Nokia C6
بیشتر
گوشی های گران قیمت دیروز به رده میان قیمت ها پا می گذارند. Nokia C6 تقریبا قابلیت هایی برابر با N97 mini دارد اما به فروش زیاد امید بسیاری دارد. زمان به فروش رسیدن قابلیت های خوب در خیابان های بالای شهر به پایان رسیده است.
گوشی های سری C سعی دارند که دانش و تجربه نوکیا در تولید گوشی ها را به گوشی های ساده و ارزان قیمت انتقال دهند.هر چیزی از گوشی های بسیار ارزان قیمت گرفته تا گوشی های هوشمند سری E و N ، در میان محصولات نوکیا دیده می شود .
به نظر نمی رسد که نوکیا زمانی برای استراحت کردن داشته باشد. گوشی های شماره یک تا شش سری C در مدت زمانی کوتاه تولید شد و به نظر می رسد که شماره هفت هم در راه است. البته هنوز هم از شماره چهار خبری نیست و نوکیا هنوز علاقه ای به این شماره از خود نشان نمی دهد. به هر حال باید بدانیم اگر C4 عرضه شود ، قطعا گوشی خیره کننده ای خواهد بود.
با عضو بودن در سری C ، باید انتظار داشت که Nokia C6 هم یک گوشی همه کاره و تحسین برانگیز باشد. هیچ قابلیت ویژه ای در گوشی وجود ندارد اما هیچ نقطه صعف بزرگی هم در آن دیده نمی شود. تنها نقص بزرگ (عدم امکان ویرایش اسناد آفیس) می تواند با تهیه نرم افزاری مناسب رفع شود.
صفحه نمایش لمسی مقاومتی 3.2 اینچی با قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ و پشتیبانی از رزولوشن 640 x 360 پیکسل
سیستم عامل سیمبین 9.4 به همراه ویرایش پنجم رابط کاربری S60
صفحه کلید QWERTY کشویی با چهار ردیف کلید
پردازنده ARM 11 با قدرت پردازشی 434 مگاهرتز
پشتیبانی چهاربانده از GSM/GPRS/EDGE
پشتیبانی سه بانده از 3G با HSDPA با سرعت 3.6 مگابیت بر ثانیه
دوربین 5 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار و فلاش LED ، ضبط ویدیویی VGA با نرخ 30 فریم بر ثانیه
پشتیبانی از Wi-Fi و بلوتوث استریو v2.1
مجهز بودن به گیرنده GPS با قابلیت AGPS و مجوز مقصد یابی صوتی رایگان مادام العمر
اسلات کارت حافظه microSD (پشتیبانی تا 16 گیگابایت ، ارائه یک کارت دو گیگابایتی به همراه گوشی)
سنسور شتاب سنج برای چرخش خودکار صفحه و قابلیت Turn To Mute
سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد
شماره گیری هوشمند
رادیو اف ام استریو به همراه RDS
پورت MicroUSB
پشتیبانی کامل مرورگر وب از فایل های فلش
کیفیت صدای خوب
مرورگر اسناد آفیس
عملکرد ضعیف صفحه نمایش در زیر تابش مستقیم نور آفتاب
رابط کاربری لمسی S60 یکدست نیست
عدم شارژ از طریق پورت MicroUSB
عملکرد متوسط در میزان بلندی صدا
عدم پشتیبانی از فرمت های ویدیویی DivX و XviD
عدم امکان ویرایش اسناد آفیس (بدون پرداخت هزینه ای اضافی)
عدم وجود هر نوع مکانیزمی برای محافظت لنز دوربین
این روزها ، ارتباط از طریق رسانه های مبتنی بر متن ، مثل SMS ، ایمیل ، FaceBook ، Twitter و پیام رسانی فوری بیش از هر زمان دیگری رواج دارد. و آن ها یک مزیت بزرگ نسبت به تماس های صوتی دارند. آن ها حتی اگر با قاره ای دیگر به برقراری ارتباط بپردازید ارزان و یا شاید کاملا رایگان هستند.
پیام رسانی مبتنی بر متن بسیار مهم است اما با اینکه روش های درج متن لمسی پیشرفت می کنند و همانند Swype هوشمندتر می شوند ، آن ها اصلا با صفحه کلید های QWERTY سخت افزاری قابل مقایسه نیستند.
فشاری که بر روی دوقلوهای N97 وجود داشت ، بر روی Nokia C6 وجود ندارد. C6 یک گوشی گران قیمت نیست و به جای آن تعداد بیشتری از آن تولید خواهد شد. همانطور که می دانید بسیاری از مردم بعد از اینکه درمی یابند گوشی رویایی آن ها قیمت فوق العاده زیادی دارد ، از خرید آن منصرف می شوند.
اما ، Nokia C6 تا چه حد به N97 mini شبیه است؟ در قسمت های بعد ، نگاهی به سخت افزار C6 و مقایسه آن با N97 mini می پردازیم.
جعبه Nokia C6 تنها لوازم اساسی مورد نیاز به همراه گوشی را در خود دارد. یک شارژر به علاوه یک کابل انتقال داده کوتاه در اختیار شما قرار می گیرد. شارژ بسیار کوچک است و به دلیل عدم امکان شارژ گوشی از طریق پورت microUSB در هنگام مسافرت به آسانی می توانید آنرا به همراه خودتان حمل کنید.
هدست ارائه شده یک تکه است و بنابراین در صورت تعویض هدست ، کنترل های پخش موسیقی را از دست خواهید داد. هیچ قلمی به همراه Nokia C6 عرضه نمی شود اما به ندرت می توانید کمبود آن را احساس کنید.
یک کارت حافظه MicroSD با ظرفیت دو گیگابایت هم در میان محتویات جعبه گوشی به چشم می خورد اما باید به یاد داشته باشید که بر خلاف Nokia N97 و N97 mini ، C6 حافظه داخلی آن چنان زیادی ندارد. می توانید از یک کارت حافظه با گنجایش بالاتر برای جبران این کمبود استفاده کنید. C6 قادر است از کارت های حافظه ای تا گنجایش 16 گیگابایت پشتیبانی کند.
در مورد ابعاد و اندازه Nokia C6 چیزی مابین Nokia N97 و N97 mini است.همانند N97 mini ، این گوشی به یک صفحه نمایش لمسی 3.2 اینچی مجهز است و ابعاد پنل جلویی آن ها یکسان است.
گرچه C6 ابعادی معادل 16.8*53*113 میلی متر و وزنی معادل 150 گرم دارد.این گوشی کمی ضخیم تر از N97 mini و کمی هم سنگین تر از آن است. نسبت به N97 هم این گوشی کمی ضخیم تر به نظر می رسد.
برخلاف N97 mini ،در صفحه کلید Nokia C6 ،همانند N97 فضایی برای جایگیری کلید چند جهته هم در نظر گرفته شده است. نقطه منفی در این بخش آن است که با آنکه کلیدهای هر دو صفحه کلید از اندازه یکسانی برخوردار است اما آن ها به صورت فشرده تری در صفحه کلید Nokia C6 جای داده شده اند.
در قسمتی جداگانه به بررسی جزئیات بیشتر این صفحه کلید خواهیم پرداخت. در حال حاضر تنها اشاره به این نکته که صفحه کلید C6 جزو صفحه کلیدهای QWERTY ضخیم وسنگین بازار است ، کافیست اما باید توجه داشت که با این حال هنوز هم صفحه کلید های سنگین تر و ضخیم تری از آن در بازار وجود دارند. برای مثال می توانیم به صفحه کلید های QWERTY گوشی های Sony Ericsson XPERIA X10 mini pro که ضخامتی 17 میلی متری دارد و صفحه کلید Motorola MILESTONE که وزنی 165 گرمی دارد ، اشاره کنیم.
بسیار واضح است که C6 از بسیاری از جهات مشابه N97 است. اما هنگامی که از نزدیک تر به گوشی نگاهی بیاندازید در خواهید یافت که این گوشی شباهت بسیاری به 5800 XpressMusic دارد که تقریبا منبع الهام طراحان نوکیا در طراحی تمامی گوشی های لمسی این شرکت بوده است. اما با باز کردن گوشی مجددا به یاد دوقلوهای N97 نوکیا می افتیم.
اما این پایان مقایسه پذیری این گوشی هاست. صفحه کلید Nokia C6 یک صفحه کلید QWERTY چهار ردیفه که هیچ مرزی میان کلیدهای آن دیده نمی شود ،شباهت زیادی به صفحه کلید E75 دارد.
C6 به یک صفحه نمایش لمسی مقاومتی 3.2 اینچی با رزولوشن nHD مجهز است که رایج ترین رزولوشن در میان گوشی های سیمبین است. رزولوشن 360 x 640 پیکسلی برای اندازه صفحه نمایش انتخاب بسیار مناسبی است گرچه این رزولوشن اصلا با صفحه نمایش های گران قیمت بازار که تراکم پیکسل زیادی دارند ، قابل مقایسه نیست. پاسخدهی این صفحه نمایش لمسی مقاومتی به اندازه کافی خوب است اما به اندازه نمونه های خازنی بازار عالی نیست.
اما از سوی دیگر خوانایی صفحه نمایش در برابر نور آفتاب ضعیف است. در فضای باز و زیر تابش آفتاب اگر می خواهید چیزی را بر روی صفحه نمایش Nokia C6 مشاهده نمایید باید سایبانی برای آن درست کنید. این وضعیت درست بر خلاف وضعیت صفحه نمایش Nokia N97 است .
زیر صفحه نمایش کلیدهای سه گانه معروف گوشی های لمسی نوکیا که شامل کلید های سبز و قرمز رنگ آغاز و پایان مکالمه و کلید منوست به چشم می خورند. همانند 5800 XpressMusic کلید منو در مرکز و میان دو کلید دیگر جای داده شده است. نحوه قرارگیری این کلید در N97 که زاویه 45 درجه داشت و در کنار دو کلید دیگر جای داده شده بود ، بهتر به نظر می رسید. با این روش امکان استفاده آسان از کلید هم در حالت افقی و هم در حالت عمودی وجود داشت. در Nokia C6 باید به میانه کلیدها اشاره کنید اما عادت کردن به این روش هم به زمان زیادی نیاز نخواهد داشت.
در بالای صفحه نمایش دو سنسور در طرفین خروجی صدای مخاطب جای داده شده اند. C6 به سنسور شتاب سنج و سنسور محدود کننده نور و همین طور دوربینی برای برقراری تماس های ویدیویی مجهز است.
کنترل های موجود درد کناره های Nokia C6 هم مشابه این کنترل ها در 5800 XpressMusic هستند. در کناره سمت راست گوشی و از سمت بالا به پایین کلیدهای تنظیم صدا ، کلید قفل و کلید شاتر دیده می شوند. در کناره سمت چپ اسلات کارت حافظه microSD به چشم می خورد.
در کناره بالایی Nokia C6 پورت محافظت شده microUSB جای گرفته است. درست در کنار آن ، سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد که هیچ پوشش محافظی به همراه ندارد ، دیده می شود. در کناره پایینی گوشی سوکت 2 میلی متری شارژر ، دهنی گوشی و همین طور روزنه مخصوص بند گوشی قرار داده شده اند.
یکی از نکات مهمی که باید در اینجا به آن توجه داشت ، عدم امکان شارژ Nokia C6 از طریق پورت microUSB است. به همین دلیل باید در هنگام مسافرت شارژر گوشی (که اتفاقا بسیار کوچک هم هست) را به همراه تان حمل کنید.
لنز دوربین پنج مگاپیکسلی گوشی در کناره پشتی Nokia C6 جای داده شده است و در کنار آن فلاش LED دیده می شود. برای محافظت از لنز هم هیچ نوع مکانیزم خاصی در نظر گرفته نشده است و بنابراین باید برای جلوگیری از خش افتادن بر روی آن بسیار مراقب باشید. در سمت راست دوربین ، اسپیکر گوشی دیده می شود(در اینجا از اسپیکرهای استریو خبری نیست).
در زیر کاور باتری ، شیار سیم کارت و باتری 1200 میلی آمپری که از نوع 4J-BL هستند ، قرار داده شده اند. گنجایش این باتری با گنجایش باتری Nokia N97 mini برابری می کند. آنطور که اعلام شده است این باتری در حالت آماده به کار هم در شبکه های 2G و هم در شبکه های 3G تا 384 ساعت و در حالت مکالمه در شبکه های 2G تا 7 و در شبکه های 3G تا 5 ساعت دوام می آورد.
کاور پشتی Nokia C6 اهرم کوچکی دارد که باز کردن آن را بسیار آسان می کند. گرچه پنل پشتی اصلا در جای خود محکم نیست و همین امر سبب تلقین احساس نامطلوبی به کاربر می گردد.
اگر از جا رفتن بد کاور باتری بگذریم ، Nokia C6 در کل از نظر کیفیت ساخت در سطح رضایت بخشی است.لمس پلاستیک مات استفاده شده در پشت گوشی لذت بخش است و مهم تر از آن این قسمت ضد اثر انگشت است. پنل جلویی گوشی که صفحه نمایش را در خود جای داده است ، ناگزیر لکه ها را به خود جذب می کند اما این امر در تمامی گوشی های امروزی دیده می شود.
صفحه کلید QWERTY هم با مکانیزم کشویی روان خود تاثیر مثبتی از خود به جای گذاشت. گزینه ای برای قفل خودکار گوشی در هنگام بستن صفحه کلید هم تعبیه شده است اما نمی توانید با باز کردن این صفحه کلید ، نرم افزار خاصی چون ویرایشگر پیام ها را اجرا نمایید.
کار کردن با Nokia C6 اصلا مشکل نیست و با توازن وزنی مناسب گوشی به آسانی می توانید با استفاده از یک دست هم از گوشی استفاده کنید. گرچه ضخامت گوشی برای جای دادن آن در داخل جیب ایجاد مشکل می کند.
تابحال C6 در کل شبیه Nokia 5800 XpressMusic بوده است و تنها دوربین بهتری نسبت به آن داشته است. قابلیت عمده ای که Nokia C6 را نسبت به بردار بزرگترش متمایز می سازد ، صفحه کلید QWERTY آن است. صفحه همانند Nokia N97 نمی چرخد اما باز هم به آسانی می توانید صفحه کلید را نگاه داشته و از گوشی استفاده نمایید.
صفحه کلید گوشی با صفحه کلید Motorola MILESTONE قابل مقایسه است . کلیدها تقریبا به همان اندازه هستند اما مسطح نیستند ، آن ها بازخورد بسیار خوبی دارند که استفاده از صفحه کلید را بسیار آسان می کند. ردیف بالایی نسبت به سایر ردیف های صفحه کلید از تراکم بیشتری برخوردار است.
صفحه کلید QWERTY چهار ردیفه گوشی در مقایسه با صفحه کلید سه ردیفه N97 ، هم از تعداد کلید های بیشتر و هم تعداد کاراکترهای کمتر برای هر کلید سود می برد و به همین سبب تعداد مواقعی که نیاز به استفاده از کلید Function دارید به شدت کاهش می یابند.
نور پس زمینه صفحه کلید بسیار خوب است و بنابراین حتی در تاریکی هم مشکلی در استفاده از آن نخواهید داشت.
صفحه کلید با کلیدچندجهته که به جای سمت چپ همانند N97 این بار در سمت راست قرار داده شده است ، کامل می شود. در Nokia N97 mini این کلید جایی نداشت و به همین دلیل سایر کلیدها فضای بیشتری در اختیار داشتند. به همین جهت در N97 mini بزرگتر بودن کلید ها باعث می شد کاربران احساس راحتی بیشتری در استفاده از صفحه کلید داشته باشند.
ما Nokia C6 را با E75 هم مقایسه کردیم که از صفحه کلیدی دوست داشتنی بهره می برد. صفحه کلید های این دو بسیار شبیه هم است و تنها به دلیل وجود کلید چندجهته اندازه کلیدها در C6 کمی نسسبت به کلید های E75 کوچکتر هستند .
Nokia C6 از ویرایش پنجم رابط کاربری S60 عرضه میشود که نمونه در اختیار ما از نسخه 10.0.024 فرم ویر آن استفاده می کرد. تا به حال باید گوشی های لمسی مبتنی بر سیمبین متعددی را مشاهده کرده باشید و بنابراین نباید انتظار شگفتی بزرگی در این بخش داشته باشید.
از اینکه می بینیم پیمایش حرکتی هر روز از روز قبل بهتر می شود ، بسیار خوشحالیم. این بار تقریبا در سرتاسر رابط کاربری – از مرورگر وب گرفته تا گالری و مخاطبین و حتی منوی اصلی- امکان استفاده از این قابلیت وجود دارد. پیمایش با یک انگشت هم شاهد بهبود قابل توجهی بوده است.
تاکنون ویدجت ها تنها مختص سری N بودند اما C6 هم از آن ها برخوردار است. صفحه کلید مبتنی بر ویدجت از صفحه Standby قدیمی تقلید می کند اما به جای اسلات ها این بار با بلوک هایی طرف هستیم که به آسانی امکان کار با آن ها وجود دارد. گرچه اگر به دنبال بخش های قابل پیمایش صفحه اصلی هستید ، با اینکه زمان زیادی از آغاز رقابت در این بخش می گذرد اما هنوز هم امکان دسترسی به آن را در گوشی های نوکیا ندارید.
ویرایش پنجم رابط کاربری S60 ، ترجمه ای مستقیم از کارکرد کلیدهای کنترلی و چندجهته فراهم می کند. نتیجه یک رابط کاربری لمسی عالی و روان است که در Nokia C6 به چشم می خورد. پیمایش و دسترسی به سایر آیتم های گوشی شبیه به گوشی های لمسی ای که تا به حال دیده ایم نیست. به عبارت دیگر، کلیدهای لمسی این گوشی خیلی خوب هستند و در مقایسه با سایر گوشی ها از قابلیت کارآیی بهتری برخوردارند.
بنابراین نوع تجربه کاربران از ویرایش پنجم S60 به خود آنها و اینکه چه پیشینه ای دارند باز میگردد. اگر قبلاٌ با گوشی های دارای سیستم عامل سیمبین کار کرده باشید ، با Nokia C6 کاملا راحت خواهید بود. اما اگر با گوشی لمسی دیگری تا به حال کار می کرده اید ، یادگیری استفاده از این رابط کاربری کمی طول می کشد.
باز کردن هر آیتمی در زیر منوی ها به دو بار کلیک نیاز دارد که با یکی گزینه مورد نظرتان را انتخاب کرده و با کلیک دوم آنرا اجرا میکنید.
گرچه با گذشت زمان به این مورد عادت خواهید کرد اما مشکل اصلی منطق متفاوتی است که در استفاده از آیکن ها به جای لیست ها با آن روبرو می شوید.اگر به جای لیست ها از منو استفاده کنید ، با استفاده از یک کلیک می توانید برنامه مورد نظرتان را اجرا کنید.
خوشبختانه دسترسی به پیمایش حرکتی سبب می شود که کاربران C6 احساس راحتی بیشتری در کار با گوشی نسبت به کاربران 5800 XpressMusic داشته باشند.
همانند سایر گوشی های سری 60 ، منوی اصلی Nokia C6 هم به مانند این منو در سایر گوشی های سیمبین است. آیکن ها در نمای مشبک 3 x 4 و یا لیستی نمایش داده می شوند و می توانید آن ها را به هر نحوی که مایل هستید مرتب کنید. با استفاده از سنسور شتاب سنج می توانید از قابلیت چرخش خودکار در رابط کاربری هم استفاده نمایید .
طرح بندی صفحه اصلی هم همانند سایر گوشی های سیمبین است و دقیقا همانند Nokia N97 mini در نظر گرفته شده است .
با یک ضربه به آیکن ساعت ، نرم افزار Clock اجرا می شود که گزینه ای برای ایجاد هشدار در اختیار کاربر قرار می دهد . ضربه زدن بر روی تاریخ هم نرم افزار تقویم را برای شما اجرا می کند.
با ضربه ای به روی آیکن تقویم منویی باز شده و اجازه تغییر پروفایل فعال را برای کاربر فراهم می نماید(که سبب می شود استفاده از کلید روشن/خاموش به این منظور نیاز نباشد).
با ضربه زدن به اطراف نشانگر وضعیت باتری می توانید به منوی اتصالات هم دست پیدا کنید که روش آسانی برای جستجوی شبکه های بی سیم در اختیار شما قرار می دهد. این بخش به اندازه WLAN Wizard دسترسی به شبکه های بی سیم را تسریع نمی کند.
اجازه دهید نگاهی نزدیک تر به Widget ها بیاندازیم. فضای زیر آیکن های نشانگر وضعیت و ساعت به صورت همزمان می توانند تا پنج ویدجت را در خود جای دهند. با کشیدن انگشت تان به طرفین می توانید آن ها را به نمایش در آورده یا پنهان نمایید.
ویدجت های زیادی وجود دارد که می توان از میان آن ها به WLAN Wizard، کنترل های پخش موسیقی ، تقویم و یا ویدجتی که شامل چهار مخاطب مورد علاقه است (به طور همزمان می توان از دو ویدجت از این نوع استفاده کرد) اشاره نمود.Widget های دیگر به سایت هایی همچون Amazon ،FaceBook ،AccuWeather ، Associated Press ، CNN ، Elle و چند سایت دیگر متصل هستند.
هر گاه از ویدجت های موجود خسته شدید می توانید به فروشگاه Ovi مراجعه کنید . در بخش دیگری به صورت جزئی تر این بخش را بررسی خواهیم کرد.
سازمان دهی و مرتب کردن Widget ها بسیار آسان و سرگرم کننده است. می توانید تعدادی از آنها را حذف کنید و یا ترتیب قرارگیری آنها را با کشیدن و رها کردن (Drag and Drop) تغییر دهید. اگر هر پنج ویدجت ممکن را در صفحه قرار داده باشید می توانید برای ایجاد فضای بیشتر یکی از آنها را حذف نمایید.
در نوار مخاطبین ، هرمخاطب با نام کوچک و عکس تخصیص یافته به وی به نمایش در می آید. می توان تا سه مخاطب را به صورت همزمان در این بخش مشاهده کرد اما امکان پیمایش این لیست به سمت چپ یا راست هم وجود ندارد.
با انتخاب یک مخاطب در نوار مخاطبین ، صفحه ای حاوی کلیدهایی برای آغاز تماس صوتی یا تصویری ، ارسال پیام متنی و یا ایمیل به نمایش در می آید.
نوار میانبرها ، میانبرهایی به سایت ها یا نرم افزارهای مورد علاقه تان را در خود جای می دهد. حتی می توانید دو ویدجت Favourit Contacts و دو ویدجت Shortcut را به صورت همزمان در صفحه اصلی داشته باشید(البته اگر به آن ها نیاز پیدا کردید).
Nokia C6 از یک task manager استفاده می کند که با فشردن و نگهداشتن کلید منو اجرا می شود. Task manager از همان نوعی است که پیش از این در گوشی های با سیستم عامل S60 3.2 دیده بودیم. و مشابه رابط کاربری سابق ، این گزینه در بالای هر منوی بازشونده ای هم وجود دارد. در این گوشی کلید C وجود ندارد تا با استفاده از آن بتوانید نرم افزارهای در حال اجرا را ببندید و به جای آن باید روی آیکن نرم افزار مورد نظر ضربه ای بزنید تا دو کلید Open و Exit به شما نمایش داده شود.
کلید سخت افزاری خاصی در کناره سمت راست گوشی وظیفه قفل کردن و باز کردن قفل آن را بر عهده دارد. صفحه مخصوص قفل از یک کلید کشویی مجازی برای باز کردن آن برخوردار است.
دفترچه تلفن Nokia C6 قابلیت ذخیره تعداد نامحدودی از شماره ها را دارد و قابلیت های آن با توجه به به روز رسانی انجام شده ، بهبود قابل ملاحظه ای پیدا کرده است. قابلیت پیمایش حرکتی در لیست مخاطبین C6 هم وجود دارد و از بهترین پیاده سازی های این قابلیت در میان گوشی های نوکیاست.
به راحتی می توانید مخاطبین را براساس نام کوچک یا اسم فامیلی مرتب کنید و طبیعتا امکان جستجو در میان آنها نیز برای شما فراهم شده است.علاوه بر این می توانید مخاطبان موجود در سیم کارت ، حافظه تلفن یا هردوی آن ها را مشاهده کنید.
وقتی به جستجوی یک مخاطب می پردازید ، از راهنمای هوشمند پویا استفاده می شود تا تنها مخاطبانی که با کارکترهای ورودی شما مرتبط هستند به نمایش در آیند. با تایپ یک کاراکتر ، تعداد کاراکترهای نمایش داده شده به کاراکترهایی محدود می شود که با آن می توان یک مخاطب واقعی از دفترچه تلفن را پیدا کرد.با در اختیار داشتن یک صفحه کلید QWERTY بسیار خوب ، این ابزار واقعا مفید است.
در ویرایش تماس ها به شما طیف وسیعی از فیلد ها ارائه می شود که می توانید هرکدام از آنها را که مایل باشید ، هر چند بار که بخواهید تکرار نمایید.البته اگر گزینه ای هم مد نظر شما بود که در میان این فیلدها وجود نداشت خودتان می توانید آنرا ایجاد کنید.
زنگ ها و ویدیو کلیپ های خاصی را می توانید به هر تماس اختصاص دهید . اگر مایل باشید می توانید تعدادی از مخاطبانتان را در یک گروه قرار دهید و سپس زنگ خاصی را به تماس های این گروه مرتبط سازید.
گزارش تماس ها یا Call logs ، گزارشی از تماس های اخیر گرفته شده را در خود نگه میدارد . این نرم افزار از دو طریق قابل دستیابی است و هم از طریق فشردن کلید تماس و هم از طریق منوی اصلی می توانید به آن دست پیدا کنید. این نرم افزار 20 تماس اخیر دریافتی ، گرفته شده و یا از دست رفته را به شما نمایش می دهد.
اگر از طریق منوی اصلی گوشی این نرم افزار را اجرا کنید ، لیستی از جزئیات اتصال به اینترنت را برای 30 روز گذشته ملاحظه می کنید. که شامل پیام ها ، تماس ها و داده های انتقالی می شود که حتی شامل ارتباط WLAN نیز هست.
کیفیت صدا در هر دو سمت در حین مکالمات خوب است ، صدای گوشی خروجی مخاطب واضح است و هیچ نوع اختلالی در آنتن دهی به چشم نمی خورد.
شماره گیری هوشمند هم در این بخش در دسترس است و پیاده سازی بسیار خوبی از آن شاهد هستیم. با فشردن چند کلید بر روی صفحه کلید ، تمام نتایج در بردارنده آن ها به نمایش در می آیند. نام مخاطب و عکس تخصیص یافته به وی بر روی صفحه نمایان می شود و با فشردن و نگهداشتن آن می توانید به گزینه هایی چون برقراری تماس صوتی یا تصویری و یا ارسال پیام به وی بپردازید.
یک شماره گیر مجازی هم در اختیار شماست . به دلیل نبود قسمتی اختصاصی برای اعداد در صفحه کلید و جایگیری مشترک آن ها با حروف در ردیف اول ، تصور می کنم که این صفحه کلید مجازی بسیار پر کاربرد باشد.
قابلیت شماره گیری صوتی در Nokia C6 وجود دارد. این قابلیت نیازی به استفاده از صداهای از پیش ضبط شده ندارد و کاملا به خود اسامی وابسته است. این قابلیت با فشردن و نگهداشتن کلید call فعال می شود. به خاطر داشته باشید که اگر به یک مخاطب چندین شماره تخصیص داده باشید ، با استفاده از این قابلیت با اولین شماره یا شماره پیش فرض مخاطب تماس برقرار خواهد شد .
با استفاده از سنسور شتاب سنج می توانید صدای زنگ گوشی را با چرخاندن آن در هنگام دریافت تماس یا حتی زنگ های هشدار ، قطع کنید.همچنین در هنگام مکالمات سنسور نزدیکی باعث می شود که صفحه نمایش گوشی به صورت خودکار در هنگامی که گوشی را به گوش تان نزدیک می کنید، قطع گردد.
با استفاده از کلید سخت افزاری قفل صفحه نه تنها می توانید صفحه نمایش گوشی را قفل کنید ، بلکه امکان قطع صدای گوشی با استفاده از این کلید هم وجود دارد.
Nokia C6 در آزمون قدیمی بلندی صدای ما ، موفق به کسب امتیازی بهتر از متوسط نشد.
C6 با مجهز بودن به صفحه کلید QWERTY ، از تمامی فرمت های رایج پیام رسانی SMS ، MMS و Email پشتیبانی می کند. همه این پیام ها از یک ویرایش گر مشترک برای ویرایش پیام ها استفاده می کنند که برای همه آشنا است.
بخش ایمیل کاملا مناسب است و تقریبا تمامی نیازهای مربوط به ایمیل را برآورده می کند. تنظیمات آسان ایمیل که در گوشی های اخیر نوکیا شاهد آن بوده ایم در این گوشی هم قابل ملاحظه اند.اگر شما از هر کدام از سرویس های ایمیل عمومی استفاده می کنید (که شمار سرویس های پشتیبانی شده به هزار عدد می رسد) ، تنها کاری که باید برای ارسال و دریافت ایمیل بکنید این است که نام کاربری و کلمه عبور خودتان را وارد نمایید. Nokia C6تمامی تنظیمات مرتبط را برای راحتی شما ظرف چند ثانیه دانلود می کند.
حساب های کاربری چندگانه ایمیل و پروتکل های امنیتی مختلف در این گوشی پشتیبانی می شوند و شما می توانید از سازگاری Nokia C6 با اکثر سرویس دهنده های ایمیل لذت ببرید.
در این بخش امکان دانلود تمامی ایمیل ها و یا فقط سرتیتر آن ها وجود دارد و می توانید گوشی را برای چک کردن دائمی ایمیل ها یا با وقفه چک کردن آنها تنظیم نمایید. یک قابلیت جالب به شما اجازه می دهد که ارسال ایمیل های تان را برای نخستین باری که یک اتصال اینترنتی در دسترس خواهد بود تنظیم کنید. به این ترتیب می توانید از هزینه های مربوط به اینترنت خود بکاهید و ارسال ایمیل ها را تا زمانی که یک اتصال بی سیم در دسترس خواهد بود به تاخیر بیاندازید.
دیگر زمان اشاره به گزینه های درج متن در Nokia C6 فرا رسیده است. در کنار صفحه کلید QWERTY سخت افزاری عالی گوشی ، گزینه های دیگری چون صفحه کلید مجازی و قابلیت تشخیص دست خط هم دیده می شود. هیچ نوع صفحه کلید QWERTY مجازی در C6 به چشم نمی خورد. گالری عکس هنوز هم کند است گالری عکس Nokia C6 به خوبی با رابط لمسی سازگار شده است و می توان از کنترل های حرکتی برای مرور عکس ها در آن بهره گرفت.
عکس ها بوسیله فیلدهایی چون نام ، تاریخ و اندازه قابل مرتب کردن هستند . علاوه بر این امکان کپی ، انتقال یا حذف آنها نیز مهیاست. همچنین به طور مستقیم از گالری می توان عکس ها را با استفاده از MMS و بلوتوث ارسال کرد یا آنها را به طور آنلاین به اشتراک گذارد .
حالت نمایش اصلی ، حالت عمودی است اما با استفاده از شتاب سنج می توانید به طور خودکار به حالت افقی بروید. یک اسلاید شو هم در این گوشی وجود دارد اما به اندازه گوشی های سری N قابل سفارشی سازی نیست.
امکان بزرگنمایی روی عکس ها برای واضح تر شدن جزئیات آن ها وجود دارد. بزرگنمایی با استفاده از کلیدهای تنظیم صدا یا کنترل لمسی آن بر روی صفحه انجام می گیرد. در بقیه موارد عکس ها به صورت تمام صفحه نمایش داده می شوند.
احتمالا مشکل اصلی این گالری سرعت آن است. حتی برای بار شدن عکس های کوچک ، به چند ثانیه زمان نیاز است. اگر عکس های زیادی در گالری داشته باشید ، شاید سال ها باید برای بار شدن پیش نمایش های آن ها انتظار بکشید!
بزرگنمایی و Panning از سرعت مناسبی برخوردارند. گرچه همانطور که ذکر کردیم پیاده سازی پیمایش حرکتی نقص هایی دارد و به آن اندازه که انتظار دارید سریع حرکت نمی کند ،توقف های ناگهانی را هم به این مورد بیافزایید. این نقص ها به آن معنا هستند که برای حرکت از یک سمت عکسی که روی آن زوم کرده اید به سمت دیگر آن ، به چندین حرکت نیاز دارید.
پخش کننده موسیقی Nokia C6 قابلیت های خوبی دارد اما طراحی آن می توانست به روز تر باشد. (طراحی این نرم افزار از زمان ارائه نخستین نسخه آن در 5800 XpressMusic تغییر نکرده است) .اگر نوکیا به کاربر پسند بودن نرم افزارها در گوشی های لمسی توجه می کرد شاید این نرم افزار می توانست بهبود یابد.
می توانید آهنگ هایتان را با توجه به نام خواننده ، آلبوم ، سبک یا آهنگساز مرتب کنید و همین طور امکان جستجوی فایل ها هم با تایپ بخشی از نام آن ها وجود دارد. ایجاد Playlist های شخصی هم به راحتی امکانپذیر است.
افزودن آهنگ ها به Library گوشی به سادگی با انتخاب گزینه Refresh انجام می شود و مجبور نیستید که آهنگ هایتان را حتما بوسیله نرم افزار PC Suite به گوشی منتقل کنید.
با پشتیبانی این گوشی از فرمت های مختلف ، سخت می شود فایلی را پیدا کرد که به وسیله آن قابل پخش نباشد.
از امکان Album art هم پشتیبانی می شود .شما مجبور نیستید که از تنظیمات پیش فرض صدای گوشی استفاده کنید و می توانید از اکولایزرهای مختلفی که برای این منظور در نظر رفته شده اند ، استفاده نمایید. اگر به نظر ناکافی می رسد ، امکان ایجاد اکولایزرهای اختصاصی نیز در این گوشی تعبیه شده است.
مثل همیشه ، امکان پخش موسیقی در حالت پس زمینه هم وجود دارد. در این حالت یک نوار در حالت Standby به نمایش درآمده و مشخصات آهنگ در حال پخش رانمایش می دهد.در صفحه اصلی می توانید ، حالت های پخش با مکث را انتخاب کرده و یا به آهنگ های بعدی حرکت کنید. با استفاده از Task Manager می توانید به حالت اصلی پخش کننده موسیقی بازگردید.
Nokia C6 بلندترین صدایی که تا به حال در میان گوشی های موبایل شنیده ایم را ندارد اما خروجی صدای واضحی دارد. مشخصه هایی که این گوشی در آزمون ما توانست به آن ها دست یابد بسیار خشنود کننده هستند و جداً جای شکوه چندانی باقی نمی گذارند.
پاسخدهی به فرکانس ها بسیار خوب است و تنها مشکل در برش زدن فرکانس های بم است که اصلا قابل تشخیص نیست و تغییر شکل بین فرکانسی هم در سطح عالی نیست. سطح نویزها ، دامنه پویا و مقدار سیگنال های ناخواسته در بهترین سطح خود هستند و با بهترین های کلاس قابل مقایسه اند.
تماشای ویدیو ها در Nokia C6 یک تجربه لذت بخش است . گرچه عدم پشتیبانی گوشی از فرمت های DivX/XviD کمی برآورده شدن این امر را دشوار می کند.
نرم افزار Nokia PC Suite ،نرم افزار مخصوصی برای تبدیل ویدیوها به فایل های سازگار با اندازه گوشی و فرمت قابل پخش آن دارد. مبدل خودکار این نرم افزار حتی با باکیفیت ترین تنظیمات ، ویدیوها را خیلی فشرده می کند و آنها را به صورت پیکسل پیکسل در می آورد . اما به هر حال این راحت ترین راه تبدیل ویدیوها به ویدیوهای قابل پخش در گوشی شماست.
پخش کننده ویدیویی تنها در حالت تمام صفحه افقی کار می کند . در حالت تمام صفحه با کلیکی بر روی ویدیو می توانید کنترل های مختص آن را مشاهده نمایید و با کلیکی دیگر می توانید آنها را پنهان کنید.
با استفاده از Real Player نه تنها می توانید ویدیو هایتان را که در حافظه گوشی یا کارت حافظه ذخیره شده اند تماشا کنید بلکه به طور مستقیم می توانید به بارگذاری ویدیوها از طریق اینترنت هم بپردازید . گزینه مناسب برای این منظور حتما YouTube خواهد بود.
رادیوی اف ام در گوشی Nokia C6 رابط ساده ای دارد و می تواند به طور خودکار ایستگاه های رادیویی را اسکن و برای شما ذخیره نماید. این رادیو از RDS هم پشتیبانی می نماید.RDS امکان جستجو و ذخیره فرکانس های جایگزین را برای شما فراهم می کند و بنابراین شما در هنگام مسافرت مجبور نیستید به طور دستی به جستجوی ایستگاه های مورد نظرتان بپردازید. Nokia C6 به طور خودکار فرکانس های ثانویه را جایگزین فرکانس های اصلی می کند.
Nokia C6 به یک دوربین 5 مگاپیکسلی مجهز است که قادر است تصاویری با حداکثر رزولوشن 1944*2592 پیکسل را ثبت نماید. رابط کاربری دوربین بسیار مشابه این رابط در 5800 XpressMusic ، N97 و N97 mini است.
تمامی تنظیمات غیر از فلاش که کلیدی جداگانه دارد ،در یک منوی ترکیبی جای داده شده اند. مطمئنا جای دادن جدولی تنظیمات در یک رابط ، بهترین قابلیت استفاده را در پی ندارد اما برخی دیگر از قابلیت های مهم هم نیاز به میانبرهای اختصاصی خود داشته اند.
خوشبختانه انواع مختلفی از تنظیمات در Nokia C6 از تنظیمات دستی تراز سفیدی و ISO گرفته تا تنظیم وضوح و کنتراست در دسترس هستند.جلوه های مختلف هم تحت عنوان Color Tones در دسترس کاربر قرار گرفته اند.
گرچه قابلیت برچسب گذاری جغرافیایی در میان امکانات دوربین Nokia C6 جایی ندارد اما این دوربین به قابلیت های پیشرفته دیگری چون تشخیص چهره و تشخیص لبخند بهره می برد.
منظره یاب کل صفحه نمایش را اشغال نمی کند و نواری در سمت راست شامل کنترل های لمسی دوربین نمایش داده می شود. کلید Setting صفحه ای نیمه شفاف که شامل تمامی گزینه های عکاسی ، یک کلید مجازی شاتر، کلید فلاش و گزینه های اضافی است را نمایش می دهد.
به نظر نیازی به استفاده از کلید مجازی شاتر نبوده است. این کلید قابلیت فوکوس را از کاربر سلب می کند . جای دادن کلیدی چون Quick Setting در این بخش قطعا با استقبال بیشتری روبرو میشد.
از نظر ما کیفیت عکس های ثبت شده توسط این دوربین بسیار عالی هستند. نخست سطح جزئیات عکس ها بسیار بالاست . الگوریتم کاهش نویزها توازن بسیار مناسبی میان جزئیات و سطح نویز ایجاد می کند. نشانی از ته رنگ بنفش دیده نمی شود و تنظیمات تراز سفیدی و ISO خودکار به خوبی در نظر گرفته شده اند.عکس ها از کنتراست خوب و رنگ های دقیقی برخوردارند.
رابط کاربری در بخش ضبط ویدیویی تفاوت چندانی با رابط عکاسی دوربین نمی کند.دوربین Nokia C6 می تواند ویدیوهایی با رزولوشن VGA یا رزولوشن صفحه 352*640 پیکسل با نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط نماید.
کیفیت ویدیوهای C6 قابل قبول است. رنگ ها به خوبی ثبت می شوند اما به نظر می رسد که فشرده سازی گاهی بیش از حد صورت گرفته و از میزان جزئیات ویدیوها می کاهد. به هر حال تا زمان عرضه N8 و در دسترس قرار گرفتن آن ، به نظر می رسد که VGA با نرخ 30 فریم بر ثانیه بهترین کیفیتی است که در گوشی های نوکیا به چشم می خورد.
گوشی های هوشمند معمولا از نظر امکانات ارتباطی بسیار غنی هستند و C6 هم استثنا نیست. تمامی روش های معاصر انتقال داده در این گوشی پشتیبانی می گردند.
تمامی ارتباطات شبکه ای از قبیل GPRS ، EDGE و 3G با HSDPA 3.6 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می شوند. پشتیبانی هم از شبکه های 2G و هم از شبکه های 3G به صورت چهاربانده صورت می گیرد که Nokia C6 را در سرتاسر دنیا قابل استفاده می سازد.
Nokia C6 از USB و بلوتوث v2.0 به همراه A2DP برخوردار است و قابلیت پشتیبانی از Wi-Fi باUPnP را
هم دارد. هیچ کلید میانبر خاصی برای مدیر ارتباطات Wi-Fi در نظر گرفته نشده است اما می توانید براحتی از طریق منوی Connectivity به آن دست یابید و تنها در دو مرحله به یک شبکه متصل شوید.
سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد هم در Nokia C6 تعبیه شده است و دیگر مشکلی در استفاده از هدست دلخواه تان به همراه گوشی نخواهید داشت.
متاسفانه Nokia C6 امکان شارژ از طریق پورت microUSB را ندارد. این موضوع مشکل رایجی است که در میان اغلب گوشی های میان قیمت نوکیا به چشم می خورد و Nokia C6 هم به این لیست اضافه می شود.
و در آخر ؛ فضای ذخیره سازی . Nokia C6 حافظه داخلی 240 مگابایتی دارد که بوسیله اسلات کارت حافظه microSD قابل افزایش است. یک کارت حافظه دو گیگابایتی به همراه گوشی عرضه می شود اما احتمالا به فضایی بیش از این نیاز خواهید داشت. C6 در حافظه داخلی با دوقلوهای N97 قابل مقایسه نیست.
مرورگر وب S60 مخصوصا با افزوده شدن امکان پیمایش حرکتی به آن قابلیت کاربردی بالایی ارائه می دهد. گرچه هنوز هم فاصله زیادی تا رسیدن به بهترین های این رده وجود دارد. مرورگرهای iPhone و Android در قابلیت استفاده و کاربرپسندی مایل ها جلوتر از این مرورگر هستند.
مرورگر Nokia C6 از الگوریتم رندر صفحات خوبی استفاده می کند و اغلب سایت ها را به درستی نمایش می دهد. این مرورگر قابلیت های جالبی چون پنج اندازه مختلف فونت ، تکمیل خودکار فرم های وب و مدیر کلمه عبور هم در خود دارد.
RSS خوان این مرورگر فیدهای RSS شما را مدیریت می کند و Download manager اجازه دانلود هر نوع فایلی را به شما می دهد. یک مسدود کننده pop up هم در این مرورگر تعبیه شده است .اما باید به خاطر داشته باشید که جز با باز کردن pop up ها قادر به باز کردن همزمان چند صفحه نخواهید بود. تعبیه شدن گزینه ای برای باز کردن لینک ها در پنجره ای جدید بسیار مورد استقبال واقع می شد.
قابلیت minimap که به شما اجازه می دهد لیستی از لینک ها را مشاهده کنید و کار پیمایش صفحات وب بزرگ را آسان می کند هم در این نرم افزار به کار گرفته شده است . تاریخچه تصویری امکان یافتن صفحاتی را که قبلا مرور کرده اید به شما می دهد.
این مرورگر از فایل های فلش هم پشتیبانی می کند. بله ، این بار هم امکان پشتیبانی از فایل های فلش وجود دارد و این امکان بهتر از X6 کار می کند. ویدیوهای YouTube بدون هیچ مشکلی در این مرورگر پخش می شوند. متاسفانه صفحه نمایش کوچک و رزولوشن پایین اجازه لذت بردن کامل از ویدیو های YouTube را به ما ندادند. تنها حدود 80% از محتویات صفحه در این صفحه نمایش مشخص هستند. البته نسخه موبایل سایت YouTube هم همیشه یکی از گزینه های پیش روی شماست.
ارتقای دیگر نسبت به مرورگر وب X6 ، پیمایش حرکتی بهتر است. این قابلیت به خوبی کار می کند و در این زمینه Nokia C6 با بسیاری از رقبای دیگر قابل مقایسه است.
مرورگرهای لمسی سیمبین در مسیر درستی حرکت می کنند اما هنوز تا کامل شدن آن ها راه زیادی در پیش است . قابلیت ها و عملکرد بهبود یافته مرورگر برای آغاز بسیار خوب هستند اما تا استانداردهای آیفون و آندروید فاصله زیادی دارند.در مورد رزولوشن هم چنین شرایطی مطرح است چراکه تا رسیدن به رزولوشن WVGA شکاف عمیقی دیده می شود.
ویرایش پنجم سیستم عامل سیمبین از نرم افزارهای مدیریت زمان خوبی استفاده می کند اما باید در انها نوآوری هایی مخصوصا برای گوشی های لمسی صورت بگیرد. با ثابت ماندن و پیشرفت نکردن بعضی از نرم افزارها ، انها خسته کننده و قدیمی شده اند و از همان رابط سه سال پیش استفاده می کنند.
توسعه دهندگان این نرم افزارها در افزودن قابلیت های لمسی مخصوص به این نرم افزارها مردد بوده اند. تنها کاری که در این بخش صورت گرفته است ، بهینه سازی نرم افزارهای ویرایش سوم S60 برای کار با صفحه لمسی است.
در نرم افزار تقویم یا calendar از چهارحالت مختلف نمایش هفتگی ، ماهانه ، سالانه و to do می توان استفاده نمود. و چهار نوع حالت در آن برای ثبت رویدادها در نظر گرفته شده اند که عبارتند از قرار ملاقات (meeting )، یادداشت(memo)، سالگردها (Anniversary) و کارهای که باید انجام بدهم (To do) .هر رویداد فیلدهای مخصوص به خود را دارد و برخی از آنها امکان تنظیم زنگ هشدار برای یاددآوری را هم میدهند.
Mobile office از جمله نرم افزارهای نصب شده است که به شما اجازه می دهد تا فایل های word ، Excel و PowerPoint را مشاهده نمایید.
متاسفانه با استفاده از این نسخه نرم افزار امکان ویرایش فایل های آفیس وجود ندارد و اگر می خواهید که از امکان ویرایش فایل ها هم استفاده کنید می توانید نسخه کامل نرم افزار را مستقیما از Ovi Store خریداری نمایید.
برخی دیگر از نرم افزار های همراه گوشی ، نرم افزار های مبدل واحد(unit converter) ، ماشین حساب(calculator) و همین طور voice recorder و نرم افزار Notes هستند.
نرم افزار Active Notes نرم افزاری پیشرفته برای مدیریت یادداشت هاست. با این نرم افزار می توانید عکس ، صدا و فیلم به یادداشت هایتان الصاق کنید .این نرم افزار رابط کاربرپسند و خوبی دارد . گرچه به نظر نمی رسد کسی از این نرم افزار مداوم استفاده کند اما مشخصا طرفداران ویژه خود را خواهد داشت.
نرم افزار alarm به شما اجازه تنظیم تعداد زیادی زنگ هشدار با نام ، زمان و الگوی تکرار مخصوص به خودشان را می دهد . اگر کمی مشکل به نظر می رسد می توانید از تنظیم سریع هشدار استفاده کنید که فقط نیاز به تنظیم ساعت دارد . این آسانترین راه برای ایجاد یک هشدار بیدار باش است.
علاوه بر این ، تعداد هشدارهای قابل تنظیم نامحدود است . مانند گوشی های Nokia 8800 Arte و 5800 XpressMusic ، می توانید با استفاده از شتاب سنج و با چرخاندن گوشی صدای آن را در هنگام به صدا در آمدن زنگ بیدارباش قطع نمایید.
Nokia C6 به یک گیرنده GPS مجهز است که با غیر فعال بودن GPS به زمانی حدود یک دقیقه برای قفل شدن بر روی ماهواره ها نیاز دارد و حتی در محیط های پر تراکم و شلوغ شهری هم برای قفل شدن با مشکلی روبرو نمی شود.
گوشی به نسخه 3.3 نرم افزار Ovi Maps Touch مجهز شده است. از ژانویه سال 2010 تمامی گوشی های سیمبین نوکیا که به گیرنده GPS مجهز هستند ، با مسیریابی صوتی دائمی و رایگان عرضه می شوند.
مسیریابی Ovi Maps در حال حاضر در 74 کشور و 46 زبان در دسترس است و در 10 کشور اطلاعات ترافیکی هم در دسترس کاربران هستند. به علاوه نوکیا ارتقای قابل توجهی در نرم افزار Nokia Maps صورت داده است ، این نرم افزار اکنون رابط جذاب تر و زیباتری دارد و قابلیت هایی چون راهنمای شهری Lonely Planet و راهنمای رستوران Michelin با نکات جالب و سرگرم کننده بسیار بدان افزوده شده اند. یک راهنمای رویداد نیز در این نرم افزار تعبیه شده است که لیستی از تمامی رویدادهایی را که در شعاع سه کیلومتری شما رخ می دهند ؛ در اختیار تان می گذارد. همچنین جزئیات این رویدادها نیز در دسترس شما قرار می گیرند.
نرم افزار لمسی Ovi Maps در مورد قابلیت ها و امکانات هم عملکرد بسیار خوبی دارد. این نرم افزار از چهار نمای مختلف که در بردارنده تصاویری ماهواره ای و نمای ترکیبی است ، بهره می برد. گرچه این نماها به یک اتصال اینترنتی نیاز دارند. نماهای رایج تر و معمولی تر دو و سه بعدی هم در دسترس هستند.
الگوریتم مسیریابی به آسان قابل سفارشی سازی است و می توانید آن را برای متناسب بودن به نیازهای تان به هر شکل که می خواهید ، تنظیم نمایید. می توانید در حین مسیریابی عوارضی ها ، جاده های در دست تعمیر ، تونل ها و حتی خیابان های یک طرفه را نادیده بگیرید. امکان استفاده از نرم افزار برای مسیریابی حین پیاده روی هم وجود دارد. همین طور می توانید GPS را خاموش کرده و از آن به عنوان یک نقشه کمک بگیرید.
در هنگام مرور Ovi Store می توانید از میان بخش های مختلفی چون Applications ، Games ، Audio and video content ، Personalization ، Recommended و My Stuff که نرم افزارهای نصب شده شما را نشان می دهد ، یکی را برگزینید.
ساختار نرم افزار Ovi Store بسیار ساده است . لیستی شامل نام و لوگوی هر نرم افزار ، دسته ای که در آن قرار می گیرد ، قیمت و رتبه بندی آن در این نرم افزار مشاهده می شوند.
با انتخاب یک نرم افزار ، جزئیات بیشتری مثل توضیحات ، اندازه و حجم ، بررسی کاربران ، امکان ارسال به دوستان ، لیستی از نرم افزارهای مرتبط ، امکان گزارش مشکل که میتوانید با استفاده از آن کلاهبرداری ، سو استفاده یا مانند اینها را گزارش کنید و امکان نوشتن یک بررسی توسط خود شما برای تان به نمایش در می آید.
اگر بخش هایی مانند Recommended و Related apps نتوانستند خواسته های شما را برآورده سازند می توانید در این فروشگاه به جستجو هم بپردازید.
نمونه ای از Nokia C6 که در اختیار ما بود تنها با چند نرم افزار و یک بازی عرضه می شد. برخی از آن ها برای مرور اخبار ، مدیریت سرویس های شبکه های اجتماعی ، پیش بینی وضع آب و هوا و ... مناسب هستند.
البته به دلیل استفاده از سیستم عامل سیمبین در این گوشی می توانید سایت های دیگری را هم برای یافتن نرم افزار مورد نظرتان جستجو کنید.می توانید فایل ها را به صورت مستقیم از طریق گوشی دانلود نموده و یا آن ها را بوسیله کامپیوتر دانلود کرده و سپس به گوشی انتقال دهید.
Nokia C6 با تعداد نرم افزارهای از پیش نصب شده معدودی عرضه می شود.
World Traveler نرم افزار اُپن سورس مفیدی است که توسط Psiloc توسعه داده شده است. این نرم افزار چهار سرویس آب و هوا ، ساعت جهانی ، ارز و نقشه جهان را در اختیار کاربران قرار می دهد. اطلاعات بیشتر در مورد این نرم افزار در اینجا قابل دستیابی هستند.
Nokia Drawing نرم افزار جدید و ساده ای است که اجازه رسم اشکال مختلف با استفاده از رنگ های متنوع و ضخامت متفاوت قلم را پدید می آورد.
نرم افزار Bloomberg اطلاعات اقتصادی را در اختیار شما قرار خواهد داد. این نرم افزار چهار بخش اخبار ، بازار ، سهام من و جستجو دارد. اگر به چنین اطلاعاتی علاقمندید یا به آن نیاز دارید می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت آنها مراجعه کنید.
AP Mobile نرم افزاری است که که کاربران را قادر به پیگیری خبرهای Associated Press سفارشی سازی اخبار دریافتی می کند. کاربران می توانند به مشاهده ویدیوها و عکس های موجود درسایت AP هم بپردازند. می توان عکس ها ، ویدیوها یا اخبار جالب را به طور مستقیم توسط Twitter یا Delicious به اشتراک گذارد.
نرم افزارهایی برای دسترسی به سرویس های FaceBook ، Shazam ، Friendster و hi5 هم در این گوشی تعبیه شده اند.
CNN Video اجازه تماشای ویدیوهایی از میان گزارش های خبری CNN را فراهم می سازد.
ESPNsoccernet برای طرفداران فوتبال ساخته شده است و برنامه مسابقات ، اخبار ، نتایج و هر چیز دیگری را در باره فوتبال از سراسر دنیا نمایش می دهد.
Nokia C6 تنها با یک بازی که به صورت پیش فرض نصب شده است عرضه می شود . این بازی ، بازی Bejeweled Twist است.
شاید در نگاه اول این گوشی درست همانند محصول قدیمی نوکیا به نظر می آید اما این همان چیزی است که سری C بر مبنای آن شکل گرفته است. این سری سعی در تولید گوشی هایی ندارد که برای دستیابی به صدر جدول گوشی های پیشرفته تلاش می کنند. این سری سعی در دستیابی به فروشی بالا دارند و با وجود گوشی هایی که پیش از این آزموده شده اند ، هیچ نیازی به خلاقیت یا منبع الهام در ساخت آن ها احساس نمی شود.
سری C برای طراحان به معنای سر و کله زدن با طرح هایی است که آزمایش شده و با موفقیت این آزمایش را پشت سر نهاده اند. این عمل هزینه پایینی دارد و خالی از ریسک است . در عین حال توقع زیادی از سری C نمی رود و آن ها کم و بیش در معرض انتقاد نیستند.
هر گوشی سری C ردی از پیشرفت گوشی های نوکیا را نشان می دهد. C6 را می توانیم نقطه اشتراک 5800 XpressMusic و N97 بدانیم. برخی احتمالا به درستی ادعا می کنند که رابط کاربری لمسی سیمبین برای قرارگرفتن در مسیر صحیح به مهندسی ژنتیک نیاز دارد. این رابط می تواند از ، گرافیک ، انیمیشن و جلوه های انتقالی جدید و چشم نواز استفاده کند اما Nokia C6 از ارائه چنین رابطی عاجز است. تنها در برخی از گوشی های مبتنی بر Symbian ^3 و ^4 شاهد استفاده ازچنین جلوه هایی بوده ایم.
چیزی که باید از Nokia C6 انتظار داشت ، کیفیت ساخت قابل قبول ، امکانات ارتباطی کامل ، تایپ آسان و سریع و قابلیت اطمینان است. و این گوشی موفق می شود در تمامی این بخش ها عملکرد خوبی از خود ارائه دهد . تنها مشکل در عدم جا گیری صحیح کاور باتری و رابط نه چندان جالب گوشی است.
در سرزمین سیمبین ، Nokia C6 یک رقیب قدرتمند در برابر خود می بیند: Sony Ericsson Vivaz pro .
این گوشی به صفحه نمایشی مشابه مجهز است اما از قدرت پردازشی بهتر ، گرافیک زیباتر و ضبط ویدیویی HD بهره می برد. قابلیت هایی از Nokia C6 که برای دستیابی به Vivaz pro باید آن ها را نادیده بگیرد ، مسیریابی صوتی رایگان و فروشگاه در حال رشد Ovi Store هستند.
در میان پیام رسان های QWERTY مبتنی بر آندروید ، Nokia C6 باید مراقب رقبایی چون Sony Ericsson XPERIA X10 mini pro و LG GW620 باشد. X10 mini pro به Android 1.6 Donut نجهیز است اما به زودی به روز رسانی آن به Éclair هم در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت. اندازه کوچک ، صفحه نمایش خازنی و رابط کاربری جذاب Timescape رای به برتری XPERIA X10 mini pro می دهند. LG GW620 هم بیشتر به پایین نگه داشتن امکانات متمایل است اما می توان به آن هم به عنوان گزینه جایگزین دیگری نگریست.
Motorola BACKFLIP و MB220 DEXT هم دو گوشی مجهز به صفحه کلید QWERTY و سیستم عامل آندروید هستند که از رابط کاربری MOTOBLUR که سرویس های شبکه های اجتماعی را به سطح جدیدی می رساند ، بهره می برند.
Nokia C6 پیشرفته ترین و گران قیمت ترین گوشی سری C است اما مشخصا جزو پیام رسان های QWERTY ارزان قیمت بازار محسوب می شود. فشار کمی از سمت سایر رقبا بر روی این گوشی احساس می شود . علاوه بر این این گوشی تقریبا بهایی برابر با N97 mini دارد و تا زمانی که قیمت این گوشی کاهش پیدا نکرده است ، Nokia C6 سخت بتواند جایگاه خاصی برای خودش در میان سیمبینی های نوکیا دست و پا کند. بهتر است منتظر بمانیم و ببینیم اوضاع چگونه برای این محصول نوکیا پیش خواهد رفت!
برچسبها: