نقد و بررسی تبلت گیمینگ نوبیا ردمجیک نوا؛ غول تمام عیار
تا قبل از تولید تراشههای قدرتمند، گوشیهای موبایل فقط امکان اجرا چندین بازی سبک را داشتند، اما با پیشرفت صنعت چیپسازی و تکنولوژی، روزانه شاهد افزایش قدرت پردازشی این دستگاههای محبوب هستیم، تا جایی که کمتر کسی برای انجام کارهای شخصی خود مانند بازی کردن به لپتاپ مراجعه میکند.
بیشتر
نقد و بررسی متنی تبلت گیمینگ نوبیا ردمجیک نوا
احتمالا بارها با واژه گوشی گیمینگ مواجه شدهاید؛ دستگاههایی که با طراحی مدرن، سختافزار قدرتمند و امکانات متنوع مناسب در اختیار کاربران قرار میگیرند و تنها هدفشان اجرای بازیها با بالاترین تنظیمات گرافیکی و نرخفریم به مدت طولانی است.
رد مجیک را میتوان به عنوان یکی از شرکتهای موفق در زمینه تولید محصولات گیمینگ نام برد؛ چرا که تولیدهای این شرکت از قیمت مناسبتری نسبت به دستگاههای تولید شده توسط ایسوس برخوردار است.
جدیدترین محصول تولید شده ZTE، تبلت گیمینگ RedMagic Nova است که از یک بدنه یکپارچه آلومنیومی به همراه سیستم خنککننده و نورپردازی RGB بهره میبرد تا بتواند توجه گیمرهای موبایلی را از آیپدهای محبوب اپل به خود جلب کند.
در ادامه به بررسی دقیق و کامل تبلت مناسب بازی ZTE Nubia RedMagic Nova میپردازیم و ارزش خرید آن را در برابر رقبا بررسی خواهیم کرد.
جعبهگشایی و اقلام همراه رد مجیک نوا
اقلام همراه تبلتها برخلاف گوشیهای موبایل، بدون تغییر و حذفیات باقی مانده است و این موضوع نیز برای تبلت گیمینگ مورد بررسی هم صدق میکند.
رد مجیک نوا در یک جعبه زیبا به رنگ نقرهای عرضه میشود تا بیشتر به گوشیهای گیمینگ این شرکت شباهت داشته باشد. داخل جعبه دستگاه به غیر از تبلت، کابل شارژ به رنگ قرمز، آداپتور شارژر ۸۰ وات و دفترچههای راهنما قرار گرفته است.
البته باید به این مسئله هم اشاره کنیم که همراه با این دستگاه امکان سفارش کاور مگنتی همراه با کیبورد، قلم لمسی و دسته بازی وجود دارد تا کاربران در کنار بازی به انجام کارهایی نظیر طراحی و وبگردی بپردازند.
نحوه اتصال کیبورد به تبلت بسیار ساده در نظر گرفته شده و فقط کافی است تا آن را از طریق پینهای مگنتی قرار گرفته در زیر دستگاه متصل کنید.
اتصال روی بستر بلوتوث انجام میشود و به محض روشن کردن صفحه کیبورد آماده بهکار میشود. کیبورد از کیفیت بسیار مناسبی بهره میبرد و به علت کوتاه بودن فاصله کلیدها، تایپ کردن با آن بسیار راحت و دلنشین است.
قلم لمسی که همراه این تبلت قابل سفارش است، شاید از نظر دقت و امکانات در حد و اندازههای Magic Pencil اپل ظاهر نشود، اما بهخودی خود کیفیت قابل قبولی دارد.
همچنین امکان شخصیسازی میانبرهای روی قلم هم در دسترس است. باید اشاره کنیم که برای شارژ مجدد قلم و اتصال اولیه با دستگاه باید آن را روی بخش NFC در لبه بالایی تبلت قرار دهید. این استایلوس با شارژ کامل میتواند تا ۱۶ ساعت بهصورت مداوم شارژدهی داشته باشد.
اکنون به سراغ دسته بازی میرویم که طراحی مشابه با کنترلرهای ایکسباکس دارد. این دسته بهصورت شفاف تولید شده و از نورپردازی RGB بهره میبرد.
برای شارژ مجدد کنترلر CyberPad پایهای در نظر گرفته شده که دارای نورپردازی است و به محض قرار گرفتن دسته روی آن فعال میشود تا جلوهای زیبا پیدا کند.
این دسته بازی از طریق بستر بلوتوث، دانگل ۲.۴ گیگاهرتزی و سیم به دستگاههای مختلفی متصل میشود که نکته مثبت آن امکان شخصیسازی کلیدهای ماکرو روی سیستمهای ویندوزی است.
کلیدهای گیمپد رد مجیک از سوییچهای مکانیکال بهره میبرند تا تجربه لذتبخشی را برای کاربر رقم بزنند. از طریق نرمافزار اختصاصی ردمجیک روی تبلت نیز امکان تنظیم کردن عملکرد هر کلید در بازیها را خواهید داشت.
طراحی تبلت گیمینگ نوا رد مجیک
محصولات گیمینگ از نظر طراحی با سایر دستگاههای بازار متفاوت هستند و این موضوع برای تبلت گیمینگ Nova صدق میکند. نوا رد مجیک از نمای روبهرو طراحی سادهای دارد و با سایر تبلتهای بازار هم تفاوتی ندارد، اما با نگاه به پنل پشتی متوجه ماهیت آن یعنی کاربری گیمینگ میشویم.
رد مجیک نوا تقریبا ۱۱ اینچ است که برای یک تبلت گیمینگ اندازه مناسبی به حساب میآید. همچنین وزن آن به ۵۳۰ گرم میرسد که با توجه به اندازه دستگاه و باتری حجیم قرار گرفته در آن مقدار منطقی محسوب میشود.
این دستگاه به غیر از بخش شفافی که در پنل پشتی از مجموعه خنککننده میزبانی میکند، از بدنه تمام آلومینیومی تولید شده که کیفیت ساخت بسیار بالایی دارد.
اما نکته منفی که بد نیست به آن اشاره کنیم، رنگ خاکستری آن به علت برخورداری از روکش مات مستعد جذب اثر انگشت که زیبایی محصول را تحتالشعاع قرار میدهد. البته این مشکل در رنگ سفید وجود ندارد.
در بخش جلویی با پنل ۱۱ اینچی سروکار داریم که ابعاد مناسبی برای بازی کردن به حساب میآید و اگر از پنل بزرگتری استفاده میکردند، بازی کردن روی آن با مشکل مواجه میشد. حاشیههای اطراف نمایشگر به اندازه کافی باریک هستند و به حدود ۸۳ درصد از بخش جلویی دسترسی پیدا میکنند.
کلید پاور روی لبه سمت چپ فریم این دستگاه قرار گرفته که با حسگر اثر انگشت ادغام شده و روی لبه بالایی هم راکرهای صدا قرار گرفته و کلید دیگری در این دستگاه دیده نمیشود.
در مجموع باید بگوییم که تبلت گیمینگ رد مجیک نوا از کیفیت ساخت بسیار بالایی برخوردار است و نکته منفی نیز در بخش طراحی آن وجود ندارد.
نمایشگر تبلت Redmagic Nova
تبلت گیمینگ رد مجیک نوا در بخش نمایشگر از یک پنل ۱۱ اینچی IPS LCD میزبانی میکند که محتوا را با وضوح ۱۸۰۰ در ۲۸۸۰ پیکسل نمایش میدهد.
در هر اینچ از این نمایشگر ۳۱۲ پیکسل قرار میگیرد که برای تبلت با این وضوح مقدار بسیار خوبی به حساب میآید؛ در واقع این نمایشگر قادر است محتوا را با جزئیات بسیار بالایی نمایش دهد.
نکتهای که این تبلت را با سایر محصولات بازار متمایز میسازد، برخورداری از نرخنوسازی ۱۴۴ هرتزی است. البته باید اشاره کنیم پنلهای IPS امکان پشتیبانی از فناوری LTPO ندارند، اما امکان تنظیم نرخنوسازی در چهار حالت برای کاربران در نظر گرفته شده که شامل نرخهای ۶۰، ۹۰، ۱۲۰ و ۱۴۴ هرتز میشود. در حالت خودکار، نرمافزار دستگاه هنگام کارهای مختلف این نرخ را تنظیم میکند تا مصرف انرژی کاهش یابد.
همچنین ویژگی دیگری که برای گیمرها خبر خوبی محسوب میشود، پشتیبانی از نرخ نمونهبرداری لمسی ۸۴۰ هرتز است تا نمایشگر به کوچکترین فرمانهای لمسی کاربر در بازیها واکنش نشان دهد.
روشنایی اعلام شده از سوی Red Magic برای این تبلت ۵۵۰ نیت در حالت خودکار است که مقدار مناسبی برای کار کردن در محیطهای روشن به حساب میآید. البته باید اشاره کنیم که روشنایی اندازهگیری شده چه در حالت دستی و چه حالت خودکار ۵۱۷ نیت است که قابل قبول در نظر گرفته میشود.
یکی از مشکلات رایج پنلهای IPS عدم بهرهمندی از کنتراست مناسب یا همان نمایش رنگهای مشکی است؛ در واقع پنلهای IPS به علت برخورداری یک لایه کریستال مایع و ناتوانی در خاموش کردن پیکسلها مجبور به تولید رنگهای خاکستری و مشکی است.
با این حال، تبلت گیمینگ رد مجیک با وجود این پنل از کنتراست بسیار خوبی برخوردار است و میتواند رنگ مشکی را با عمق مطلوبی نمایش دهد.
در مجموع باید بگوییم که نمایشگر Red Magic Nova از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و میتواند به راحتی هم نیاز گیمرها و هم نیاز افرادی را که به فیلم و سریال علاقه دارند، برطرف کند.
اسپیکر ردمجیک نوا
همانطور که پیشتر هم در بخش طراحی اشاره کردیم، تبلت گیمینگ رد مجیک از چهار بلندگو استفاده میکند که بهصورت دوگانه در لبههای راست و چپ قرار گرفتهاند. این بلندگوها از فناوری صدای DTS پشتیبانی کرده که امکان تولید صدای فراگیر و سهبعدی را فراهم میکنند.
از هر بلندگو صدا بهصورت مساوی پخش میشود و باید اشاره کنیم صدای تولید شده بلندی بسیار مطلوبی دارد. کیفیت صدای بالا، بیس مطلوب و وکالهای مناسب از نکات مثبت بلندگوهای این تبلت هستند.
نرمافزار
رد مجیک نوا مطابق با اکثر دستگاههای ۲۰۲۴ به سیستمعامل اندروید ۱۴ مجهز شده و تجربه کاربری را با پوسته اختصاصی شرکت بهنام Redmagic OS 9.5 ارائه میدهد.
نکته منفی که در همین ابتدا باید به آن اشاره کنیم، نبود اطلاعات کافی و درست درباره نحوه پشتیبانی این شرکت در طولانی مدت از محصول گیمینگ خود است؛ در واقع شاید همین موضوع باعث شود که بسیاری از کاربران به سراغ آیپدهای اپل بروند که پشتیبانی طولانی مدت دارند.
رابطکاربری رد مجیک با وجود تغییرات گسترده، همچنان با پوسته خام اندروید شباهت دارد؛ در واقع بخواهیم دقیقتر بگوییم بخش نوار دسترسی سریع و اعلانات.
رابطکاربری رد مجیک شباهتی زیادی به پوسته هواوی دارد و همین باعث میشود تا کار کردن با آن بسیار راحت باشد. امکانات متنوعی برای شخصیسازی وجود دارد تا بتوانید هرگونه که تمایل دارید، محیط تبلت را مطابق به سلیقه خود تغییر دهید.
با این حال، امکانات نرمافزاری دستگاههای گیمینگ، سطح دسترسی بیشتری را برای کاربر به ارمغان میآورد؛ در واقع با استفاده از فضای گیم این دستگاه میتوانید قدرت دستگاه را تنظیم کنید.
برای مثال با فراخوانی این منو میتوانید قدرت فرکانس پردازنده مرکزی و گرافیکی را با توجه به بازی مدنظرتان تنظیم کنید. نمایش توان پردازنده، نرخفریم و دما از سایر مواردی هستند که به آنها دسترسی پیدا میکنید. همچنین امکان تنظیم سرعت فن هم برای کاربر وجود دارد تا در صورت نیاز آن را خاموش یا فعال کنید.
هوش مصنوعی هم در این تبلت به چشم میخورد که بیشتر به کمک گیمرها در بازیها میآید. برای مثال هنگام تمام شدن خشاب، این دستیار هوشمند بهصورت خودکار تفنگ را پر میکند؛ ویژگی که در شرایط بحرانی و حساس میتواند به نفع بازیکن باشد.
سختافزار
در حال حاضر، رد مجیک نوا یکی از قدرتمندترین تبلتهای بازار به حساب میآید و برخورداری از مجموعه فن و خنککننده باعث میشود تا عملکرد آن طی فرایندهای سنگین و طولانی مدت حفظ شود.
این تبلت مناسب بازی به تراشه اسنپدراگون هشت نسل سه نسخه Leading Version مجهز شده؛ این تراشه نسخه ارتقا یافتهای است که دقیقا در گوشی گلکسی اس ۲۴ اولترا هم قرار دارد.
پردازنده مرکزی این چیپ قدرتمند از هشت هسته بهره میبرد که فرکانس هسته بزرگ آن به ۳.۴ گیگاهرتز میرسد و پردازنده گرافیکی نیز توانایی فعالیت تا فرکانس ۱ گیگاهرتز نیز دارد.
نسخه بینالمللی رد مجیک نوا در ظرفیتهای متفاوتی قابل سفارش است که شامل حافظه رم ۱۲ و ۱۶ گیگابایت و حافظه داخلی ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت و ۱ ترابایت از نوع UFS 4.0 میشود.
مهار حرارت تولید شده از این تراشه توسط یک فن و هیتسینک تمام مسی به اطراف دستگاه منتقل و دفع میشود. مطابق انتظار امتیازهای بدست آمده در بنچمارکها بسیار بالا هستند و این نشان میدهد با دستگاه بسیار قدرتمندی سروکار داریم.
سرعت فن در حالت استاندارد پایداری مناسبی به همراه دارد و دما نیز به خوبی دفع میشود. البته دما در پشت دستگاه افزایش پیدا میکند، اما مشکل حادی نیست و دمای تبلت به سرعت به حالت عادی برمیگردد.
برای بهبود وضعیت سرعت فن را روی حالت نهایی قرار دادیم و پایداری بهطور چشمگیری افزایش پیدا کرد. دما نیز به خوبی مدیریت شد و هیچگونه افت عملکردی را مشاهده نکردیم.
دوربین تبلت گیمینگ رد مجیک
تبلت گیمینگ رد مجیک نوا در پنل پشتی خود از دوربین ۵۰ مگاپیکسلی میزبانی میکند و امکان فیلمبرداری با نهایت کیفیت 4K را برای کاربر به ارمغان میآورد. برای شرکت در جلسات کاری یا چت ویدیویی نیز امکان استفاده از دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی وجود دارد.
از آنجایی که با محصول گیمینگ سروکار داریم، باید بگوییم که نباید انتظار بالایی از دوربینهای آن داشت و کیفیت این حسگرها تا حد رفع نیاز مناسب هستند.
تصاویر گرفته شده با دوربین اصلی در نور روز از کیفیت مناسبی برخوردارند و سطح جزئیات قابل قبولی دارند. دوربین سلفی نیز عملکرد مناسبی دارد و عکسهای گرفته شده با آن برای اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی گزینه مناسبی هستند.
باتری و شارژ RedMagic Nova
تبلت گیمینگ رد مجیک از باتری حجیم ۱۰۱۰۰ میلیآمپر ساعتی استفاده کرده است. این باتری حجیم با توجه به سختافزار و ابعاد نمایشگر تبلت ماندگاری بسیار خوبی دارد و اگر استفاده سنگینی از آن نداشته باشید میتواند تا یک روز کامل شما را همراهی کند.
باید بگوییم که این تبلت از شارژ سریع ۸۰ وات پشتیبانی میکند و نکته جالب آن وجود آداپتور ۱۲۰ وات در نسخه چین است. با این حال، سرعت شارژ دستگاه بسیار بالا است و کاربر هیچ کمبودی احساس نخواهد کرد؛ چرا که برای شارژ کامل به کمتر از یک ساعت زمان نیاز دارد.
بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که امکان افزایش سرعت شارژ هم وجود دارد که با افزایش دمای دستگاه همراه است؛ افزایش دمای باتری رابطه معکوسی با سلامت آن دارد، پس در چنین شرایطی رد مجیک با فعال کردن فن، دمای دستگاه و باتری را کاهش میدهد تا آسیبی به قطعات داخلی نرسد.
همچنین یکی از قابلیتهای نرمافزاری که برای تبلت گیمینگ RedMagic Nova در نظر گرفتهاند، امکان بایپس کردن باتری و استفاده مستقیم از آداپتور است که از آسیب رسیدن به باتری جلوگیری میکند.
آیا تبلت ZTE ردمجیک نوا ارزش خرید دارد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت هم بله و هم خیر.
بله؛ برای موبایل گیمرهایی که بهصورت حرفهای میخواهند به بازی کردن خود بپردازند و نیاز به نمایشگر بزرگ دارند و استفاده از سیستمعامل iPadOS برایشان دشوار و محدود کننده است.
خیر؛ اکثر کاربران با خرید تبلتهای ارزانتر میتوانند به راحتی نیازهای خود را برطرف کنند. همچنین با خرید آیپد نیز میتوانید به راحتی تمام بازیهای مدنظرتان را با بالاترین تنظیمات ممکن اجرا کنید.
از نکات مثبت تبلت گیمینگ Redmagic Nova میتوان به نمایشگر باکیفیت و سریع، تراشه قدرتمند در کنار خنککنندگی مطلوب، اسپیکرهای باکیفیت و بلند و باتری با ماندگاری بالا اشاره کرد. تنها نکته منفی که ارزش خرید این تبلت را کاهش میدهد، قیمت بالای آن در مقایسه با رقبا است که انتخاب را برای کاربر سخت میکند.
تبلت گیمینگ Redmagic Nova را فروشگاه نیکدیجی برای بررسی در اختیارمان قرار داده است.
برچسبها: