Nokia E51
بیشتر
نوکیا دامنۀ گسترده ای از محصولات سری E ارائه کرده است.هر یک از این مدل ها دارای طراحی متفاوتی هستند . اما تمامی آنها دارای سیستم عامل Symbian S60می باشند. مدل E51 دارای ابعادی مناسب، قابلیت برقراری ارتباط قوی، صفحه کلیدی راحت و طراحی زیبا می باشد.
- پشتیبانی از 4 باند GSM به همراه EDGE و GPRS
- سرویس Wi-Fi و VOIP
- سیستم عامل Symbianو اینترفیس S60 نسخۀ سوم به همراه Feature pack 1
- ضخامت 12میلی متری ،
- 130مگابایت حافظه داخلی قابل افزایش تا4GB مجهز به کارت Micro SD
- صفحه کلید مناسب و راحت.
- بلوتوث نسخۀ 2مجهز به سیستم A2DPو اینفرارد.
- کلیدهای جدید مخصوص سیستم عامل سیمبین
- سرعت بالا درمنوها .
- دوربین 2مگا پیکسل بدون قابلیت فوکوس اتوماتیک و فلاش
- کاربری دشوار دکمه های volume، power و ضبط صوت.
- منوهای پیش پا افتاده
- فاقد ویرایش فایل های آفیس
- عدم شارژ شدن دستگاه حین اتصال به USB
- شماره گیری صوتی تنها برای اسمهای انگلیسی ممکن می باشد.
رنگ درخشان و خطوط واضح E51 آن را به گوشی مناسب برای افراد شاغل وکاسب تبدیل ساخته است.E51 از نظر ظاهری شباهات فراوانی با E50 دارد.اما از نظر کارایی و قابلیت از E50 بالاتر می باشد . ابعاد آن 12 × 46 ×8 /114 میلیمتر می باشد و نازکترین عضو سری E می باشد . وزن گوشی 100 گرم است . کیفیت ساخت آن قابل ستایش است. تنها ایرادی که به چشم می آید باقی ماندن اثر انگشت روی قاب پشت گوشی می باشد.
مانند سایر گوشی های نوکیا محتویات جعبه خریداری شده این گوشی آن شامل یک عدد شارژر 5- AC کابل اتصال USB، هدست مدل ( HS-47 ) می باشد. همچنین راهنمای خریدار و باتری( Li – lon ( BP-6MT با توان 1050 میلی آمپر بر ساعت در آن قرار گرفته است.
سنسور نور پیرامون و خروجی صدا در بالای قاب قرار گرفته و در زیر آنها صفحه نمایش TFT به سایز 2 اینچ و رزولوشن 320 × 240 پیکسل با قابلیت نمایش 16میلیون رنگ قرار گرفته است.
دکمه های کنترل با آرایش منظم در زیر صفحه نمایش قرار گرفته اند. دکمه های کنترل و دکمه های 4 جهته شامل دکمۀ بزرگ مکان نما، دکمه های چند منظوره، دکمۀ منو، دکمۀ تقویم، دکمۀ دفترچه تلفن ،دکمه پیامها و دکمۀ شماره گیری و پایان مکالمات می باشد.
درست در زیر دکمۀ 4 جهته دکمۀ C یا پاک کن قرار گرفته .سایز دکمه ها ی کنترل به قدر کافی بزرگ و مناسب می باشد و امکان هر گونه خطای احتمالی را از بین می برد.
ترکیب وچیدمان صفحه کلید بسیار خوب و ستونی می باشد. سنسور نور پیرامون نیز عملکرد حقیقی دارد تنها گاهی اوقات نور زیر صفحه کلید را بی موقع فعال می کند.
نور سفید صفحه کلید بسیار خوشایند است . صفحه نمایش بطور معمول درخشان و روشن است. امکان خواندن صفحه نمایش حتی زیر نور مستقیم آفتاب وجود دارد. صفحه نمایش 2 اینچ با وضوح QVGA منجر به کوچک بودن سایز حروف شده است.
دکمۀ Power به گونهای طراحی شده که امکان فشار احتمالی را از بین می برد. به طور کلی تمام دکمه های جانبی از استحکام خوبی برخوردارند .
در سمت راست آن دکمۀ تنظیم صدا و دکمۀ فرمان صوتی قرار دارد. که به سختی فعال می شوند. ودر سمت چپ دکمه ضبط صدا قرار گرفته.
در پایین گوشی پورت USB Mini و محل اتصال شارژ، میکروفون و بند قرار گرفته است .
قاب محافظ باتری از جنس استیل و بالای آن پلاستیک مشکی است که لنز دوربین در آن قرار گرفته. بلند گو ها و لوگوی نوکیا در بالای لنز قرار دارند.
باتری گوشی( Li – Ion ( BP-6MT با ظرفیت mAh1050 می باشد و مدت 310ساعت استندبای و 4 ساعت و 20دقیقه مکالمه مداوم را پشتیبانی می کند. با افزایش زمان استند بای مدت مکالمه مداوم کاهش یافته است.
انتن دهی در این گوشی بسیار خوب است. بلند گوها، حالت ویبره و کیفیت صدا نیز خوب است.
صدای زنگ E51 به قدر کافی بلند است . اگر چه نسبت به سایر گوشیها خیلی بلند نیست ولی همین صدای ملایم و واضح در شرایط گوناگون کاملاً قابل شنیدن است.
تمام فایلهای صوتی WMA و Eacc+ و AAC و mp3 و AMR-NB و AMR-WB قابل پشتیبانی می باشند .
در اینجا قدرت صدای E51 با چند گوشی دیگر مقایسه شده است:
صدا موسیقی زنگ رتبه نوکیا E 51 متوسط HTCTYTN عالی نوکیا N 95 خیلی خوب سونی اریکسون850 K خیلی خوب سامسونگ G 800 خوب نوکیا E 70 متوسط 8500 ضعیفسیستم عامل symbian9.2
سیستم عامل این گوشی از نوع 9.2 symbian و اینترفیس آن از نسخۀ سوم سری 60 می باشد. همچنین امکان صفحه بندی و فعالیت چندگانه نیز وجود دارد.نمای منوی صفحه نمایش به دو صورت جدول 4*3 آیکن و یا لیست می باشد.
حلقه آبی رنگی که در کنار آیکن برنامه های در حال اجرا ظاهر می شود، نشانه خوبی است که یاد آوری می کند برنامه های غیر ضروری را ببندید.
حالت استندبای فعال در گوشی امکان خوبی برای ایجاد میانبرها در صفحه نمایش همچنین امکان ایجاد میانبر برای دسترسی سریع به وب سایتها نیز امکان پذیر می باشد.
دکمه های دسترس سریع عملکردهای متفاوتی ارائه می دهند.
130مگابایت حافظه در اختیار کاربر می باشد اما کارت حافظه Micro SD با قابلیت ارتقا تا 4 گیگابایت در اختیار کاربر است. سرویس فرمان صوتی برای اسامی انگلیسی بسیار کار آمد می باشد.
اجرای تمهای سری E
این گوشیها 5 تم از پیش نصب شده دارد که همگی حالت رسمی و معقول دارند.
تماسها براساس نام یا نام خانوادگی تنظیم شده اند. امکان ذخیره سازی تعداد نامحدودی اسم با زمینه های (کاری- منزل- فکس و ...) وجود دارد.
امکان ایجاد زمینه های نیز وجود دارد . همچنین می توان شماره ها را در گروه طبقه بندی کرد و برای هر گروه زنگ خاصی در نظر گرفت.
لیست تماسها که مزیت خوبی برای E51 به شمار می رود و امکان ذخیره سازی 20 شماره در تماسهای ارسالی، در یافتی و ناموفق را دارد، از طریق دکمه Call قابل دسترس می باشد. در منوی Log جزئیات تمام مکالمات، پیام ها، و اطلاعات ارسالی و دریافتی مشاهده می شود.
باطراحی خاص دکمه های E51 امکان تایپ آسان فراهم شده است. 4 ویرایشگر برای پیامها وجود دارد: SMS، MMS، پیام های صوتی و e-mail .
محدودیت کاراکترهای SMS ، 160 حرف می باشد. همچنین نشان داده می شود که یک پیام در چند صفحه به گیرنده خواهد رسید. سیستم delivery فعال می باشد و چنان چه پیامی پیش از نوشتن ذخیره نشده باشد خود به خود در قسمت Draft ذخیره شده و یا پاک می شود.
MMS ، در نوار عنوان در بالای صفحه قرار گرفته و امکان قرار دادن عکس، کلیپ صوتی، کلیپ ویدیویی و یا نمونه متنی در آن وجود دارد.
سیستم mail پروتکل های pop3، IMAP4، SMTP را پشتیبانی و می تواند هدرها و تمام متن را دانلود نماید. ضمایم نیز قابل اجرا می باشند.
پخش موسیقی و اینترفیس آن یکی از قسمتهایی است که نسبت به سایر مدلهای سری E برتری خاصی ندارد.امکان تغییر نمای اینترفیس موسیقی وجود ندارد و کاملاً تیره می باشد. و تشخیص دکمۀ جهت نما برای این منظور چندان جالب نیست. با دکمه های بالا/ پایین آهنگها و دکمه های چپ/ راست صدا تغییر می کند. فایلهای mp3، AAC، Eaac+ و WMA اجرا می شوند و فایل ها بر اساس خواننده، آلبوم، نوع و آهنگساز مرتب می شوند. در لیست آهنگها سه لیست "بیشترین اجرا" "اجراهای اخیر" "اجراهای افزوده شده" موجب راحتی بیشتر کاربر شده است و دانلود آهنگها مانعی ندارد.پس از اتمام اتصال به USB گوشی خود به خود لیست آهنگها را مرور کرده و آهنگهای جدید را به لیست سابق اضافه می کند.
5 اکولایز برای تنظیم صدای موسیقی قرار دارند که امکان افزودن بر تعداد آنها وجود دارد چنان چه تصادفی برنامه پخش موسیقی به حالت Minimize در آمد با فشار طولانی دکمۀ منو به حالت اول باز می گردد.
پروفایل A2DP بلوتوث امکان استفاده از هدست استریو بیسیم و پخش موسیقی را می دهد.
کیفیت صوتی متوسط
در مقایسه با کیفیت N81 ضعیف بود و در مقایسه با 7500 بهتر عمل می کند. در زیر شماری از گوشیهای دیگر با E51 مقایسه شده اند.
Stereo +LMD THD Dynamic range Noise level Frequency response مدل Nokia E 51 Nokia N95 Nokia N81 LG KU 990 Viewty SAMSUNG U600
E51 مجهز به برنامۀ Real player برای اجرای کلیپ های ویدیویی می باشد. که هم به طور افقی و هم عمودی قابل مشاهده می باشد. در حالت Full screen تصاویر جذاب تر و عملکرد دکمه های چند منظوره مخفی می شود. دکمه های عقب گرد و جلو رونده در پخش ویدیو وجود ندارد.
رادیو و خدمات تصویری رادیو اینترنتی قابل دسترس است. حدود 5 ایستگاه رادیویی قابل ذخیره می باشد. سیستم RDS از اتصالات اینترنتی پشتیبانی می کند.
گالری گوشی E51 بسیار ساده و با امکانات محدود می باشد.
تصاویر به حالت افقی و یا عمودی و با قابلیت 2 درجه زوم نمایش داده می شوند.
در قسمت مدیریت فایلها برنامه ای با قابلیت مدیریت نرم افزارهای نصب شده وجود دارد. و جرئیات آنها را نمایش می دهد.
با برنامۀ مفید Search می توانید تمام فایل های موجود در گوشی خود را که در کارت حافظه و یا حافظۀ گوشی است به کمک یکی از کلمات اصلی آن بیابید.
دوربین این گوشی فاقد فلش و autofocus و همچنین صفحۀ آینهای برای عکس برداری شخصی نیز رغم قابلیت زوم 4 برابر وجود ندارد. دکمۀ عکس برداری ویژهای در نظر گرفته نشده.حالات عکس برداری در شب، عکس برداری متوالی، تایمر، تنظیم نور از دیگر ویژگیهای عکس برداری است. کیفیت تصاویر به 3درجۀ نرمال، معمولی و عالی تقسیم می شود.2 وضوح 1600*1200 و 640*480 پیکسل برای عکسبرداری وجود دارد، نوار ابزار ایجاد میانبر نیز برای E51 در نظر گرفته شده است.
تصاویر قدری به رنگ سبز متمایل می باشند که یک نقطه ضعف به حساب می آید. همچنین حالت Sharpness که در عکسها بی نهایت افراط شده موجب بد نما شدن آنها می شود. به خصوص در مورد تصاویر ابرها و آسمان.
فرمت فایلهای ویدیویی در E51 از نوع 4-MPEG و وضوح 15 fps از نوع QVGA می باشد.
انتقال اطلاعات در E51 از قابلیت بالایی برخوردار است.نسخۀ Mini USB2 و بلوتوث با قابلیت پشتیبانی پروفایلهای A2DP و همچنین سیستم اینفرارد در این گوشی موجود است . هر نوع اتصال اینترنتی نظیر GPRS و EDGE و ساپورت 3G نیز از دیگر قابلیت های این گوشی است .
جستجوی صفحات وب به راحتی و با کیفیت خوب انجام می گیرد. وجود یک نقشه کوچک جستجوی آسانتری را فراهم می آورد.
سازمان دهنده Organizer
امکان سازمان دهی زمان در E51 خیلی خوب می باشد. تقویم به سه حالت روزانه ماهانه و هفتگی و تنظیمات رویدادهای رایج به 4 صورت: قرار ملاقات، یادداشت، سالگرد و کارهای انجام دادنی می باشد. وبعضی از آنها امکان تنظیم زنگ هشدار را دارند.
فایلهای Office شامل word و excel می باشد که متأسفانه امکان ویرایش مجدد آنها وجود ندارد البته با دانلود برنامه کامل Office از سایت نوکیا این امکان برای شما فراهم می شود.
برنامههای Adob Reader ، Zip، تبدیل مقیاسها، ماشین حساب وضبط صوت نیز در E51 قرار گرفته اند.
امکان ساختن متون و آیتمهای چند رسانهای نظیر (عکس، کلیپ صوتی، و ویدیویی) که قابلیت هم گام سازی با کامپیوتر و سازگاری با جستجوگر XHTML را دارند نیز در این گوشی گنجانده شده است.
همچنین برنامه Nokia Team Suit قابلیت سازماندهی ، Confrence call ، ایمیل ها را دارا می باشد.
در پایان
لازم به ذکر است که در مورد تمامی مدلهای نوکیا رغم قابلیتهای زیاد، نقاط ضعف اندکی نیز وجود دارند. مدل E51 به خوبی در زمینۀ کارهای تجاری جوابگو می باشد و به فروش خوب آن می توان امیدوار بود. E51 به عنوان موفقیتی دیگر در سابقۀ Nokia ثبت خواهد شد.
برچسبها: