Nokia N86
بیشتر
شاید تصور کنید که نوکیا تماسش را با مردم از دست داده و دیگر گوشی های سری N را دوست نداشته باشید اما نوکیا و سری N همیشه شما را با چشم تیز بینشان تحت نظر دارند. چه نوکیا بخواهد رقابت از دست رفته را در زمینه ی مسابقه مگاپیکسل از نو شروع کند و چه بخواهد آن کار ی را بکند که به آن اعتقاد دارد تفاوتی نمی کند زیرا این شرکت در رهبری جهان گوشی های موبایل حق آب و گل دارد.
N86 به یک دوربین 8 مگاپیکسل مجهز است که از لحاظ سخت افزار و ویژگی های مختلف از پیشرفته ترین گوشیهای جهان است.
- صفحه نمایش 2.6 اینچ AMOLED با کیفیت تصویر QVGA و نمایش 16 میلیون رنگ
- دوربین 8 مگاپیکسل با فلاش LED دوگانه و فوکوس اتوماتیک
- لنز دوربین 28 میلیمتری باز، دیافراگم قابل تنظیم، دکمه مخصوص عکاسی ، ژئوتگینگ، زمان سنج خودکار، پوشش برای لنز، ضبط ویدئو VGA در 30 فریم در ثانیه
- سیستم عامل سیمبین 9.3 با اینترفیس S60 نسخه 3.2
- پشتیبانی از 4 باند GSM و 3G به همراه HSDPA 3.6 مگابیت بر ثانیه
- GPS داخلی با عملکرد A-GPS و هدایتگر مسیر صوتی (نقشه های Ovi) به صورت مجانی تا3ماه
- کشویی از هر دو طرف بالا و پایین گوشی و دکمه های مخصوص بازی/آهنگ/گالری
- اسلات کارت حافظه Micro SD و پشتیبانی از کارتهای حافظه با ظرفیت بالا
- رادیو FM با RDS به همراه فرستنده FM
- پورت micro USB و بلوتوث استریو نسخه 2
- پشتیبانی از N-gage بعلاوه یک بازی مجانی آن
- ویژگی های دوربین مربوط به فناوری های پارسال و حتی پیش از آن است
- پردازش تصاویر خیلی خوب نیست
- فیلمبرداری با سرعت30 فریم در ثانیه، دیگر حرف اول را نمیزند
- فلاش زنون ندارد
- HSDPA تنها 3.6 مگابیت در ثانیه را پشتیبانی میکند و HSUPA را پشتیبانی نمیکند
- عدم خوانایی صفحه نمایش در نور خورشید
- عدم پشتیبانی از فایلهای DivX یا XviD (نرمافزارهای پخش این فایل قابل نصب میباشند اما باید خریداری شوند)
- نبود شماره گیر هوشمند
- نبود ویرایشگر فایل های Office
N86 هشت مگاپیکسل فناوری های پیشرفته ای را در مورد دوربین دارد بعلاوه بلوغ سیستم عامل سیمبین و نسخه سوم اینترفیس S60 هم در آن با هم آمیخته شده اند.
وقتی صحبت از یک گوشی مدل بالا به میان می آید انتظار میرود که متعلقات بسیاری را همراهش داشته باشد اما این گوشی تنها ضروریات را به همراه دارد و جعبه خریداری شده مثل یک مزرعه ملخ زده است. یک شارژر معمولی، کابل USB، یک هدست دو تکه، یک دفترچه راهنما و یک CD مربوط به NOKIA Ovi همه متعلقات این جعبه میباشند.
N86 دارای ابعاد 16.5× 51.4× 103.4 میلیمتر است که این ابعاد در مقایسه با ویژگی های آن کاملا منطقی است. مسلما اگر به علت کشویی بودن گوشی از هر دو طرف نبود، این امکان وجود داشت کمی بیشتر از ابعاد آن را قلم بگیرند.
149 گرم وزن گوشی، آن را به سنگین ترین گوشی 8 مگاپیکسلی تا به حال تبدیل می کند. البته این وزن سنگین یک ویژگی دارد و اینکه در دست گرفتن این گوشی نوعی احساس اطمینان و محکم بودن گوشی را القا می کند.
اگر N81 و N86 را در کنار هم قرار دهیم تازه متوجه شباهت آنها می شویم. مواد بکار رفته در ساخت این گوشی با N81 متفاوت است اما متاسفانه از میزان آثار انگشت باقی مانده روی صفحه براق گوشی زیاد راضی نیستیم. پلاستیک استفاده شده در ساخت پوشش پشتی گوشی مانند همان پلاستیکی است که در ساخت N97 بکار رفته است. این گوشی یک فریم فلزی دور گوشی هم دارد که در اثر استفاده طولانی سطح آن کدر می شود.
بیشترپانل جلویی این گوشی توسط صفحه نمایش 2.6 اینچ AMOLED آن گرفته شده است. رزولوشن تصویراین گوشی QVGA با قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ است. این بخش از گوشی شبیه صفحه نمایش N85 است و کلا N86 بیشتر شبیه آپدیت N85 است تا یک گوشی جدید.
در پایان به عنوان جمع بندی صفحه نمایش باید بگوییم که کنتراست و وضوح تصویر راضی کننده است اما با Samsung S8000 Jet که از همین فناوری استفاده میکند قابل مقایسه نیست.
در زیر صفحه نمایش 6 دکمه وجود دارد که 3تای آنها در سمت راست و3تای دیگر در سمت چپ قرار دارند. کلید چهارجهته نیز در سمت چپ آنها قرار دارد، یک کلید برقراری و دیگری قطع تماس، یک دکمه منو و آخری هم مخصوص پاک کردن متن است.
در بالای صفحهنمایش، خروجی صدای مخاطب،حسگر نوری و دوربین تماس تصویری وجود دارند.
صفحه کلید هم از طرح استاندارد 4 ردیفی استفاده می کند و به اندازه کافی جا بین ردیفها و ستونهای کلیدها وجود دارد.
اگر کشوی گوشی را بجای بالا، روبه پایین بکشید کلید های مالتی مدیا نمایان می شوند و شما می توانید از آنها برای کنترل موزیک پلیر و گالری استفاده کنید. از دو کلید میانی این قسمت برای بازی هم میتوان استفاده کرد و در کار با N-Gage هم بسیار کاربردی هستند.
در قسمت کناری سمت چپ گوشی دکمه کوچک قفل صفحه کلید قرار دارد که البته با بالا یا پایین کشیدن صفحه و نمایان شدن صفحه کلیدها نیازی به استفاده از آن نیست و در این صورت خود بخود قفل صفحه کلید باز می شود. در صورت باز شدن دریچه لنز دوربین هم صفحه کلید باز می شود.
دکمه ی شاتر هم که روی کناره سمت راست قرار گرفته 2 حالته است. بالا تر از آن کلیدهای کنترل صدا قرار دارند.
در کناره بالای گوشی، کلید خاموش/روشن کردن دستگاه، پورت MicroUSB و پایه صوتی 3.5 میلیمتری قرار گرفته اند و هیچ یک از این ورودی ها درپوش ندارند.
پشت گوشی به دوربین اختصاص دارد. دوربین 8 مگاپیکسل و فلاش دوگانه LED که در زیر درپوش لنز آن پنهان شدهاند. پایه مورب ایستادن گوشی دور صفحه لنز قرار گرفته و هنگامی که آن را باز می کنید صفحه نمایش گوشی، گالری را باز می کند. نوکیا در این قسمت یک گزینه گذاشته که شما در صورت نیاز بتوانید کارایی این بخش را مطابق با سلیقه تان تنظیم کنید.
باتری N86 1200 میلی آمپر است. این باتری تا 6 ساعت و 18 دقیقه مکالمه در شبکه 2G و 3 ساعت و 54 دقیقه مکالمه در شبکه 3G را امکان پذیر می کند.
نوکیا N86 با سیستم عامل سیمبین 9.3 کار کرده و اینترفیس S60 نسخه سوم و Feature Pack 2 را در اختیار دارد.
ساختار اینترفیس این گوشی کاملا آشنا به نظر می رسد، آیکن های بالای صفحه، کلیدهای چندمنظوره پایین آن، همه و همه شبیه اینترفیس N85 هستند. طبیعی است که این گوشی حالت فعال آماده به کار را هم با 2 طرح مختلف پشتیبانی می کند. منوهای حالت آماده به کار و تم، تغییری از لحاظ عملکرد نکرده اند.
صفحه حالت آماده به کار 3 حالت آشنای افقی، عمودی و ابتدایی دارد و می توان آنها را با آیکنهای لمسی سیمبین آپدیت هم کرد. صفحه فعال آماده به کار سیمبین، یک گزینه انتخابی سیمبین معمولی و راهی مناسب برای بردن میان برها به بر نامه مورد علاقه در صفحه اصلی است. بعلاوه شما می توانید میان برهایی را هم برای دسترسی سریع به وب سایت های مورد علاقه تان تعیین کنید. صفحه مذکور را هم میتوان در تب های عمودی و هم افقی سازمان بندی کرد.
N86 به علت وجود شتاب سنج اینترفیس را به صورت خودکار می چرخاند اما اگر آن قسمت از صفحه کلید که مربوط به دکمه های مالتی مدیاست را باز کنیم اینترفیس بطور خودکار وارد حالت Landscape نمی شود. جالب تر آنکه هنگامیکه صفحه کلید دکمه های مالتی مدیا را باز کنیم برنامهای در این بخش وجود ندارد و خود کاربر هم نمی تواند چیزی برای آن تعریف کند.
N86 یک Screen Saver تجملی و بسیار چشم گیر دارد. که در حقیقت همان ساعت دیجیتال است که N97 هم آن را دارد و صفحه کشویی این گوشی کاملا با این ساعت متناسب است.
پردازنده این گوشی، شتاب دهنده گرافیکی ندارد. تا آنجا که به پاسخ گو بودن اینترفیس مربوط میشود این موضوع مشکلی را ایجاد نکرده است چراکه گوشی به سرعت عکس العمل نشان داده و در بیشتر فرمانها ی منوهای مختلف تاخیری دیده نمی شود.
پردازنده این گوشی از نوع ARM11 و با سرعت 434 مگاهرتز میباشد.
انتخاب حالت مشاهده منو در نوکیا N86 دست را در انتخاب باز میگذارد. 4 گزینه برای انتخاب داریدکه هر سلیقه ای بالاخره با یکی از آنها متناسب است. دوتای اول، ردیفی3×4 و لیست ساده هستند. دوتای دوم هم منوی 3بعدی V شکل و طرح نعل اسبی می باشد. در این گوشی 3 تم از پیش نصب شده وجود دارد.
قابلیت های تلفنی
پاسخ گویی به تماس در این گوشی بسیار مناسب و بدون هیچ گونه مشکلی انجام می شود اما متاسفانه شماره گیر هوشمند غایب است. البته کمی از جای خالی آن را شماره گیر صوتی پر می کند و به اکثر فرمان ها پاسخ میدهد.
در این بخش نیازی به ضبط صدا برای اسامی مورد استفاده نیست. گوشی هایی که با سیمبین کار میکنند معمولا هر کاری را که بتوان با دفترچه تلفن انجام داد، انجام می دهند و ظرفیت دفتر تلفن هم به اندازه کل حافظه گوشی قابل ذخیره کردن است.
در صورت ورود به دفتر تلفن از منوی اصلی میتوانید جزئیات اتباطات شبکه را در 30 روز گذشته مشاهده کنید که شامل پیامها، تماسهاو انتقالات داده ها می شوند.
Nokia N86 تمام انواع پیام رسانی را انجام می دهد. اشتراک ایمیل این گوشی بی نقص است و تقریبا تمامی خدمات ایمیل را ارائه میدهد. و بهترین قسمت کار با آن راحتی راه اندازی آن است که به تازگی در گوشی های نوکیا امکان پذیر شده است.
اشتراک ایمیلهای بسیار و پروتکلهای امنیتی در این گوشی پشتیبانی میشوند و تقریبا به هر نوع ایمیلی ( از POP گرفته تا IMAP) امکان دسترسی وجود دارد. کاربر میتواند طوری گوشی را تنظیم کند که فقط عنوان ایمیلها را دانلود کرده و یا اینکه تمام ایمیل ها را در گوشی ذخیره کند. یک ویژگی جالب دیگر دراین بخش وجود دارد که توسط آن میتوانید به گوشی دستور دهید که بار دیگری که به اینترنت متصل شد، ایمیل موردنظر به صورت خودکار ارسال شود. در این بخش میتوانید به ایمیل خود امضا و ضمایم دیگر اضافه کرده و کلا احتمال اینکه چیز مهمی به نظر شما برسد و در بخش ایمل وجود نداشته باشد بسیار کم است. فقط پشتیبانی اتصال Black berry وجود ندارد که در صورتی که علاقه زیادی به آن داشته باشید، نوکیا ترجیح میدهد که به جای این گوشی همان گوشی Black berry را بخرید.
در صورتی که گزینههای مدیریت فایل در گالری(که حتی شامل ارسال چندین فایل به صورت همزمان میشود) برای شما کافی نیست میتوانید از File Manager استفاده کنید. این به شما اجازه میدهد که تقریبا هر کاری در این زمینه به فکرتان میرسد را انجام دهید.
در N86 یک گزینه کاربردی جستجو وجود دارد که هر فایلی را چه در پیامرسانی باشد، چه در تنظیمات و چه در جای دیگر پیدا میکند. این گزینه هرچه را که روی گوشی شما باشد تنها با دادن یک کلیدواژه، در bit به bit حافظه جستجو میکند و نتایج را روی صفحه نمایش نشان میدهد.
این گوشی از همان نمای چرخشی یه بعدی مشهور و زیبا برای گالری عکسش استفاده کرده که در دیگر گوشیهای سری N استفاده شده است. در صورتی که دکمههای چهارجهته را زده و نگاه دارید سرعت نمایش عکسها بیشتر میشود. در این قسمت عکسها را میتوان به صورت Portrait و Land Scape تماشا کرد و تا 400 درصد در آنها زوم کرد. سرعت زوم مقداری افزایش داشته است اما این یک رکورد جدید نیست.
فقط میتوان گفت که N86 نسبت به Innov8 سامسونگ که سیستمعامل مشابهی دارد سریعتر عمل میکند. علاوه بر ویژگی ژئوتگینگ که دوربین گوشی آن را به صورت خودکار انجام میدهد، N86 قابلیت اضافه کردن چندین برچسب به هر عکس هم وجود دارد و میتوان از آنها به عنوان فیلتر استفاده کرد.
مالتیمدیای این گوشی هم با پشتیبانی از تعداد زیادی فرمت کاملا قابل قبول است. Album Art هم در این بخش پشتیبانی میشود اما متاسفانه ظاهر اینترفیس کاربری موزیکپلیر قابل تغییر نیست.
اینترفیس و کارایی آن به غیر از آیکنهای جدید تغییر دیگری نکرده است. موضوع جذابی وجود ندارد. همان ظاهر قدیمی و همان پلیر قدیمی.
در بخش مجموعه آهنگها، آنها با نام هنرمند، آلبوم، سبک و آهنگ ساز طبقهبندی میشوند و میتوان با استفاده از تایپ تدریجی نام آهنگ یا ترانه مورد نظر را پیدا کرد. برای اضافه کردن یک آهنگ به مجموعه دستهبندی شده آهنگها کافی است دکمه Refresh را بزنید. در صورت کار با برنامه PC Suite گوشی که حتی دیگر نیازی به زدن گزینه Refresh هم نیست.
در پلیر این گوشی 5 نوع تنظیمات اکولایزر ذخیره شده و در چشم بر هم زدنی میتوانید باز هم به این 5 نوع اضافه کنید و در پایان باید بگوییم که نیازی به توضیح نیست که با وجود دکمههای اختصاصی پخش موسیقی در بخش کشویی بالای گوشی کار با این بخش چقدر ساده شده است.
کیفیت صوتی این گوشی بسیار شبیه به N97 است و در این زمینه به همان میزان موفق عمل میکند. به غیر از قسمت سطوح شکستگی بین فرکانسی، عملکرد دیگر ویژگیهای صوتی این گوشی را میتوان متحیرکننده توصیف کرد.
ویدئوپلیر N86 در دو حالت Land Scape و Portrait کار کرده و میتوان آن را به حالت تمام صفحه هم در آورد که در این حالت دکمههای لمسی روی صفحه Soft key پنهان میشوند تا بتوان از تمام صفحه لذت برد و تنها با فشار دادن یک دکمه دوباره پدیدار میشوند.
در این گوشی فرمتهای DivX و Xvid پشتیبانی نمیشوند پس شما برای پخش کردن فایلهایی با این فرمتها نیاز به یک برنامه مانند Core Player خواهید داشت. در صورت عدم تمایل به این کار میتوانید این فرمتها را به Nokia PC Suite/ Ovi Suite بسپارید تا آن را به MP4 تبدیل کند.
رادیوی این گوشی یک اینترفیس ساده دارد که به صورت خودکار ایستگاههای موجود در منطقه را جستجو و ذخیره میکند. این رادیو پشتیبانی RDS و Visual Radio را هم در خود دارد که این Visual Radio به ارتباط اینترنتی نیاز دارد و WLAN کار آن را انجام نمیدهد.
این فرستنده به شما امکان میدهد که تراکهای موردنظرتان را روی یک فرکانس از پیش تعیین شده روی باند رادیو پخش کنید و هر کس که در محدوده برد فرستنده شما باشد میتواند با رادیو FM آن را دریافت کند.
قدرت ارسال سیگنال FM این گوشی کاملا خوب است و با استفاده از این ویژگی N86 دیگر نیازی به داشتن CD Changer در ماشین خود ندارید.
نکته مهم این دوربین همانطور که میبینید 8 مگاپیکسل بودن آن است. وضوح تصویر این دوربین 2448×3264 پیکسل بوده و از لنز Carl Zeiss استفاده میکند.
با وجود لنز زاویه باز 28 میلیمتری، فوکوس خودکار و فلاش LED دوگانه، این دوربین از نظر سختافزاری چیزی کم ندارد. استفاده از لنز 28 میلیمتری باعث میشود تا هر کاربری شگفت زده شود. برای توضیح به آنها که در مورد این لنز اطلاعی ندارند باید بگوییم که استفاده از این لنز باعث میشود هنگام استفاده از View Finder، زاویه دید شما 20 درجه گستردهتر باشد.
این زاویه باز خصوصا هنگامی به درد میخورد که میخواهید از یک چشمانداز یا بنای معماری عکسی کامل بگیرید و دیگر لزومی ندارد برای در کادر آوردن آن، عقب بروید. البته این ویژگی یک نکته منفی هم به همراه دارد، نمیتوانید از این دوربین برای گرفتن عکس در فواصل خیلی کم استفاده کنید زیرا دوربینهای زاویه باز مناسب گرفتن عکس از فواصل نزدیک نیستند.
دیگر نقصان این دوربین آن است که جا دادن موارد بیشتری در یک عکس به معنای کم کردن جزئیات هر شیء در عکس است(از نظر پیکسل) و در صورتی که شما نیازی به زاویه گستردهتر ندارید، فقط جزئیات را از دست دادهاید.
دیگر ویژگی جالب این دوربین قابل تغییر بودن دیافراگم دوربین است که البته این ویژگی ابتدا در Motorola Motozine ZN5 دیده شد اما هنوز هم این قابلیت به اندازه کافی نادر است.
آنطور که بین عامه مردم جا افتاده است، قابلیت تغییر اندازه دیافراگم دوربین این امکان را ایجاد میکند که بتوان بین حساسیت بیش از حد استاندارد به نور و حساسیت بیش از حد استاندارد به تیز بودن لبههای تصویر یکی را انتخاب کرد.
از نظر تکنیکی، عکسهایی که با دیافراگم کوچکتر گرفته شوند، در لبهها تیزترند و عمق زمینه در آنها بیشتر از عکسهایی است که توسط دوربین- گوشیهای 8 مگاپیکسلی دیگر موجود در بازار موجودند. متاسفانه نوکیا در این بخش امکان هیچ نوع کنترل دستی را در اختیار کاربر نگذاشته و تماما اتوماتیک است.
اینترفیس N86 8 مگاپیسکل درست شبیه اینترفیس N85 است. این اینترفیس دارای تنظیمات گستردهای از تنظیمات نور سفید گرفته تا حساسیت ISO و حتی کمپنزاسیون نوردهی و تنظیمات کنتراست و تیزی لبههای تصویر است. افکتهای بسیاری هم در این بخش وجود دارند.
جای خالی یک سری از قابلیتها واقعا در این دوربین دیده میشود مانند: تشخیص صورت و لبخند یا تشخیص چشمک و تصویر برداری با سرعت 120 فریم در ثانیه و حالتهای ضبط ویدئویی Time-laps.
بهترین راه مشخص کردن کیفیت عکس یک دوربین، مقایسه عکس آن با عکس یک دوربین مشابه است و در اینجا ما N86 را با Samsung i8510 Innov8 مقایسه میکنیم.
در این زمینه، عکسهای Samsung به وضوح از نظر جزئیات عکس و پردازش تصویر از N86 برترند. ویژگی کاهش نویز هم در N86 پیشرفته است به طوری که تمام جزئیات ریز در عکس حذف شده و نوعی جلوه رنگ روغن به آن بخشیده شده است. البته هرچه که باشد عکسها در آن به اندازه Innov8 نویز ندارند که این خود میتواند 2 معنا داشته باشد 1- یا سنسورهای N86 از این جهت مناسب نیستند 2- یا اینکه الگوریتم آن خوب نیست.
برد دینامیک و تعادل رنگها هم روی هر دو گوشی یکسان به نظر میرسد. در عکسهای زیر گلی که در Innov8 بنفش به نظر میرسد در N86 آبی است و این درحالی است که ساختمان زرد در N86 کمی زردتر از آنچه هست بهنظر میرسد.
با گرفتن عکس تفاوت آن با N97 معلوم میشود. البته هنوز تا آنها را با عکس گرفته شده از چارت توسط Innov8 مقایسه نکنیم نمیتوان چیزی گفت.
به نظر میرسد که عکس N86 بر عکس گوشیهای دیگر برتریهایی دارد. این بدان معنی است که معایب دوربین N86 در نمایش عکسهای طبیعی به پردازشگر معیوب آن باز میگردد(آن هم تنها گاهی مواقع) و هیچ ایراد اساسی مثل لنز یا طراحی ضعیف ندارد. امید است که نوکیا این نقیصه را با یک آپدیت نرمافزاری برطرف کند.
دوربین گوشی با کیفیت VGA با سرعت 30 فریم در ثانیه و همچنین با فرمت MP4 فیلمبرداری میکند. ویژگیهایی مانند حالت تصویربرداری در شب، نوردهی و افکت رنگها هم همراه گوشی هستند.
نوکیا N86 تقریبا تمام انواع وسایل انتقال دادههای این عصر را پشتیبانی میکند. USB نسخه 2، بلوتوث نسخه 2، GPRS، EDGE و 3G به همراه HSDPA پشتیبانی میشوند اما متاسفانه HSDPA به 3.6 مگابیت در ثانیه محدود بوده و پشتیبانی برای HSUPA هم وجود ندارد. البته Wi-Fi به همراه UPnP و UMTS 2100 مگاهرتز هم در این گوشی پشتیبانی شدهاند.
اسلات کارت حافظه هم در این گوشی وجود دارد که یک کارت حافظه 8 گیگابایتی در جعبه خریداری شده دستگاه برای آن موجود است. تنها چیزی که لازم دارید یک Card Reader است تا آن را به کامپیوتر وصل کنید.
مرورگر وب N86 یک مرورگر کامل و ارتقا یافته است که از ویژگی برقرای تماس عالی این گوشی حداکثر استفاده را میکند. مقدار هر زوم به سادگی کنترل میشود و اندازه فونتها هم طوری تنظیم میشوند که محتوا در یک صفحه جا شود. مکاننمای موس مجازی هم یک نکته مثبت دیگر برای گوشی است. کنترل این موس آسان بوده و کلا عالی کار میکند. هنگامی که نیاز بسیاری به اسکرول کردن در صفحه وجود دارد یک نقشه کوچک برای کل سایت پدیدار میشود که کار سادهتر شود.
اسمارت فونها را به سختی بتوان به کمبود تواناییهای مدیریت زمانبندی متهم کرد. حتی اگر برنامهای را که لازم داشتید روی N86 موجود نبود، نرمافزارهای کاربردی بسیاری وجود دارند که آن ایراد را به راحتی مرتفع میکنند. البته برای کارهای عمومی که همه انجام میدهند به ندرت پیش بیاید که برنامهای لازم شود و در گوشی موجود نباشد.
تقویم، تمام و کمال حاضر است و Mobile Office هم قابلیت باز کردن فایلهای Word، Excel، PDF و Power Point را دارد.
دیگر برنامه جالب Zip Manager است که استخراج فایلهای آرشیو را روی موبایل امکانپذیر میکند.
زنگهای هشدار، ضبط صدا، ماشینحساب و تبدیل واحد طبق معمول با گزینههای انتخابی بسیار موجود اند. علاوه بر اینها یک برنامه تبدیل متن به گفتار هم به این گوشی افزوده شده که توسط آن محتویات گوشی و مطالبی مانند پیامهای دریافتی یا ایمیلها را هم بلند بلند برای شما میخواند. این برنامه شامل صداها و زبانهای زیادی است.
Ovi در این گوشی کاربردهای بسیاری داشته و به خوبی با آن عجین شده است. شما میتوانید تمامی انواع مدیاها را با دوستان خود در بخش Ovi Share تقسیم کرده و هرآنچه دوستانتان منتشر کردهاند را ببینید.
پس از نصب موفقیتآمیز Ovi، مخاطبین روی یک Tab جدید در لیست مخاطبین پیدا میشوند. با استفاده از این سرویس میتوانید به صورت بلادرنگ با مخاطبین OviGoogle که connect هستند چت کرده، پیامهای موقعیت و حالت خود را تغییر داده و تمام کاراییهای شبکه اجتماعی ممکن را در اختیار داشته باشید.
پس از پشتیبانی از N-Gage در N97، به نظر میرسد که در این گوشی نیز نوکیا با موفقیت توانسته N-Gage را اعمال کند. در این قسمت 15 نسخه آزمایشی نصب شدهاند و شما میتوانید از شماره سریال N-Gage موجود برای باز کردن کامل قفل یکی از آنها استفاده کنید. باز کردن کامل قفل هر کدام از این بازیها تنها چند دلار ناقابل خرج بر میدارد.
بازیهای کاربردی بسیاری در این بخش وجود دارند اما به ندرت بتوانند با بازیهای N-Gage رقابتی داشته باشند. به هر حال اگر خواهان این چنین برنامههایی هستند به راحتی میتوانید هر دو عناوین Java و Native را دانلود کنید.
نوکیا N86 8 مگاپیکسل دارای یک گیرنده GPS داخلی است و برنامه معروف نقشههای نوکیا به همراه هدایتگر صوتی نسخه آزمایشی سه ماهه هم با نام نقشههای Ovi در آن موجود است.
نقشههای موجود روی گوشی ما نسخه 3 هستند که هنوز تحت آزمایش قرار دارند. تفاوت عمده دیگری به غیر از اسمش نسبت به نسخههای پیشینش نشد، چرا که نحوه کنترل و عملکرد آن مانند گذشته بود و مثل همیشه وقتی که بخش راهنمای مسیر صوتی آن را فعال میکنید کارش را به نحو احسن انجام میدهد.
در نقشههای Ovi، 4 نوع نمایش مسیر وجود دارد: نقشههای ماهواره، نقشههای مرکب، نقشههای سهبعدی و نقشههای معمول 2 بعدی.
در این گوشی قطبنمای دیجیتال هم وجود دارد و برای فعال کردن آن باید روی موقیت خود در نقشه زوم کرده و سپس مغناطیسسنج گوشی را از منوی تنظیمات روشن کرده و برای فعال کردنش باید آن را برای یک یا دو دقیقه در دستتان در هوا تاب دهید.
نوکیا N86 8 مگاپیکسل از موارد خوب در سری N است که کارایی آن از مثالهای کاملترین اسمارتفونها در بازار است. این گوشی با تجربه با ارتقای دوربین به 8 مگاپیکسل و ارائه لنز 28 میلیمتری با دیافراگم قابل تنظیم به یک گوشی مخصوص تبدیل شده است که تمام ویژگیهای اخیر گوشیهای آخرین مدل را در خود جای داده است.
برخی از ویژگیهای N86 مانند کشویی بودن از دو طرف به علاوه بازیهای N-Gage و پایه نگهدارنده مورب فعال دیگر اجازه نمی دهند آن را به عنوان یک گوشی قدیمی معرفی کرد.
گوشیهای بسیاری میتوانند به N86 حمله کنند مثل C905 و W995 که یکی سایبرشات و دیگر واکمن اند. هرکدام ازین رقبا دارای ویژگیهای خاص خود هستند. علاوه بر آن مشکلی هم در برگه ویژگیهای اصلی آنها نیست و شانه به شانه این اسمارتفون میکوبند. LG GD900 یک بسته متشکل از ویژگیهای بسیار پیشرفته بعلاوه اینترفیس لمسی کلاس S دارد که به سختی بتوان با آن مقابله کرد. همینطور Omnia HD که شاید ظاهر بسیار خوبی نداشته باشد اما به علت ضبط ویدئویی HD در بین گوشیهای انقلابی امسال قرار دارد.
N86 مشکلی برای مقابله با این ردیف دشمنان از لحاظ سختافزاری ندارد و امید است نرمافزار آن هم پس از یک آپدیت رو براه شود.
برچسبها: