خانهبررسی‌ها
گلکسی زد فولد 6 تاشو جدید سامسونگ برای کاربران خاص

گلکسی زد فولد 6 تاشو جدید سامسونگ برای کاربران خاص

درست است که  سامسونگ در عرصه گوشی‌های هوشمند تاشو توانسته است محصولات متنوعی را روانه بازار کند که زد فولد 6 جدید‌ترین آن‌ها است. اما در این بین شرکت‌های دیگر هم عملکرد بسیار خوبی داشتند. در این مقاله اما بررسی دقیقی خواهیم داشت به مشخصات در نظر گرفته شده برای گلکسی Z Fold6 تا ببینیم به نسبت نسل قبلی چقدر تغییر کرده و تا چه میزان توانایی ارائه عملکرد خوبی دارد.

بیشتر

به روز رسانی در ۲۴ مرداد ۱۴۰۳
product-image

سامسونگ گلکسی زد فولد 6 ظرفیت 1TB رم 12GB

مشاهدهٔ مشخصات فنی و قیمت

مشاهده

نکات مثبت: 

. طراحی بهتر به نسبت نسل قبل 

مقاوم در برابر آب 

پردازنده‌ای قدرتمند با عملکرد روان 

عملکرد بهتر خنک‌کننده به نسبت نسل قبل

صفحه‌نمایش بهتر و روشن‌تر به نسبت نسل قبل 

فیلمبرداری حرفه‌ای 

نکات منفی: 

. وزن نه‌چندان سبک 

دوربین‌هایی ضعیف‌تر از یک پرچمدار 

عملکرد نه‌چندان استیبل پردازنده 

صفحه‌نمایش ثانویه با عرض کم 

فناوری شارژ سریع نه‌چندان قدرتمند

طراحی جذاب و نوین گلکسی زد فولد 6 

در همین ابتدا باید بگوییم که اصلی‌ترین نقدی که به سری قبلی یعنی زد فولد 5 وارد بود، وزن و صخامت بالا بود که به طبع در استفاده طولانی مدت، خستگی برای دست به‌همراه داشت و همین امر سبب شد تا سامسونگ تصمیمات جدیدی در زمینه طراحی زد فولد 6 در نظر بگیرد. سامسونگ تمام سعی خود را داشته تا در حالت تاشو، این گوشی کاملا حس و حال یک گوشی استاندارد را به شما بدهد و باید بگوییم در این زمینه توانسته تا میزان بسیار زیادی موفق باشد، اما به طبع مشکلاتی هم هنوز دارد. 

 

2.jpg
 

اولین تغییر مثبت این گوشی به نسبت قبل، کاهش وزن آن از 253 گرم به 239 گرم بوده است. همین  امر سبب شده تا در استفاده طولانی مدت خستگی کمتری به نسبت نسل قبل برای دست به‌همراه داشته باشد. اما همانطور که در ابتدا اشاره کرده بودیم، ضخامت بالای سری قبلی هم در حالت تاشو سبب شده بود تا چندان حس و حال یک گوشی استاندارد را به شما ندهد و از طرفی برای مثال زمانی که گوشی را در جیب قرار می‌دادید اذیت‌کننده بود. 

سامسونگ هم صخامت کمتری را برای زد فولد 6 در نظر گرفت و همین امر سبب شد تا در حالت تاشو حس و حال یک گوشی استاندارد را به‌خوبی منتقل کند و باید بگوییم به نسبت نسل قبلی Hands_ON بسیار بهتری داشته باشد. اما باید اعتراف کنیم که هنوز هم صخامت بیشتری به نسبت یک گوشی استاندارد دارد و این چندان جالب نیست. 

 

6.jpg

طراحی صفحه‌نمایش اصلی این گوشی تغییر چندانی به نسبت نسل قبلی نداشته و تنها سامسونگ تلاش کرده که خط تا قسمت مرکزی را کمتر کند و در این امر موفق بوده اما هنوز هم خط تا قسمت مرکزی صفحه‌نمایش دیده می‌شود. اما می‌رسیم به نقد دیگری که به سری قبلی این گوشی وارد بود و آن هم صفحه‌نمایش ثانویه است. جایی که ابعاد این گوشی در ظاهر بسیار مناسب بود و می‌توانست حس و حال یک گوشی استاندارد را در حالت تاشو به شما بدهد، اما عرض این صفحه‌نمایش به نسبت گوشی‌های هوشمند دیگر کوچکتر بود و همین امر تجربه کاربری چندان جذابی را در اختیارتان قرار نمی‌داد. باید بگوییم که هنوز هم عرض صفحه‌نمایش ثانویه این گوشی چندان به نسبت گوشی‌های هوشمند استاندارد مناسب نیست و هنوز هم سامسونگ باید در این زمینه عرض بیشتری را برای صفحه‌نمایش ثانویه در نظر بگیرد. که البته در این خصوص در بخش صفحه‌نمایش بیشتر صحبت می‌کنیم. 

صفحه‌نمایش زد فولد 6 قدرتمند‌تر از همیشه 

همواره سامسونگ در زمینه صفحه‌نمایش حرف‌های بسیاری برای گفتن داشت و زد فولد 6 هم از این اتفاق مستثنی نیست. این گوشی به صفحه‌نمایش اصلی با ابعاد 7.6 اینچ و رزولوشن 1856 در 2160 پیکسل مجهز شده که توانایی نمایش 374 پیکسل در هر اینچ را دارد. با توجه به ابعاد، رزولوشن و البته تراکم پیکسلی در نظر گرفته شده، باید بگوییم که با صفحه‌‌نمایش بسیار باکیفیتی رو‌به‌رو هستید. در حالت استاندارد شما با صفحه‌نمایشی با ابعادی در حد و اندازه یک تبلت مواجه هستید با این تفاوت که به نسبت بسیاری از تبلت‌ها، صفحه‌نمایش Z Fold6 به مراتب کیفیت بسیار بالاتری را ارائه می‌کند.

 

۳.jpg

همانند نسل قبلی، صفحه‌نمایش اصلی این گوشی توانایی ارائه نرخ بروزرسانی 120 هرتز را دارد. باید اعتراف کنیم، چنین نرخ بروزرسانی با این ابعاد از صفحه‌نمایش، عملکرد بسیار روان و دوست‌داشتنی برای شما به‌همراه خواهد داشت که تاثیر بالای آن را به‌خصوص در دیدن ویدیو‌های باکیفیت شاهد خواهید بود. اما تغییر اصلی به نسبت نسل قبلی چیست؟ این بار سامسونگ از روشنایی 2600 نیت برای صفحه‌نمایش اصلی این گوشی استفاده کرده که به مراتب عملکرد بهتری به نسبت نسل قبلی دارد. اما این میزان از روشنایی تنها برای محتواهای HDR در نظر گرفته است. با توجه به تست‌هایی که انجام دادیم، باید بگوییم که این صفحه‌نمایش هنوز هم در فضای باز و مخصوصا زیر تابش مستقیم نور خورشید، وضوح تصویر معمولی دارد و می‌توانیم بگوییم که کار راه انداز است. توقع داشتیم در این زمینه عملکرد بهتری را از خود به‌نمایش می‌گذاشت. 

صفحه‌نمایش ثانویه این گوشی هم با ابعاد 6.3 اینچ و رزولوشن 968 در 2376 پیکسل، توانایی نمایش 410 پیکسل را در هر اینچ را دارد. از دیگر مشخصات قدرتمند این صفحه‌نمایش می‌توانیم به نرم بروزرسانی 120 هرتز در کنار حداکثر روشنایی 2600 نیت آن اشاره کنیم. هنوز هم در بخش میزان روشنایی همانند صفحه‌نمایش اصلی، صفحه‌نمایش ثانویه این گوشی هم آنطور که باید و شاید نتوانسته است عملکرد بسیار خوبی را زیر تابش مستقیم نور خورشید از خود به‌‌نمایش بگذارد. 

 

۴.jpg

به نسبت نسل قبلی، سامسونگ از صفحه‌نمایش ثانویه 6.3 اینچ برای این گوشی استفاده کرده است. این در حالی است که سری قبلی یعنی زد فولد 5 از صفحه‌نمایش ثانویه 6.2 اینچی بهره برده بود. در نتیجه سامسونگ زیاد زحمتی به خودش نداده تا ابعاد بزرگ‌تری برای صلفحه‌نمایش ثانویه این گوشی در نظر بگیرد. شاید در نگاه اول به نسبت یک گوشی استاندارد، این گوشی از صفحه‌نمایش ثانویه مناسبی بهره برده باشد. اما ضعف آن چیست؟ عرض صفحه‌نمایش ثانویه. عرض کم صفحه‌نمایش ثانویه سبب شده تا دقیقا حس و حال یک گوشی معمولی استاندارد را در حین استفاده به شما ندهد.

دوربین زد فولد 6 تعریف چندانی ندارد 

زمانی که به مشخصات در نظر گرفته شده برای سنسور‌های دوربین گلکسی زد فولد 6 توجه می‌کنیم، مشاهده می‌کنیم که روی کاغذ تغییر چندانی به نسبت نسل قبل ندارد. اما آیا عملکرد سنسور‌های دوربین این گوشی به نسبت نسل قبلی تغییر چندانی نداشته؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که سنسور‌های دوربین این گوشی به نسبت نسل قبلی عملکرد بهتری خواهد داشت، اما این اختلاف عملکرد آنقدر‌ها هم زیاد نیست و رک باید بگوییم که سامسونگ توجه چندانی به بهبود چشم‌گیر سنسور‌های دوربین این گوشی هوشمند خاص نداشته و همانطور که در ابتدا اشاره کرده بودیم، سعی داشته تا در بخش طراحی عملکرد بهتری داشته باشد. 

 

دوربین اصلی.jpg

با عملکرد سنسور دوربین اصلی 50 مگاپیکسل این گوشی شروع می‌کنیم. در عکاسی نور روز باید بگوییم که با توجه به تصویری که مشاهده می‌کنید، این سنسور توانست کاملا در حد و اندازه یک گوشی پرچمدار ظاهر شود. داینامیک رنج گسترده، رنگ‌های مناسب که نزدیک به واقعیت از جمله ویژگی‌های بارز تصاویر خروجی ثبت شده توسط سنسور دوربین اصلی این گوشی بوده. اما هنوز هم در بخش نمایش جزئیات نقد‌های بسیاری به سامسونگ وارد است. یکی‌دیگر از مواردی که سبب شده تا تصاویر خروجی جذابی را از این سنسور دوربین اصلی شاهد باشیم. 

 

دوربین فوق‌عریض.jpg
 
برای دوربین فوق‌عریض یا همان اولترا واید این گوشی، سنسور دوربین با رزولوشن 12 مگاپیکسل در نظر گرفته شده است. همان سنسور 12 مگاپیکسل معروف سامسونگ که بدون هیچ تعریف اضافی باید بگوییم که تا به امروز در بین گوشی‌های پرچمدار توانسته است عملکرد بسیار خوبی را از خود به‌نمایش بگذارد. با توجه به نمونه تصویر خروجی بالا، همانطور که مشاهده می‌کنید، خروجی تصویر با کنتراست مناسب و البته داینامیک رنج بسیار خوبی همراه بود. درست است که نمایش جزئیات بسیار مطلوب نیست اما باید بدانید که در مقایسه با دوربین فوق‌عریض بسیاری از پرچمداران دیگر، این گوشی توانسته است عملکرد بسیار بهتری را از خود به‌نمایش بگذارد. 
 
1.jpg
پرتره چهره.jpg

اما می‌رسیم به بخشی که واقعا سامسونگ همواره حرف‌های زیادی را برای گفتن داشت، یعنی عکاسی حالت پرتره. نگاهی به تصویر بالا داشته باشید. مشاهده می‌کنید که دوربین اصلی در حالت عکاسی پرتره توانسته است عملکرد تقریبا بی‌نقص و بسیار خوبی را از خود به‌نمایش بگذارد. پس‌زمینه با دقت و کیفیت بسیار بالایی بوکه شده و اولین چیزی که توجه شما را به خودش جلب می‌کند، تنوع و البته کیفیت بسیار بالای رنگ‌ها است. زمانی که حتی تصمیم به عکاسی پرتره چهره هم می‌رسیم، می‌بینیم که عملکرد عالی سامسونگ ادامه دار بوده است. 

 

عکاسی نور شب.jpg
 

در مورد بخش فیلمبرداری باید بگوییم که سنسور دوربین اصلی این گوشی، توانایی فیلمبرداری با نهایت کیفیت 8K و سرعت 30 فریم در ثانیه را دارد. البته امکان ضبط ویدیو با کیفیت 4K و سرعت 60 فریمدر ثانیه هم وجود دارد. پیشنهاد می‌کنیم که اگر می‌خواهید محتوا تخصصی با کیفیت 8K تولید کنید، چندان شاخص تصویر متحرک و شات‌ها با اکشن بالا نگیرید، زیرا با توجه به فریم ریت در نظر گرفته شده، شاید چندان خروجی ویدیو روانی را شاهد نباشید. اما در حالت 4K خیالتان کاملا راحت باشد که تمام و کمال می‌توانید روی تولید محتوای حرفه‌ای این گوشی خاص حساب باز کنید. 

پرتره سلفی دوربین اصلی به جای دوربین سلفی.jpg

اما دوربین سلفی، جایی که سامسونگ از یک سنسور دوربین سلفی زیر صفحه‌‌نمایش 4 مگاپیکسل و سنسور 10 مگاپیکسل در صفحه‌نمایش ثانویه بهره برده است. در خصوص دوربین سلفی صفحه‌نمایش اصلی، باید بگوییم که کیفیت اصلا مناسبی ندارد و برای برقراری تماس‌های تصویری اما کار راه انداز است. دوربین سلفی 10 مگاپیکسل صفحه‌نمایش ثانویه اما عملکرد مناسبی داشت اما باز هم نه در حد و اندازه یک پرچمدار. اما اصلا نگران نباشید، زیرا به لطف صفحه‌نمایش ثانویه، امکان ثبت تصاویر سلفی با سنسور‌های دوربین قسمت پشتی وجود دارد. با اطمینان کامل باید بگوییم که  می‌توانید با زد فولد 6، بهترین سلفی‌های ممکن را از خودتان بگیرید. 

زد فولد 6 تنها برای پردازش روزمره مناسب است 

یکی‌دیگر از تغییرات اصلی زد فولد 6 به نسبت نسل قبلی، پردازنده آن است. جایی که این گوشی به پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 3 شرکت کوالکام مجهز شده است. باید قبول کنیم که به نسبت نسل قبلی در بخش پردازنده شاهد عملکرد بهتری خواهیم بود. البته سامسونگ سوای اینکه از پردازنده قدرتمند‌تری برای این گوشی استفاده کرده، این بار خنک‌کننده‌ بهتری را برای آن در نظر گرفته است. جایی که نقد‌های بسیاری به سامسونگ وارد بود زیرا آنطور که باید و شاید در پرچمداران خود نتوانسته بود در کنترل دما موفق باشد. 

 

۵.jpg

این بار به لطف خنک‌کننده بهتر، توانسته است عملکرد بهتری را به نسبت نسل قبلی در این زمینه به‌نمایش بگذارد. اما با توجه به تست‌هایی که انجام دادیم، هنوز هم به نسبت بسیاری از پرچمداران مطرح، Z Fold6 نتوانسته است عملکرد بسیار خوبی را از خود به‌‌نمایش بگذارد. برای اینکه عملکرد سیستم‌ خنک‌کننده این گوشی را بهتر درک کنید، باید بدانید که در شرایط کاری سخت و در  تست‌های سخت‌افزاری، شاهد کاهش 40 تا 50 درصدی عملکرد پردازنده بودیم. 

 

بنچمارک.jpg
 

یکی از نکات عجیب عملکرد سیستم‌ خنک‌کننده این گوشی، زمانی بود که شروع به فیلمبرداری کردیم. بعد از تقریبا 5 دقیقه فیلمبرداری 4K، شاهد افزایش دما عجیبی بودیم. اگر می‌خواهید بدانید چرا، باید بگوییم که ISP یا همان پردازش تصویر هم بخشی از پردازنده بوده و سامسونگ همانطور که در تست‌ها نشان داده بود، این بار هم عملکرد بسیار ضعیفی داشت. 

اما آيا برای بازی‌های سنگین می‌توان روی این گوشی حساب باز کرد؟ 

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که برای بازی‌هایی مثل کال‌آف‌دیوتی موبایل و آسفالت 9، در بالاترین تنظیمات گرافیکی ممکن، این گوشی توانایی ارائه عملکردی در حد و اندازه پرچمداران را ندارد و شاهد کاهش فریم ریت بودیم. اما در مجموع اگر توقع بسیار بالایی از آن نداشته باشید، عملکرد قابل قبول و بسیار خوبی در اجرای بازی‌های سنگین دارد. 

میزان ظرفیت باتری این گوشی به نسبت نسل قبلی خودش تغییری نداشته و به باتری با میزان ظرفیت 4400 میلی‌آمپر‌ساعت مجهز شده است. با توجه به تست‌های انجام شده، باید بگوییم که به ازای هر بار شارژ صد درصدی، زمان آماده به‌کار نزدیک به یک روز کاری را ارائه می‌‌کند. اما واقعا نمی‌توان توقع بالایی از باتری این گوشی داشت و بدون شک در حالت استفاده معمولی هم زمانی که بعد از یک روز کاری، باید گوشی را به شارژ متصل کنید. 

جمع‌بندی 

در مجموع باید بگوییم که زد فولد 6 یکی از بهترین انتخاب‌های ممکن برای آن‌دسته از کاربرانی است که به دنبال خرید گوشی هستند که حس و حال یک گوشی بسیار باکیفیت و لاکچری پریمیوم را به‌خوبی منتقل کند. باید بگوییم برای آن دسته از افرادی که به دنبال خرید گوشی هوشمندی هستند که از صفحه‌نمایشی با ابعاد یک تبلت بهره برده باشد و از طرفی به مشخصات قدرتمند‌تری به نسبت یک تبلت مجهز شده باشد، بدون شک این گوشی خاص و جذاب می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌های ممکن باشد. اما اگر توقعاتی در حد و اندازه یک پرچمدار واقعی را از گوشی خود دارید، باید بگوییم که زد فولد 6 نمی‌تواند گزینه چندان مناسبی باشد. 

برچسب‌ها: