بررسی اولیه Sony Xperia XZ2
بیشتر
به زمانی از سال رسیدیم که پرچمداران معرفی میشوند و زمانی شلوغ برای موبایل دوستان است. سونی هم از این غافله عقب نمانده و امسال با معرفی دو گوشی هوشمند در نمایشگاه MWC 2018 حاضر شد. دو گوشی جدید سونی Xperia XZ2 و Xperia XZ2 Compact هستند. در این بررسی ما مختصرا به بررسی Xperia XZ2 میپردازیم و بررسی جامع آن را به زمانی که گوشی به دست خودمان برای تست رسید موکول میکنیم.
طراحی
برخلاف سالهای گذشته که سونی در جهت مخالف آب شنا میکرد امسال این کمپانی تصمیم گرفته تا همراه و هم پا با دیگر کمپانی شود و به همین خاطر شاهد تغییراتی بزرگ در طراحی گوشیهای هوشمند جدیدش هستیم. دیگر خبری از آن طراحی مستطیل شکل نیست و جنس بدنه دیگر کاملا فلزی یا فلز و پلاستیک در کنار همدیگر نیستند. سونی، مانند دیگر کمپانیها، برای پرچمدار جدیدش از شیشه و فلز کنار یکدیگر استفاده کرده است. قاب جلو و عقب دستگاه شیشهای هستند و فریم اطراف از فلز ساخته شده است. روی قاب پشتی و صفحهنمایش محافظی از گوریلاگلکس 5 قرار دارد.
سنسور اثرانگشت از لبه کناری گوشی به قاب پشتی منتقل شده و صفحهنمایشی که جلوی گوشی قرار دارد هم به سمت بی حاشیه شدن و نسبت ابعاد 18:9 حرکت کرده است.
مانند همیشه گوشی پرچمدار سونی به لایسنس IP68 مجهز است که این امکان را به کاربر میدهد تا از گوشی داخل آب بدون هیچ نگرانیای استفاده کند.
از نظر رنگبندی هم شاهد تفاوتهایی در این گوشی با دیگر گوشیهای خانواده سونی هستیم. شیشه استفاده شده در این گوشی نور را به طریقی بازتاب میکند که شما را به یاد HTC U11 میاندازد. برای این گوشی رنگهای آبی، نقرهای، سبز و صورتی در نظر گرفته شده است که با بازتاب نور رنگهایی با جلوه خاص و متفاوت را در آنها میبینید.
در قاب جلویی گوشی صفحهنمایش بی حاشیهترین صفحهنمایشی نیست که تا امروز دیدهاید اما در قاب پشتی نظمی به چشم میخورد که سونی این طراحی را Ambient Flow نامیده است. در این طراحی فوکوس روی انحنا، تقارن و بازتاب نور است. محل قرارگیری سنسور اثرانگشت در قاب پشتی پایینتر از آن چیزی است که تا امروز در گوشیهای هوشمند دیدهاید. دلیل سونی این بوده که قرارگیری سنسور در این مکان هماهنگ با محل قرارگیری انگشت اشاره هنگام استفاده از یک گوشی هوشمند است.
صفحهنمایش
صفحهنمایش دستگاه مانند بسیاری از گوشیهای هوشمند پرچمدار امروزی نسبت ابعاد 18:9 دارد. این صفحهنمایش اندازه 5.7 اینچی دارد و کیفیتی برابر فول اچدی پلاس برایش در نظر گرفته شده است. سونی از تجربهاش در تولید صفحهنمایشها استفاده کرده و برای صفحهنمایش این گوشی تکنولوژیای را به کار گرفته که در تلویزیونهای براویا مشاهده میکنید. XZ2 میتواند محتواهایی با رنج دینامیکی استاندارد را دریافت کند و آنها را به سطح HDR نزدیک و پخش کند.
پردازنده و کارایی
برای این گوشی از آخرین نسخه پردازندههای ساخت کوآلکام استفاده شده است. این پردازنده اسنپدراگون 845 نام دارد و کنارش حافظه رم 4 گیگابایتی قرار گرفته است. سونی رابطه نزدیکی را با کمپانیهای پردازنده ساز شروع کرده که نتیجه اولین همکاری آنها استفاده از پردازشگر سیگنال عکس دیجیتال اسنپدراگون شده است که امکان فیلمبرداری با کیفیت 4K و تکنولوژی HDR را برای گوشیهای سونی به همراه آورده است. این همکاری در بخش سرعت دریافت داده هم ادامه پیدا کرده است و سونی از تمام سخت افزارهای لازم داخل XZ2 استفاده کرده تا از مودم LTE این پردازنده بهترین بهره برداری انجام شود و در نهایت شاهد سریعترین سرعت LTE در این گوشی هستیم.
رابط کاربری سونی که برای گوشیهای اندرویدی استفاده میشود سبک و روان هستند و با توجه به اینکه پردازنده جدید کوآلکام قدرت و سرعت بیشتری از نسل قبلی دارد انتظار زیادی از عملکرد این گوشی داریم و امیدواریم XZ2 بتواند این انتظار ما را برآورده کند.
دوربین
برخلاف دیگر کمپانیها سونی از دو دوربین در قاب پشتی دستگاه استفاده نکرده است. دوربین تکی XZ2 سنسور 19 مگاپیکسلی دارد و به تکنولوژی موشن آی سونی مجهز شده است. این گوشی همانند نسل قبل توانایی ضبط ویدئوهای آهسته با سرعت 960 فریم در ثانیه را دارد منتهی از این پس ویدئوها در کیفیت فول اچدی ضبط میشوند. علاوه بر اینها همانطور که اشاره کردیم در اثر همکاری نزدیک سونی با کوآلکام این گوشی توانایی ضبط ویدئوهای 4K HDR را پیدا کرده است که گفته میشود فیلم نهایی رنگهایی 64 برابر بیشتر و بهتر از فیلمهای SDR دارند.
پخش مدیا
یکی دیگر از فوکوسهای XZ2 روی سرگرمی است. پخش صدا با کیفیت بالا از طریق بلوتوث و درگاه Type-C توسط پتنت مخصوص سونی یعنی LDAC میسر شده است که باعث شدهاند اسپیکرهای استریوی XZ2 حدود 20 درصد صدای بلندتری از نسل قبل داشته باشند. علاوه بر این سونی یک ویژگی جدید را در اینجا اضافه کرده است که Dynamic Vibration نامیده میشود. با کمک این ویژگی XZ2 صداها را از بازیها، فیلمها و موزیکها دریافت میکند و با یک ویبره کوچک روی برخی از صداها تاکید میکند. به طور مثال در بازیای مانند Angry Birds زمانی که پرنده با خانه خوکهای سبز برخورد میکند و موزیک به صد در میآید با هر صدای زیری که از موزیک خارج میشود یک لرزش در گوشی رخ میدهد. البته امکان خاموش کردن این ویژگی به دلخواه کاربر وجود دارد.
همانطور که تا الان حتما متوجه شدهاید خبری از جک 3.5 میلیمتری صدا در این گوشی نیست و برای اتصال هدفون باید از درگاه ارتباطی استفاده کنید. از ویژگیهای دیگر ارتباطی این گوشی میتوان به بلوتوث نسخه 5 و پشتیبانی از شارژ بدون سیم نام برد.
باتری
به ندرت پیش آمده که گوشیهای سونی در زمینه باتری ما را نا امید کنند و از این گوشی هم انتظار ماندگاری طولانی مدتی از باتری را داریم. برای XZ2 از باتریای با ظرفیت 3180 میلیآمپر ساعت استفاده شده است که از نسل قبلی ظرفیت بیشتری دارد. البته این نکته را فراموش نکنیم که اکنون این باتری باید صفحهنمایشی بزرگتر را پشتیبانی کند. به هر حال تا زمانی که گوشی به دستمان برسد و باتریاش را آزمایش نکنیم نمیتوانیم نظری قطعی در مورد باتری و عملکرد آن بدهیم.
نظر اولیه
سونی هم در نهایت با تولید گوشیای متفاوت از نسلهای قبلی و با پیروی از راهی که دیگر کمپانیها رفتهاند خود را به رقیبی پرادعا در این نبرد تبدیل کرد. ایکس زد 2 متفاوتترین گوشی سونی است که تا امروز معرفی شده و با امکاناتی از جمله فیلمبرداری 4K HDR و توانایی پخش آنها در صفحهنمایش خودش که از HDR پشتیبانی میکند رقیبی سرسخت برای گوشیهایی مانند Note 8، iPhone X، Mate 10 Pro و Galaxy S9+ محسوب میشود.
برچسبها: