Nokia 6303 Classic
بیشتر
نوکیا 6303 کلاسیک مثل ماشینی است که شما را از نقطه الف به نقطه ب بدون اتلاف وقت پشت چراغهای راهنمایی میرساند. این گوشی قابلیتهای خاص خود را دارد اگرچه در دنیای گوشی های 8 مگاپیکسلی جایگاهی ندارد.
در این بررسی میخوانیم که این گوشی اگرچه قابلیتهای گوشیهای هوشمند را ندارد اما در گروه خود، گوشی مناسب و معقولی است که نیازهای معمول و شاید بیشتر از معمول کاربر را مرتفع میکند.
- پشتیبانی از 3 باند GSM، GPRS و EDGE
- نمایشگر QVGA 2.2 اینچ با قدرت نمایش 16 میلیون رنگ و خوانایی در زیر نور آفتاب
- دروبین 3.2 مگاپیکسل با فوکوس اتوماتیک و فلاش LED
- ضبط تصویر با کیفیت VGA با سرعت 15 فریم در ثانیه
- صفحه ارتباطی کاربر S40، ویرایش ششم
- رادیو FM استریو با RDS
- بلوتوث با A2DP و ورودی Micro USB
- جایگاه کارت حافظه Micro SD با قابلیت ارتقا تا 4 گیگابایت
- سوکت هدفون 3.5 میلیمتری استاندارد
- بسته کامل نرمافزارهای ازپیش نصب شده غنی
- نقشههای Ovi و Ovi Share
- قاب فلزی بادوام و ظاهری بیضی شکل و زیبا
- باتری BL-5CT (باتری Li – Ion 1050mAh)
- فقدان 3G
- جایگاه کارت حافظه در زیر درب باتری تعبیه شده است
- کلید عکسبرداری جداگانه و مشخصی برای دوربین درنظر گرفته نشده است
- کیفیت زیر متوسط تصاویر عکس
- فقدان شمارهگیری هوشمند
- توانایی انجام چندکار به طور همزمان را ندارد
- مرورگر اسناد و مستندات آفیس را ندارد
با نگاه به 6303 بدون معطلی به یاد گوشی Slide 6600 و Fold 6600 میافتیم. بدون اغراق میتوان گفت که این گوشی بیضی شکل با بدنه فلزی قوی و امکانات خوبی که دارد، گوشی بسیار خوبی است.
در جعبه گوشی تمام موارد استانداردی که در گوشیهای دیگر هم هست، وجود دارد. از شارژر گوشی گرفته تا کابل داده، هدفونهای استریو به همراه کنترل جداشدنی، باتری 1050 میلی آمپر و راهنمای استفاده درون این جعبه وجود دارند.
امتیاز خوبی که 6303 دارد، کارت Micro SD 1 گیگابایت است. که همراه گوشی عرضه شده است.
اندازه این گوشی 11.7× 46.2× 108.8 میلیمتر با وزن 96 گرم میباشد. 6303 کلاسیک بسیار خوشدست است. نه خیلی بزرگ است نه خیلی کوچک به همین دلیل راحت در دست مینشیند و به راحتی هم در جیب جا میگیرد.
بدنه 6303 کلاسیک بسیار بادوام بوده و بسیار محکم و قابل اطمینان است.
خروجی صدای مخاطب در قسمت بالای گوشی تعبیه شده است که حسگر نوری هم درست در کنار آن قرار دارد. نمایشگر این گوشی در بین گوشی‑های نوکیا تقریبا بهترین است. هم از لحاظ کنتراست تصویر و هم از لحاظ شفاف و زنده بودن رنگها. در ضمن اینکه زاویه دید صفحه،گسترده نیز هست. این نمایشگر 2.2 اینچ که کیفیت QVGA دارد، قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ را داراست.
در زیر نمایشگر دو دکمه چند منظوره در دو طرف کلید چهارجهته به همراه کلیدهای قطع و وصل تماس دیده میشوند. در وسط این کلید چهارجهته یک کلید بزرگ تایید کار گذاشته شده که عملکرد همه آنها بسیار خوب و روان است و مسلما کاربر در استفاده از آنها مشکل نخواهد داشت.
بخش رویی قاب تا اندازهای به طرف داخل خمیدگی دارد که ردیف اول کلیدها را خیلی کم به سمت بالا آورده است. این مسئله موجب شده که کارکردن با این کلیدها تاحدی مشکل باشد. اما خیلی مسئله مهمی نیست که بشود آن را جدی گرفت.
کلیدهای ستاره و مربع کمی کوچکتر هستند و کار با آنها تاحدی مشکل است که به نظر میرسد قربانی طراحی گرد و منحنی گوشی شدهاند. با این حال ساختار محکم و قابل قبولی دارند.
نور پسزمینه آبی رنگ صفحهکلید چهرهای زیبا به 6303 بخشیده است که در تاریکی بیشتر خود را نشان میدهد.
قسمت بالای قاب گوشی تقریبا خالی از هرگونه امکاناتی است. گویی نوکیا شدیدا مصمم بوده است که همهچیز را در پایین گوشی جای دهد. تنها کلیدی که در قسمت بالای گوشی میبینید، کلید روشن /خاموش است که به اندازه کافی فرورفته و مخفی است که به طور ناگهان فشرده نشود و باعث خاموش شدن گوشی گردد.
سمت راست و چپ گوشی هم مطلب خاصی برای بیان ندارند. در سمت چپ گوشی اصلا هیچ موردی نیست ولی در سمت راست یک کلیدهای کنترل صدا کارگذاشته شده است.
در قسمت پایین 6303، میتوان ورودیهای اتصالات، پورت مخفی USB در زیر درپوش پلاستیکی، ورودی هدفون 3.5 میلیمتری سوکت شارژر و محل اتصال بند گوشی را مشاهده کرد. وقتی تمامی این پورتها و ورودیها در پایین است یعنی اینکه موقتی هدست را وصل کردی باید گوشی را سر و ته درون جیبتان بگذارید.
در پشت قاب 6303 کلاسیک هم یک فلاش LED درست زیر لنز دوربین3.2 مگاپیکسل، بلندگوی صدا و یک لوگوی چاپی نوکیا وجود دارد.
ایرادی که در اینجا به آن وارد است این که وقتی گوشی را به پشت روی سطح صاف قرار میدهید صدای گوشی کم میشود چون بلند گو ها در پشت گوشی قرار گرفته اند.
با درآوردن درب باتری، یک باتری 1050 میلی آمپر (BL.5CT) و جایگاه سیمکارت را ملاحظه خواهید نمود.
جایگاه کارت حافظه Micro SD نیز در زیر باتری است که البته نیاز نیست خیلی نگران باشید چون از کنار گوشی هم میتوان به آن دسترسی داشت.
قاب فلزی امتیاز بزرگی است برای گوشیهای تلفن همراه، اما نمیتوان به راحتی گفت که 6303 کلاسیک شیک و زیباست. قاب پشتی کلیدهای پلاستیکی آن، تاحدی رقاب با دیگر گوشیهای کلاس بالا را مشکل ساختهاند.
درضمن اینکه قاب فلزی طوری است که اثر انگشت روی آن باقی میماند.
اینترفیس 6303 کلاسیک نسخه 6 سری 40 است. اینترفیس این گوشی نیز همچون دیگر گوشیهای نوکیاست، تنها نوآوری این گوشی در این قسمت، آیکنهای منو و تغییرات جزئی پراکنده است. بیشترین تغییراتی که در این بخش نسبت به دیگر گوشیها صورت گرفته در قسمت سختافزاری است.
صفحه استندبای 6303 طوری تعریف شده که اطلاعاتی درمورد وضعیت گوشی را دراختیار کاربر قرار میدهد. ازجمله وضعیت آنتن، وضعیت شارژ باتری، آهنگ یا زنگ موبایل که آیا قطع است یا در وضعیت صدا قرار دارد و زمان.
با فشار دادن دکمه وسط کلیدهای چهارجهته به منوی اصلی میرسیم. کلیدهای چند منظوره را براساس سلیقه و نیاز خود میتوانید تعریف کنید. کلیدهای چهارجهته را هم میتوان به عنوان میانبر تعریف کرد. پیشفرض گوشی برای این کلید به این صورت است، سمت چپ صفحه پیغام جدید را باز میکند و سمت راست تقویم است. کاربر میتواند رنگ نوشتههای منوی اصلی را به دلخواه تغییر دهد.
یک مشخصه جالبی که اینجا قابل ذکر است این که وقتی گوشی قفل است، با فشار دادن کلید قطع تماس، ساعت و تاریخ روی صفحه نمایش داده میشود.
6303 کلاسیک، حالت استندبای فعال نیز دارد که شامل 4 بخش میباشد. کاربر میتواند بنا به دلخواهش این چهار بخش را یا جابجا کند یا ویرایش کند.
حالت معمول آن، این است که بالاترین قسمت آن را برای دسترسی سریع به برنامههای موردعلاقه و موردنیاز تعریف کنید. دومین قسمت نیز به نمایش رویدادهای امروز از تقویم میپردازد.
عملکرد اینترفیس بسیار سریع و دقیق است. به جز درمورد نقشه Ovi در بقیه جاها این صفحه اصلا کند یا مشکلدار نیست.
در 6303 کلاسیک 6 نوع پروفایل از قبل روی گوشی نصب شده است میتوان آنها را جوری تنظیم کرد که هرکدام در زمان معینی به حالت قبلی باز گردد. یکی از این حالتها، حالت پرواز است که تمام فرستنده و گیرندههای گوشی را خاموش میکند.
تنها ایرادی که میتوان به این صفحه ارتباطی گرفت این است که نمیتوان چند کار را باهم به طور همزمان انجام دهد. در صورتی که از مدتها قبل، سونیاریکسون این قابلیت را در تمام گوشیهای خود اجرا کرده بود اما متاسفانه با اینترفیس S40 نمیتوانید برنامه جاوا را کوچک کرده و بروید پیغام جدید رسیده به شما را بخوانید. یعنی وقتی موزیک گوشی میدهید، نمیتوانید به طور همزمان پیغام هم بنویسید و ارسال کنید.
بزرگترین تغییر اینترفیس S40 نسبت به نسخههای قبلی خود، مرورگر وب آن است. این مرورگر الهامگرفته از گوشیهای هوشمند قدیمیای است که مجهز به سیستمعامل سیمبین بودند.
یکی دیگر از تغییراتی که شاید زیاد به چشم نیاید، عملکرد آسانتر و سریعتر برنامههای جاوا است. با این تغییر خوب، کاربر راحتتر میتواند با برنامههای کاربردی آن کار کند.
سیستم پخش Flash Lite به نسخه 3 ارتقا یافته است و میتوان برنامههای آن را به عنوان بکراندهای ارگانیک هم استفاده کرد.
از دیگر مواردی که میتوان به آن اشاره کرد، ارتقا سیستم MMS به نسخه 1.3 ، پشتیبانی از حداکثر 600 کیلوبایت پیغام و پشتیبانی بهتر از قبل از فرمتهای WMV و WMA است.
رنگ پس زمینه منو را میتوان تغییر داد. همچنین میتوان برای صفحه مربوط به موزیک و رادیو هم تم موردعلاقه خود را تعریف کرد..
پیشفرض گوشی فقط 5 تم دارد که روی آن نصب است اما تمهای جدید بیشتری هم میتوان دانلود کرده و به آنها اضافه کرد. حتی از برنامههای Flash Lite هم میتوان به عنوان تم استفاده کرد.
دفترچه تلفن نوکیا 6303 کلاسیک قابلیت ذخیره 2000 شماره تماس را دارد که میتوان گفت بیشتر از حد معمول است. برای هرکدام از تماسها میتوان گزینههای مختلفی تعریف کرد که حداکثر این گزینه ها 5 عدد است.
در این دفترچه، اسم کوچک و اسم فامیل از هم جدا نوشته میشود.
کاربر قادر است برای هرکدام از شمارههای تماس یک زنگ و آهنگ مجزا تعیین کند. همچنین میتوان برای هرکدام از مخاطبین یک عکس یا ویدئو تعیین کرد که در هنگام زنگ خوردن روی صفحه ظاهر شود. عکسی که برای هرکدام از مخاطبین تعریف میکنیم د رهنگام ایجاد و دریافت تماس متفاوت است. در هنگام دریافت تماس، عکس مخاطب تمام صفحه را پر میکند اما در هنگام ایجاد تماس، عکسی کوچکتر روی صحفه ظاهر میشود.
لیست تماسها را میتوان به 3 صورت تماشا کرد: به صورت نرمال(اسم و فامیل) ، اسم و شماره یا اسم و عکس. در این گوشی میتوان شماره تماسهای سیمکارت را به صورت جداگانه از شمارههای موجود روی گوشی و همچنین به طور همزمان ملاحظه کرد.مخاطبان را میتوان به گروههای مختلف اضافه کرد.
اندازه فونت دفترچه تلفن هم قابل تغییر است. 6303 کلاسیک، 2 اندازه نرمال و بزرگ را برای فونت نوشتاری دفترچه تلفن تعیین نموده است. شماره های تماس مخاطبین را میتوان به صورت انفرادی یا گروهی در دفتر تلفن تعریف کرد.
نوکیا 6303 کلاسیک مجهز به شمارهگیری صوتی نیز هست که نیازی هم نیست از قبل صدایی ضبط شده باشد.
یک قابلیت جالب دیگر که در این بخش قابل اشاره است، برنامه Find-on-map است که آدرس مخاطب را روی نقشه Ovi نمایش میدهد.
لیست تماسهای برقرار شده، دریافت شده و تماسهای از دست رفته هم به صورت جداگانه و هم یک جا قابل دستیابی است. این لیست حداکثر تا 20 تماس را میتواند همراه با تاریخ و ساعت و طول مکالمه نمایش دهد.
کیفیت صدا و سیگنالهای دریافتی در نوکیا 6303 خالی از اشکال است. صدا کاملا بلند و شفاف است و مسلما کاربر در حین تماس هیچ مشکلی در این رابطه نخواهد داشت. این گوشی مجهز به شمارهگیری هوشمند نیست به همین دلیل با تایپ تدریجی شماره ، سیستم جستجوی گوشی فعال نمیشود . سیستم کاهش نویز نیز در این گوشی موجود است.
نوکیا 6303 تقریبا به همه انواع ارسال و دریافت پیام مجهز است. از پیام کوتاه گرفته تا MMS، ایمیل، پیامهای صوتی و فلش. SMS و MMS هردو از یک ادیتور مشابه استفاده میکنند و تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که از SMS به MMS بروید تا بتوانید فایلهای مالتی مدیا را ارسال نمایید. به محض فعال کردن ادیتور، صفحهای باز میشود که از شما میخواهد شماره تلفن موردنظر را وارد کنید هم میتوانید آن را تایپ کنید و هم از دفترچه تلفن آنرا پیدا کنید.
راحتترین راه، تعریف شمارههایی است که بیشتر از بقیه از آنها استفاده میکنید. یعنی اینکه آنها را در گروهی به نام شمارههای مورد علاقه ذخیره کنید تا برای ارسال پیام، همیشه در دسترستان باشد.
مزیت کار با این ویرایشگر، صرفهجویی در وقت است چون همه چیز به خوبی سازماندهی شده است. کافیست تنها چند حرف از شماره تماس مخاطب موردنظر را تایپ کنید تا خودش حدس بزند و بقیهاش را به صورت خودکار وارد کند. با تایپ هر حرف لیستی از مخاطبینی که با آن حروف تطابق دارند برای کاربر نمایش داده میشود و او میتواند به راحتی، هرکدام که مدنظرش است را انتخاب کند. این کار موجب صرفهجویی در وقت میشود و سرعت عمل کاربر را افزایش میدهد. این مساله هم در رابطه با شماره تلفن مخاطب صورت میگیرد هم آدرس پست الکترونیک او.
دیکشنری T9 و گزارش ارسال پیام به صورت خودکار فعال هستند و نیازی بر فعال کردن آنها نیست. حداکثر طول پیامهای ارسالی 100 کاراکتر است.
ارسال عکس، کارت تماس یا یک رویداد از تقویم از طریق MMS صورت میگیرد. اما پیامهای صوتی ویرایشگر مجزایی دارند که هم میتواند همان لحظه ضبط شود یا پیامهای ضبط شده قبلی را ارسال نماید.
سرویس ایمیل نوکیا 6303 کلاسیک تقریبا هم نیازهای کاربران را برآورده میکند. این سرویس با پرتکلهای POP3، SMTP و IMAP4 کار میکند و از اکانتهای چندگانه نیز پشتیبانی میکند. این سرویس همچنین از SSL هم پشتیبانی میکند که به موجب آن میتوان اکانت GMAIL را کنترل کرد.
ساختن یک سرویس ایمیل بسیار ساده است. فقط کافیست یک آدرس ایمیل بسازید و به آن کلمه رمز بدهید. همین. بقیه کارها را خود گوشی انجام میدهد.
گالری عکس 6303 کلاسیک تغییری نسبت به گوشیهای قبلی نوکیا ندارد. نحوه نمایش عکسها در این بخش به سه صورت است: فهرست کردن عکسها با جزئیات آنها، فهرست کردن آنها و نمایش آنها به صورت چرخشی. با انتخاب هر عکس میتوانید روی آن زوم کنید و جزئیاتش را با دقت بیشتر ببینید.
سیستم بزرگنمایی روی عکسها زیاد پرسرعت و خوب نیست مخصوصا در مورد عکسهای بزرگ که حجم بیشتری دارند. بزرگنمایی عکسها مرحله به مرحله صورت میگیرد که کمی وقتگیر است.
علاوه بر نمایش تمام صفحه عکسها، کاربر میتواند با ابزاری که در بخش ویرایش عکس وجود دارد، به ویرایش آنها بپردازد. اما متاسفانه ابزار این ویرایشگر بسیار محدود است به همین دلیل بسیاری از کاربران گوشی 6303 کلاسیک علاقهای برای ویرایش عسکهایشان با این گوشی ندارند.
در قسمت گالری عکسها میتوان آنها را به صورت اسلاید هم نمایش داد. این بخش گزینه جستجو نیز دارد که به کاربر کمک میکند راحتتر به دنبال فولدر موردنظر خود بگردد.
در کل این گالری مطلب چشمگیر و جالبی ندارد و امیدواریم که در آینده کمی تغییرات مثبت داشته باشد.
بدون شک بهترین بخش گوشی نوکیا 6303 کلاسیک، سیستم پخش موسیقی آن است. علاوه بر اینکه ظاهر زیبایی دارد از فرمتهای مختلفی هم پشتیبانی میکند. تم این بخش را میتوان متناسب با رنگ و تم بقیه بخشهای گوشی تغییر داد. این سیستم از فرمتهایی همچون AAC، AAC+، eAAC+، MP3، MP4، WMA، ARM-NB پشتیبانی میکند.
این گوشی مجهز به سیستم A2DP برای گوشی دادن به موسیقی از طریق هدفون های بلوتوث استریو میباشد.
برای سیستم پخش موزیک فقط یک تم وجود دارد البته به غیر از 5 تم دیگر گوشی که میتوانند پس زمینه و رنگ اینترفیس را تغییر دهند.
تعداد اکولایزرهایی که از قبل روی گوشی نصب شدهاند، 5 عدد میباشد اما کاربر میتواند به راحتی تعداد بیشتری از آنها را بسازد.
طبق معمول اکثر سیستمهای پخش، در هنگام پخش موسیقی، اسم آهنگ و نام خواننده آن روی صفحه ظاهر میشود. این اتفاق در مورد رادیو هم صادق است اما برای دانستن اطلاعات بیشتر باید روی گزینه بیشتر کلیک کنید.
نوکیا 6303 کلاسیک، ذاتا گوشیای نیست که برای موزیک و موسیقی ساخته شده باشد اما صدای خوبی دارد.
اینترفیس رادیو هم از لحاظ امکانات همانند بخش موزیک است. این بخش نیز گزینهای دارد به نام تنظیم تم که به کاربر اجازه میدهد اینترفیسی را که بیشتر دوست دارد انتخاب کند. رادیو FM نوکیا 6303، RDS هم دارد.
سیستم پخش ویدئوی نوکیا 6303 با فرمتهای 3GP و MP4 سازگاری دارد. فیلم ها را میتوان به صورت تمام صفحه هم تماشا کرد که در این حالت نیز قابلیت عقب و جلو بردن فیلم ممکن است. برای تماشای بهتر فیلم ها، میتوان گزینههای نمایش کلیدهای متغیر را پنهان کرد . نوکیا 6303 قابلیت نمایش فیلم های WMV را ندارد و فقط صدای آنها را پخش میکند.
دوربین نوکیا 6303 کلاسیک 3.2 مگاپیکسل است و وضوح تصویر عکسهای گرفته شده حداکثر 1536×2048 پیکسل میباشد. کارایی دوربین گوشیهای سری 40 تقریبا محدود است اما این دوربین بد نیست.
قابلیت تنظیم نور سفید، تنظیم کیفیت تصویر از کم به زیاد و افکتهای متفاوت از تنظیمات موجود در نوکیا 6303 میباشند.
عکسبرداری مداوم و عکسبرداری در دوحالت عمودی و افقی ... از دیگر قابلیتهای دوربین این گوشی است.
فلاش LED خیلی خوب عمل نمیکند و تنها درمورد سوژههایی که از نزدیک گرفته میشوند خوب است. ایراد دیگری که به آن وارد است نداشتن کلید اختصاصی دوربین یا همان شاتر است برای عکسبرداری باید از کلیدهای چهارجهته استفاده کرد. با یک بار فشار کوچک و کوتاه مدت کلید وسط، دوربین روی سوژه فوکوس میکند و با رها کردن کلید، عکس گرفته میشود. . یعنی وقتی فوکوس کردید، بلافاصله عکس هم گرفته میشود.
دوربین 6303 را نمیتوان در ردیف دوربینهای 3.2 مگاپیکسل قرار دارد. کیفیت عکسهای این دوربین بیشتر در رده متوسط قرار دارند تا بالا. کیفیت رنگها بد نیستند اما تا حدی غیر زنده هستند عکسها. یکی دیگر از ضعفهای عکسها دیده نشدن جزئیات تصویر است مخصوصا درمورد مناطق و صحنههای تیرهتر.
سرعت دوربین خیلی خوبی نیست و سرعت ذخیره عکسها هم متوسط است. درمورد ضبط تصویر و ویدئو، باید بدانید که کیفیت تصاویر VGA با سرعت 15 فریم در ثانیه است. طول مدت تصاویر بستگی به ظرفیت کارت حافظه دارد. کیفیت VGA چندان کیفیت خوبی نیست و نمیتوان ادعا کرد که تصاویر ضبط شده با این دوربین عالی و چشمگیر هستند. متاسفانه ویدئوهای ضبط شده با 6303 نویزهایی دارند که کاربر ناچار به قبول آنهاست.
اتصالات نوکیا 6303 گزینه جدید و تازهای ندارد. 3G هم دیگر قابلیت نوظهور و تازهای نیست. اما تقریبا به هرنوع اتصالاتی مجهز است. از EDGE گرفته تا GPRS و بلوتوث نسخه 2 که آنها بسیار خوب عمل میکنند.
ورودی کارت حافظه نیز دیگر گزینهای است که در اینجا باید به آن اشاره کرد . کارت حافظه راحتترین روش برای انتقال داده است اما جابه جایی این کارت در نوکیا 6303 تاحدی مشکل است.
مرورگر وب
نوکیا 6303 کلاسیک مجهز به یک مرورگر وب درونی به نام Web Kit است که برپایه HTML نوشته شده است. مرورگرهای سافاری اپل و موبایل نیز بر اساس Web Kit ساخته شدهاند. درست مثل گوگل کروم در گوگل آندروید و پالم. باید اعتراف کرد که نوکیا در این مورد عالی عمل کرده است.
این مرورگر بسیار بهتر از Opera Mini عمل میکند. اگرچه تاحدی باگ دارد اما بی اهمیت هستند و در اجرای برنامه تاثیر خاصی ندارند.
این مرورگر علاوه بر خوبیهایی که دارد، اشکالاتی نیز دارد که باید اشاره کرد و آن سرعت پایین گشتوگذار، عدم پشتیبانی از فلش و نمایش ندادن ویدئوهای یوتیوب است.
عدم نمایش تصاویر ویدئویی از طریق EDGE هم گزینهای است که باید به آن توجه داشت.
ایرادی که میتوان به این مرورگر در مقایسه اپرامینی گرفت عمکرد کند آن است. عملکرد Opera Mini به این صورت است که سرورهای اپرا را میگیرد و بعد آنها را در صفحههایی با حجم کمتر به گوشی میفرستد. این کار باعث میشود که حتی گوشیهای ضعیف هم همچون گوشیهای هوشمند و پرسرعت، بسیار خوب عمل کنند.
قابلیت مثبت دیگری که Opera دارد این است که عکسهای صفحه را فشرده میکند به همین دلیل هم سرعت انتقال سریعتر میشود و هم شارژ کمتری مصرف میشود. هردوی این نرمافزارها روی گوشی نصب هستند و میتوانید هرکدام را که دوست دارید انتخاب کنید.
سازمان بخش نوکیا 6303 خیلی ماهرانه ساخته شده است. این برنامه یک مدیریت زمان بسیار کارآمد با اینترفیس جذاب را به کاربر هدیه میکند. تقویم این سیستم، ماه، هفته و روز را به خوبی نمایش میدهد و 5 نوع رویداد در آن قابل تنظیم هستند.
روز اول هفته بنا بر دلخواه کاربر میتواند از روز یکشنبه یا شنبه باشد. 5 نوع رویداد ذکر شده هم شامل: یادآوری، قرار ملاقات، تماس، روز تولد یا یادداشتهای کوتاه است. هرکدام از این رخدادها، زمینههای خاص خود را دارند و حتی برای برخی از آنها میتوان زنگ اخبار هم تنظیم کرد که در تاریخ مشخصی واقعهای را به شما یادآوری میکند. حداکثر میزان حروف متون نوشتاری نیز 3 هزار حرف است.
زنگ اخبار یا همان آلارم را میتوان به صورت تکرارشونده هم تنظیم کرد. مثلا در طول تمام روزهای هفته در ساعت مشخصی فعال شود. این سیستم حتی وقتی گوشی خاموش است نیز عمل میکند. فاصله زمانی بین دو زنگ را نیز خود کاربر میتواند تنظیم کند.
گزینه قابل ذکر دیگر، سیستم ضبط صداست که تا 60 دقیقه ظرفیت دارد. ماشینحساب نوکیا 6303 هم به دو صورت پیشرفته و ابتدایی است.
اولین گزینه جالب توجهی که در این بخش باید به آن اشاره کرد، برنامه تبدیل واحدهاست. این برنامه تمام گزینههای تبدیلی را دارد. از اندازه و وزن گرفته تا تبدیل واحدهای ارزی و پولی کشورهای مختلف. حتی نرمافزاری وجود دارد که اندازه و سایز کفش و لباس را که در کشورهای مختلف متفاوت است، تبدیل میکند و این اندازهها شامل واحدهای همه کشورهای جهان است.
برای دانلود کردن هر برنامه، کاربر میتواند مستقیما به مرکز دانلود نوکیا رفته و موارد زیادی برنامه در آنجا پیدا کند که اکثر آنها رایگان و بدون هزینه هستند.
کاربر میتواند با استفاده از Ovi Maps و Ovi Share به آپلود عکس و فیلم بپردازد. البته این برنامه محدودیتهایی دارد. شما شخصا میتوانید آپلودهای خودتان و دوستانتان را ببینید. البته خوب است توجه داشته باشید که این گونه کارها ممکن است در آخر ماه با دیدن قبض موبایل شما را از کرده خود پشیمان کند.
صفحه اصلی نرم افزار جستجو گوگل میباشد. از مسنجر هم برای ارسال پیغامهای کوتاه و فوری میتوانید استفاده کنید.
نرمافزار قابل ذکر دیگر، ساعت جهانی است که باتوجه به موقعیت جغرافیایی قابل تغییر و تنظیم است.
نقشه Ovi یک علامت تجاری مخصوص نوکیاست. یعنی اینکه این نقشه فقط در گوشیهای نوکیا وجود دارد.
با اینکه نوکیا 6303 کلاسیک GPS ندارد، اما این نقشه به شما کمک خواهد کرد که مسیرتان را پیدا کنید. فقط هدایتگر صوتی ندارد! البته فراموش نکنید که مثل نقشه گوگل نمیتواند موقعیت شما را بر اساس Cell-ID مشخص کند. با دانلود نقشه روی کامپیوتر، میتوانید آن را از اینترنت گرفته و بعد با استفاده از کابل به گوشی منتقل کنید.
اگر برای گوشی یک GPS بلوتوث تهیه کنید میتوانید از مزیتهای GPS شامل مثل هدایت صوتی و لحظه به لحظه آن بهرهمند شوید.
ثبت موقعیت، دیگر گزینهای است که 6303 کلاسیک به آن مجهز است و کاربر میتواند یک موقعیت را در بخش مطالب موردعلاقه ذخیره کند یا آنها را از طریق MMS برای دوستان خود ارسال نماید.
نوکیا 6303 کلاسیک چهار بازی متنوع دارد که هر کاربری را میتواند برای مدتی سرگرم نماید. این چهار بازی شامل: Bounce، بازیهای فکری همچون پازلهای ساده، Simon Says و معادلات ابتدایی ریاضی است. City Bloxx یکی دیگر از این بازیهاست که کاربر را معتاد خود میکند. جدول سودوکو نیز چهارمین آنهاست که تقریبا برای همه آشناست.
همه گفتنیهای 6303 را در اینجا مطرح کردیم و قابلیتها، ضعف و نقاط قوت آن را با هم بررسی نمودیم. از نگاهی اجمالی، برای دوره آنها باید بگوییم اینترفیس خوبی دارد اما گاهی اذیت میکند و نمیتواند چندکار را با هم انجام دهد. اما مروگر وب این گوشی عالیست . 6303 یک گوشی متعادل و قابل قبول است.
اگر بخواهیم گوشی هایی در این محدوده قیمت و با این امکانات معرفی کنیم ، سونیاریکسون K770 سایبرشات هم مشخصات مشابهی دارد اما قیمتش ارزانتر است. دوربین 3.2 مگاپیکسل با فوکوس اتوماتیک و 3G هم دارد. اگر یک گوشی متالیک باریک مثل 6303 بخواهید، سونیاریکسون W980 یا حتی سامسونگ U800 با قیمت ارزانتر که هردو قابلیتهای مشابه با 6303 دارند گزینههای خوبی هستند. این گوشیها مجهز به HSDPA و دوربین 3.2 مگاپیکسل میباشند.
برچسبها: