بررسی تخصصی Nokia N95
بیشتر
و حالا بررسی تخصصی N95 ، بهترین و کاملترین گوشی حال حاضر بازار که طرفداران زیادی هم دارد:
- ساختار کشویی دو طرفه
- کلیدهای مخصوص موسیقی
- امکان دیدن صفحه نمایش در حالت افقی
- بلندگوهای استریو
- اسلات کارت حافظه MicroSD
- پشتیبانی از امکانات UTMS، Wi-Fi، USB، بلوتوث استریو و اینفرارد
- پورت mini USB
- رادیو FM
- دوربین 5 مگاپیکسلی با فوکوس اتوماتیک
- گیرنده GPS به همراه امکانات جهت یابی اولیه به صورت رایگان
- سیستم عامل نسخه 9.2 با اینترفیس نسخه سوم سری 60 به همراه Feature Pack1
- جک صوتی استاندارد 3.5 میلیمتری
- پورت خروجی تلویزیون
- طول عمر کم باتری
- عدم امکان شارژ گوشی از طریق اتصال کابل USB
- عدم وجود امکان RDS در رادیو
- رایگان نبودن قابلیت جهت یابی صوتی با GPS
- عدم کارکرد تراشه GPS با نرم افزارهای جانبی
- عدم امکان ویرایش فایلهای آفیس
در حال حاضر N95 بهترین و کاملترین گوشی در سری گوشیهای نوکیا و همچنین در بازار موبایل دنیاست که در سپتامبر 2006 و ابتدا در نیویورک به همگان معرفی شد.
N95 جزو اولین گوشیهایی است که مجهز به دوربین 5 مگاپیکسلی، امکان GPS و پشتیبانی از HSDPA ساختار کشویی دو طرفه است. سیستم عامل این گوشی سیمبین نسخه 9.2 و نسخه سوم اینترفیس سری 60 است که دارای Feature pack1 می باشد.
نقاط قوت: طراحی زیبا و جذاب – سایز و وزن مناسب و راحت برای یک گوشی هوشمند – ساختار کشویی دوطرفه – استفاده از مواد خوب و با کیفیت در بدنه خارجی – پوشش مات و نرم در پشت نقاط ضعف: وجود نداشتن فنر برای باز شدن راحت گوشی- در هنگام باز بودن گوشی بخش بالایی تکان میخورد – در اثر اصطکاک بین بخشهای پلاستیکی، در هنگام باز کردن گوشی صدای تق و تق به گوش میرسد.
از لحاظ ظاهری این گوشی بسیار زیبا و شیک بوده و طراحی آن به نوعی نوآوری است. پانل جلویی گوشی فلزی نقره ای رنگ و پشت آن تیره رنگ و از جنس نرم و کرکی است. البته N95 در دو رنگ عرضه شده است که رنگ دیگر آن " شنی " است. سطح خارجی گوشی مات است، بنابراین اثر انگشت و گرد و غبار را جذب نمیکند.
نوآوری طراحی N95 در کشویی بودن دو طرفه ی آن است و میتوان گفت اولین گوشی با این شکل ساختار است. حرکت کشو به سمت بالا، صفحه کلید و حرکت آن به سمت پایین دکمه های کنترل پخش موسیقی را نمایان میکند.
N95 با ابعاد 9921×53× میلیمتر و وزن 120 گرم سایز و وزن مناسبی نسبت به کارائیهای فوقالعاده اش دارد. به نظر می رسد مهندسین نوکیا برای کاهش ضخامت و وزن آن نسبت به N80 که یک سال قبل معرفی شده بود تلاش های زیادی کرده اند. تنها گوشی سری N سیمبین نوکیا که از N95 باریکتر باشد N73 است که ضخامت آن 2 میلیمتر و وزن آن 4 گرم کمتر از گوشی N95 است. به هر حال با اینکه N95 یک گوشی بزرگ به حساب میآید اما در بین اسمارت فون های بازار ظاهری جمع و جور دارد.
در هنگام باز کردن کشوی گوشی، در واقع دو بخش پلاستیکی بر خلاف یکدیگر سائیده میشوند. به دلیل وجود یک برآمدگی در زیر صفحه نمایش، این امکان وجود دارد که برای باز کردن آن از انگشت شست استفاده کرده و با تکیه دادن انگشت به آن و فشار آوردن، باز شود. البته واضح است که برای به پایین هدایت کردن بخش کشویی باید از دو به صورت افقی دست استفاده شود.
در هنگام بسته بودن گوشی، فاصله بسیار اندکی مابین دو نیمه گوشی وجود دارد که همین امر باعث میشود در هنگام باز بودن گوشی صدای کلیک بلندی بخصوص در هنگام تایپ به گوش برسد در واقع این صدای بلند از صفحه کلید نیست بلکه از برخورد دو نیمه روی هم قرار گرفته در گوشی این صدا به گوش میرسد.
پانل رویی و جلویی گوشی توسط صفحه نمایش بزرگ آن احاطه شده است و از تمام فضای این پانل به خوبی استفاده شده است. صفحه نمایش گوشی نسبت به بقیه بخشهای پانل 1 میلیمتر فرو رفته تر است که این از ایجاد خراشیدگی روی صفحه جلوگیری میکند و حتی اگر گوشی را از طرف صفحه نمایش روی میز قرار دهید آسیبی نمیبینید.
در بالای صفحه نمایش یک گیرنده با پوشش فلزی، حسگر نور برای کنترل میزان روشنایی صفحه نمایش و یک دوربین برای مکالمات ویدئویی وجود دارد. در زیر صفحه نمایش نیز کلیدهای کمکی و حرکتی با پوشش کرومی در احاطه یک قاب زیبای فلزی قرار دارند.
در کناره بالایی گوشی دکمه خاموش / روشن با امکان تغییر پروفایل ها قرار دارد. در دو کناره چپ و راست گوشی نیز بلندگوهای استریو برای پخش صدا در هنگام استفاده از گوشی در حالت افقی وجود دارند. در صورتی که گوشی به حالت افقی قرار گیرد این اسپیکرها در یک طرف گوشی در قسمت بالایی و در طرف دیگر در قسمت پایینی قرار خواهند گرفت.
کناره سمت راست گوشی شامل کلیدهای کنترل صدا و نیز زوم دوربین، دکمه مخصوص دوربین و کلیدی برای دسترسی سریع به گالری تصاویر میباشد.
در کناره سمت چپ اسلات هدفون ( سازگار با جک 3.5 میلیمتری و بدون نیاز به هر گونه تبدیل )، پورت اینفرارد و اسلات کارت حافظه با پوشش پلاستیکی وجود دارد. متأسفانه کارت حافظه microSD نه درون گوشی و نه درون بسته خریداری یافت میشود. البته در برخی دیگر از محصولات نوکیا مثل E61i نیز کارت حافظه باید بصورت جداگانه تهیه شود. به هر حال N95 دارای 160 مگابایت حافظه داخلی است که البته برای شروع کار بد نیست!
درپوش اسلات کارت حافظه فعال نیست یعنی در هنگام بیرون آوردن کارت حافظه، گوشی عکس العملی نشان نمیدهد، به همین دلیل بهتر است قبل از خارج کردن کارت حافظه، پروفایل “Extract memory card” را از منوی تغییر پروفایل که با زدن دکمه خاموش / روشن گوشی باز میشود انتخاب شود که با این کار هم برنامههای مربوط به کارت حافظه بسته شده و هم کارت آماده خارج شدن میشود.
البته برای خارج کردن کارت حافظه انجام این عملیات لازم و ضروری نیست و میتوان به راحتی آن خارج کرد اما بهتر است مراحل بالا طی شود.
در کناره زیرین گوشی اسلات اتصال mini USB و در کنار آن اسلات شارژر دیده میشود. اسلات شارژر شبیه به دیگر گوشیهای نوکیاست.
در پشت گوشی دریچه دوربین قرار گرفته که توسط یک فریم نقرهای احاطه شده است. در پایین آن نیز درب باتری قرار دارد. باتری این گوشی با گنجایش 950 میلی آمپر ساعت است و به گفته ی شرکت سازنده قابلیت 240 دقیقه مکالمه مداوم و 215 ساعت حالت آماده به کار را دارد. البته به این ارقام ارائه شده نباید خیلی اعتماد کرد، چرا که هنگام آزمایش متوجه شدیم تقریبا باید هر روز باتری گوشی را شارژ کرد.
میتوان گفت بزرگترین ضعف N95 همین کارایی کم باتری گوشی است. قابلیتها و برنامه های جالبی که در این گوشی ارائه شده کاربر را خسته نمیکند اما طول عمر کم باتری موجب دلسردی کاربران حرفه ای خواهد شد.
قفل هوشمند صفحه کلید، همانطور که قبلا در N80 هم دیدیم بسیار جالب است. تقریبا 2 ثانیه پس از بسته شدن کشوی گوشی صفحه کلید قفل میشود و در این 2 ثانیه فرصت دارید تا با کلیدهای چند منظوره کار را ادامه دهید. به محض باز شدن کشوی گوشی، صفحه کلید از حالت قفل خارج میشود. البته این حالت با باز شدن کشو در هر دو طرف و یا باز شدن لنز دوربین اعمال میشود. البته میتوان زمان قفل شدن صفحه کلید را تنظیم کرد.
در مورد کلیدهای کمکی چند منظوره و نیز جهتی نکته خاصی وجود ندارد فقط اینکه کلید C و کلید قلم در زمان بسته بودن گوشی تقریبا قابل استفاده نیستند (که البته کمتر در این مورد استفاده می شوند).
دکمه هایی که در کناره های گوشی قرار گرفته اند به اندازه کافی بزرگ بوده و به راحتی قابل دسترسی اند.
روی صفحه کلید موجهایی دیده میشود که در واقع هر کدام از موجها یک ردیف کلید است! سایز دکمه های صفحه کلید نسبت به سایز گوشی کوچک است و در هنگام تایپ با ردیف آخر دکمه ها مشکل خواهید داشت.
نور پس زمینه صفحه کلید، آبی است اما کلیدهای چند منظوره با رنگهای بیشتری روشن میشوند. روشنایی پس زمینه به صورت اتوماتیک ( از طریق حسگر نوری بالای صفحه نمایش ) و با کم شدن نور محیط فعال میشود.
کلیدهای مالتی مدیا که در طرف دیگر کشو قرار دارند، مشکی، لاستیکی و کاملا تخت هستند که در نگاه اول لمسی به نظر میرسند اما اینطور نیست. نور پس زمینه این کلیدها نیز آبی است.
ابعاد صفحه نمایش 4053× میلیمتر و با قطر 2.6 اینچ است.
این صفحه نمایش از نوع QVGA استاندارد با رزولوشن 240320× پیکسل است. مطمئنا کسانی که با N80 با آن صفحه نمایش بزرگ و رزولوشن دقیق که پیکسلها در آن غیرقابل دیدناند، کارکرده باشند با دیدن صفحه نمایش N95 دلسرد میشوند چون تصویر در آن وضوح کمتری دارد و پیکسلها قابل دیدن اند.
فونت نوشته های صفحه نمایش مناسب است . به طور کلی همه PDA ها یا کامپیوترهای جیبی همین میزان رزولوشن را برای صفحه نمایش دارند.
Display comparison
phone
dimensions
resolution
density
Nokia N95
40 x 53 mm
240 x 320 pixels
3,623 pixels/cm 2
Nokia N73
37 x 49 mm
240 x 320 pixels
4,236 pixels/cm 2
Nokia N80
35 x 41 mm
352 x 416 pixels
10,204 pixels/cm 2
Nokia N93
37 x 44 mm
240 x 320 pixels
4,717 pixels/cm 2
Sony Ericsson P990i
42 x 56 mm
240 x 320 pixels
3,265 pixels/cm 2
HTC P4350 (Herald)
43 x 57 mm
240 x 320 pixels
3,133 pixels/cm 2
برچسبها: