GSM-logo

Nokia NGAGE QD

اولین گوشی چند منظوره ی نوکیا با هدف گیری به سمت بازی های رایانه ای با شکست روبرو گردیده ، نوکیاN – Gage در پائیز 2003 به بازار آمده ، همچنین از تبلیغات گسترده ای برای آن استفاده گردید تا بتواند بازار کریسمس را به قبضه خود درآورد .

بیشتر

به روز رسانی در ۴ مهر ۱۳۸۷
Nokia N – Gage QD

 

آنچه در بسته ی خریداری شده ی شما موجود می باشد :

-     -  گوشی موبایل

-     - باتری

-    -  شارژر

-    -  یک هندزفری مونو

 -   -  راهنمای مصرف کننده

-    - CD  نرم افزار

 

image
 

 

اولین گوشی چند منظوره ی نوکیا با هدف گیری به سمت بازی های رایانه ای با شکست روبرو گردیده ، نوکیاN – Gage  در پائیز 2003 به بازار آمده ، همچنین از تبلیغات گسترده ای برای آن استفاده گردید تا بتواند بازار کریسمس را به قبضه خود درآورد .

ولی با تمام این تدابیر فروش این گوشی در کمترین حد انتظار بود حتی در اولین ماه فروش و در اولین هفته بعد از ارائه گوشی به بازار ، فروش  N – Gage حتی از رقیب آن یعنی GameBoyAdvanced نیز پائین تر آمد .

نوکیا متوجه گردید که پروژه N – Gage دارد به زمین می خورد ، بنابراین قیمت N – Gage را به اندازه یک سوم کاست . این راه کار نیز سودی برای شرکت نداشت و در نهایت نوکیا عدم پیروزی در پروژه N – Gage را اعلام کرد . شاید دلایل اصلی این شکست به شرح زیر باشد :

-    اولین دلیل شکل ظاهری گوشی و زیبائی و کارائی آن می باشد ، کارشناسان برای طراحی این گوشی ابتدا به این فکر بودند که یک ابزار بازی مناسب را عرضه نمایند و نیز یک گوشی تلفن را ارائه داده باشند اما اینجا مشکل این بود که زمانی که می خواهید یک کارت بازی را عوض نمائید باید باتری را تعویض کرده  و در نتیجه گوشی خاموش می شد .

-     نکته دیگر این است که قیمت دستگاه بالا بوده و این مطلب حتی بعد از کاهش قیمت هم هنوز وجود داشت یعنی کاهش یک سوم قیمت ، باز هم تاثیری بر زیاد بودن قیمت نداشت .

-     نکته دیگر روش عرضه ی غلط در بازار بود .  این گوشی اشتباهاً در بازارهای سنتی پخش موبایل مانند دیگر گوشی ها ارائه می گردید و حتی در فروشگاه های بازی دیجیتالی به سختی یافت می شد .

-     یکی دیگر از ضعف های این گوشی عدم محافظت مناسب در برنامه ها بود ، بازی های N – Gage به راحتی قفل شان شکسته شده و بر روی اینترنت ریخته می شود و سپس قابل دانلود کردن حتی برای سری های Smart Photo 60 می باشد و عملاً همان تکنولوژی در دیگر گوشی ها نیز قابل ارائه و استفاده است آن هم بدون پرداخت هزینه ای !

-     نکته دیگر تاکید شرکت تبلیغاتی این گوشی بر قابلیت ایجاد شبکه از گوشی در بازی های تحت شبکه و چند منظوره بود که بلوتوث دستگاه را تا 10 متر برای همین مطلب پشتیبانی می کرد اما تمام ارزش این شبکه زمانی بود که چندین نفر از این مدل گوشی داشته باشند و در صورتی که هیچ بازیکن وجود نداشته باشد این قابلیت بی مصرف خواهد شد .

نوکیا بعد از تحقیقات زیاد بدون اینکه تاثیری از شکست N – Gage بپذیرد گوشی جدیدی را با نام N – Gage QD به بازار عرضه نمود  طراحی گوشی ارتقاء یافته و شکل گوشی گردتر گردیده است . صفحه نمایش و کلیدها به صورت افقی در جای خود باقی مانده است ، صفحه نمایش در وسط دستگاه قرار گرفته و صفحه کلید دست راست و ابزار بازی و Joy Stick دستگاه در سمت چپ قرار گرفت ، رنگ قاب دستگاه ترکیبی از خاکستری ، سبز ، سیاه بود که با هم در جاهائی ترکیب می شوند . همچنین نوع ماده استفاده شده در قاب دستگاه ارزان تر از جنس دستگاه قبلی بود ، دستگاه دارای لبه هائی از جنس شبیه به پلاستیک بود که بسیار خوشایند می باشد .

 

image

 

ابعاد این گوشی 118x68x22 میلی متر که کمی ضخیم تر از مدل قبلی بوده و وزن دستگاه نیز تا 143 گرم رسیده است . که شبیه به وزن PDA ها بود ، البته گوشی در جیب جلوی یک شلوار جای می شود ولی به هر حال جلب نظر نیز می نماید .

یکی از نکات مثبت دستگاه قرارگیری بلندگوها در جلوی قاب است ، لازم نیست که به هنگام صحبت قسمت انتهائی پائین گوشی را در جلوی گوش تان بگیرید ، همچنین طراحی گوشی بگونه ای است که می توانید شماره گیری و یا نوشتن SMS را با یک دست انجام دهید . البته بهترین حالت برای کارکردن با گوشی به صورت دو دستی می باشد دکمه های شماره گیری دستگاه با یک روکش براق شیشه ای می باشد . دکمه های 5 و 7 و Joy Stick که مخصوصاً برای بازی ها استفاده می شود حالت طلقی دارد و تمامی این دکمه ها برای کار کردن به راحتی قابل استفاده است .

 

image

 

رنگ نور پیش زمینه نارنجی صفحه کلید چندان موفق نبوده و خیلی اوقات حروف و نوشته های روی دکمه در شرایط مختلف خوانا نخواهد بود که نمونه تصویر آن در بالا آمده است . شما دارای دو جای مخصوص جهت قرار دادن بند جهت آویزان کردن دستگاه دور گردن خود می باشید . همچنین شما می توانید بدون تغییر مکان باتری ، کارت حافظه دستگاه را تعویض نمائید . دکمه خاموش و روشن دستگاه نیز در کناره ی سمت راست قرار گرفته است و همانند دیگر گوشی ها می توانید با کمی فشار دادن منوی انتخاب پروفایل را فعال سازید .

 

image

 

قسمت زیر دستگاه به یک کارت MMC مجهز بوده و بر روی آن یک پوشش لاستیکی قرار گرفته است و تقریباً ایمن به نظر می رسد ، بیشترین حجم کارت حافظه ای که دستگاه پیشنهاد می کند 1 گیگابایت می باشد حواستان باشد که دستگاه کارت حافظه SD را پشتیبانی نمی کند .

 

image

 

کمی بالاتر ، مجهز به یک اینترفیس اتصال هدست مونو 5/2 میلی متر می باشد و همچنین محل اتصال شارژر در این قسمت قرار گرفته که با یک پوشش لاستیکی پوشیده شده است . همچنین در گوشی دیگر از پورت mini USB استفاده نمی شود ، دستگاه به اینفرارد مجهز نمی باشد و مهمترین وسیله ارتباطی گوشی بلوتوث می باشد البته استفاده از کارت خوان ها نیز برای انتقال اطلاعات انجام پذیر می باشد .

 

image
 

 

باتری گوشی ( Battery ) :

باتری دستگاه از نوع لیتیوم بوده BL – 6C با گنجایش mAh 1070 می باشد که قابلیت کارکرد 11 روز را در حالت استندبای دارد و همچنین می تواند 5 ساعت صحبت را به همراه 10 ساعت بازی پشتیبانی نماید اما واقعیت امر چیز دیگری را نشان می دهد دستگاه تنها 2 روز با 10 دقیقه صحبت و 1 ساعت بازی و بلوتوث روشن باقی می ماند ، اگر از دستگاه گاهی اوقات از بلوتوث استفاده شود ، این مدت زمان تا 4 ساعت افزایش می یابد .

با بیشترین حالت و آزمون های انجام گرفته با SP Mark 4  دستگاه دقیقاً می تواند 13 ساعت کار نماید و با در نظر گرفتن کارهای  سه بعدی و استفاده از آن ها این زمان تا 8 ساعت کاهش می یابد ، البته با تمام این توضیحات دستگاه N – Gage QD مدت زمان بیشتری را نسبت به     N – Gage کار خواهد نمود .

بلوتوث ، مصرف دستگاه را تقریباً 2 برابر می کند اما با این حال بلوتوث موجود در N – Gage QD تمامی کارهای لازم و موجود را پشتیبانی می نماید ولی برای اینکه استفاده از دستگاه ایمن باشد مجبور خواهیم بود بلوتوث دستگاه را بارها خاموش و روشن   کنیم . کیفیت اتصال به کامپیوتر نیز چندان مناسب نمی باشد .

 

صفحه نمایش :  

صفحه نمایش دستگاه دارای 4086 رنگ و رزولوشن 176x220 پیکسل می باشد و ابعاد 35x41x2.2 میلی متر و کیفیت تصاویر تا حدی بهتر از مدل قبلی می باشد شما دارای 15 درجه برای تنظیم نور پیش زمینه می باشید . تاریخ و زمان تماس های از دست رفته و پیام های خوانده نشده ، بر روی صفحه نمایش در حالت استندبای نقش می بندد .

 

نرم افزار :  

نرم افزار استفاده شده در دستگاه از سیستم عامل Symbian OS با ویرایش 1.6 می باشد که متعلق به سری 60 نوکیا بوده و می توان همه بازی های آن گوشی ها را برای این گوشی نیز استفاده نمود .

 

تلفن :

گنجایش ذخیره باتری و میزان آنتن دستگاه در دو سوی صفحه نمایش نشان داده می شود ، نام اپراتور مثلاً IR - TCI و زمان ، تاریخ نیز بر روی صفحه ، نمایش داده می شود و یک خط در زیر نیز برای موارد خاص و توضیحات مثل استفاده از کارت MMC و فعالیت های بلوتوث ، اتصال به هندزفری و هدست و پیام های خوانده نشده اختصاص داده شده است و قسمت اعظم گوشی را تصویر پیش زمینه در بر گرفته است به این بخش ، بخش شروع یا Start Mode می گویند که شماره گیری در این حالت امکان پذیر بوده و تنظیم صوتی دستگاه ، توسط JoyStick انجام می پذیرد که در حین مکالمه نیز امکان پذیر بوده ولی خیلی راحت نمی باشد .

 

تماس ها ( Contacts ) :

لیست تمامی تماس ها به صورت ترتیب حروف الفبا نشان داده شده است وقتی یک تماس جدید را ایجاد می کنید 8 جای خالی برای آن ایجاد می شود که می توانید 22 شاخه دیگر را به آن بیافزائید همچنین برای هر فرد می توانید یک تصویر نیز بیافزائید ، شما قابلیت افزودن شماره گیری صوتی و اختصاص ملودی های خاص برای افراد مختلف را نیز در اختیار دارید .

 

تقویم ( Calendar ) :

این قسمت ، کارهای روزانه شما را یادآوری می کند با قرار دادن زمان ملاقات ها ، تماس ها ، تولدها و دیگر چیزها را در آن روز ، خود شما برنامه ریزی می نمائید . با افزودن یک پوشه مثلاً ملاقات ، 7 شاخه جدید ایجاد می گردد و این تقویم ها می تواند به صورت روزانه ، هفتگی ، ماهیانه و یا سالیانه نشان داده شود .

 

شبکه ( Web ) :

یک سیستم توسعه یافته که قابلیت پشتیبانی WML و XHTML را دارد ولی قابلیت نشان دادن HTML های عادی را ندارد .

 

image
 

 

اضافه ها ( Extra ) :

یکسری کارائی های اضافه که در زیر می توانید شرح آن ها را مشاهده نمائید :

 

-     تصاویر ( Image ) :  

این قسمت قابلیت نشان دادن تصاویر گرافیکی را دارد .

 

Screen Shot - :

یک برنامه جهت عکس برداری از آنچه که بر روی صفحه نمایش نشان داده می شود و ذخیره آن با فرمت Jpg در حافظه اصلی   امکان پذیر است ولی ذخیره آن در کارت حافظه غیر ممکن می باشد .

 

Video Player - :

قابلیت نشان دادن فایل های فیلم با فرمت 3GP را دارا است که البته این برنامه دارای ساختار ضعیفی می باشد به عنوان مثال ، دستگاه فایل های ذخیره شده توسط دستگاه ASUS با فرمت 3GP را نمی تواند پخش کند و قابلیت پخش همه 3GP ها را  نخواهد داشت .

 

-    ماشین حساب ( Calculator ) :

یک ماشین حساب بدون هیچ تجهیزات خاصی .

 

image
 

 

-    ساعت ( Clock ) :

قابلیت تنظیم ساعت و همچنین تنظیم زنگ بیدار باش .

 

image

 

-    نوشته ها ( Note ) :

می توانید در این قسمت متن ها را تایپ نمائید .

 

-    قابلیت لیست کردن فایل های دانلود شده ( Application ) :

قابلیت لیست کردن فایل های دانلود شده ی J2ME ( بازی ) را دارد و آن ها را باز می نماید .

 

-    Voice Recorder :

در این قسمت می توانید یک سری فرمان های صوتی را ذخیره نموده و همچنین فایل های midi را پخش نمائید .

 

-      To do List :

در این قسمت برنامه روزانه خود را می توانید وارد نموده و لیست نمائید و برای هر یک نیز یک مهلت انجام قرار دهید که این قابلیت در تمامی SmartPhone ها دیده می شود .

 

-    Converter :  

یک دستگاه تبدیل واحد می باشد .

 

-    Composer :

می توانید با استفاده از آن ملودی های جدیدی را بسازید .

 
-    GO To :

در این بخش می توانید کارآیی هایی که بیشتر مورد استفاده شما می باشد را قرار دهید تا دسترسی سریع برای آن ها داشته باشید .

 

-    Help :

این قسمت را هم که همه بر آن واقف هستید .

سری بعدی کارائی ها در قسمت Tools ابزارها قابل دسترسی می باشد .

 

APP . Manager :

در این قسمت فایل های نصب شده ی سیستمی دیده می شود و می توانید حجم اشغال شده حافظه توسط آن ها را مشاهده نمائید و هم چنین حجم خالی حافظه ای باقی مانده  را برای شما نشان خواهد داد .

 

Game Manager :

این بخش مخصوص N – Gage می باشد که با استفاده از آن می توانید تنظیمات مربوط به بازی ها را اعم از ذخیره و گرفتن نسخه پشتیبان بر روی آن ها انجام دهید .

 

Call Divert :

قابلیت دایورت کردن تماس ( انتقال مکالمه ) در حالت های مختلف را به شما خواهد داد .

 

پروفایل ها ( Profiles ) :

پروفایل های مربوط به تماس ها ، تنظیم هر یک اعم از زنگ تماس ، زنگ SMS ، ویبراتور و حجم صوتی می باشد ، یک حالت Off Line نیز موجود می باشد که با فعال کردن آن قسمت ، بخش اتصال به شبکه ی گوشی قطع می شود .

 

تنظیمات ( Setting ) :

تمامی تنظیمات به SmartPhone در این بخش موجود می باشد .

 

Speed Dial :

در این بخش می توانید قسمت شماره گیری سریع را برای افراد مختلف برروی شماره 2 تا 9 تنظیم نمائید که البته شماره 1 مخصوص Mail Box می باشد .

 

Log :

در این بخش Voice Call ، Voice Mail ، CMC ، GPRS ، بلوتوث ، حافظه Memory و همچنین About ( درباره ) که توضیحاتی در رابطه با برنامه ها را به شما خواهد داد .

حواس مان باشد که N - Gage QD رادیو و MP3 را پشتیبانی نمی کند که البته پشتیبانی MP3 با برنامه های جانبی امکان پذیر می باشد ولی کیفیت آن بسیار پائین خواهد بود .

 

بازی ها :

وقتی بازی های گوشی را می آزمائیم درخواهیم یافت که حدود 21 بازی به طور کامل روی این گوشی کار می نماید .

 

image
     
image
 

 

 

image
     
image

 

 

image
 

 

25 بازی جدید جهت استفاده در این گوشی معرفی گردیده که اکثر آن ها سه بعدی می باشند و با استفاده از شبکه بلوتوث  شما را پشتیبانی می نماید و شاید یکی از مهیج ترین آن ها Tomb Raider باشد که یک بازی خوب یک نفره بوده و قابلیت بازی   تحت شبکه بلوتوث را نیز دارد .

 

خواص دستگاه :

حجم اطلاعاتی موجود در دستگاه 3.4 مگابایت می باشد که البته برای امروز تا حد زیادی ، کم می باشد و خیلی از بازی ها و برنامه ها را نمی توان بر روی آن اجرا کرد . قلب سیستم (پردازشگر) ARM4T می باشد که دارای سرعت 104 مگاهرتز است ( دقیقاً پردازشگر همانند N- Gage) می باشد ، نتایج آزمون هایی که از طریق SP Mark 04 انجام گرفته در جدول زیر آمده است که در آن از Symbian صرف نظر گردیده است .

 

image

 

رقبا :

در ابتدا تنها رقیب نوکیا  Game Boy Advanced بود ولی بعد از آن با پیشرفت سیستم ها ، وسایل بازی های دیجیتال از قبیل    Sony PSP و  Nintendo فشار فراوانی را بر روی نوکیا N – Gage آورند ، حال سعی می کنیم در مورد جزئیات آن ها بیشتر  گفتگو کنیم .

 

image
 

 

image
 

 

image
 

 

( PSP ) Playstation Portable:

این دستگاه در انتهای سال 2004 در ژاپن به فروش رسید ، در اروپا در بهار 2005 به بازار آمد کیفیت تصویر و کارائی دستگاه خیره کننده بود ، صفحه نمایش دستگاه 3.4 اینچ کامل از نوع LCD با TFT و رزولوشن 480x272 پیکسل بود که قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ را داشتند ، ابعاد دستگاه  170x47x23 بوده و دارای وزن 260 گرم بود .  که البته این وزن خیلی زیاد بوده و سیستم wi – fi را نیز پشتیبانی می کرد ، همچنین دارای قابلیت کارآیی اجرای موزیک های ATRAC 3+ و پخش فرمت MPEG4 نیز می باشد ، و بازی های آن کاملاً قابل رقابت با PS2 می باشد ، تعداد کلیدهای دستگاه نیز خود قابل توجه بوده ولی زمان کار این دستگاه شبیه به  N – Gage QD می باشد .

 

image
 

 

image
 

 

image
 

 

Nintendo DS:

اطلاعات مربوط به این دستگاه زیاد در دسترس نمی باشد ولی دستگاه در سه ماهه اول 2005 به بازار آمد ، دستگاه دارای دو صفحه نمایش که هر یک رزولوشنی برابر 256×192 پیکسل می باشند ، که یکی از صفحات Touch Screen بود و یک تصویر جالب به عنوان کاریکاتور برای نسل های بعدی این وسیله در اینترنت بود که برای شما آن را قرار داده ایم .

 

image

 

این ابزارها بازی های 2 یا 3 بعدی را پشتیبانی می کنند و قابلیت اتصال 16 نفر در یک بازی را دارد ، مجهز به سیستم wi fi نیز می باشد و دارای پردازشگر 67 مگاهرتز بر پایه ی کرنل ARM9 و یک کمک پردازشگر 33 مگاهرتز بر پایه کرنل ARM7 می باشد و صدای 16 بیت را پشتیبانی می کند .

مقایسه ای بین این دستگاه ها در جدول زیر آمده است .

 

image

 

اگر بخواهیم این محصولات را از لحاظ فروش مقایسه کنیم رتبه بندی آن ها به صورت زیر می باشد :

-     Nintendo DS

-     PSP

-     Nintendo GBA

-     نوکیا N – Gage , N – Gage QD

 

و در نهایت :

نوکیا  N – Gage QD هیچ مشکلی از لحاظ ارتباطات ندارد و حجم صدای زنگ های گوشی نیز کافی می باشد و حتی در خیابان هم صدای زنگ آن را خواهد شنید .

شاید اگر N – Gage QD اولین محصول از این سری بود اوضاع بهتر از این می بود، یکی از نکات مثبت این است که نحوه صحبت با گوشی تصحیح شد و همچنین قابلیت تعویض کارت حافظه را بدون خاموش کردن گوشی خواهید داشت .

ابعاد گوشی کاهش یافت و طراحی آن ها هم ارتقاء پیدا کرد ولی دیگر خبری از USB و MP3 و رادیو در دستگاه نبود ، به هر حال برای آن هایی که   N – Gage را نمی پسندند N – Gage QD یک گوشی مناسب بود ، همچنین باید گفت که این گوشی یکی از ارزان ترین گوشی های SmartPhone گردید که خود پاراروکس (تناقض) Paradoxical جالبی را تشکیل می داد ، به هر حال این گوشی فروش متوسطی را داشت که البته این میزان نسبت به فروش N – Gage  افزایش یافته بود .

 

 

 

برچسب‌ها:


محصولات مشابه

نوکیا 106 FA 2023 مونتاژ ایران ظرفیت 4MB رم 4MB

نوکیا 106 FA 2023 مونتاژ ایران ظرفیت 4MB رم 4MB

از 933,000 تومانء

مشاهده

نوکیا ایکس ۲۰ ظرفیت 128GB رم 6GB

نوکیا ایکس ۲۰ ظرفیت 128GB رم 6GB

از 6,629,000 تومانء

مشاهده

نوکیا ۱۲۵ ظرفیت 4MB رم 4MB

نوکیا ۱۲۵ ظرفیت 4MB رم 4MB

از 3,570,000 تومانء

مشاهده

نوکیا 130 ظرفیت 8MB رم 4MB

نوکیا 130 ظرفیت 8MB رم 4MB

از 1,402,000 تومانء

مشاهده



نظرات (3 نظر)

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

اسلو

۱۳۹۷/۹/۱۱
هنوز دارمش با چهار تا رم مخصوص بازیش

مهمان

۱۳۹۳/۵/۱۱
نمیروشی به قیمت خوب

مهمان

۱۳۹۲/۷/۱۴
عالی بود هنوز دارمش نگهش داشتم فقط هیچیش دیگه نیست:))