرز میان یک گوشی میانرده و پرچمدار را به چالش میکشد. طراحی مدرن و خوشدست آن، حس یک دستگاه ردهبالا را منتقل میکند، در حالی که نمایشگر AMOLED با کیفیت خیرهکننده و روشنایی فوقالعاده، تجربه بصری کمنظیری ارائه میدهد.
در بخش عملکرد، تراشه دایمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا بهراحتی از پس وظایف سنگین و بازیهای گرافیکی برمیآید و سیستم دوربین سهگانه با همکاری لایکا عملکرد بسیار خوبی دارد و میتواند خاطرات خوبتان را با کیفیت مناسبی ثبت کند. رابط کاربری HyperOS نیز با امکانات گسترده و بهروزرسانیهای بلندمدت، تضمین تجربهای روان و آیندهنگرانه را میدهد.
باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی با شارژ سریع ۶۷ واتی خیالتان را از ماندگاری طولانی و شارژ سریع راحت میکند و تمام این موارد را با قیمت معقولی ارائه میدهد. شیائومی 14T نه فقط یک گوشی، بلکه یک انتخاب هوشمندانه برای کسانی است که به دنبال تعادل میان کیفیت و قیمت هستند.
از فروشگاه اینترنتی آلدیجیتال بابت در اختیار گذاشتن این گوشی برای بررسی تشکر میکنیم.
برچسبها: