بررسی تخصصی جیاسام: Acer Liquid E700
بیشتر

دیدن گوشیهای دوسیمکارته دیگر عجیب نیست، اما تصور کنید در پشتی یک گوشی را باز کنید و با سه جایگاه سیمکارت روبرو شوید! این بار دیگر قضیه کمی عجیب و تازه به نظر میرسد. گوشی Acer Liquid E700 Trio با این ویژگی شما را شگفتزده میکند.
این گوشی ممکن است برای افرادی که سه خط دارند، و احتمالا به برند آدیداس هم علاقهمندند، جذاب باشد. در کنار این ویژگی، ظاهر زیبا، فلش برای دوربین جلو و نمایشگر ۵ اینچی نیز وسوسهانگیز است. در ادامه با جیاسام همراه باشید تا این گوشی مشکیپوش را بررسی کنیم.
محتویات بستهبندی

این گوشی، با وجود میانرده بودن، بستهبندی شیک و البته قرصومحکم دارد و با در دست گرفتن آن حس خوبی به کاربر القا میشود. روی بستهبندی برخی مشخصات مهم گوشی مانند باتری ۳۵۰۰ میلیآمپرساعتی، فلش برای دوربین جلو و برخی امکانات دیگر نوشته شده است.
وقتی چسبهای کناره بستهبندی را باز کنید و سپس در اصلی جعبه را بردارید، در اولین نگاه با این گوشی هوشمند سهسیمکارته روبرو میشوید. زیر گوشی دفترچههای راهنمای همیشگی تلفن همراه قرار دارند که معمولا کسی هم به خواندنشان علاقهای ندارد! پس از کنار گذاشتن دفترچهها نیز با فلیپ کاوری روبرو میشویم که مخصوص این گوشی است و بهصورت پیشفرض در بستهبندی دستگاه قرار دارد. درنهایت نیز کابل میکرو یواسبی، هدفون و شارژر گوشی را میبینیم. درمجموع این گوشی از نظر بستهبندی امتیاز بسیار خوبی میگیرد، مخصوصا به این دلیل که در بستهبندی دستگاه فلیپ کاور هم قرار داده شده است.
طراحی

اگر تنها ظاهر گوشی را ببینید، احتمالا فکر میکنید این تلفن هوشمند پرچمدار شرکت ایسر است. جلو گوشی شاهد پنل نمایشگر ۵ اینچی دستگاه هستیم و در بالا و پایین نیز دو بلندگو دیده میشود که نوید کیفیت صدایی بسیار خوب میدهد، اما درواقع چنین نیست و تنها بخش پایینی به بلندگوی دستگاه مربوط است. دوربین دوم و همچنین فلش LED نیز در لبه بالایی گوشی در قسمت جلو دیده میشود.
در سمت راست این تلفن هوشمند شاهد دکمه کم و زیاد کردن صدا و پورت Micro USB هستیم. در سمت پایینی تنها میکروفون و جایگاهی برای بازکردن در پشتی گوشی مشاهده میشود.
در بالای دستگاه دکمه پاور همراه با پورت ۳.۵ میلیمتری هدفون قرار گرفته است. البته بهتر بود این دکمه Power در سمت راست قرار می گرفت تا دسترسی به آن آسانتر باشد. در سمت چپ گوشی اما هیچ دکمهای دیده نمیشود و با نگاه کردن به این قسمت متوجه کنارههای گوشی میشوید که خمیدگی اندکی به سمت بالا دارند.
پشت گوشی شاهد نام ایسر، دوربین اصلی همراه با فلش LED و عبارت DTS Sound هستیم. علاوه بر اینها یک دکمه هم زیر دوربین دیده میشود. برای این دکمه میشود در تنظیمات گوشی وظایفی تعیین کرد؛ یعنی میتوانید برای یک بار فشار دادن دکمه یا نگهداشتن آن وظیفهای تعریف کنید.
این گوشی ۱۵۵ گرم وزن دارد که برای این بدنه ایدهآل به نظر میرسد، زیرا زمانی که گوشی را در دست دارید حس امنیتی ایجاد میکند که گوشیهای سبکوزن فاقد آناند. از نظر اندازه نیز این گوشی هوشمند تقریبا کمی از آیفون ۶ بزرگتر است.
درمجموع این محصول ایسر طراحی زیبایی دارد. البته دوست داشتیم حاشیههای نمایشگر آن کمتر باشد، اما درمجموع طراحی استانداردی در این دستگاه شاهدیم.
بدنه پلاستیکی دستگاه جنس خوب و مرغوبی دارد، ولی اگر بدنه گوشی فلزی یا شیشهای بود، قطعا حس رضایت بسیار بیشتری در مورد کیفیت ساخت این گوشی میانرده القا میشد.
نمایشگر
این گوشی نمایشگری ۵ اینچی با رزولوشن HD دارد. با یک جمعوتفریق ساده به عدد ۲۹۴ پیکسل در هر اینچ میرسیم. کیفیت نمایش تصاویر در این گوشی خیلی خوب است. رنگها به گرمی میزنند و با تراکم پیکسلی ۲۹۴ پیکسل در هر اینچ متون شارپ و خوانا هستند و مشکلی از این بابت وجود ندارد.
اگرچه با این تراکم پیکسلی هنوز هم میشود پیکسلهای نمایشگر را دید، برای این منظور باید به نمایشگر خیلی نزدیک شوید. در حالت عادی اما همهچیز خوب به نظر میرسد. شاید بزرگترین ایراد این نمایشگر را بتوان کنتراست آن دانست. رنگ مشکی در این تلفن هوشمند روشن نمایش داده میشود و بیشتر شبیه رنگ خاکستری است. البته از آنجا که نمایشگر دستگاه السیدی است، نباید انتظار نمایش رنگ مشکی به بهترین نحو ممکن را داشته باشیم.
این نمایشگر همچنین از تکنولوژی IPS استفاده میکند. وجود IPS به این معناست که شما از هر زاویهای به این نمایشگر بنگرید باید دقیقا همان دقت رنگ و کنتراستی را ببینید که هنگام نگاه کردن از روبروی نمایشگر میبینید. خوشبختانه زاویه دید این نمایشگر بسیار خوب است و از زوایای مختلف شاهد افت کیفیت محسوسی نخواهید بود. درمجموع نمایشگر دستگاه برای یک گوشی میانرده قابل قبول است.
پردازنده و کارآیی

تاکنون چندین بار اشاره کردهایم که این گوشی در بین گوشیهای امروزی میانرده به حساب میآید. پردازنده اصلی آن یک چیپست چهارهستهای ساخت شرکت مدیاتک به نام Mediatek MT6582 است. فرکانس پردازشی این پردازنده نیز روی ۱.۲ گیگاهرتز تنظیم شده است. حافظه رم این دیوایس بسته به حافظه داخلی آن متغیر است. اگر نسخه ۴ گیگابایتی گوشی را خریداری کنید، حافظه رم دستگاهتان یک گیگابایت خواهد بود، اما اگر (مثل ما) دستگاهی ۱۶ گیگابایتی تهیه کنید، از حافظه رم ۲ گیگابایتی برخوردار خواهید بود. در کنار حافظه داخلی دستگاه، پشتیبانی از کارت حافظه SD تا سقف ۳۲ گیگابایت هم در این گوشی یافت میشود.
از این اعدادوارقام گذر کنیم؛ عملکرد دستگاه چگونه است؟ این دستگاه آنقدر سریع نیست که به عملکردش عالی بگوییم. از طرف دیگر آنقدر هم کند نیست که بخواهیم بهطور کلی آن را رد کنیم، اما هرچه که هست، با گوشی میانرده خوبی روبروییم. برخی مواقع ممکن است انیمیشنهای گوشی کند اجرا شود یا برخی اپلیکیشنها دیر باز شوند، اما مشکلی جدی از این بابت وجود ندارد. از نظر اجرای بازی نیز این گوشی بهراحتی میتواند بازیای مانند آسفالت ۸ را اجرا کند و تجربهای روان از این بازی در اختیار کاربر بگذارد. درمجموع از نظر عملکرد، این گوشی بهعنوان میانرده نمره قبولی دریافت میکند.
سیستم عامل و رابط کاربری
سیستم عامل نصبشده روی دستگاه اندروید ۴.۴.۲ است که با پوسته Liquid Float UI تزیین شده. این پوسته خوشبختانه تغییرات کمی در اندروید ۴.۴.۲ خام ایجاد کرده است. برای مثال، فقط آیکونها، صفحه مولتی تسک و همچنین صفحه اعلانها (نوتیفیکیشنها) تغییراتی داشته است و دیگر بخشها تقریبا بدون دستکاری باقی ماندهاند. شاید یکی از دلایلی که سیستم عامل بهشکلی روان اجرا میشود نیز همین باشد.
اگر سه سیم کارت درون این گوشی قرار دهید، هر سه سیم کارت فعال خواهندبود و با هرکدام تماس برقرار کنید، همان خط زنگ میخورد. همچنین در تنظیمات گوشی میتوانید تعیین کنید که اینترنت همراه از کدام خط شما فعال باشد. برای ارسال پیامک و تلفن زدن هم میتوانید چنین تنظیماتی را اعمال کنید که یکی از خط ها به صورت پیش فرض این کارها را انجام دهند.
اگر تجربه کار کردن با اندروید کیت کت را داشته باشید، با بخشهای مختلف این گوشی نیز بهخوبی آشنایی خواهید داشت. تنها مشکل ما با این گوشی لانچر نصبشده روی آن بود که کمی کند به نظر میرسید، اما با نصب لانچر گوگل ناو این مشکل برطرف میشود.
یکی از موارد جذاب در رابط کاربری گوشی در منوی مولتی تسک آن قابل مشاهده است. در این منو تعدادی اپلیکیشن در قسمت پایینی قرار دارد که با زدن آنها صفحهای کوچک از این اپلیکیشنها در Home باز میشود.
یکی دیگر از قسمتهای دوستداشتنی Liquid Float UI در بخش اعلانها قابل مشاهده است، چراکه برخی تنظیمات سریع در این قسمت فراهم شده. همچنین با زدن پیکان سمت راست، این تنظیمات سریع بیشتر هم میشوند و میتوانید بهکمک آچاری که با زدن پیکان ظاهر میشود این تنظیمات سریع را شخصیسازی کنید. درنهایت باید بگوییم رابط کاربری دستگاه یکی از نقاط قوت این گوشی به حساب میآید، چراکه هم به اندروید خام نزدیک است و هم تجربهای تقریبا روان برای کابر خلق میکند.
دوربین

ایسر لیکوئید ای۷۰۰ از دوربین ۸ مگاپیکسلی در پشت استفاده میکند. در کنار این دوربین نیز فلش LED وظیفه تامین نور در شرایط نوری بسیار ضعیف را بر عهده دارد و همچنین زیر دوربین دکمهای تعبیه شده که با نگهداشتن آن وارد اپلیکیشن دوربین میشوید.
قبل از اینکه نگاهی بیندازیم به نمونه تصاویر گرفتهشده با دوربین لیکوئید ای۷۰۰، رابط کاربری دوربین گوشی را بررسی خواهیم کرد. رابط کاربری اپلیکیشن دوربین بسیار ساده طراحی شده است. در پایین شاهد سه دکمه هستید که بزرگترین آنها شاتر برای عکاسی است، در سمت چپ آن دکمه شاتر برای عکاسی پانوراما و در سمت راست دکمهای برای شاتر فیلمبرداری وجود دارد. در کنار دکمه شاتر یک پیکان دیگر قرار دارد که با لمس آن برخی امکانات دوربین در دسترس قرار میگیرد. برای مثال، میتوانید از این بخش حالت HDR را فعال کنید.
در قسمت بالایی دوربین سهنقطهای میبینیم که به تنظیمات رزولوشن عکاسی و فیلمبرداری هدایتمان میکند. همچنین وضعیت فلش دوربین نیز در این بخش مشخص است و میتوانید فلش را روشن یا خاموش کنید یا در حالت خودکار قرار دهید. برای تغییر دوربین از دوربین پشت به دوربین دو مگاپیکسلی جلویی نیز در همین بخش یک دکمه وجود دارد. درنهایت باید بگوییم رابط کاربری دوربین، با توجه به امکاناتی که دارد، نمره قبولی دریافت میکند.
از نظر کیفیت، عکسهای ثبتشده چندان رضایتبخش نیستند. حتی هنگام عکاسی در روز هم ممکن است با نویز مواجه شوید که البته آزاردهنده است. کیفیت عکاسی در شب نیز چندان دلچسب نیست و تصاویر معمولا نویز زیادی دارد. رنگهای موجود در عکسها نه به سردی میگراید و نه به گرمی. این موضوع شاید بهترین نکته عکسهای گرفتهشده با دوربین دستگاه باشد. درواقع رنگ در عکسها معمولا به واقعیت نزدیک است، اما گاهی هم ممکن است رنگها خوب ثبت نشود و عکس خوبی ذخیره نکنید.
هنگام فیلمبرداری نیز این گوشی میتواند با حداکثر رزولوشن تمام اچدی و با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه فیلم بگیرد. نتیجه فیلمبرداری با دستگاه تقریبا رضایتبخش است و البته نباید انتظار خروجی فوقالعادهای داشت.
ارتباطات
از نظر امکانات ارتباطی نمیتوان به لیکوئید ای۷۰۰ نمره قبولی داد. این گوشی به وایفای با تکنولوژی b/g/n مجهز است. همچنین بلوتوث ۴ و GPS نیز در این گوشی یافت میشود، اما از امکاناتی همچون NFC یا اینفرارد در این دستگاه خبری نیست. بنابراین از نظر امکانات ارتباطاتی لیکوئید ای۷۰۰ نمره خوبی کسب نمیکند.
باتری

باتری دستگاه یکی دیگر از نقاط قوت لیکوئید ای۷۰۰ به حساب میآید. باتری ۳۵۰۰ میلیآمپرساعتی این گوشی، که حتی از گوشیهای تازه معرفیشده مانند گلکسی نوت ۵ نیز حجیمتر است، عمر باتری بسیار خوبی برای این گوشی فراهم کرده. در یک آزمایش، ما توانستیم فیلمی با کیفیت Full HD را به مدت یک ساعت و با نور صفحه صددرصد پخش کنیم. در طول این یک ساعت Wi-Fi دستگاه نیز روشن بود و چندین بار پیامهای مختلف از اپلیکیشن توییتر باعث ویبره گوشی شد. درمجموع در این یک ساعت تنها ۱۶ درصد از باتری گوشی کم شد که رقم بسیار خوبی برای لیکوئید ای۷۰۰ است. البته بد نیست بگوییم ویدئویی که آزمایش کردیم صدا نداشت و بدون صدا پخش شد.
در حالت استند بای نیز باتری گوشی بسیار خوب عمل میکند و درصد کمی از آن مصرف میشود. از نظر زمان شارژ شدن، با توجه به باتری ۳۵۰۰ میلیآمپری و نبود تکنولوژیهایی مانند Fast Charging، باز هم این گوشی عملکرد خوبی دارد و تقریبا در یک ساعت و ۴۵ دقیقه باتری حجیم دستگاه از صفر تا صددرصد شارژ میشود.
بلندگو و هدفون
در نگاه اول ممکن است تصور کنید که این محصول میانرده ایسر در بخش جلویی خود دو بلندگو دارد که احتمالا صدای بسیار خوبی تولید خواهند کرد، اما باید بگویم خیر! تنها بخش پایینی بلندگوست و شیار بالای نمایشگر بلندگوی تماسهای تلفنی است. کیفیت صدای خروجی از این بلندگو چگونه است؟ کیفیت صدای خروجی این بلندگو تعریف چندانی ندارد؛ یعنی انتظار نداشته باشید صدایی فوقالعاده بشنوید، چون تنها صدایی معمولی دریافت خواهید کرد. اما هرچه باشد، این بلندگو در سمت جلو گوشی قرار دارد که مزیتی بسیار خوب به حساب میآید.
در بستهبندی دستگاه هدفونی زیبا با میکروفون و یک دکمه برای پاسخگویی به تماسها قرار دارد. کیفیت صدای این هدفون نیز چندان خوب نیست و صرفا با هدفونی معمولی روبروییم. صدای خروجی آن حالتی خفه و بدون هیجان دارد که ممکن است شما را راضی نکند.
جمعبندی
ایسر لیکوئید ای۷۰۰ گوشی خوبی است، اما شاید بهتر باشد قبل از خرید کمی تامل کنید و گزینههای دیگر موجود در بازار را هم بررسی کنید. اگرچه تاکنون تعریف بسیاری از این گوشی کردیم، یک نکته منفی هم وجود دارد و آن این است که هیچ برنامهای برای بهروزرسانی نرمافزاری این گوشی وجود ندارد! یعنی اصلا تضمینی نیست که شما روزی اندروید لالیپاپ را روی لیکوئید ای۷۰۰ ببینید.
یکی دیگر از معایب کوچک این گوشی، که در بررسی به آن اشاره نشد، دکمههای لمسی پایین نمایشگر است که چراغی زیر آنها وجود ندارد و شبها کاملا ناپیدا میشوند. همچنین بهدلیل فضای کمی که برای آنها تعبیه شده احتمال خطا نیز وجود دارد و گاهی شاید مجبور شوید سه بار ناحیههای مختلف یک دکمه را لمس کنید تا به مقصود برسید!
اگر این معایب برایتان اهمیتی ندارد و بیشتر از همه جذب ظاهر جذاب و باتری حجیم این گوشی شدهاید، محصول ایسر میتواند انتخاب خوبی باشد. وجود فلیپ کاور در بستهبندی آن نیز ویژگی بسیار خوبی برای این گوشی میانرده به حساب میآید، چراکه سایر گوشیهای همرده از چنین ویژگیای برخوردار نیستند.
مزایا
- طراحی ساده
- نمایشگر خوب
- رابط کاربری سبک
- عمر باتری بسیار خوب
- فلش برای دوربین جلو
معایب
- کیفیت دوربین معمولی
- پشتیبانی نرمافزاری ضعیف
- نبود چراغ LED برای دکمههای لمسی
برچسبها: