GSM-logo
خانهبررسی‌ها
مقایسه ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و پوکو اف ۶ پرو؛ یک نبرد پرمیوم

مقایسه ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و پوکو اف ۶ پرو؛ یک نبرد پرمیوم

پوکو اف ۶ پرو و ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس هردو دستگاه‌های میان‌رده پرمیومی هستند که به تازگی وارد بازار شده‌اند. در این مقاله قصد داریم این دو دستگاه را با یکدیگر بررسی و بازار هدف آن‌ها را مشخص کنیم.

بیشتر

به روز رسانی در ۲۹ آذر ۱۴۰۳
product-image

شیائومی پوکو F6 پرو ظرفیت 256GB رم 12GB

مشاهدهٔ مشخصات فنی و قیمت

مشاهده

اگر به دنبال خرید یک دستگاه در بازه قیمتی 30 میلیون تومان هستید، شرکت شیائومی حالا دو دستگاه از دو سری مختلف را در اخیتار‌تان قرار داده که شباهت‌های زیادی به یکدیگر دارند. اما باید گفت که هرکدام از آن‌ها بازار خاصی را هدف قرار داده‌اند و نمی‌توان هردو آن‌‌ها را به یک نفر پیشنهاد کرد. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم به مقایسه پوکو اف ۶ پرو و ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس بپردازیم تا ببینیم کدام دستگاه ارزش خرید بیشتری دارد. 

قبل از شروع باید بگوییم که بررسی ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و بررسی پوکو اف ۶ پرو به صورت جداگانه در سایت جی اس ام وجود دارد.

مقایسه ویدیویی گوشی شیائومی ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس با شیائومی پوکو اف ۶ پرو

 


مقایسه مشخصات فنی ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و پوکو اف ۶ پرو

مشخصاتردمی نوت ۱۴ پرو پلاسپوکو اف ۶ پرو
ابعاد و وزن

۱۶۲.۵ در ۷۴.۷ در ۸.۸ میلی‌متر

۲۰۵ گرم

۱۶۰.۹ در ۷۵ در ۸.۲ میلی‌متر

۲۰۹ گرم

استاندارد IPIP69K (مقاوم تا عمق ۲ متر به مدت ۲۴ ساعت)IP54 (مقاوم در برابر پاشش آب و گرد و خاک)
صفحه نمایش۶.۶۷ اینچی امولد با وضوح فول اچ دی پلاس، نرخ بروزرسانی ۱۲۰ هرتزی، روشنایی ۳۰۰۰ نیتی، استاندارد +HDR10، محافظ گوریلا گلس ویکتوس ۲۶.۶۷ اینچ امولد با وضوح +QHD، نرخ بروزرسانی ۱۲۰ هرتزی، روشنایی ۴۰۰۰ نیتی، استاندارد +HDR10، محافظ گوریلا گلس ویکتوس ۵
حافظه داخلی۱۲۸ و ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت۱۲۸ و ۲۵۶ و ۵۱۲ و ۱۰۲۴ گیگابایت
رم۸، ۱۲ و ۱۶ گیگابایت۱۲ و ۱۶ گیگابایت
تراشه

اسنپدراگون ۷ اس نسل ۳

پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای

پردازنده گرافیکی آدرنو ۷۱۰

اسنپدراگون ۸ نسل ۲

پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای

پردازنده گرافیکی آدرنو ۷۴۰

سیستم‌عامل و رابط‌کاربریاندروید ۱۴ و رابط‌کاربری هایپر او اساندروید ۱۴ و رابط کاربری هایپر او اس
دوربین

دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی مجهز به لرزشگیر اپتیکال، فوکوس خودکار تشخیص فاز، گشودگی دریچه دیافراگم f/1.6، سایز سنسور ۱/۱.۵۵ اینچ و سایز پیکسل ۱ میکرومتر

دوربین ۸ مگاپیکسلی اولتراواید، گشودگی دریچه دیافراگم f/2.2، میدان دید ۱۲۰ درجه، سایز سنسور ۱/۴.۰ اینچ، ۱.۱۲ میکرومتر

دوربین ۵۰ مگاپیکسلی تله فوتو، گشودگی دریچه دیافراگم f/2.0، زوم اپتیکال ۲.۵ برابری، سایز سنسور ۱/۲.۷۶ اینچ

دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی مجهز به لرزشگیر اپتیکال، فوکوس خودکار تشخیص فاز، گشودگی دریچه دیافراگم f/1.6، سایز سنسور ۱/۱.۵۵ اینچ و سایز پیکسل ۱ میکرومتر

دوربین ۸ مگاپیکسلی اولتراواید، گشودگی دریچه دیافراگم f/2.2، میدان دید ۱۲۳ درجه

دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو، گشودگی دریچه دیافراگم f/2.4

کیفیت فیلمبرداری دوربین اصلی4K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه، مجهز به لرزشگیر الکترونیکی مبتنی بر ژیروسکوپ و لرزشگیر اپتیکال8K با سرعت ۲۴ فریم بر ثانیه، مجهز به لرزشگیر الکترونیکی مبتنی بر ژیروسکوپ و لرزشگیر اپتیکال
دوربین سلفیدوربین ۲۰ مگاپیکسلی، گشودگی دریچه دیافراگم f/2.2، فاصله کانونی ۲۱ میلی‌متر، سایز سنسور ۱/۴.۰ اینچ، سایز سنسور ۰.۷ میکرومتردوربین ۱۶ مگاپیکسلی، گشودگی دریچه دیافراگم f/2.2، فاصله کانونی ۲۲ میلی‌متر، سایز سنسور ۱/۲.۷۴ اینچ، سایز سنسور ۰.۸ میکرومتر
کیفیت فیلمبرداری دوربین سلفی۱۰۸۰ با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه۱۰۸۰ با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
باتری و شارژر

باتری لیتیوم یونی با ظرفیت ۶۲۰۰ میلی‌آمپر ساعت

پشتیبانی از شارژ سریع ۹۰ واتی

باتری لیتیوم یونی با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت

پشتیبانی از شارژ سریع ۱۲۰ واتی

مقایسه طراحی: پوکو F6 پرو یا ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس

باید گفت که در این قسمت با دو دستگاه کاملا متفاوت طرف هستیم؛ زیرا ردمی از زبان طراحی خمیده بهره می‌برد. در این دستگاه،‌ تمامی حاشیه‌ها برای راحتی بیشتر کاربر به صورت گرد طراحی شده که می‌تواند استفاده طولانی مدت از دستگاه را آسان‌تر کند. پنل پشت و جلو از جنس گوریلا گلس ویکتوس ۲ و فریم از جنس آلومینیوم ساخته شده که حس یک دستگاه پرچمدار را منتقل می‌کند.

ماژول دوربین ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس به صورت مربعی طراحی شده و در مرکز قاب پشتی قرار گرفته است. همین موضوع مانع تکان خوردن دستگاه حین استفاده روی سطوح صاف می‌شود. برای محافظت از این دستگاه، شیائومی گواهی IP69K را برای آن در نظر گرفته که باعث می‌شود نوت ۱۴ پرو پلاس تا عمق 2 متر به مدت 24 ساعت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار مقاوم باشد.

از طرف دیگر، پوکو اف ۶ پرو از طراحی نسبتا ساده‌ای بهره می‌برد. در این دستگاه تمامی پنل‌ها به صورت تخت طراحی شده‌اند و پوششی برای قاب پشتی در نظر گرفته نشده است. در عوض این قاب از طراحی خاصی برخوردار است که در برابر نور کمی تغییر می‌کند. روی صفحه نمایش این دستگاه هم از گوریلا گلس ۵ استفاده شده و فریم آن هم از آلومینیوم ساخته شده است.

redmi note 14 pro plus and poco f6 pro back

ماژول دوربین در پوکو به صورت یک مستطیل طراحی شده که عرض دستگاه را در برگرفته است. البته همه دوربین‌ها در یک سمت این ماژول قرار گرفته‌اند و طرف دیگر آن خالی است. این موضوع به همراه پوشش شفاف این بخش، باعث جذب اثرانگشت توسط آن می‌شود.

صفحه نمایش: پوکو F6 پرو یا نوت 14 پرو پلاس

در بخش جلوی هردو دستگاه از یک پنل ۶.۶۷ اینچی امولد استفاده شده که از نوع ۱۲ بیتی بوده و توانایی نمایش ۶۸ میلیارد رنگ را دارد. همچنین هردو پنل توانایی نمایش نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتزی، گواهی دالبی ویژن و +HDR10 را نیز دارند. اما به عنوان اولین تفاوت می‌توان به سقف روشنایی آن‌ها اشاره کرد.

03.jpg

روشنایی صفحه پوکو اف ۶ پرو تا سقف ۴۰۰۰ نیت بالا می‌رود، اما این عدد برای ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس به ۳۰۰۰ نیت کاهش یافته است.

یکی دیگر از نقاط قوت صفحه نمایش پوکو، رزولوشن آن است. در این پنل از رزولوشن ۱۴۴۰ در ۳۲۰۰ استفاده شده که می‌تواند برخلاف میان‌رده‌های دیگر، وضوح QHD را به کاربران ارائه کند. ردمی نوت از طرف دیگر رزولوشن ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ پیکسلی داشته و وضوح FHD را ارائه می‌کند.

نرم‌افزار: MIUI در برابر HyperOS

هردو دستگاه از رابط کاربری هایپر او اس شیائومی بهره می‌برند و قرار است به زودی، بروزرسانی هایپر او اس ۲ را نیز به همراه ویژگی‌های هوش مصنوعی دریافت کنند.

همچنین شیائومی به صورت رسمی اعلام کرده که هردو دستگاه قرار است تا سه نسل بروزرسانی‌های اساسی اندروید را دریافت کنند. با این وجود باید گفت که رابط کاربری پوکو کمی در استفاده از رم ضعیف‌تر عمل می‌کند و در حالت عادی، فضای بیشتری را اشغال می‌کند.

redmi note 14 pro plus and poco f6 pro software

بازگشایی هردو دستگاه به کمک حسگر اثرانگشت اپتیکال زیر صفحه نمایش انجام می‌شود که سرعت آن نسبتا بالاست. شخصی‌سازی انیمیشن باز‌گشایی و قسمت‌های زیادی از دستگاه در تنظیمات قابل دسترسی است و طبق گفته شیائومی، ارائه بروزرسانی هایپر او اس ۲ قرار است این امکانات را تا حد زیادی افزایش دهد.

مقایسه پوکو F6 پرو و ردمی نوت 14 پرو پلاس از نظر سخت افزار

در این بخش تفاوت بزرگی بین دو دستگاه به چشم می‌خورد زیرا سخت افزار پوکو، گوشی‌های پرچمدار را هدف قرار داده و از طرفی، سخت‌ افزار ردمی حتی در رقابت با برخی میان‌رده‌ها نیز ممکن است ناموفق باشد.

در پوکو اف ۶ پرو از تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ استفاده شده که یک تراشه پرچمدار از دو سال گذشته محسوب می‌شود. این تراشه در کنار حداکثر ۱۶ گیگابایت رم و ۱ ترابایت حافظه UFS 4 می‌تواند به عملکرد بسیار خوبی دست پیدا کند که با سایر دستگاه‌های میان رده قابل مقایسه نیست.

05.jpg

از طرف دیگر، پردازش‌ها در ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس به وسیله تراشه اسنپدراگون ۷ اس نسل ۳ انجام می‌شود که در دسته تراشه‌های میان‌رده قرار می‌گیرد. این دستگاه هم در بالاترین حالت از ۱۶ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی UFS 2.2 برخوردار است که سرعت بسیار پایین‌تری دارد. عملکرد این تراشه لزوما بد نیست، اما نمی‌توان از آن انتظار سرعت پردازشی بالایی داشت.

لازم به ذکر است که هردو دستگاه می‌توانند تا سقف ۸ گیگابایت از حافظه داخلی را به رم اختصاص دهند تا پردازش‌های کم اهمیت‌تر به ایت بخش انتقال داده شده و فضای رم اصلی دستگاه در دسترس بماند.

کیفیت عکس و فیلم‌برداری در پوکو F6 پرو و ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس

در دوربین اصلی هر‌دو دستگاه از یک سنسور ۵۰ مگاپیکسلی به همراه لرزشگیر اپتیکال استفاده شده که به صورت پیش‌فرض می‌توان با ترکیب ۴ به ۱ پیکسل‌ها، تصاویر ۱۲.۵ مگاپیکسلی ثبت کند.

تصاویر ثبت شده با این سنسور در پوکو اف ۶ پرو از جزئیات بیشتر و نورپردازی بهتری برخوردارند زیرا تراشه این دستگاه عملکرد بهتری را در پردازش تصاویر ارائه می‌کنند. این موضوع حتی در مورد تصاویر ثبت شده در شب نیز صادق است زیرا قابلیت نایت مود در پوکو می‌تواند تصاویر را بهتر نورپردازی کند.

در ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس هم تصاویر با جزئیات قابل قبولی ثبت می‌شوند و مشکل خاصی به خصوص در تصاویر ثبت شده در روز آن وجود ندارد. اما نقطه قوت سیستم دوربین این دستگاه، دوربین تله فوتو آن است.

ردمی نوت می‌تواند به کمک دوربین تله فوتو ۵۰ مگاپیکسلی خود تا ۲.۵ برابر به صورت اپتیکال زوم کند. این موضوع، ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس را به دستگاه خوبی برای ثبت تصاویر پرتره تبدیل می‌کند. متاسفانه زوم در پوکو اف ۶ پرو به صورت کاملا دیجیتال انجام می‌شود و با بیشتر شدن آن، کیفیت تصاویر کاهش می‌یابد.

04.jpg

هر‌دو دستگاه از یک سنسور ۸ مگاپیکسلی برای دوربین اولتراواید برخوردارند. این دوربین عملکرد قابل قبولی را ارائه می‌دهد و می‌تواند در نور روز، تصاویر نسبتا خوبی را ثبت کند.

در بخش ویدیو هم باید گفت که به دلیل برخوردار بودن پوکو اف ۶ پرو از تراشه قدرتمند‌تر، این دستگاه می‌تواند ویدیو‌هایی با رزولوشن 8K و نرخ ۲۴ فریم در ثانیه را ثبت کند اما به دلیل محدودیت‌های پردازشی، این عدد در ردمی نوت به 4K با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه کاهش می‌یابد.

ویدیو‌های ثبت شده توسط هردو دستگاه کیفیت خوبی دارند و نقش لرزشگیر اپتیکال و دیجیتال به وضوح در آن‌ها دیده می‌شود. با کاهش نور، میزان نویز در تصاویر بیشتر می‌شود اما سطح جزئیات آن‌ها از سایر میان‌رده‌ها همچنان بالاتر است.

در پانچ هول بالای صفحه نمایش پوکو یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر سلفی قرار گرفته که رزولوشن آن در ردمی نوت به ۲۰ مگاپیکسل افزایش یافته است.

هردو دوربین سلفی می‌توانند ویدیوهایی با رزولوشن ۱۰۸۰ و نرخ ۳۰ فریم در ثانیه را ثبت کنند و در این بخش، نتایج به دست آمده از آن‌ها تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند. اما این موضوع در بخش تصویر کمی تغییر می‌کند.

با وجود رزولوشن کمتر دوربین سلفی پوکو، این دستگاه تصاویر سلفی پرجزئیات‌تری را ثبت می‌کند که می‌توان آن را به دلیل موتور پردازش تصویر قوی‌تر تراشه اسنپدراگون دانست. یعنی به صورت کلی، ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس تنها می‌تواند در بخش زوم و ثبت تصاویر پرتره عملکرد بهتری را نسبت به پوکو ارائه کند. در باقی موارد، عملکرد دو دستگاه بسیار مشابه، و حتی گاهی اوقات عملکرد سیستم دوربین پوکو بهتر است.

مقایسه باتری و شارژدهی: عمر باتری کدام گوشی بیشتر است؟

در پوکو اف ۶ پرو از یک باتری لیتیوم یون ۵۰۰۰ میلی‌آمپری استفاده شده که به کمک آداپتور ارائه شده در جعبه، با توان ۱۲۰ وات شارژ می‌شود. این باتری می‌توان انرژی مورد نیاز دستگاه برای یک روز استفاده عادی را تامین کند اما در صورت استفاده سنگین، ممکن است تا قبل از پایان روز نیاز به شارژ دوباره داشته باشد.

اما این موضوع یک مشکل نیست زیرا به کمک آداپتور ۱۲۰ واتی، می‌توان این دستگاه را از ۰ تا ۱۰۰ درصد در کمتر از ۲۵ دقیقه شارژ کرد.

06.jpg

اما ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس از نسل جدید باتری‌های سیلیکون کربنی برخوردار است و حجم آن در این نسخه به ۶۲۰۰ میلی‌آمپر رسیده که حتی از سایر پرچمداران بازار نیست بیشتر است. این باتری به کمک آداپتور اراائه شده در جعبه می‌تواند با توان ۹۰ وات شارژ شود.

باتری ردمی نوت برای حدود دو روز استفاده عادی می‌تواند شارژدهی خوبی را ارائه کند اما سرعت شارژ دوباره آن از پوکو کمتر است. 

شیائومی ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس بخریم یا پوکو اف ۶ پرو؟

پوکو اف ۶ پرو و ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس هردو دستگاه‌های جدید و جذابی از برند شیائومی به شمار می‌روند. این دستگاه‌ها برای افراد مختلفی ساخته شده‌اند و کاربران در صورت انتخاب درست آن‌ها، می‌توانند تجربه کاربری بسیار خوبی را ارائه کنند.

پوکو اف ۶ پرو برای افرادی مناسب است که به عملکرد پردازنده، سرعت شارژ، رزولوشن بالای صفحه نمایش و فیلم‌برداری با رزولوشن بالا اهمیت می‌دهند.

از طرف دیگر، ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس را می توان به افرادی پیشنهاد کرد که به عکاسی پرتره، باتری بزرگ، طراحی شبیه به دستگاه‌های پرچمدار و گواهی مقاومت در برابر آب نیاز دارند.

هر‌دو دستگاه می‌توانند نیاز کاربران را به خوبی برطرف کنند اما بهتر است که قبل از خرید، نیاز‌هایتان را لیست کرده و دستگاه‌های مناسب برای رفع آن‌ها را پیدا کنید زیرا در قیمت‌های پایین‌تر نیز دستگاه‌هایی مانند سامسونگ گلکسی ای ۵۵ نیز وجود دارند که می‌توانند نیاز‌های کاربر عادی را به خوبی برطرف کنند.

برچسب‌ها: