Nokia 6220 Classic
بیشتر
میتوان 6220 نوکیا را فقط یک 5 مگاپیکسلی دیگر در میان گوشیهای 5 مگاپیکسلی بازار دانست که البته یک گوشی هوشمند با امکانات بسیار خوب است.
- صفحه نمایش 2.2 اینچی با رزولوشن QVGA و قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
- سیستم عامل سیمبین 9.3 سری 60 با اینترفیس 3.2
- پردازنده 369 ARM 11 مگاهرتزی و حافظه RAM 128 مگابایتی
- دوربین 5 مگاپیکسلی با فلاش زنون و درپوش لنز
- پشتیبانی از 3G و HSDPA
- پشتیبانی از چهار باند GSM
- GPS داخلی به همراه A-GPS
- ساختار جمع و جور و سبک
- 120 مگابایت حافظه برای کاربر
- اسلات کارت حافظه Micro SD با قابلیت ارتقا تا 8 گیگابایت
- رادیو FM با RDS
- خروجی TV
- امکان مشاهده فایلهای آفیس
- اتصال USB و بلوتوث نسخه 2.0
- نرم افزار Nokia Maps
- عدم وجود Wi-Fi
- فلاش زنون درپایین لنز قرار گرفته است
- دکمه نامناسب شاتر دوربین
- ساختار نامرغوب صفحه کلید
نوکیا 6220 Classic یک اسمارت فون سیمبین است که تمرکز خاصی روی قابلیت عکسبرداری یا فیلمبرداری دارد و از این لحاظ نیز امکانات و قابلیتهای فوقالعاده خوبی دارد. مهمترین نقص این گوشی که باعث میشود در مقایسه با برخی گوشیها مثل N82 کم بیاورد، نبود Wi-Fi است. میتوان این گوشی را با G900 سونی اریکسون مقایسه کرد که دارای WLAN و صفحه نمایش 2.4اینچی میباشد، اما فلاش زنون ندارد. همچنین G810 سامسونگ یک رقیب دیگر این گوشی است که در سال 2008 بهترین گوشی جهت عکسبرداری شناخته شده اما دارای FP1 است.
برخلاف دیگر بستهبندیهای نوکیا این گوشی دارای جعبه پهن و باریکی است. در این جعبه کلیه لوازم جانبی مورد نیاز مثل کابل خروجی TV و کابل USB، شارژر DC، هندزفری، کارت حافظه 1 گیگابایتی و راهنمای کاربر وجود دارد.
ابعاد 6220 کلاسیک 15×47×108 میلیمتر و وزن آن 90 گرم است. با اینکه جزو باریکترین وسبکترین گوشیها نیست اما در میان اسمارتفونها از ساختار بسیار خوب و جمع وجوری برخوردار است. از لحاظ ظاهری این گوشی بسیار شبیه به 6210 Navigator است و با وجود پانل جلویی پلاستیکی در آنها، نمیتوان گفت دارای طراحی زیبا و شیکی هستند. خوشبختانه برای پانل پشت گوشی از مواد مناسب و ضد جذب اثر انگشت استفاده شده است.در بالای صفحه نمایش، دوربین دوم جهت مکالمات ویدئویی و سنسور نور قرار گرفته است.
کناره سمت چپ گوشی از بالا به پایین شامل چراغ نشانگر GPS، دکمه My Own و اسلات کارت Micro SD است. چراغ نشانگر GPS نشاندهنده وضعیت کنونی GPS است که در هنگام جستجوی ماهواره چشمک زده و هنگام یافتن ماهواره و سیگنالها ثابت میشود. دکمه My Own بطور پیش فرض به برنامه Maps اختصاص یافته است اما میتوان آن را به هر برنامه دلخواه دیگری نسبت داد.
کناره سمت راست گوشی شامل دکمه تنظیم ولوم و دکمه مخصوص دوربین است که با فشار کوچکی عکس میگیرد.
بالای گوشی محل قرار گیری بلندگوی گوشی و دکمه ON/OFF(و یا تغییر پروفایل) است.
درکناره زیرین گوشی نیز اسلات Micro USB، شارژر و جک صوتی 2.5 میلیمتری است.
لنز دوربین 5مگاپیکسلی به همراه فلاش زنون و درپوش لنز در پشت گوشی قرار دارد. با باز کردن درب باتری میتوان باتری لیتیومی مدل BP-5M با ظرفیت 900 mAh را مشاهده کرد که قابلیت 250 ساعت ماندگاری در حالت آماده به کار و 3.5 ساعت مکالمه مداوم را دارد.
خوشبختانه یکی از بهترین قسمتهای گوشیهای نوکیا صفحه نمایش آنهاست. 6220 نیز دارای صفحه نمایش QVGA 2.2 اینچی با کیفیت پخش تصویر فوقالعاده خوب است. این صفحه نمایش در زیر نور مستقیم نیز خوانایی خود را حفظ میکند. تنها نکته قابل توجه در اینجا سایز نسبتاً کوچک صفحه نمایش است که نسبت به امکانات خاص آن مثل GPS بهتر بود سایز بزرگتری برای آن درنظر گرفته میشد.
یکی از بزرگترین معایب این گوشی همین صفحه کلید سطح پایین و کم قابلیت است که نه تنها ساختار و طراحی مناسبی ندارد بلکه از مواد سطح پایینی در ساخت آن استفاده شده و اثر انگشت و گرد و غبار را جذب میکند. تایپ با این صفحه به دلیل ساختار نامناسب دکمهها بسیار دشوار است و مطمئناً در هنگام تایپ خطا رخ خواهد داد.
با 6220 Classic هیچ مشکلی در زمینه دریافت سیگنال در هنگام برقراری تماس وجود ندارد و کیفیت و وضوح صدای هنگام مکالمه نیز بسیار خوب است. همچنین قدرت ویبره گوشی و صدای زنگ آن نیز از قدرت کافی برخوردار است. در جدول زیر میتوانید مقایسه جند گوشی را در این زمینه ببینید.
6220 Classic از سیستم عامل سیمبین 9.3 به همراه نسخه سوم اینترفیس سری 60 برخوردار بوده و نیز Feature Pack2 بطور پیشفرض روی آن نصب شده است و البته امکانات گرافیکی بیشتری مثل افکتهای مختلف دارد.
یکی از مهمترین بخشهای این اینترفیس صفحه نمایش فعال در حالت استندبای است که به راحتی میتوان میانبرهای موردنیاز به پرکاربردترین برنامهها را در اینجا قرار داد. همچنین امکان تغییر دو کلید چندمنظوره زیر صفحه نمایش نیز وجود دارد.
پردازنده با سرعت 369 مگاهرتز و حافظه RAM با حافظه 128 مگابایت نقش مهمی در کارایی گوشی و پاسخگویی سیستم عامل دارند. حافظه داخلی این گوشی 108 مگابایت است که نسبتاً مناسب به نظر میرسد. همچنین یک کارت حافظه 1 گیگابایتی به همراه این گوشی عرضه میشود که میتوان آن را تا 8 گیگابایت ارتقا داد. مثل بسیاری از گوشیهای نوکیا این گوشی نیز دارای سیستم تشخیص صدای داخلی است که میتوان از این طریق فرمانهای صوتی را در گوشی اجرا کرد. همچنین برنامهای جهت خواندن پیامها نیز وجود دارد که با نگه داشتن دکمه انتخاب سمت چپ گوشی فعال میشود.
برای منوی اصلی گوشی 4 حالت نمایش مختلف وجود دارد که 2 حالت عادی آن لیستی و شبکهای 4×3 هستند و دوحالت دیگر V-Shape سه بعدی و حالت فمیباشند. امکان تنظیم و تغییر فونت نوشتههای منوها نیز وجود دارد.
6220 دارای دفترچه تلفن نسبتاً نامحدود است که میتوان از کل حافظه داخلی گوشی جهت ذخیره شمارهها استفاده کرد. امکان مرتب سازی مخاطبان بر اساس اسم و فامیل وجود دارد. مثل همیشه امکان ذخیره اطلاعات مختلف برای هر مخاطب و نیز تخصیص تصویر یا فیلم یا زنگ مورد نظر وجود دارد. برنامه Call log در بخش تماسها 20 تماس آخر از هر نوع را در تبهای جداگانه نمایش میدهد و از طریق دکمه Call میتوان به این بخش وارد شد. اما برنامه log که در منوی اصلی وجود دارد، لیست کامل ارتباطات شبکهای برای 30 روز آخر را با جزئیات نشان میدهد.
6220 جزو گوشیهای سیمبین نوکیاست. پس در مورد امکانات موجود در بخش ارسال پیام شکی وجود ندارد و به راحتی میتوان روی توانمندی گوشی در این بخش حساب کرد. انواع استاندارد پیامها اعم از SMS، MMS و ایمیل توسط این گوشی پشتیبانی میشود که 2 مورد اول اول از یک ویرایشگر یکسان استفاده میکنند و برای تبدیل SMS به MMS کافیست یک فایل مولتی مدیا به پیام ضمیمه شود. امکان فعال کردن و دریافت Delivery Report وجود دارد که در این صورت Reportهای دریافت شده در فولدر مخصوصشان ذخیره میشوند. کلاینت ایمیل این گوشی نیز مانند دیگر گوشیهای سیمبین است و تنظیمات بسیار سادهای دارد.
6220 Classic از فرمتهای صوتی زیادی مثل MP3، AAC، AAC+ و WMA پشتیبانی میکند. پس از انتقال فایلهای صوتی از طریق کابل USB به گوشی، به صورت اتوماتیک فایلها اسکن میشوند و موزیکها به بخش Music Player اضافه میشوند. امکان مرتب سازی فایلها بر اساس آلبوم، ژانر و ... وجود دارد. این بخش امکاناتی نظیر equalizer و نیز visualization نیز دارد. میتوان پخش موزیک را در پسزمینه اجرا کرد.
کیفیت پخش صدای 6220 نسبتاً خوب است و از لحاظ حذف نویز و پخش استریو نیز در حد خوبی قرار دارد.
6220 دارای یک پخشکننده Real Player جهت پخش فیلم است. فیلمها را میتوان بهصورت عمودی یا افقی (تمام صفحه) دید. کیفیت بالای صفحه نمای باعث میشود تا کیفیت پخش فیلم نیز خوب باشد.
اینترفیس رادیو FM این گوشی بسیار زیبا و ساده است. امکان اسکن اتوماتیک ایستگاههای رادیویی وجود دارد. همچنین از Visual Radio و RDS هم پشتیبانی میکند.
با اینکه گالری تصاویر این گوشی FP2 است اما بسیاری از ویژگیهای جالب گوشیهای سری N را ندارد. مثلاً نمایش سه بعدی لیست عکسها و یا امکان Slide Show قابل تنظیم در اینجا وجود ندارد. تمام عکسها در حالت land scape (افقی) نمایش داده میشوند و تا 8 برابر میتوان روی آنها زوم کرد.
ماکزیمم رزولوشن عکسهای این دوربین 5 مگاپیکسلی، 1944×2592 پیکسل است. از دیگر امکانات این بخش فوکوس اتوماتیک، درپوش لنز، فلاش زنون و یک چراغ AF مخصوص میباشد. تنها نکته منفی این بخش قرارگیری فلاش دوربین در زیر لنز است که در عکسهای پرتره نور سیاهی ایجاد میکند. در اینترفیس دوربین کنترلها و تنظیمات لازم از طریق منویی که از کناره باز میشود قابل انجام است که کلیه تنظیمات معمول که در اکثر گوشیها وجود دارد مثل تنظیم نور، افکت، کیفیت عکس، سایز عکس و ... در اینجا دیده میشود. با استفاده از GPS داخلی گوشی امکان GEO Tagging یا ثبت و نگهداری اطلاعات محل جغرافیایی عکسبرداری نیز فراهم شده است.
در هنگام ضبط فیلم، این گوشی دارای رزولوشن VGA و سرعت 30 فریم در ثانیه است که با این حساب کیفیت فیلمهای آن فوقالعاده خوب و DVDمانند است. فرمت فیلمها MPEG4 است. و کلیه تنظیمات مورد نیاز شبیه به تنظیمات عکسبرداری وجود دارد.
یکی از مهمترین بخشهای اسمارتفونها قابلیتهای ارتباطی آنها است. 6220 از لحاظ امکانات ارتباطی شبکهای از 4 باند GSM پشتیبانی کرده و دارای 3G و HSDPA جهت ارتباطات اینترنتی پرسرعت میباشد. همچنین USB و بلوتوث نسخه 2.0 با پشتیبانی از پروفایل A2DP در این گوشی وجود دارد.
یکی دیگر از کمبودهای اصلی این گوشی عدم وجود Wi-Fi است که در دنیای امروزی نداشتن این امکان یک ضعف بزرگ برای گوشی به حساب میآید.
مرور صفحات وب و گشت و گذار در اینترنت توسط مرورگر وب این گوشی فوقالعاده ساده وجذاب است. پردازش صفحات به خوبی صورت گرفته و وجود یک پوینتر موس جهت کار با صفحات وب بسیار ساده است. یک نقشه کوچک نشاندهنده موقعیت قرار گیری در صفحات بزرگ در کناره صفحه فعال است. این مرورگر از پخش فایلهای Flash و Java پشتیبانی میکند.
برنامههای مدیریتی و کاربردی در این بخش عبارتند از تقویم، Alarm، Task و Note و ... . همچنین از مهمترین امکانات این بخش امکان نمایش فایلهای آفیس word، excel، power point و PDF میباشد. برنامه Zip Manager نیز جهت فشردهسازی فایلها یا خارج کردن آنها از حالت فشرده استفاده میشود.
از دیگر میانبرهای این بخش تبدیلکننده واحد، ماشین حساب و ضبط صوت میباشد.
6220 دارای یک GPS داخلی به همراه A-GPS است. این GPS با برنامه Nokia Maps کار میکند که از این طریق میتوان مشخصات مسیرها و جهت یابی را انجام داد. همچنین از این برنامه میتوان جهت دیدن مسیرها، مشخصات راهها، مشخصات مکانهای مختلف، پیادهرو ها و ... استفاده کرد. در کل میتوان گفت کارایی این برنامه مناسب و راحت است.
6220 دارای یک بازی Marble از پیش نصب شده است اما میتوان بازیهای بیشتری را از طریق اینترنت دانلود کرد.
در کل میتوان گفت 6220 نسبت به قیمتی که دارد از کاراییهای خوب و مناسبی برخوردار است. ازجمله نقاط قوت این گوشی امکانات فوقالعاده دوربین جهت عکس برداری و فیلمبرداری است. همچنین 6220 یک اسمارت فون با اینترفیس سری 60 و دارای FP2 است. در کنار طراحی ظاهری نه چندان شیک و زیبا عدم وجود Wi-Fi در این گوشی که یک اسمارتفون در بازار میباشد یک ضعف نسبتاً بزرگ است.
برچسبها: