نقد و بررسی گوشی ناتینگ فون 2a؛ جذاب و خوش قیمت
ناتینگ فون 2a یکی از میانردههای تازه وارد به بازار محسوب میشود که طراحی آن مثل دیگر محصولات این شرکت، میتواند نظر همه افراد را جلب کند اما ایرادهایی هم در آن وجود دارد. در ادامه با بررسی این دستگاه همراه ما باشید.
بیشتر
شرکت ناتینگ در نسلهای گذشته توانسته دستگاههای خاصی را وارد بازار کند و عملکرد خوبی را از خود نشان دهد. دستگاههای این شرکت از زبان طراحی خاصی برخوردارند و این موضوع در نگاه اول مورد توجه تمامی کاربران قرار میگیرد. خوشبختانه این موضوع در اولین میانرده این شرکت، یعنی ناتینگ فون 2a هم به چشم میخورد.
ورود این شرکت به دنیای میان ردهها را میتوان یک چالش بزرگ برای سایر شرکتها دانست؛ زیرا دستگاههای ناتینگ برای عموم کاربران بسیار جذاب هستند. البته باید گفت که اولین دستگاه ارزان قیمت این شرکت مثل همه میانردههای دیگر بدون ایراد نیست و ممکن است برای برخی از کاربران مناسب نباشد. در ادامه این مقاله به بررسی این دستگاه و اشاره به نقاط قوت و ضعف آن خواهیم پرداخت.
جعبه گشایی ناتینگ فون 2a
ناتینگ فون ۲ ای در یک جعبه کوچک عرضه میشود که از ظاهر آن میتوان حذف شدن آداپتور را حدس زد. پس از باز کردن جعبه با خود دستگاه روبهرو میشوید و در بخش پایین آن هم سوزن شفاف سیمکارت و کابل شارژ USB-C قرار گرفتهاند.
نکته قابل توجه در این بخش، طراحی شفاف سوزن سیمکارت و کابل شارژ است که امکان دارد بسیار جذاب به نظر برسد.
همچنین باید اضافه کرد که برای شارژ کردن این دستگاه با توان ۴۵ وات، باید یک آداپتور مجهز به استاندارد PD را به صورت جداگانه تهیه کنید.
طراحی Nothing Phone 2a
بخش طراحی همیشه یکی از جذابترین ویژگیهای شرکت ناتینگ به حساب میآید؛ زیرا این شرکت از زبان طراحی خاصی استفاده میکند که موجب تفاوت آن با همه محصولات دیگر در بازار میشود.
حالا در این دستگاه میانرده هم شاهد استفاده از این نوع طراحی هستیم، اما با این تفاوت که در ناتینگ فون 2a، بدنه دستگاه از پلاستیک ساخته شده و کیفیت آن چنگی به دل نمیزند.
قاب پلاستیکی پشت دستگاه از همان جلوه شفاف دستگاههای ناتینگ برخوردار است که قسمتهایی از داخل دستگاه را نشان می دهد.
این قاب پلاستیکی را تقریبا میتوان به دو بخش تقسیم کرد که در بخش پایین آن، خطوط نامتقارنی قرار گرفتهاند و هیچ کاربرد خاصی ندارد. در بخش بالای آن هم شاهد قرارگیری ماژول دوربین و فلش به همراه سه خط ال ای دی هستیم که در ادامه به کاراییهای آن بیشتر خواهیم پرداخت.
همچنین در این بخش یک مربع قرمز قرار گرفته که برخلاف سایر دستگاههای شرکت، کارایی خاصی ندارد. متاسفانه در این قاب از پوشش براق استفاده شده که اثرانگشت را به خود جذب میکند و تقریبا میتوان آن را بسیار حساس به اشیا تیز دانست.
از همین رو، بهتر است که برای این دستگاه از قاب محافظ استفاده کنید و برای کمتر دیده شدن اثرانگشت و خط و خش، مدل سفید رنگ را تهیه کنید.
متاسفانه فریم دستگاه هم از جنس پلاستیک ساخته شده، ولی پوشش آن مات است که میتواند مانع جذب اثرانگشت شود. در بخش پایین این فریم شاهد قرارگیری شیار اسپیکر اول، درگاه یو اس بی سی، میکروفون اول و شیار سیمکارت هستیم.
دکمه پاور در سمت راست و دکمههای ولوم هم در سمت چپ فریم قرار گرفتهاند و در بخش بالای فریم هم تنها میکروفن دوم به چشم میخورد.
فریم دستگاه طراحی تخت دارد؛ اما برای راحتتر شدن استفاده از دستگاه برای مدتهای بیشتر، حاشیههای قاب پشتی خمیدگی کمی دارند.
صفحه نمایش دستگاه هم طراحی کاملا تخت دارد و به وسیله گوریلا گلس ۵ محافظت میشود که میتوان آن را بسیار مقاوم دانست.
در بخش بالای این بخش یک شیار کوچک برای اسپیکر مکالمه قرار گرفته که به عنوان اسپیکر دوم هم از آن استفاده میشود. نکتهای که در این بخش جلب توجه میکند، حاشیههای برابر در اطراف صفحه نمایش است که در دستگاههای میانرده کمتر به چشم میخورد.
ناتینگ فون 2a را میتوان یک دستگاه نسبتا بزرگ دانست که ضخامت ۸.۶ میلیمتری دارد، اما به لطف استفاده از پلاستیک در بدنه، وزن آن به ۱۹۰ گرم رسیده است. همچنین این دستگاه از گواهی IP54 برخوردار است که میتواند آن را در برابر پاشش آب و گرد و غبار مقاوم کند.
صفحه نمایش ناتینگ فون 2a
در بخش جلوی این دستگاه از یک پنل امولد 6.7 اینچی استفاده شده که نرخ بهروزرسانی ۱۲۰ هرتزی دارد و روشنایی آن تا سقف ۱۳۰۰ نیت هم بالا میرود.
این پنل رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۱۲ پیکسلی دارد که به معنای قرارگیری ۳۹۴ پیکسل در هر اینچ آن است. صفحه نمایش Nothing Phone 2a را میتوان یکی از بهترین پنلهای موجود در میانردهها دانست، اما نباید در حد یک پرچمدار از آن انتظار داشت.
این پنل میتواند 1 میلیارد رنگ را نمایش دهد و از گواهی +HDR10 هم برخوردار است که به معنای وضوح بالای تصاویر و توانایی بالای آن در بازسازی رنگها است.
در مورد تجربه کاربری این صفحه نمایش باید گفت که توانایی آن به صورت کلی بالاست و استفاده از آن در محیطهای پرنور هم هیچ مشکلی ندارد. البته باید گفت که نرخ بهروزرسانی این پنل تطبیقپذیر نیست، ولی نرمافزار دستگاه تلاش میکند که در بسته به استفاده کاربر آن را کمی تغییر دهد.
نرمافزار و رابط کاربری Nothing Phone 2a
این دستگاه با رابط کاربری Nothing OS 2.6 برپایه اندروید ۱۴ وارد بازار شده و قرار است برای آن تا ۳ نسل آپدیتهای اساسی اندروید ارائه شود. این موضوع 2a را در جایگاه پایینتری نسبت به رقبایی مثل سری A سامسونگ قرار میدهد؛ زیرا دستگاههای جدید این سری تا 5 نسل از آپدیتهای اساسی اندروید برخوردار میشوند.
رابط کاربری این دستگاه را میتوان یک نسخه بسیار مشابه به اندروید خام دانست که ویژگیهایی توسط شرکت به آن اضافه شده است.
در میان این ویژگیها میتوان به فونت و ویجیتهای خاص ناتینگ اشاره کرد که ظاهر دستگاه را بسیار جذابتر کردهاند. برای تنظیم و استفاده از نوارهای الایدی پشت دستگاه از یک اپلیکیشن به نام Glyph در دستگاه استفاده شده که به کاربر امکان شخصیسازی آن برای سناریوهای مختلف را میدهد.
در میان عملکردهای این بخش میتوان به چراغ نوتیفیکیشن، نمایش میزان شارژ، اطلاع از تماس ورودی و نمایش تایمر اشاره کرد. البته باید گفت که بخش الایدی دستگاه در دنیای واقعی کاربرد چندانی ندارد اما حضور آن باعث زیباتر شدن ظاهر دستگاه میشود.
در پایان هم باید به این موضوع اشاره کرد که اگر تاکنون با رابط کاربری اندروید خام سر و کار نداشتهاید، بهتر است قبل از خرید کمی آن را امتحان کنید.
برای باز کردن دستگاه میتوان از سنسور اثر انگشت اپتیکال زیر صفحه نمایش و تشخیص چهره دو بعدی استفاده کرد. استفاده از گزینه دوم را به دلیل امنیت کم پیشنهاد نمیکنیم، اما میتوانیم بگوییم که سنسور اثرانگشت عملکرد خوب و قابل اعتمادی را ارائه میکند. محل قرارگیری این سنسور مناسب است و سرعت آن بیشتر از برخی رقباست.
سختافزار ناتینگ فون ۲ ای
ناتینگ برای این دستگاه از یک نسخه شخصیسازی شده تراشه مدیاتک دیمنسیتی ۷۲۰۰ استفاده کرده و نام آن را به ۷۲۰۰ پرو تغییر داده است.
طبق اعلام مدیاتک، این تراشه حالا 10 درصد مصرف بهینهتری نسبت به نسخه عادی دارد، اما تفاوت خاصی میان عملکرد آنها وجود ندارد. دیمنسیتی ۷۲۰۰ پرو بر پایه معماری ۴ نانومتری ساخته شده و فرکانس هسته مرکزی آن به ۲.۸ گیگاهرتز هم میرسد.
در کنار این تراشه از ۸ یا ۱۲ گیگابایت رم و ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی استفاده شده که امکان افزایش آن به وسیله کارت حافظه وجود ندارد.
ناتینگ به صورت رسمی نوع حافظه این دستگاه را اعلام نکرده اما برخی از طریق برخی بنچمارکها متوجه شدیم که از حافظه UFS 2.1 در آن استفاده شده که برای یک دستگاه میانرده معقول است.
تجربه گیمینگ و بنچمارکهای ناتینگ فون 2a
مثل عموم دستگاههای میانرده نمیتوان از عملکرد فون ۲ ای انتظار خاصی داشت. تراشه دیمنسیتی ۷۲۰۰ پرو برای استفادههای روزمره بسیار عالی عمل میکند و میتواند تجربه کاربری روان و بدون نقصی را به کاربر ارائه کند که بخش زیادی از آن مربوط به رابط کاربری دستگاه است.
در استفادههای سنگینتر، دمای قاب پشتی کمی بالا میرود، اما این موضوع موجب کندی یا لگ در عملکرد دستگاه نمیشود.
در بازیهای مثل کال آف دیوتی، تنظیمات گرافیک و فریم ریت کمی محدود هستند و نرخ فریم دستگاه از ۶۰ فریم در ثانیه بالاتر نمیرود.
اما با این وجود، ناتینگ فون ۲ ای میتواند تجربه گیمینگ نسبتا روان و مناسبی را به کاربر ارائه کند. این موضوع برای سایر بازیهای سنگین هم صادق است و مشکل خاص یا آزار دهندهای در آنها به چشم نمیخورد، اما این دستگاه را نمیتوان برای بازی پیشنهاد داد یا از آن انتظار ساعتها بازی سنگین داشت.
نکته مهمی که در استرس تستها دیده شد، پایداری عملکرد این دستگاه بود. تراشه دیمنسیتی ۷۲۰۰ پرو توانست به خوبی عملکرد خود را در تستهای طولانیتر حفظ کند و به امتیاز حدود ۹۹ درصد پایداری دست یابد که عددی فوقالعاده است.
این دستگاه در تست آنتوتو نسخه ۱۰ به امتیاز حدود ۷۳۶۰۰۰ دست یافت که آن را در سطح رقبایی مثل ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس و حتی ناتینگ فون ۱ قرار میدهد.
در کل باید گفت که این دستگاه عملکرد مناسب و پایداری را به کاربر ارائه میدهد که برای استفادههای روزمره و نیمه سنگین کاملا بینقص عمل میکند.
دوربین ناتینگ فون ۲ ای
در پنل پشتی این دستگاه از دو سنسور ۵۰ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی و دوربین اولتراواید استفاده شده و برخلاف سایر میانردههای بازار، دیگر خبری از دوربینهای ۲ مگاپیکسلی ماکرو و تشخیص عمق نیست.
باید اضافه کرد که سنسورهای استفاده شده در این دستگاه از ناتینگ فون ۲ کوچکتر هستند و نمیتوان از آنها انتظار یکسانی داشت.
دوربین اصلی دستگاه در حالت عادی پیکسلهای دوربین را با نسبت ۴ به ۱ ترکیب میکند و تصاویر ۱۲.۵ مگاپیکسلی را به کاربر ارائه میکند.
این موضوع باعث افزایش کیفیت کلی تصویر، نورپردازی و بهبود رنگها میشود اما در صورت نیاز میتوانید از حالت ۵۰ مگاپیکسلی برای به کار گرفتن توانایی کامل سنسور استفاده کنید.
تصاویر ثبت شده در حالت عادی، کیفیت نسبتا خوبی دارند و سطح جزئیات آنها برای یک دستگاه میانرده بسیار خوب است. محدوده دینامیکی بالا جزو مواردی به شمار میرود که در تصاویر این دستگاه جلب توجه میکند. منابع نوری در این تصاویر عموما به خوبی مدیریت میشود بخشهای روشن و تاریک تصویر به یک میزان نورپردازی میشوند.
برخلاف سایر میانردههای بازار، کمتر شدن نور محیط تاثیر خاصی روی تصاویر این دستگاه ندارد زیرا در صورت تشخیص این موضوع توسط ناتینگ فون ۲ ای، دوربین به صورت خودکار از حالت شب استفاده میکند. به دلیل برخوردار بودن سنسور دوربین اصلی از لرزشگیر اپتیکال، این حالت میتواند کیفیت تصاویر را به شکل چشمگیری افزایش دهد.
تصاویر ثبت شده با این دستگاه در شب از کیفیت خوبی برخوردارند و جزئیات مناسبی در آنها وجود دارد. همچنین باید گفت که سطح نویز در این تصاویر بسیار کم است و این موضوع برای یک میانرده واقعا فوقالعاده است.
البته باید گفت که با این وجود، کیفیت کلی تصاویر نسبت به نور روز کمی افت میکند اما نمیتوان این مورد را برای یک دستگاه میانرده نقطه ضعف دانست.
دوربین 50 مگاپیکسلی اولتراواید هم ویژگیهای مشابهی دارد و به صورت پیشفرض تصاویر 12.5 مگاپیکسلی را ثبت میکند. این دوربین در نور روز توانایی مناسبی دارد و جزئیات خوبی را ثبت میکند. به علت بهینهسازیهای نرمافزاری، تصاویر ثبت شده با این دوربین جلوه چشم ماهی ندارند، اما گوشههای تصویر گاهی اوقات ممکن است کمی کشیده به نظر برسند.
با کمتر شدن نور محیط، این دوربین هم به صورت خودکار از حالت شب استفاده میکند که میتواند نویز تصاویر را تا حد زیادی کاهش داده و سطح جزئيات را بالاتر ببرد.
لازم به ذکر است که محدوده دینامیکی هردو دوربین در نور کمتر هم بالاست و منابع نور به خوبی در آنها مدیریت میشود.
در این دستگاه خبری از دوربین تلهفوتو نیست اما به لطف رزولوشن بالای دوربین اصلی، شما میتوانید تا دو برابر تقریبا بدون افت کیفیت زوم کنید. تصاویر ثبت شده در این حالت، ویژگیهایی مشابه دوربین اصلی دارند و مشکل خاصی در آنها به چشم نمیخورد.
فیلمبرداری با Nothing Phone 2a
فیلمبرداری با دستگاههای میانرده عموما جزو نقاط قوت آنها محسوب نمیشود و این موضوع را میتوان برای این دستگاه هم صادق دانست.
هردو دوربین این دستگاه توانایی فیلمبرداری با رزولوشن 4Kو نرخ ۳۰ فریم در ثانیه را دارند. فیلمبرداری با دوربین اصلی میتواند نتایج قابل قبولی را ارائه کند.
ویدیوهای ثبت شده با این دوربین از جزئیات بالایی برخوردارند و رنگها را به خوبی نشان میدهند، اما گاهی اوقات ممکن است غلظت رنگهای آنها از حالت عادی کمی بیشتر شود. همچنین به لطف استفاده از لرزشگیر اپتیکال در دوربین اصلی، ویدیوها عموما لرزش کمی دارند.
ویدیوهای ثبت شده در نور کم سطح نویز بالاتری دارند و محدوده دینامیکی آنها کاهش مییابد اما همچنان میتوان آنها را قابل قبول دانست.
دوربین اولتراواید مجهز به لرزشگیر اپتیکال نیست، اما دستگاه سعی میکند تا لرزش آن را به صورت الکترونیکی کاهش دهد که میتوان آن را کارآمد دانست. ویدیوهای دوربین اولتراواید هم کیفیتی مشابه به دوربین اصلی دارند اما سطح جزئیات آنها کمی کمتر است.
دوربین سلفی
یک دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی در پانچ هول بالای صفحه نمایش قرار گرفته که توانایی ثبت تصاویر خوبی را دارد. ترکیب پیکسل در این دوربین انجام نمیشود و همین موضوع باعث افزایش حجم تصاویر آن میشود. کیفیت این تصاویر را میتوان معقول دانست اما نباید انتظار زیادی از آن، به خصوص در نور کم داشت.
رنگها هم در این دوربین به خوبی حفظ میشوند اما در عموم موارد رنگ پوست افراد کمی از حالت عادی، گرمتر ثبت میشود.
این دوربین توانایی ضبط ویدیو با رزولوشن ۱۰۸۰ و نرخ ۶۰ فریم در ثانیه را نیز دارد. ویدیوهای این دوربین کاملا با رقبا قابل مقایسه هستند و میتوان آنها را برای استفاده روزمره مناسب دانست.
باتری ناتینگ فون 2a
برخلاف نسخههای گرانتر گوشیهای ناتینگ، در این دستگاه از یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپری استفاده شده که توانایی شارژدهی فوقالعادهای را ارائه میکند.
این باتری میتواند به راحتی برای یک و نیم یا حتی دو روز استفاده عادی کافی باشد و در صورت استفاده سنگین هم احتمال کمی وجود دارد که تا قبل از پایان روز نیاز به شارژ دوباره داشته باشد.
متاسفانه شارژ دستگاه برخلاف برخی رقبای چینی در جعبه ارائه نمیشود و باید آن را به صورت جداگانه تهیه کنید. در صورت استفاده از یک آداپتور ۴۵ وات مناسب، ناتینگ فون ۲ ای میتواند در مدت زمان ۳۰ دقیقه تا حدود ۶۰ درصد شارژ شود و شارژ صفر تا صد آن هم تقریبا یک ساعت زمان میبرد که نمیتوان ایرادی از آن گرفت.
لازم به ذکر است که برخلاف دستگاههای دیگر شرکت ناتینگ، این گوشی از شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند و تنها راه شارژ کردن آن، استفاده از کابل است.
اسپیکر ناتینگ فون ۲ ای
در این دستگاه میانرده از یک سیستم اسپیکر استریو استفاده شده که صدای اسپیکر پایین فریم را با اسپیکر مکالمه ترکیب میکند.
کیفیت صدای این اسپیکر خوب است و تفکیک صدا به خوبی در آن انجام میشود. همچنین تفاوت زیادی بین حجم صدای اسپیکر پایین و بالای دستگاه وجود ندارد و این موضوع، ناتینگ فون ۲ ای را به یک گزینه مناسب برای استفاده محتوای ویدیویی و بازی تبدیل میکند.
آیا گوشی ناتینگ فون 2a ارزش خرید دارد؟
ناتینگ فون ۲ ای یک میانرده تازه وارد به بازار است که میتواند عملکرد بسیار خوبی را به کاربر ارائه کند. این دستگاه علاوه بر طراحی خاص و جذاب، سختافزار مناسبی دارد و برای استفادههای روزمره و نیمهسنگین هیچ لگ یا کندی ندارد.
سیستم دوربین و باتری دستگاه هم عملکرد بسیار خوبی را به نمایش میگذارند که در مجموع، این دستگاه را به یک گزینه خوب برای کاربران عادی تبدیل میکند.
اما اگر به دنبال یک دستگاه کوچک هستید، کیفیت ساخت بدنه برایتان اهمیت بالایی دارد یا به تراشه قدرتمندتری نیاز دارید، بهتر است که سایر رقبای این دستگاه را نیز بررسی کنید.
گوشی ناتینگ Phone 2a را فروشگاه نیکدیجی برای بررسی در اختیارمان قرار داده است.
برچسبها: