GSM-logo
خانهبررسی‌ها
بررسی لپ‌تاپ Huawei MateBook D 15

بررسی لپ‌تاپ Huawei MateBook D 15

میت‌بوک D 15 یکی از محصولات باکیفیتی است که ضمن ارائه توان مناسب و طراحی جذاب با قیمت ارزشمند خود به گزینه مطلوبی برای کاربران تبدیل شده است.

بیشتر

به روز رسانی در ۳۱ مرداد ۱۳۹۹

هوآوی میت‌بوک D 15 لپ‌تاپی با پردازنده AMD Ryzen 5 3500U است. این دستگاه تفاوت‌های زیادی با میت‌بوک D 14 ندارد ولی از نظر اندازه متفاوت است. کاربران با پرداخت چیزی حدود ۷۳۰ دلار می‌توانند به دستگاهی با پردازنده AMD، گرافیک Radeon RX Vega 8، هشت گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی SSD دست پیدا کنند.

بدنه

بدنه میت‌بوک دی ۱۵ صیقلی است و مشابه دی ۱۴ طراحی جذابی دارد. هوآوی در این دستگاه از بدنه‌ای با طراحی ظریف و مینیمالیستی استفاده کرده است. با توجه به حاشیه‌های کم اطراف نمایشگر، وب‌کم درون کیبورد قرار گرفته و حسگر اثر انگشت نیز ارائه شده تا امنیت دستگاه را بالا ببرد. وزن این دستگاه ۱.۵ کیلوگرم است، بنابراین مشکل زیادی از بابت جابجایی آن نخواهید داشت.

جنس بدنه این لپ تاپ از آلومینیوم است و همین امر در کنار حاشیه‌های کم صفحه‌نمایش سبب شدند تا این لپ‌تاپ با وجود اندازه صفحه ۱۵ اینچی خودش قابلیت جا به جایی بالایی داشته باشد و وزن زیادی برای آن نبینیم.

این لپ‌تاپ در دو رنگ عرضه می‌شود نقره‌ای و نوک مدادی که اینجا رنگ نوک مدادی را داریم و بسیار هم زیباست.

از نظر لولا دو نکته برای این لپ‌تاپ دیده می‌شود. نکته اول اینکه لولاها بسیار محکم هستند و همین امر سبب می‌شود عمر بالایی داشته باشند و نکته دوم اینکه به خاطر محکم بودن لولاها در لپ‌تاپ سخت باز می‌شود و نمی‌توانید با یکدست نمی‌توانید آن را باز کنید و حتما باید بخش دیگر لپ‌تاپ را نگه دارید برای باز کردن در آن.

image

ارتباطات

اتصال بی‌سیم

سرعت وای‌فای این دستگاه بسیار بالاست و در مقایسه با میت‌بوک دی ۱۴ حدود ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است. این دستگاه از مودم Realtek 8822CE استفاده می‌کند که با فناوری 802.11ac سازگار است.

اتصالات

در این بخش این لپ تاپ کامل است و تمام انتظارات کاربر را برطرف می‌کند. سمت چپ دو درگاه یو اس بی را می‌بینیم که کنار جک 3.5 میلی‌متری صدا قرار گرفته‌اند. و سمت راست محل قرار گرفتن یک درگاه یو اس بی دیگر در کنار درگاه HDMI و درگاه تایپ سی است.

image
image

وبکم

همان طور که گفتیم، دوربین وبکم این لپ‌تاپ در کیبورد آن قرار گرفته است. محل قرارگیری دوربین بین دکمه‌های F6 و F7 است و با یک فشار به‌صورت پاپ‌آپ بیرون می‌آید. لنز این دوربین ۰.۹ مگاپیکسلی است که تعریف خاصی ندارد و مشابه اکثر محصولات این رده قیمتی به چشم می‌آید.

image

امنیت

میت‌بوک دی ۱۵ علاوه بر تراشه TPM از حسگر اثر انگشت بهره می‌برد که در دکمه پاور دستگاه کارگذاری شده است. این حسگر می‌تواند بلافاصله قفل دستگاه را باز کند و سطح قابل اطمینانی از امنیت را در اختیار کاربر قرار دهد.

image

لوازم جانبی

درون جعبه میت‌بوک دی ۱۵ فقط خود دستگاه به همراه دفترچه راهنمای سریع و شارژری از نوع USB-C قرار گرفته است. هوآوی هیچ وسیله جانبی خاصی را که به‌شکل ویژه برای میت‌بوک دی ۱۵ طراحی شده باشد همراه این محصول ارائه نمی‌کند.

NFC

یکی از بخش‌هایی که نظر شما را جلب می‌کند برچسب ان اف سی است که در گوشه‌ پایین لپ تاپ دیده می‌شود. این برچسب می‌گوید که می‌توانید به راحتی گوشی خودتان را که از قابلیت NFC پشتیبانی می‌کند در اینجا قرار دهید و با لپ تاپ ارتباط بگیرید. البته این قابلیت برای تمام گوشی‌ها امکان پذیر نیست و فقط تعدادی از گوشی‌های هوآوی و آنر می‌توانند در اینجا استفاده شوند.

image

قابلیت تعمیر

قاب پشت میت‌بوک دی ۱۵ به‌راحتی با باز کردن پیچ‌های پشت دستگاه قابل جداسازی است. رم این لپ‌تاپ حالت ثابت دارد، اما SSD و ماژول وای‌فای قابل تعویض هستند. به‌علاوه، به‌نظر می‌رسد که فضای کافی برای استفاده از درایو ۲.۵ اینچی SATA وجود دارد. با این وجود، ظاهرا روشی برای اتصال درایو SATA به مادربرد در نظر گرفته نشده، چون مادربرد این دستگاه فاقد درگاه SATA است.

دستگاه‌های ورودی

کیبورد

فاصله بین دکمه‌های کیبورد میت‌بوک دی ۱۵ تا حدی کم است، اما مکانیزم فشاری آن‌ها مشکلی ندارد. با این لپ‌تاپ می‌توانید برای ساعت‌های متمادی تایپ کنید. با این حال، باید به این نکته اشاره کنیم که کیبورد میت‌بوک دی ۱۵ فاقد دکمه‌های Home و End است.

image

تاچ‌پد

لپ‌تاپ هوآوی تاچ‌پدی متعارف دارد که در استفاده از آن به مشکلی برخورد نخواهید کرد. استفاده از عملکردهای درگ و دراپ با این تاچ‌پد راحت است چون با سطح بسیار روان و خوبی طرف هستیم. کلیک‌های چپ و راست به‌خوبی و به‌راحتی شناسایی می‌شوند.

image

نمایشگر

نمایشگر میت‌بوک دی ۱۵ از نوع IPS LCD است و رزولوشنی معادل ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل دارد. صفحه نمایش این دستگاه به روشنی میت‌بوک دی ۱۴ نیست. کیفیت تصویر در این صفحه مطلوب است و رنگ‌ها کمی شسته و رفته به نظر می‌رسند. کاربران می‌توانند برای مدت زمان‌های طولانی از این نمایشگر استفاده کنند و فشاری به چشمشان وارد نمی‌شود.

نسبت کنتراست این صفحه ۱۸۰۷:۱ است و مقدار سیاهی آن کمی بهبود یافته است. بررسی‌های مرجع CalMAN نشان می‌دهد که رنگ‌های این نمایشگر اغراق‌شده نیست و دقت بالایی دارد. با این حال، برای دستیبابی به بهترین پیکربندی ممکن بهتر است صفحه را کالیبره کنید.

میت‌بوک دی ۱۵ حتی در محیط‌های سرباز هم قابل استفاده است. روشنایی نمایشگر این دستگاه به‌اندازه کافی بالاست و همین باعث شده که بتوانید محتواهای روی صفحه را به‌خوبی ببینید.

توان عملکردی

هوآوی در نسخه قبلی میت‌بوک دی ۱۵ از AMD Ryzen 5 2500U استفاده کرده بود، اما حالا در این دستگاه از AMD Ryzen 5 3500U بهره گرفته است. توان عملکردی این دستگاه به شکل قابل توجهی افزایش یافته و اکنون می‌تواند وظایف مختلفی را به‌راحتی انجام دهد. البته اگر کار ویرایش تصویر انجام می‌دهید، این لپ‌تاپ ممکن است بهترین گزینه برای شما نباشد.

پردازنده

AMD Ryzen 5 3500U پردازنده‌ای چهار هسته‌ای است که ضمن استفاده از توان طراحی حرارتی (TDP) موجود در Ryzen 5 2500U سرعت کلاک بالاتری را ارائه می‌کند. سرعت کلاک پایه این پردازنده ۲.۱ گیگاهرتز است و حداکثر سرعت آن به ۳.۷ گیگاهرتز می‌رسد. مدت زمانی که پردازنده می‌تواند با حداکثر توان کار کند به سیستم خنک‌سازی دستگاه بستگی دارد.

image

آزمایش فشار Cinebench R15 نشان می‌دهد که هوآوی تلاش زیادی در این بخش داشته است. در قسمت آزمایش چندهسته‌ای، این دستگاه نه تنها تمامی لپ‌تاپ‌های مجهز به همین پردازنده را پشت سر می‌گذارد، بلکه موفق می‌شود تا در تمام طول دوره آزمایش با حداکثر سرعت کار کند. افزون بر این، توان عملکردی دستگاهی در هنگام استفاده از باتری کاهش پیدا نمی‌کند.

توان سیستمی

میت‌بوک دی ۱۵ در بنچمارک‌های PCMark 8 و 10 نیز همه لپ‌تاپ‌هایی را که سخت‌افزار مشابه دارند پشت سر می‌گذارد. با این حال، عملکرد دستگاه در مقایسه با سایر پردازنده‌ها در حد متوسط قرار می‌گیرد.

فضای ذخیره‌سازی

میت‌بوک دی ۱۵ از حافظه سریع PM981 SSD استفاده می‌کند که ساخته سامسونگ است. این محصول در لپ‌تاپ هوآوی عملکرد خوبی دارد ولی در لپ‌تاپ‌هایی مثل لنوو تینک‌پد ۱۵ نتایج بهتری از خود به جا می‌گذارد.

کارت گرافیک

هوآوی میت‌بوک دی ۱۵ از پردازنده گرافیکی Radeon RX Vega 8 بهره می‌برد. عملکرد این پردازنده تا حد زیادی وابسته به پیکربندی رم آن است. بنابراین دستگاه‌هایی که رم دو کاناله داشته باشند دست بالاتری دارند. RX Vega 8 در میت‌بوک دی ۱۵ در بنچمارک 3DMark عملکرد خوبی از خود نشان می‌دهد و قدرت آن در هنگام استفاده از باتری کاهش نمی‌یابد.

عملکرد گیمینگ

پردازنده گرافیکی Radeon RX Vega 8 برای اجرای بازی‌های قدیمی که نیازمندی‌های خاصی نداشته باشند مناسب است. با این دستگاه حتی می‌توانید برخی از بازی‌های قدیمی را با رزولوشن 1080p انجام دهید.

خروجی‌ها

نویز

وقتی میت‌بوک دی ۱۵ در حالت آماده به کار قرار دارد، هیچ صدایی از آن بیرون نمی‌آید. در هنگام اجرای وظایف مختلف نیز صدای زیادی از دستگاه شنیده نمی‌شود. در نتیجه، به‌خوبی می‌توانید از این لپ‌تاپ در محیط‌های آرام و بدون تولید سروصدای زیاد استفاده کنید.

دما

مطابق اندازه‌گیری‌ها، دمای سطحی میت‌بوک دی ۱۵ در بیشترین حالت به ۴۵.۶ درجه می‌رسد. داغ‌ترین نقطه دستگاه در گوشه سمت چپ بدنه است. بنابراین محلی که دست خود را روی آن می‌گذارید هرگز بیش از حد داغ نمی‌شود. پس از این نظر هم می‌توانید با خیال راحت برای مدت‌های طولانی از دستگاه استفاده کنید.

اسپیکر

بلندگوی میت‌بوک دی ۱۵ صدای خیلی بلندی ندارد. خروجی صدای این دستگاه در مجموع برای مصارف عادی در محیط‌های آرام مناسب است و می‌توانید با آن آهنگ گوش کنید یا فیلم ببینید. منتها برای دستیبابی به بهترین تجربه صوتی بهتر است به فکر هدفون یا بلندگوی اکسترنال باشید.

image

مدیریت انرژی

مصرف انرژی

مصرف انرژی میت‌بوک دی ۱۵ کمی بیشتر از میت‌بوک دی ۱۴ است. البته این دستگاه در مجموع مثل سایر لپ‌تاپ‌هایی عمل می‌کند که از سخت‌افزارهای مشابه بهره می‌برند. با این وجود، نتایج آزمایش‌ها برای میت‌بوک دی ۱۵ چندان نویدبخش نیستند.

عمر باتری

میت‌بوک دی ۱۵ در آزمایش استفاده از وای‌فای به عمر مفید ۸ ساعته دست یافت تا با سایر رقبا در یک رده قرار بگیرد. در صورتی که استفاده سنگین‌تری از این لپ‌تاپ داشته باشد، باتری آن با سرعت بسیار بیشتری خالی می‌شود چون عملکرد CPU افزایش پیدا می‌کند.

image

جمع‌بندی

هوآوی با میت‌بوک D 15 به دستاوردهایی رسیده که بسیاری از تولیدکنندگان در دستیابی آن‌ها موفق نبوده‌اند. این لپ‌تاپ در هنگام استفاده از باتری توان پردازنده خود را کاهش نمی‌دهد. به همین خاطر، مصرف انرژی دستگاه کمی بیشتر است. ولی چرا باید لپ‌تاپی با پردازنده قوی بخریم اگر نمی‌خواهیم از تمام توان آن استفاده کنیم؟ به‌علاوه، هوآوی از سیستم خنک‌سازی مطلوبی استفاده کرده که مختص این نوع سخت‌افزار است و به همین خاطر نویز کمی تولید می‌کند.

سایر بخش‌های میت‌بوک D 15 کاملا استاندارد است و تنها چیزی که شاید بتوانیم به آن ایراد بگیریم کیبورد است. از این کیبورد می‌توانید برای مدت‌زمان‌های طولانی استفاده کنید ولی کسانی که نیازمند دکمه‌هایی مثل Home و End هستند، با کیبورد این دستگاه راضی نخواهند شد. افزون بر این، انتظار می‌رفت که این کیبورد نور پس‌زمینه داشته باشد. با این همه، کسانی که به‌دنبال لپ‌تاپی باریک با توان بالا می‌گردند از خرید میت‌بوک D 15 مایوس نخواهند شد.



نظرات (4 نظر)

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

saeed

۱۳۹۹/۷/۱۹
به نظر من بهترین لپتاپ asus zenbook ux425ja است که تا 22 ساعت شارژدهی می دهد و تنها یک کیلو و 200 گرم وزن دارد
من متعجبم که چرا این سایت و همینطور زومیت 90 درصد کارشون روی محصولات هوآوی است و در مورد به عنوان مثال لپ تاپ های ایسوس هیچ آنباکس و بررسی تخصصی نمی گزارند.

Mahsa Nikneshan

۱۳۹۹/۶/۲۷
اين لب تاپ با ويژگي هايي ك داره بينظره. طراحي دوربين پنهان و حسگر اثر انگشت هم داره كه منو وادار به خريد اين دستگاه كرد و خيلييييي ازش راضي ام??

توحید نهاوندی فر

۱۳۹۹/۶/۲۶
بنظر من هواوی برند برتر بازاره و بازار رو توی دستش گرفته. چه از نظر گوشی و چه از نظر لپ تاپ. کیفیت بالا ظاهر شیک قیمت مناسب.

فاطمه زارع

۱۳۹۹/۶/۲۶
لپ تاپ فوق العادع سبکی هست و‌کاره منو واسه جا ب جا کردنش راحت کرده چون من باید همه جا با خودم لپ تاپم رو ببرم..حسگر اثرانگشتی که داره ازنظر امنیتی باعث شده کسی نتونه به راحتی اطلاعاتم ربرداره??هواوی عالیه?