بررسی تخصصی HTC Radar
HTC Radar تلفن همراهی کوچکتر، ارزان تر و به طور کلی ضعیف تر از برادر دوقلوی خود Titan می باشد. اما با این حال، در دست داشتن تلفن همراهی مانند Radar ...
بیشتر
به روز رسانی در ۲۳ آذر ۱۳۹۰
بررسی تخصصی HTC Radar
معرفی
HTC Radar تلفن همراهی کوچکتر، ارزان تر و به طور کلی ضعیف تر از برادر دوقلوی خود Titan می باشد. اما با این حال، در دست داشتن تلفن همراهی مانند Radar به مراتب معقول تر و دوست داشتنی تر از است تا تلفنی مانند Titan . البته هر دوی آنها برای طیف متفاوتی از مشتریان ساخته شده و HTC برای برآورده ساختن نیاز مشتریان، به هر دو نیاز دارد.در قسمت بازیهای Windows Phone، HTC کاملا زمین را در اختیار خود دارد. نفوذ نکردن LG و Samsung به قلب این پلتفرم، به تایوانی ها این اجازه را میدهد تا نیم بیشتری از فروشگاه WP7 را به اشتراک بگذارند. اما در حال حاضر، با ظهور Nokia، HTC روزهای سختری را برای اظهار برتری خود خواهد داشت.HTC Radar یک اسمارت فون خوش قیافه، دور از زرق و برق و خوش اندام میباشد. یک Windows Phone که با پردازنده ی 1گیگاهرتزی بروزرسانی Mango را یدک میکشد و با یک برچسب قیمتی مناسب که از بدنه ی آلمینیومی آن آویزان است. مطمئنا این یک جهش رویایی نخواهد بود، اما Radar احتمالا گزینه ی مورد نظر افرادیست که منتظر تجربه کردن سیستم عامل Windows Phone هستند.
قابلیت های کلیدی:
صفحه نمایش 3.8 اینچی خازنی با 16 میلیون رنگ و رزولیشن WVGA (480 در 800 پیکسل) پشتیبانی باند چهارگانه GSM/GPRS/EDGE پشتیبانی دوگانه 3G و HSDPA (7.2Mbps) و HSUPA (2Mbps) سیستم عامل Windows Phone 7 پردازنده Scorpion با سرعت 1 گیگاهرتز، پردازشگر گرافیکی Adreno 205 و تراشه ی Snapdragon 512 مگابایت حافظه رم، 512 مگابایت حافظه رام دوربین 5 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار و فلاش LED ، قابلیت تشخیص موقعیت جغرافیایی و کلید سخت افزاری عکاسی ضبط ویدئویی 720p با 30fps (30 فریم در ثانیه) 8 گیگابایت حافظه داخلی جک استاندارد 3.5mm هدفون درگاه استاندارد microUSB با قابلیت شارژ از طریق USB Dolby Mobile و SRS Wi-Fi b/g/n بلوتوث 2.1 با A2DP شتاب سنج برای چرخش خودکار صفحه نمایش ویرایش اسناد Office یک پارچگی با فیسبوک و سرویس های ابری ( Cloud Services ) دریافت کننده A-GPS داخلی رادیو FM استریو با RDS همراه با HTC Hub و نرم افزارهای اختصاصی HTCمعایب اصلی:
حافظه ی غیر قابل ارتقا نداشتن حافظه ی عظیم (حافظه ی داخلی 8 گیگابایتی ممکن است کافی نباشد) تنها قابل همگام سازی و مدیریت با نرم افزار Zune عدم پشتیبانی مرورگر از Flash و Silverlight عدم پشتیبانی از تماس های ویدئویی عدم پشتیبانی از فرمت های ویدئویی DivX/XviD (ارائه ی کدگذاری خودکار توسط نرم افزار Zune ) غیرقابل دسترس بودن باطری توسط کاربریک سال پیش زمانی که مایکروسافت Windows Phone را معرفی کرد، با یک سیستم عامل کاملا ساده و زیبا روبه رو بودیم، اما هنوز بسیار نابالغ و خام تا بتواند آنطور که سازندگانش امید داشتند میدان را پوشش دهد. بروزرسانی Mango، Windows Phone را به رقیبانش نزدیکتر کرده و زمانی که Android و iOS هر دو بیکار نشسته بودند، WP7.5 شانس بیشتری برای ایجاد تفاوت در این میان داشت.آندروید برروی پردازنده های دو هسته ای و صفحه نمایش های HD تمرکز کرده بود. Windows Phone احتیاج به یک جای پای محکم داشت و نسل دوم تلفن های WP ممکن است آن را در دستیابی به این هدف کمک کند. HTC Radar افرادی را که علاقمند به ارتقا گوشی خود هستند مورد هدف قرار نخواهد داد – زیرا Radar تقریبا همان 7 Trophy میباشد. این بیشتر مربوط به بروزرسانی نرم افزاری میشود که سعی در متقاعد کردن افراد بیطرف دارد.
و Mango قابلیت های ناقص WP را به خوبی پوشش میدهد. و قبل از اینکه به این موضوع بپردازیم، طبق معمول نگاهی به محتویات جعبه و سخت افزار این اسمارت فون با بدنه ی یک تکه اش خواهیم داشت.
محتویات جعبه
بسته ی HTC Radar کاملا معمولی میباشد. یک هدست یک تکه، کابل microUSB و یک شارژر جداشدنی که با کابل USB قابل استفاده است.Windows Phone هنوز از کارت های حافظه microSD پشتیبانی نمیکند، پس مطمئنا نباید انتظار یکی از آنها را در جعبه ی گوشی داشته باشید. مطمئنا وجود یک کیف قابل حمل در این رده ی قیمتی بسیار عالی خواهد بود اما همانند گوشی Titan خبری از این مورد در میان محتویات جعبه نیست.
چرخش 360 درجه ای
در اندازه های 120.5 x 61.5 x 10.9mm و وزن 137 گرمی HTC Radar فشرده ترین تلفن همراه نیست، و همینطور با صفحه نمایش 3.8" جزو سبکترین ها به شمار نمیرود. اما از نظر ما این بدین منظور نیست که بدنه ی بزرگ و شیک آلمینیومی یک تکه ارزش حمل کردن وزن بیشتری را نداشته باشد.طراحی و کیفیت ساخت
HTC Radar یک اسمارت فون خوش اندام و زیبا ــست.طراحی شده با ارگونومی خوب، گرچه این گوشی میتوانست سبکتر باشد اما شما نمیتوانید انتخاب اشتباهی در مقابل بدنه ی یک تکه ی آلمینیومی آن داشته باشید. از نکات بد میتوان به عدم وجود اسلات کارت حافظه و مهر و موم بودن باطری اشاره کرد.صفحه نمایش S-LCD 3.8 اینچی Radar همراه با رزولیشن WVGA ارائه میشود. نمیتوان آنرا جزو بهترین ها دانست اما در تراکم پیکسل به بزرگان بازار نزدیک ــست گرچه بعدا خودتان با توجه به بودجه ای که دارید شانس مقایسه ی Radar را با بقیه ی هم رده هایش خواهید داشت.بنابراین ما باید در مورد نتیجه ی زاویه دید مناسب و خوانایی صفحه نمایش زیر نورخورشید بیش از حد نکته بین نباشیم. با توجه به نقش مهم رنگ های تیره و سیاه در این سیستم عامل، قطعا صفحه نمایش های AMOLED قضاوت بهتری را در این مورد به جای میگذارند. Samsung Focus Flash I677، تلفنی که چندی پیش آنرا بررسی کردیم، مثالی خوبی در این باره است. در هر صورت، HTC Radar به هیچ وجه در زمینه ی صفحه نمایش ناامید کننده نخواهد بود. در حقیقت، اینگونه به نظر میرسد که Radar عملکرد بهتری را نسبت به HTC 7 Trophy در محیط بیرون از خانه به نمایش میگذارد.
سمت راست بدنه ی Radar جاییست که دکمه ی های تنظیم صدا و عکاسی جای گرفته اند. کلید عکاسی مقداری کوچک بوده، اما نرم و قابل ارتجاع میباشد. فشار دادن و نگه داشتن کلید عکاسی سریعا قفل گوشی را باز کرده و شما را به محیط عکاسی هدایت میکند.
در سمت چپ بدنه چیزی جز درگاه microUSB قابل مشاهده نیست. همچنین در این قسمت از هیچ گونه پوششی برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل گوشی استفاده نشده. نزدیک بودن درگاه microUSB به قسمت پایینی بدنه کار کردن با گوشی را هنگام شارژ شدن آن کمی سخت میکند و همینطور این نکته برای افراد چپ دست آزاردهنده میباشد.
قسمت بالایی HTC Radar شامل جک 3.5 میلیمتری برای هدست و دکمه ی خاموش/روشن/قفل صفحه میباشد که در مورد کارایی این دو قسمت هیچ مشکلی مشاهده نشد.
و در قسمت پایینی چیزی جز میکروفن گوشی قابل مشاهده نیست.
قسمت پشتی Radar میزبان یک دوربین 5 مگاپیکسلی و فلاش LED و همینطور یک بلندگو و علامت Windows Phone میباشد.
برای قرار دادن سیم کارت باید درب کاور را که در قسمت پایینی بدنه قرار دارد باز کنید اما همانطور که اشاره کرده بودیم امکان دسترسی به باطری وجود ندارد. با توجه به مستحکم بودن قسمت بالایی، از در دست گرفتن Radar لذت خواهید برد.
Radar در امتحان اختصاصی ما درزمینه ی باطری عدد 34 را بدست آورد، بدین معنی که شما میتوانید انتظار 34 ساعت استقامت باطری را بعد از استفاده از گوشی که شامل یک ساعت گشت و گذار در اینترنت، پخش فیلم و تماس های 3G میشود داشته باشید.HTC Radar با توجه به خوش دست بودن و دوست داشتنی بودنش بخوبی با شما کنار خواهد آمد. ممکن است که صفحه نمایشی به بزرگی Titan نداشته باشد، اما این موضوع آنقدرها هم بد به نظر نمیرسد. مثلا، جای دادن Radar در جیب بسیار آسانتر بوده و همینطور برای استفاده با یک دست راحتر میباشد. همچنین رزولیشن WVGA با صفحه نمایش Radar بسیار بهتر بنطر میرسد. تراکم کم پیکسل ها بعضی مواقع صفحه نمایش Titan را بد جلوه میدهد.
ما میخواهیم سری به Windows Phone Mango که در بدنه ی Radar جای گرفته بزنیم. بروزرسانی نرم افزاری مزیت اصلی یک تلفنی است که در مجموع فاقد چیز جدیدی است. در ویندوز فون HTC از داشتن آزادی عمل عظیمی که آنها در تغییر رابط کاربری در آندروید داشتند محروم هستند، اما بدیهی است آنها نمیتوانند در مقابل وسوسه ی خود مقاومت کنند و به همین دلیل شاهد بعضی از ویژگی های رابط کاربری Sense مانند niceties در Radar هستیم.
Windows Phone طعم انبه (Mango) را میچشد
رابط کاربری HTC Radar همان چیزیست که قبلا در نسخه های قبلی Windows Phone بر روی تلفن های همراه دیده بودیم. تنها تفاوت آن وجود پیش فرض HTC green بعنوان theme میباشد. رابط کاربری متشکل از کاشی های زنده ای است که اطلاعات مربوط به تاریخ، رویدادهای تقویم، تماس های از دست رفته، ایمیل های خوانده نشده و چیزهای دیگر را در محیطی ساده و لطیف به نمایش میگذارد.فشار دادن دکمه ی قفل/خاموش/روشن سبب نمایش داده شدن قفل صفحه میشود، که تاریخ، رویدادها، ایمیل ها و تماس های از دست رفته را نشان میدهد. پس زمینه ی قفل صفحه از قسمت تنظیمات و همینطور گالری عکس ها قابل تغییر است. کشیدن تصویر قفل صفحه به سمت بالا باعث باز شدن قفل میشود و کاشی های زنده ی رابط کاربری Metro را بصورت شبکه ای عمودی و سازمان یافته نمایش میدهد. هرکدام از نرم افزارها قابل سازماندهی دوباره میباشند و میتوان با نگه داشتن انگشت بر رویشان و انتخاب گزینه ی pin to start آنها را به صفحه اصلی سنجاق کرد.کاشی های زنده اجزای اساسی صفحه اصلی به حساب می آیند و نوسازی شده اند. حالا آنها سریعتر شده و اطلاعات بیشتری را اختیار کاربر میگذارند. بطور مثال، کاشی تصاویر یک نمایش لغزنده (slideshow) از عکس های شما را دراختیارتان میگذارد. کاشی گروه (گروه یک ویژگی جدید است) تازه های دوستانتان را دسته بندی میکند. لیست نرم افزارها حالا دارای یک دکمه ی جستجو مجازی است، که پیدا کردن یک نرم افزار مشخص را برای افرادی که تعداد زیادی نرم افزار نصب شده در اختیار دارند راحت تر میکند.یکی از قابلیت های مهم که توسط Mango به WindowsPhone آورده شده چند وظیفه گی (multitasking) است. هرچند هنوز نمیتوان به معنای واقعی آن را چند وظیفه گی نامید. به هر حال بطور کلی عملکردی همچون iOS در این زمینه دارد، نرم افزارهایی که روی صفحه نیستند به حالت معلق در می آیند، اما سیستم عامل قابلیت کنترل و مدیریت آنها را دارد.ما تنها نگرانیم که این استدلال و روش ممکن است محدودیت هایی را برای برخی از نرم افزارها ایجاد کند، اما ما منتظر خواهیم ماند تا ببینیم چه چیزی از آب در می آید. البته، به یک دوره ی زمانی نیز خواهیم رسید که برخی از نرم افزارها چند وظیفه گی را پشتیبانی خواهند کرد و برخی دیگر خیر. ما چنین تجربه ای را در مورد iOS داشتیم، زمانی که آنها در حال گذراندن دوره ی تک وظیفه گی بودند.برای تعویض و چرخش مابین نرم افزارها باید کلید Back را فشار داده و نگه دارید. چرخش مابین نرم افزارها شبیه به سیستم عامل های Symbian و WebOS صورت میگیرد، نرم افزارها از چپ به راست مرتب شده و تصویر کوچکی از خود را به نمایش میگذارند.
میتوانید لیست را بصورت افقی جستجو کنید و با لمس هر نرم افزار آنرا دقیقا از همان جا که رها کرده بودید ادامه دهید، 5-6 تا از آخرین نرم افزارهایی که استفاده کرده اید در این لیست وجود دارند. نمیتوانید هیچکدام از این نرم افزارها را از بین ببرید، زیرا این لیست فقط نمایشی از آخرین نرم افزارهای استفاده شده دارد.با باز کردن نرم افزارهای بیشتر، نرم افزارهای قدیمی از لیست خارج میشوند. زمانی که یک نرم افزار از لیست خارج شد، شما باید آنرا به همان روش قدیم اجرا کنید. و در نهایت نرم افزارهایی که در پس زمینه فعال هستند (پخش رادیوی آنلاین) به کار خود ادامه میدهند. چند وظیفه گی قابلیت غیر فعال شدن از طریق تنظیمات را برای کاهش مصرف باطری دارد. همچنین شما قادر به مشاهده ی لیستی از نرم افزارهایی که از چند وظیفه گی پشتیبانی میکنند هستید. ا باز کردن منو تنظیمات دو گزینه ی سیستم ها و نرم افزارها نمایش داده میشوند. سیستم تمام تنظیماتی که فکرش را بکنید پوشش میدهد از جمله صدا، رنگ پوسته، Wi-Fi، بلوتوث،حساب های کاربری و غیره. بخش نرم افزارها اجازه ی دسترسی شما به تنظیمات مربوط به هر نرم افزاری که نصب کرده اید را میدهد از جمله تنظیمات نقشه ها، گوشی، People Hub و غیره.
Windows Phone 7.5 قابلیت کنترل شدن از طریق صدا را نیز دارد، میتوانید متنی را دیکته کنید، و گوشی به شما پاسخ دهد، میتوانید جستجوهای ساده انجام دهید و غیره. دیگر سیستم عامل ها مانند آندروید نیز این قابلیت را دارند اما با توجه به اینکه فرمان های صوتی بخش عظیمی از سیستم عامل iOS را تشکیل میدهد و همینطور تبلیغات زیادی هم در این مورد صورت گرفته، WP7.5 نیز میتواند تبلیغاتی در این زمینه داشته باشد.
ابزار People Hub در Windows Phone 7 بسیار موثر و گیرا بود، اما با بروزرسانی به نسخه ی 7.5 تبدیل به یک ابزار شگفت انگیز و نایاب شده است. قسمتی از این پیشرفت مربوط به پشتیبانی بهتر از شبکه های اجتماعی میشود که با اضافه شدن Twitter و Linkedln کامل شده است. قسمت های دیگر به همان صورت باقی مانده. شما همچنان امکان دسترسی به مخاطبان خود را با حرف اول اسمشان دارید، برگه ی "What's new" آخرین بروزرسانی های وضعیت مخاطبانتان را نمایش میدهد و برگه ی "Recent" فقط آخرین مخاطبان مشاهده شده را لیست میکند. و پشتیبانی عمیقتر از شبکه های اجتماعی اوضاع را بهتر میکند. زمانی که شما در حال مشاهده ی پروفایل یکی از مخاطبان خود هستید، همه ی اطلاعات از جمله تماس، پیامک، ارسال ایمیل، نوشتن بر روی دیوار(wall)، نام بردن در توییتر و غیره برای شما نمایش داده میشوند. عکس فرد مورد نظر همراه با آخرین بروزرسانی وضعیت نیز در بالاترین قسمت مشخص هستند. برگه ی "What's new" همانند هم نامش در People Hub کار میکند، با این تفاوت که فقط بروزرسانی های مخاطب خاصی را نمایش میدهد. "Pictures" مکانیست که تصاویر فیسبوک شخص مورد نظر نشان داده میشوند. جالبترین بخشی که اضافه شده برگه ی "History" است. تاریخچه ی کاملی از ارتباطاتی که با یک شخص داشته اید در یک مکان جمع آوری شده و بر اساس روز تماس مرتب شده است. همه چیز از جمله تماسها،پیامکها و ایمیل ها به جز وضعیت ها.
یکی از امکانات جدید این بخش گروه ها هستند. یک روش کارآمد برای سازمان دهی مخاطبانتان، با قابلیت فرستادن پیامک و ایمیل به همه ی مخاطبان. تمام بروزرسانی های وضعیتِ دوستان شما در شبکه های اجتماعی یک جا جمع شده و همچنین شما به تمام آلبوم های عکس آنها دسترسی دارید. "گروه ها" همچنین قابلیت سنجاق شدن به صفحه ی اصلی را برای دسترسی راحتر دارند.
"Me card" پروفایل شخصی شماست. از این قسمت شما میتوانید وضعیتتان را بروزرسانی کنید، وضعیت چت تان را مشخص کنید، مکان هایی که در آن حضور دارید را علامت بزنید (مکان های دیگر بعدا اضافه میشوند). شما همچنین میتوانید عکس پروفایلتان را عوض کنید (فعلا فقط برای فیسبوک و Live قابل استفاده است، و توییتر را پشتیبانی نمیکند). رگه ی دیگری به اسم "Notifications" به شما این اجازه را میدهد که وقایع و اطلاعیه ها را مرور کنید و در نهایت برگه ی "What's new" اجازه ی مشاهده ی بروزرسانی های وضعیت خودتان را به شما میدهد.
People Hub در نقش دفترچه تلفن
People Hub را در بخش نرم افزارها میتوانید پیدا کنید. به شکل یک برگه ی تماس بوده ولی به جای افرادی که با آنها تماس گرفتید، مخاطبان و پروفایل هایشان نمایش داده میشوند. اولین صفحه ی People Hub به شما لیستی از تمام مخاطبانتان نمایش میدهد (مخاطبان تلفنی، دوستان شبکه های اجتماعی، دوستانی که با ایمیل با آنها در ارتباط هستید و از این دست موارد)، به همراه میانبر جستجو و کلید اضافه کردن مخاطب. مخاطبان به ترتیب حروف الفبا دسته بندی شده اند، تحت مربع های رنگی که هرکدام حرفی را نشان میدهد. میتوانید با لمس کردن یکی از حروف تمام اسامی که به هرطریقی به آن حرف مرتبط میشوند را مشاهد کنید.مخاطبان قابل دسته بندی بر مبنای نام و نام خانوادگی هستند، به دو گونه ی "نام،نامخانوادگی" و "نام خانوادگی،نام" (هر کدام بصورت مجزا)، میتوانید دوستان فیسبوک را از این لیست خارج کرده و یا وارد کنید، یا حتی فقط آن دسته از دوستان فیسبوک را وارد کنید که شماره تلفن دارند و چند حساب کاربری برای هماهنگی با آنها ایجاد کنید.کشیدن صفحه به طرفین رویدادهای جدید مربوط به دوستانتان در شبکه های اجتماعی را نشان میدهد. و کشیدن دوباره صفحه، آخرین تماس ها را در اختیارتان میگذارد. امکان سنجاق کردن مخاطب به صفحه اصلی نیز وجود دارد. مشاهده ی پروفایل یک مخاطب عکس آن فرد را به همراه لیستی از کارهایی که قادر به انجام آن هستید نمایش میدهد، تماس با موبایل، فرستادن پیامک، مشاهده وبسایت و غیره. زیر هر کدام از این گزینه ها بصورت کوچک با رنگ آبی هدف از انجام کارها نوشته شده است (مانند شماره تماس، ایمیل، آدرس وبسایت) و اینکه این اطلاعات از کجا بدست آمده (گوگل،فیسبوک و غیره). میتوانید یک مخاطب را سنجاق کرده، دو (یا بیشتر) مخاطب را از طریق سرویس های مختلف به هم مرتبط کرده و یا ویرایش کنید. کشیدن صفحه به طرفین باعث نمایش "What's new" میشود، که آخرین بروزرسانی ها و رویدادهای مربوط به مخاطب مورد نظر را نمایش میدهد.
کیفیت تماس های تلفنی
تماس های دریافتی در HTC Radar از کیفیت خوبی بهره میبرند و حتی در مکان های بسته که معمولا کیفیت دریافت سیگنال کمی پایین می آید عملکرد خوبی را از خود به جای میگذارند. کیفیت صدای دریافتی عالی و رسا است. نرم افزار Phone تاریخچه ی تماس ها را همراه با میانبرهایی به نامه های صوتی،شماره گیر و دفترچه تلفن نشان میدهد. در نهایت کاشی Phone به شما تماس های از دست رفته را به همان سبک صفحه lockscreen نمایش میدهد. شماره گیر کاملا ساده طراحی شده، یک شماره گیر تلفن با دکمه های تماس و ذخیره. کمبود شماره گیری هوشمند کمی آزاردهنده ــست، اما People Hub در پیدا کردن مخاطبان خوب عمل میکند. شما میتوانید از شماره گیری صوتی نیز بهره ببرید، HTC Radar در شناسایی فرمانهای صوتی ما به خوبی عمل کرد، اما در شناسایی دو دکستری که در لیست مخاطبان ما بود به مشکل برخورد، ولی به هر حال موفق به شناسایی اسم عجیب و نا آشنای "ماندارک" شد.یکی از گزینه های جالب "یار بین المللی" میباشد، یک ویژگی کارآمد برای زمانی که قصد برقراری ارتباط با فردی در خارج از کشور را دارید. عدم وجود قابلیت انتخاب زنگ دلخواه ممکن است برای بعضی ها خوشایند نباشد ولی میتوانید زنگ های جدید را از فروشگاه WP تهیه کنید (که ممکن است با هزینه ای همراه باشد).
هنگامی که تلفنتان زنگ میخورد، تصویر تمام صفحه ای از مخاطب مورد نظر نمایش داده شده که با بالا دادن تصویر دو گزینه ی "پاسخ" و "رد تماس" ظاهر میشوند. این ویژگی از پاسخ دادن یا رد کردن اتفاقی یک تماس تا حدود زیادی جلوگیری میکند. نکته : شاخص های وضعیت به جز ساعت بصورت پیش فرض مخفی هستند، اما شما میتوانید آنها را با لمس کردن قسمت بالایی صفحه نمایش مشاهد کنید. ما آزمون قدیمی خودمان را بر روی بلندگوهای HTC Radar انجام دادیم و نتیجه خوب بود. شما میتوانید اطلاعات بیشتر را درمورد این آزمون مشاهد کنید :
پیام های همه جانبه
بخش پیام نگاری در WP 7.5 از نو تجهیز شده. رشته های گفتگو از پایه و اساس، پیام های غیر ایمیلی را تشکیل میدهند به همراه نوعی نمای گفتگو که پیامک ها، پیام های فیسبوک و پیام های Windows Live را درکنار هم میچیند. نکته ای که درمورد پیام نگاری Windows Phone وجود دارد از بین رفتن تمایز بین پیامک ها ،IMها و پیام های شبکه های اجتماعی است. بخش های دیگر همین کار را درمورد ویژگی های دیگر این سیستم عامل انجام میدهند که باعث شده همه چیز ساده و در عین حال قدرتمند به نظر برسد. بخش پیام نگاری از دو برگه ی "گفتگو" و "آنلاین" تشکیل شده. برگه ی آنلاین نشان دهنده ی افراد آنلاین بوده و افرادی که با آنها ارتباط بیشتری دارید را در بالای لیست قرار میدهد. این باعث میشود فردی را که برای صحبت کردن نیاز دارید به راحتی پیدا کنید.برگه ی گفتگو جاییست که شگفت انگیزترین و موثرترین قابلیت های قسمت پیام نگاری نشان داده میشوند. برای هر فردی که با آن گفتگو داشته اید یک بخش مجزا وجود دارد. پیام ها به صورت ابری به همراه برچسبی مبنی بر نوع آن پیام میباشن، مانند پیامک، پیام فیسبوک یا پیام Live Messenger . برچسب ها فقط زمانی نمایش داده میشوند که پیام ها به محلی دیگر انتقال پیدا کنند بدین صورت پیام ها به هم ریخته نمیشوند.
اینکه از کدام ورودی پاسخ یک پیام را بدهید به انتخاب خودتان برمیگردد و جعبه ی پیام این موضوع را به شما یادآوری میکند بعنوان مثال میتوانید از طریق "گفتگوی فیسبوک" پاسخ پیامی را بدهید. پیام های دلخواهتان را میتوانید کپی کنید ( هر دو ویژگی کپی کردن "تمام متن" و "یا قسمتی از آن" در دسترس هستند )، قابلیت حذف کردن پیام/گفتگو و یا ارسال آن برای دیگران نیز وجود دارد. برای اضافه کردن تصویر یا فیلم به پیام فیسبوک تان باید از سرویس MMS استفاده کنید. ویژگی بصری نامه های صوتی قسمت جدیدی از سیستم عامل است ( کارایی آن به حرفه و برنامه ی شما بستگی دارد )، همانطور که انتظارش را خواهید داشت به شما این اجازه داده میشود که به جای خواندن نامه های صوتی خود، به آنها گوش دهید.به سراغ بخش ایمیل میرویم، جایی که Mango در آن نیز نقش دارد. یکی از امکانات مورد درخواست که WP7.5 به آن پاسخ داده، وجود صندوق پیام مجزا برای بخش ایمیل است. حالا شما میتوانید صندوق پیام های زیادی را به هم مرتبط کنید ( در صورت تمایل میتوانید بعدا آنها را مجزا کنید )، در این صورت برای مشاهده پیام های جدیدتان کافیست فقط به یک صندوق پیام بروید. مرتبط کردن چندین صندوق پیام با یکدیگر بصورت خودکار کاشی های زنده ی (live tiles) آنها را با هم یکی میکند. شما میتوانید پوشه های مختلف مربوط به هر حساب کاربری را بصورت مجزا جستجو کنید، حتی اگر حساب کاربری مورد نظر با دیگر حساب ها مرتبط شده باشد. نمای گفتگو دقیقا همان چیزی است که انتظارش را داشتیم، پیام های مابین شما و مخاطبتان را به ترتیب تاریخ و عنوانشان لیست میکند. چنین نمایی را Gmail برای اولین بار به محبوبیت رساند و صد البته بهترین روش برای دنبال کردن مکالمه های ایمیلی است. هر مکالمه ی ایمیلی توسط عنوان و تعداد پیام ها به همراه تعداد پیام های جدید لیست میشود. لمس کردن هر گفتگو سبب باز شدن آن و نمایش پیام های زیر مجموعه ـش میشود. میتوانید پیام مورد نظرتان را لمس کرده و آن را بخوانید، با جلو و عقب کردن پیام ها میتوانید در گفتگو گردش کنید. البته ما انتظار داشتیم بتوانیم بین پیام ها نیز چرخش داشته باشیم اما چنین امکانی در نظر گرفته نشده است.
شما میتوانید هر پیامی را که در نظر دارید علامت گذاری کرده، آنها را بصورت خوانده شده یا خوانده نشده در بیاورید، علامتگذاری کنید و غیره.
برای وارد کردن متن خود در Windows Phoneبصورت پیش فرض یک صفحه کلید استاندارد QWERTY پیش رو دارید که دارای دو حالت افقی و عمودی است، چیدمان حروف به همان صورتی که در تمام گوشی های WP وجود دارد میباشد و تنها گزینه ای که در اختیار دارید تغییر دادن زبان صفحه کلید و تنظیمات مربوط به واژه نامه خواهد بود که کلماتی را در حین نوشتار پیشنهاد میدهد.
کار کردن با صفحه کلید QWERTY ویندوز فون کاملا آسان و راحت است. با لمس هر حرف صدایی توجه تان را جلب خواهد کرد اما هیچگونه لرزشی هنگام لمس کردن کلیدها وجود نداشته و راهی هم برای فعال کردن این ویژگی نیست.
صفحه کلید بسته به ابعاد صفحه نمایش دارای اندازه های متفاوتی است، کار کردن با صفحه کلید Radar کاملا راحت بوده و با توجه به اینکه کوچکترین صفحه نمایش در گوشی های WP 3.5 اینچ میباشد هیچ گونه اعتراضی در این زمینه وجود ندارد.
در نهایت میتوانید ایمیل هایتان را با توجه به یک کلمه ی خاص جستجو کنید، این ویژگی برای افرادی که تعداد زیادی ایمیل دریافت میکنند بسیار مناسب میباشد.
قابلیت انتخاب کردن متن و کپی/پیست گزینه هایی بودند که پیش از بروزرسانی Mango برای WP مورد تقاضا بودند. این امکانات با یک بروزرسانی قبل از عرضه ی Mango محقق شدند. انتخاب یک متن بسیار ساده است، اما مقداری زمان برای یادگیری آن میطلبد. انگشتتان را بر روی قسمتی از متن نگه داشته و بعد رها میکنید، منطقه ی مورد نظر بصورت پررنگ درآمده و شما میتوانید با جا به جا کردن ابتدا و انتها ی آن محدوده ی انتخابی را مشخص کنید. گزینه ی کوچکی برای کپی کردن بالای متن ظاهر میشود و با انتخاب آن،متن شما آماده است تا هر کجای سیستم عامل که بخواهید پیست شود.
عکس هایی با کیفیت عالی و رزولیشن کامل
بخش تصاویر در Windows Phone Mango بهبود یافته و همراه با یک برگه ی جدید به اسم People که به شما اجازه ی مرور عکس های مخاطبان یا گروه های مورد نظر را میدهد ارائه میشود. میتوانید یکی از تصاویر را بعنوان پس زمینه ی این بخش قرار دهید ( قبلا با توجه به عدم وجود چنین قابلیتی آخرین تصویر مشاهده شده بعنوان زمینه در نظر گرفته میشد )، یا میتوانید کاری کنید که تصویر زمینه بصورت اتفاقی از میان عکس هایتان انتخاب شود. و البته هدف از وجود بخش هایی به اسم hub این است که به اینجا بیایید و کارهایی که نرم افزارها انجام میدهند را به جای آنها انجام دهید، با این قابلیت نرم افزارها میتوانند با صفحه اصلی بخش تصاویر ادغام شوند، بطور مثال نرم افزار جلوه های ویژه عکس میتواند با گزینه ای در همان صفحه ی اصلی "بخش تصاویر" کارش را ادامه دهد. نا گفته نماند که قرار دادن گزینه ای برای این ویژگی توسط سازندگان نرم افزار الزامی است. نمای اصلی بخش تصاویر شامل چهار گزینه ی Camera roll،albums ، date و people میشود. کشیدن صفحه به سمت چپ برگه ی "What's new" را نشان خواهد داد، که تصاویر جدید مربوط به دوستان و صفحه های مورد علاقه ی شما را در اختیارتان میگذارد. کشیدن دوباره ی صفحه، شما را به بخشی که تصاویر مورد علاقه ی خود را مشخص کرده اید هدایت کرده و در نهایت قسمت "نرم افزارها"، مکانی است برای پیدا کردن نرم افزار Photo Enhancer برروی HTC Radar.آلبوم ها از قابلیت camera roll بهره میبرند که تصاویر از قبل بارگذاری شده توسط سیستم و تمام آلبوم های فیسبوک شما را نمایش میدهد. با حرکتی به سمت چپ میتوانید تمام تصاویر خود را که بر طبق تاریخ دسته بندی شده اند را مشاهده کنید. گر چه نمیتوانید تصاویر خاصی از camera roll را به آلبوم ها اختصاص دهید.
بخش People مکانی است که میتوانید با انتخاب دوستانتان عکس های فیسبوک آنها را در بخش تصاویرتان داشته باشید. ویژگی بسیار خوب برای کاربران شبکه های اجتماعی، ولی یک بخش کاملا خالی برای افرادی که به فیسبوک علاقه ای ندارند.Camera roll تمام تصاویر و فیلم هایی که با دوربین گوشی گرفته اید را در یک محیط شبکه ای 4x5 نگه داری میکند. شما قادر به تغییر نمای این بخش نیستید. تماشای یک عکس بصورت افقی و عمودی امکان پذیر است. بزرگنمایی یک عکس از طریق دوبار ضربه زدن روی آن و همچنین از طریق نیشگون گرفتن امکان پذیر است. ما از این بسیار خوشحال شدیم که camera roll سایز تصاویر را کاهش نمیدهد و شما میتوانید از آنها در رزولیشن کامل لذت ببرید.
وقتی صحبت از به اشتراک گذاری میشود، Windows Phone بسیار ضعیف عمل میکند، در این زمینه هنوز فاصله ی زیادی با کلمه ی عالی دارد ( بطور مثال، قبل از ایمیل کردن تصاویر، حجم آنها بصورت خودکار کاهش میابد ) اما قابلیت به استراک گذاری فیلم ها توسط فیسبوک و ایمیل در دسترس است. گزینه های مربوط به اشتراک گذاری شامل پیام رسانی، ایمیل، فیسبوک و SkyDrive که یک نوع سیستم ابری است میشوند.زمانی که تصویری را در فیسبوک یا Windows Live آپلود میکنید، سیستم عامل صورت های تگ نشده را شناسایی میکند و به شما اجازه میدهد که قبل از به پایان رسیدن عملیات آپلود آنها را نشانه گذاری یا تگ کنید. Camera roll شامل تنظیمات اختصاصی auto-fix میشود که سعی میکند کیفیت تصاویر شما را بهبود بخشد. قابلیت خوبی به نظر میرسد اما خیلی از مواقع مصنوعی عمل میکند.
پخش کننده ی فیلم در "بخش تصاویر" جای دارد. شامل رابط کاربری بسیار ساده ای بوده، دارای کنترل های جلو و عقب بردن است و در قسمتی از صفحه نمایش مدت زمان فیلم را به همراه یک دکمه برای تغییر به "تمام صفحه" نشان میدهد.
پخش کننده ی فیلم فایل های AVI را اجرا نمیکند، در نتیجه انتظار پشتیبانی از DivX و XviD را نداشته باشید. ناگفته نماند که نرم افزار Zune قابلیت تبدیل این فایل ها را به MP4 برروی کامپیوترتان دارد، پس میتوانید چنین فایل هایی را بر روی HTC Radar تماشا کنید، فقط ممکن است تبدیل اینگونه فایل ها بر روی کامپیوتر کمی زمان ببرد (بستگی به توانایی کامپیوتر شما دارد) .یکی از ویژگی های کارآمد و جالب، توانایی سنجاق کردن یک قطعه آهنگ و فیلم یا حتی فرکانس رادیویی به صفحه اصلی است.
موسیقی و فیلم
پخش کننده ی موسیقی و فیلم در بخش "موسیقی و فیلم" قرار دارد، که با نماد شرکت Zune تزیین شده است. وقتی وارد این قسمت میشوید، دو مورد از آخرین چیزهایی که تماشا یا گوش کرده اید به عنوان تاریخچه نشان داده میشوند که میتوانید آهنگ یا فیلم خود را از همین بخش انتخاب کرده یا به لیست کامل آهنگ ها و فیلم های خود رجوع کنید یا سری به رادیو FM بزنید و یا در نهایت از فروشگاه ویندوز دیدن کنید.قسمت موسیقی تشکیل شده از آلبوم ها، آهنگ ها، لیست های شخصی سازی شده، سبکها و هنرمندان است. و قابلیت های بخش فیلم عبارتند از تلویزیون، کلیپ های موسیقی، فیلم ها و ویدئوهای شخصی. همچنین قابلیت اضافه کردن گزینه های دیگر توسط نرم افزار Zune هنگام هماهنگ سازی وجود دارد. سومین و آخرین قسمت پادکست مکانی است که میتوانید تمام آهنگ ها و فیلم هایی که دانلود کرده اید را پیدا کنید.همچنین شما لینک های مربوط به رادیو و فروشگاه ویندوز را در قسمت "موسیقی و فیلم" در اختیار دارید. گزینه ای برای گوش دادن به ایستگاه های رادیویی آنلاین بصورت مستقیم در اختیار ندارید و برای این کار باید از هدفون های خود یاری بطلبید.فرکانس ایستگاهی که در حال گوش دادن به آن هستید بصورت بزرگ و واضح در وسط صفحه نمایش قابل مشاهده است، حرکت کردن به سمت چپ یا راست سبب عوض شدن فرکانس میشود و همچنین یک حرکت به طرفین و رها کردن، منجر به جستجوی خودکار ایستگاه رادیویی بعدی میشود. شما میتوانید بعضی از ایستگاه های مورد علاقه تان را علامتگذاری کنید، که این قابلیت به شما اجازه ی سنجاق کردن آنها را به صفحه ی اصلی نیز میدهد. با توجه به وجود سیستم RDS امکان گوش کردن رادیو از طریق بلندگوهای گوشی اماکن پذیر میباشد.
بخش موسیقی از رابط کاربری ساده ای بهره میبرد. شما هیچ گونه مشکلی در کار کردن با آن نخواهید داشت. نا گفته نماند چیزهایی دراین قسمت نبودشان حس میشود، مانند یک equalizer (تنظیم کننده ی صدا). قابلیت دیگری که جایش خالی است، نبود امکان جلو بردن آهنگ توسط انگشت است، شما برای انجام این کار مجبور به لمس کردن و نگه داشتنن انگشتتان بر روی دکمه های جلو/عقب هستید.
Mango در زمینه ی طراحی صفحه نمایش موسیقی تغییرات کوچکی را با خود همراه داشته. اینبار به جای آنکه دکمه های favorite، repeat و shuffle پشت کاور آلبوم پنهان باشند، بصورت افقی جلوی آن چیده شده اند.
پخش صدای عالی
HTC Radar عملکرد بسیار خوبی را در آزمون پخش صدای ما از خود به جای گذاشت. در هر دو آزمون مانند یک اسمارت فون نجیب عمل کرد و در درجه صدای بالا مقداری ما را تحت تاثیر قرار داد.در نبود هدفون ها، Radar در زمینه ی پاسخ دهی فرکانس، درجه ی اختلال صدا (noise) و محدوده ی حرکتی خوب عمل کرد و البته با کمی تحریف در زمینه صداهای هارمونیک همراه بود. میدان فرکانسی و crosstalk از حالت متوسط بالاتر بودند و حجم صدا جزو بلندترین هایی بود که تا به حال شنیده بودیم. با وجود هدفون ها نتایج نزدیک به خوب بود. اثرات باقی مانده از صدا بیشتر از حد معمول بود، در حالی که اثرات مربوط به اختلال صدا و محدوده ی حرکتی در سطح بسیار خوبی قرار داشتند. گرچه میدان فرکانسی و crosstalk چندان جالب به نظر نمیرسیدند.دوربینی با زاویه ی گسترده
HTC Radar مجهز به یک دوربین 5 مگاپیکسلی با قابلیت فوکوس خودکارمیباشد، مجهز شده به یک لنز F2.2 28 میلی متری که دارای زاویه دید گسترده و همینطور حسگر BSI (روشن کننده ی پس زمینه) است. نتایج نهایی هنوز همان رزولیشن 2560x1920 را نشان میدهند. همچنین Radar دارای یک دوربین VGA در قسمت جلویی خود برای مکالمه های ویدئویی میباشد. این آمار و ارقام تجملی در زندگی واقعی بدین معناست که شما با در اختیار داشتن لنزی با زاویه دید گسترده قادر خواهید بود جزییات بیشتری را در کادر دوربین گوشی خود نسبت به سایر گوشی ها جای دهید. نشانه ی F2.2 بدین معناست که دوربین گوشی قادر به گرفتن عکس هایی با نور بیشتر است، که با همراه شدن سنسور BSI عکس ها حتی در محیط های تاریک هم خوب و پرنور به نظر میرسند. رابط کاربری دوربین بسیار ساده است، تعدادی کلید کنترلی و یک منظره یاب در سمت راست صفحه نمایش در اختیار دارید. که به ترتیب از بالا به پایین شامل کلید سوییچ دوربین/ویدئو، کلید سوییچ دوربین دوم/تماس ویدئویی، دکمه های بزرگنمایی و منو تنظیمات میشود. در سمت چپ یک پیکان در اختیار دارید که با استفاده از آن میتوانید عکس هایی که با دوربین گرفته اید را مشاهده کنید، البته با یک اشاره انگشت به طرفین نیز قابل مشاهده هستند.نرم افزار دوربین تنظیمات زیادی را در اختیارتان قرار میدهد، که شامل "محدوده ی صحنه " و دادن "جلوه های مختلف" به میزان سفیدی، کنتراست، اشباع، میزان تراکم، وضوح و غیره میشود. نکته جالب اینجاست که با یک اشاره به کلید عکاسی قفل صفحه نمایش باز شده و دوربین آماده به کار میشود. همچنین گزینه ای مبنی بر جلوگیری از راه اندازی اتفاقی دوربین، توسط سنسور مجاورت وجود دارد که در حالت پیش فرض خاموش است. HTC Radar با توجه به وجود سنسور BSI تصاویر روشنی ثبت میکند اما ما در مورد از بین رفتن جزییات، بعد از عکس اندختن اصلا خوشحال نیستیم. شما خودتان مطمئنا متوجه جزییات آغشته شده به هم که ناشی از الگوریتم کاهش نویز است خواهید شد. اگر تصاویر را 50% بزرگنمایی کنید عکس هایی زیبا همراه با رنگ های خوب مشاهده خواهید کرد.
سنجش کیفیت تصاویر
ما HTC Radar رو به ابزار سنجش خودمون بردیم تا در آنجا مقایسه ای بین او و Apple iPhone 4 و Samsung Galaxy S Plus داشته باشیم. برای اطلاعات بیشتر به صفحه ی "ابزار" ما مراجعه کنید. علیرغم داشتن لنز F2.2 با سنسور BSI هنوز هم HTC Radar حرفی برای گفتن در میان پزرگان 5 مگاپیکسلی ندارد و با با توجه به از بین بردن جزییات در تصاویر، Radar پشت سر iPhone قرار میگیرد. البته در مقابل دشمنی همچون Galaxy S Plus، عملکرد Radar قابل قبول است.ضبط ویدئویی HD نا امید کننده اس
بخش فیلم برداری دقیقا از همان رابط کاربری بهره میبرد که در بخش عکاسی وجود دارد و همچنین قابلیت های زیادی که در آن بخش وجود داشت را شامل میشود. شما قادر به تنظیم کنتراست، تراکم پیکسل و وضوح تصویر هستید، هم چنین تغییر میزان سفیدی و اضافه کردن جلوه های ویژه به تصاویراز دیگر امکانات این بخش هستند. استفاده ازفلاش LED در هنگام فیلمبرداری مانعی ندارد.ویدئوهای گرفته شده توسط شما بصورت بند انگشتی دقیقا همانطور که در بخش" تصاویر" و "موسیقی و فیلم" بودند نمایش داده میشوند. امکان خاموش کردن فلاش LED در هنگام فیلمبرداری وجود دارد.
HTC Radar ویدئوهای 720p ضبط میکند اما در مورد ضبط جزییات چندان خوب عمل نمیکند. این نکته در مورد ویدئویی که ما ضبط کردیم کمی خجالت آور بود. رنگ ها خوب به نظر میرسند اما باید بگوییم که دوربین فیلم بردای Radar استحقاق لقب HD را ندارد.
سنجش کیفیت ویدئوها
ما HTC Radar را به همراه Apple iPhone 4 و Samsung Galaxy S Plus به ابزار مقایسه ی ویدئویی خودمان نیز بردیم. شما خودتان متوجه این موضوع خواهید شد که HTC Radar ، در تولید جزییات مناسب با رزولیشن 1280x720، به اندازه ی کافی خوب عمل نمیکند.Mango افزایش کیفیت ارتباطی را به همراه داشته است HTC Radar از باند چهارگانه GSM/GPRS/EDGE و باند دوگانه 3G همراه با HSPA (14.4Mbps سرعت دانلود و 5.76Mbps سرعت آپلود) پشتیبانی میکند. ارتباط محلی توسط Wi-Fi همراه با DLNA و بلوتوث استریو تحت پوشش قرار میگیرد. امکانات بلوتوث در حال حاضر محدود میباشند، بطور مثال امکان ارسال/دریافت فایل از طریق بلوتوث وجود ندارد.اینترنت اکسپلورر موبایل بدون فلش
اینترنت اکسپلورر در WP به آخرین نسخه ی خود برای آپدیت 7.5 بروزرسانی شده بود. و این باعث ایجاد بهبودهایی در رابط کاربری آن شده است. نوار آدرس همیشه نمایان است اما نوار وضعیت بصورت خودکار پنهان میشود و اینگونه شما فضای بیشتری را در اختیار دارید و بعد از نوار آدرس دکمه ی ریفرش در معرض دید قرار میگیرد. البته شما میتوانید از تنظیمات گسترده ای در این مورد بهره ببرید که هرکدام گزینه های مختلفی را در اختیارتان میگذارند.نوار آدرس بعنوان نوار جستجو نیز عمل میکند، این ویژگی هنگامی که میخواهید چیزی را جستجو کنید و مطمئن نیستید کدام سایت به شما کمک میکند بسیار کارآمد خواهد بود. ابط کاربری این مرورگر کاملا جمع و جور است، در قسمت پایینی صفحه نمایش فقط شاهد نوار آدرس، و دکمه ی ریفرش در سمت چپ آن خواهید بود. بالا کشیدن نوار آدرس منجر به نمایش میانبرهایی از برگه ها، آخرین بازدیدها، علاقه مندی ها ،اضافه کردن به علاقه مندی ها، اشتراک گذاری صفحه، سنجاق کردن به صفحه اصلی و تنظیمات میشود. منو تنظیمات گزینه های متداولی چون مکان، کوکی ها و پاک کردن تاریخچه را در اختیارتان میگذارد اما هیچ گزینه ای مبنی برا انتخاب بین نمایش نسخه ی موبایلی یا دسکتاپی یک سایت وجود ندارد. این مرورگر کنترل های صفحات وب را همان گونه که در نرم افزارهای اصلی آن ها وجود دارد نشان میدهد، در این صورت یک نرم افزار تحت وب دقیقا همانند نرم افزار اصلی نشان داده خواهد شد و هیچگونه زحمت اضافه ای را برای طراح خود در بر نخواهد داشت. حدودیت داشتن حداکثر 6 برگه هنوز هم وجود دارد، مشکل ساز نیست اما در دیگر سیستم عاملها چنین محدودیتی وجود ندارد. ما همچنین انتظار دیدن ویژگی text reflow را داشتیم اما چنین قابلیتی وجود ندارد.
یکی از نکاتی که تغییر کرده است عملکرد این مرورگر است، مرورگر برای نمایش انیمیشن ها، ویدئوها و کارهای گرافیکی شفافتر، از شتاب دهنده ی سخت افزاری بهره میبرد و همچنین موتور JavaScript نوسازی شده است. مایکروسافت خیلی مطمئن به نظر میرسد، از آنجایی که آنها صفحه ای را مبنی بر سنجش گوشی شما طراحی کرده که آن را در زمینه گرافیکی و JavaScript مورد ارزیابی قرار میدهد. از رو به رو کردن گوشی خود با یک مرورگر کامپیوتر ترسی نداشته باشید، آزمون ها بسیار دشوار در نظر گرفته شده بدین گونه که اگر کامپیوترتان به آخرین نسخه از جدیدترین مرورگرها مجهز نشده باشد مطمئنا به زحمت خواهد افتاد.
موتور جستجو Bing در Windows Phone
هنگامی که شما در Bing جستجویی را انجام میدهید، یکی از چیزهایی که ممکن است به شما پیشنهاد شود نرم افزاری مربوط به عبارتی است که شما جستجو کرده اید. بطور مثال، جستجو برای عبارت "مسافرت" پیشنهادی مبنی بر دانلود کردن نرم افزار"مسافرت" از فروشگاه ویندوز را در اختیارتان قرار میدهد. این قابلیت را App connect نام گذاری کرده اند.دو حالت جدید به بخش جستجو اضافه شده، "تشخیص آهنگ" و "اسکنر بارکد". این دو از قابلیت های پرطرفدار نرم افزارها به شمار میروند، اما با WP7.5 شما آنها را بعنوان قسمت مخصوصی از سیستم عامل در اختیار خواهید داشت. "اسکنر دوربین" میتواند از یک متن عکس گرفته، عملیات OCR را روی آن اعمال کند و به زبان دیگری آن را ترجمه کند.
فروشگاه ویندوز در حال رقابت است
فروشگاه Windows Phone در حال رقابت سختی با فروشگاه Apple و آندروید است. در حال حاضر بیش از 38 هزار نرم افزار در دسترس دارد. این فروشگاه به چهار قسمت اصلی نرم افزارها، بازی ها، موسیقی و نرم افزارهای فروشگاه HTC تقسیم شده . پنجمین قسمت "بروزرسانی" نام دارد، فقط در صورتی ظاهر میشود که یکی از نرم افزارهای شما نیاز به عملیات بروزرسانی داشته باشد. در این قسمت یک کلید به اسم "به روزرسانی همه" وجود دارد که شما را از عذاب بروزرسانی کردن دونه به دونه ی نرم افزارها نجات میدهد. هر برنامه دارای لیستی شامل توضیحات مختصر، نقدهای کاربران، تصاویری از محیط آن و رتبه اش میشود. اگر نرم افزاری به قصد دسترسی به اطلاعات شخصی شما را داشته باشد ( مانند اطلاعات محل سکونت و غیره ) فروشگاه ویندوز شما را از این موضوع مطلع خواهد کرد. این فروشگاه به اندازه ی فروشگاه آندروید جامع و وسیع نیست ( که همه چیز را در مورد کاربرد نرم افزارها لیست کند ) اما نکته ی مثبتش این است که فقط در مورد نکات مهم شما را مطلع میکند. دانلودهای بزرگ (هرچیز با حجم بالاتر از 40Mb) به یک اتصال Wi-Fi احتیاج دارند.البته، میتوانید نرم افزارهای سنگین را از طریق کامپیوترتان با نرم افزار Zune دانلود کنید.بخش "نرم افزارها" با یک نرم افزار برجسته شروع میشود، بعد از آن با بخش دسته بندی (شامل همه نرم افزارها و نرم افزارهای رایگان)، برترین ها ، و جدیدترین ها دنبال شده و با لیست بلندی از برجسته ترین نرم افزارها خاتمه میابد. بخش موسیقی در واقع همان فروشگاه Zune میباشد. همان ساختار بخش نرم افزارها را دارد. اول، هنرمند برجسته ی هفته، سه هنرمند برجسته ی بعدی، یک لیست از جدیدترین ها، برترین آلبوم ها و در نهایت به سبک ها ختم میشود. بخش سبک ها به قسمت های جدیدترین ها و برترین هنرمندان/آلبوم ها/آهنگ ها/لیست ها تقسیم میشود. هر آهنگ 30 ثانیه پیش نمایش دارد (مانند iTunes). اگر شما یک رمز Zune داشته باشید قادر خواهید بود تمام آهنگ را گوشی دهید، مانند کاری که با یک پخش کننده ی Zune میتوانید انجام دهید. (10 دلار در ماه هزینه دارد).
بخش نرم افزارهای HTC، نرم افزارهای رایگانی که این شرکت برای ویندوز فون طراحی کرده نظیر Photo enhancer، HTC hub، Notes، نرم افزار چراغ قوه ی معروف (همانند نسخه ای که در آندروید دیده بودیم) و غیره را در دسترس قرار میدهد. بطور کلی این بخش شامل 10 نرم افزار میشود اما در آینده شاهد لیست بلندتری خواهیم بود.
بخش بازی ها به قسمت های Xbox Live،جدیدترین ها،برجسته ها و سبک ها تقسیم شده، که هرکدام دسته بندی مجزایی دارند. نکته ی خیلی جالب درمورد بازیها در فروشگاه ویندوز گزینه ی "امتحان" است، که برای تعداد زیادی از بازیها در دسترس است. این گزینه به شما اجازه میدهد تا قبل از خرید یک بازی بتوانید آن را امتحان کنید و بعد برای خرید آن اقدام کنید.
بخش جدیدترین ها و برجسته ها به جدیدترین و پرطرفدارترین بازی ها اشاره دارند.
فروشگاه ویندوز فون از طریق گوشی WP شما، نرم افزار Zune برروی کامپیوترتان و سایت windowsphone.com در دسترس است.
امکان جستجو در فروشگاه وجود دارد اما در حال حاضر نتایج مربوط به نرم افزارها و بازی ها در کنار یکدیگر قرار میگیرند. مایکروسافت این مشکل آزاردهنده را فعلا در زمینه ی جستجو آهنگ ها برطرف کرده. Xbox Live قلب بخش "بازی ها" محسوب میشود. که بسیاری از قابلیت های Xbox را همراه دارد، از آدمک تان (Avatar) گرفته تا امتیازات و دستاوردهایتان. قابلیت Spotlight نیز در دسترس است (این بخش اطلاعاتی را درمورد جدیدترین ها ارائه میدهد) و همچنین قابلیت درخواست ها، که دعوتنامه های بازی هایی که دوستانتان برایتان فرستادند را شامل میشود.
بازی ها خود در بخش Collection قرار دارند. این بخش چیز زیادی برا گشت و گذار ندارد، بازی های نصب شده در یک شبکه ی مربع مربع به همراه گزینه ی " بازی های بیشتر" که در واقع لینکی به فروشگاه ویندوز است دسته بندی شده اند. مام بازی ها از Xbox Live پشتیبانی نمی کنند، بازی هایی که این قابلیت را دارند در بخش مخصوصی از فروشگاه قرار میگیرند. ما بازی هایی نظیر Need for Speed، Kinectimals، Angry Birds را امتحان کردیم و هیچگونه مشکلی در اجرای آنها با HTC Radar نداشتیم، پردازنده ی 1GHz و پردازشگر گرافیکی Adreno 205 از سطح مورد نیاز برای اجرای کارهای گرافیکی نیز بیشتر بودند.
نقشه های Bing مسیر شما را روشن میکنند
نقشه های Bing مهمترین نقش را در صحنه ی مسیریابی در ویندوز فون داشتند، تا اینکه نوکیا مسیریاب تمام عیار صوتی خودش را با نام Nokia Drive برای ویندوز فون معرفی کرد.نقشه ها قسمت مهمی از تجربه ی ویندوز فون هستند و قابلیت جدیدی که داشتن یک ویندوز فون 7.5 را حتمی میکند جهت یاب رانندگی میباشد.در حال حاضر این یک مسیریاب کاملا صوتی نیست ولی بدین صورت کار میکند که ابتدا مسیر را مشخص میکنید، بعد به اولین دستورالعمل گوش میدهید. سپس زمانی که نوبت دستورالعمل بعدی شد، گوشی بوقی میزند و مسیر را پررنگ میکند و اگر مسیر را لمس کنید گوشی آنرا برای شما میخواند.
نرم افزار نقشه ها از فونت بزرگی بهره میبرد که با رنگ سفید بر روی پس زمینه ی سیاه خواندن آن را راحت تر میکند. اما در هر صورت برای خواندن آن باید چشم از جاده بردارید، بهمین دلیل است که نمیتواند نرم افزار SatNav را از دور خارج کند.اطلاعات ترافیک جاده ها بصورت زنده در دسترس است.گرچه این تمام چیزی نیست که نقشه های جدید میتوانند برای شما انجام دهند. این نرم افزار مکان های مورد علاقه ی شما را با استفاده از قابلیت جدید Local Scout علامتگذاری میکند و حتی نقشه های داخلی مراکز خرید را به شما نشان میدهد.
Local Scout از یک رابط کاربری جدولبندی شده بهره میبرد که مکان های مورد علاقه ی شما را مانند خوردن،آشامیدن،خریدن و غیره را نشان میدهد. میتوانید گزینه های مشابهی را از لیست "I care about" انتخاب کنید.
یکی از قابلیت های خیلی جالب Local Scout این است که میتوان هرکدام از مکان های مورد نظر را به صفحه اصلی سنجاق کرد. بطور مثال شما از یک فروشگاه خوشتان آمده است و دوست دارید هر چند وقت یک بار سری به آن بزیند، درموردش بخوانید،یا جایی در آن رزرو کنید، فروشگاه همینجا در صفحه اصلی شماست، کافیست فقط آن را لمس کنید.
ما نقشه های Bing را دوست داریم و به خصوص منتظر ادغام آن با نقشه های نوکیا هستیم، این موضوع مسیر را برای نقشه های گوگل دشوار میکند.ما بسیار بی صبرانه منتظر مسیریاب تمام عیار صوتی Nokia Drive بر روی ویندوز فون هستیم، روزی ممکن است آنرا برروی تمام دستگاه های ویندوز فونی ببینیم.
آفیس همه کاره
آفیس یکی از دلایل فروش WP به حساب می آید. مشاهده ی اسناد و تغییر دادنشون بصورت کاملا رایگان داخل سیستم عامل گنجانده شده.ادغام شدن Mango و SkyDrive یکی از نکات بهبود یافته است. چرا که از این به بعد اسناد توسط SkyDrive بین گوشی و کامپیوتر شما هماهنگ میشوند. اگر دنبال چنین قابلیتی بودید باید گفت که مایکروسافت با هر حساب کاربری SkyDrive فضایی به اندازه ی 25GB در اختیار شما میگذارد (اما فایل های بخصوص دارای محدودیت 100MB هستند).بخش آفیس خود به سه قسمت اسناد،مکان ها و نوشته ها تقسیم میشود.بیایید نگاهی به Word و Excel دو نرم افزار محبوب آفیس بی اندازیم،. پنل اسناد در هردو بصورت مشترک وجود دارد، که بر اساس آخرین اسناد استفاده شده آنها را دسته بندی میکند. هر دو قابلیت مشاهده و ویرایش اسناد را دارند. فایلهای PowerPoint نیز در بخش اسناد هستند، اما فقط قابل مشاهده بوده و امکان ایجاد فایل جدید یا ویرایش آنها را ندارید بخش Excel نیز پیشرفت داشته و بهتر شده، قابلیت معروف جمع بستن خودکار (auto-sum) اضافه شده و حالا میتوانید با لمس کردن و کشیدن،تعداد زیادی سلول را انتخاب کنید.
ویرایش کردن حتی بر روی تلفن همراه بسیار آسان میباشد.متن مورد نظرتان را تایپ کرده و میتوانید با استفاده از کلید فرمت نوشته ی انتخاب شده را ویرایش کنید. همچنین میتوانید نظراتی را در این قسمت درج کنید.گزینه های مربوط به قالب بندی شامل ضخیم کردن، کج کردن، زیرخط دار کردن متن، اندازه ی متن، پررنگ کردن و رنگ فونت میشود. برای رنگ فونت و پررنگ کردن متن فقط سه نوع رنگ در اختیار دارید، که مقداری محدود بوده ولی در اکثر مواقع کافی است.گزینه ی "همکاری" برای Word و Excel از طریق SharePoint فعال است. این به شما اجازه ی همگام کردن، اشتراک گذاری و نشر مدارک برروی وب را میدهد اما برای اینکار باید سرور درست را در SharePoint انتخاب کنید. میتوانید فایل های مورد نظرتان را از طریق بخش آفیس به ایمیل هایتان پیوست کنید. انجام این کار از طریق ویرایشگر ایمیل امکان پذیر نیست، که ممکن است اوایل برایتان کمی گیج کننده باشد.
OneNote ابزار مشارکتی مایکروسافت است که برای یادداشت برداری استفاده میشود. این نرم افزار پشتیبانی قوی و در عین حال ساده ای برای فهرستهای طبقه بندی شده دارد و از طریق آن میتوانید عکس یا یادداشت های صوتی به یادداشت هایتان اضافه کنید و آن ها را ایمیل کنید. OneNote قابلیت هماهنگ شدن با SkyDrive و حساب کاربری Windows Live تان را دارد و بدین ترتیب یادداشت هایتان همیشه و همه جا در دسترستان هستند. امکان سنجاق کردن به صفحه ی اصلی نیز فراهم است. به همین ترتیب میتوانید از امکان To-Do بهره ببرید: یکی از خطوط را انتخاب کنید، با استفاده از To-Do آن را به یکی از موارد چک لیست کارهایی که باید انجام شوند تبدیل کنید و پس از انجام دادن مثل بقیه ی موارد لیست آن را از بین ببرید.علاوه بر این ها این ابزار امکان بزرگ نمایی ظریف را دارد که حتی در متنهای پیچیده نیز به خوبی کار میکند. هر چند علاقه ی زیاد مایکروسافت برای ساده نگه داشتن فضای این ویرایشگر موجب سادگی بیش از حد آن شده است، نوآوری ای که Mango برای Windows Phone Office به همراه داشته است نشانگر توجه مایکروسافت به ارتقاء هرچه بیشتر آفیس است.
برنامه ریزی با نرم افزارها
قابلیت برنامه ریزی در WP به طور دو جانبه پوشش داده شده است و این دقیقا همان جایی است که HTC نقش به سزای در خلق تجربه ای متفاوت در استفاده از گوشی های هوشنمد داشته است.شما امکانات معمولی چون تقویم، زنگ هشدار، ماشین حساب، فهرست کارهای انجام نشده را در اختیار دارید، HTC یک ابزار یادداشت برداری خیلی خوش فرم، ابزار فهرست برداری، ماشین حساب، مبدل و بسیاری امکانات دیگر را نیز برای شما به ارمغان می آورد.ابزار یادداشت برداری بسیار ساده است. شما یک تخته شاسی مجازی دارید که یادداشت هایتان بر روی آن قرار میگیرند و شما میتوانید به شکل دلخواهتان آن ها را مرتب کنید. وقتی این تخته شاسی را برگردانید یک تخته سفید (وایت بورد) در اختیار شما خواهد بود که یادداشت های شما را ذخیره و بر اساس تاریخ نوشته شدن مرتب میکند. نوشتن یک یادداشت جدید بسیار آسان است. کافی ست با انگشتتان یک بار برچسب گوشه ی صفحه را لمس کنید تا صفحه کلید برای تایپ یادداشت مورد نظرتان روی صفحه ظاهر شود.قسمت تجاری WP هم امکانات جدید و مخصوص به خودی را در نسخه ی 7.5 داراست.در ابزار تقویم میتوانید مجموعه ای از تقویم ها را برای هر حساب کاربریتان مشاهده کنید ورنگ مورد علاقه تان را به هر کدام اختصاص دهید تا تفکیکشان راحتتر باشد. اگر احساس میکنید این تقویم های زیر مجموعه مزاحم شما هتستند میتوانید آن ها را غیر فعال کنید.
لیست کارهای انجام نشده نیز قابل ایجاد است. این لیست ها فقط با استفاده از حساب های کاربری Live هماهنگ میشوند و با حساب های دیگر مثل جیمیل فعال نمیشوند. هر مورد از کارها میتواند یک زنگ اولویت، موعد سر رسید و یادداشت داشته باشد. بعد از ایجاد، میتواند موارد اضافه شده را بر اساس اولویتشان مرتب کنید.تقویم، علاوه بر نمای دستورکار محور، نمای روزانه نیز دارد تا به شما امکان دسترسی دقیق و ساعت به ساعت به قرارهایتان را بدهد.
ماشین حساب WP چیز عجیب یا بزرگی نیست: یک نمای عمودی معمولی مثل تمام ماشین حساب های دنیا، اما کافی ست گوشی را به حالت افقی برگردانید تا یک ماشین حساب مهندسی ظاهر شود.
تلفن Mango ویندوز تمام امکانات ابتدایی که از یک گوشی هوشمند برنامه ریز انتظار میرود را داراست، اما اگر شما به دنبال امکانات بیشتر هستید کافی است به مرکز خرید ویندوز (Marketplace) سری بزنید تا تمام نرم افزار های مورد نظرتان برای هر منظور را پیدا کنید. جالب توجه این که بیشتر این ابزار ها رایگان هستند.
WindowsPhone.com اطلاعات شما را دورادور محافظت میکند
وبسایت WP ابری ست که تمام تلفن های هوشمند WP7 را پوشش میدهد. برای استفاده از سایت کافی ست ایمیل خود را وارد کنید (جیمیل، یاهو، هات میل و غیره) و بعد یک حساب کاربری بر روی گوشی Windows Phone خود ایجاد کنید.اختیاراتی که در سایت windowsphone.com به شما داده میشود محدود است به اطلاعات پرداخت ها و اطلاعات امنیتی. از این جا شما میتوانید اطلاعات پرداخت خود را به روز رسانی کنید، فهرست ابزارهای خریداری شده تان را ببینید و به نسخه ی تحت وب مرکز خرید ویندوز مراجعه و اقدام به خرید ابزار های جدید بکنید. توجه داشته باشید که ابزار خریداری شده به تلفن شما ارسال خواهد شد تا آن را بر روی گوشی خود دانلود کنید که از این لحاظ این محصول با ابزار های Zune برای کامپیوتر شخصی یا Mac شما متفاوت است.مهمترین وجه ی این محصول برای کاربران امکان «جستجو»، «زنگ»، «قفل» و «پاک کردن» است. برای استفاده از این امکانات باید یک شماره از شمارهای 37 کشور لیست شده را وارد کنید. بعد از وارد کردن شماره این وبسایت به موقعیت گوشی شما دسترسی خواهد داشت و به این ترتیب شما قادر به شناسایی دقیق موقعیت آن خواهید بود.بقیه امکانات به خودی گویا هستند و نیازی به توضیح ندارند. «زنگ» از آهنگ گوشی شما استفاده میکند تا وقتی که گوشیتان را در اطراف خانه گم کرده اید به شما علامت بدهد. «قفل» گوشی را با استفاده از یک پین کد 4 رقمی قفل میکند. و «پاک کردن» تمام اطلاعات شخصی و حساس شما را در صورت نیاز پاک میکند تا نگران افتادن گوشی به دست افراد نامناسب نباشید.تنها ایرادی که به ابر windowsphone.com وارد است این است که این سایت امکان هماهنگ کردن بیسیم اطلاعات را، آن طور که در مواردی مثل iCloud فراهم است، برای شما فراهم نمیکند. به نظر ما هر سرویس ابر-محوری باید چنین قابلتی را داشته باشد. علاوه بر این، تعداد کشورهایی که در آنها میتوانید گوشی خود را ردیابی کنید محدود است و تعداد زیادی از کشورهایی که Windows Phone در آنها موجود است به این امکان بسیار ضروری دسترسی ندارند.بقیه ی بخش های وب سایت راهنماهایی در مورد تک تک امکانات گوشی شما دارد و بر اساس این که کجا زندگی میکنید یک فهرست دقیق از فروشندگان و اپراتورهای عرضه کننده ی گوشی های WP در اختیار شما قرار میگیرد.
کلام آخر
کاربران HTC 7 Trophy میتوانند با بی اعتقادی تمام به Radar نگاه کنند، درست است، این دقیقا همان گوشی است که آنها به مدت یک سال در اختیار داشتند. البته Radar نیز آنها را هدف قرار نمیدهد. گر چه این گوشی چیزهایی هم برای نشان دادن دارد. بدنه ی یک تکه، قابلیت های بهبود یافته ی بیسیم (وایرلس) در Mango، صفحه نمایش و دوربین بهتر(البته نه خیلی زیاد).
به هر حال Radar برای آن دسته از افرادی نیست که به دنبال یک گوشی برای ارتقا از Trophy و Mozart هستند. این گوشی برای کاربران تازه وارد WP طراحی شده که Mango آنها را متقاعد کرده اما هنوز آنقدر مطمئن نیستند که با یک شیرجه به سمت HTC Titan بروند.و قبل از اینکه این گوشی را چیزی در حد گوشی های سال 2010 خطاب کنید این را در نظر بگیرید که سال پیش، اولین نسل از ویندوز فون ها شانه به شانه مانند کشتی در کنار هم در حال حرکت بودند. از سخت افزار مخصوصی بهره میبردند اما نسل اول نرم افزارها آنها را تا لبه ی پرتگاه و از دست دادن مشتری ها پیش میبرد. اما چنین نگرانی در مورد HTC Radar وجود ندارد. و البته منظور ما بروزرسانی Mango نیست. مطمئنا، Mango کمبودهای زیادی را در مورد این پلتفرم برطرف کرد. مهمترین نکته ی موجود این است که Radar تلفنی نیست که آن را بسیار عالی و همه چیز تمام (high-end) صدا کنیم. Radar جایگاه ــش در میانه های بازار است و جایش همان جا امن خواهد بود.حالا نوبت به مفهوم بودجه ی خرید میرسد. یک سال پیش، تهیه ی گوشی های مبتنی بر ویندوز فون کار دشواری بود. ضعیفترین های WP هنوز هم امروز جایگاه خاص خود را دارند اما همان سخت افزار دیگر با قیمت های بالا عرضه نمیشود. در آخر Radar سازشی مابین قیمت و امکانات است. و گوشی است که برای اینکار ساخته شده، بخصوص با ظهور نوکیا بعنوان یک سازنده ی Windows Phone 7. این کمی بی سابقه است که یک اسمارت فون از HTC قیمتش را با یک اسمارت فون از نوکیا سازگار کند، یکی دیگر ازنکاتی که HTC باید مواظبش باشد. (رقابت با نوکیا)Nokia Lumia 710 یکی از بزرگترین رقیبان Radar محسوب میشود. برتری های این گوشی شامل صفحه نمایش ClearBlack (گرچه از نوع LCD میباشد نه AMOLED)، پردازنده ی سریعتر 1.4GHz و مسیریاب صوتی رایگان Nokia Drive است. و البته قیمت Lumia وRadar بسیار به هم نزدیک میباشد.
HTC Radar یک کار ترکیبی است، همان راهی را پیش گرفته که Desire در دنیای آندروید دنبال میکرد، و دارای مشخصات نسل قبل اسمارت فون های مایکروسافت که توسط HTC ساخته شده بودند میباشد.خط ها کشیده شده اند. حالا نوبت HTC است که فاصله ی بین کشتی ها و بسته های ساده را پر کند، در حالی که باید یک چشمش به رقابت نیز باشد. درست است، HTC Radar یک بسته ی ساده است. اما نه اونقدر بد برای افرادی که میخواهند Windows Phone Mango را برای اولین بار امتحان کنند.GSMARENA
برچسبها: