نقد و بررسی گوشی آنر 200 لایت؛ میانرده باکیفیت
اگر به دنبال گوشی موبایل تا ۱۵ میلیون تومان هستید، به احتمال فراوان ذهنتان به سمت برندهایی نظیر سامسونگ یا شیائومی میرود که دستگاههای بسیار خوبی نیز تولید میکنند.
با این حال، شرکت آنر هم در این بازه قیمتی محصولات جالب توجهی دارد. گوشی آنر ۲۰۰ لایت با قیمت تقریبی ۱۵ میلیون تومان یکی از گزینههای خرید کاربران میتواند باشد که از مشخصات جالب توجهی بهره میبرد.
بیشتر
نمایشگر باکیفیت، دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی با قابلیت عکاسی پرتره، باتری با ماندگاری یک روز از نکات این گوشی قیمت مناسب به حساب میآیند. با این حال، رقبای این دستگاه نیز چنین امکاناتی را ارائه میدهند، پس چه نکات مثبتی باعث میشود خرید گوشی آنر 200 لایت ارزش بالاتری کسب کند؟
نقد و بررسی ویدیویی گوشی موبایل آنر ۲۰۰ لایت
بررسی گوشی آنر ۲۰۰ لایت
نکات مثبت
- کیفیت ساخت بالا
- صفحه نمایش باکیفیت و روشن
- نرمافزار روان و سریع
- ماندگاری مطلوب باتری
- بستهبندی کامل دستگاه که کاربر را از خرید لوازم جانبی بینیاز میکند.
- عملکرد مناسب دوربین اصلی در نور روز
- سرعت شارژ قابل قبول
نکات منفی
- نرخنوسازی ۹۰ هرتز
- عملکرد متوسط سایر دوربینها
- ضعف سختافزار در برابر رقبا
- وضعیت نامشخص پشتیبانی نرمافزاری
اقلام همراه گوشی Honor 200 Lite
اکثر گوشیهای بازار با اقلام بسیار محدودی عرضه میشوند. برای مثال سامسونگ فقط کابل شارژ و برندهای چینی مانند شیائومی هم دستگاههای خود را با شارژر و قاب سیلیکونی روانه بازار میکند.
با این حال، آنر کاملا از مسیر کاملا متفاوتی عمل کرده؛ چرا که گوشی ۲۰۰ لایت را نهتنها با شارژر و قاب سیلیکونی همراه کرده بلکه در کنار آن هدفون سیمی و تبدیل جک ۳.۵ میلیمتری به درگاه تایپسی نیز قرار داده است.
برخورداری از چنین اقلام همراهی باعث میشود تا گوشی آنر ۲۰۰ لایت در مقایسه با رقبا در رتبه بالاتری قرار بگیرد و به نفع مصرفکننده باشد.
طراحی گوشی Honor 200 Lite
میانرده آنر یعنی ۲۰۰ لایت برخلاف برادرهای بزرگتر خود بدنه خمیده ندارد و از طراحی تخت و کاملا صاف بهره میبرد. البته باید به این نکته اشاره کنیم که تخت بودن اطراف گوشی علتی بر ارگونومی نامطلوب آن نیست و این دستگاه برخلاف تصور بسیار خوب در دست قرار میگیرد.
اکنون به نوبت به بررسی ظاهری این دستگاه میرسد؛ پنل پشتی آنر ۲۰۰ لایت از پلاستیک ساخته شده، ولی حس بیکیفیتی و ارزانی را منتقل نمیکند. همچنین این پنل بهلطف بافت شنمانند خود اثرات لک و چربی را نیز نمایش نمیدهد که نکته مثبتی به حساب میآید.
به غیر از ماژول دوربین سهگانه که بیرونزدگی نسبی دارد موردی در بخش پشتی مشاهده نمیشود. در رابطه با جزیره دوربین باید اشاره کنیم که ظاهر مشابه به میانردههای نسل گذشته سامسونگ و بیرونزدگی آن نیز باعث میشود دستگاه هنگام قرار گرفتن روی سطوح صاف دچار لغزش و تکان شود.
به بخش جلویی میرویم، جایی که وجود حفره کپسولی ذهن کاربر را به سمت داینامیک آیلند اپل سوق میدهد؛ در واقع آنر به این ناچ، نام مجیک کپسول را داده که امکانات تقریبا مشابهی با همتای آمریکایی خود دارد.
حاشیههای اطراف نمایشگر بسیار باریکتر از آنچه در گوشیهای سامسونگ میبینیم، هستند و اجازه میدهد به حدود ۹۰ درصد از این بخش دسترسی داشته باشیم.
خبری از لایه محافظ شیشهای در این پنل نیست و آنر برای جلوگیری از خطوخشهای احتمالی از روکشی پلاستیکی استفاده کرده است که پیشنهاد میشود با نمونههای مرغوبتر بازار تعویض شود.
شرکت چینی برای فریم گوشی Honor 200 Lite به سراغ آلیاژی از آلومینیوم رفته که به گفته شرکت تولید کننده دوام و مقاومت بالایی دارد؛ در واقع این فریم در برابر سقوط از ارتفاع ۱.۵ متری کاملا مقاوم است.
در لبه سمت چپ میانرده خوشقیمت آنر شاهد قرارگیری اسلات سیمکارتی هستیم که متاسفانه کارت حافظه جانبی پشتیبانی نمیکند. لبه سمت راست از کلید پاور ادغام شده با حسگر اثر انگشت و راکرهای صدا میزبانی میکند که اتصال بسیار محکمی دارند.
بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که روکش شفاف در نظر گرفته برای فریم آنر ۲۰۰ لایت اثرات لک و چربی را به نمایش میگذارد که شاید برای افراد حساس روی تمیزی نکته منفی محسوب شود.
در نهایت آنر ۲۰۰ لایت با توجه به برچسب قیمتی خود از کیفیت ساخت مطلوبی بهره میبرد و نکته منفی چشمگیری ندارد.
نمایشگر گوشی موبایل آنر ۲۰۰ لایت
یکی خصوصیتهای شرکت آنر، استفاده از نمایشگرهای باکیفیت است و فرقی نمیکند که دستگاه اقتصادی باشد یا پرچمدار.
گوشی ۲۰۰ لایت آنر به نمایشگری ۶.۷ اینچ AMOLED مجهز شده که از وضوح +Full HD پشتیبانی میکند.
همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، این صفحه نمایش از حاشیههای باریکی بهره میبرد؛ این در حالی است که میانردههای سامسونگ حاشیههای چندان باریکی ندارند.
صفحه نمایش میانرده آنر از نرخنوسازی ۹۰ هرتز بهره میبرد؛ در واقع، شاید یکی از تنها نکات منفی این نمایشگر همین موضوع باشد. البته برخورداری از این نرخ مزیت مصرف انرژی کمتر هم به همراه دارد.
آنر یکی از معدود شرکتهایی است که به سلامت چشمهای کاربرانش اهمیت میدهد و این موضوع در آنر ۲۰۰ لایت هم دیده میشود. به همین منظور این میانرده از نرخ فلیکر ۳۲۴۰ هرتز بهره میبرد تا کاربران با چشمان حساس موقع کار کردن با گوشی در تاریکی آسیب نبینند.
در رابطه با روشنایی نمایشگر Honor 200 Lite باید بگوییم که این پنل میتواند تا ۲۰۰۰ نیت روشنایی تولید کند که برای کار کردن زیر نور مستقیم خورشید مناسب است.
کیفیت نمایشگر کاملا راضیکننده بهنظر میرسد و توانایی ارائه رنگها را با دقت بالا دارد؛ چرا که از گاموت رنگی DCI-P3 بهطور کامل پشتیبانی میکند. تصاویر به اندازه کافی شارپ هستند و برای افرادی که به تماشای فیلموسریال علاقه دارند، مناسب خواهد بود.
نرمافزار ۲۰۰ لایت آنر
گوشی Honor 200 Lite با رابطکاربری MagicOS 8 مبتنی بر اندروید ۱۴ از جعبه خارج میشود که بهطور کامل از سرویسهای گوگل پشتیبانی میکند تا کاربران نگرانی بابت نصب و دسترسی به نرمافزارهای مدنظرشان نداشته باشند.
شرکت آنر به وسیله گذشته خود که یکی از زیرمجموعههای هواوی بهشمار میرفت، از رابطکاربری مشابهی استفاده میکند که نه تنها از نظرمان بلکه از نگاه بسیاری از کارشناسان دیگر یکی از بهترین پوستههای اندروید محسوب میشود.
کار کردن با این رابطکاربری بسیار ساده است و تمام کاربران به راحتی میتوانند به بخشهای مدنظرشان دسترسی پیدا کنند.
این پوسته از نظر مصرف حافظه و باتری، عملکرد بهینهای دارد و هنگام جابهجایی بین منو هیچگاه با مشکل کندی یا لگ مواجه نخواهید شد.
شاید MagicOS به اندازه رابطکاربری شرکت رقیب خود یعنی HyperOS شیائومی امکانات شخصیسازی نداشته باشد، ولی امکانات آن به حدی است که بتواند به اکثر نیازهای کاربران پاسخ دهد.
مجیک کپسولی که پیشتر در بخش طراحی به آن اشاره کردیم، هنگام استفاده از نرمافزارهایی همچون ضبط صدا، برقراری تماس تلفنی، پخش موزیک، تایمر و تنظیم کردن ساعت فعال میشود و میتوان بدون باز کردن نرمافزارهای مذکور مدیریت روی آنها داشت.
دسترسی به فضای دوم هم یکی دیگر از امکانات جالب توجه مجیک او اس به حساب میآید که با کشیدن دو انگشت بهصورت همزمان روی صفحه نمایش فعال میشود.
با فعال کردن این قابلیت شما میتوانید یک فضای امن برای اطلاعات حساس خود دسترسی داشته باشید. همچنین نگرانی بابت اطلاعات ذخیرهشده نداشته باشید؛ چرا که توسط سرویس امنیتی آنر محافظت میشود.
سختافزار گوشی ۲۰۰ لایت آنر
آنر برای میانرده خوش قیمت خود به سراغ تراشه میانرده از مدیاتک رفته؛ دایمنسیتی ۶۰۸۰.
این چیپ، قدرت خود را از پردازنده مرکزی هشت هستهای تامین میکند که چینش آن به صورت دو هسته بزرگ با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز از نوع Cortex-A76 و شش هسته کوچک ۲.۰ گیگاهرتزی از نوع Cortex-A55 است.
برای انجام پردازشهای سهبعدی و گرافیکی نیز پردازنده گرافیکی Mali-G57 در نظر گرفته شده که از دو هسته بهره میبرد.
تقریبا با مشاهده این مشخصات فنی نمیتوان انتظار بالایی از میانرده آنر داشت و از رقبای خود کاملا عقب میماند. برای بررسی دقیقتر این چیپ به سراغ بنچمارکها رفتیم که در تصویر زیر مشاهده خواهید کرد.
اعداد به دست آمده چندان بالا نیستند و باعث نمایان شدن ضعف این گوشی در بخش پردازشی میشود. از نظر اجرای بازیها نیز گفتنی است که با وجود ضعف سختافزاری این دستگاه عناوین سنگین را نمیتواند به راحتی اجرا کند و تنظیمات گرافیکی هم در حالت متوسط قرار دارد.
برای مثال آنر ۲۰۰ لایت بازی کالآودیوتی موبایلی را توانست با تنظیمات گرافیکی و نرخ فریم متوسط اجرا کند، ولی در این حالت عملکرد آن مناسب بود و با افت فریم چندان محسوسی مواجه نشدیم.
در مجموع باید بگوییم که اگر کاربری هستید که کارهای مولتیتسکینگ یا اجرای بازیهای سنگین با کیفیت بالا برایتان اهمیت دارد، آنر ۲۰۰ لایت برایتان مناسب نخواهد بود.
دوربین و کیفیت عکس ۲۰۰ لایت
شرکت آنر، میانرده قیمت مناسب خود را به سه دوربین مجهز کرده که شامل دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی، دوربین ۵ مگاپیکسلی اولتراواید و ۲ مگاپیکسلی ماکرو میشود.
همچنین حفره کپسولی در پنل جلویی نیز از دوربین سلفی ۵۰ مگاپیکسلی و فلش LED میزبانی میکند.
به این نکته هم اشاره کنیم که نسخه لایت آنر ۲۰۰ مانند مدلهای گرانقیمت خود از قابلیت عکاسی پرتره در حالتهای یک، دو و سه برابر پشتیبانی میکند؛ در واقع یکی از نکات تبلیغاتی این گوشی قابلیت عکاسی پرتره آن است.
عکسهای گرفته شده در نور کافی از کیفیت قابل قبولی برخوردارند و میتوان آنها را داخل شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشت.
البته از نگاه عمیقتر این عکسها از نظر جزئیات و مدیریت نویز چندان خوب نیستند و با زوم کردن شاهد افت کیفیت محسوسی هستیم. گستردهدینامیکی و کنتراست مطلوب هم از نکات مثبت این تصاویر به حساب میآیند.
همانطور که مشخصات دوربینهای این گوشی را خواندید، فاقد لنز تلهفوتو است و برای زوم از تصاویر گرفته شده با دوربین اصلی استفاده میکند.
عکسهای گرفته شده با زوم دو برابر چندان از نظر جزئیات جالب نیستند و نویز نیز هم به شدت دیده میشود؛ در واقع باید بگوییم که انتظار زوم با عملکرد مناسب را نباید از این دستگاه داشته باشید.
دوربین اولتراواید با توجه به وضوح پایین حسگر، امکان ثبت جزئیات زیاد را ندارد و تصاویر آن بسیار آبرنگی هستند. با این حال، رنگ، کنتراست و گسترهدینامیکی تقریبا مطلوب است.
دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی برخلاف دوربین اولتراواید عملکرد به مراتب بهتری دارد. تصاویر آن از نظر رنگ و جزئیات مناسب هستند، ولی باید این نکته را هم در نظر بگیرید که فوکوس آن ثابت است و فاصله دوربین تا سوژه را خودتان درست کنید.
اکنون به سراغ حالت پرتره میرویم تا ادعای آنر را دقیقتر بررسی کنیم.
عکسهای گرفته شده در حالت پرتره از کیفیت و وضوح مناسبی برخوردارند و نرمافزار در جداسازی سوژه از پسزمینه نیز عملکرد بسیار خوبی دارد. با این حال، جزئیات زیادی از صورت ثبت نمیشود و رنگ پوست نیز حالت طبیعی ندارد.
دوربین سلفی در طول روز عکسهای مناسبی ثبت میکند. جزئیات مناسب، رنگهای دلنشین و گسترهدینامیکی عریض از نکات مثبت این دوربین به حساب میآیند.
عکسهای گرفته شده با دوربین اصلی در شب عملکرد متوسطی دارد و اگر شرایط نوری سختتر هم قرار بگیریم با نویز زیاد، جزئیات کم، رنگهای مرده و گسترهدینامیکی نامطلوب مواجه میشویم.
دوربین اولتراواید متاسفانه عملکرد بسیار بدی را از خود بهجای گذاشت و عکاسی با این دوربین را در شب به هیچ عنوان پیشنهاد نمیکنیم.
دوربین سلفی خوشبختانه به لطف برخورداری از فلش LED تصاویر روشنایی مطلوبی دارند و از نظر جزئیات هم امتیاز مناسبی دریافت میکند.
همچنین باید اشاره کنیم که در حالت پرتره نیز عملکرد مناسبی دارد و سوژه بهخوبی از پسزمینه جدا میشود.
باتری و شارژر گوشی موبایل Honor 200 Lite
آنر برای تامین انرژی ۲۰۰ لایت به سراغ باتری ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعتی رفته؛ باتری لیتیوم پلیمری که از شارژ سریع با حداکثر توان ۳۵ وات پشتیبانی میکند.
این گوشی با استفادههای معمولی قادر به همراهی کاربران تا یک روز کامل خواهد بود؛ چرا که تراشه، رابط کاربری و نمایشگر آن مصرف باتری پایینی دارند.
آداپتور ۳۵ واتی قرار گرفته در جعبه برای شارژ کامل دستگاه به یک ساعت زمان نیاز دارد که با استانداردهای الان چندان کند به حساب نمیآید و از گوشیهای میانرده سامسونگ به مراتب عملکرد بهتری دارد.
آیا گوشی موبایل آنر ۲۰۰ لایت ارزش خرید دارد؟
برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که این میانرده در زمان نامناسبی وارد بازار ایران شده؛ چون رقبای آن از نظر سختافزاری و دوربین عملکرد به مراتب بهتری دارند و همین باعث میشود که کمتر کسی به سمت این گوشی برود.
با این حال، از نکات مثبت آنر ۲۰۰ لایت باید به نمایشگر، تجربه کاربری، کیفیت ساخت، ماندگاری باتری و عکاسی سلفی آن اشاره کنیم. همچنین بستهبندی کامل آن نیز یک امتیاز جداگانه به حساب میآید.
خرید گوشی Honor 200 Lite در حال حاضر با برچسب قیمتی ۱۵ میلیون تومان چندان منطقی بهنظر نمیرسد، ولی با کاهش قیمت آن به ۱۰ میلیون تومان میتواند یکی از بهترین گوشیهای این بازه قیمتی تبدیل شود.
گوشی Honor مدل ۲۰۰ لایت را فروشگاه اینترنتی آلدیجیتال برای بررسی در اختیارمان قرار داد.
برچسبها: