GSM-logo

Nokia E7

تجارت و کاربران تجاری مثل همیشه هدف اصلی گوشی های سری E هستند اما باید بدانید که Nokia E7 را نمی توانید با دیگر گوشی های این سری مقایسه کنید.

بیشتر

به روز رسانی در ۲۵ اسفند ۱۳۸۹
بررسی تخصصی Nokia E7 : تجارت آزاد  
مقدمه

تجارت و کاربران تجاری مثل همیشه هدف اصلی گوشی های سری E هستند اما باید بدانید که Nokia E7 را نمی توانید با دیگر گوشی های این سری مقایسه کنید. شاید عضو سری E بودن برای بسیاری از گوشی ها مایه مباهات باشد اما این بار سری E است که به داشتن E7 افتخار خواهد کرد.

 

image
 
image

image
 
image

 

سیمبین به عنوان پرفروش ترین پلت فرم گوشی های هوشمند به زودی از بازار کنار خواهد رفت. اما باید دید کاربران وفاداری چون دارندگانه Nokia E71/72 چه واکنشی در برابر تصمیم جدید نوکیا از خود نشان خواهند داد. از روز نخست علامت سوال بزرگی در برابر رویکرد شرکت به سمت گوشی های لمسی وحود داشت و اکنون که سیمبین خطر WP7 را در نزدیکی خود احساس می کند ، بدترین زمان برای عرضه Nokia E7 است. اما آیا برترین گوشی سری E به همین سادگی به عقب خواهد نشست؟
 

ویژگی های کلیدی

پشتیبانی چهاربانده از GSM/GPRS/EDGE

پشتیبانی پنج بانده از 3G با HSDPA با سرعت 10.2 مگابیت بر ثانیه و HSUPA با سرعت 2 مگابیت بر ثانیه

بدنه یک تکه آلومینیوم اندود شده

صفحه نمایش لمسی خازنی AMOLED با قطر 4 اینچی (با بهره گیری از رزولوشن ClearBlack)، قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ و پشتیبانی از رزولوشن 360*640 پیکسل

صفحه نمایش ضد خش Gorilla

دوربین هشت مگاپیکسلی با فوکوس ثابت و فلاش LED

ضبط ویدیویی 720p با نرخ 25 فریم بر ثانیه

سیستم عامل Symbian^3

پردازنده 680 مگاهرتزی ARM 11 و 256 مگابایت حافظه RAM

خروجی تلویزیون و پورت MiniHDMI

گیرنده GPS به همراه عملکرد AGPS و امکان مقصدیابی صوتی مادام العمر رایگان

قطب نمای دیجیتال

حافظه داخلی 16 گیگابایتی

خنثی ساز نویز با استفاده از یک میکروفن اختصاصی

پشتیبانی از فرمت های ویدیویی DivX و XviD

سنسورهای شتاب سنج و مجاورت

سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد

رادیو اف ام استریو به همراه RDS ، فرستنده FM

پورت microUSB به همراه پشتیبانی از USB on-the-go

پشتیبانی از فایل های فلش و جاوا در مرورگر وب

بلوتوث استریو v3.0

کیفیت صدای خوب

شماره گیری صوتی و هوشمند

نصب بودن ویرایشگر اسناد آفیس به صورت پیش فرض
 

نقاط ضعف اصلی

Symbian^3 هنوز هم فاصله زیادی با استانداردهای به کار گیری آندروید و iOS دارد

فقدان قابلیت فوکوس خودکار در دوربین و واضح سازی بیش از حد عکس ها

تعداد نسبتا کم نرم افزارهای در دسترس (Ovi Store اصلا با Android Market و App Store قابل مقایسه نیست)

باتری غیرقابل تعویض

عدم تعبیه اسلات کارت حافظه microSD

با اینکه نوکیا اعلام کرده است که از سیمبین پشتیبانی خواهد کرد اما عدم عرضه بسته های به روز رسانی سبب بدبین شدن کاربران نسبت به این پلت فرم شده است. بسته هایی که گاها از سوی شرکت برای اشکالزدایی عرضه می شوند ، بهترین وسیله برای امیدوار نگاه داشتن آنان است. و البته اگر از حق نگذریم ، دلیلی که سبب شده است بسیاری از کاربران به گوشی های نوکیا روی بیاورند ، پشتیبانی نرم افزاری خوبی است که این شرکت ارائه می کند.

این پشتیبانی می تواند تاثیر مستقیمی بر موفقیت و یا عدم موفقیت گوشی های مبتنی بر Symbian^3 داشته باشد. اگر E7 هم بتواند به موفقیتی چون N8 در بازار دست یابد حداقل در چند سال آینده هم می توان به بقای این پلت فرم امیدوار بود.

 

image
 
image

image


 

همانطور که در لیست مشخصات مشاهده می کنید، Nokia E7 در واقع N8 بزرگتری است که در آن دوربین جای خود را با صفحه نمایش بزرگتر و صفحه کلید QWERTY سخت افزاری عوض کرده است. گرچه در هنگام بررسی N8 این دوربین آن بود که بیش از همه ما را به هیجان می آورد. اما از آن زمان پنج ماه گذشته است و مشخصا انتظارات متفاوتی هم از نوکیا می رود.

Nokia E7 کار آسانی را در این بررسی پیش رو نخواهد داشت. اجازه دهید ببینیم که گوشی چگونه می تواند در برابر این فشار مقاومت کند.
 

محتویات جعبه

نوکیا عرضه لوازم جانبی خوب و مناسب به همراه گوشی های هوشمندش را به صورت یک عادت در آورده است و ما خوشحالیم که Nokia E7 هم از این قاعده مستثنی نیست. تمامی کابل هایی که احتمالا به آن ها نیاز پیدا خواهید کرد به همراه گوشی عرضه شده اند و به نظر می رسد به جز کیف مجبور نیستید خرج اضافه دیگری برای گوشی تان داشته باشید.

یک شارژر ، کتابچه راهنما و یک کابل microUSB دو منظوره که از آن هم برای شارژ گوشی و هم برای انتقال داده به آن استفاده می شود ، از جمله محتویات این جعبه هستند.

 

image
 
image

 

آیتم بعدی کابل مخصوصی است که برای بهره گیری از قابلیت USB On-The-Go به آن نیاز خواهید داشت. یک سمت این کابل به پورت MicroUSB و سمت دیگر آن به مادگی پورت USB ختم می شود. نسبت به N8 نوکیا محدوده گسترده تری از محصولات را پشتیبانی می کند اما بهتر است در بخش دیگری و در وقت مناسب تری به این موضوع بپردازیم.

یک کابل miniHDMI که می توانید از آن برای اتصال گوشی به تلویزیون تان و پخش محتویات آن بر روی صفحه نمایش آن استفاده کنید هم به همراه گوشی عرضه می شود.

و در آخر هم یک هدست یک تکه به همراه چند بروشور در کنار خود گوشی دیده می شود. خبری از کارت حافظه microSD نیست چراکه همانطور که اشاره شد ، E7 فاقد اسلات کارت حافظه microSD است.
 

نمای 360 درجه Nokia E7
Nokia E7  اندازه بزرگی دارد و هیچ کس هم سعی نمی کند این واقعیت را پنهان کند. حتی نوکیا هم در معرفی رسمی گوشی به آسانی از این حقیقت سخن گفت. با معیارهای ما ، ابعادی معادل 13.6*62.4*123.7 میلی متر و 104.9 سی سی حجم قطعا یک گوشی را بزرگ جلوه می دهند اما آنچه در حال حاضر اهمیت دارد اندازه گوشی نیست بلکه مهم این است که کاربران تا چه حد در کار با گوشی راحت هستند. و E7 مشکلی ندارد که از این نظر آن را شرمنده کند.

بزرگ بودن کاملا متفاوت از باریک بودن گوشی است. ضخامتی با این اندازه برای یک گوشی کشویی بسیار عالی است و سبب می شود که بتوان آن را آسان تر در جیب جای داد.

مشخصا وزن 176 گرمی گوشی هم باعث می شود که E7 بسیار سنگین باشد. اما خوشحالیم که چنین بهایی را در برابر بدنه فلزی و کیفیت ساخت عالی گوشی می پردازیم.
 

طراحی و ساخت

در بالای صفحه نمایش ، گوشی مخصوص خروجی صدای مخاطب در مرکز دیده می شود و دوربین ثانویه مخصوص تماس های تصویری در سمت راست آن تعبیه شده است. در سمت چپ آن هم سنسورهای محدود کننده نور و سنسورهای مجاورت گوشی به چشم می خورند.

 

image

 

در زیر صفحه نمایش کلید منو جای گرفته است . در این قسمت فضایی برای جای داده شدن کلید های آغاز و پایان مکالمه وجود نداشته است که کمی آزار دهنده است. با توجه به چند لایه ای بودن سیستم عامل Symbian^3 ، کلید Back قابلیت استفاده از گوشی را بیش از پیش تسهیل می کند. تصور می کنم بالاخره باید به آن عادت کنید.

 

image

 

کناره بالایی Nokia E7  میزبان کلید روشن/خاموش گوشی است که برای قفل صفحه نمایش و تغییر پروفایل جاری هم به کار برده می شود. پورت HDMI ، پورت microUSB که برای شارژ گوشی هم به کار می رود و سوکت صوتی استاندارد 3.5 میلی متری هم در این قسمت دیده می شوند. از این سه تنها پورت HDMI از پوشش پلاستیکی برای محافظت در برابر گرد و غبار بهره می برد.

از سوی دیگر یک LED کوچک که شارژ شدن گوشی را مشخص می کند ، پورت MicroUSB را همراهی می کند.

 

image
 
image

 

پورت HDMI در Nokia E7  از خروجی تلویزیون 720p نیز پشتیبانی می کند که در ترکیب با پشتیبانی گوشی از فرمت های ویدیویی DivX/XviD و نرم افزار Big Screen ، به E7 اجازه می دهد با سینمای خانگی شما رقابت کند.

کناره سمت چپ Nokia E7  لغزنده قفل صفحه نمایش را در خود جای داده است که از اندازه بزرگی برخوردار است و استفاده از آن هم بسیار آسان است.

 

image
 
image

 

گرچه نمی توان این نکته را در مورد لغزنده ای که به جای کلید های تنظیم صدا در کناره سمت راست گوشی تعبیه شده است ، هم صادق دانست. این کلید اندازه بسیار نامناسبی دارد و استفاده از ان هم دشوار است.

کلید اختصاصی دوربین در کنار شیار مخصوص جای گیری سیم کارت هم در کناره سمت راست گوشی قرار گرفته اند.

 

image
 
image

 

در کناره پایینی Nokia E7  تنها میکروفن آن دیده می شود. و بر خلاف Nokia N8 ، این بار از شارژرهای استاندارد نوکیا پشتیبانی نمی شود.

 

image

 

کناره پشتی گوشی جایی است که تنزل اصلی نسبت به Nokia N8 در آن دیده می شود. دوربین 12 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار این گوشی جای خود را به یک دوربین هشت مگاپیکسلی با فوکوس ثابت داده است و فلاش زنون هم جای خود را با یک فلاش LED دو گانه نه چندان خوب عوض کرده است.

 

image
 
image

 

البته به نظر می رسد که این فداکاری منصفانه است. این گوشی پیشروی گوشی های سری E خواهد بود که رسته کاملا متفاوتی از کاربران را هدف قرار می دهند. و البته مشخصا نوکیا نمی خواسته است که بهترین گوشی های خودش سبب عدم موفقیت یکدیگر شوند.

اسپیکر گوشی و میکروفن ثانویه ای که از آن برای خنثی سازی نویزها و ضبط صدای استریو استفاده می شود هم در کناره پشتی گوشی جای گرفته اند.

Nokia E7  همانند N8 از یک باتری 1200 میلی آمپری که از نوع Li-Ion BL-4D است بهره می برد. گرچه این بار زمان های متفاوتی برای این باتری اعلام شده است : زمان آماده به کار گوشی از 400 ساعت به 480 ساعت افزاشی یافته است اما زمان مکالمه از 12 ساعت و 30 دقیقه به 9 ساعت کاهش پیدا کرده است. عملکرد باتری در زندگی روزمره هم نسبت به آنچه N8 عرضه می کرد ، ضعیف تر است. E7 تنها دو روز تحت استفاده شدید دوام می آورد.

در ازمون اختصاصی پخش ویدیویی ، Nokia E7  توانست 5 ساعت و 40 دقیقه به صورت مداوم به پخش ادامه دهد. N8  این زمان را به 6 ساعت و بیست دقیقه رساند اما E7 از صفحه نمایش بزرگتری استفاده می کند و می توان آن را دلیل این تنزل دانست.

باز هم باتری قابل تعویض نیست بنابراین نمی توانید از یک باتری یدک برای جاهایی که تصور می کنید به برق دسترسی نداشته باشید ، استفاده کنید.
 

فناوری ClearBlack

اگر بررسی های ما را دنبال می کنید ، احتمالا می دانید که  Nokia N8 در طراحی هم برای ما جذاب بود. با بدنه یک تکه تمام فلزی ، خطوط انحناوار زیبا و صفحه نمایش بزرگ ClearBlack AMOLED ، به نظر نمی رسد که E7 هم غیر از این باشد.

با اینکه یک صفحه کلید کشویی در زیر صفحه نمایش E7 تعبیه شده است ، اما صخامت این گوشی تقریبا با N8برابری می کند. از نظر طراحی ظاهری نمی توان امتیازی جز عالی را برای این گوشی در نظر گرفت.

همانند Nokia N8 ، E7 هم به جز رنگ های نقره ای و خاکستری تیره در چند رنگ روشن دیگر نیز در دسترس خواهد بود. با وجود رنگ هایی چون سبز ، نارنجی و آبی ، مشخصا نوکیا به دنبال مخاطبینی به جز مخاطبین همیشگی سری E نیز هست.

Nokia E7 به یک صفحه نمایش چهار اینچی AMOLED که از فناوری ClearBlack استفاده می کند ، مجهز است. با اینکه حاشیه کناری گوشی کمی بیش از حد بزرگ در نظر گرفته شده است ، اما با این حال صفحه نمایش هنوز هم آنقدر خوب هست تا بتواند توجه همه را به خود جلب کند.

 

image
 
image

 

نه تنها صفحه نمایش E7 از نظر اندازه نسبت به صفحه نمایش N8 ارتقا پیدا کرده است ، بلکه اکنون این از فناوری ClearBlack که پیش از این آن را در Nokia C6-01 دیده بودیم ، هم بهره می برد.

و دقیقا همانند Nokia C6-01 ، صفحه نمایش ClearBlack AMOLED به کار رفته در E7 هم کیفیت تصویر فوق العاده ای دارد. عمق خوب رنگ های تیره ، زوایای دید عالی و همین طور رندر مناسب رنگ ها از جمله مشخصه های این صفحه نمایش به شمار می روند. رنگ های روشن از طیفی گرم استفاده می کنند اما نمی توان آن را چندان هم بد دانست. با این حال نمی توانید رنگ سفید خالص را بر روی صفحه نمایش تان ببینید چراکه این رنگ شبیه به رنگ بژ به نمایش در  می آید و به همین دلیل اگر بر دقت صفحه نمایش در نشان دادن رنگ ها حساسید ، بهتر است Nokia E7 را از لیست خریدتان خارج کنید.

خوانایی صفحه نمایش در برابر تابش نور آفتاب هم عالیست و بنابراین در استفاده از گوشی در برابر تابش مستقیم نور آفتاب با مشکلی روبرو نخواهید شد.این آخرین قلعه ای بود که AMOLED در پی فتح آن بود.

و در آخر باید به رزولوشن این صفحه نمایش اشاره کنم. Nokia E7 همانند سایر گوشی های مبنتی بر Symbian^3 از رزولوشن 640*360 استفاده می کند. گرچه اثری از پیکسل پیکسل شدن تصاویر دیده نمی شود اما تفاوت این صفحه نمایش با صفحه نمایش های WVGA آندرویدی یا صفحه نمایش Retina در هنگام مرور تصاویر و وب بیشتر آشکار می شود.

همانطور که از صفحه نمایش های لمسی خازنی انتظار می رود ، حساسیت و ویبره صفحه نمایش در حد بسیار خوبی است. در حال حاضر به سختی می توان صفحه نمایش های خازنی ای یافت که در پاسخدهی به دستورات کاربر مشکل داشته باشند ، اما نوکیا در بازخورد لمسی نسبت به سایر رقبا برتر است.

این بازخوردهای خوب و مناسب سبب بهبود تجربه کاربری می شود.
 

مکانیزم کشویی و صفحه کلید

با توجه به اینکه کاربران امروزی خواهان کاهش ضخامت گوشی های جدید هستند، طراحی این نوع گوشی ها روز به روز دشوارتر می شود. نوکیا در E7 کاری بس بزرگ را به انجام رسانده و ضخامت آن را نزدیک به N8 حفظ کرده است.

با این روش باید از ترفند خاصی برای باز کردن کشوی گوشی استفاده می شده است. بنابراین نوکیا تصمیم گرفته همان مکانیزم به کار رفته در N97 را بار دیگر به کار گیرد: با استفاده از فنری مناسب ، تنها با فشاری کوچک می توانید گوشی را باز کرده و به آسانی از آن استفاده نمایید.

نیازی نیست همانند سایر گوشی ها ، کشوی گوشی را به سمت بالا فشار دهید و برعکس باید آن را به سمت پایین بفشارید. هنگامی که قسمت بالایی به اندازه کافی حرکت کرد ، فنر به کار رفته وارد بازی شده و بقیه کار را به انجام می رساند.

البته در ابتدا استفاده از این روش برای ما بسیار دشوار بود و حتی گاهی تصور می کردیم که به این کار گوشی آسیب می بیند. بنابراین به شما هم توصیه می کنم در اوایل کار استفاده از گوشی با مراقبت بیشتری از آن استفاده کنید.
 

image
 
image

image
 
image

image
 
image

 

اما با عادت کردن به این مکانیزم ، به صفحه کلیدی دست خواهید یافت که علاوه بر مجهز بودن به چهار ردیف کلید ، از کلیدهای بزرگ ومناسبی استفاده می کند. کلید ها به اندازه کافی برجسته نیستند که شاید این نکته را بتوان تنها نقطه ضعف صفحه کلید E7 به شمار آورد. نور پس زمینه این صفحه کلید هم بسیار عالیست.

 

image
 
image

image

 

کیفیت ساخت کلی Nokia N7 عالیست. به کار گیری شیشه ضدخش بر روی صفحه نمایش و بدنه آلومینیومی با دوام ، به این گوشی استحکام ویژه ای می بخشد.آزمون های متعدد ما نشان داده اند که خراش انداختن به این بدنه اصلا کار آسانی نیست.

 

image
 
image

image

 

ارگونومی خوب گوشی هم قابل ستایش است. برای عادت کردن به مکانیزم کشویی گوشی به کمی زمان احتیاج خواهد بود اما فنر بادوام به نظر می رسد و نوع قرار گیری صفحه نمایش هم استفاده از گوشی را بسیار آسان می کند.
 

رابط کاربری

Symbian^3 بهترین تلاشی است که تا به حال برای بهبود رابط کاربری سیستم عامل سیمبین صورت داده شده است. اکنون بسیاری از کاستی های این سیستم عامل نسبت به قبل از میان برداشته شده اند و رابط کاربری Nokia E7 هم به خوبی با صفحه نمایش لمسی گوشی تطابق داده شده است. درج متن با استفاده از صفحه کلید مجازی گوشی هنوز هم بسیار دشوار است اما E7 از یک صفحه کلید سخت افزاری عالی بهره می برد و با توجه به آن نمی توان این مشکل را هم خیلی جدی تلقی کرد.

سیستم عامل جدید طرح های نوین و عملکردهای جدیدی به همراه خود به ارمغان می آورد.صفحه اصلی بهترین گواه این مدعاست و اکنون به سه بخش مجزا تقسیم شده است. می توانید هر طور که می خواهید ، این صفحات را پر از ویجت ها کرده و آن ها را به ترتیب دلخواه مرتب نمایید. اگر فکر می کنید ، سه صفحه اصلی برای شما زیاد است ، می توانید تا دو عدد از آن ها را حذف کنید.

 

image
 
image
 
image
 
image

 

صفحه اصلی تنها بعد از اینکه حرکت انگشت تان بر روی صفحه کامل شود ، تغییر می کند اما این به نحوه طراحی باز می گردد و هیچ ارتباطی به کندی سیستم عامل ندارد. به دلیل اینکه امکان پیمایش برخی از ویجت ها به طرفین هم وجود دارد گوشی منتظر می ماند تا ببیند آیا شما می خواهید به مرور آن ها بپردازید و یا اینکه به صفحه اصلی دیگری حرکت کنید.

شایعاتی مبنی بر عرضه یک بسته به روز رسانی برای Symbian^3 از سوی نوکیا به گوشی می رسد و بنابراین امکان دارد در آینده ای نزدیک اوضاع بهبود یابد.

 

image
 
image
 
image

 

به هر حال اگر می خواهید با پاسخدهی مناسبی به مرور صفحات اصلی بپردازید ، می توانید با کلیک بر روی سه نقطه ای که در پایین صفحه در نظر گرفته شده است ، این کار را انجام دهید.

ساختار منوی اصلی دست نخورده و به همان شکل پوشه ای باقی مانده است. این درست در مقابل آندروید و iOS است که از منویی با ساختار مسطح استفاده می کنند و تمامی آیکن ها در بخش های قابل پیمایش منوی اصلی جای گرفته اند.می توانید آیکن ها را در هر جایی که می خواهید قرار دهید و حتی می توانید با جای دادن همه آن ها در منوی اصلی ساختاری مسطح شکل ایجاد کنید. نمای لیست مانند هم در دسترس است اما کار کردن با این نما به پیمایش های فراوانی نیاز دارد و به همین دلیل ما استفاده از نمای مشبک را به آن ترجیح دادیم.

 

image
 
image
 
image

 

Task Manager هم تغییر کرده است و اکنون تصاویری از نرم افزارهای در حال اجرا را به نمایش می گذارد. برای بستن هر یک از آن ها تنها یک ضربه کفایت می کند. اما از سوی دیگر تنها سه نرم افزار در حال اجرا در آن واحد در Task Manager نمایش داده می شود و برای مشاهده سایر نرم افزارها باید به طرفین پیمایش کنید.

 

image
 
image

 

 کارایی سیمبین هم با استفاده از نسخه 3 تا حدی ارتقا پیدا کرده است. Nokia C6-01   در بسیاری از مواقع عملکرد سریعی دارد و کندی رابط تنها در مواقع اجرای نرم افزارهای سنگین یا مواقعی که تعداد نرم افزارهای زیادی در حال اجرا هستند ، به چشم می آید.

و با اینکه حتی گوشی هایی که به خوبی از چند وظیفه گی پشتیبانی می کنند ، با 256 مگابایت حافظه RAM عملکرد مایوس کننده ای دارند اما ما حتی در زمان هایی که دوربین و مرورگر وب را با دولبه فعال در پس زمینه در حال اجرا داشتیم ، با پیغام کمبود حافظه روبرو نشدیم.

متاسفانه قابلیت های ضعیف Symbian^1 در درج متن در این نسخه هم دست نخورده باقی مانده اند و احتمالا به همراه مرورگر وب که بعدا به آن خواهیم پرداخت ، عمده ترین نقاط ضعف سیستم عامل به شمار می آیند.

و در آخر ، Symbian^3 بر خلاف پیشینیانش چندین قابلیت چشم نواز و خیره کننده عرضه می کند. لرزیدن و چرخش آیکن ها ، برزگنمایی بر روی آن ها در هنگام باز شدن و محو شدن آن ها چند مورد از این نورآوری ها هستند.

شاید این جلوه ها با بهترین های موجود قابل مقایسه نباشند اما با در نظر گرفتن جلوه های آزار دهنده پیشین ، باید امتیازات زیادی را در این مورد برای Symbian^3 در نظر گرفت.
 

دفترچه تلفن بسیار خوب

Nokia E7    به یک دفترچه تلفن کامل مجهز است که می تواند به آسانی با حساب کاربری Exchange همگام سازی شود. سیمبین فضایی نامحدود برای ذخیره شماره تلفن ها در اختیار کاربران می گذارد و علاوه بر این به طرزی عالی اطلاعات مخاطبین را مدیریت می نماید. و اکنون این دفترچه تلفن در حال یکپارچه سازی با برخی از سرویسهای شبکه های اجتماعی هم هست.

 

image
 
image
 
image

 

جزئیات مخاطبین در دو لبه مجزا به نمایش در می آیند . نخستین لبه خلاصه ای از اطلاعات مخاطبین را نمایش می دهد ، در این لبه میانبری به شماره اصلی  مخاطب تعبیه شده است و در خطوط دیگر هم اطلاعاتی مشابه جای داده شده است.

لبه دوم تمامی اطلاعات در دسترس را با توجه به نوع آن ها رده بندی و مرتب کرده است. این لبه چندان ساختار یافته نیست ، بنابراین یافتن آنچه که به دنبال آن هستید ، کمی بیشتر طول خواهد کشید.

 

image
 
image
 
image

 

مخاطبین را می توان بر حسب نام کوچک یا خانوادگی مرتب کرد. می توانید تعیین کنید که مخاطبین ذخیره شده در سیم کارت ، گوشی و یا شماره های خدمات به نمایش در آیند.

جستجو کاملا هوشمند است ، یک صفحه کلید در این بخش به نمایش در می اید و حروفی را که نام مخاطبی با آن آغاز نشده است از آن صفحه کلید حذف می شوند(برای مثال اگر مخاطبی ندارید که نام وی با حرف X آغاز شود ، این حرف از صفحه کلید به نمایش در آمده حذف خواهد شد).

با انتخاب مخاطبین و افزودن آن ها به لیست علاقمندی ها ، آن ها در لیست دفترچه تلفن به بالای فهرست انتقال می یابند. با این کار به میزان زیادی از پیمایش این بخش آسوده خواهید شد.

 

image
 
image

 

در ویرایش مخاطبین ، فیلدهای متنوعی در دسترس هسند و میتوانید هر یک از آن ها را تا هر چند بار که بخواهید تکرار نمایید.

می توانید به مخاطبین  زنگ های صوتی و تصویری اختصاصی تخصیص دهید. اگر بخواهید می توانید به گروه بندی مخاطبین پرداخته و به هر گروه زنگ اختصاصی تخصیص بدهید.

 

image
 
image
 
image

 

یکی از امکانات جالب توجه در هنگام ویرایش مخاطبین امکان درج آدرس آن ها با انتخاب از روی نقشه است.

یکپارچگی با سرویس های شبکه های اجتماعی شامل FaceBook و Twitter می شود که برای اغلب کاربران کافیست. گرچه برای چک کردن وضعیت مخاطبین باید یک گام اضافی بردارید و به یک گام اضافی هم بعد از آن برای دیدن پروفایل آن ها نیازمندید. با این موضوع که اضافه شدن آن به لیست بلندبالای دفترچه تلفن چندان جالب نبود موافقیم اما حذف یکی از این گام های اضافی کار چندان غیرممکنی نبود.

 

image
 
image

 

قابلیت های تلفنی

برقراری و دریافت تماس ها یکی از قابلیت های ضروری برای یک گوشی تجاری است و Nokia E7  عملکرد فوق العاده ای در این بخش دارد. حتی در مکان های با آنتن دهی بسیار ضعیف (یک خط) باز هم E7 حتی دچار کوچکترین مشکلی اعم از ، از دست رفتن تماس ها و یا قطع و وصل شدن صدا نشد.

 

image
 
image
 
image

 

صدا به اندازه کافی و واضح است . بخشی از وضوح صدا مدیون به کارگیری میکروفن ثانویه برای خنثی سازی نویزهاست.

شماره گیری هوشمند هم در اینجا در دسترس است و مثل همیشه کاربردی است. تنها کافی است چند حرف از نام مخاطب مورد نظرتان را تایپ کنید و آن را برای برقراری تماس یا ارسال پیام از لیست به نمایش در آمده انتخاب نمایید.

شماره گیری صوتی هم در E7  در دسترس است و با فشردن و نگاه داشتن کلید مجازی تماس در صفحه اصلی فعال می شود. این بخش کاملا مستقل از اسپیکر عمل می کند و در شناسایی دستورات و اسامی انتقال داده شده به آن عملکرد فوق العاده ای دارد.

گرچه در محیط های پر سر و صداتر ، کارآیی آن کمی تحت تاثیر قرار می گیرد. همین طور باید به یاد داشته باشید که اگر چند شماره به یک مخاطب تخصیص داده باشید ، سیستم به شماره گیری نخستین شماره ذخیره شده و یا شماره پیش فرض مخاطب خواهد پرداخت.

آخرین گزینه برای آغاز تماس ، استفاده از یکی از ویجت های موجود بر روی صفحه اصلی است. Nokia E7  به یک قابلیت مبتنی بر شتاب سنج مجهز است که به شما اجازه می دهد تا با برگرداندن گوشی به سمت پایین صدای آن را قطع کنید.این ترفند در مورد حالت چرت هشدارها هم کار می کند.

به لطف وجود سنسور مجاورت صفحه نمایش در هنگامی که گوشی را به گوش تان نزدیک می کند ، به صورت خودکار خاموش می شود.

ما Nokia E7  را هم با آزمون بلندی صدای مان آزمودیم . گوشی تنها قادر به کسب امتیازی متوسط شد ، که با اینکه برای یک گوشی تجاری عالی نیست اما بازهم این گوشی را از برخی از رقبایش پیش می اندازد.
 

پادشاه پیام رسانی

Nokia E7  جدیدترین و بهترین گوشی تجاری فنلاندی هاست و بنابراین باید حرف اول را در پیام رسانی بزند. بر خلاف سه گوشی مبتنی بر Symbian^3 دیگری که پیش از این گوشی بررسی کردیم ، Nokia E7  از یک صفحه کلید QWERTY سخت افزاری عالی بهره می گیرد و بنابراین به آسانی می تواند تمامی نیازهای شما را در بخش پیام رسانی بر آورده سازد.

 

image

 

تمامی پیام های کوتاه شما در یک صندوق ورودی مشترک دریافت می شوند. اگر دوست داشته باشید می توانید آن ها را به صورت حباب وار چون حالت مکالمه  هم مشاهده کنید.Nokia E7    از یک ویرایشگر مشترک برای تمامی انواع پیام ها بهره می گیرد.

نیازی به اشاره به قابلیت هایی چون شمارشگر کاراکتر ها در بخش SMS و ... نیست.

 

image
 
image
 
image
 
image

 

اگر محتویات چندرسانه ای به پیام تان بیافزایید ، پیام مربوطه به صورت خودکار به یک MMS تبدیل خواهد گشت. اگر یک آدرس ایمیل را به عنوان گیرنده تایپ کنید ، پیام به یک ایمیل تبدیل می شود. در هر دو حالت ، شمارشگر کاراکتر ها به شمارشگر داده تبدیل شده و به جای تعداد کاراکترها ، کیلوبایت ها را به شما نمایش خواهد داد.

بخش ایمیل Nokia E7    به ما اجازه داد تا به آسانی به تنظیم حساب کاربری Gmail مان و همین طور همگام سازی آن با یک سرور Exchange ActiveSync بپردازیم . در بسیاری از موارد تنها نیاز به درج نام کاربری و کلمه عبور دارید و نیاز به انجام تنظیمات دیگری نیست.

از چندین حساب کاربری و پروتکل های امنیتی مختلف در این قسمت پشتیبانی می شود و بنابراین می توانید تقریبا از تمامی سرویس های ایمیل به آسانی و بدون درد سر در Nokia C6-01  بهره مند شوید.

پیام ها می توانند با توجه به تاریخ ، فرستنده ، موضوع ، اولویت و حتی ضمایم مرتب شوند. جستجو در میان ایمیل ها از دیگر قابلیت های در دسترس در این بخش است.

 

image
 
image
 
image
 
image

 

در این بخش امکان دانلود تمامی ایمیل ها و یا فقط سرتیتر آن ها وجود دارد و می توانید گوشی را برای چک کردن  دائمی ایمیل ها یا با وقفه چک کردن آنها تنظیم نمایید. یک قابلیت جالب به شما اجازه می دهد که ارسال ایمیل های تان را برای نخستین باری که یک اتصال اینترنتی در دسترس خواهد بود تنظیم کنید. به این ترتیب می توانید از هزینه های مربوط به اینترنت خود بکاهید و ارسال ایمیل ها را تا زمانی که یک اتصال بی سیم در دسترس خواهد بود به تاخیر بیاندازید.

از ضمایم ، امضاها و تقریبا هر چیزی که در مورد ایمیل ها در یک گوشی تلفن همراه بدان نیاز است ، در این قسمت پشتیبانی می شود.

 

مدیریت فایل فوق العاده

نرم افزاری که بدین منظور در Nokia E7   در نظر گرفته شده است نرم افزار قدرتمندی است که می تواند تقریبا هر کاری که از آن انتظار داشته باشید به انجام برساند. این نرم افزار امکان انتقال فایل ها ، کپی کردن آن ها ، تغییر نام ؛ مرتب سازی و ارسال آن ها را برای شما فراهم می آورد. می توانید در صورت نیاز بر روی کارت حافظه تان هم کلمه عبور بگذارید.

 

image
 
image
 
image
 
image

 

با توجه به پشتیبانی Nokia E7   از USB On-The-Go می توانید از File Manager برای دسترسی به فلش دیسک ها و سایر گوشی هایی که از طریق کابل مخصوص به گوشی متصل شده اند ،هم استفاده کرد. E7 توانست با موفقیت تمامی فلش دیسک هایی را که به آن متصل کردیم را مدیریت نماید.

ما چند کارتخوان را هم به E7 متصل کردیم و گوشی توانست به خوبی از پس شناسایی آن ها هم بر آید. ما حتی دو کارت حافظه را در یک کارتخوان قرار داده و آن را به E7 متصل کردیم و در کمال شگفتی گوشی توانست از پس شناسایی آن هم براید. این نکته را می توان ارتقای بزرگی نسبت به N8 دانست.

امکان جستجو برای یافتن یک فایل یا پوشه خاص هم وجود دارد. تمامی چیزی که نیاز دارید دانستن بخشی از نام فایل و محلی است که آن را ذخیره کرده اید(حافظه داخلی یا کارت حافظه)، Nokia C6-01 آن را برای شما پیدا خواهد کرد.

E7 به آسانی توانست گوشی های ساخت نوکیا را شناسایی نماید و حتی Samsung Galaxy S هم توسط این گوشی شناسایی شد اما از سوی دیگر گوشی قادر به تشخیص آیفون و دیگر آندرویدی ها نشد. بنابراین کار کردن یا کار نکردن این قابلیت بیشتر به ابزاری بستگی دارد که آن را به گوشی متصل می کنید.
 

گالری

شاید Symbian^3 بسیاری از چیزها را در رابط کاربری بهبود داده باشد اما مثل اینکه گالری در لیست ارتقا قرار نداشته است. Nokia E7  از همان نرم افزاری که برای مرور تصاویر در گوشی های پیشین نوکیا و البته N8 استفاده می شد ، برای این منظور استفاده می کند و اگر بخواهیم صادق باشیم ، از نظر استانداردهای پیشرفته امروزی تنها می توان سطح قابل قبول را به آن منتسب کرد.

البته ، کنترل های حرکتی اکنون در دسترس هستند و می توانید از pinch Zooming هم برای بزرگنمایی بهره بگیرید ، پس این گالری چندان هم بد نیست اما افزوده شدن چند جلوه بصری جذاب می توانست با استقبال کاربران روبرو شود.

 

image
 
image
 
image

 

قابلیت هایی چون پیمایش حرکتی و Panning در هنگام بزرگنمایی در دسترس نیستند که سبب می شود چند امتیاز ناقابل دیگر در این قسمت از Nokia E7   کم کنیم.اما از سوی دیگر به لطف وجود سنسور شتاب سنح ،سوییچ بین حالت افقی و عمودی به صورت خودکار انجام می گیرد.

علاوه بر روش pinch Zooming می توانید از ضربات دوگانه ، کلیدهای تنظیم صدا و همین طور لغزنده مجازی موجود بر روی صفحه هم برای این منظور استفاده کنید.

میتوانید به صورت مستقیم در گالری به انتخاب چند عکس به صورت همزمان برای حذف یا به اشتراک گذاری بپردازید. متاسفانه به اشتراک گذاری تنها از طریق MMS ، بلوتوث و ایمیل در دسترس است و خبری از یکپارچگی با سرویسهای شبکه های اجتماعی در این قسمت به چشم نمی خورد. البته این کار به آسانی و با نصب نرم افزارهای اختصاصی سرویس هایی که مایل هستید ، امکانپذیر خواهد بود. حداقل این روش در گوشی های غیرلمسی سیمبین کار می کرد.

آخرین قابلیت گالری عکس ، برچسب گذاری تصاویر برای آسان تر شدن مرتب کردن آن ها، پخش اسلاید شو و سازمان دهی آلبوم هاست .

در کل مرور تصاویر و حتی تصاویر 8 مگاپیکسلی نسبتا سریع است اما بزرگنمایی کمی کند است. برای شروع بزرگنمایی بر روی هر عکس باید یک یا دو ثانیه منتظر بمانید.

 

پخش کننده موسیقی

سیمبین هیچگاه در مورد عملکرد پخش کننده موسیقی با مشکلی روبرو نبوده است اما این نرم افزار هیچگاه ظاهر خیلی جذابی نداشته است. گرچه Symbian^3 رابطی مشابه Cover Flow را عرضه می دارد که زیبایی ظاهری این رابط را تا حد بسیار زیادی افزایش می دهد.

 

image
 
image
 
image

 

این نرم افزار امکان مرتب کردن آهنگ ها بوسیله خواننده ، آلبوم ، سبک را دارد و گزینه ای هم برای ساخت لیست های پخش سفارشی سازی شده به صورت مستقیم در گوشی در نظر گرفته شده است.

از فرمت های بسیاری در این نرم افزار پشتیبانی می شود و حالت های مختلف اکولایزر و جلوه های در دسترس این نرم افزار را کامل تر از همیشه می کنند.

 

image
 
image
 
image
 
image

 

مثل همیشه این نرم افزار امکان اجرا در پس زمینه را هم دارد. در این حالت شما می توانید کنترل آن را از طریق ویجت اختصاصی که بدین منظور در نظر گرفته شده است در دست بگیرید. این ویجت عنوان آهنگ در حال پخش را هم به شما نمایش می دهد.

 

کیفیت صدای عالی

مهارت های چندرسانه ای Nokia E7  بدون کیفیت صدای خوب نمی تواند تکمیل شود. خوشبختانه گوشی از پس انجام این کار نیز بر می آید. E7  علاوه بر بلندی صدای خوب ، توانست امتیازات خوبی نیز در آزمون ما بدست آورد.

با اتصال به یک تقویت کننده صوتی خارجی چون سیستم صوتی اتومبیل یا منزل Nokia E7  عملکرد فوق العاده ای دارد و هیچ گونه نقطه ضعفی در آن مشاهده نمی شود.

با اتصال هدست ها نیز اوضاع تفاوت چندانی نمی کند . البته میزان سیگنال های ناخواسته تولید شده و همین طور انحراف بین فرکانسی کمی افزایش پیدا می کنند اما تشخیص این میزان حتی در شرایط آزمایشگاهی هم کار بسیار دشواری است.
 

رادیو اف ام با RDS

رادیو اف ام به کار رفته در Nokia E7  رابط ساده ای دارد و از RDS و فرکانس های جایگزین نیز پشتیبانی می کند. RDS نام ایستگاه را به همراه اطلاعات اضافی از قبیل آدرس وب سایت ایستگاه بر روی صفحه نمایش می دهد و قابلیت دیگر هم به صورت خودکار فرکانس های دیگری را که ایستگاه بر روی آن پخش می شود می یابد تا در صورت ضعیف شدن سیگنال های فرکانس نخست ، به این فرکانس سوییچ کند.

 

image
 
image
 
image

 

پخش کننده ویدیویی خوب، عدم پشتیبانی از زیرنویس

پخش کننده ویدیویی Nokia E7  همان نرم افزاری است که در Nokia N8 بدین منظور به کار رفته بود. این نرم افزار ، علاوه بر قابلیت های جذاب دیگر ، توانایی پشتیبانی از فرمت های ویدیویی DivX/XviD را نیز دارد.

پخش کلیه فایل ها و حتی ویدیوهای با رزولوشن بالا که شامل رزولوشن 720p هم می شود ،  به روانی صورت می پذیرد. در ترکیب با پورت HDMI ، Nokia E7  می تواند به سادگی به یک پخش کننده ویدیویی همراه توانمند تبدیل شود.

 

image
 
image

 

نرم افزار Media Player تنها قابلیت کار کردن در حالت تمام صفحه را دارد اما به دلیل اینکه هر چیزی جز این سبب بی استفاده ماندن بخشی از این صفحه نمایش واید می شد ، دلیل آن به آسانی قابل درک است. در  حالت تمام صفحه با فشردن صفحه نمایش می توانید به کنترل هایی که در حالت عادی پنهان هستند ، دست پیدا کنید. اندازه بزرگ صفحه نمایش سبب خواهد شد که از تمامی کلیپ های تان کاملا لذت ببرید.

 

image
 
image

 

گرچه محدودیت هایی هم در این نرم افزار دیده می شود . برای مثال گوشی امکان پخش فایل هایی با حجم بیش از دو گیگابایت را ندارد و امکان حرکت به جلو و عقب در فایل هایی با حجم بیش از 1.5 گیگابایت هم وجود ندارد. اگر بتوانید فایل های تان را با چنین محدودیت هایی انطباق دهید (که در کل شما را از تماشای فیلم های کامل HD با رزولوشن 720p محروم می کند)  می توانید بدون مشکل از این نرم افزار بهره بگیرید.

یکی دیگر ازمشکلاتی که در پخش کننده ویدیویی به چشم می خورد ، عدم توانایی آن در پشتیبانی از هر نوع زیرنویس است.N8 هم در ابتدا از زیرنویس ها پشتیبانی نمی کرد اما نوکیا این مشکل را با عرضه یک بسته به روز رسانی برای آن حل کرد. امیدواریم چنین اتفاقی در مورد Nokia E7  هم روی دهد.

از طرف دیگر E7 دیگر با مشکلی که در N8 برای حرکت به جلو و عقب در ویدیوهایی با حجم بیشتر از 1.5 گیگابایت وجود داشت ، مواجه نیست.

Nokia E7  توانست در آزمون اختصاصی باتری ما ، تا 5 ساعت و 40 دقیقه به صورت مداوم به پخش ویدیویی بپردازد. در N8 این زمان حدود 6 ساعت و 20 دقیقه بود اما باتری E7 باید انرژی مورد نیاز صفحه نمایش بزرگتری را تامین کند. با در نظر گرفتن این نکته می توان عملکرد آن را هم قابل قبول دانست.

با iPhone 4 این زمان 9 ساعت و 40 دقیقه و با Galaxy S این زمان 7 ساعت و 30 دقیقه بود.
 

دوربین هشت مگاپیکسلی

Nokia E7   به یک دوربین هشت مگاپیکسلی مجهز است که قادر است عکس هایی با حداکثر رزولوشن 2448*3264 پیکسل ثبت نماید. متاسفانه این دوربین فاقد قابلیت فوکوس خودکار است. حداقل یک فلاش دوگانه LED در اختیار شما قرار می گیرد تا بتوانید در فضاهای کم نور عکس های بهتری ثبت کرده و به ضبط ویدیوهای بهتری هم بپردازید.

رابط دوربین چندان کاربرپسند نیست ،تنها سه میانبر در کناره منظره یاب دیده می شوند . این میانبرها اجازه سوییچ بین دوربین عکاسی و فیلمبرداری ، روشن و خاموش کردن فلاش و به نمایش در آمدن دیگر گزینه های در دسترس را فراهم می کنند.

به دلیل اینکه منظره یاب تنها بخش مرکزی صفحه نمایش را اشغال می کند ، امکان این که برخی از میانبرها را در دو نوار سیاه رنگ اطراف منظره یاب قرار داد ، وجود داشت اما مهندسین نوکیا تصمیم گرفته اند همچنان به زیر منوها اتکا کنند.

 

image
 
image

image
 
image

 

گزینه های دیگر در منوی مجزایی جای داده شده اند. اگر تصور می کنید که رفتن به منوی دیگری برای تغییر حالت صحنه چندان خوب نیست بهتر است فعلا به همان تغییر دادند تراز سفیدی ،ISO و چند تنظیم ساده دیگر اکتفا کنید.

اما از سوی دیگر ، Nokia E7   اجازه تنظیم تراز سفیدی ، تن رنگی ، نوردهی ، ISO ، کنتراست و وضوح را برای شما به ارمغان می آورد. میتوانید از حالت های پیش فرض صحنه ها هم استفاده کنید و از گزینه ای هم که برای ساخت یک حالت صحنه سفارشی سازی شده در نظر گرفته شده است ، بهره بگیرید.

تشخیص چهره هم در Nokia E7   در دسترس است برچسب گذاری جغرافیایی به شما امکان می دهد که بااستفاده از گیرنده GPS داخلی ، اطلاعات مکان ثبت عکس را در داخل اطلاعات EXIF آن جای دهید.

به دلیل اینکه تجربه ناخوشایندی از کار با دوربین C7 داشتیم که از وضوح سازی بیش از حدی استفاده می کرد و تقریبا سبب خراب شدن همه عکس ها می شد ، عکس هایی را که با E7 ثبت کردیم با دو تنظیم متفاوت وضوح ثبت شدند.

شدت زیاد الگوریتم کاهش نویزها سبب می شود که جزئیات از میان برود. گام بعدی یعنی وضوح سازی هم با اینکه کمی از جزئیات از دست رفته را به عکس باز می گرداند اما با این حال سبب ایجاد جلوه های مصنوعی در عکس می شود.

به شما توصیه می کنیم وضوح عکس ها را در حد پایین ترین قرار دهید تا نتایج رضایت بخش تری به دست آورید. این تنظیمات با هر بار بسته شدن دوربین از میان می روند و باید به خاطر داشته باشید که برای هر بار ثبت عکس آن ها را مجددا تنظیم نمایید.

با اینکه گوشی از استانداردهای هشت مگاپیکسلی ها فاصله می گیرد اما رنگ ها و نوردهی عکس های ثبت شده خوب است .

همانطور که اشاره شد در ثبت عکس از فواصل نزدیک نبود قابلیت فوکوس خودکار بیش از هر زمان دیگری به چشم می آید. نمی توانید عکس های خوبی از فواصل نزدیک تر از پنجاه سانتی متری ثبت کنید.
 

ضبط ویدیویی خوب

با اینکه عکاسی را نمی توان یکی از نقاط E7 به شمار آورد اما این گوشی عملکرد خوبی در ضبط ویدیویی تصاویر دارد. این گوشی می تواند ویدیوهایی با رزولوشن 720*1280 پیکسل و نرخ 25 فریم  ضبط نماید و در حین فیلمبرداری امکان استفاده از لرزش گیر دیجیتال را هم در اختیار شما قرار دهد. کلیپ ها در فرمت MP4 ضبط می شوند.

Nokia E7   در بخش ضبط ویدیویی توانست ما را تحت تاثیر قرار دهد. میزان جزئیات به اندازه کافی خوب است ، رنگ ها به خوبی ثبت می شوند و سطح نویزها هم پایین نگاه داشته می شود. نرخ فریم اغلب ویدیوها نزدیک به همان 25  فریم بر ثانیه نگاه داشته می شوند و بسیار هم روان هستند. گرچه معدودی از این ویدیوها هم به نظر کند می آمدند.

 فشرده سازی کمتر به بزرگ تر شدن اندازه فایل ها می انجامد و هر ده ثانیه از ویدیوها به فضایی حدود 20 مگابایت نیاز دارد.

قابلیت های خوب ضبط ویدیویی E7  ، تا حدی قابلیت عکاسی ضعیف آن را جبران می کند. این بار خبری از بزرگنمایی دیجیتال N8 نیست اما شاید آن را بتوان تنها نقصی دانست که می توان در دوربین  E7 یافت.

 

image
 
image

image
 
image

 

امکانات ارتباطی

وقتی سخن از امکانات ارتباطی به میان می آید ، نوکیا در ارائه هیچ قابلیتی دریغ نمی کند.

این گوشی از تمامی امکانات ارتباطی شبکه ای چون GPRS ، EDGE و 3G با HSDPA با سرعت 10.2 مگابیت بر ثانیه و HSUPA با سرعت 2 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کند. پشتیبانی از GPRS/EDGE چهاربانده است و در پشتیبانی از 3G گوشی به سه نسخه اروپایی ، آسیایی و آمریکایی تقسیم می شود.Nokia C6-01 اروپایی با پشتیبانی چهار بانده (900/1700/1900/2100 مگاهرتزی) و نسخه های آسیایی و آمریکایی با پشتیبانی پنج بانده که شامل تمامی باندهای پشتیبانی شده در سطح دنیا می شود یعنی باندهای 850/900/1700/1900/2100 مگاهرتزی عرضه می شوند.

از بلوتوث نسخه 3.0 در این گوشی پشتیبانی می شود و طبیعتا بلوتوث استریو با A2DP هم جزو موارد پشتیبانی شده است. آنتن Wi-Fi توانایی پشتیبانی از WirelessN را هم دارد.

 از USB 2.0 هم به همراه پورت استاندارد microUSB پشتیبانی شده و علاوه بر انتقال داده از این طریق می توانید به شارژ گوشی هم بپردازید.

 پیش از این به قابلیت USB On-The-Go اشاره شد ، این قابلیت نسبت به Nokia N8 بسیار بهتر کار می کند و می تواند ابزارهای بیشتری را هم تحت پوشش قرار دهد.

و در آخر ، Nokia E7   از  پورت MiniHDMI هم بهره می برد . یک کابل miniHDMI به HDMI هم در کنار گوشی عرضه شده است.
 

مرورگر وب

متاسفانه ، Symbian^3 تحول بنیادینی را که مرورگر وب پلت فرم نیازمند آن بود ، به ارمغان نیاورده است. علیرغم افزوده شدن قابلیت هایی چون مالتی تاچ و پشتیبانی از Flash Lite 4.0 ، Nokia E7   تنها با چهره ای درمانده تماشاگر سرعت بی نظیر آندروید در بهبود دادن مرورگر وب است.

 

image
 
image
 
image
 
image

 

برای اینکه وخامت اوضاع را درک کنید باید بگویم تنها در صورتی می توانید لبه جدیدی ایجاد کنید که بر روی یک لینک Pop Up کلیک کرده باشید. درج آدرس هم بسیار آزار دهنده است اما وجود صفحه کلید سخت افزاری سبب می شود تا حدی از آن چشم بپوشیم.

 مرورگر وب Nokia E7   الگوریتم رندر خوبی دارد و قابلیت های خوبی چون اندازه قلم های متفاوت (در پنج اندازه) ، تکمیل خودکار فرم های وب و یک مدیر کلمه عبور را در خود دارد. با ضربات دوگانه بر روی هر قسمت از متن ، روی آن زوم می شود اما به دلیل عدم امکان چینش خودکار متن، برای خواندن آن باید به طرفین پیمایش کنید.

قابلیت Find On Page به شما اجازه می دهد که در درون محتویات یک صفحه به دنبال کلمه یا عبارت مورد نظرتان بگردید. تاریخچه تصویری هم قابلیتی است که به شما در یافتن آنچه که قبلا مشاهده کرده اید ، کمک شایان توجهی می کند. یک Pop Up Blocker هم در این مرورگر تعبیه شده  است.

 

image
 
image
 
image

 

با اینکه پشتیبانی از Flash Lite 4.0 برای پخش ویدیوهای فلش با رزولوشن 240p کافیست اما نمی توان آن را با Adobe Flash 10.1 که در Froyo به کار گرفته شده است ، قابل مقایسه دانست. با این احوال نمی توانید انتظار پشتیبانی از ویدیوهای فلش را هم داشته باشد.همچنین امکان غیرفعال نمودن نمایش فایل های فلش برای کاهش هزینه مصرفی هم در نظر گرفته شده است.

 

image
 
image
 
image

 

ویرایشگر اسناد آفیس

Nokia E7  به همراه نرم افزار Quick Office به عنوان ویرایشگر اسناد آفیس عرضه می شود. این نرم افزار قابلیت های زیادی دارد و می توان از آن به عنوان یک File Manager هم استفاده کرد. گزینه Recent Files سریع روش دستیابی به فایل هایی است که برای آخرین بار بر روی آن ها کار می کرده اید.

 

image
 
image
 
image
 
image

 

Quick Office امکان نمایش و ویرایش فایل های Word  ، Excel و PowerPoint را دارد. مرورگر بسیار خوب و سریع کار می کند و از Pinch Zooming هم پشتیبانی می کند.

 

image
 
image
 
image

 

ویرایشگرها قابلیت های بسیاری دارند.از جمله آن  ها می توان به قالب بندی پیشرفته متون ، عملکردهای کامل Excel و ... اشاره کرد اما رابط منو/زیرمنویی آن ها اصلا کاربر پسند نیست و با کاهش سهولت استفاده سبب می شود تا از ارزش این نرم افزار هم کاسته شود.

 

image
 
image
 
image
 
image

 

ویرایشگر PowerPoint بیشترین آسیب را از این مشکل می بیند، با زوم کردن دیگر امکان ویرایش نخواهید داشت و برای ویرایش یک متن هم باید چندین بار بر روی آن کلیک کنید.

ویرایش اسناد به غیر از مواردی که با فایل های 2007 کار می کنید بسیار سریع است ، در هنگام کار با این فایل ها سرعت تا حد غیرقابل تحملی کاهش پیدا می کند.

از نظر قابلیت های این نرم افزار به عنوان یک File Manager هم باید گفت که نمی توان آن را به خوبی نرم افزار اصلی گوشی که به این منظور در نظر گرفته شده است ، دانست . در هنگام پیمایش ها هم کندی جزئی اما آزاردهنده ملاحظه می شود.

برای مشاهده فایل های PDF هم می توانید از نرم افزار استاندارد Adobe بهره بگیرید که بسیار کند است و از Pinch Zooming هم پشتیبانی نمی کند.

 

image
 
image

 

 

سازمان دهنده

E7 بهترین گوشی تجاری نوکیاست و به همین دلیل هم آن ها سعی کرده اند از عرضه امکانات مدیریت زمان خوب به همراه این گوشی اطمینان حاصل کنند.

Symbian^1 از سازمان دهنده بسیار خوبی استفاده می کرد و بنابراین تمام کاری که نوکیا در این قسمت می بایست انجام می داده ؛ تقویت این بخش و ایجاد برخی تغییرات بصری برای سازگاری بهتر با صفحه نمایش لمسی بوده است و این دقیقا همان کاری است که فنلاندی ها انجام داده اند . آن ها رابط این بخش را هم همانند سایر بخش های رابط کاربری تا حد امکان ساده تر کرده اند.

در نرم افزار تقویم یا calendar از چهارحالت مختلف نمایش هفتگی ، ماهانه ، سالانه و to do که فهرست درج شده در لیست To-DO را بدون توجه به تاریخ آن ها نمایش می دهد ،می توان استفاده نمود. و سه نوع حالت در آن برای ثبت رویدادها در نظر گرفته شده اند که عبارتند از قرار ملاقات (meeting )، سالگردها (Anniversary) و کارهای که باید انجام بدهم (To do) .هر رویداد فیلدهای مخصوص به خود را دارد و برخی از آنها امکان تنظیم زنگ هشدار برای یاددآوری را هم می دهند.

 

image
 
image
 
image
 
image

 

ZIP Manager اجازه مدیریت فایل های فشرده را برای کاربران مهیا می سازد.آنتی ویروس F-Secure هم بر روی گوشی نصب شده است.

 

image
 
image
 
image
 
image

 

 .نرم افزار ماشین حساب بسیار آشناست اما از نظر عملکردها نمی تواند با برخی از رقبا رقابت کند. جذر گرفتن پیچیده ترین عملی است که این ماشین حساب قادر به انجام آن است و این را دیگر نمی توان یک موفقیت دانست. اگر تمامی کاری که می خواهید با آن انجام دهید ، محاسبه صورت حساب تان باشد ، می توانید جمله آخرم را نادیده بگیرید.

سازمان دهنده به یک دیکشنری ، ضبط کننده صدا و نرم افزار Notes مجهز است.اثری از مبدل خوبی که در Symbian^1 شاهد آن بودیم دیده نمی شود اما می توانید از نرم افزارهای موجود در Ovi Store به این منظور بهره بگیرید.

 

image
 
image
 
image
 
image

 

نرم افزار Alarm به شما اجازه تنظیم تعداد زیادی زنگ هشدار با نام ، زمان و الگوی تکرار مخصوص به خودشان را می دهد . می توانید با استفاده از شتاب سنج و با چرخاندن گوشی صدای آن را در هنگام به صدا در آمدن زنگ بیدارباش قطع نمایید.

 

image
 
image
 
image

 

Ovi Store

سیمبین در شرایط جالبی قرار ندارد ، با اعلام همکاری مایکروسافت و نوکیا ، نارضایتی توسعه دهندگان نرم افزاری سیمبین هم بیش از پیش شده است. به نظر می رسد که Ovi Store حداقل در بخش سیمبین هیچگاه نتواند حتی به Android Market و AppStore نردیک شود.

در حال حاضر چند هزار نرم افزار در این قسمت در دسترس هستند و خوشبختانه نام اکثر نرم افزارهای رایج در درون آن ها به چشم می خورد. رقابت با سایر رقبا ، حتی اگر نرخ رشد آن ها کندتر شده باشد و هیچ نشانه ای هم از تهدیدهای مشابه به چشم نخورد ، باز هم آسان نخواهد بود.

 

image
 
image
 
image
 
image

اما نشانه هایی دیده می شود که گواه این نکته است که نوکیا به اهمیت نرم افزارها برای کاربران گوشی های هوشمند پیشرفته پی برده است. شرکت رابط Ovi Store را تغییر داده و آن را کاربرپسند تر کرده است می توانید نرم افزارهای موجود در Ovi Store را با دسته بندی هایی چون نرم افزارها ، بازی ها ، محتویات صوتی و تصویری و یا شخصی سازی مشاهده نمایید . روش دیگر برای انجام این کار استفاده از مجموعه هایی چون Go Green ، Tools For Professional ، Home screen Apps ، Highly Addictive Games و Web TV است.

 

image
 
image
 
image

 

پروفایل حساب کاربری شما در بخش My Stuff ردی از تمامی نرم افزارهایی که نصب کرده اید را نگاهداری می کند. همین طور می توانید جای نصب نرم افزارها و بازی ها و جای قرارگیری محتویات صوتی و تصویری را هم تعیین کنید. این امکان بسیار خوب است و آرزو داشتیم آندروید هم از روز نخست چنین امکانی داشت.

 

مسیریابی ماهواره ای رایگان با Ovi Maps

Nokia E7   به یک گیرنده GPS مجهز است که با غیرفعال بودن AGPS به زمانی طولانی و حدودا دو دقیقه ای برای قفل شدن بر روی ماهواره ها نیازمند است. بعد از قفل شدن بر روی ماهواره ها ، حتی در خیابان های شلوغ هم مشکلی نخواهید داشت و گوشی ماهواره ها را گم نخواهد کرد.اگر به دقت زیادی برای تعیین مکان نیاز ندارید می توانید از Cell ID هم استفاده نمایید.

به همراه صفحه نمایش 4 اینچی خوب گوشی و همین طور خوانایی عالی صفحه نمایش در برابر تابش نور آفتاب ، Nokia E7  را می توان جایگزین مناسبی برای ابزارهای اختصاصی مقصدیابی محسوب کرد.

همانطور که احتمالا می دانید نوکیا از ابتدای سال پیش میلادی مسیریابی با استفاده از Ovi maps را برای تمامی گوشی های هوشمندش که طبیعتا E7 را می توان یکی از برترین های آن ها دانست ، رایگان اعلام کرد. راهنمای صوتی در حال حاضر در بیش از هفتاد کشور و در بیش از 40 زبان متفاوت در دسترس است و حتی در ده کشور اطلاعات ترافیکی هم در اختیار کاربران قرار داده می شود.

علاوه بر این نوکیا کاری تحسین برانگیز در مورد نرم افزار Ovi Maps به انجام رسانده و با بخشیدن ظاهری جدید و سازگار با رابط لمسی ، قابلیت هایی نظیر راهنمای شهرهای Lonely Planet ، هتل های HRS و راهنمای رستوران های Michelin را به آن اضافه کرده است. یک راهنمای رخداد هم در این نرم افزار تعبیه شده است که تمامی رویدادهایی را که تا شعاع سه کیلومتری از محل در حال به وقوع پیوستن است ، با جزئیات شان به اطلاع شما می رساند.

با استفاده از Ovi Maps 3.04 به نماهای متفاوتی چون نمای ماهواره ای و زمینی دست می یابید. گرچه این نماها به اتصال اینترنتی نیازمند هستند. نماهای عادی تر دو و سه بعدی هم در دسترس هستند و می توانید با استفاده از نقشه های پیش فرض از آن ها بهره بگیرید.

الگوریتم مسیریابی هم برای تطابق یافتن با نیازهای شما ، به آسانی قابل سفارشی سازی است. می توان آن را طوری تنظیم نمود که از نمایش دادن جاده های مسدود یا یک طرفه ، و همین طور تونل ها و جاده های دارای عوارضی اجتناب نماید.

Ovi Maps برای راهنمایی در حین پیاده روی هم مفید است . همین طور این امکان را دارید که با خاموش کردن گیرنده GPS از آن بعنوان یک نقشه الکترونیکی بهره بگیرید.
 

سخن پایانی

Nokia E7 را می توان بهترین یا دومین گوشی خوب مبتنی بر Symbian^3 و موجود در بازار دانست. چه از کاربران وفادار نوکیا باشید و چه به دنبال یک گوشی هوشمند خوب برای خرید بگردید، این اصلا خبر بدی نیست .

سیمبین هم مورد تردید و هم مورد پرسش قرار گرفته است اما نوکیا سعی می کند کاربران را راضی و امیدوار نگاه دارد.Nokia E7 از جدیدترین و پیشرفته ترین قابلیت ها چون صفحه نمایش ClearBlack AMOLED ، قابلیت USB On-The-Go ، پورت HDMI ، پشتیبانی پنج بانده از 3G ، ضبط ویدیویی HD ، بدنه آلومینیومی و مسیریابی ماهواره ای رایگان مادام العمر برخوردار است.

اما نباید از حقیقتی گریز ناپذیر هم فرار کرد، حتی بهترین گوشی های مبتنی بر Symbian^3 نمی توانند دوام چندانی در این رقابت از خود نشان دهند. این موضوع به مشخصات ،سرعت پردازشی و نحوه عملکرد آن ها باز نمی گردد. این موضوع به جادوی صفحه نمایش های لمسی مربوط است که نوکیا و سیمبین روز به روز بیشتر از آن عقب می مانند. نوکیا می خواهد امید از دست رفته اش را با Windows Phone 7 بازجوید.

مسلما این مشکل Nokia E7 نیست اما این گوشی هم بدون تردید از این موضوع آسیب خواهد دید. E7 به غیر از سیاست های شرکت باید نگران چیزهای دیگری هم باشد ، قیمت گوشی در حال حاضر بسیار بالاست و ما می ترسیم که تا پایین آمدن قیمت ، سیمبین به نقطه گریز ناپذیر خود نزدیک تر شده باشد.

دو رقیب اصلی آندرویدی که مدت زیادی از عرضه آن ها نمی گذرد ،  قیمت کمتری از Nokia E7 دارند.

HTC Desire Z از صفحه نمایشی با رزولوشن بالاتر غیر از کیفیت ساخت عالی خود برخوردار است. آندروید هم تجربه کاربری بهتری عرضه می کند و تعداد نرم افزارهای در دسترس آن هم بسیار زیاد هستند. با Desire Z شاید ، بدنه آلومینیومی را از دست بدهید اما حداقل می توانید از قابلیت فوکوس خودکار در دوربین تان بهره بگیرید.

Motorola MILESTONE 2 به صفحه نمایشی با رزولوشن FWVGA مجهز است ، با اینکه موتورولا اخیرا پشتیبانی ضعیفی از محصولاتش به عمل می آورد اما به احتمال بسیار زیاد MILESTONE 2 قابلیت ارتقا به Gingerbread را خواهد داشت.

می توانید نگاهی هم به گوشی های مبتنی بر Windows Phone 7 چون HTC 7 Pro یا LG Optimus 7Q بیاندازید.  با نزدیک بودن به عرضه بسته به روز رسانی اولیه WP7 ، به نظر می رسد که این گوشی ها بهتر از پیش خواهند شد. اما همانطور که می دانید Windows Phone 7 به زودی از رقابت خارج خواهد شد و باید منتظر باشیم تا گوشی های مبتنی بر Windows Phone 7 نوکیا به بازار عرضه شوند.

این نفرینی است که Nokia E7 باید با آن کنار بیاید. پیش از این ما گوشی های سری E را به کسانی که به دنبال گوشی های تجاری پرقدرت و جذاب بودند ،حتی با اینکه از طرفداران پر و پا قرص سیمبین نبودند،پیشنهاد می کردیم .اما E7 اوضاع متفاوتی پیش رو دارد ، زمانی بدتر از این نمی شد برای عرضه این گوشی در نظر گرفت. شاید این پایان یک عصر نباشد اما Nokia E7 پایان اشتباهی برای ایجاد شکاف در این نسل به نظر می رسد!

 

 

برچسب‌ها:


محصولات مشابه

نوکیا 106 FA 2023 مونتاژ ایران ظرفیت 4MB رم 4MB

نوکیا 106 FA 2023 مونتاژ ایران ظرفیت 4MB رم 4MB

از 933,000 تومانء

مشاهده

نوکیا ایکس ۲۰ ظرفیت 128GB رم 6GB

نوکیا ایکس ۲۰ ظرفیت 128GB رم 6GB

از 6,629,000 تومانء

مشاهده

نوکیا ۱۲۵ ظرفیت 4MB رم 4MB

نوکیا ۱۲۵ ظرفیت 4MB رم 4MB

از 3,570,000 تومانء

مشاهده

نوکیا 130 ظرفیت 8MB رم 4MB

نوکیا 130 ظرفیت 8MB رم 4MB

از 1,402,000 تومانء

مشاهده



نظرات (1 نظر)

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

مهمان

۱۳۹۲/۱۰/۲۸
من یه سال و نیمه دارم... باتری و مسیر پاورش مشکل پیدا کرده ولی چون باتریشو نمیشه عوض کرد به مشکل برخوردم... اصلا این گوشیو توصیه نمیکنم به خاطر سیستم عاملش... سیمبین واقعا افتضاحهههههه!!!