بررسی مودم TD-LTE داخلی DT-350 ایرانسل
بیشتر
با ورود و گسترش نسل چهارم تلفن همراه در کشور امکان دسترسی و استفاده از اینترنت موبایل با سرعت بالا برای کاربران مهیا شده است. به این ترتیب کاربران برای دسترسی به اینترنت دیگر محدود به استفاده از سرویسهای ADSL و وایرلس نیستند و میتوانند هر کجا که شبکه 4G-LTE وجود داشته باشد با سرعت بالا به اینترنت وصل شوند و کار خود را انجام دهند.
با فراهم شدن بسترهای مناسب، اپراتورهای مخابراتی یک گام جلوتر رفتند و اینترنت نسل چهارم ثابت یا همان TD-LTE را به مشترکان خود عرضه کردند. این سرویس، که جایگزین بسیار مناسب و پیشرفتهای برای وایمکس است، به کاربران امکان میدهد تا با خرید یک سیمکارت و مودم TD-LTE بتوانند با سرعت بسیار بالا به اینترنت وصل شوند و خود را درگیر خالی شدن پورتهای ADSL، نویز خط و خرید تجهزات گران قیمت اینترنت وایرلس نکنند.
شرکت ایرانسل در حال حاضر تنها اپراتور مخابراتی کشور است که اینترنت TD-LTE را به کاربران خود عرضه میکند. در این مطلب مودم داخلی DT-350 ایرانسل را بررسی میکنیم که با داشتن قیمتی معقول انتخاب خوبی برای مشترکان TD-LTE است.
طراحی

DT-350 در مقایسه با مودمهای وایمکس قدیمی این شرکت ابعاد کوچکتر و جمع و جورتری دارد. بدنه پلاستیکی آن به رنگ سفید و زرد است که ظاهر نامناسبی به میز و فضای اتاق شما نمیدهد.
در پشت این مودم یک پورت RJ-11 برای VoIP، دو پورت RJ-45 برای شبکه، یک پورت USB و پورت برق جای داده شده است که مجموعه بینقصی را تشکیل میدهند؛ ضمن اینکه میتوانید از طریق وایفای نیز به آن وصل شوید (درحال حاضر سرویس VoIP روی بستر TD-LTE ارائه نمیشود درنتیجه کاربردی ّرای شما نخواهد داشت).

در نوار سیاه رنگ جلو دستگاه چراغهای آشنای مودم را مشاهده میکنید که شامل چراغ وایفای، چراغ اینترنت، چراغ VoIP و چراغهای وضعیت آنتن است. در دفترچه راهنمای مودم به تفصیل در مورد این چراغها شرح داده شده است.
مودم DT-350 با اینکه به عنوان یک مودم ثابت و رومیزی شناخته میشود، به دلیل سبک بودنش میتوان آن را به راحتی در کیف دستی یا کوله خود گذاشت تا هر کجا به پریز برق دسترسی داشتید از آن استفاده نمایید.
راهاندازی

ایرانسل به همراه مودم DT-350 یک سیمکارت 4G مخصوص نیز به شما میدهد که باید آن را در مودم بگذارید. در لبه سمت راست مودم شیار نصب سیمکارت وجود دارد. ابتدا باید پوشش این شیار را با دست باز کنید سپس سیمکارت را مطابق آنچه روی دستگاه درج شده است وارد نمایید.
آداپتور برق را به دستگاه وصل کنید و آن را جایی بگذارید که وضعیت آنتن دهی بهتری دارد. منتظر بمانید تا چراغ اینترنت، که به شکل کره زمین است، روشن شود و از حالت چمشک زن به حالت ثابت در بیاید. پس از آن چراغهای سبز رنگ وضعیت آنتندهی روشن میشوند که بر اساس قدرت آنتن ممکن است یک خط، دو خط یا سه خط باشد.
ایرانسل توصیه میکند برای داشتن آنتن بهتر و پایدارتر، مودم را کنار پنجرههایی بگذارید که جلو آنها فضا باز است. همچنین بهتر است مودم را در چند قسمت از خانه یا جایی که در آن قرار دارید تست کنید و ببینید کجا وضعیت آنتندهی بهتر است.

اگر میخواهید با وایفای به مودم وصل شوید، با گوشی یا لپتاپ خود به دنبال شبکهای با نام DT-350 بگردید. رمز پیشفرض وایفای در پشت دستگاه با عبارت WIFI KEY مشخص شده است (رمز وایفای در تنظیمات مودم قابل تغییر است).
در جعبه دستگاه یک کابل شبکه نیز وجود دارد. با اتصال یک سر این کابل به یکی از 2 پورت RJ-45 پشت مودم و وصل کردن سر دیگر آن به کارت شبکه کامپیوتر یا لپتاپتان قادر خواهید بود بدون ارتباط وایفای به اینترنت متصل شوید.
در دفترچه راهنمای مودم نحوه وارد شدن به تنظیمات مودم شرح داده شده است. در این بخش میتوانید جزئیات اتصال به شبکه، وضعیت عملکرد مودم، وضعیت VoIP و وایفای را مشاهده کنید و در صورت نیاز آنها تغییر دهید.
توجه داشته باشید سیمکارتی که به همراه مودم میآید را نمیتوانید در گوشی خود بگذارید و از آن استفاده کنید چون به احتمال زیاد گوشی شما از فرکانس TD-LTE پشتیبانی نمیکند.
تست سرعت
موردی که پیش از خرید باید به آن توجه داشته باشید وضعیت پوشش TD-LTE در محل زندگی شما است. درحال حاضر اینترنت TD-LTE تنها در شهرهای بزرگ ایران عرضه میشود و پوشش آن با پوشش شبکه 4G فرق دارد. بنابراین اگر موقعیت شما تحت پوشش شبکه 4G باشد دلیلی برای تحت پوشش بودن در شبکه TD-LTE نیست. به همین خاطر توصیه میکنیم در این صفحه از سایت ایرانسل پوشش شبکه TD-LTE شهر محل زندگیتان را چک کنید و اگر موقعیت شما زیر پوشش خارجی بود، به جای این مودم، به فکر خرید یک مودم مخصوص پوشش خارجی باشید.
باید بدانید سرعت اینترنت TD-LTE رابطه مستقیمی با میزان آنتندهی و کیفیت شبکه در موقعیت شما دارد به همین خاطر نباید انتظار داشت در همه نقاط شهر بتوانید به بالاترین سرعت ممکن دست پیدا کنید. وضعیت آنتندهی ممکن است در کوچههای مختلف یک محله و حتی اتاقهای مختلف یک خانه نیز متفاوت باشد.
ما به عنوان نمونه مودم DT-350 را در چند نقطه از شهر تهران تست کردیم تا بتوانید ذهنیت درستی از سرعت آن پیدا کنید. این تستها در محلههای نیاوران، مجیدیه، شیخ بهایی و پونک با 4 سرور یکسان انجام شده است.
نیاوران / دو خط آنتن از سه خط / پوشش داخلی




مجیدیه / یک خط آنتن از دو سه خط / پوشش داخلی




شیخ بهایی / دو خط آنتن از سه خط / پوشش داخلی




پونک / یک خط آنتن از سه خط / پوشش داخلی




وقتی به نتایج این تستها نگاه میکنیم درمییابیم، به جز نیاوران، در سایر محلهها سرعت دانلود به طور متوسط حدود 5 تا 6 مگابیت در ثانیه است. همچنین میانگین گرفتن از سرعت دانلود و آپلود این 16 تست، که در نقاط مختلف شهر تهران انجام شده است، مشخص میکند سرعت دانلود TD-LTE ایرانسل در تهران حدود 7Mbps و سرعت آپلود آن حدود 2Mbps است.
نظر جی اس ام

با اینکه ایرانسل تخفیف خیلی خوبی برای خرید مودمهای TD-LTE میدهد، هنوز قیمت بستههای اینترنت آن برای بسیاری از کاربران مقرون به صرفه نیست. در همه بستههای فعلی بخشی از ترافیک کل به صورت شبانه در اختیارتان قرار میگیرد که نمیتواند رضایت همه کاربران را جلب کند. علاوه بر این باید به این نکته توجه داشت که ممکن است سرعت TD-LTE در محل زندگی شما آنطور که انتظار دارید نباشد؛ با این حال اگر امکان استفاده از اینترنت ADSL یا وایرلس را ندارید اینترنت TD-LTE ایرانسل بهترین و راحتترین گزینهای برای شما خواهد بود.
ایرنسل به جز کاربران عادی به کاربران تجاری نیز سرویس اینترنت نسل 4 ثابت خود را ارائه میدهد. از آنجا که مودم DT-350 امکان اتصال بیش از 30 نفر به وایفای را فراهم میکند استفاده از آن برای شرکتهای کوچک گزینه مناسبی خواهد بود. ضمن اینکه بستههای اینترنت TD-LTE برای کاربران تجاری متفاوت از کاربران عادی است و شامل بسته شبانه نمیشود.
در هر صورت اگر تصمیم به گرفتن اینترنت TD-LTE دارید مودم DT-350 یکی از خوش قیمتترین مودهای داخلی ایرانسل است که ظاهر خوب و وزن کمی دارد. این مودم با داشتن انواع پورتها و امکان اتصال همزمان بیش از 30 نفر به وایفای میتواند انتظارت شما را از یک مودم TD-LTE کاملا برآورده سازد.