SonyEricsson K850
بیشتر
- گوشی
- شارژر
- باتری
- هدست سیمی استریو ( بدون برند واکمن )
- کابل USB
- کارت حافظه M2
- دفترچه راهنما
این گوشی یکی از جدیدترینهای سونی اریکسون است که حداقل تا فصل دوم سال 2008، قهرمان و باعث افتخار این شرکت خواهد بود؛ چرا که شروعی است برای تولید گوشی هایی با دوربین 5 مگاپیکسل.
براساس سیاستهای شرکت سونی اریکسون گوشیهای این شرکت یا برای طرفداران تکنولوژیهای جدید ساخته شده و یا برای کسانیکه خواهان زیبای گوشی هستند؛ اما K850i گسترهی وسیع تری از مشتریان را دربر میگیرد و برای هر دو گروه مناسب است.
دوربین این گوشی شباهت زیادی به دوربینهای دیجیتال دارد و شکل ظاهری آن نیز با گوشیهای دیگر سونی اریکسون بسیار متفاوت است به طوریکه دو کلید کمکی حساس به لمس آن به قسمت بالای صفحه کلید و درون قاب صفحه نمایش گوشی منتقل شده و کلیدهای جهتدار وارد محدوده ی صفحه کلید عددها گردیده است. K850i یک گوشی پیشرفته و در عین حال با کاربری بسیار آسان میباشد.
لازم به ذکر است که سه قهرمان قبلی این برند یعنی K800i,K750i,T610i هر یک در نوع خود اولین بودند به طوریکه T610i اولین گوشی بود که در آن از دوربین استفاده شده بود، K750i نیز اولین گوشی با کیفیت بالای عکس برداری و ترکیبی از قابلیت ها مثل برنامه پخش موسیقی، رادیو و بازی به شمار می آمد. K800i هم دارای قابلیتهای چند منظوره جاوا، اینترفیس پیشرفته و پلت- فورم A1/A100 بوده و دوربین آن در زمان تولید بالاترین کیفیت را داشته است. اما آیا K850i هم یکی از همین اولین هاست؟ در پاسخ باید گفت که تنها تفاوت این گوشی با مدلهای قبلی دوربین 5 مگاپیکسلی آن است در حالیکه N95 نوکیا هم دوربین 5 مگاپیکسل دارد. ولی با توجه به قیمت بالای آن به جرأت میتوان پیش بینی کرد که K850i رقیب خوبی برای N95 باشد.
پیش از این K800i سونی اریکسون در رقابت با N93 پیروز شد زیرا با اینکه N93 یک اسمارت فون بود ولی از نظر طراحی و راحتی استفاده در سطح پایین تری نسبت به K800i قرار داشت.
اما در مورد K850i,N95 نمیتوان چنین پیش بینی هایی کرد زیرا این دو گوشی از بسیاری جهات شبیه به هم هستند. با این وجود اسمارت فون N95 نسبت به رقیب خود عملکرد قدرتمندتری داشته و طراحی کشویی آن نیز این روزها طرفداران زیادی دارد.
در کمال تعجب باید گفت که اینترفیس و برنامههای K850i کاملا تغییر یافته و حتی شبیه به اینترفیس گوشیهای نوکیا شده است. بنابراین کسانیکه با خرید این گوشی انتظار دارند یک گوشی مثل گوشیهای قبلی سونی اریکسون داشته باشند، کاملا ناامید خواهند شد.
گوشی K850 رقیبان سرسخت بسیاری دارد و به همین دلیل احتمالا نسخه ویرایش شده و ارتقاء یافتهی آن زودتر از موعد وارد بازار خواهد شد تا بتواند رقبای خود را شکست دهد. در کل این گوشی نقطه شروع پیشرفت سونی اریکسون است.
طراحی K850 دارای زاویه ها و گوشه های تیز و مربع شکل بوده و از این نظر کمی با گوشیهای قبلی متفاوت است این گوشی کوچک و ضخیم است و در نگاه اول بزرگتر از K800i به نظر میرسد، اما هنگامیکه آنها را در کنار هم قرار میدهیم K850i باریکتر از K800i میباشد.
ابعاد گوشی این گوشی 17×48×102 میلیمتر و وزن آن 118 گرم است؛ در حالیکه K800i دارای ابعاد 102×47×18میلیمتر و وزن آن 115 گرم میباشد.
K850i در دو رنگ سبز و آبی لاجوردی تولید شده است. البته سطح پلاستیکی روی گوشی در هر دو مشکی است و تنها رنگ اطراف کلیدهای جهتدار و نوارهای کناری گوشی با یکدیگر تفاوت دارند. لبه های کناری K850i آبی رنگ، به رنگ نقره ای و سطح پشت آن از جنس پلاستیک شفاف میباشد که برای یک گوشی، کمی غیر عادی به نظر میرسد. سطح رویی هر دو رنگ K850i، از نوعی پلاستیک شفاف ساخته شده که به راحتی چربی و اثر انگشتان را به خود جذب میکند.
از آنجاییکه تمام بخش های گوشی به جز بخش های کناری از جنس پلاستیک شفاف است و چربی و آلودگی را جذب میکند، این امر ممکن است برای عده ای آزاردهنده باشد. سطح پلاستیکی گوشی دارای یک لایه نازک و محکم فلز مانند است که هم از اجزای داخلی محافظت میکند و هم باعث سختی گوشی در زیر انگشتان می شود. اگر بخش پشتی گوشی با سطوح سخت برخورد کند ترک های کوچکی روی آن پدیدار می شود؛ ولی این ترک ها بیشتر نشده و به راحتی نیز دیده نمی شوند.
پوشش پشت گوشی را نمیتوان از آن جدا کرد ولی اگر قسمت پایینی آن یعنی جایی که پورت استاندارد گوشی قرار گرفته را به دقت نگاه کنید، دریچه ای را می بینید که در داخل آن باتری، سیم کارت و محل قرار گرفتن کارت حافظه M2 یا microSD جای گرفته اند.
صفحه نمایش 2.2 اینچی K850i با رزولوشن320 ×240 (QVGA) کیفیت بهتری نسبت به K790i و K800i دارد و تا 8 خط متن و 3 خط سرویس را نشان می دهد. ولی اگر سایز فونت آن را کوچکتر کنید می توانید خطوط بیشتری را در آن مشاهده کنید. مثل سایر گوشی ها، صفحه نمایش این گوشی TFT بوده و قابلیت نمایش 262144 رنگ را دارد. این صفحه نمایش آینه ای، امکان دیدن عکس و متن را حتی در زیر نور آفتاب هم فراهم می کند و مثل T650i دارای یک لایه ی شیشه ای محافظ می باشد.
عکس ها در این گوشی در مقایسه با K800i شفاف تراند (به لطف افزایش قطر 0.2 اینچی صفحه )، ولی هنوز کیفیت خیلی بالایی ندارند.
صفحه کلید این گوشی کمی عجیب و غیر متداول است. کلیدهای آن مثل T650i مربع شکل بوده و برخلاف ظاهر غیرعادی آن، کاربرد راحتی دارد. کلیدهای جهتدار نیز به صورت یک کادر مستطیل شکل در داخل محدودهی دکمه های شماره گیری قرار گرفته اند؛ اما برآمدگی آن، استفاده از این کلیدها را ساده میکند.
رنگ نور زیر صفحه کلید سفید است و در بیشتر شرایط نوری به خوبی قابل مشاهده است. همچنین صفحه کلید K850i دارای چند افکت نوری است که با ریتم های متفاوتی روی ردیف های کلیدها ظاهر می شوند. این ویژگی که برای اولین بار در T650i به کار گرفته شد، زیبایی خاصی به گوشی می دهد.
در پایین صفحه نمایش K850i مثل RAZR2 V8 موتورولا سه کلید لمسی قرار گرفته که به این ترتیب، یک ردیف از کلیدها یعنی OK و کلیدهای کمکی حذف شده اند و جای بیشتری برای دکمه های شماره گیری باز شده است.
تفاوت آن با RAZR2 V8 موتورولا این است که در گوشی موتورولا سه منطقه لمسی روی خود صفحه نمایش قرار گرفته در حالیکه در K850i سه حس گر در حاشیهی زیر صفحه نمایش تعبیه شده که به محض قرار گرفتن انگشت شما، آن را تشخیص می دهد.
براساس آزمایش های صورت گرفته سرما و گرمای انگشتان هیچ تاثیری در میزان حساسیت و کارآیی آن ندارند. در ابتدا کار با این کلیدهای لمسی کمی مشکل است، اما پس از مدتی به آن عادت خواهید کرد. البته کیفیت کار با کلیدهای لمسی فقط کمی پایین تر از گوشیهای دیگر است و عادت کردن به آنها تنها نیاز به زمان دارد.
K850i دارای 40 مگابایت حافظه داخلی است. همانطور که قبلا هم اشاره شد میتوان هم از کارت حافظه M2 و هم microSD استفاده کرد. با اینکه قیمت microSD کمی ارزان تر است ولی تقریبا قیمت هر دو نوع کارت حافظه در یک محدوده بوده و قابلیتهای آنها نیز یکسان میباشد؛ بنابراین انتخاب هر یک از آنها تنها بستگی به علاقه و نظر شخصی دارد.
دریچه مخصوص کارت حافظه K850i دو منظوره است یعنی برای قرار دادن کارت M2 ریز تراشه آن باید رو به بالا باشد ولی برای گذاشتن microSD ریز تراشه باید رو به پایین قرار گیرد؛ البته مطمئنا نمیتوان هر دوی آنها را به صورت همزمان استفاده کرد. برای گذاشتن یا برداشتن کارت حافظه نیازی به خاموش کردن آن نیست و دارای قابلیت تعویض سریع یا Hot swap میباشد.
اگر بخواهید کارت حافظه را به شیوه غلطی وارد گوشی کنید ممکن است بر اثر فشار دادن آن به داخل، نوار باریک فلزی محفظه آسیب دیده و یا در بدترین حالت اتصال کارت حافظه با قطعات گوشی از بین برود. برای حل این مشکل کافیست با یک جسم تیز محفظه را محکم نگاه دارید. برنامه ی پخش موسیقی این گوشی میتواند از حافظه داخلی و هم از حافظه جانبی گوشی استفاده نماید.
K850i دارای حس گر حرکتی است اما بر خلاف گوشیهای قبلی نظیر W580i,W710i، به منظور تشخیص وضعیت صفحه نمایش به کار می رود؛ یعنی هنگام تماشای عکس یا ویدئو با چرخاندن گوشی به صورت افقی، تصویر نیز افقی می شود. همچنین این حس گر برای برخی بازیهای خاص نیز مورد استفاده قرار میگیرد. تا کنون تنها گوشی آیفون دارای این ویژگی میباشد. البته نوکیا هم مدت هاست که از این حس گرها برای چرخاندن اتوماتیک تصویر استفاده میکند، اما حس گرهای نوکیا هیچ کاربردی در برنامههای دیگر گوشی ندارند.
باتری K850i یک باتری 930میلی آمپر ساعتی مدل BST-38 و از جنس Li-P0l است. مدت کارکرد این باتری جدید در حالت آماده به کار، 400 ساعت و در حالت مکالمه 9 ساعت تشخیص داده شده است. شارژ کامل باتری این گوشی حدودا 2.5 ساعت طول می کشد.
عملکرد K850i از نظر تکنیکی با مدلهای قبلی و به خصوص K800i تفاوتی ندارد. البته سرعت عملکرد منو و برخی بخش های دیگر مثل دفتر تلفن کمی نسبت به گوشیهای قبلی بیشتر شده است.
در هنگام اتصال USB ،باید نوع اتصال را مشخص کنید، یعنی تعیین نمایید که آیا می خواهید به اطلاعات روی کارت حافظه دسترسی داشته باشید، حالت پرینت را فعال کنید یا اینکه فقط به مدیریت گوشی بپردازید. اگر حالت اول را انتخاب کنید میتوانید همه اطلاعات موجود در کارت حافظه و نیز حافظه داخلی را مشاهده نمایید.
علیرغم اینکه USB این گوشی نسخه 2.0 است ولی سرعت انتقال اطلاعات آن از 500کیلوبیت در ثانیه تجاوز نمیکند. اگر هم می خواهید از USB به عنوان مودم استفاده کنید کافیست گزینه آخر را انتخاب نمایید تا وارد تنظیمات USB شوید. در این قسمت امکان دسترسی به تنظیمات شبکه بر روی کامپیوتر شخصی وجود دارد که به ویژه هنگام استفاده از ActiveSync بسیار کاربرد دارد. همچنین USB این گوشی با پشتیبانی از پروتکل MTP امکان انتقال آهنگ ها از برنامه Windows Media Player نسخه 10و11 کامپیوتر را به گوشی فراهم میکند.
گوشی K850iدارای بلوتوث نسخه 2.0 مجهز به EDR بوده و میتوانید در منوی این قسمت گزینه صرفه جویی در شارژ را انتخاب کنید. این گوشی دارای پروفایل A2DP است که امکان استفاده از هدست بلوتوث بی سیم را فراهم میکند، همچنین بر خلاف K800i، در حالت Flight نیز میتوان بلوتوث را فعال نمود.
بلوتوث این گوشی پروفایل های زیر را پشتیبانی میکند:
- A2DP
- Basic Imaging Profile
- Basic Printing Profile
- Dial-Up Networking Profile
- File Transfer Profile
- Generic Access Profile
- Generic Object Exchange Profile
- Handsfree Profile
- Headset Profile
- Headset Profile
- HID
- JSR-82 Java API
- Object Push Profile
- Personal Area Network Profile
- Serial Port Profile
- Service Discovery Application Profile
- Synchronization Profile
- SyncML OBEX binding
- Phonebook Access Profile
K850i اولین گوشی ساخت سونی اریکسون است که همه نوع ارتباطی را فراهم میکند. تنها نکته ای که باید به آن اشاره کرد نبود اینفرارد است، که علت آن قدیمی شدن این استاندارد و ظهور پروتکل های جدید انتقال اطلاعات، مثل USB بی سیم میباشد.
بخش سخت افزاری K850i تفاوت های زیادی نکرده است- با اینکه حجم حافظه (RAM) بیشتر شده هنوز این گوشی از پردازنده ی ( CPU ) با ARM11 با فرکانس 220 مگاهرتز استفاده میکند. البته نمیتوان کم سرعت بودن ظاهر شدن عکس ها در بخش Media را نادیده گرفت؛ ولی به نظر میرسد تنها دلیل آن سرعت پایین هماهنگی میان کارت حافظه و سایر بخش های سیستم باشد، زیرا پس از باز شدن گالری، کار کردن با آن، با سرعت قابل قبولی انجام میگیرد.
نسل جدید گوشی ها همگی دارای یک بخش نرم افزاری جدید هستند. در K850i نیز پلت فورم جاوا JP-7 به پلت فورم جاوا JP-8 ارتقا یافته است.
استفاده از پلت فورم جدید جاوا در گوشیهای سونی اریکسون، توسعه و ارتقای برنامه ها را آسان تر نمود. همانطور که برای گوشیهای نوکیا و موتورولا JSR-248 یا معماری سرویس های موبایل توانست استانداردهایی برای برنامههای مختلف این گوشی ها ایجاد کند، همین استانداردها مجموعه ای از APIهای ( اینترفیس رابط میان نرم افزار و سخت افزار ) مورد نیاز برای گوشیهای مجهز به جاوا تعریف می نماید.
در گذشته استفاده از نسخه های مختلف جاوا در گوشیهای مختلف موجب سرگردانی شرکت های تولید برنامه می شد،اما امروزه همه آنها ترکیب و یکسان سازی شده تا از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری شود.
مجموعه MSA شامل تعدادی از استانداردهای اجباری است و در میان آنها برخی استانداردهای اختیاری نیز دیده می شود؛ بدین معنی که سازنده میتواند به دلخواه خود آنها را به کار گیرد که در این صورت مجموعه کاملی از قابلیت ها را برای گوشی فراهم میکند. یکی از این API های اختیاری برای سونی اریکسون JSR 256 یعنی API(اینترفیس) حس گر موبایل است. به کمک این API برنامه سازان میتوانند برنامههایی که دارای قابلیت استفاده از سنسور حرکتی هستند را تهیه کنند. سایر کارخانه ها نیز میتوانند به انتخاب خود از این API در گوشی ها بهره جویند.
در زیر برخی دیگر از APIها معرفی شده اند:
JSR239 * جاوا، API مربوط به Open GL ES – پشتیبانی گرافیک سه بعدی
* API ,JSR177 مخصوص سرویس های امنیتی- پشتیبانی از مشخصات کاربر که در آینده مهم ترین API موبایل خواهد بود.
* API ,JSR229 پرداخت پول- برای پرداخت پول از پایانه های تلفن همراه
* JSR234 ، چندرسانه ای پیشرفته- برای صداهای سه بعدی، استفاده از دوربین، رادیوی RDS,FM که بخشی از آن در پلت فورم JP-7 نیز وجود داشت.
* API ,JSR179 مکان یابی- مربوط به برنامه های مخصوص مکان یابی نظیر برنامههای مورد استفاده د رنقشه های گوگل
* JSR238- برای تنظیم دستگاه ها و برنامه ها مطابق با مناطق مختلف (Localization )
* JSR211، پشتیبانی از SIP- برای تماس های VoIP ( مکالمات اینترنتی )
با مشاهده لیست APIها به این نتیجه می رسیم که امروزه یک گوشی با قابلیتهای مختلف و مجهز به جاوا میتواند در حد یک اسمارت فون باشد و در آینده نزدیک میتواند کارآیی خود را در حد برنامههای سیمبین برساند.
البته باید گفت که K850i در کنار Z750i و W910i جزء گوشیهایی است که پلت فورم JP-8 را پشتیبانی میکند، بنابراین نمیتوان انتظار داشت که تمام ویژگیهای JP-8 در این یک گوشی تعبیه شده باشد. مثلا تماس های VoIP (مکالمات اینترنتی ) نیازمند تکنولوژی Wi-Fi است در غیر این صورت وجود VoIP مفهومی ندارد. از آنجاییکه برخی اپراتورها نمی خواهند که کاربران با به کارگیری تکنولوژی VoIP اندکی در هزینه های خود صرفه جویی کنند، این قابلیت را از گوشیهایی مثل N95 حذف کرده اند. به همین دلیل بهتر است برای استفاده از این برنامه ها منتظر اتفاقات آینده باشیم.
با این حال برای اینکه بیش از این وارد مبحث APIها و تاثیرات آنها بر گوشیهای آینده نشویم، بهتر است به این نکته اشاره کنیم که با یک HGE-100، یعنی یک دریافت کننده خارجی GPS به همراه یک برنامه جاوا، و یا اتصال به نقشه های گوگل میتوان با K850i نیز جهت یابی را انجام داد.
یکی از تصمیمات استراتریک سونی اریکسون در سال 2004 استفاده از اینترفیس کاربری نوکیا برای برنامههای جاوا بود. به همین دلیل K850i نیز مانند سایر گوشیهای مجهز به پلت فورم JP-8 شبیه به اینترفیس S40 میباشد.
پیش از این گوشیهای سونی اریکسون دارای دو کلید کمکی و یک کلید جداگانه بازگشت ( Back ) بودند، اما در مدلهای جدید سه کلید کمکی درست در زیر صفحه نمایش قرار گرفته که کاربری آنها مثل کاربری گوشیهای S40 نوکیاست. ولی متاسفانه برای کاربران چندان خوشایند نیست، زیرا استفاده از آن بیشتر برای مشتریانی مناسب تر است که قبلا از گوشیهای نوکیا استفاده می کردند و اکنون می خواهند گوشیهای سونی اریکسون را خریداری کنند. با اینکه اینترفیس K850i برای مشتریان و طرفداران وفادار به برند سونی اریکسون نامأنوس است ولی مطمئنا دیر یا زود میتوان به آن عادت کرد.
برچسبها: