Nokia 5130
بیشتر
هر کسی روزی به جایی میرسد که به دنبال یک گوشی خواهد گشت که علاوه بر ظاهر مناسب، قیمت آن هم پول خون نباشد. این گوشی یکی از درخشانترین و باهوشترین گوشیهای نوکیا با قیمت مناسب است که تا به حال عرضه شده است.
اگرچه این موبایل جوان و دلچسب، کار لپتاپ شما را نمیکند اما تمام آنچه را که یک گوشی باید داشته باشد را ارائه میدهد. ارائه حداقلها شاید آن چیزی نباشد که حرفهای ها به دنبال آن باشند اما به طور یقین همان چیزی است که بازار گوشی موبایل به دنبال آن است. فروش 13 میلیون دستگاه از این گوشی، گواهی است بر این ادعا.
همه توان مالی خرید N97 را ندارند و حتی نیازی هم به آن ندارند. آنچه که همه به آن نیاز دارند کارایی خوب گوشی و یا یک گوشی قابل اعتماد با قیمت کم میباشد.
- پشتیبانی از 4 باند GSM
- صفحهنمایش TFT دو اینچی با قابلیت نمایش 262هزار رنگ با رزولوشن QVGA
- طراحی براق و جالب و انتخاب مواد مناسب
- خروجی هدفون 5/3 میلیمتری
- بلوتوث استریو (A2DP)
- رادیو FM استریو به همراه RDS
- پخش 21 ساعت موزیک به صورت مداوم
- دوربین متوسط و کند بدون فلاش و فوکوس اتوماتیک
- ضبط ویدئویی QCIF(تنها به درد MMS میخورد)
- فاقد 3G
- فاقد بلندگوهای استریو
- فاقد شمارهگیری هوشمند
- فاقد قابلیت کار چند برنامه جاوا به صورت همزمان
- فاقد قابلیت نمایش فایلهای آفیس
- فاقد حالت پرواز(Flight Mode)
نوکیا 5130 Xpress Music شاید یک گوشی مناسب برای بازار باشد اما نکته برجستهای در آن وجود ندارد. از طرف دیگر این گوشی یکی از تولیدات ناچیز این شرکت بود که حقیقتا پول زیادی را برای شرکت به ارمغان آورد.
جعبه گوشی یکی از جمع و جورترین جعبههای گوشی است که تا بحال دیده شده است و این بدان معنا نیست که چیز زیادی در آن وجود ندارد.
کابل USB آن باریکترین کابلی است که ظرافت آن را نمیتوانید تصور کنید. چون طول کابل تنها چند سانتیمتر است. برای کار با آن گوشی باید مقابل درگاه ورودی USB باشد.
دیگر محتویات جعبه شامل یک شارژر، هندزفری یک تکه و یک کارت حافظه یک گیگابایتی Micro SD است. هیچ گونه تزئیناتی در آن وجود ندارد اما با توجه به قیمت، هرآنچه را که لازم دارید موجود است.
هنگامی که بار اول این گوشی را در دست گرفتیم آنچه به ذهن ما رسید این بود که چرا این گوشی مانند 6300 باریک نیست. اما در گوشیهای 6500 کلاسیک و 5310 این نکته بهنظر نمیرسید.
ابعاد گوشی 14.8 × 46.7 × 107.5 میلیمتر بوده و وزن آن هم 88 گرم است. این درحالی است که وزن 5310، 71 گرم میباشد.
پلاستیک براق روی این گوشی بسیار بهتر از گوشیهای دیگر مانند Xpress Music5310 میباشد. علاوه بر آن رنگ نقطه نقطه درب پشت گوشی و رنگهای درخشان روی کلیدهای موسیقی باعث جذابتر شدن آن شد و این موضوع را القا میکند که مخاطب آن جوانان هستند.
صفحه نمایش 2 اینچی در بالای گوشی قرار دارد. کیفیت صفحه نمایش گوشی قابل قبول و کنتراست و شفافیت آن مناسب است.
نور پسزمینه و کنتراست توسط کاربر قابل تنظیم نیستند. در منوی تنظیمات صفحه نمایش فقط میتوان عملکرد گوشی در حالت ذخیه باتری(Power Saving) را تنظیم نموده و همچنین یک محافظ صفحه نمایش متحرک را میتوان برای صفحه تنظیم کرد. تمام کاراییهای این گوشی در برابر هر نوری قابل دیدن است. تحت نور خورشید، رنگها کمرنگ میشوند. درست بالای صفحهنمایش، خروجی صدای مخاطب وجود دارد که جای خالی یک سنسور نور محیط حس میشود.
در سمت چپ صفحه گوشی کلیدهای خاص پخش موزیک وجود دارد که دارای چراغهای زیبایی هستند. کلیدهای مذکور خود در پهلوی گوشی قرار دارند و حضور این چراغها باعث میشود تا کلیدهای مربوطه زودتر پیدا شوند.
در اطراف کلید چهارجهته، چهار کلید قرار دارد که یادآور گوشیهای S40 است. دوتا از آنها کلیدهای تماس و رد تماس و دوتای دیگر کلیدهای کاربردهای دیگر هستند. لبهی کلید چهارجهته مسلما میتوانست از این هم ضخیمتر ساخته شود.
گردش در جلوی گوشی را با کیبورد به اتمام میرسانیم. یک کیبورد 12 کلیدی روی 5310 با کلیدهای متناسب و بزرگ. فضایی هم بین کلیدها وجود ندارد.
در قسمت بالایی گوشی درگاه شارژر، خروجی هدفون استاندارد 3.5 میلیمتری و پایه Micro USB قرار دارد و پایه USB آن با یک درب از گرد و خاک محفوظ مانده است.
در پهلوی سمت راست آن درگاه کارت Micro SD قرار دارد که ما تایید میکنیم که مشکلی با یک کارت 16 گیگابایتی نداشته باشد. ابتدا کمی طول کشید تا اسکن اولیه انجام شود اما پس از آن دیگر کار کردن با گوشی خوب و سریع بود.
دیگر کلیدی که اندازه مناسب داشته و استفاده از آن مشکلی ایجاد نمیکند، کلیدهای کاهش و افزایش صدا هستند.
پشت گوشی را دوربین بدون فلاش 2 مگاپیکسلی و بلندگو اشغال کردهاند. بلندگو در زیر یک قاب نقطه نقطه زیبا قرار دارد.
همانطور که میبینید قاب لنز دوربین گوشی از کیفیت خوبی برخوردار نیست که این امر باعث کاهش کنتراست در تصاویر دوربین میشود. در صورتیکه قاب پشت گوشی را بردارید این مسئله برطرف میشود. در زیر قاب پشت، باتری 1020 میلیآمپر BL-5C قرار دارد. گفته میشود که قابلیت 6 ساعت مکالمه یا 288 ساعت آماده به کار یا 21 ساعت حیرتانگیز پخش موسیقی، این گوشی را بین گوشیهای 5310 و 5220 Xpress Music قرار میدهد.
اگرچه قابلیت نگهداری شارژ این گوشی در مدت 3 روز تحت استفاده زیاد، تحسینبرانگیز است اما باید به خاطر داشته باشیم که نوکیا 5130 ویژگیهای باتری خوری مثل Wi-Fi و GPS را برای بلعیدن شارژ گوشی در اختیار ندارد.
در ساختار گوشی 5130 از پلاستیک مرغوب استفاده شده است و به قدر کافی مقاوم است. اگرچه استفاده یک هفتهای از یک گوشی، همهچیز را مشخص نمیکند اما این گوشی در طول زمان هم استخواندار بهنظر میرسد.
منوی اصلی 5130 کلاسیک دارای 4 حالت کلی مشاهده است که عبارتند از ماتریس آیکنها با برچسب یا بدون برچسب و لیستی از آیتم و نوارها.
همچنین مثل همیشه میتوانید از طریق میانبرهای روی کیبورد به هر منو دسترسی پیدا کنید. رنگ پسزمینه منو را درست مثل پسزمینه صفحه نمایش میتوان به آسانی با عوض کردن تم عوض کرد. منو بدون هیچگونه تاخیری کار میکند.
6 پروفایل از قبل روی نوکیا 5130 تعریف شدهاند. این پروفایلها عملا برای هر گونه شرایط ممکن که شما در آن قرار بگیرید پاسخگو هستند.
دست آخر اینکه متاسفانه حالت Flight Mode در این گوشی وجود ندارد تا بتوانید هنگام پرواز فرستنده و گیرنده آن را خاموش کرده و از آن تنها بهعنوان MP3 Player استفاده کنید. اگر قیمت آن را درنظر نگیریم این گوشی یک Xpress Music است و نداشتن این گزینه برای گوشی که معروف به پخش آهنگ است عجیب و غریب است.
دیگر تصمیمگیری عجیب در این گوشی برداشتن حالت فعال Stand by است.
تا آنجا که عقل ما قد میدهد این گوشی که نماینده S40 است، میان راهحلهای ارائه شده توسط دیگر شرکتها، بسیار فقیر است. نقشههای نوکیا که روی تمام گوشیهای S40 اخیر نصب میشود، مقداری از کاستیها را جبران میکند اما کافی نیست.
دفترچه تلفن 5130 برای 2000 مخاطب جای کافی دارد. طبق معمول انواع اطلاعات یک فرد را میتوان در فضای آن مخاطب ذخیره کرد اما تعداد شماره تماسهای هر فرد به 6 شماره محدود میشود. همچنین برای هر مخاطب میتوان زنگ و ویدئوی مخصوصی قرار داد.
مانند اکثر S40 ها انواع روشهای مشاهده لیست مخاطبین در این گوشی قرار دارد: لیست اسامی، اسم و شماره، اسم و عکس و میتوان مخاطبین سیمکارت، گوشی و یا هر دو را با هم نشان دهد.
فونت دفترچه تلفن نیز قابل تنظیم میباشد که این قسمت مورد استقبال خیلیها قرار خواهد گرفت. مخاطبین را میتوان در یک گروه دستهبندی کرد و از آن بهعنوان فیلتری برای تماسها استفاده کرد. دیگر کاربرد گوشی، شمارهگیری صوتی است و برای استفاده از آن لازم نیست از قبل چیزی روی گوشی ضبط شده باشد.
نگاهی دقیقتر به گوشی مشخص میکند که گزینه «Show on map» حذف شده است. اما مهم نیست. چرا که نقشههای نوکیا اصلا روی این گوشی نصب نشدهاند.
همانطور که احتمالا تا الان حدس زدهاید درمورد دریافت سیگنال و وضوح مکالمه این گوشی به هیچ وجه کوتاهی نشده است. صدای هر دو طرف خوب و رسا است و مشکلی در برقراری ارتباط وجود ندارد. قدرت لرزش ویبره گوشی متوسط است.
این گوشی مانند خیلی از گوشیهای S40 دیگر دارای تکنولوژی حذف صدای اضافه حین مکالمه است که به وسیله این تکنولوژی صداهای پسزمینه اضافی حین مکالمه حذف میشوند.
اگر امیدوار به داشتن شمارهگیر هوشمند هستید باید ناامیدتان کنم چون نیست.
نوکیا 5130، رتبه خوبی در آزمودن بلندگوی ما به دست آورد. صدای آن به طور چشمگیری بلندتر از 5310 است.
بخش تماسها (Call log) در نوکیا 5130 شامل تماسهای گرفته شده، تماسهای دریافتی و تماسهای ناموفق است که به صورت مجزا و با هم موجودند. هر یک از این زیرمجموعهها 20 تماس را با زمان و تاریخ و مدت مکالمه نگه میدارند.
چیزی در ساختار پیامرسانی تغییر نکرده و صادقانه بگوییم وقتی که همه چیز عالی است چرا باید آن را دستکاری کرد؟ این گوشی قابلیت ارسال و دریافت EMS، MMS، IM و E-mail را دارد. از آنجا که SMS و MMS از یک ویرایشگر استفاده میکنند، برای ایجاد یک MMS فقط کافیست به SMS یک عکس یا هرگونه محتویات مالتیمدیای دیگر افزوده شود.
تمام موارد در این ویرایشگر برنامهریزی شده و طوری سازماندهی شده است که عملا تا آنجا که ممکن است در وقت صرفهجویی شود. به محض اینکه شماره مربوطه وارد شود، با یک کلیک به حیطه پیام وارد میشوید، جایی که میتوانید تایپ کنید. حجم ارسال و دریافت در این بخش 600 کیلوبایت است.
بخش E-mail هم تمام نیازهای کاربر را برآورده میکند. این گوشی از پروتکلهای POP3، SMTP و IMAP پشتیبانی میکند.
حتی Push mail هم حمایت میشود. راهاندازی E-mail مثل آبخوردن است. فقط آدرس ایمیل خود را وارد کرده و اگر ایمیل شما مربوط به یکی از خدمات ایمیل عمومی و معمول باشد، گوشی باقی تنظیمات را خود به خود انجام میدهد.
روی گالری این گوشی هم کار خاصی انجام نشده است. افسوس که گالری این گوشی تغییری نکرده چرا که کسی عاشق گالری S40 نیست.
حافظه داخلی نوکیا 5130 Xpress Music، 30 مگابایت است که به وسیله کارت حافظه Micro SD، میتوان آن را تا 16 گیگابایت هم افزایش داد. اگرچه نوکیا ادعا میکند فقط 2 گیگابایت حافظه خارجی را پشتیبانی میکند. یک کارت حافظه 1 گیگابایت هم در جعبه آن وجود دارد.
گالری S40 را میتوان به سه طریق مشاهده کرد که عبارتند از 1- لیست و جزئیات، 2- لیست 3- ماتریس. به محض اینکه عکس را انتخاب کنید میتوانید روی آن زوم کرده تا جزئیات بیشتری را ببینید. زوم کردن خیلی سریع انجام نمیشود و امکان زوم زیاد برای از نزدیک دیدن یک عکس را به شما ارائه نمیدهد. راستش را بخواهید کمک چندانی نمیکند.
همچنین میتوان عکسها را به صورت تمامصفحه مشاهده کرد و میتوان توسط ویرایشگر خود گوشی آن را ویرایش کرد که در این قسمت گزینههای انتخابی زیادی وجود دارد. گزینهی نمایش یکی پس از دیگری عکسها هم وجود داد.
بدون شک، موزریک پلیر باید از مهمترین عملکردها در این گوشی باشد. جای تعجب دارد که نوکیا تلاش بسیاری برای بهتر شدن این قسمت نکرده است.
کلیدهای مخصوص موزیک که روی گوشی قرار دارند برای کنترل موزیکپلیر و رادیو FM به کار میروند. علاوه بر مدیریت تمامی کارهای معمول، این موزیکپلیر، موزیکها را بر اساس نام خواننده، آلبوم و نوع موسیقی دستهبندی میکند. میتوانید ظاهر پلیر را توسط تعداد زیادی از پوستهها عوض کنید.
7 اکولایزر هم در این قسمت وجود دارد و شما میتوانید 2 تای آنها را طبق سلیقه خود تنظیم کنید. همچنین میتوانید هدست موجود در جعبه گوشی را با یک جفت هدست دیگر تعویض کنید زیرا گوشی دارای سوکت 3.5 میلیمتری است.
طبیعتا پروفایل A2DP حمایت میشود و به شما اجازه میدهد که موسیقی را از طریق گوشی بلوتوثی استریو گوش کنید. 5 اکولایزر روی این گوشی وجود دارد که شما میتوانید به سادگی 2 تای آنها را طوری تنظیم کنید که با سلیقه شما جور باشند.
اگر از موزیک خسته شدید رادیو را امتحان کنید. رادیو دارای RDS است و میتوانید پسزمینه رادیو آن را با تم عوض کنید.
این گوشی بر خلاف 5310 رادیوی تصویری ندارد. (Visual Radio)
پخشکننده ویدئوی5130 با فرمتهای 3GP و MPEG4 سازگار است. ویدئوها را میتوان در حالت تمام صفحه نمایش داد و به جلو یا عقب برد. صفحه 2 اینچی برای تماشا کردن فیلم و لذت بردن از آن کافی نیست.
کیفیت صوتی این گوشی ما را تحت تاثیر قرار داد. برخلاف سادگی این گوشی، کیفیت صوتی آن بینظیر است. هر یک از بخشهای کیفیت صوتی این گوشی عالی هستند. اعداد و ارقام به دست آمده از آزمایش صوتی این گوشی کاملا شبیه Apple iPod Touch، نسل دوم است و ما همگی میدانیم که این معنا دارد. یعنی خیلی خوب.
این گوشی دارای یک دوربین 2 مگاپیکسلی با رزولوشن 1200×1600 است. هیچ فلاش یا فوکوس خودکاری ندارد. البته برای این گونه گوشیها که تاکید بر موسیقی آنها شده است دوربین یک مکمل است.
تنظیمات دوربین سریهای 40 کاملا محدودند اما هنوز هم برای عکاسی معقولند. آنها دارای تنظیم رنگ سفید، سه سطح کیفی که از مقدماتی تا حرفهای زیاد میشوند و جلوههای ویژهی متفاوت هستند.
نبود فلاش باعث میشود که در شب عکاسی غیرممکن شود. فوکوس ثابت آن هر گونه تلاشی برای گرفتن یک Close up را ناکام گذارده و نداشتن پوشش روی لنز باعث خط افتادن روی شیشه آن میشود.
کیفیت عکس به خاطر زیاد بودن میزان نویز خوب نبوده و رد پای تیز شدن گوشهها به مقدار بیش از حد هم دیده میشود.
امکانات ارتباطی گوشی را میتوانید از قیمت آن حدس بزنید. این گوشی از GPRS و EDGE برای انتقال داده استفاده میکند. بلوتوث نسخه2 به همراه پروفایل A2DP هم از دیگر امکانات ارتباطی این گوشی است.
ارتباط USB هم کامل و جامع است. به محض اینکه کابل را به کامپیوتر وصل کنید میتوانید به اطلاعات روی کارت حافظه و حافظه داخلی دسترسی داشته باشید.
در آخر درگاه ورودی کارت SD که گاها بهترین راه انتقال اطلاعات است هم موجود است و این بار زیر باتری پنهان نشده است. پس میتوانید به راحتی کارت را خارج و وارد کنید.
Opera Mini تنها برنامه نصب شده روی این گوشی برای مرور صفحات وب است و میتوان آن را روی اکثر S40 های اخیر مشاهده کرد. وبگردی با این نرمافزار عالی است و عامل قابل تشکر در اینجا فشرده کننده تصاویر است که میزان هزینه دادههای اینترنت را کاهش میدهد.
تقویم هم هیچ نوآوری خاصی ارائه نکرده است و البته نیازی هم نبوده. 5 نوع رخداد در اینجا وجود دارد: 1- یادآوری 2- ملاقات 3- تماس 4- تولد 5- یادداشت که هرکدام از اینها گزینههای انتخابی بسیاری دارند که میتوان آنها را تنظیم کرد.
علاوه بر آن، لیست کارهایی که باید انجام شوند وجود دارد که در آن میتوانید کارها را بر حسب 3 اولویت تقسیمبندی کنید. همچنین میتوان یک زنگ یادآوری کننده برای آنها گذاشت و پس از انجام شدن آنها را حذف کرد. این لیست را به آسانی میتوان با تقویم Sync کرد. درضمن میتوان یادداشت هم در این قسمت ذخیره کرد و طول هر کدام نباید بیش از 3000 حرف باشد.
زنگ ساعت قابل تکرار هم وجود دارد که حتی وقتی که گوشی خاموش باشد هم کار میکند. همچنین میتوانید گزینه Snooze را هم در آن تنظیم کنید.
تعدادی برنامه از قبل نصب شده جاوا هم روی گوشی قرار دارند. تنها ایراد در این زمینه فقدان یک برنامه برای خواندن فایلهای آفیس است.
گزینه جستجو در وب دسترسی سریع شما به جستجوی یاهو را امکانپذیر میکند. پس از مشخص کردن کشوری که در آن هستید میتوانید جستجو برای عکس و دیگر مطالب را شروع کنید. در سایت Nokia.com میتوانید در زمینه جستجو بیشتر بدانید.
از طریق بلوتوث هم میتوانید دیگر گوشیهای در مجاورت را جستجو کرده و اطلاعات را با آنها تقسیم کنید. تنها به قیمت چند کلیک میتوانید از ساعت جهانی استفاده کرده و ساعت دقیق را در هر جای دنیا ببینید.
Ovi هم که جدیدا در گوشیهای نوکیا ارائه میشود در نوکیا 5130 موجود است.
این گوشی به صورت پیشفرض 3 بازی دارد با نامهای Snake III، Rally 3D و Bounce Tales.
نوکیا 5130 Xpress Music، کوچک و ارزان قیمت است و ویژگیهای بیش از قیمتی را که شما برای آن میپردازید دارد. کاستیهای این گوشی را نمیتوان نادیده گرفت اما کار موزیک آن حرف ندارد.
اگر نوکیا روی اینترفیس کاربری این گوشی بیشتر کار کرده بود بسیار بهتر از الان میشد. در چایان این گوشی در کاراییهای اولیه و موسیقی عالی است و ارزش پولی را که بابت آن پرداخته میشود دارد. متاسفانه ساختار منوی S40 به کار رفته در گوشی 5130 کاملا از مد افتاده است و این در حالی است که رقبا به شدت در این زمینه کار میکنند.
برچسبها: