Nokia 6700 Classic
بیشتر
این گوشی به بازار آمده تا خاطره 6300 که با ظاهری جذاب و باریک بر سر زبانها افتاد را زنده کند. ظاهرا در حال حاظر گوشیهای سری باریک از جذابیت بیشتری برخوردارند و توجه مردم را بیشتر جلب میکنند.
همه کاربران به دنبال صفحهکلید QWERTY، صفحهنمایش بزرگ یا آخرین فناوری دوربین نیستند. همه از قابلیتهای بیشتر استقبال میکنند اما ظاهر یک گوشی هم خیلی مهم است. نوکیا 6700 کلاسیک، مانند پیشینیانش میداند چگونه باید یک جماعت عظیم را به وجد بیاورد.
- پشتیبانی از چهارباند EDGE/ GPRS/ GSM
- 3G سه بانده و HSDPA با سرعت 10 مگابیت در ثانیه و HSUPA با سرعت 2 مگابیت در ثانیه
- باریک و هوشمند
- قاب فلزی محکم و طراحی زیبا
- صفحهنمایش QVGA، 2.2 اینچ با قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ و خوانایی واضح در نور آفتاب
- دوربین 5 مگاپیکسلی با فوکوس اتوماتیک و فلاش LED
- ضبط ویدئو با سرعت 15 فریم در ثانیه
- گیرنده داخلی GPS
- اینترفیس کاربری S40 نسخه 6
- شتابسنج داخلی
- امکان نمایش ساعت با یک ضربه روی صفحه و قطع صدای زنگ با چرخاندن گوشی (Turn-To-Mute)
- رادیو FM استریو با RDS
- بلوتوث با A2DP و پورت Micro USB
- اسلات کارت حافظه Micro SD (که کارت یک گیگابایتی آن در بسته خرید موجود است و تا 16 گیگابایت را هم پشتیبانی میکند)
- بسته غنی برنامههای از پیش نصب شده
- نقشههای Ovi و Ovi Share
- اعلانهای رسمی به صورت Push (ورود خودکار)
- کلید مخصوص دوربین و کیفیت خوب تصاویر
- قرار گرفتن اسلات کارت در زیر درب پشت گوشی
- صفحه نمایش نسبتا کوچک
- اینترفیس S40 از مد افتاده و قدیمی جلوه میکند
- شمارهگیری هوشمند، اجرای همزمان چند برنامه (Multi-Tasking) ندارد.
- جک صوتی 3.5 میلیمتری وجود ندارد
- گالری عکس ضعیف است
نگاهی سرسری به قابلیتهای نام برده به هر کاربر نشان میدهد که 6700 فقط یک رخ زیبا نیست. البته شک داریم که افرادی که مثل بچهها برای قابلیتهای بیشتر پا بر زمین کوبیده و گریه میکنند این گوشی را در بالای لیست انتخاب قرار دهند. از طرف دیگر قابلیتهای اضافه شده به این گوشی میتواند کاربران نوکیا 6500 کلاسیک را متقاعد کند که 6700 آنقدر به روز شده که ارزش خریدن را داشته باشد.
از اینها هم که بگذریم یک گوشی S40 مجهز، میتواند آن دسته از طرفداران اسمارتفونها که به دنبال قابلیتهای بیشتر هستند را جلب کند. تا همین اواخر هم LG، سونیاریکسون و سامسونگ از یکه تازی در این وادی لذت میبردند اما با ورود Nokia 6600i و Nokia 6700، بخشی از بازار را از دست میدهند.
6700 در بسته خریداری شده به همراه وسایلی میآید که مناسب قیمت آن است. در این بسته یک کارت حافظه Micro SD یک گیگابایتی و یک کابل کوچک Micro USB(حدود 5 سانتیمتر) هم قرار دارند. یک شارژر و هندزفری یک تکه هم داخل جعبه خریداری شده موجود است.
بدون شک یکی از بهترین ویژگیهای نوکیا 6700 کلاسیک فشرده بودن آن است. ابعاد این گوشی 11.2× 45× 109.8 میلیمتر است که حتی از 6500 هم کوچکتر است. حتی فوقحرفهایهایی هم که معمولا به دیدن گوشیهای بزرگ و پر قابلیت عادت دارند هم بی اراده عاشق این گوشی خوش اندام میشوند.
آنچه در اینجا حسابی تعجب برانگیز است وزن سنگین این گوشی با وجود اندازه کوچکش است که احساس قرص و محکم بودن گوشی را در دست کاربر ایجاد میکند. تا بحال هیچ گوشی در دستان ما این احساس را ایجاد نکرده بود.
همه این واقعیت را میپذیرند که تمام بدنه نوکیا 6700 که از استیل ضدزنگ ساخته شده تحسینبرانگیز است.
در ابتدا صفحهنمایش 2.2 اینچ بر نیمه بالایی 6700 توجه ما را جلب کرد. LCD این گوشی از نوع TFT، دارای رزولوشن QVGA بوده و 16 میلیون رنگ را نمایش میدهد.
رقم 2.2 اینچ صفحه نمایش گویای این است که این صفحهنمایش نمیتواند یک صفحهنمایش بسیار خوب باشد. البته کیفیت تصویر عکس با توجه به کنتراست مناسب و روشنایی عکس عالی است. از طرف دیگر وضوح تصویر این گوشی در نور آفتاب بینقص است.
بزرگترین مشکل ما با صفحه نمایش نوکیا 6700 اندازه آن است. همه میدانند که صفحهنمایشهای بزرگتر باعث میشوند گوشی هم بزرگتر باشد و در نتیجه از جذابیت گوشی بکاهد. اما ای کاش که حداقل صفحه نمایش آن 2.4 اینچ بود.
در زیر صحفه نمایش چهار کلید وجود دارد که دوتای آنها کلیدهای چندمنظوره هستند. به علاوه دکمههای برقراری و قطع تماس. از آنجا که اندازه و پاسخگویی این دکمهها مناسب هستند، هرگز در کار با آنها هیچ مشکلی نداشتیم.
در زیر این کلیدها یک صفحه کلید حرفی- عددی 12 کلیده وجود دارد. خطوط باریک بین ردیفهای مختلف نوعی مرزبندی به وجود میآورد که کلیدهای متناسب تایپ راحتی را فراهم میکند.
بازخورد این کلیدها هم بدون مشکل هستند و اگر نوعی مرزبندی بین کلیدهای موجود در یک ردیف وجود داشت، دیگر تایپ هیچ ایرادی نداشت.
تنها عوامل کاربردی موجود روی پانل جلویی، حسگر نوری و خروجی صدای مخاطب در بالای آن هستند.
کنارههای این گوشی کلیدهای کنترلی کمتری از روال معمول دارد، البته این تعداد درمورد 6500 کمتر از 6700 بود. در سمت راست گوشی یک کلید کنترل صدا و دکمه مخصوص عکسبرداری دوربین وجود دارد. البته کلیدها بسیار باریک بوده و استفاده از آن کار آسانی نیست. کلید دوربین دوحالته است.
در پایین نوکیا 6700 محل اتصال کابل Micro USB، ورودی شارژر و سوراخ میکروفون وجود دارند. البته از راه ورودی Micro USB هم میتوان گوشی را شارژ کرد. متاسفانه هیچ پوششی برای محافظت وروردیها از ورود گرد و غبار وجود ندارد.
در کناره سمت چپ و کناره بالای نوکیا 6700 هیچ وجود ندارد. و البته این بخشهای گوشی هر چقدر هم که سادهتر باشند زیباترند.
قاب پشتی گوشی هم میزبان دوربین 5 مگاپیکسل به همراه کوچکترین فلاش LED است که تا به حال دیده بودیم. سوراخهای پوشش بلندگو هم در آن طرف دوربین قرار دارند.
لنز دوربین که به خوبی کارش را انجام میدهد ولی هیچ محافظی دربرابر خدشه ندارد. این بدان معناست که شما باید برای کار با آن بسیار مراقب باشید تا کیفیت تصویر در اثر خدشه وارد شدن به لنز کمتر نشود.
با برداشتن درب پوشش باتری، اسلات کارت حافظه Micro SD، اسلات سیم کارت و نیز باتری 960 میلی آمپری دیده میشوند. البته گرچه اسلات کارت حافظه در این قسمت واقع شده اما به راحتی میتوان با آن کار کرد و بدون خاموش و روشن کردن گوشی میتوان به آن دسترسی پیدا کرد.
ظرفیت باتری یکی از پیشرفتهای این گوشی نسبت به 6500 است. باتری نوکیا 6700 تقریبا یک پنجم از باتری 6500 بزرگتر است و با این اوصاف اگر به صورت متوسط با آن کار شود، نیازی به شارژ تا 4 روز ندارد.
کیفیت ساخت نوکیا 6700 کلاسیک عالی است. تمام مواد به کار رفته در گوشی بادوام به نظر رسیده و این طور که از شواهد بر میآید برای مدتی طولانی همدم شما خواهد بود. اگر موشکافانه دقت کنید متوجه میشوید که یک فاصله بسیار ناچیز بین شیشه صفحهنمایش و قاب گوشی وجود دارد اما این فاصله مشکلی ایجاد نمیکند.
در پایان بررسی سختافزاری گوشی میتوانیم بگوییم که نوکیا 6700 یکی از خوشدستترین گوشیهایی است که تا به حال دیدهایم.
نوکیا 6700 کلاسیک از یک اینترفیس نسخه 6 سری 40 استفاده میکند. محیط این اینترفیس کاملا آشناست و نوآوری موجه در آن یک جفت آیکن منو و کمی تغییرات ظاهری در این طرف آن طرف منو هستند. اکثر تغییرات در زیر پوسته آن اعمال شدهاند که بعدا به آن میپردازیم.
صفحه استندبای نوکیا 6700 دارای یک تصویر پسزمینه از پیش نصب شده است که اطلاعاتی مثل قدرت سیگنال، وضعیت باتری، آیکن پروفایل زنگ و زمان در آن دیده میشوند.
دکمه وسط کلید چهارجهته، منوی اصلی را باز میکند و این در حالی است که کلیدهای چهارجهته را میتوان به هر عملکردی که بخواهید اختصاص دهید. از کلیدهای چهارجهته میتوان به عنوان میانبر استفاده کرد اما به صورت تنظیم کارخانهای سمت چپ کلید جهارجهته، منوی پیامک و سمت راست آن تقویم را نشان میدهد. فونت روی صفحه اصلی را میتوان به هر رنگ دلخواه درآورد.
حالت استندبای فعال ، چهار قسمت دارد که میتوان آنها را ویرایش کرد. در معمولترین حالت، محدودهی بالای تصویر برای دسترسی به عملکردهای موردعلاقه اختصاص داده شده است. قسمت دوم صفحهنمایش رخدادهای روز جاری را از تقویم نشان میدهد.
ویژگی روی صفحه ضربه زده و زمان را ببینید(Tap For Time) که روی گوشیهای آخرین مدل به عنوان یک ویژگی لوکس قرار گرفته بود هم در این گوشی قرار دارد. در این قسمت میتوانید مشخص کنید که ساعت نمایش دهنده دیجیتال باشد یا عقربهای و با دو بار ضربه شدن روی صفحه نمایش به مدت 2 ثانیه ساعت پدیدار میشود. این قابلیت از شتابسنج بهره میگیرد. این ویژگی را میتوان طوری تنظیم کرد که با لرزش هم فعال شود اما در این صورت تنها هنگامی کار میکند که گوشی در دستانتان باشد.
آیکنها تغییر کرده و انیمیشن سه بعدی حذف شده است. در صورتی که ترتیب آنها مورد علاقه کاربر نباشد میتواند در یک ترتیب جدولی آنها را مرتب کند.
اینترفیس، پاسخگویی مناسبی دارد و هنگام کار با آن هیچ مکث یا توقف یا مشکلی نداشتیم.
هفت پروفایل زنگ ازپیش تعریف شده برای نوکیا 6700 کلاسیک وجود دارند. میتوان آنها را طوری تنظیم کرد که در زمان خاصی غیر فعال شده و به پروفایل قبلی بازگردد. حالت پرواز هم موجود است که تمام ارسال و دریافتها را قطع کرده و این امکان را حاصل میکند که بدون سیم کارت بتوان کارهای دیگر با گوشی انجام داد.
به نظر ما تنها نقطه ضعف S40، نبودن مالتی تسکینگ است یعنی همان کاری که سونیاریکسون مدتها پیش برای گوشیهایش تعریف کرد. هنگام کار با S40، کاربر نمیتواند یک برنامه جاوا را به پایین صفحه فرستاده و پیامک جدید را بخواند.
S40 یک پلتفورم بالغ است (که الان به ششمین نسخهاش رسیده است) اما به نظر میآید که نوکیا قصد ندارد آن را تغییر دهد. شاید هم نوکیا میخواهد مالتی تسکینگ مختص اسمارتفونهایش باشد.
بزرگترین تغییر این اینترفیس، مرورگر جدیدش میباشد. این برنامه که بر اساس Web kit بوده و از اسمارتفونهای سیمبین قدیمی قرض گرفته شده است، تغییر بزرگی در فیچر فونهای نوکیا هستند.
برخی از موارد داخلی آن به روز شدهاند تا به سرویسهای منطقه-اساس کمک کرده و برخی موارد دیگر هم برای کارکردن راحتتر جاوا در S40 تغییر کردهاند.
Flash Lite Player هم به نسخه 3 ارتقا یافته و محتویات آن میتوانند به عنوان یک صفحه پس زمینه ارگانیک استفاده شوند. نکته جدیدی در اینجا وجود ندارد، اما مسلما هرچه گزینههای انتخابی بیشتر باشند بهتر است.
در اینترفیس کمی ظریفکاری صورت گرفته، نسخه 1.3 برنامه MMS تا 600 کیلوبایت را پشتیبانی کرده و از WMV و WMA هم پشتیبانی بهتری میشود.
دفترچه تلفن 6700 میتواند تا 2000 مخاطب را ذخیره کند که از کافی هم بیشتر است. برای هر مخاطب زمینههای توصیفی زیادی وجود دارد اما شماره تلفنهای هر یک از این مخاطبها نهایتا به 5 شماره تلفن محدود میشود. اسم کوچک از نام خانوادگی جداست و به این وسیله مشکلاتی که در سینک کردن گوشی به وجود میآیند از بین میروند. برای هر مخاطب میتوان زنگ مخصوص تعریف کرد.
طبیعتا میتوانید عکس یا ویدئوی خاصی را برای تماس هر مخاطب تعریف کنید. 3 حالت مختلف برای لیست مخاطبهای شما وجود دارند: لیست نامها، نام و شماره، نام و عکس. این گوشی میتواند مخاطبین سیم کارت، گوشی یا هر دو را با هم نمایش دهد. مخاطبین را میتوان با نام یا نام خانوادگی مرتب کرد.
اندازه فونت دفترچه تلفن باید معمولی یا بزرگ بوده و این یک گزینه انتخابی است که همه آن را دوست دارند. در حالت فونت معمولی یا بزرگ، فرقی ندارد به یک اندازه مخاطب روی صفحه دیده میشوند.
و در آخر گزینه انتخابی گروهبندی کردن نیز وجود دارد. این یعنی مخاطبها را میتوان در گروههایی دستهبندی کرد و از آن به عنوان یک فیلتر هم میتوان استفاده کرد.
یک گزینه شمارهگیری صوتی هم تعبیه شده که نیازی به ضبط کردن صدا پیش از شمارهگیری ندارد. گزینه دیگر در رابطه با مخاطبین (Find on Map)است که آدرس مخاطبین را روی نقشه Ovi در برنامه S40 پیدا میکند.
Call Log هم در 6700 از برنامههای مشهور S40 است. این بخش تماسهای دریافتی، بیپاسخ، گرفته شده را جداگانه نمایش داده و در هریک از این بخشها بیش از 20 تماس با جزئیات زمان، تاریخ و مدت آن ذخیره میشود.
دریافت سیگنال عالی بوده و صدای مکالمه واضح و رسا شنیده میشود. مانند بیشترگوشیهای S40 متوسط نوکیا 6700 هم دارای کاهش نویز صدا میباشد که در طول مکالمه به نوعی نویز را در مکالمه از بین میبرد. صدا بلند است و هر دو طرف مکالمه مشکلی با وضوح صدا ندارند. قدرت ویبره 6700 هم بسیار خوب است. نوکیا در این گوشی هیچ گونه ویژگی شمارهگیری هوشمندی را اعمال نکرده است.
آزمایش بلندگوی مخصوص GSM را هم روی 6700 انجام دادیم و این گوشی روسفید بیرون آمد. مسلما همه چیز را نمیتوانید با هم داشته باشید و در یک محیط شلوغ ممکن است صدای زنگ را نشنوید. اطلاعات آزمایش صوت این گوشی و چن گوشی دیگر در زیر آورده شده است:
این گوشی تمام انواع پیامرسانیهای معمول یعنی SMS، MMS، ایمیل و پیامهای صوتی را پشتیبانی میکند. SMS و MMS از یک ویرایشگر بهره میگیرند و برای تبدیل SMS به MMS کافی است یکی از انواع مدیا را در یک SMS جای دهید. به محض اینکه ویرایشگر را فعال کنید، یک فیلد برای وارد کردن شماره مخاطب نمایش میدهد که میتوانید در آن شماره را بنویسید. از لیست مخاطبها، از گروههای مخاطبها و یا لیستی که بیشترین تماسهای اخیر از آنها بوده است انتخاب کنید. یک گزینه بسیار پرکاربرد هم هست که میتوانید یک لیست مخاطبهای مورد علاقه برای SMS هم تعریف کنید.
همه چیز در این ویرایشگر قابل فهم و تقسیمبندی شده است و در زمان صرفهجویی میکند. چند حرف اول نام مخاطب را وارد کرده و سپس گزینه Match را بزنید. به این وسیله لیستی از مخاطبهای همخوان بالا میآید و از آنجا میتوانید انتخاب کنید که شماره موبایل یا آدرس ایمیل را در آن وارد کنید سپس به صورت خودکار به بخش نوشتن پیام میرود. هشدار تحویل پیام هم که نیازی به ذکر ندارد.
طول پیام به 1000 کاراکتر محدود است. تمام پیامها از حافظه گوشی استفاده میکنند. عکس، کارت مخاطب و رخدادها را میتوان با استفاده از MMS فرستاد.
پیامهای صوتی ویرایشگر جداگانهای دارند که هم میتواند پیام صوتی را ضبط کند و هم میتواند از کلیپهای صوتی قبلی استفاده کند.
اشتراک ایمیل بیشتر نیازهای یک مخاطب را برآورده میکند. ایمیل با پروتکلهای POP3، SMTP و IMAP4 کار کرده و انواع اشتراک ایمیل را پشتیبانی میکند. اشتراک ایمیل از SSL پشتیبانی میکند که ایمیل را قادر میسازد برای مثال اشتراک Gmail هم استفاده کند.
وقتی که یک پیام قرار است فرستاده شود، آدرس ایمیل مخاطب موردنظر را در دفترچه تلفن پیدا میکند. میتوان عنوان و هم ایمیل کامل را دانلود کرد که بستگی به انتخاب شما دارد. همچنین میتوان توسط یک گزینه ارتباط را فعال کرد که بدان وسیله درمورد پیامهای جدید به شما اطلاعرسانی شود.
گالری S40 هرگز توجه ما را جلب نکرد، حتی در نسخه ششم، عمدتا همه چیز مانند قبل است. بهتر است به جای گالری عکس به آن مدیریت فایل بگوییم.
قابل فهم است که اضافه کردن زرق و برق میتوانست سرعت کار را پایین بیاورد اما بهتر است حل کردن این مشکل مدنظر نوکیا در نسخه 7 باشد.
سه وجه نمایش برای گالری عکس تعریف شده است. به قرار لیست با جزئیات، لیست عکسها، شبکهای. وقتی یک عکس را انتخاب کردید میتوانید در آن زوم کنید. زوم این گوشی نسبت به گوشیهای قبل سریعتر است اما متاسفانه هنوز هم فقط دوبرابر میتوانید یک عکس را بزرگ کنید که به درد نمیخورد.
عکسها را میتوان به صورت تمام صفحه نمایش داده و توسط ویرایشگر عکس موجود در گوشی ویرایش کرد که در این بخش گزینههای محدودی وجود دارد. پس کاربران نوکیا 6700 کلاسیک، زیاد علاقهای به ویرایش عکس روی این گوشی نخواهند داشت. دیگر قابلیتهای گالری عکس، نمایش یکی پس از دیگری عکسها و گزینه جستجو هستند که این آخری برای یافتن عکس در پوشههای متعدد بسیار کاربردی است.
بدون شک موزیک پلیر از بهترین برنامههای 6700 Classic است. ظاهر مناسب، قابلیتهای بینقص شامل Album Art و پشتیبانی از فرمتهای فراوان. تم موزیک پلیر با تم گوشی و به اینترفیس هم همحوانی کامل دارد.
موزیکپلیر توسط کلید چهارجهته کنترل شده است. علاوه بر تمام قابلیتهای معمول، موزیکپلیر این گوشی آهنگها را بر اساس هنرمند، آلبوم و ژانر تقسیمبندی میکند. فرمتهای زیر در گوشی پشتیبانی میشوند: AAC، AAC+، eAAC+، MP3، MP4، WMAو AMR-NB موزیکپلیر با هدفونهای بلوتوث استریو هم کار میکند.
تنها یک تم برای موزیکپلیر وجود دارد(علاوه بر 5 تم از پیش نصب شده برای اینترفیس). این تمها، طرح رنگ و پسزمینه را تغییر میدهند.
5 اکولایزر از پیش تعریف شده هم در این بخش محدود است. به علاوه میتوانید دو اکولایزر دیگر را هم خودتان برای آن تعریف کنید.
طبق روال معمول، نام خواننده و آهنگ روی صفحه اصلی نمایش داده میشوند. این ویژگی در رادیو و موزیک وجود دارد. البته باید بخش نمایش اطلاعات را در گوشی فعال کنید.
رادیو FM مانند موزیکپلیر 6700 تم استاندارد و گزینه Set by Theme را دارد. این گزینه از همان تم اینترفیس استفاده میکند. اطلاعات RDS و فرکانس رادیو مانند موزیکپلیر روی صفحه اصلی نمایش داده میشوند.
همانطور که در عنوان هم گفته شد این رادیو را نمیتوان با بلندگوی گوشی شنید که انگشت تعجب را بر دهان ما برد.
ویدئوپلیر این گوشی با فرمتهای 3GP و MP4 سازگاری دارد. امکان نمایش تمام صفحه، rewind و Fast Forward که حرکت رو به عقب و نمایش سریع اکیپ میباشند هم وجود دارد. میتوان در حالت تمام صفحه گزینههای کلیدهای چندمنظوره را هم از روی صفحه نمایش حذف کرد و از تمام صفحه برای تماشا استفاده کرد.
ما سعی کردیم فایل WMV را هم نمایش دهیم اما فقط صدای آن پخش شد و حتی یک نمونه هم ا زMicrosoft پخش کردیم که آن را هم اجرا نکرد. گویا پشتیبانی از کدهای WMV هنوز مراحل پایانی را طی نکرده است.
نوکیا 6700 کلاسیک به یک دوربین 5 مگاپیکسل دارای فوکوس اتوماتیک مجهز است و رزولوشن تصویر آن نهایتا 1944×2592 پیکسل میشود. همانطور که در دیگر گوشیهای سری 40 هم دیدید تنظیمات این دوربین محدود اما منطقی است. تنظیمات موجود شامل تنظیمات نور سفید، سه سطح کیفی و افکتهای مختلفاند. گرفتن عکس با فواصل زمانی و در حالتهای Land Scape و Portrait هم امکانپذیر هستند.
استفاده از فلاش LED تنها در فواصل بسیار کم کارایی داشت و فقط میتوان از آن به عنوان فلاش استفاده کرد. یعنی به عنوان چراغ قوه دوربین کاربرد ندارد. کلید مخصوص گرفتن عکس هم میتوان به صورت نیمه فشار داد تا زوم کند و پس از آن با فشار کامل عکس را گرفت.
حالت ماکرو هم غایب است اما دوربین میتواند روی هر متنی که از فاصله 9 تا 10 سانتیمتری دور است فوکوس کند که دیگر نیاز به حالت ماکرو خود به خود حذف میشود.
دوربین زیاد سریع کار نمیکند و زمان متوسطی را برای ذخیره کردن عکس لازم دارد. یک عکس 5 مگاپیکسلی این دوربین، 1.5 مگابایت حافظه میگیرد پس نمیتوانید یک عکس با حداکثر رزولوشن را با ایمیل بفرستید.
کیفیت عکس این گوشی در مقایسه با دیگر 5 مگاپیکسلهای موجود در بازار بسیار خوب است. رنگ عکسها، راضیکننده بوده، کنتراست خوب و میزان نویز عکسها هم بسیار خوب است. علاوه بر اینها جزئیات عکس هم در مقایسه با دیگر دوربینهای 5 مگاپیکسل، از بهترینهاست.
ما همچنین این گوشی را با چارت رزولوشن خودمان آزمودیم و در اینجا میتوانید نتیجه را ببینید.
به صراحت میتوانیم بگوییم که دوربین 6700 از نظر وضوح جزئیات و الگوریتم کاهش نویز یک سر و گردن از N97 بالاتر است.
این گوشی ضبط ویدئو را با رزولوشن VGA و فرمت 15 فریم در ثانیه انجام میدهد. طول ویدئوکلیپهای 3GP به حافظه موجود روی گوشی محدود میشود. متاسفانه کیفیت ویدئو با خیرهکننده بودن فاصله بسیاری دارد که بیشتر این موضوع به علت کم بودن فریمها در حین ضبط است.
از آن طرف هم میتوان گفت که رنگها بسیار عالی هستند. همچنین اگر مایل باشید که با رزولوشن CIF کار کنید، آن وقت گوشی به شما اجازه ضبط 30 فریم در ثانیه را هم میدهد.
نوکیا 6700 برقراری ارتباط را هم به بهترین نحو ممکن انجام میدهد و تنها چیزی که باعث میشود این گوشی در این زمینه کامل نباشد نداشتن Wi-Fi است که البته در برخی کشورها حتی به بود و نبود آن توجه هم نمیشود.
HSDPA، 10 مگابیت در ثانیه و HSUPA، 2 مگابیت در ثانیه سرعت دارند که به زبان سادهتر یعنی خیلی خیلی سریع. البته این مشکل هم هست که این سرعت تنها در محیط آزمایشی قابل دستیبابی هستند و در محیط واقعی سرعت خیلی از این جمله تئوریک پایینتر است. اما با توجه به اینکه اپراتورها همواره شبکههایشان را به روز میکنند بهتر است گوشی ما آمادگی سرعت بالاتر را داشته باشد تا مجبور نشوید در آینده گوشی را به خاطر سرعت پایین این قابلیتها عوض کنید.
در رابطه با فرکانس هم در این گوشی چهار باند GSM و 3 باند 3G پشتیبانی میشود که این یعنی گوشی در همه دنیا کار میکند.
بلوتوث به همراه A2DP و ورودی Micro USB به عنوان شارژر جزو داراییهای گوشی هستند. ورودی Micro USB به عنوان جک صوتی هم کاربرد داشته و هدست گوشی هم یک تکه است. پس کسانی که بخواهند از هدست خودشان استفاده کنند در این قسمت ناامید میشوند.
در پایان اسلات کارت حافظه با پشتیبانی 16 گیگابایتی قرار دارد که برای انتقال دادهها سریعترین راه است.
نوکیا 6700 کلاسیک از مرورگر HTML بهره میگیرد که بر اساس Web Kit ساخته شده است. مرورگرهای زیر هم بر اساس Web Kit ساخته شدهاند: Safari شرکت Apple، Mobile Safari، Google Chrome، مرورگر پلتفرم آندروید و Palm.
این مرورگر به هیچ وجه شما را ناامید نمیکند چرا که کدهایش با بهترینها مشترک است.
البته مرورگر 6700 هنوز هم نواقصی دارد. سختافزار آن سریعتر کار میکند یا به عبارتی دیگر در نرمافزار آن بهینه سازی شده است. این یعنی بالا و پایین کردن صفحات وب نسبت به 6303 بسیار سریعتر است. فقط به اندازه iPhone از آن انتظار روان بودن نداشته باشید. در صورتی که بیش از یک ثانیه صفحه را بالا و پایین کنید یک نقشه کوچک از صفحه را در اختیارتان قرار میدهد که به شما اجازه میدهد با صفحه به راحتی کار کنید.
فلش در این مرورگر پشتیبانی نمیشود، البته نوعی پشتیبانی ابتدایی وجود دارد منتهی فقط بنرها را نمایش میدهد و نه ویدئوهای You Tube را. برای تماشای ویدئوهای فلش باید از نسخههای موبایل سایت و نمایش در مدیا پلیر استفاده کنید. کلا حس زیاد خوبی به کاربر دست نمیدهد. از آنجا که 6303 تنها EDGE را پشتیبانی میکرد میشد این نقطهضعف آن را نادیده گرفت اما از HSDPA با سرعت 10 مگابیت در ثانیه بیش از این انتظار میرفت.
عدم امکان کار در حالت Land Scape و جستجوی گوگل هم از دیگر نواقص مرورگر Web Kit است. مشکل نحوه نمایش فونتها هم مایه دق و عذابی میشود. در چشمان کاربر چرا که حتی زوم 75 درصد هم باعث ناخوانا شدن فونت میشود. با زوم 50 درصد هم که حتی عنوانها هم همین مشکل را پیدا میکنند.
Opera Mini به عنوان یک رسم قدیمی روی گوشی نصب است و علیرغم ارتقاهای صورت گرفته در مرورگر، هنوز جای خود را در گوشی حفظ کرده است. Opera Mini به این صورت کار میکند که صفحه وب روی سرورهای اپرا ارائه شده و سپس برای استفاده گوشی به فرمت سبکتری تبدیل میشود و عکسهای آن هم فشرده میشوند. از آنجا که این کار تا حدی کیفیت را ضایع میکند روی یک صفحه موبایل کوچکتر تفاوت آن را با دیگر مرورگرها حتی متوجه هم نمیشوید.
Organizer گوشی 6700 بسیار ارتقا یافته و برنامههای مدیریت زمان بسیاری به علاوه ویژگیهای خوب و یک اینترفیس کاربرپسند را ارائه کرده است. تقویم، حالتهای ماه، روز و هفته را در اختیار کاربر گذاشته و 5 رخداد را هم میتوان در آن تعریف کرد.
شروع هفته را میتوان شنبه، یکشنبه یا دوشنبه تعریف کرد. انواع رخدادها به این شرح هستند: یادآوری کننده، ملاقات، تماس، تولد و Memo.
علاوه بر آنچه گفته شد هرکدام از رخدادها، زمینههای خاص خود را دارند و در برخی از آنها میتوان هشدار ساعت را به عنوان یادآوری کننده به کار برد.
پس از این بخش مدیریت کارهایی که باید انجام شوند (To-Do) قرار دارد که شما را قادر میسازد کارها را در سه سطح ارجحیت تقسیم کنید. میتوان برای این کارها زنگ هشدار تعریف کرد و پس از انجام زنگ آن را غیرفعال کرد. همچنین میتوان آنها را با برنامه تقویم سینک کرد.
یادداشت هم میتوان نوشت که به 3000 حرف محدود است.
زنگ هشدار قابل تکرار است و زنگ هر روز هفته را که مایل باشید میتوانید خاموش کنید. حتی در صورتی که تلفن خاموش هم باشد زنگ هشدار کار میکند. همچنین پس از زنگ زدن میتوان زنگ هشدار را به تعویق انداخت.
دیگر کاربردهای Organizer شامل ضبط صدا با محدودیت 60 دقیقهای، کرونومتر و شمارش معکوس هم در این قسمت آماده به کارند. در آخر ماشینحساب نوکیا 6700 کلاسیک دو نسخه دارد یکی ساده و دیگری پیشرفته. یک ماشینحساب نگهدارنده حساب وام هم در گوشی تعبیه شده است.
تبدیلکننده واحد، پرکاربرد در اول لیست برنامههای متفرقه قرار دارد. این تبدیلکننده همه گزینههای تبدیل واحدها را ارائه داده و اگر اطلاعات کافی درباره نرخها به آن داده شود، تبدیل نرخهای روز را هم انجام میدهد.
برنامه دانلود هم همینجاست. این برنامه مستقیما با مرکز دانلود نوکیا ارتباط برقرار کرده و بسیاری از مطالب قابل دانلود را برای شما فراهم میکند که بسیاری از آنها مجانی هستند. نگران نباشید چرا که علیرغم اینکه این سرویس در Ovi ادغام شده بازهم کار میکند.
برنامه جستجو در ابتدا جستجوی گوگل را ارائه کرده است البته ممکن است با توجه به کشوری که در آن هستید جستجوگرهای دیگری هم در گوشی شما باشد.
Windows Messenger در نیازهای پیامرسانی سریع شما گنجانده شده است. در صورتی که این برنامه را دوست ندارید به راحتی میتوانید یک برنامه جایگزین آن را دانلود کنید.
دیگر برنامه خوب این قسمت، ساعت جهانی است که فهمیدن ساعت در هر محدوده زمانی تنها چند کلیک هزینه دارد.
شاید جالب باشد که در پوشه مجموعه برنامهها Face Book و My Space را بیابید. اما آنها هم مثل آیکن You Tube فقط لینکهایی هستند که نسخه موبایل سایت را لود میکنند.
همچنین برنامه Flickr هم به شما اجازه میدهد عکسهایتان را روی محبوبترین سایت تقسیم عکس ارائه کنید. برای این کار میتوانید اندازه عکس را در گوشی کم کنید. این برنامه کامل نیست اما مرورکردن عکسها در نسخه موبایل Flickr در مرورگر موجود است.
در بخش بعدی نگاهی به نقشههای Ovi خواهیم انداخت. Ovi Share به شما امکان میدهد که تصاویر، ویدئو و فایلهای صوتی را با دیگران تقسیم کنید. این نوع خدمات امروزه بسیار محبوب هستند و Ovi Share شیوه نوکیا در وارد شدن به این عرصه است. این خدمات مجانی بوده و شما به منبعی غیرمحدود دسترسی خواهید داشت. سپس از انجام یک فرآیند سریع ثبتنام، انتخاب و آپلود فایلها ساده خواهد بود.
این برنامه تقریبا محدود عمل میکند اگرچه در آن میتوانید آپلودهای خود و دوستانتان را مرور کنید. برای مرور معمولی اینترنت به یک مرورگر نیاز دارید. به یاد داشته باشید که حتی عکسهای 3 مگاپیکسل هم در پایان ماه میتوانند هزینه بالایی در اینترنت روی دست شما بگذارند. مخاطبهای Ovi دسترسی کاربر را به یکی از دیگر خدمات اینترنتی زمانبر ممکن میکند. مخاطبهای Ovi با دفترچه تلفن همکاری صمیمانهای دارد و به عنوان یک گزینه جدید کارکرده و اشتراک پیامرسانی سریع را هم در خود دارد. شما میتوانید کسانی را که در Ovi ثبتنام کردهاند را جستجو کنید و یا با استفاده از Gmail به هر کس دعوتنامه بفرستید چرا که مخاطبهای Ovi، GTalk و پیامرسانی سریع گوگل را هم پشتیبانی میکند.
با استفاده از این خدمات میتواند بلادرنگ با آن دسته مخاطبهایتان که در Ovi/Goolge Talk در حال کار هستند چت کرده، پیامهای وضعیت و حالت را تغییر داده و تمام کارهای شبکه اجتماعی را انجام دهد.
به علاوه شما میتوانید موقعیت GPS خود را با دیگران تقسیم کنید تا دوستانتان هر لحظه بدانند کجا هستند.
همه اینها موارد خوبی بود اما S40، مالتی تسکینگ را پشتیبانی نمیکند. و از آنجا که مخاطبهای Ovi بیشتر یک برنامه جاواست تا یک برنامه بومی، شما میتوانید بر تمام امیدهایتان برای رفتن از یک برنامه به برنامه دیگر یا باقی اینترفیس سرپوش بگذارید.
نوکیا برای این قضیه فکری کرده است، شما میتوانید وقتی که برنامه را بستید بازهم Online بمانید و هنگامی که پیامی میرسد با یک هشدار روی صفحه به شما اطلاع دهد. اگر گزینه پاسخ دادن را انتخاب کنید برنامه مخاطبها دوباره شروع به کار میکند.
صفحه اصلی یک هدیه دارد، شما میتوانید مخاطبین را روی آن قرار دهید که تعدادی از دوستان را به صورت Online نشان میدهد و حتی هنگام رسیدن پیام از آنها با یک هشدار صوتی شما را آگاه میکند.
گفتیم که نوکیا فکری برای این قضیه کرده است چون این راه حل تا یک راه حل کامل راه زیادی در پیش دارد. در صورتی که پیام بلند باشد شما تنها بخشی از آن را روی صفحه خواهید دید و خواندن تمام آن، نیازمند فعال کردن برنامه است که فقط یک کلیک هزینه دارد اما چند ثانیه طول میکشد تا مخاطبین شروع به کار کند. در صورتی که بخواهید یکی از مخاطبان را حذف کنید برنامه شروع به کار کرده و پس از تایید شما دوباره خود بخود بسته میشود. همه این کشمکشها بخاطر عدم وجود مالتیتسکینگ است.
نقشههای Ovi همان نقشههای نوکیا با برندی دیگر هستند. در نقشههای Ovi، نوکیا همه خدماتش را در یک برنامه قرار داده است. البته این برنامه بسیار ساده است و نمایش سه بعدی، نقشههای ماهوارهای، اطلاعات ترافیکی یا راهنماهای شهری وجود ندارد و فقط میتوانید آدرسها و راهها را از روی نقشه انتخاب کنید. در گوشی 6700 کلاسیک، GPS داخلی این نقشه را از حالت یک نقشه کاغذی الکترونیک شده خارج کرده و امکانات راهنمای صوتی، راهنمایی نقطه به نقطه را به زبانهای انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی، اسپانیایی، پرتغالی و روسی از پیش روی گوشی نصب است و بسیاری زبانهای دیگر را هم میتوان برای آن دانلود کرد.
نکته قابل توجه این است که این برنامه مجانی نیست و پس از استفاده مجانی از آن به مدت 3 ماه در صورت تمایل به استفاده بیشتر باید حق استفاده از آن را خریداری کنید.
با استفاده از برنامه Map Loader کامپیوتر میتوانید اطلاعات نقشه را روی کامپیوتر ذخیره کرده و برای استفاده بهینه از هزینه دادهها آن را ذخیره کنید.
الگوریتم طراحی مسیر را به راحتی میتوانید با تنظیمات موردعلاقهتان همسان کنید طوری که از تونلها، پلها و عوارضیها دوری کنید. میتوانید تنظیم کنید که مسیر کوتاهترین یا سریعترین باشد. از نقشه برای راهنمایی پیاده نمیتوان استفاده کرد. ذخیره مناطق در بخش Favorites هم امکان دارد. محتویات Favorites میتواند آیکنهای مختلفی داشته و توسط MMS هم فرستاده یا منتقل شود.
6700 کلاسیک حتی پس از چند دقیقه هم نتوانست روی یک ماهواره قفل کند پس ما از پشتیبانی A-GPS کمک گرفتیم.
5 بازی روی گوشی نصب است که از سریع و ساده در آنها هست تا سختتر. کلا بازیها میتوانند کمی از وقت شما را پر کنند.
اولین بازی Bounce tales است که یک بازی لذت بخش و کارتونی است و در این بازی یک توپ حرکت کرده و بالا و پایین میپرد و ماجراهایی دارد.
Brain Champ هم مجموعهای از معماهای ساده است مانند سوالات ساده ریاضی. شاید این معماها ساده باشند اما از آنجا که محدودیت زمانی وجود دارد، بازی رقابتی میشود.
Seasweeper هم نوعی از بازی مین یابی روی ویندوزکامپیوتر است که در آن صخرهها جای مین را گرفتهاند. در این بازی با راهنمایی کشتیها در بین آبهای خروشان به شما پول پرداخت میشود.
یک بازی کلاسیک هم هست که همان نسخه 3 بازی مار است. این بازی دارای حالتهای کلاسیک و ماجراجویانه است که تفاوت کمی با هم دارند و می-توان با بلوتوث آن را چندنفره هم انجام داد.
بازی Tomb Raider از بقیه بازیها جدیتر است. دنیای زیرزمینی که در آن باید معماهای سر راه را حل کنید.
در پایان باید بگوییم از لحظهای که درب جعبه آن را باز کردیم عاشق این گوشی شدیم. گوشی درست و حسابی و کارآمد. یک استیل کلاسیک که جذبه جالبی به گوشی میبخشد.
این گوشی، از لحاظ قیمت بسیار بهتر از 8800 Sirocco نوکیاست اما ازنظر ظاهر کاملا همسنگ آن است. ویژگیهای این گوشی در چنین اندازهای قابل تحسین است. علاوه بر همه این ویژگیها حس فلز محکم آن در دستان شما احساس قابل اطمینان بودن آن را القا میکند.
ویژگیهای این گوشی برای یک گوشی پرقابلیت خوب تعریف شدهاند. این گوشی با قابلیتهای پیامرسانی سریعش بیشتر به مخاطبین جوان گرایش دارد. از طرف دیگر به خاطر وجود راهنمای مسیر و ایمیل که به راحتی مورد استفاده قرار میگیرند افراد مسنتر را مخاطب خود قرار میدهد.
نبودن Wi-Fi کمی آزاردهنده هست اما محدودیت واقعی نبودن نمایشدهنده فایلهای document است که بدون آن استفاده از ایمیل گوشی برای استفادهی حرفهای ناقص میشود. این گوشی از جیب هر کس دربیاید، صاحبش میتواند سرش را بالا نگه دارد.
از سوی دیگر وصل کردن گوشی به لپتاپ به عنوان مودم، نرمافزار مخصوص یا هزینه اضافی غیر از هزینه دادههای جابجا شده ندارد. نمیتوان مطمئن بود که این یک ویژگی پر استفاده باشد اما راهاندازی آن به هیچ زمانی نیاز ندارد. حداقل ارزش آن را دارد که این موضوع را هم در ذهن داشته باشید.
اکنون بیایید بیشتر به رقبای این گوشی نگاهی بیندازیم.
اولین گزینه ارزانتر است. نوکیا 6303 کلاسیک که در آن قابلیتهای انتقال پرسرعت دادهها حذف شده و رزولوشن دوربین هم پایین است. نقشههای Ovi هم GPS داخلی ندارند. فقط این دو گوشی از نظر ظاهر به هم شبیهند و لا غیر.
سامسونگ S7220 Ultra b بیشتر قابلیتهای 6700 را دارد به علاوه نمایشدهنده فایلهای آفیس. اما نرمافزار هدایت مسیر را ندارد و به جای آن با نقشههای گوگل کار میکند.
با توجه به طراحی خاص S7220 به نظر میرسد که رقیب قدری برای گوشی باشد. دیگر گوشی سامسونگ که در بین گوشیهای مدگرایانه همیشه حضور دارد M7500 Emporio Armani است. تفاوت دو گوشی در قیافه است و به تفاوت در ویژگیهای آنها نمیپردازیم که از نظر قیافه هم به نظر ما 6700 بهتر است.
همه این موارد دست به دست هم میدهند تا این گوشی فروش خوبی داشته باشد مخصوصا برای کسانی که به سادگی وارد یک مغازه شده و یک گوشی میخرند. این گوشی با توجه به کیفیت عکسی که دارد طراحی شده تا دل شما را به دست آورده و به خرد شما نزدیک شود.
برچسبها: