Sonyericsson C905
بیشتر
یکی از فاکتورهای مهم رقابتی در میان تولیدکنندگان گوشیهای موبایل مقدار مگاپیکسلهای دوربین است که روز به روز بیشتر میشود. اولین گوشیهای 8 مگاپیکسلی سونیاریکسونC905، سامسونگ i8510، سامسونگ M8800 Pixon و الجی KC910 میباشند. در این بررسی قصد داریم به گوشی 8 مگاپیکسلی سونیاریکسون C905 بپردازیم.
- دوربین 8 مگاپیکسلی با فوکوس اتوماتیک، فلاش Xenon و درپوش لنز
- حالت مخصوص دوربین، 2 دکمه در بالای صفحه جهت کار با دوربین و بازیها
- تشخیص چهره و لبخند، کنتراست هوشمند، تثبیت کنندهی تصویر،Geotagging، حذف قرمزی چشم
- پشتیبانی از چهار باند GSM/ GPRS/ EDGE و HSDPA با سرعت 6.3 مگابیت در ثانیه
- صفحهنمایش 4.2 اینچی TFT با شیشهی ضدخش و قابلیت نمایش 256 هزار رنگ
- GPS داخلی با AGPS
- Wi-Fi، بلوتوث و USB نسخه 2.0
- Media Center، جستجوی هوشمند، مدیریت پیامها
- رادیو FM با RDS و Track ID
- حافظه داخلی 160 مگابایت، کارت حافظه M2 ی 2گیگابایتی
- صفحه نمایش کوچک
- ضبط فیلم با رزولوشن QVGA و 30 فریم در ثانیه انجام میشود.
- امکان نمایش فایلهای آفیس نیست.
- کلید چهارجهتهی سفت با دکمههای نامناسب
- درب باتری نامناسب
C905 دارای ابعاد 18×49×104 میلیمتر و وزن 136 گرم است. بدنهی گوشی کلاً از جنس پلاستیک ساخته شده است. رنگ تیره دکمهها و درپوش لنز هماهنگی خوبی با بدنهی مشکی رنگ آن دارد.
صفحه نمایش TFT با سایز 4.2 اینچ بیشتر فضای پانل جلویی را اشغال کرده است. در بالای صفحه نمایش سنسور نوری و 2 دکمهی مخصوص که هنگام عکسبرداری و یا بازی کاربرد دارند قرار گرفتهاند.
این گوشی دوربین دومی جهت مکالمات ویدئویی ندارد. در زیر صفحه نمایش نیز صفحهکلید چهارجهته با 4 دکمهی کنترلی در اطرافش و دکمههای چندمنظوره قرار دارند.
دکمههای کلید چهارجهته بسیار سفت هستند و کار با آنها کمی دشوار است. هنگام کار با دوربین میتوان از دکمههای کلید چهارجهته جهت کنترلهای خاص عکسبرداری استفاده کرد.
با بازکردن کشویی گوشی به سمت بالا، صفحهکلید صاف با دکمههای نسبتاً مناسب قرار دارند که در بینشان خطوط نازک جداکنندهای قرار دارد و تایپ با آنها بسیار راحت است. نور پسزمینهی صفحهکلید سفید و مناسب است.
در کنارهی سمت چپ گوشی پورت اتصال Fast port و نیز اسلات کارت حافظه M2 با درپوش مناسب قرار دارد.
کناره سمت راست شامل دکمههای تنظیم صدا است که بهعنوان زوم روی عکسها نیز میتوان از آن استفاده کرد. همچنین دکمهی مربوط به شاتر دوربین و دکمهی مرورگر گالری تصاویر نیز در این بخش قرار دارند.
در پشت گوشی درپوش براق لنز دوربین قرار دارد. با بازشدن درپوش لنز، علاوه برلنز، فلاش زنون، آیینهی کوچک، چراغ ویدئویی و میکروفون ویدئویی نمایان میشوند.
باتری گوشی از نوع BST-38 Li-Po بوده و ظرفیت آن 930 mAh است که تا 380 ساعت در حالت استندبای و 9 ساعت مکالمهی مداوم پایدار است.
صفحهنمایش این گوشی با سایز 4.2 اینچ و از نوع TFT بوده و قابلیت پخش 256هزار رنگ با رزولوشن QVGA را دارد. روی سطح صفحه، یک لایه کشیده شده که آن را نسبت به خش مقاوم میسازد. خوانایی صفحه در زیر نور مستقیم نسبت به گوشیهای دیگر بسیار بهتر است.
با توجه به وجود Wi-Fi و GPS در این گوشی، اینترفیس آن تفاوت زیادی با دیگر سایبرشاتهای پیشرفته یا واکمنهای سونی اریکسون ندارد. منوی اصلی این گوشی علاوه بر نمای شبکهای 3×4، امکان نمایش به صورت چرخان و یا تک آیکن را نیز دارد. همچنین در هریک از این حالتها، امکان پخش انیمیشنی روی آیکنها و افکتهایی هنگام حرکت بین منوها وجود دارد. علاوه بر این حالت Flight mode جهت قطع کلیه امکانات ارتباطی شبکهای وجود دارد اما برای کار در این حالت باید سیمکارت درون گوشی وجود داشته باشد و همچنین برای فعال کردن این حالت، گوشی باید Reset شود. منوی معروف Activity با تبهای مختلف جهت نمایش برنامههای درحال اجرا و مدیریت اجرای چند برنامهی همزمان و ... وجود دارد.
دفترچه تلفن این گوشی قابلیت ذخیرهی 1000 مخاطب و 7000 شماره تلفن را دارد. مرتبسازی نامها، جستجو توسط تایپ تدریجی، نمایش شمارههای سیمکارت یا شمارههای گوشی و ... وجود دارد. برای وارد کردن یک فرد جدید، اطلاعات مختلف زیادی نظیر آدرس، ایمیل، تاریخ تولد و ... را میتوان وارد کرد.
با C905 مشکلی در هنگام مکالمه از لحاظ دریافت صدا و یا سیگنال ارتباطی وجود ندارد. بلندی صدای هنگام مکالمه نیز نسبتاً مناسب است اما نسبت به بسیاری گوشیها مثل K850 و یا برخی گوشیهای سامسونگ در سطح پایینتری است. در جدول زیر میتوانید نتایج مقایسهای که در این زمینه صورت گرفته را مشاهده کنید.
مثل بسیاری از گوشیهای سونیاریکسون، از انواع پیامها در این گوشی پشتیبانی میشود و همچنین امکان مدیریت این پیامها مثل ایجاد فولدرها و دستهبندیها، قرار دادن پیامها در دستهبندی خاص، ذخیرهی پیامها روی حافظهی گوشی یا کارت، مرتب سازی آنها و ... وجود دارد
کلاینت ایمیل این گوشی نیز از انواع پروتکلها پشتیبانی میکند. امکان ذخیرهی فایلهای ضمیمهی ایمیلها بدون توجه به نوع آنها وجود دارد . متأسفانه نمیتوان فایلهای آفیس را با این گوشی مشاهده کرد. امکان مشاهدهی ایمیلها به صورت تمام صفحه نیز وجود دارد.
سونیاریکسون نهایت تلاش خود را برای اضافه کردن قابلیتهای مختلف در بخش مدیای گوشیهای خود انجام میدهد و این قابل توجه است. C905 دارای Music Player 3.0 است که شباهت زیادی با Walkman 3.0 در گوشیهای واکمن سونیاریکسون دارد و میتواند فرمتهای مختلفی مثل M4A,WMA,WAV,AAC+,AAC,MP3 و MIDI را پخش کند. امکان پخش موزیک و اجرای پلیر در پسزمینه نیز وجود دارد. کیفیت صدای پخش موزیک نیز بسیار شفاف و خوب است.
برای پخش فیلم نیز مشکلی وجود ندارد و امکاناتی نظیر جلو یا عقب زدن سریع و نیز تکرار وجود دارد و اینترفیس مناسبی نیز دارد. با وجود سنسور حرکتی با چرخاندن گوشی هنگام اجرای فیلم میتوان فیلم را بهصورت افقی و تمام صفحه مشاهده کرد.
منوی مدیاسنتر شامل عکسها، موزیکها، فیلمها، RSS و تنظیمات میباشد. در بخش تنظیمات میتوان نحوهی چیدمان آیکنها را تنظیم کرد. گالری تصاویر نیز زیرمجموعهی همین بخش است که امکانات لازم جهت مرور عکسهای دوربین یا تصاویر دیگر را دارد.
Photo DJ، Music DJ و Video DJ نیز از برنامههای معمول گوشیهای سونیاریکسون برای ویرایش عکس، موزیک و فیلم هستند.
C905، دارای یک رادیو FM داخلی است که تا 20 ایستگاه رادیویی را شناسایی و ذخیره میکند و نیز از RDS پشتیبانی میکند. این بخش دارای اینترفیس ساده و زیبایی است و قابلیت Track ID را برای تشخیص موزیکها داراست. امکان پخش رادیو در پسزمینه وجود دارد.
دوربین 8 مگاپیکسلی C905 با اینترفیس بسیار خوب و قابلیتهای فوقالعاده، مهمترین ویژگی این گوشی است که آن را در صدر جدول دوربینهای سایبرشات سونیاریکسون قرار داده است. امکاناتی نظیر تشخیص چهره، Geotaging، کنتراست هوشمند، ثابتکنندهی تصویر، چرخش اتوماتیک، ماکرو، حذف قرمزی چشم، فلاش زنون و ... از جمله مهمترین امکانات این گوشی میباشد. ماکزیمم رزولوشن عکسهای دوربین این گوشی، 2448×3264 پیکسل با سایز متوسط 5.2 مگابایت است.
امکانات در اینترفیس این بخش از طریق زیرمنوهای POP-UP و منوهای چندگانه صورت میگیرد و تنظیماتی نظیر انتخاب صحنه، زوم، فلاش، تایمر، مد عکسبرداری و ... را میتوان از این بخش اعمال کرد. با قابلیت تشخیص چهره میتوان 3 چهره را در آن واحد شناسایی کرد اما با قابلیت Focus فقط یک چهره که نزدیکتر به مرکز تصویر است شناسایی میگردد. حالت Best Pic دارای دو حالت سریع و آرام است که در حالت سریع، 7 عکس بزرگ 8 مگاپیکسلی با فاصله زمانی 8/. ثانیه پشت سر هم گرفته میشود و در حالت آرام، 7 عکس با فاصله زمانی 7.1 ثانیه گرفته میشود. با وجود GPS داخلی در این گوشی و فعال کردن Geotagging میتوان اطلاعات مربوط به محل جغرافیایی عکس را به اطلاعات عکس اضافه کرد.
C905 دارای فلاش زنون و LED میباشد اما از فلاش زنون نمیتوان در کلیه حالتها استفاده کرد. حالت ماکروی این گوشی امکان عکسبرداری از اشیا در فاصلهی 10 سانتیمتری را فراهم میکند.
فیلمبرداری با این گوشی با رزولوشن QVGA و سرعت 30 فریم در ثانیه و با فرمت MP4 ذخیره میشود و حجم هر دقیقه از آن حدود 3 مگابایت میباشد.
C905 دارای آخرین نسخهی مرورگر وب Access Net Front HTML 3.4 میباشد که قابلیت پردازش صفحات در آن بسیار خوب است. جهت مشاهدهی صفحات به صورت تمام صفحه کافیست گوشی چرخانده شود و درحالت افقی قرار بگیرد. امکان زوم روی صفحات وجود دارد. یک پوینتر مجازی موس مرور صفحات را بسیار راحتتر میکند. امکان Find on page جهت جستجو روی صفحات میباشد.
C905 از امکان ارتباطی شبکهی چهارباند HSCSD/EDGE/GPRS/GSM و نیز 3G پشتیبانی میکند. همچنین امکان HSDPA جهت برقراری ارتباط بسیار سریع اینترنت موجود میباشد.
علاوه بر این بلوتوث نسخه 2.0 و USB نسخه 2.0 و Wi-Fi از دیگر امکانات میباشند و ماکزیمم سرعت انتقال 5 مگابیت در ثانیه است. هنگام برقراری ارتباط Wi-Fi، کلیه مناطق ارتباطی Wi-Fi در لیستی نمایان میشود که کافیست گزینهی موردنظر با یک کلیک انتخاب گردد. هنگام قطع شدن ارتباط Wi-Fi درهنگام مرور صفحات وب بهطور اتوماتیک قابلیت GPRS فعال میگردد و برای مشخص شدن این حالتها آیکنی برای قابلیت ارتباطی فعال در بالای صفحه وجود دارد.
C905 دارای کلیه برنامههای جانبی لازم جهت جلوگیری از اتلاف زمان میباشد که از طریق گزینهی Organizer در منوی اصلی میتوان به این بخش دست یافت. برنامههای این بخش، Calculator, Stop watch, Synchronizer, Timer, Notes, Tasks, Calendar, Video call, Application, File Manager و Code memo میباشند.
در تقویم، مشاهده بهصورت ماهیانه، روزانه و هفتگی وجود دارد که با اضافه کردن تاریخ تولد در دفترچه تلفن به صورت اتوماتیک در تقویم ثبت میشود. انواع Taskها مثل تماسهای تلفنی، قرار ملاقات و ... را میتوان ذخیره کرد. Alarms که در منوی اصلی وجود دارد، جهت ذخیره ساعت بیداری با امکان ذخیره 5 زمان مختلف میباشد. ضبط صوت محدودیتی جز میزان حافظه خالی گوشی ندارد. ماشین حساب گوشی نیز از انواع معمول در گوشیهای سونیاریکسون میباشد.
برنامهی Google Maps که به راحتی و بهصورت مجانی میتوان آن را از اینترنت دریافت نمود، روی این گوشی نصب شده است. از این طریق امکان یافتن مسیر و موقعیت فروی نقشه فراهم است و فقط کافیست نقطه شروع و پایان مشخص شود تا مسیر بهینه و اطلاعات مربوطهی آن روی صفحه نمایان گردد و میتوان این مسیرها را به راحتی ذخیره کرد. یک برنامه Log در بخش سرویسهای موقعیتیابی کلیه درخواستها و عملیات جهتیابی را ثبت و نگهداری میکند.
برنامهی Way Finder Navigator 7.0 از برنامههایی است که روی گوشیهای دیگر سونیاریکسون هم آنها را مشاهده کردیم وامکان مسیریابی بهصورت مرحله به مرحله را فراهم میکند. این برنامه دارای نمای پیادهرو، نمای 2 بعدی و ... میباشد.
همچنین چند بازی مثل Need for speed، شطرنج وتنیس روی گوشی وجود دارد.
C905 یکی دیگر از سایبرشاتهای بسیار قوی سونیاریکسون با قابلیتهای فوقالعاده است. ازجمله نقاط قویت این گوشی دوربین 8 مگاپیکسلی با اینترفیس و امکانات جانبی عالی، Wi-Fi و GPS میباشد.
با اینکه یکی از مهمترین رقبای این گوشی Innov8 سامسونگ است، اما از لحاظ قیمت، C905 بسیار مناسب تر از Innov8 است. البته نباید برخورداری Innov8 از سیستمعامل سیمبین، صفحه نمایش بزرگ و حافظهی بیشتر را از یاد برد.
برچسبها: