HTC Mozart
بیشتر
HTC 7 Mozart از آن گوشی هایی که عادت به دیدن آن ها داریم نیست ، و پیش از آنکه بپرسید باید بگویم جواب شما منفی است ، این گوشی از گوشی های موسیقی محور هم نیست. در واقع این گوشی کاملا متفاوت است ، همه چیز در آن به دوربینی ختم می شود که فراتر از محدودیت های مایکروسافت در نظر گرفته شده است.
یکبار دیگر HTC از رویکردهای سخت گیرانه مایکروسافت رها شد و Mozart این بار می خواهد به Windows Phone 7 ثابت کند از آنچه تاکنون بوده است می تواند توانمند تر باشد. چیزهای دیگری هم هست که شما را به شگفتی واخواهند داشت و شاید بعضی از آن ها خبرهای خوشایندی برای برترین دوربین های موجود در گوشی های تلفن همراه نباشد.
HTC 7 Mozart نخستین گوشی مبتنی بر Windows Phone 7 است که از دوربین هشت مگاپیکسلی و آن هم با فلاش زنون بهره می برد. زمان آن فرارسیده است که ببینیم HTC 7 Mozart دقیقا از چه چیزی ساخته شده است.
بنابراین در اینجا بازهم به بررسی یک گوشی دیگر مبتنی بر Windows Phone 7 خواهیم پرداخت. محدودیت های این سیستم عامل دیگر برای شما چیز جدیدی نیست. اگر اخبار مربوط به این سیستم عامل را دنبال کرده باشید ، احتمالا هر آنچه لازم است راجع به آن بدانید را می دانید. رابط Metro دوست داشتنی است اما نمی توان انکار کرد که چیزهایی در این سیستم عامل وجود دارند که می توانستند از آنچه اکنون هستند ، بهتر باشند. اما اگر به نیمه پر لیوان نگاه کنید ، خبرهای خوبی هم خواهید شنید.
مایکروسافت در حال آماده سازی نخستین بسته به روز رسانی برای Windows Phone 7 است که امکان Copy/paste را فعال کرده و قابلیت چندوظیفه گی را هم در اختیار کاربران قرار خواهد داد. این بسته نرم افزاری برای تمامی گوشی های مبتنی بر Windows Phone 7 در اوایل سال آینده میلادی در دسترس خواهد بود.
Mozart از عوامل وسوسه کننده ای چون بدنه یک تکه آلومینیومی و برخی سفارشی سازی های ویژه HTC بهره می برد. اما اول از همه در Mozart دوربین حرف اول را می زند . این گوشی دست به جسارتی زده است که هیچ گوشی دیگری توان آن را نداشته است. دوربین هشت مگاپیکسلی و فلاش هیچگاه پیش از این در قلمرو سیستم عامل جدید مایکروسافت دیده نشده اند. پس بهتر است مقدمه را کوتاه تر کنیم و به سراغ اصل مطلب برویم ، این طور نیست؟
لوازم استانداردی در جعبه HTC 7 Mozart دیده می شوند: یک شارژر USB و یک کابل microUSB برای انتقال داده از جمله این لوازم هستند. یک هدست یک تکه با کنترل های پخش موسیقی هم به همراه گوشی عرضه می شود و کتابچه های راهنمای گوشی هم در یک نسخه الکترونیکی بر روی سی دی و هم به صورت چاپ شده در اختیار شما قرار داده می شوند. اگر هدست های عرضه شده به همراه گوشی مورد پسند شما نیست ، می توانید از هر هدست دلخواه دیگری هم به همراه آن استفاده کنید.
HTC 7 Mozart با ابعادی معادل 11.9*60.2*119 اندازه ای مشابه Trophy دارد. وزن این گوشی 130 گرم است که در عین به کارگیری آلومینیوم در ساخت گوشی آن را 10 گرم سبک تر از Trophy تمام پلاستیک می سازد. به لطف کناره های گرد و هدر رفت کمینه فضا ، HTC 7 Mozart علیرغم به کارگیری صفحه نمایش 7 اینچی بسیار فشرده به نظر می آید.
گوشی هایی چون HTC 7 Mozart هستند که سبب می شوند کیفیت ساخت این شرکت تایوانی شهره خاص و عام شود. بدنه یک تکه این گوشی از ترکیبی از آلومینیوم و پلاستیک با کیفیت ساخته شده است و همین سبب می شود تا گوشی ظاهری خارق العاده داشته باشد و کار کردن با آن هم لذت بخش باشد.
صفحه نمایش کناره جلویی گوشی را اشغال کرده است و فضای کمی در اختیار عناصر طراحی باقی مانده است. خوشبختانه تصمیم HTC مبنی بر شکستن طراحی همیشگی کناره پشتی ، منجر به ایجاد طرحی جدید و منحصربفرد شده است.
یک قطعه فلزی در کناره پشتی آن را به صورت متقارن به دو قسمت تقسیم می کند ، قسمت های بالایی و پایینی از همان پلاستیک مات همیشگی و آشنا ساخته شده اند. این قطعه آلومینیومی تا نمای جلویی گوشی هم ادامه می یابد و با احاطه کردن صفحه نمایش ، طراحی منحصر بفرد آن را کامل می کند. تنها قسمت متحرک ، قطعه پلاستیکی پایینی است که به عنوان کاور باتری عمل می کند.
هر دوی قطعات پلاستیکی و فلزی کاملا در برابر اثرات انگشت مقاوم هستند اما شیشه به کار رفته در جلوی گوشی مثل همیشه به تمیز کردن نیاز دارد.
صفحه نمایش 3.7 اینچی S-LCD در میان گوشی های مبتنی بر Windows Phone 7 ، جزو صفحه نمایش های کوچک به شمار می آید. تصور می کنم این موضوع در نهایت به سود Mozart تمام خواهد شد. اما شاید برخی هم به صفحه نمایش های غول پیکر 4 اینچی یا بزرگتر فکر کنند !
ما با هیچ مشکلی که مرتبط با حساسیت صفحه نمایش باشد ، روبرو نشدیم. نمونه خازنی به کارگرفته شده از پاسخدهی بالا و عملکرد روان و دقیقی بهره می برد. کیفیت تصاویر بسیار خوب است، و زوایای دید و خوانایی آن در برابر تابش نور آفتاب هم در حد متوسط هستند.
در کل HTC 7 Mozart به یکی از صفحه نمایش های بهتر در میان گوشی های مبتنی بر Windows Phone 7 مجهز است. ممکن است این بهتر بودن به دلیل عملکرد بسیار ضعیف صفحه نمایش HD7 زیر سوال برود اما این صفحه نمایش واقعا هم از نظر اندازه و هم از نظر کیفیت تصاویر خوب است. مشخصا نمی توان آن را با Super AMOLED ها مقایسه کرد اما به هر حال با سایر صفحه نمایش های گوشی های مبتنی بر WP7 قابل مقایسه است.
در بالای صفحه نمایش ، خروجی صدای مخاطب و دو سنسور مجاورت و محدود کننده نور جای گرفته اند. یک LED نشانگر وضعیت هم در این قسمت پنهان شده است.
در زیر صفحه نمایش ، کنترل های همیشگی Windows Phone 7 که شامل Back ، Start و Search هستند جای داده شده اند. تمامی این کلید ها خازنی هستند و از بازخورد لمسی خوبی برخوردارند. فشردن و نگاه داشتن کلید Start مرکزی ، سبب فعال شدن دستورات صوتی خواهد شد.
کناره سمت چپ HTC 7 Mozart میزبان کلید های تنظیم صداست که به صورت باریکی در نظر گرفته شده اند و در کنار آن ها هم پورت MicroUSB به چشم می خورد.
در کناره سمت راست گوشی تنها کلید اختصاصی دوربین به چشم می خورد. این کلید درست در جایی قرار گرفته است که انگشت اشاره شما در حین افقی گرفتن گوشی در آن قسمت قرار خواهد داشت. گرچه بر خلاف HD7 ، Mozart دلیلی برای اعتراض در این مورد برای ما باقی نمی گذارد.
در کناره بالایی گوشی سوکت 3.5 میلی متر صوتی و کلید روشن/خاموش/قفل گوشی جای داده شده اند . در کناره پایینی تنها میکروفن گوشی به چشم می خورد.
در کناره پشتی ، به جذاب ترین قسمت طراحی سخت افزاری گوشی بر می خوریم. فاکتورهای اصلی فروش گوشی یعنی لنز دوربین هشت مگاپیکسلی و فلاش زنون هر دو در این قسمت جای داده شده اند. اسپیکر هم در همین قسمت گوشی است.
این نخستین بار است که دوربین های هشت مگاپیکسلی و فلاش زنون پای خود را به قلمروی Windows Phone 7 می گذارند. متاسفانه فلاش عملکردی بواقع کمتر از حد انتظار دارد اما اجازه دهید در قسمت دیگری به این موضوع بپردازیم. ما انتظار بسیار بیشتری از گوشی های مجهز به فلاش زنون داریم.
کاور کوچک باتری گوشی دقیقا همانند این کاور در Desire HD است ونباید اصلا به ظاهر غیرمعمولی آن توجه کنید.با حرکت دادن کاور ، به شیار جایگیری سیم کارت و باتری دسترسی پیدا خواهید کرد. باتری 1300 میلی آمپری تا 435 ساعت در حالت آماده به کار و تا پنج ساعت و نیم در حالت مکالمه در یک شبکه 3G دوام می آورد.
HTC 7 Mozart گوشی خوش ساخت و محکمی است اما جز این انتظاری از HTC نمی رود. ترکیب فلز و پلاستیک خوب از آب در آمده است و به HTC 7 Mozart شخصیتی منحصربفرد می بخشد. گوشی به آسانی در جیب جای می گیرد ، کار کردن با آن راحت است و در برابر اثرات انگشت هم مقاوم است ، پس قطعا می توان آن را از نظر طراحی یک برنده مطلق نامید. ممکن است حتی بدون اینکه به نیمه نرم افزاری آن نگاه کنید ، آن را بخرید.
اما در صورتی که می خواهید بدانید نیمه نرم افزاری HTC 7 Mozart چطور از کار در آمده است ، می توانید در قسمت بعد هم با بررسی رابط کاربری گوشی در کنار ما باشید.
نیمه نرم افزاری Windows Phone 7 به مثابه کتابی است که پیش از این خوانده اید ، و دلیل این امر آن است که تمامی گوشی های مبتنی بر WP7 بر مبنای نرم افزاری یکسان اجرا می شوند و تنها چند نرم افزار اضافی است که سبب ایجاد تفاوت می شود. بنابراین نباید از اینکه ما از بررسی های پیشین گوشی های مبتنی بر این سیستم عامل هم در نوشتن کمک گرفته ایم ، تعجب کنید . می خواهیم به شما اطمینان دهیم حتی در هنگام استفاده از متون قبلی در بررسی های جدید ، همیشه واقعیات را با واحد بررسی چک کرده و آن ها را با گوشی تطبیق می دهیم.
هواداران HTC از اینکه ببینید شرکت تایوانی محبوب شان نتوانسته است همان کار همیشگی را که برای متحول کردن سایر رابط ها انجام می داده ، در این رابط هم صورت دهد، مایوس خواهند شد اما با این حال آن ها هنوز هم سعی کرده اند حال و هوای همیشگی را در محصول جدیدشان هم حفظ کنند. هاب HTC از ساعت و نرم افزارهای آشنایی استفاده می کند که چندان با رابط کاربری Sense غریبه به نظر نمی رسند.
HTC نرم افزارهایی شامل عناوین Stocks ، Photo Enhancer ، Converter ، Connection Setup و Sound Enhancer به گوشی افزوده است. همه آن ها پر از جلوه های متحرک چشم نواز و جذاب هستند. چند نرم افزار دیگر هم در هاب HTC در دسترس است.
پیش از اینکه به جزئیات بپردازیم ، بهتر است نگاهی به ویدیوی زیر که HTC 7 Mozart را در کنار Windows Phone 7 به نمایش می گذارد ، بیاندازید.
صفحه اصلی Today از میان برداشته شده و جای خود را به صفحه اصلی جدیدی داده است که یکی از منعطف ترین نمونه هایی است که تا به حال دیده ایم. با ادامه دادن به مطالعه این بررسی خواهید دید چه چیزهایی را می توانید بر روی این صفحه اصلی جای دهید. دیگر نشانی از منوی Start و همین طور خانه های شش ضلعی دیده نمی شود.
رابط کاربری Metro در Windows Phone 7 دو بخش اصلی دارد که در کنار هم هستند : صفحه اصلی و منوی اصلی . می توانید با استفاده از کشیدن انگشت تان بر روی صفحه نمایش یا استفاده از کلید جهت نما بین این دو بخش جا به جا شوید.
صفحه اصلی نمایی مشبک از اجزای پویا یا Live Tiles را به نمایش می گذارد. آنها در کل همان ویجت ها هستند اما بر خلاف ویجت های رایج ، متحدالشکل هستند و برچسبی بر روی آن ها قرار گرفته است که عملکرد آن ها را مشخص می کند. آن ها اطلاعات مختصری چون تعداد پیام ها و تاریخ را هم نمایش می دهند اما به عنوان میانبرهای صفحه اصلی Windows Phone 7 هم عمل می کنند.
تم رنگی رابط قابل سفارشی سازی است ، پس زمینه می تواند به رنگ تیره یا روشن باشد و رنگ عناصر دیگر هم می تواند یکی از رنگ های موجود ارائه شده باشد.
منوی اصلی در واقع یک لیست است. اینجا جایی است که تمامی هاب ها و نرم افزارهای نصب شده فهرست بندی شده اند. با فشردن و نگاه داشتن آن ها ، می توانید آن ها را به صفحه اصلی الصاق کرده ، آن ها را حذف کنید و یا به رتبه بندی و بررسی آن ها بپردازید.
هیچ پوشه ای در منوی اصلی دیده نمی شود و بنابراین با افزایش تعداد نرم افزارهای نصب شده ، این لیست هم طولانی تر می شود. بدین شکل ممکن است یافتن نرم افزارهایی که به ندرت از آن ها استفاده می شود ، بسیار دشوار شود.
رابط کاربری کاملا ساده است ، با کشیدن انگشت تان به طرفین بر روی صفحه ، به نوعی رابط لبه ای را مدیریت کرده و می توانید از کلیدهای مجازی هم بدین منظور کمک بگیرید. به این شکل ، رایج ترین قابلیت ها پوشش داده می شوند اما برای دستیابی به قابلیت های پیشرفته تر باید … را بفشارید.
با این کار یک منوی مفهومی دیگر باز می شود و اگر آیکونی به اندازه کافی واضح نباشد ، برچسب هایی هم در زیر آن قرار می گیرد. با فشردن و نگه داشتن یک آیتم منویی نمایان می شود که اجازه دستکاری آن آیتم را فراهم می آورد.
امکانی که به نسبت نسخه ششم ویندوز موبایل در Windows Phone 7 نادیده گرفته شده است ، قابلیت چندوظیفه گی است که این بار در این سیستم عامل بسیار مشابه به iOS 4 کار می کند. کلید Start شما را از نرم افزار خارج کرده و به صفحه اصلی هدایت می کند. میتوانید با فشردن کلید Back از نرم افزار خارج شوید. این کلید شما را به نرم افزاری که آخرین بار از آن استفاده کرده اید، باز خواهد گرداند.
آخرین نرم افزار درست از همان جایی که آن را رها کرده اید ، اجرا خواهد شد . با ضربه زدن بر روی Live tile یا میانبر مربوطه از منوی اصلی و یا با استفاده از کلید Back که شما را به آخرین صفحه ای که دیده اید باز می گرداند ، می توانید به نرم افزارها باز گردید.
گرچه نبود قابلیت چند وظیفه گی به این معناست که برای مثال امکان اجرای نرم افزارهایی به غیر از نرم افزارهای اصلی گوشی ، چون یک پخش کننده موسیقی ، را در پس زمینه نخواهید داشت.نکته عجیبی که در این بخش دیده می شود این است که حتی بعد از قفل کردن گوشی این نرم افزارها (کلا و نه فقط پخش کننده موسیقی) به اجرای خود ادامه می دهند اما شما باید اجازه این کار را به آن بدهید. نخستین باری که نرم افزار را اجرا می کنید ، گوشی از شما می خواهد که این اجازه را به نرم افزار بدهید . امکان تغییر این حالت از منوی تنظیمات نرم افزار وجود دارد.
مایکروسافت این محدودیت را تنها برای نرم افزارهایی که ثابت کنند باتری را بیش از حد مصرف نخواهند کرد ، از میان برخواهد داشت. برای تایید شدن توسط مایکروسافت ، در صورتی که نرم افزار مورد نظریک پخش کننده موسیقی باشد ، گوشی باید با اجرای آن تا شش ساعت و در صورتی که از انواع نرم افزارهای دیگر باشد تا 120 ساعت دوام بیاورد. گرچه آن ها مشخص نکرده اند که گوشی تلفن همراهی که برای تست مورد استفاده قرار خواهد گرفت چه خواهد بود و یا حتی از چه باتری استفاده خواهد کرد.
با اینحال ، با قفل کردن گوشی ،دیگر نرم افزار ها به صورت معلق در می آیند و باز کردن قفل گوشی سبب می شود که اجرای بازی یا نرم افزار از سر گرفته شود که گاهی بسیار کند است و سبب می شود تا روند و جریان کار از دست تان خارج شود.این موضوع برای گیــــمر ها بسیار آزار دهنده است. هیچ نوع لیستی که آیتم هایی که اخیرا استفاده کرده اید را در خود جای داده باشد ،در این رابط دیده نمی شود و بنابراین باید از منوی اصلی یا Back برای بازگشت آسان تر استفاده کنید. اما نمی توان استفاده از گوشی را هم با گوشی هایی که از چندوظیفه گی واقعی برخوردارند ، مقایسه کرد.
هاب People مسئولیت دفترچه تلفن را بر عهده گرفته است اما نام نهادن آن به عنوان یک دفترچه تلفن چندان صحیح نیست.به جای آن این دو بخش با عناوین «People » و «Profile» مشخص شده است. Profile اصطلاحی رایج در دنیای شبکه های اجتماعی است که نشانه خوبی از آنچه قرار است در اختیار کاربر قرار بگیرید ، محسوب می شود.
نخستین صفحه هاب people لیستی از مخاطبین شما (مخاطبین تلفنی ، دوستان تان در سرویس های شبکه های اجتماعی ، آدرسهای ایمیل و...) را با میانبرهای جستجو و افزودن مخاطب به نمایش می گذارد.
مخاطبین به ترتیب حروف الفبا مرتب می شوند و با با استفاده از مربع های آبی رنگ و یک حرف الفبا مشخص می گردند. می توانید بر روی هر کدام از این حروف الفبا کلیک کنید تا صفحه با برجسته ساختن تمامی حروف مورد استفاده به نمایش در آید. با زدن ضربه بر روی حرفی خاص به همان قسمت در لیست مخاطبین هدایت خواهید شد.
مخاطبین بوسیله نام کوچک یا نام خانوادگی قابل مرتب سازی هستند و می توانید آن ها را به صورت «نام ، نام خانوادگی» یا «نام خانوادگی ، نام» مشاهده نمایید.می توانید مخاطبین FaceBook را هم در این بخش در صورت تمایل مشاهده نمایید و چندین حساب کاربری هم برای همگام سازی داشته باشید.
با حرکت دادن انگشت تان به سمت راست یا چپ می توانید رویدادهای جدید از تمامی مخاطبین را مشاهده نمایید. با تکرار این حرکت ، مخاطبینی که اخیرا با آن ها تماس داشته اید را مشاهده خواهید نمود. به جای لیست مخاطبین مورد علاقه، می توانید مخاطب مورد نظر تان را به صورت مستقیم در صفحه اصلی داشته باشید.
در هنگام مرور پروفایل یک مخاطب ، تصویر وی به شما نمایش داده می شود. در زیر این تصویر ، میانبرهایی به عملکردهایی چون تماس تلفنی ، فرستادن پیام کوتاه ، فرستادن پیام در سرویس جاری ، مشاهده وب سایت و مانند آن دیده می شود. در زیر هر کدام از میانبر ها ، در اندازه ای کوچکتر و رنگ خاکستری یا آبی ، اهداف این عملکردها (مانند شماره تلفن ، ایمیل ، آدرس سایت و ...) و جایی را که این اطلاعات از آن دریافت می شوند ؛ به نمایش در می آیند.
کلیدی در این قسمت به کاربر اجازه می دهد تا دو یا چند مخاطب را از سرویس های مختلف به هم پیوند دهد. با کشیدن انگشت تان به طرفین ، پنل What's New? که آخرین به روز رسانی ها و رویدادهای آن مخاطب را به نمایش در می آورد ، نمایان می شود.
در هنگام ویرایش یک مخاطب ، امکان افزودن چند شماره تلفن و آدرس ایمیل از انواع مختلف (چون منزل ، محل کار و ...) ، صدای زنگ سفارشی . یادداشتی با فیلدهای مختلف (چون تاریخ تولد ، وب سایت ، محل کار و ...) را دارید.
صدا در حین مکالمه با HTC 7 Mozart واضح و بلند است و دریافت سیگنال ها هم به خوبی صورت می پذیرد.
نرم افزار Phone تاریخچه تماس ها را به همراه میانبرهایی به تماس صوتی ، شماره گیر و دفترچه تلفن نمایش می دهد.میانبر این نرم افزار در صفحه اصلی و صفحه قفل تعداد تماس های از دست رفته را به نمایش می گذارد.
خود شماره گیر تا اندازه ممکن ساده طراحی شده است و تنها صفحه کلید به همراه یک کلید تماس و یک کلید ذخیره در این بخش به چشم می خورد. یکی از سورپرایزهای ناخوشایند در این بخش ، نبود قابلیت شماره گیری هوشمند است. اما نرم افزار phone در یافتن مخاطبین عملکرد خوبی از خود به جای می گذارد.
به جای آن می توانید از شماره گیری صوتی بهره بگیرید، Mozart توانست اغلب دستورات ما را به خوبی تشخیص دهد اما در تفکیک دو Dexter موجود در دفترچه تلفن ما دچار مشکل شد. با این حال موفق شد اسم غیرمعمول Mandark را شناسایی کند.
یکی از گزینه های جالب ، دستیار کدهای پیشوند بین المللی است و در مواقعی که می خواهید با خارج از کشور تماس بگیرید ، حتما به کارتان خواهد آمد. قابلیتی که نبود آن حتما برخی از شما را آزرده خواهد ساخت ، امکان انتخاب آهنگی خاص از میان آهنگ های تان به عنوان صدای زنگ است.
در هنگام دریافت تماس ، تصویر مخاطب به صورت تمام صفحه به نمایش در می آید و می توانید آن را برای نمایان شدن کلید های پاسخ یا رد به بالا بکشید. به این روش احتمال پاسخ دادن یا رد کردن تصادفی تماس ها از میان خواهد رفت.
نشانگر های وضعیت (به غیر از ساعت) به صورت پیش فرض مخفی هستند اما می توانید با ضربه ای بر روی قسمت بالایی صفحه نمایش ، آن ها را ببینید.
پیام رسانی در Windows Phone 7 به شکل حباب وار مدیریت می شود و هر پیام کوتاه یا چند رسانه ای در یک حباب به نمایش در می آید.هنگامی که نرم افزار را اجرا می کنید، لیستی از مکالمات به نمایش در می آید. هر مکالمه شامل چند پیام است که در درون حباب ها قرار داده شده اند و به ترتیب زمان دریافت/ارسال مرتب شده اند.
یک حباب خالی در پایین نمایش داده می شود و می توانید با کلیک بر روی آن به درج پاسخ تان بپردازید. می توان بیش از یک گیرنده را برای هر پیام تعیین کرد . این کار با کلیک بر روی کلید + در کنار فیلد گیرنده انجام می پذیرد. تنها کافی است که چند حرف ابتدای نام مخاطب را درج کنید تا گوشی آن را به صورت خودکار برای تان بیابد.
می توانید با الصاق عکسی به پیام آن را به یک پیام چند رسانه ای تبدیل کنید. برای این منظور می توانید از عکس های موجود استفاده کرده و یا به ثبت عکسی جدید بپردازید. گرچه تنها امکان افزودن یک عکس را دارید و علاوه بر آن تنها امکان ضمیمه کردن عکس ها وجود دارد و نمی توانید از ویدیوها به عنوان ضمیمه استفاده کنید.
نرم افزار مخصوص ایمیل هم بسیار خوب است. این بخش به آسانی توانست تنظیمات مورد نیاز را برای حساب های کاربری Gmail و Hotmail ما بیابد. هر صندوق ورودی مجزاست و می توانید هر یک از آن ها را به صفحه اصلی الصاق نمایید. گرچه این بار از صندوق ورودی سراسری خبری نیست.
می توانید تنظیمات را برای به نمایش در آمدن تمامی پیام ها ، پیام های خوانده نشده و یا نشانگذاری شده با استفاده از کشیدن انگشت بر روی صفحه تغییر دهید. انجام عملیات گروهی بر روی ایمیل ها هم آسان است .
هر کدام از ایمیل ها را می توانید نشانگذاری کنید تا یافتن ایمیل های مهم برای شما آسان تر باشد. با کلیک بر روی گزینه Toggle Flag میتوانید به آسانی این کار را انجام دهید.
سعی کردیم عکسی از عکس های ثبت شده توسط دوربین Mozart را هم ایمیل کنیم اما پیش از ارسال گوشی اندازه عکس را کاهش داد ، بنابراین امکان ارسال عکس های ثبت شده با رزولوشن کامل وجود ندارد.
صفحه نمایش بزرگتر به معنای کلیدهای مجازی بزرگتر است اما نوار باریک اطراف صفحه نمایش سبب می شود تا فشردن کلیدهای سمت چپ و راست تا حدی دشوار شود. گرچه این موضوع مشکل چندان بزرگی نیست و با کمی تمرین می توانید با سرعت زیاد و بدون اشتباه به تایپ پیام های تان بپردازید.
تصحیح املای کلمات هم در این قسمت کمک شایان توجهی می کند . این امکان دقت بالایی دارد و تجربه کلی ما از کار با این قسمت به حدی خوب است که حتی سبب می شود بر این باور باشیم که اس ام اس بازهای حرفه ای هم از آن راضی خواهند بود.
هاب Pictures همان گالری عکس Windows Phone 7 است. پس از اجرای این هاب ، آخرین تصاویر که شامل تصاویر ثبت شده توسط دوربین هم می شود ، What's New که جدیدترین عکس ها از سرویس
های آنلاین را به نمایش می گذارد و منویی که اجازه مشاهده تمامی عکس ها ، عکس ها به ترتیب تاریخ و عکس های افزوده شده به علاقمندی ها را برای شما مهیا می کند ، به نمایش در می آید.
در مشاهده یک عکس از Pinch Zooming هم پشتیبانی می شود و می توانید به آسانی به آپلود عکس به فیس بوک پرداخته و آن را در سرویس دیگری به اشتراک بگذارید. گزینه ای در این قسمت در نظر گرفته شده است که اطلاعات برچسب های جغرافیایی را پیش از آپلود عکس به سرویس های آنلاین حذف می کند ، با این روش آلبوم آفلاین شما هنوز با برچسب های جغرافیایی باقی خواهد ماند و نیازی هم به نگرانی شما در مورد حفظ حریم خصوصی تان وجود ندارد.
هاب Pictures به صورت خودکار عکس های شما را از حساب های کاربری SkyDrive ، Windows Live و فیس بوک استخراج می کند.
هیچ مشکلی در سرعت اجرای گالری مشاهده نمی شود ، مشخصات حداقل سیستم سخت افزاری مورد نیاز برای اجرای Windows Phone 7 تضمین می کند که حتی مرور عکس های هشت مگاپیکسلی هم با سرعت صورت گیرد.
با اینحال مایکروسافت تصمیم گرفته است که اندازه عکس هایی را که از رایانه به گوشی منتقل می شوند، را بوسیله Zune تا حدی کاهش دهد.
یکی از نرم افزارهای ارائه شده توسط HTC یعنی Photo Enhancer می تواند برای افزودن درخشش به گوشی به کار گرفته شود. این نرم افزار بسیار ساده است ، تنها کافی است عکسی را باز کرده و از میان جلوه های Auto Enhance ، Cinnamon ، High Contrast ، Sepia ، Over Exposed ، Glimmer ، Twilight ، Vintage ، Antique و چند گزینه دیگر یکی را برگزینید.
پخش کننده ها هم در هاب Music & Videos که لوگوی Zune را یدک می کشد ،در کنار هم قرار دارند . با اجرای آن ، تاریخچه را خواهید دید که اجازه دسترسی شما به دو فایلی که آخرین بار پخش شده اند را فراهم آورده و همین طور به شما اجازه اجرای پخش کننده موسیقی یا پخش کننده ویدیویی، تماشا یا گوشی دادن به فایل های آنلاین ، اجرای رادیو اف ام و یا رفتن به Marketplace را هم می دهد.
پخش کننده های موسیقی و ویدیویی ساده هستند و رابط های سرراستی دارند. هیچ مشکلی در استفاده از آن ها نخواهید داشت. گرچه برخی قابلیت ها چون اکولایزر در این نرم افزار ها جایی ندارند.
قابلیت دیگری که نبود ان احساس می شود امکان جا به جا شدن در یک آهنگ با کشیدن انگشت بر روی نوار پیشرونده است . این کار را باید با استفاده از کلید های Back و Forward انجام دهید.
با ضربه زدن بر روی نشان آلبوم یا Album Art سه کلید Repeat ، Favourite و Shuffle به صورت موقت به نمایش در می آیند.
البته پخش کننده ها با استفاده از میانبری خوب، امکان اجرا در پس زمینه را هم دارند . با فشردن کلید های تنظیم صدا نام آهنگ در حال پخش به همراه کلیدهای پخش/مکث و کلیدهای حرکت به آهنگ های قبلی و بعدی به شما نمایش داده می شود.
اینکه می توان آیتم ها(همانند یک فایل ویدیویی ، یک آهنگ و یا حتی یک ایستگاه رادیویی) را به صورت جداگانه به صفحه اصلی الصاق نمود ، بسیار جذاب است. با این کار و افزوده شدن میانبر ها کار شما بسیار آسان خواهد بود.
یکی از بهترین نرم افزارهای عرضه شده توسط HTC ، Sound Enhancer است و می توان از آن برای بالا بردن صدای آهنگ ها و ویدیوها استفاده کرد. هر کدام از این ها تنظیمات مجزای خود را دارند و بنابراین تنظیمات یکی بر دیگر تاثیری نخواهد داشت.
امکان فعالسازی Dolby Mobile و SRS هم وجود دارد و در پخش آهنگ ها اکولایزری هم در اختیار شما قرار داده می شود. گرچه این اکولایزر از حالات سفارشی سازی شده پشتیبانی نمی کند.
صفحه نمایش3.7 اینچی با تناسب نسبتا واید خود Mozart را گزینه مناسبی برای طرفداران فیلم هاو برنامه های تلویزیونی می کند . اوضاع به دلیل وجود Zune Marketplace که منبع فوق العاده ای برای خرید فیلم ها و برنامه های تلویزیونی است ، بهتر هم می شود.
همانند گالری تصاویر ، تماشای لیست ویدیوها تنها در حالت عمودی امکان پذیر است. از طرف دیگر پخش کننده ویدیوی تنها در حالت افقی کار می کند.
یکی از مشکلات این بخش تعبیه شدن اسپیکر در کناره پشتی گوشی است که سبب می شود تا صدا از شما فاصله بگیرد. اسپیکرهای استریو در اطراف صفحه نمایش و در جلوی گوشی می توانستند گزینه بسیار بهتری باشند.
Mozart توانایی پشتیبانی از فرمت های Avi ، DivX یا XviD را ندارد و تنها از فرمت های MP4 و WMV پشتیبانی می کند . گرچه نرم افزار Zune به صورت خودکار فایل های ناشناخته را به فرمت WMV در می آورد.از آن به بعد می توانید این ویدیوها را بر روی صفحه نمایش Mozart تماشا کنید اما برای این منظور باید کمی انتظار بکشید.
ویدیوهای ارائه شده در Zune Marketplace در فرمت صحیحی عرضه می شوند و بنابراین می توانید به آن ها به چشم گزینه ای بهتر نگاه کنید.
HTC 7 Mozart به یک رادیو اف ام با رابط بسیار ساده هم مجهز است. فرکانس فبا ارقامی بزرگ به نمایش در می آید و می توانید با کشیدن انگشت تان به سمت راست یا چپ فرکانس را تغییر دهید . با کشیدن انگشت تان بر روی صفحه و رها کردن آن ؛ رادیو به صورت خودکار به جستجو ایستگاه در دسترس بعدی خواهد پرداخت.
می توانید برخی از ایستگاه ها را به لیست علاقمندی های تان بیافزایید که به شما اجازه خواهد داد تا آن ها را به صفحه اصلی Pin (الصاق) کنید . گرچه در این بخش هم محدودیت هایی دیده می شود ، برای مثال نه اثری از RDS دیده می شود و نه می توانید گزینه ای برای پخش صدا در هدفون ها بیابید.
همانطور که از گوشی تلفن همراهی با چنین اسمی انتظار می رود ، HTC 7 Mozart عملکرد فوق العاده ای از نظر کیفیت صدا دارد. همانند HD7 ، خروجی صدا در حین اتصال به یک تقویت کننده خارجی عالیست. پاسخدهی به فرکانس ها ، سطوح نویز ، دامنه پویا ، و میزان سیگنال های ناخواسته همه عالی هستند و میزان انحراف بین فرکانسی تنها مشخصه ای است که در سطح متوسط قرار دارد.
با اتصال هدست ها به گوشی ، کیفیت صدای آن تا حدی کاهش می یابد اما با اینحال باز هم در سطح خوبی باقی می ماند. میزان سیگنال های ناخواسته در این حالت افزایش می یابد اما سایر مشخصه ها هنوز هم عالی هستند. البته انحراف بین فرکانسی هم کمی زیاد می شود اما پاسخدهی به فرکانس ها بهبود می یابد. در کل می توان عملکرد گوشی را در این بخش خیره کننده دانست.
HTC 7 Mozart به یک دوربین هشت مگاپیکسلی با فوکوس خودکار مجهز است که عکس هایی با حداکثر رزولوشن 3264 x 2448 پیکسل ثبت می کند. یک فلاش زنون این دوربین را همراهی می کند.
رابط دوربین بسیار ساده است و تنها منظره یاب به همراه چند کنترل دیگر در سمت راست آن در این قسمت قابل مشاهده است. از بالا به پایین این کنترل ها به ترتیب شامل کلیدی برای سوییچ بین حالت عکاسی و فیلمبرداری ، کلیدهای مجازی بزرگنمایی و یک کلید برای دسترسی به قسمت تنظیمات پیشرفته است.
با کشیدن انگشت تان به سمت راست آخرین عکس ثبت شده به نمایش در می آید و با انجام عکس این عمل به رابط دوربین باز می گردید.
منوی تنظیمات پیشرفته گزینه هایی چون رزولوشن ، حالت فاصله یابی ، جلوه ها و همین طور صحنه ها را در اختیار کاربر قرار می دهند.
با فشردن کلید دوربین ، قفل گوشی باز شده و نرم افزار دوربین به صورت مستقیم اجرا می شود.ما اگر چیزی در جلوی سنسور مجاورت گوشی قرار داشته باشد ، این قابلیت به نحو هوشمندانه ای کار نمی کند.
متاسفانه دوربین Mozart به بدترین دوربین هشت مگاپیکسلی تبدیل می شود که تا به حال مورد بررسی قرار داده ایم. پردازش عکس ها بعد از ثبت آن ها ، تلاش زیادی برای از میان برداشتن نویزها می کند و همین سبب می شود تا علیرغم به کارگیری الگوریتم واضح سازی که آن هم موجب ایجاد جلوه های مصنوعی می شود ،جزئیات عکس ها کاملا از بین رفته و آن ها محو شوند. توازن رنگی عکس ها هم گهگاه به سمت آبی یا سبز تمایل پیدا می کند.
نمونه ای از عکس های ثبت شده توسط این دوربین در اینجا قرار داده شده اند تا خودتان بتوانید در مورد آن ها قضاوت کنید.
فلاش زنون بسیار کوچک و ضعیف است و بنابراین تنها در فواصل کوتاه و متوسط امکان استفاده از آن را دارید. عکاسی در فضاهای کم نور هم به دلیل نحوه کار فلاش چندان خوب از آب در نمی آید، فلاش در حین فوکوس کار نمی کند و تنها در هنگام ثبت عکس روشن می شود. با اینحال در فوکوس خودکار هیچ مشکلی به چشم نمی خورد.
در اینجا صحنه ای را می بینید که توسط دوربین گوشی های HTC 7 Mozart و Satio عکاسی شده است و در آن از فلاش زنون به عنوان تنها منبع نوری بهره گرفته شده است. هر دوی این عکس ها به اندازه های دو مگاپیکسلی تغییر اندازه داده شده اند. همانطور که مشاهده می کنید ، Mozart برای جبران کمبود نوردهی ، ISO را به سطح بالایی تنظیم کرده است. نیازی به ذکر این نکته نیست که چنین کاری سبب تراز سفیدی نادرست عکس و متمایل شدن آن به طیف رنگی آبی خواهد شد.
رابط دوربین فیلمبرداری مشابه رابط این دوربین در بخش عکاسی است و بسیاری از قابلیت های آن بخش در اینجا هم در دسترس هستند. می توانید به تنظیم کنتراست ، اشباع رنگی ، وضوح پرداخته و تراز سفیدی و نوردهی را تغییر داده و همین طور جلوه های مختلف را به کار بگیرید.می توانید از فلاش LED هم برای تامین روشنایی در حین فیلمبرداری بهره بگیرید.
می توانید در سه رزولوشن QVGA،VGA و 720p به ضبط ویدیویی بپردازید . گزینه پیش فرض برای ضبط ویدیویی VGA است که کمی مایوس کننده است . اگر فراموش کنید که آن را به حالت 720p تغییر دهید ، ویدیوهایی که تصور می کردید با رزولوشن HD ضبط کرده اید ؛ با رزولوشن VGA در اختیار شما قرار می گیرند!
ضبط ویدیویی تحسین برانگیز است ، میزان جزئیات در ویدیوها بالا نیست و ما حتی به تغییر دادن اندازه ویدیوها پس از ضبط مشکوکیم. شاتر در حین جرکت سریع سوژه ها عملکرد کندی دارد.
HTC 7 Mozart از پشتیبانی چهاربانده از GSM/GPRS/EDGE و سه بانده از 3G با HSDPA با سرعت 7.2 مگابیت بر ثانیه و HSUPA با سرعت 2 مگابیت بر ثانیه برخوردار است.
پشتیبانی از Wi-Fi b/g/n با DLNA (نرم افزار PlayTo) و بلوتوث v2.1 با پشتیبانی از پروفایل A2DP هم در دسترس است. گرچه استفاده از بلوتوث به دلیل نبود امکان انتقال فایل بدین وسیله ، تا حدی محدود است.
نرم افزار Zune اجازه همگام سازی از طریق USB و Wi-Fi را برای شما فراهم می کند و این تنها گزینه ای است که امکان انتقال مستقیم فایل ها از گوشی به کامپیوتر را برای شما فراهم می سازد.Windows Phone 7 از حالت Mass Storage پشتیبانی نمی کند.اگر از Mac استفاده می کنید هم نیازی نیست نگران باشید. برای اتصال گوشی های مبتنی بر Windows Phone 7 به Mac باید از نرم افزار WP7 Connector For Mac استفاده نمایید. بررسی مشروح تر این نرم افزار را می توانید در اینـــجا مشاهده کنید.
یک هک رجیستری امکان فعالسازی Mass Storage را هم فراهم می کند که نسبتا آسان است (تنها به تغییر سه مقدار نیاز دارید) و از آنجاییکه ساختار پوشه ای داخلی WP7 بسیار ساده است ، به آسانی می توانید به مرور محتویات آن بپردازید. هر چیزی که بر روی حافظه داخلی گوشی ذخیره شود ، توسط آن قابل شناسایی نخواهد بود.
گزینه همگام سازی دیگر Cloud است . SkyDrive یکی از سرویس های رایگان مایکروسافت است که 25 گیگابایت فضا را به طور رایگان در اختیار کاربران قرار می دهد. حتی می توانید عکس های تان را بعد از ثبت به صورت خودکار به این سرویس آپلود کنید.
Internet Explorer در تمامی نسخه این نقص را همراه خود داشته است که از رابط نامرتب و منسوخی بهره می گرفته است. اما نسخه جدیدی که در Windows Phone 7 به کار گرفته شده است خوب است و Internet Explorer 9 نحوه تفکر کاربران در مورد این مرورگر را متحول خواهد کرد. با وجود صفحه نمایش بزرگ HTC 7 Mozart لذت مرور وب بیش از پیش می شود.
رندر صفحات همان Panning و پیمایش آن ها ، سریع و عالیست . برای بزرگنمایی ، می توانید از قابلیت بزرگنمایی با ضربات دوگانه یا Pinch Zooming بهره بگیرید. گزینه Find On Page امکان جستجو در صفحه را آسان تر کرده و شما را زودتر به مطلب مورد نظرتان می رساند. با تغییر جهت گوشی و گرفتن آن به شکل افقی ، کنترل ها از روی صفحه ناپدید شده و صفحه وب تمامی صفحه نمایش را اشغال خواهد کرد.
از شش لبه در این مرورگر پیشتیبانی شده که حداکثر تعداد لبه ها به صورت همزمان به شش عدد ختم می شود. گرچه این مطلب برای یک گوشی موبایل طبیعی به نظر می رسد.
از تاریخچه و صفحات مورد علاقه هم پشتیبانی می شود و حتی می توانید سایت مورد علاقه تان را به صفحه اصلی هم الصاق نمایید. Internet Explorer همین طور می تواند به پیشنهاد دادن آدرس از میان آدرسهای موجود در تاریخچه اش بپردازد.
گرچه نبود برخی قابلیت ها ، چون پشتیبانی از فایل های فلش احساس می شود اما ما امیدوار بودیم که گوشی بتواند از Silverlight پشتیبانی نماید که متاسفانه این مورد هم مورد پشتیبانی قرار نمی گیرد.ذخیره کردن فایل ها هم با مشکلاتی روبروست ، تنها می توانید فایل هایی را ذخیره کنید که سیستم عامل آن ها را می شناسد. چینش مجدد متون یا Text Reflow قابلیت دیگری است که اثری از آن دیده نمی شود. اگر به مقداری که می خواهید بزرگنمایی کنید ، برای خواندن متن باید به سمت راست و چپ پیمایش کنید.
و ما معمولا در این نقطه بررسی به نرم افزار یوتیوب اشاره می کنیم . پشتیبانی از آن در WP7 تا حدی محدود است . نرم افزار یوتیوب موجود در Marketplace تنها مرورگر وب را باز کرده و آن را به سایت یوتبوب هدایت می کند. نمی توان انتظار پشتیبانی از نسخه دسکتاپ سایت را هم داشت.
تقویم از سه حالت نمایش پشتیبانی می کند . دو نمای روزانه و حالت جلسه نسبت به نمای دیگر یعنی ماهانه ارجحیت دارند و نمی توانید با استفاده از کشیدن انگشت تان بر روی صفحه به نمای ماهانه بروید. برای این کار باید از کلیدهای کنترلی کمک بگیرید.
کلیدهای کنترلی دیگر موجود Today (که روزی را که در آن هستید به نمایش در می آورد) و کلید افزودن قرار ملاقات است. این تنها نوع رویدادی است که می توانید تعریف کنید اما همین یک نوع آنقدر از گزینه های مختلف برخوردار هست تا بتواند نیازهای شما را مرتفع سازد.
امکان همگام سازی با تقویم های دیگر چون Google Calendar هم وجود دارد اما باید آن را به عنوان یک حساب کاربری Outlook (ActiveSync) به تقویم بیافزاییم.
می توانید چند هشدار را به همراه هم تنظیم کنید و به هر کدام نام ، زنگ و الگوی تکرار اختصاصی تخصیص دهید. ما بعد از افزودن ده آیتم به این قسمت خسته شدیم اما Mozart حتی قابلیت پشتیبانی بیش از این تعداد را هم دارد.یک ماشین حساب ساده هم با کلیدهای بزرگ در دسترس است که کار با آن بسیار آسان است. با چرخاندن گوشی به سمت راست ، ارقام شانزده شانزدهی و چند عملیات دیگر هم مانند مثلثات و لگاریتم ها فعال می شوند.
هاب Office یکی از قسمت های مهم مجموعه نرم افزاری Windows Phone 7 است. رابط این قسمت هم همانند سایر هاب هاست و این بهترین مجموعه آفیسی است که تا به حال برای موبایل تهیه شده است.
هاب آفیس به سه قسمت تقسم می شود که این سه بخش عبارتند از : OneNote ، Documents و SharePoint.
OneNote نرم افزاری اختصاصی مایکروسافت برای یادداشت برداری است. این بخش پشتیبانی فوق العاده ای از لیست ها دارد ، امکان افزودن عکس و یادداشت های صوتی را برای شما فراهم می آورد و علاوه بر این امکان ارسال یادداشت ها از طریق ایمیل هم یکی دیگر از قابلیت های آن است. این بخش قابلیت همگام سازی با حساب های کاربری SkyDrive و Windows Live را دارد و بنابراین می توانید از هر جایی به آن ها دسترسی داشته باشید. امکان الصاق به صفحه اصلی در این قسمت و برای یادداشت ها هم تعبیه شده است.
امکان تشریک مساعی Word و Excel از طریق Microsoft Office SharePoint فراهم می شود. این نرم افزار اجازه همگام سازی و انتشار مطالب به وب را فراهم می کند اما برای استفاده از آن باید سرور مناسبی را برگزینید.
اجازه دهید نگاهی به دو نرم افزار مهم تر یعنی Word و Excel بیاندازیم. پنل Documents در هر دوی آن ها مشترک است و اسنادی را که اخیرا از آن ها استفاده شده است ،(به ترتیب استفاده) لیست می کند. هم از مشاهده فایل ها و هم از ویرایش آن ها پشتیبانی به عمل می آید.
پشتیبانی از فایل های Word بسیار خوب است. در هنگام خواندن فایل با کلیک بر روی کلید Outline می توانید لیستی از تمامی عناوین یک سند را مشاهده نمایید. روش دیگر برای ناوش در فایل های طولانی استفاده از کلید Find است.
ویرایش اسناد بسیار ساده و سرراست است . متن تان را تایپ می کنید و از کلید Format در صورت تمایل برای قالب بندی آن بهره می گیرید. امکان درج توضیحات یا کامنت هم در این اسناد وجود دارد.
گزینه های قالب بندی در دسترس ، شامل حالت های Bold ، italic و Underline ، تغییر اندازه متون ، های لایت کردن و تغییر رنگ فونت ها هستند. برای های لایت کردن و تغییر رنگ فونت ها می توانید از سه گزینه پیش فرض موجود بهره بگیرید که کمی محدود کننده است اما در اغلب موارد می تواند برای شما کافی باشد.
گزینه های Undo و Redo هم در دسترس هستند اما نمی توانید همانند OneNote به ایجاد لیست ها بپردازید.
و البته ، بزرگترین قابلیتی که نبود آن بسیار محسوس است ، قابلیت های Copy و Paste هستند. نبود این قابلیت ها ، نقطه ضعف بسیار بزرگی برای یک ویرایشگر محسوب می شوند ، دیگر امکان انتقال متن از سایر اسناد ، ایمیل ها ، پیام ها ، سایت ها و ... را به ویرایشگر اسناد آفیس نخواهید داشت. به هر حال تصور می کنم نبود این قابلیت برای بسیاری از کاربران ناامید کننده باشد. مایکروسافت در ابتدای سال2011 این مشکل را حل خواهد کرد.
مرورگر/ ویرایشگر اسناد Excel هم بسیار خوب است اما همانند ویرایشگر Word این نرم افزار هم فاقد قابلیت هایی است. امکان افزودن فرمول به سلول ها (گرچه نه به آسانی این کار در نسخه Desktop) وجود دارد و علاوه بر آن می توانید به مرتب کردن و فیلتر سلول ها هم پرداخته و حتی برخی از آن ها را با یکدیگر ادغام نمایید.
اما قالب بندی سلول ها به انواع تاریخ ، ارز و یا درصد محدود شده است. حتی نمی توانید نشانه ارزی را تغییر دهید.یکی دیگر از قابلیت هایی که جزو ضروریات محسوب شده و خبری از آن در این نسخه نیست ، امکان درج سطرها و ستون های جدید است. از چندین Sheet پشتیبانی می شود اما به صورت پیش فرض تنها سه برگ در اختیار شما قرار می گیرد و شما امکان تغییر نام ، حذف و یا افزودن موارد جدید را ندارید.
به هر حال مرورگر های Word ، Excel و OneNote از Pinch Zooming پشتیبانی می کنند و حتی در مورد نمایش اسناد پیچیده هم عملکرد فوق العاده ای دارند. اما علاقه مایکروسافت به سادگی بیش از حد ، به بهای از دست رفتن برخی از قابلیت های ویرایشگرها تمام شده است.
همانند سایت Bing ، هر روزه تصاویر جدید به عنوان عکس پس زمینه انتخاب می شود اما Windows Phone 7 قابلیت ویژه دیگری نیز دارد ، سه مربع بر روی تصویر اطلاعاتی در مورد آن را به شما انتقال می دهند. علامت کپی رایت در گوشه پایین سمت راست هم مکان عکس را مشخص می کند .
گرچه این قابلیت مفید نیست اما به هر حال اطلاعاتی برای کاربران مهیا می کند.
همانند سایر گوشی های مبتنی بر Windows Phone 7 ،HTC 7 Mozart از قابلیت تشخیص فرمان های صوتی هم برخوردار است. می توانید دستوراتی از قبیل تماس با محل کار سارا، باز شدن تقویم و یا اینکه «من چه باید بگویم؟» در صورتی که مطمئن نیستید از چه دستوری استفاده نمایید ، استفاده نمایید.
SkyDrive سرویس ذخیره سازی آنلاین مایکروسافت است و 25 گیگابایت را به صورت رایگان در اختیار کاربران می گذارد(هر فایل حداکثر باید 50 مگابایت حجم داشته باشد). میتوانید آن را با Windows Explorer یکپارچه کنید .این سرویس به میزانی هم با Windows Phone 7 یکپارچه می شود.
در حال حاضر امکان آپلود عکس هایی که توسط دوربین ثبت می شوند به صورت خودکار به این سرویس هم وجود دارد.
HTC چند نرم افزار به همراه Mozart عرضه کرده است که تاکنون برخی از آن ها را با هم بررسی کردیم. اکنون زمان آن فرارسیده است که به دیگر آیتم ها هم نگاهی بیاندازیم.
HTC Hub در ابتدا به مانند رابط کاربری Sense به نظر می رسد اما با گذشت زمان متوجه خواهید شد که تنها چیزی که از رابط کاربری Sense قرض گرفته شده است ساعت و پیش بینی وضع هواست. با ضربه ای بر روی ساعت پیش بینی پنج روزه هوا به نمایش در خواهد آمد. می توانید وضعیت آب و هوا را در چند نقطه مشاهده کنید. شرایط آب و هوایی به همان روش قدیمی HTC به نمایش در می آیند.
جلوه های متحرک طولانی سبب می شوند تا حدی از ارزش این بخش کاسته شود. این جلوه های خلاقانه گرچه در ابتدا سبب جلب توجه کاربران می شوند ، اما طولانی بودن آن ها سبب می شود تا کاربران از آن ها خسته شوند و بدتر آن که هیچ گزینه ای برای غیرفعال کردن آن ها در نظر گرفته نشده است.
به هر حال در زیر ساعت فهرستی از نرم افزارهای برجسته HTC به نمایش در می آید. با کلیک بر روی کلید Get More به بخش HTC Apps در Windows Phone Marketplace هدایت خواهید شد.
استفاده از مبدل آسان است . این مبدل به خوبی با رابط لمسی سازگاری داده شده و امکان تبدیل واحدها در بسیاری از موضوعات را مهیا می سازد.
Connection Setup تا حدی عجیب و غریب است. این نرم افزار به شما اجازه می دهد تا به انتخاب کشور و اپراتور GSM بپردازید. به کار گیری این نرم افزار به این دلیل عجیب است که Windows Phone 7 این امکان را در منوی تنظیمات خود دارد.گرچه قسمت انتخاب کشور جدید است.
آخرین نرم افزاری که تا به حال به آن اشاره ای نکردیم ، Stocks است که نام آن به خودی خود گویاست. می توانید با افزودن شرکت ها به لیست نرخ تبادل سهام را پیگیری کنید .
7 Mozart به یک گیرنده GPS مجهز است که عملکرد سریعی در قفل شدن بر روی ماهواره ها دارد. AGPS هم در دسترس است و می توانید از آن برای افزایش سرعت قفل شدن بر روی ماهواره ها کمک بگیرید اما هیچ راهی برای غیرفعال کردن آن وجود ندارد.
Bing Maps For mobile یکی از نرم افزارهایی است که مایکروسافت آن را به عنوان یکی از اجزای اصلی سیستم عامل Windows Phone 7 در نظر گرفته است. میتوانید از حالت های نمایش معمولی یا هوایی استفاده کنید که تقریبا همان نمای ماهواره ای است. متاسفانه نمای جذاب Bird Eye در این نسخه موبایلی در دسترس نیست.
وقتی بزرگنمایی را افزایش می دهید تا به سطح خیابان برسید ، حالت نمایش Bing Maps هم به نمای ماهواره ای تغییر می کند.
سه کلید کنترلی برای حرکت در جهات مختلف ، نمایش مکان فو جستجو در نظر گرفته شده اند.
منوی پیشرفته تر شامل گزینه هایی برای پاکسازی نقشه از تمامی نشانه ها ، سوییچ بین حالت های نمایش و دسترسی با سایر تنظیمات است.
مرور نقشه ها آسان و نسبتا سریع انجام می گیرد. بزرگنمایی با استفاده از قابلیت Pinch Zooming و با استفاده از جلوه انتقالی خاصی انجام می پذیرد.
با فشردن و نگاه داشتن می توانید نشانگر را در جای خاصی از صفحه قرار دهید ، با فشردن نشانگر به صفحه About (که شامل یک عکس و آدرس است که می توانید آن را از طریق یک پیام یا ایمیل ارسال نمایید) و Nearby که POI های مجاور را با اطلاعات پایه ای چون تلفن و آدرس نشان می دهد ،دست خواهید یافت.
همچنین Bing Maps دستورالعمل های لازم را برای رسیدن به مقصد چه در حین رانندگی و چه با پیاده روی به شما نمایش خواهد داد.
و اما آنچه که در دسترس نیست ، ابتدا باید به گزینه Navigate From Here اشاره کنم که می توانست مفید باشد . برای مثال شما می خواهید به سالن تئاتر بروید اما می خواهید بدانید نزدیکترین رستورانی که در آن اطراف وجود دارد ، چه فاصله ای با شما دارد.
باز هم امکان انجام چنین کاری وجود دارد اما باید از گزینه جستجو استفاده نمایید. نکته دیگر این است که در هنگام تعیین مسیر نمی توانید بیش از یک مقصد را تعیین کنید(گرچه Google Maps هم از چنین امکانی بی بهره است).
حتی با اینکه Windows Mobile 6.x قابلیت استفاده راهنمای صوتی مقصدیابی را در اختیار کاربران قرار می داد، متاسفانه هیچ اثری از آن هم در اینجا دیده نمی شود .گرچه می توانیم برای عرضه نسخه نهایی نرم افزار در سال 2011 منتظر باشیم ، گرچه این مطلب هم به صورت رسمی تاکنون تایید نشده است.
Marketplace از آخرین باری که آن را دیده ایم شاهد تغییراتی بوده است. چهار قسمت نرم افزارها ، بازی ها ، موسیقی و HTC Apps در آن دیده می شوند. پنجمین لبه، لبه Updates است که در هنگامی که یک بسته به روز رسانی برای یکی از نرم افزارهای شما در دسترس باشد به نمایش در می آید. کلیدی با عنوان Update all در این قسمت تعبیه شده است که شما را از به روز رسانی تک تک نرم افزارها به صورت جداگانه بی نیاز می سازد.
بخش نرم افزارها با نمایش یک نرم افزار برجسته آغاز می شود و سپس به دسته بندی ها (که شامل All و Free است) هدایت شده و پس از آن نرم افزارهای برتر ، لیست از نرم افزارهای جدید و لیستی طولانی تر از محبوب ترین نرم افزار ها به نمایش در می آید.
در حال حاضر تعداد نرم افزارهای در دسترس زیاد نیست اما این امر می تواند به دلیل محدودیت های منطقه ای و یا عرضه نشدن رسمی Windows Phone 7 باشد.
بخش بازی ها به قسمت های Xbox Live ، Top ، new ،Free و در آخر Categories که بازی ها را در سبک های مختلف دسته بندی می کند ، تقسیم می شود.
بخش موسیقی در واقع همان Zune Marketplace است. ساختار این بخش هم مشابه بخش نرم افزارهاست. نخست ، برترین خواننده هفته ، سه خواننده برتر دیگر ، لیستی از آخرین آهنگ های عرضه شده ، البوم ها برتر و در آخر سبک ها دیده می شود.
سبک ها به قسمت های مجزایی تقسیم شده اند .پیش از خرید هر کدام از آهنگ ها می توانید به یک دموی 30 ثانیه ای هم گوش کنید.اگر از مشترکین سرویس Zune می توانید به نسخه کامل آهنگ ها هم گوش کنید. برای این اشتراک باید ماهانه حدود پانزده دلار بپردازید.
امکان جستجو در Marketplace وجود دارد اما در حال حاضر این امکان نتایج را از تمامی بخش ها به نمایش در می آورد و بنابراین آهنگ ها در کنار نرم افزارها و بازی ها به نمایش در می آیند. گرچه این موضوع آزار دهنده است اما می توانید با به کارگیری عبارات بهتر برای جستجو ، به نتیجه ای که مایل هستید ، دست پیدا نمایید.
تعداد نرم افزارها به سرعت در حال رشد است و پس از گذشت سه هفته بیش از 3000 عدد نرم افزار در این فروشگاه در دسترس کاربران قرار داده شده اند. برخی نرم افزارهای کلیدی چون نرم افزار Twitter هم در دسترس هستند. گزینه ای برای نصب نسخه آزمایشی بازی ها یا نرم افزارها هم به این قسمت افزوده شده است . اینکه نسخه آزمایشی تا چه حدی اجازه استفاده شما را از نرم افزار فراهم کند ، به توسعه دهنده آن بستگی دارد.
به هر حال ، هر نرم افزار با توضیحی مختصر ، رتبه بندی و بررسی های کاربران و چند تصویر به نمایش در می آید. اگر نرم افزاری نیاز به دسترسی به اطلاعات شخصی شما داشته باشد ، marketplace شما را از این امر مطلع خواهد ساخت.
Marketplace به اندازه Android Market مشروح و مفهومی نیست (که همه چیزهایی را که یک نرم افزار می تواند استفاده کند ، فهرست می کند) اما در مورد نکات مهم به شما اخطار خواهد داد.
برای دانلود فایل های بزرگ (با حجم بیش از چهل مگابایت) به اتصال Wi-Fi نیاز دارید. می توانید این نرم افزارهای حجیم را از طریق نسخه دسکتاپ Zune هم دانلود کنید.
بخش HTC Apps شامل نرم افزارهای ساخت HTC و اختصاصی و رایگان HTC است. نرم افزارهای جالبی چون Attentive Phone که قابلیت هایی چون Turn To mute ، قطع آهنگ با برداشتن گوشی و
Pocket Mode را که پیش از این در گوشی های مبتنی بر آندروید دیده ایم را فعال می کنند دراین قسمت فروشگاه قرار دارند. نرم افزارهای بلااستفاده ای چون Flashlight و ... هم در این بخش فروشگاه وجود دارند اما احتمالا در نهایت تمامی نرم افزارهای موجود در این بخش را دانلود خواهید کرد.
Xbox Live قلب هاب بازی هاست. این بخش قابلیت های زیادی را ، از آواتار شما گرفته تا امتیازها و جوایز،از Xbox به ارث می برد . قابلیت Spotlight و Requests که دعوتنامه های دوستان تان را به نمایش در می آورد ،هم در دسترس هستند.
به هر حال بازی ها در بخش Collection جای داده شده اند. چیز قابل توجه دیگری وجود ندارد و بازی های نصب شده در یک نمای مشبک مربعی به نمایش در آمده اند و یک میانبر Get More games هم در این بخش دیده می شود که شما را به Marketplace هدایت می کند.
همه بازی ها از Xbox Live پشتیبانی نمی کنند و آن هایی که چنین قابلیت هایی دارند در بخش اختصاصی شان در Marketplace قرار داده شده اند.
Marketplace بازی های زیاد و متنوعی در اختیار کاربران می گذارد. اغلب بازی های قیمتی بین پنج تا ده دلار آمریکا دارند اما در میان آن ها بازیهای رایگانی هم دیده می شود. در ضمن می توانید از نسخه آزمایشی بازی ها هم بهره بگیرید.
مایکروسافت پشتیبانی وسیعی از سرویس های آنلاین در Windows Phone 7 تعبیه کرده است. سایت WindowsPhone.Live.com جایی است که در آن می توانید به قابلیت هایی از مرور عکس های گوشی تان گرفته تا پاک کردن تمام محتویات آن از طریق مرورگرتان دست پیدا کنید.
سایت را در مرورگر تان باز کرده و با استفاده از شناسه کاربری Live که در گوشی تان هم از آن استفاده می کنید، وارد سایت شوید.
با انجام این کار ، به قابلیت Find MyPhone دسترسی خواهید یافت. می توانید زنگ گوشی را به صدا در آورده و یا آخرین مکان آن را بر روی نقشه مشاهده نمایید.
اگر گوشی شما گم شود ، می توانید یک یادداشت ، چون لطفا گوشی مرا برگردانید ، بر روی صفحه به نمایش در آورید.
اگر می ترسید که گوشی تان به سرقت برود ، می توانید از راه دور به حذف اطلاعات آن بپردازید.
Windows Phone Live همین طور اجازه مرور و ویرایش مخاطبین ، رویدادهای تقویم و یادداشت ها را هم برای شما فراهم می کند.
می توانید به مرور عکس هایی که به SkyDrive آپلود کرده اید ، هم بپردازید. قبل از این هم ذکر کردیم که دوربین تمامی گوشی های مبتنی بر Windows Phone 7 را می توانید برای آپلود خودکار عکس های ثبت شده به SkyDrive تنظیم نمایید.
با استفاده از Windows Live Mesh می توانید کامپیوترتان را هم با حساب کاربری SkyDrive همگام سازی کنید.
تمامی گوشی های مبتنی بر Windows Phone 7 به پردازنده ای یک گیگاهرتزی و صفحه نمایشی با توان پشتیبانی از رزولوشن WVGA مجهز هستند اما تنها یک گوشی از میان آن ها را می توانید بیابید که به دوربینی هشت مگاپیکسلی و فلاش زنون مجهز باشد. این داستان کاملا متفاوت می تواند برای آغاز اندیشیدن در مورد Mozart کافی باشد.
نام گوشی گمراه کننده است ، این نام صرفا در اینجا اصلا به موسیقی ربطی ندارد. سوکت 3.5 میلی متری صوتی استاندارد ، نرم افزار Sound Enhancer و Dolby Mobile و SRS قابلیت های استانداردی هستند که می توانید آن ها را در سایر گوشی های HTC هم بیابید. احتمالا نام گوشی از نبوغ فوق العاده یک کودک نابغه استنتاج شده است. به هر حال به نظر می رسد که HTC 7 Mozart نحوه راه یافتن به کانون توجهات عمومی را به خوبی در یافته است.
اما تصور نمی کنم همه چیز به اینجا ختم شود. با یک اشتباه کوچک ، عامل اصلی فروش محصول شما می تواند به اصلی ترین نقطه ضعف آن بدل شود. سخت افزار پیشرفته ، رابط کاربری زیبای Metro و نرم افزارهای خوب و عالی نیمه خوب گوشی هستند. در نقطه مقابل محدودیت های تحمیل شده توسط Windows Phone 7 به چشم می خورند و در کنار آن ها فلاش زنون و دوربین هشت مگاپیکسلی مایوس کننده گوشی دیده می شوند.
اگر از این موضوع بگذریم ، HTC 7 Mozart گوشی مبتنی بر Windows Phone 7 دیگری است که از رابط زیبا و خوب اما نابالغ ،امکانات ارتباطی خوب (با چند محدودیت) و توانی بالا برخوردار است. ما می توانیم این موضوع را در مورد HTC Trophy و LG Optimus 7 هم که مدتی پیش عرضه شده و به دوربین پنج مگاپیکسلی مجهز هستند و به قیمتی پایین تر به فروش می رسند هم تکرار کنیم. باید به حافظه ذخیره سازی شانزده گیگابایتی LG Optimus 7 هم اشاره کنیم.
گوشی های دیگر که چندیست در بازار به فروش می رسند ،گوشی های مبتنی بر آندروید Motorola MILESTONE XT720 و Sony Ericsson XPERIA X10 و گوشی مبتنی بر سیمبین Vivaz است. تمامی این ها به اسلات کارت حافظه microSD و دوربین های بسیار بهتر هشت مگاپیکسلی مجهز هستند . محصول موتورولا به فلاش زنون بسیار بهتر ، Xperia X10 به صفحه نمایشی بزرگتر که به زودی از مالتی تاچ هم پشتیبانی خواهد کرد مجهز هستند اما Vivaz با صفحه نمایش 3.2 مقاومتی اش از فاکتور قیمت ارزان بهره می برد.
در میان گوشی های ارزان قیمت باید نگاهی هم به دو گوشی هوشمند دیگر یعنی HTC Desire و Nokia N8 بیاندازید. با این که Desire به دوربین پنج مگاپیکسلی و نسخه جدید آندروید مجهز است ، Nokia N8 از یک دوربین دوازده مگاپیکسلی (نه تنها روی کاغذ) بهره می برد و می توانید نگاهی هم به Nokia C7 بیاندازید که علاوه بر بدنه باریک از ضبط ویدیویی HD هم برخوردار است.
HTC 7 Mozart می توانست سرنوشت جدیدی برای Windows Phone 7 رقم بزند اما گوشی حتی از پس قولی که در ابتدا داده بود هعم بر نمی آید. البته چندان هم بد نیست ، فکر می کنم موزارت نقاش چندان خوبی نبوده است !!!
برچسبها: