Sonyericsson G705
بیشتر
G705 یکی دیگر از گوشیهای سونیاریکسون در سری گوشیهای مخصوص وب میباشد و شاید بتوان آن را دومین گوشی سونیاریکسون دانست که دارای Wi-Fi و GPS میباشد.
- پشتیبانی از 4 باند EDGE/GPRS/GSM و HSDPA 2.7 Mbps
- GPS داخلی به همراه A-GPS و نرمافزار Way Finder Navigation
- Wi-Fi/ بلوتوث 2.0 با A2DP/ USB نسخه 2
- صفحه نمایش TFT با سایز 2.4 اینچ و نمایش 256 هزار رنگ
- کلید مخصوص پخش موزیک
- دوربین 3.2 مگاپیکسلی با فلاش LED
- اینترفیس کاربری پیشرفته با امکان Multi-tasking
- کلیدهای مخصوص مرور صفحات وب
- Media Center، جستجوی هوشمند، مدیریت پیامها
- رادیو FM با RDS و Track ID
- کلاینت You Tube
- حافظه داخلی 120 مگابایت به همراه کارت حافظه 1 گیگابایتی M2
- استفاده از مواد نامناسب
- عدم امکان مرور فایلهای آفیس
- ضبط فیلم بهصورت QVGA با سرعت 15 فریم در ثانیه
- وجود اسلات کارت حافظه M2 در زیر درب باتری
با توجه به مشخصات ذکر شده میتوان گفت درمیان گوشیهای معمولی متوسط بازار، رقیبی نمیتوان برای آن یافت اما به راحتی میتوان N95 و E66 را از لحاظ امکانات مرور وب و امکانات ارتباطی هم ردیف با G705 دانست.
ابعاد این گوشی 3/14×47×97 میلیمتر و وزن آن 88 گرم است و ساختار جمع وجور و زیبایی دارد.
G705 بطور کامل از پلاستیک ساخته شده و ساختاری شبیه به دیگر گوشیهای کشویی سونیاریکسون دارد. پانل جلویی گوشی از پلاستیک کاملاً مشکی و براق بوده و پانل پشتی و کنارههای آن طلایی میباشد.
صفحه نمایش گوشی TFT با سایز 2.4 اینچ و قابلیت پخش 256 هزار رنگ است که کل پانل جلویی را اشغال کرده است. در زیر صفحه نمایش، کلید چهارجهته دایره شکل قرار گرفته که در دو طرف آن دکمههای کنترلی نیمدایرهای دیده میشود. در سمت چپ کلید چهارجهته یک دکمهی چند منظوره و نیز دکمهی مربوط به منوی Activity و در سمت راست آن یک دکمهی چند منظوره، دکمهی C و دکمهی End قرار دارند.
با بازکردن کشوی گوشی، صفحهکلید عددی/ حرفی وجود دارد که در میان ردیفهای دکمههای، برآمدگیهایی جهت جداکردن سطرها دیده میشود. ابعاد دکمهها مناسب بوده و دارای نور پسزمینهی سفید یکنواخت است. سمت راستترین ستون صفحهکلید، دکمههای مربوط به وب هستند که در واقع میانبرهایی برای جستجوی وب، زوم روی صفحات و ... هستند و نور پسزمینهی بنفش کمرنگ دارند. با بسته شدن کشوی گوشی صفحهکلید قفل میشود.
کنارهی سمت چپ گوشی محل قرار گیری پورت اتصال Fast Port است.
اسلات کارت حافظه M2 در زیر درب باتری قرار گرفته است. دکمههای تنظیم ولوم و دکمه مخصوص دوربین در سمت راست قرار گرفتهاند که هردو کوچک بوده و کار با آنها کمی دشوار است.
در کنارهی بالای گوشی یک دکمهی Play/Stop وجود دارد که به محض فشرده شدن آن، برنامهی Music Player باز میشود که با استفاده از این دکمه میتوان بدون بیرون آوردن گوشی از جیبتان موزیک در حال پخش را Pause یا Stop کنید.
در پشت گوشی، لنز دوربین 3.2 مگاپیکسلی و درکنار آن فلاش LED و سنسور نوری دوربین قرار گرفته است. باتری G705 از نوع پلیمری مدل BST-33 Li-Po است که ظرفیت آن 950 mAh میباشد و طبق گفتهی سازندهی آن، تا 400 ساعت در حالت آماده به کار و 10 ساعت مکالمهی مداوم پایدار است.
درکل میتوان گفت ساختار بدنهی گوشی در حد مطلوبی است. البته سونیاریکسون میتوانست از مواد بهتری در ساخت بدنهی آن استفاده کند. همچنین وجود کارت حافظه در زیر درب پشت گوشی و نیز کلید چهار جهتهی نامناسب از مهمترین اشکالات آن در این بخش است.
به تدریج قابلیتهایی نظیر Wi-Fi، GPS و چرخش اتوماتیک در گوشیهای طبقهی متوسط نیز وارد میشوند و G705 نیز از جمله همین طبقه میباشد. اینترفیس این گوشی کاملاً شبیه به اینترفیسی است که در C905 سایبرشات، برخی واکمنهای پیشرفته و نیز در T700 دیدیم.
منوی اصلی گوشی را علاوه بر شبکهای 4×3 از آیکنها، میتوان بهصورت تک آیکن و یا حالت چرخنده مشاهده کرد. یکی از ویژگیهای مشترک بسیاری از گوشیهای سونیاریکسون امکان استفاده از گوشی در حالت Flight Mode است. بدین ترتیب که هنگام روشن شدن گوشی میتوان حالت Flight Mode را انتخاب کرد اما G705 برای اینکار در این حالت نیاز به وجود سیمکارت در داخل گوشی دارد و نیز برای خارج شدن از این حالت باید گوشی Restart شود.
G705 همچنین دارای منوی معروف Activity نیز هست که از طریق آن میتوان به برنامههای درحال اجرا دسترسی داشت و نیز امکان ایجاد آیکنهای میانبر برای دسترسی سریع به برخی از برنامهها در این بخش قرار دارد.
دفترچه تلفن G705 تفاوت زیادی با دیگر گوشیهای سونیاریکسون ندارد. این گوشی قابلیت ذخیره 1000 مخاطب و ذخیره 7000 شماره تلفن مختلف را دارد. یعنی برای هر مخاطب میتوان 7 شمارهی مختلف به همراه اطلاعات دیگری مثل آدرس، ایمیل، تاریخ تولد و ... را ذخیره کرد. میتوان شمارههای روی گوشی یا شمارههای روی سیمکارت را مشاهده کرد. جستجوی نامها بر اساس تایپ تدریجی صورت میگیرد و امکان مرتب سازی آنها نیز وجود دارد.
امکانات برقراری ارتباطات تلفنی، دریافت سیگنال و نیز دریافت صدا با این گوشی بسیار راحت و بدون هیچگونه مشکلی است. صدای هنگام مکالمه نسبتاً بلند و واضح است اما از لحاظ وضوح هنوز نسبت به C905 در سطح پایینتری قرار دارد. در بخش Call log میتواند آخرین اطلاعات مربوط به انواع تماسهای برقرار شده با گوشی را مشاهده کرد.
امکان جستجوی هوشمند برای شماره تلفنها و نامها وجود داردکه برای این منظور کافیست ارقام شماره یا حرف نام شخص روی صفحهی آماده به کار تایپ شود تا کلیهی نامهایی که آن حروف را دارند به صورت لیست نمایش داده شوند.
علاوه بر کلیه امکانات ارسال پیام کوتاه که در اکثر گوشیهای سونیاریکسون قرار دارند امکان مدیریت پیامها شامل دستهبندی پیامها، تغییر مکان پیامها به حافظهی سیمکارت یا حافظهی گوشی، مرتبسازی پیامها بر اساس نام، تاریخ، سایز و ... وجود دارد. از انواع پیامهای SMS و MMS و نیز ایمیل پشتیبانی میشود. با ضمیمه کردن فایل صوتی یا تصویری به SMS میتوان آن را به MMS تبدیل کرد. بخش ایمیل این گوشی مثل بسیاری از گوشیهای پیشرفته دارای تنظیمات پیشرفتهای است. امکان ذخیرهی فایلهای ضمیمه در ایمیلها وجود دارد. حتی اگر فرمت فایل برای گوشی ناشناخته باشد. متأسفانه امکان باز کردن و مشاهدهی فایلهای آفیس مثل .xls، .doc و یا .pdf وجود ندارد.
G705 دارای یک موزیکپلیر فلشمانند است که از فرمتهای صوتی مختلفی مثل M4A, WMA, WAV, E-AAC AAC+, AAC, MP3 و MIDI پشتیبانی میکند. همچنین در این بخش نیز چرخش اتوماتیک گوشی قابل استفاده است و نیز میتوان آن را در پسزمینه اجرا کرد. با استفاده از تمهای گرافیکی مختلف، رنگبندی و نمای ظاهری این بخش تغییر خواهد کرد. پخش فیلم نیز به صورت تمام صفحه امکانپذیر بوده و امکان حرکت سریع به جلو و عقب وجود دارد.
گالری تصاویر گوشی نیز در این بخش قرار دارد که امکانات مختلفی مثل قرار دادن در پسزمینه، اعمال افکت و تغییرات و زوم، قرار دادن در Start up، قرار دادن بهعنوان عکس مخاطب و ... را فراهم میکند. نمای گالری تصاویر بهصورت شبکهای است و میتوان عکسها را بر اساس ماه و تاریخ مشاهده کرد.
امکان زوم روی عکسها وجود دارد اما با کمی تأخیر صورت میگیرد. یک قابلیت دیگر که در برخی از گوشیهای سونیاریکسون هم وجود دارد، امکان Track ID است.
G705 سونیاریکسون دارای دوربین 3.2 مگاپیکسلی با فلاش LED است. اینترفیس این بخش کلیه امکانات استاندارد که در اکثر گوشیها وجود دارد را داراست و یکی از مهمترین آنها Geotagging است. ماکزیمم رزولوشن عکسهای این دوربین 1536×2048 پیکسل و با حجم متوسط یک مگابایت است. منوی تنظیمات بهصورت زیرمنوهای POP-UP و منوی چندگانه از زمان ورود K850 به بازار مشهور شد و در این گوشی نیز به کار گرفته شده که دارای امکانات و تنظیمات مختلفی مثل صحنه، مد عکسبرداری، فلاش، تایمر، افکت، رنگ و ... است. GPS داخلی گوشی اطلاعات جغرافیایی را به عکس اضافه میکند. عدم وجود فوکوس اتوماتیک و قابلیتهای تنظیماتی محدود از نقطه ضعفهای این دوربین هستند.
ضبط فیلم توسط این گوشی با رزولوشن QVGA و سرعت 15 فریم در ثانیه و با فرمت MP4 ذخیره میشوند.
G705 دارای مرورگر وب Net Front 3.4 میباشد که از آن در C905 و T700 نیز استفاده شده است. این مرورگر دارای صفحه نمایش گسترده با مجموعهای از میانبرهای کاربردی در زیر نوار آدرس و نوار جستجو است. در روی صفحهکلید، کلیدهای میانبری برای کار با وب وجود دارد که هنگام بازکردن صفحات وب با رنگ پسزمینهی بنفش روشن میشوند. پردازش صفحات به خوبی صورت گرفته و تنظیمات این بخش نیز بسیار کامل و جامع است و با امکان چرخش اتوماتیک میتوان صفحات را بهطور تمام صفحه دید. همچنین یک پوینتر موس مجازی به مرور روی صفحات کمک میکند.
امکانات ارتباطی گستردهای در این گوشی وجود دارد که از جمله آنها پشتیبانی از 4 باند EDGE/ GPRS/ GSM و نیز 3G برای ارتباطات پرسرعت است. همچنین HSDPA نیز قابل استفاده است. USB و بلوتوث نسخهی 2 همراه با A2DP از امکانات ارتباطی غیر شبکهای آن است. امکان Wi-Fi و GPS به همراه A-GPS تکمیل کنندهی لیست امکانات ارتباطی این گوشی میباشند.
ماکزیمم سرعت انتقال از طریق Wi-Fi، 5 مگابیت در ثانیه است. هنگام برقراری ارتباط از طریق Wi-Fi لیستی از hot spot های در دسترس نمایان میشوند.
G705 مجهز به مجموعهی وسیعی از برنامههای سودمند میباشد که اکثر آنها زیرمجموعهی آیکن Organizer هستند. در تقویم گوشی که در این بخش قرار دارد، امکان مشاهدهی هفتگی و ماهیانه را فراهم میآورد و هنگامی که در دفترچه تلفن یک تاریخ تولد اضافه شود به طور اتوماتیک در تقویم نیز ثبت میشود. در بخش Tasks میتوان کارهای معمولی و یا تماسهای تلفنی را ذخیره کرد. برای Alarms در منوی اصلی آیکنی درنظر گرفته شده که امکان نگهداری 5 ساعت بیداری را دارد. ضبط صوت گوشی نیز محدودیتی جز میزان حافظهی خالی ندارد. ماشین حساب نیز از نوع معمولی سونیاریکسون است. از LED پشت گوشی میتوان به عنوا چراغ قوه استفاده کرد. از جمله برنامههای دیگر این بخش، Music DJ، Photo DJ و Video DJ هستند.
ازجمله برنامههای نصب شده روی این گوشی، AccuWeather.com است که آخرین اطلاعات مربوط به آب و هوای مناطق مختلف را با اتصال به اینترنت تا پیشبینی سه روز آینده فراهم میکند. برنامهی Comeks Strips قابلیت اضافه کردن افکتهای بامزه روی عکسهای گرفته شده توسط دوربین را فراهم میکند. با برنامهی World 3D وضعیت ساعت و کشور مختلف را میتوان دید. برنامهی Walk Mate یک گامشمار ساده است که میتواند در پسزمینه اجرا گردد.
برنامهی Google Maps که به راحتی و بهصورت مجانی میتوان آن را از اینترنت دریافت نمود، روی این گوشی نصب شده است. از این طریق امکان یافتن مسیر و موقعیت فروی نقشه فراهم است و فقط کافیست نقطه شروع و پایان مشخص شود تا مسیر بهینه و اطلاعات مربوطهی آن روی صفحه نمایان گردد و میتوان این مسیرها را به راحتی ذخیره کرد. یک برنامه Log در بخش سرویسهای موقعیتیابی کلیه درخواستها و عملیات جهتیابی را ثبت و نگهداری میکند.
برنامهی Way Finder Navigator 7.0 از برنامههایی است که روی گوشیهای دیگر سونیاریکسون هم آنها را مشاهده کردیم وامکان مسیریابی بهصورت مرحله به مرحله را فراهم میکند. این برنامه دارای نمای پیادهرو، نمای 2 بعدی و ... میباشد.
همچنین چند بازی مثل Need for speed، شطرنج وتنیس روی گوشی وجود دارد.
سه بازی Brain Juice(بازی فکری و ریاضی)، Jewel Quest 2(پازل) و Super Breakout(سرگرمی)، روی گوشی نصب شدهاند اما میتوان بازیهای جاوای زیادی را از اینترنت دریافت کرد.
علاوه بر ظاهر زیبا، این گوشی دارای امکانات و قابلیتهای بسیار خوبی است و باید گفت اگر این گوشی با داشتن این خصوصیات جزو گوشیهای متوسط قرار دارد، پس گوشیهای پیشرفتهی آینده چه چیزهای اضافهتری خواهند داشت؟!؟! به هر حال G705 از بهترین گوشیهای متوسط بازار و سونیاریکسون میباشد.
برچسبها: