بررسی تخصصی جی اس ام؛ ال جی جی 2
بیشتر
نویسنده: صابر کریمیان
این گوشی را باید رقیب سرسخت گوشیهای گلکسی اس 4 و اچ تی سی وان بنامیم. ال جی برای اینکه وارد دنیای رقابت پرچمداران موبایلی شود کار خود را با یک گوشی خاص به نام G2 شروع کرده است. گوشی از نظر سخت افزار قدرت بسیار خوبی دارد، دوربین 13 مگاپیکسلی، پردازنده 4 هسته ای با سرعت 2.26 گیگاهرتز و باتری 3000 میلی آمپری از ویژگیهای مثبت این گوشی هستند. در کنار این سخت افزار قوی ظاهر گوشی نیز به طور خاصی طراحی شده است و متفاوت از دیگر گوشیهایی است که تا کنون دیدهاید، شاید پیش خودتان بگویید که چرا دائم از طراحی خاص این گوشی صحبت میکنیم، باید به شما بگوییم که این گوشی اولین گوشی دنیا است که در کنارهها و بر روی قاب جلویی آن هیچ دکمهای قرار نگرفته است و تمام دکمههای کنترلی گوشی در قاب پشتی و در پایین دوربین قرار گرفتهاند. اگر ادامه بررسی را بخوانید بیشتر متوجه این موضوع و مفید یا غیر مفید بودن این طراحی خواهید شد.
طراحی
همانطور که اشاره کردیم گوشی طراحی خاصی دارد که تا کنون در هیچ گوشی دیگری دیده نشده است. جنس بدنه گوشی تماما از پلاستیک ساخته شده است و پلاستیکی که در پشت گوشی است حالت براق با طراحی شیار دار دارد. در جلوی گوشی یک صفحه نمایش قرار دارد که تقریبا تمام فضای جلویی گوشی را اشغال کرده است. ال جی به فاصله کم این صفحه نمایش تا لبههای گوشی که تنها 2.65 میلیمتر است بسیار میبالد و این را یک امتیاز مثبت برای گوشی خود میداند. در جلوی گوشی به جز صفحه نمایش لوگوی ال جی در پایین صفحه قرار گرفته است. در بالای صفحه نمایش نیز خروجی صدای مخاطب و در کنار آن LED هشدار دهنده و دوربین دوم قرار گرفتهاند.
در کنارههای گوشی همانطور که گفتیم هیچ دکمه ای قرار نگرفته است و تمام دکمهها به پشت گوشی منتقل شدهاند، در پشت گوشی دوربین 13 مگاپیکسلی آن و یک فلاش LED قرار گرفته است در زیر این دوربین نیز دکمههای کم و زیاد کرد صدا و دکمه پاور قرار گفته است. از مزیتهای این طراحی این است که وقتی با گوشی صحبت میکنید و یا اینکه وقتی می خواهید از خودتان عکس بگیرید کار شما بسیار راحت است و لازم نیست دست خود را کج کرده و به کناره گوشی بیاورید. اما این طراحی شاید معایبی نیز داشته باشد و آن این است که احتمال استهلاک دکمهها در بلند مدت وجود دارد زیرا بیشتر کاربران گوشی خود را به پشت بر روی زمین می گذارند و این دکمه ها نیز کمی حالت برجسته دارند.
در بالای گوشی تنها میکروفون دوم گوشی قرار گرفته است، در پایین نیز شاهد حضور اسپیکر دو تایی گوشی و جک 3.5 میلیمتری صدا به همراه درگاه اتصالی گوشی قرار دارند.
در کل کیفیت ساخت گوشی مناسب است اما ما بعد از مدت زمانی استفاده متوجه شدیم که بعضی از قسمتهای گوشی صداهایی داشته و درب پشتی کمی حالت شل شدن دارد. ما فکر میکنیم ال جی با این همه تبلیغی که بر روی این گوشی کرده است میتوانست کیفیت ساخت بهتری را برای کاربران به ارمغان بیاورد.
صفحه نمایش
در حالت خاموش صفحه نمایش با گوشی یکی است و به گوشی شکل زیبایی میبخشد اما در وقتی که صفحه نمایش را با دو بار ضربه زدن بر روی صفحه نمایش و یا با فشار دادن دکمه پاور در پشت گوشی روشن می کنید تازه متوجه خواهید شد که کیفیت صفحه نمایش چقدر بالا است. این صفحه نمایش اندازهای 5.2 اینچی و کیفیتی فول اچ دی دارد که تراکم پیکسلی آن 423 پیکسل در اینچ است. جنس این صفحه نمایش از نوع پنلهای IPS است. در این نوع صفحه نمایشها اگرچه روشنایی بیشتر از صفحه نمایشهای آمولد نیست اما رنگها در آن بسیار بهتر نشان داده میشوند. این صفحه نمایش زاویه دید زیادی هم دارد و ال جی در این زمینه و خوانایی در زیر نور خورسید بسیا خوب عمل کرده است، اما ما صفحه نمایش های آمولد را بیشتر دوست داریم. زیرا روشنایی بالای آنها باعث میشوند که تماشای این صفحه نمایش بسیار دلپذیرتر باشد. در زیر میتوانید مقایسهای بین صفحه نمایش این گوشی با دو گوشی نوت 3 و اس 4 و آیفون 5 داشته باشید.
نرم افزار
اندروید این گوشی نسخه 4.2.2 است و توسط رابط کاربری ال جی تزیین شده است. این سوال برای تمام اهل فن پیش آمده که ال جی چرا از نسخه اندروید 4.3 در گوشی پرچمدار خود که قرار است رقیبی برای بزرگان بازار باشد استفاده نکرده است. عقیده ما این است که رابط کاربری که ال جی استفاده میکند در برابر رابط کاربری گوشیهایی مانند HTC One و Galaxy S4 بسیار ساده تر است و کمی کاربر را گمراه می کند.
در ابتدای کار برای اینکه قفل صفحه را باز کنید لازم نیست که جتما دکمه پاور را فشار دهید و تنها کافی است که 2 بار بر روی صفحه نمایش ضربه بزنید. برای قفل کردن صفحه نمایش نیز در زمانی که در صفحه اصلی گوشی هستید میتوانید این کار را انجام دهید تا صفحه نمایش قفل شود. این ویژگی همیشه خوب و روان کار نمی کند. ما فکر میکنیم طریقه باز کردن قفل صفحه نمایش که در بلک بری انجام میشود و تنها کافی است دست خود را از پایین صفحه به بالای آن بکشید خیلی جالب تر و کارآمدتر است.
تغییراتی در قسمت پتنت صفحه قفل توسط ال جی صورت گرفته است، برای مثال زمانی که شما از یک پتنت برای باز کردن قفل صفحه استفاده کنید این پتنت شبیه به قطره های آب نمایش داده میشود که با لمس آنها این قطرههای آب خواهند ترکید.
حالت مفیدی که در این گوشی دیده میشود حالت مهمان است، زمانی که شما این ویزگی را فعال کنید باید برای گوشی خود یک پتنت تعریف کنید و برای حالت مهمان یک پتنت دیگر، زمانی که گوشی خود را به کسی می دهید و به او میگویید که چگونه این پتنت را وارد کند این مهمان وارد فضایی خواهد شد که تنها اجازه دیدین برخی از برنامهها که شما از قبل به آنها اجازه نمایش در حالت مهمان را دادهاید نشان داده خواهند شد.
یکی دیگر از ویژگی های جدیدی که در این گوشی دیده میشود این است که اگر شما در برنامهای مانند پیامکها و یا مرورگر باشید و با 3 انگشت خود این برنامه را به سمت چپ هدایت کنید این برنامه به همان صورت در پس زمینه باز خواهد ماند و دوباره با کشیدن صفحه با 3 انگشت خود به سمت راست 3 برنامهای که به پس زمینه فرستادید بر روی هم باز خواهند شد. که به این ویژگی Slide Aside میگویند.
ویژگی جالب دیگر حالت Q Slide است که در بعضی از برنامههای خاص دیده میشود برنامههایی که از این ویژگی پشتیبانی میکنند در بالای خود یک دکمه دارند که با زدن این دکمه صفحه آن اپلیکیشن کوچک میشود و به صفحه اصلی منتقل خواهید شد. بر روی آن صفحه کوچک شده یک شاسی قرار خواهد گرفت که با عقب بردن آن آن صفحه باز کم رنگ تر میشود و میتوانید علاوه بر مشاهده آن صفحه باز شده با گوشی خود کارهای دیگری نیز انجام دهید.
QuickRemote: کنترل ال جی که میتواند جایگزینی برای کنترل دستگاههای دیجیتالی خانه و محل کار شما باشد، این کنترل کاملترین کنترلی است که در بین گوشیهای موبایل وجود دارد.
کارآیی
در حال حاضر این گوشی به قوی ترین پردازنده موبایلی دنیا یعنی اسنپدراگون 800 مجهز است، سرعت این پردازنده 4 هسته ای در بالاترین حالت خود 2.26 گیگاهرتز است، این پردازنده در گوشیهای Xperia Z1 و Galaxy Note 3 LTE قرار دارد.
اما بررسی ما امروز در مورد ال جی جی 2 است، با این پردازنده قوی گوشی از پس هر کاری بر خواهد آمد، به خصوص اینکه در کنار آن یک پردازنده گرافیکی با نام Adreno 330 و یک رم 2 گیگابایتی نیز قرار دارند. در تجربه کاری که ما با این گوشی داشتیم متوجه شدیم که حرکت بین برنامهها، باز کردن یک برنامه خاص، مرورگر اینترنت و دیگر کارها به خوبی و بدون هیچ مشکلی انجام خواهند شد.
در مورد قدرت اجرایی بازی توسط گوشی باید بگوییم که ما بازی Need For Speed Most Wanted را بر روی این گوشی تست کردیم که بدون هیچ مشکلی از پس اجرای ان برآمد، شما میتوانید ویدئوی این تست را در ادامه مشاهده کنید.
گوشی در نمایش ویدئوهای فول اچ دی نیز مشکلی ندارد و به خوبی این کیفیت ویدئو را به نمایش در خواهد آورد، ویدئوی تست فول اچ دی بر روی این گوشی را نیز در ادامه مشاهده کنید.
دوربین
دوربین این گوشی کیفیت 13 مگاپیکسلی را دارد که به ویژگی تثبیت کننده اپتیکال تصاویر نیز مجهز است، درست است که بر روی کاغذ دوربین ویژگی های بسیار خوبی دارد اما در عمل کیفیت کمی دور از انتظار ما بود زیرا در این گوشی فوکوس کمی زمان بر است در ضمن اینکه وایت بالانس کمی از کیفیت عکسها میکاهد. اما برای یه دوربین 13 مگاپیکسلی این کیفیت عکسها مناسب است و چیزی نیست که شما را نا امید کند.
همچنین این دوربین ویژگیهایی دارد که در حال حاضر تمام موبایلهای مطرح بازار این ویژگی ها را در خود میبینند. این ویژگیهای جدید در قسمتی به نام Mode قرار دارند و عبارتند از:
Shot & Clear: با انتخاب این حالت زمانی که شما عکسی میگیرید و یک سوژه متحرک در عکس شما وجود داشته باشد گوشی این سوژه را تشخیص داده و آن را برای شما حذف خواهد کرد.
Dynamic Tone (HDR): اگر نیمی از سوژه شما در یک شرایط و نیمی دیگر در یک شرایط نوری دیگر قرار داشته گوشی بهترین حالت را انتخاب کرده و عکس شما با با بهترین حالت گرفته خواهد شد.
Panorama: دیگر همه این ویژگی را میشناسند میتوانید با این ویژگی عکسهایی را به صورت پانوراما بگیرید.
VR panorama: با این ویژگی شما میتوانید عکسهای 360 درجه بگیرید.
Burst Shot: با این ویژگی می توانید 20 عکس متوالی توسط گوشی بگیرید.
Beauty Shot: در این حالت دوربین به صورت خودکار به نوعی عکس شما را روتوش خواهد کرد.
Dual Camera: اولین بار این ویژگی را در گوشی گلکسی اس 4 دیدیم که گوشی به صورت همزمان با 2 دوربین عکس میگیرد.
Time Catch Shot: زمانی که دوربین را در این حالت قرار دهید پیش از اینکه دکمه شاتر را فشار دهید نیز دوربین ضبط تصاویر خواهد پرداخت.
Intelligent Auto: همانطور که از نام این ویژگی مشخص است به طور کاملا هوشمند تمام تنظیمات را انجام خواهد داد و بهترنین تنظیم را برای عکاسی تعیین خواهد کرد.
Sport: این ویژگی عکسهایی از سوژههایی که حرکت سریع دارند را بدون خراب شدن عکس تهیه می کند.
Night: این ویژگی مخصوص عکاسی در حالت شب است.
ویژگی جدیدی که Audio Zoom نام دارد، با این ویژگی که فقط در قسمت ویدئو کاربرد دارد شما میتوانید بر روی صدای یک سوژه خاص در مکانی شلوغ زوم کنید.
کیفیت صدا و کیفیت صدای اسپیکرها
در تستهای ما گوشی از نظر کیفیت صدای مکالمه خوب بود اما در بعضی مواقع طرف دریافت کننده صدا کمی به ما معترض میشد که صدای ما گنگ است، البته این مشکل تنها در بعضی مواقع دیده شد که شاید بتوان مسئولیت آن را بر عهده اپراتور دانست. همچنین در بعضی مواقع دیده شد که خروجی صدای مخاطب کمی ویز ویز میکند و نویز دارد.
کیفیت اسپیکرها نیز بسیار خوب است و آهنگها را به صورت بلند بسیار واضح پخش میکند، اگر چه این کیفیت صدا به پای HTC One نمیرسد اما نسبت به هم ردهها و رقبای دیگر این کیفیت بهتر است. ویدئوی بالا نشان میدهد که کیفیت صدای این گوشی چگونه است.
باتری
این گوشی به یک باتری 3000 میلی آمپری مجهز است که در سطح باتری گوشیهایی مانند نوت 3 و نوت 2 است. الجی وعده داده باتری این گوشی بتواند تا 1.2 روز را دوام بیاورد البته این دوام برای یک استفاده معمولی از گوشی است. منظور از استفاده معمولی این است که در طول روز چند دقیقهای با گوشی خود صحبت کنید، 1 ساعت به مرور اینترنت از طریق Wi-Fi بپردازید، چند عکس با گوشی گرفته و در نهایت 1 ساعتی را به تماشای فیلم و یا بازی در کنار گوشی کردن به موسیقی مشغول شوید.
نظر جی اس ام
الجی برای رقابت با اپل و سامسونگ به یک گوشی بسیار قوی نیاز داشت اما جی 2 را در این زمان میتوان تنها یک سوپاپ اطمینان نامید. این گوشی بسیار گوشی خوبی است و مشخصات سخت افزاری فوقالعادهای دارد. الجی تمام سعی خود را در ارائه یک گوشی بسیار خوب کرده است. صفحه نمایش فول اچ دی، پردازنده بسیار قدرتمند، رم بالا و ویژگیهای نرم افزاری جدید از مشخصات بارز و دوست داشتنی این پرچمدار تازه از راه رسیده است. اما یکی از نا امید کننده ترین قسمتها سیستم عامل این گوشی است که اندروید 4.2 است، ما منتظر ارائه این گوشی با اندروید 4.3 بودیم اگر بخواهیم یک جمع بندی داشته باشیم باید بگوییم که الجی جی 2 میتواند یک گوشی دوست داشتنی باشد.
برچسبها: