نقد و بررسی پوکو اف ۶ پرو؛ یک قاتل حرفهای
پوکو اف ۶ پرو جدیدترین دستگاه قاتل پرچمدار از کمپانی چینی شیائومی به حساب میآید که در این مقاله قصد داریم به بررسی آن بپردازیم.
بیشتر
بررسی ویدیویی گوشی Poco F6 Pro
نقد و بررسی گوشی شیائومی پوکو اف ۶ پرو
دستگاههای قاتل پرچمدار همواره مورد توجه کاربران زیادی بودهاند؛ زیرا این گوشیها میتوانند ویژگیهایی از دستگاههای رده بالا را با قیمتی پایینتر ارائه کنند. البته باید گفت که برای پایین نگه داشتن قیمت این نوع دستگاهها، شرکت مجبور میشود تا در برخی بخشها، از قطعات ضعیفتری استفاده کند.
این موضوع در مورد پوکو F6 پرو نیز صدق میکند. این دستگاه، جدیدترین نسخه از میانردههای سری F محسوب میشود که در این نسل، برای طرفداران سختافزار را هدف قرار داده است. اما این دستگاه هم نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارد که در ادامه قرار است به آنها بپردازیم. در بررسی این میانرده جذاب با ما همراه باشید.
اقلام موجود در جعبه پوکو F6 Pro
تجربه جعبهگشایی پوکو اف ۶ پرو تفاوت خاصی با نسلهای قبلی ندارد. پس از باز کردن جعبه با یک جعبه کوچک روبهرو میشوید که دفترچههای راهنما و قاب سیلیکونی در آن قرار گرفتهاند.
در بخش پایین جعبه هم یک آداپتور ۱۲۰ واتی به همراه کابل یو اس بی سی وجود دارد. در کل باید گفت که برخلاف برخی رقبا از شرکتهای دیگر، تجربه جعبه گشایی پوکو کامل است و کاربر را تا مدتی، از خرید لوازم جانبی بینیاز میکند.
طراحی پوکو اف ۶ پرو
زبان طراحی پوکو F6 Pro نسبت به سال گذشته با تغییراتی همراه بوده و حالا در قاب پشتی این دستگاه، یک ماژول دوربین مستطیل شکل قرار گرفته که در عرض قاب پشتی کشیده شده است. بخش زیادی از این ماژول خالیست و دوربینها در سمت چپ آن قرار گرفتهاند. متاسفانه پوشش این ماژول شفاف است و اثرانگشت را به خود جذب میکند.
در این بخش چهار لنز برآمده وجود دارد که یکی از آنها به فلش، و سه لنز دیگر به دوربینها اختصاص دارند. علاوه بر لنزها، ماژول دوربین هم برآمدگی کمی دارد، اما باعث تکان خوردن دستگاه روی سطوح تخت نمیشود. قاب پشتی دستگاه از جنس شیشه ساخته شده و پوشش مات دارد که مانع ماندن اثرانگشت روی آن میشود.
این دستگاه در دو رنگ سفید و مشکی عرضه میشود و هردو رنگ از طراحی مشابه سنگ مرمر برخوردارند که بسته به زاویه تابش نور تغییر میکند. حاشیههای قاب پشتی برای راحتی بیشتر کمی خمیده شدهاند، اما فریم دستگاه به صورت کاملا تخت طراحی شده است.
این فریم از جنس آلومینیوم ساخته شده و پوشش مات دارد، اما تا حدودی اثرانگشت را به خود جذب میکند. شیار سیمکارت، میکروفون اول، درگاه یواسبی تایپ سی و اسپیکر اول در بخش پایین فریم قرار گرفتهاند و سمت چپ فریم کاملا خالیست.
دکمه پاور و دکمههای ولوم در سمت راست فریم قرار گرفتهاند و در بخش بالای فریم هم شاهد حضور میکروفون دوم به همراه فرستنده مادون قرمز هستیم.
اسپیکر دوم هم به صورت یکپارچه با اسپیکر مکالمه طراحی شده و یک شیار نازک در بخش بالای صفحه نمایش برای آن وجود دارد. صفحه نمایش این دستگاه به کمک گوریلا گلس ۵ محافظت شده که برای یک دستگاه میانرده قابل قبول است، اما برخی دستگاههای دیگر در همین بازه قیمتی از گوریلا گلس ویکتوس برخوردارند.
متاسفانه این دستگاه ضد آب نیست و به کمک گواهی IP54 تنها میتواند در برابر پاشش آب و گرد و غبار مقاوم باشد. Poco F6 Pro حدود ۲۱۰ گرم وزن و ۸.۲ میلیمتر ضخامت دارد که آن را به دستگاهی نسبتا سنگین تبدیل میکند.
صفحه نمایش Poco F6 Pro
در بخش جلوی این دستگاه از یک پنل ۶.۶۷ اینچی امولد استفاده شده که رزولوشن ۱۴۴۰ در ۳۲۰۰ پیکسلی دارد. این پنل ۱۲ بیتی میتواند تا ۶۸ میلیارد رنگ را نشان دهد که در کنار دالبی ویژن و +HDR10، تجربه بصری بسیار خوبی را به کاربر ارائه میدهد.
نکته فوقالعاده در مورد این پنل، روشنایی ۴۰۰۰ نیتی آن است که باعث میشود دستگاه حتی در نور مستقیم خورشید هم قابل استفاده باشد. این پنل به صورت کاملا تخت طراحی شده و همه حاشیههای آن تقریبا برابر هستند. در کل باید گفت که پنل به کار رفته در این دستگاه برای استفاده از محتوای بصری جزو یکی از بهترینها در این بازه قیمتی به شمار میرود.
نرم افزار و رابط کاربری پوکو اف ۶ پرو
پوکو اف ۶ پرو به صورت پیشفرض با رابط کاربری هایپر او اس برپایه اندروید ۱۴ عرضه میشود. این رابط از نظر امکانات تفاوت خاصی با سایر دستگاههای شیائومی ندارد و ویژگیهای شخصیسازی زیادی در آن وجود دارد. شیائومی به صورت رسمی اعلام کرده که قرار است برای این دستگاه تا سه نسل، بروزرسانیهای اساسی اندروید منتشر شود که از رقبای خود کمتر است.
البته باید گفت که قرار است به زودی، بهروزرسانی هایپر او اس ۲ برای این دستگاه ارائه شود که ویژگیهای شخصیسازی بیشتری را به دستگاه اضافه میکند. باید اضافه کرد که رابط کاربری دستگاههای پوکو همواره مقدار زیادی از رم را درگیر میکنند که مشکلی را در سرعت دستگاه به وجود نمیآورد، اما ممکن است گاهی اوقات، کندی کوتاهی را ایجاد کند.
سختافزار پوکو F6 Pro
سخت افزار پوکو اف ۶ پرو بدون شک یکی از بهترین نقاط قوت آن به شمار میرود. انجام پردازشها در این دستگاه به وسیله تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ انجام میشود که سقف فرکانس هسته بزرگ پردازنده مرکزی آن به ۳.۲ گیگاهرتز میرسد.
این تراشه در کنار حداکثر 16 گیگابایت رم LPDDR5X و ۱ ترابایت حافظه UFS 4 ارائه میشود که به بالاتر رفتن سرعت آن کمک میکند. همچنین باید اضافه کرد که این دستگاه از کارت حافظه پشتیبانی نمیکند و بهتر است که در زمان خرید، به حجم حافظه مورد نیازتان دقت کنید.
تجربه گیمینگ و بنچمارکهای POCO F6 Pro
همانطور که در بخش سختافزار گفته شد، تراشه به کار رفته در پوکو اف ۶ پرو توانایی بالایی دارد و میتواند پردازشهای سنگین را به راحتی انجام دهد. این موضوع به وضوح در بازیهای سنگین دیده میشود؛ زیرا در این شرایط دستگاه با هیچ لگ و کندی روبهرو نمیشود و میتواند تجربه خوبی را به کاربر ارائه کند.
برای مثال در بازی کال آف دیوتی موبایل، این دستگاه توانست بازی را با بالاترین تنظیمات گرافیکی با نرخ تقریبی ۱۱۰ فریم در ثانیه اجرا کند که برای یک دستگاه میانرده فوقالعاده است. این موضوع در سایر بازیها و پردازشهای سنگین هم دیده میشود.
این موضوع در بنچمارکها هم به وضوح دیده میشود. پوکو اف ۶ پرو در بنچمارک آنتوتو به امتیاز ۱۵۰۰۰۰۰ و در بخش حافظه همین بنچمارک هم به امتیاز ۱۴۷۰۰۰ دست یافت. در استرس تستهای 3D Mark، پوکو اف ۶ پرو توانست حدود ۸۴ درصد عملکرد خود را پس از پردازشهای سنگین حفظ کند که برای یک تراشه پرچمدار، بسیار خوب محسوب میشود.
دوربین پوکو اف ۶ پرو
در ماژول بزرگ دوربین پوکو F6 Pro سه دوربین قرار گرفته که شامل دوربین ۵۰ مگاپیکسلی اصلی، دوربین ۸ مگاپیکسلی اولتراواید و دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو میشود. دوربین اصلی در حالت عادی تصاویر ۱۲.۵ مگاپیکسلی ثبت میکند که میتوان آنها را خوب دانست.
تصاویر ثبت شده با این دوربین جزئيات زیادی دارند و رنگها به خوبی در آنها ثبت میشوند. همچنین باید گفت که در صورت روشن کردن گزینه HDR، محدوده دینامیکی تصاویر به شکل قابل توجهی بالا میرود. استفاده از حالت ۵۰ مگاپیکسلی هم در برنامه دوربین ممکن است که میتواند کمی جزئيات تصاویر را بالا ببرد.
در نور کمتر، عملکرد دوربین اصلی افت خاصی نمیکند. در نور کمتر، ثبت تصاویر کمی بیشتر طول میکشد اما در عوض، رنگها و نوردهی آنها بسیار بهتر میشود. نکته قابل توجه در تصاویر شب، نبودن نویز در آنها است که در یک دستگاه میانرده بسیار عالیست.
دوربین اولتراواید در نور روز تصاویر قابل قبولی را ثبت میکند. حاشیههای این تصاویر، کمی تار به نظر میرسند، اما بخشهای مرکزی تصویر کیفیت خوبی دارند. نکته عجیب این است که غلظت رنگها در این دوربین کمی از دوربین اصلی بیشتر است و این موضوع میتواند به دلیل تنظیمات نرمافزار دستگاه باشد.
دوربین ماکرو هم میتواند از فاصله نزدیک عکسبرداری کند اما کیفیت آن چندان بالا نیست. رنگها در این دوربین غلظت کمتری از واقعیت دارند و بهتر است که به جای آن، در تصاویر دوربین اصلی زوم کنید.
ثبت ویدیو با دوربین اصلی با رزولوشن 8K و نرخ ۲۴ فریم در ثانیه ممکن است اما استفاده از این حالت پیشنهاد نمیشود. به جای آن بهتر است که با رزولوشن 4K با دو نرخ ۳۰ و ۶۰ فریم در ثانیه فیلمبرداری کنید. فیلمهای ضبط شده در این حالت، کیفیت خوبی دارند و نوردهی در آنها به خوبی انجام میشود.
به دلیل همکاری لرزشگیر اپتیکال و دیجیتال برای ثبت ویدیو، نتایج بسیار ثابت هستند و لرزش خاصی در آنها به چشم نمیخورد. با کمتر شدن نور محیط، نویز ویدیوها بالاتر میرود و سایهها در آن کمی تاریک میشوند.
در کل باید گفت که سیستم دوربین این دستگاه، تجربه نسبتا خوبی را به کاربر ارائه میکند اما اگر اولویت اولتان برای خرید گوشی، دوربین آن است، ممکن است برخی از رقبا بتوانند عملکرد بهتری را ارائه دهند.
دوربین سلفی پوکو F6 Pro
در پانچ هول بالای صفحه نمایش این دستگاه از یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی استفاده شده تصاویر خوبی را ثبت میکند. این تصاویر جزئیات خوبی دارند، اما با کمی دقت متوجه میشوید که جزئیات پس زمینه ممکن است کمی کمتر از جزئیات پس زمینه باشد.
حالت پرتره در این دوربین میتواند به خوبی سوژه را از پس زمینه جدا کند اما جلوه آن کمی مصنوعی به نظر میرسد. ویدیوها در این دوربین با دو رزولوشن ۱۰۸۰ و ۷۲۰ با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه ثبت میشوند که نتایج آن قابل قبول است.
در نور کمتر بهتر است که حساب زیادی روی تصاویر و ویدیوهای دوربین سلفی استفاده نکنید زیرا نتایج آن جزئیات و نوردهی کمی دارند.
باتری Poco F6 Pro
برای تامین انرژی این دستگاه از یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپری استفاده شده که نسبت به سایر رقبا، اندازه مناسبی دارد. البته باید گفت که مصرف انرژی این دستگاه بالاست و این باتری میتواند انرژی مورد نیاز آن را تنها برای یک روز تامین کند. در صورت استفاده سنگینتر هم ممکن است تا قبل از پایان روز نیاز به شارژ دوباره داشته باشید.
آداپتور شارژر در جعبه دستگاه وجود دارد و نیازی نیست که برای آن هزینه جداگانهای را پرداخت کنید. این آداپتور میتواند دستگاه را با توان ۱۲۰ وات شارژ کند که زمان شارژ کامل آن را به حدود ۲۰ دقیقه میرساند. لازم به ذکر است که برخلاف نسل قبلی، در این دستگاه امکان شارژ بیسیم وجود ندارد.
اسپیکر پوکو F6 پرو
این دستگاه با ترکیب صدای اسپیکر پایین فریم و اسپیکر مکالمه میتواند صدای استریو را تولید کند. حجم صدای تولید شده و کیفیت آن بسیار خوب است ولی نمیتوان آن را با دستگاههای پرچمدار مقایسه کرد. مثل سایر دستگاههای این سری، در این دستگاه جک هدفون وجود ندارد و تنها میتوان از هدفونهای بیسیم در کنار آن استفاده کرد.
آیا پوکو اف ۶ پرو ارزش خرید دارد؟
در جمعبندی بررسی این دستگاه باید گفت که پوکو F6 پرو در این بازه قیمتی ارزش خرید نسبتا بالایی دارد. این دستگاه صفحه نمایش با کیفیتی دارد و از پردازنده قدرتمندی برخوردار است که حتی میتواند نیازهای یک کاربر حرفهای را نیز برآورده کند.
علاوه بر این موضوع، اف ۶ پرو از باتری بزرگی به همراه شارژ سریع برخوردار است که خیال کاربر را از بابت شارژدهی راحت میکند. اما اگر به دنبال دوربین خوب در گوشی هستید یا برخوردار بودن آن از گواهی مقاومت در برابر آب برایتان اهمیت دارد، میتوانید به سراغ رقبای دیگر این دستگاه، مثل ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس یا حتی اس ۲۴ اف ای بروید.
نظر شما در مورد این دستگاه چیست؟ به نظرتان آیا این دستگاه میتواند گزینه خوبی در این بازه قیمتی باشد؟ نظراتتان را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
با تشکر از فروشگاه آلدیجیتال که شیائومی پوکو اف ۶ پرو را برای بررسی در اختیارمان گذاشت
برچسبها: