KC910 Renoir

اگر بخواهیم از قابلیت­های فوق­العاده این گوشی حرف بزنیم، خوب است در ابتدا به دوربین فوق­العاده 8 مگاپیکسلی آن اشاره کنیم...

بیشتر

به روز رسانی در ۲ خرداد ۱۳۸۸
  مروری بر گوشی ال­جی Renoir KC910
 
تصویری از رویا

اگر بخواهیم از قابلیت­های فوق­العاده این گوشی حرف بزنیم، خوب است در ابتدا به دوربین فوق­العاده 8 مگاپیکسلی آن اشاره کنیم که کیفیت فیلمبرداری آن هم همچون عکس­های شفاف و زنده­ای که می­گیرد، گیرا و دلچسب است و نظر هر کاربری را به خود جلب خواهد کرد. اینترفیس فول تاچ و صفحه نمایش 3 اینچی این گوشی به کاربر امکان می­دهد که از لمس لحظه­های خود لذت ببرد. اما Renoir به همین امکانات اکتفا نکرده و پا را فراتر از این نهاده است. Wi-Fi، HSDPA و GPS از دیگر جاذبه­های این گوشی نسبتا زیبا هستند. درکل باید گفت Renoir تصویری از رویاپردازی­های شماست. تمام این مشخصه­ها و قابلیت­های موجود، عملکرد واقعی این گوشی را تحت تاثیر قرار نخواهند داد و این دقیقا همان جایی است که می­خواهیم درمورد آن بحث کنیم.

قبلا هم عملکرد دوربین ال­جی Renoir را در بررسی دوربین­های 8 مگاپیکسلی برای شما شرح داده بودیم، اما اکنون قصد داریم حرکتی تازه کرده و نمایی وسیع­تر و دقیق­تر از این گوشی را در اختیار شما قرار دهیم.

حقیقت این است که نوشتن این بررسی وقت زیادی از ما گرفت و شاید این کار را قبل از آنچه حدس می­زدید تمام کردیم. اما مسلما قصد ما تشنه نگه داشتن شما برای دانستن خصوصیات این گوشی نبوده و این تاخیر به اجبار صورت گرفته است.

گروه تحقیقات ما بالاخره یک بررسی کامل و بدون اشکال را از تمام خصوصیات و عملکردهای بهترین گوشی تلفن همراه امسال که مجهز به دوربین 8 مگاپیکسلی هم هست، برای شما تهیه دیده­اند که به نوعی چشمان شما را به دنیای جدیدی از امکانات باز می­کند.

  
 
مشخصات اصلی:

-          پشتیبانی در 4 باند GSM و2 باند HSDPA

-          نمایشگر لمسی 3 اینچی با قابلیت نمایش 256هزار رنگ و وضوح(400×240 پیکسل)

-          دوربین خودکار 8 مگاپیکسلی به همراه فلاش زنون، مکان­یابی جغرافیایی(Geotagging)، ردیابی صورت، ردیابی چشمک، فوکوس لمسی و فوکوس دستی)

-          ضبط تصویر در فرمت­های AVI و کیفیت VGA 30 فریم در ثانیه، QVGA 120 فریم در ثانیه

-          بلوتوث نسخه 2 با A2DP

-          Wi-Fi

-          گیرنده GPS با قابلیت پشتیبانی از A-GPS

-          خروجی تلویزیون

-          100 مگابایت حافظه داخلی

-          سوکت کارت MicroSD با قابلیت تعویض سریع و ارتقا تا 8 گیگابایت

-          حسگر چرخشی اتوماتیک صفحه

-          پخش فرمت­های ویدئویی DivX و XVid

-          صدای دالبی

-          رادیو FM با RDS

-          نمایشگر برنامه­های آفیس

-          قابلیت اجرای چند برنامه هم­زمان

-          تشخیص دست­خط

-          گالری عکس لمسی با عملکرد فوق­العاده عالی

-          آپلود مستقیم تصاویر به یوتیوب

 

معایب کلی:

-          به دلیل کارکرد نامناسب فلاش زنون، دوربین نور را کمی متصاعد می­کند.

-          منظره­یاب فول­اسکرین دوربین، کل فریم را نشان نمی­دهد.

-          قابلیت پخش ویدئو از طریق Wi-Fi را ندارد

-          قابلیت اجرای جاوا از طریق Wi-Fi را ندارد.

-          مسیریاب GPS صوتی ندارد

-          قلم این گوشی آویزان است و جایی برای آن روی گوشی درنظر گرفته نشده است.

-          طراحی آن جاذبه لازم را برای همه کاربران ندارد.

 

ال­جی Renoir را همین الان هم می­توانید در بین گوشی­های دوربین­دار 8 مگاپیکسلی موجود در بازار پیدا کنید و آن را از نزدیک دیده و لمس نمایید. مخصوصا کسانی که تاچ­اسکرین­های بزرگ را بیشتر از بقیه دوست دارند، می­توانند این گوشی را در اولویت خرید خود قرار دهند.

image
 
image

Renoir شکل و شمایلی شبیه Viewty دارد با این تفاوت که راه خود را می­رود و می­توان گفت که تحولی جدید برای جلب نظر کاربران ایجاد کرده است.

کاربران با Renoir تجربه و احساسی متفاوت و البته بهتر از قبل در زمینه استفاده از گوشی­های تلفن همراه خواهند داشت. زمانی که ما در زمینه بازی به دنبال رقیبی برای این گوشی می­گشتیم، هیچ محصولی را غیر از سامسونگ Pixon نیافتیم که مملو از قابلیت­های مالتی‏مدیا است.

مشخصات نمایشگر تاچ­اسکرین هردوی این گوشی­ها مشابه هم هستند و یقینا نظر کاربران مشابهی را به خود جلب خواهند کرد. در مقایسه این دو گوشی باید گفت که شاید Pixon بیشتر دوربین­محور است و از لحاظ کیفیت عکس می­تواند با Renoir رقابت کند. قیمت هردوی این گوشی­ها یکی است با این تفاوت که Pixon قابلیتی همچون Wi-Fi ندارد، اما در عوض صفحه نمایش بزرگتر، ویدجت بهتر، ضبط ویدئوی WVGA و پشتیبانی بهتر و کامل­تری از GSM چهاربانده دارد. بر اساس گزارشات رسیده از بازار، Renoir فاقد این امکانات است.

مطالب فوق مقایسه مختصری بود که بین این دو گوشی صورت گرفت و بهتر است در اینجا به موضوع اصلی این بررسی، یعنی LG KC910 Renoir بپردازیم. ال­جی Renoir به اندازه لازم باریک و فشرده است و وزن آن چیزی حدود 114 گرم می­باشد. درحالت مقایسه­ای اگر بخواهیم بحث کنیم، باید گفت که Renoir در مقام باریک­ترین گوشی 8 مگاپیکسلی قرار نمی­گیرد چون با اختلافی اندک، این Pixon است که درصدر نشسته است. اگرچه این اختلاف قطر آن­قدر کم است که اصلا به چشم نمی­آید.

وزن و اندازه Renoir برابر با LG Viewty است با این تفاوت که‏ 5 Renoir‏ میلی­متر از لحاظ قدی بلندتر است.

image
 
image

بسته­بندی و جعبه این گوشی شامل: شارژر، کابل USB، هدست استریو، تبدیل سوکت 3.5 میلی­متری هدفون و کارت حافظه 8 گیگابایتی است. البته توجه داشته باشید که وجود تمام این امکانات در جعبه بستگی به جایی دارد که گوشی را می­خرید.

قلم این گوشی حتما مورد توجه کاربرانی است که بیشتر دوست دارند به دست­خط خودشان پیغام­هایشان را بنویسند. البته با وجود اینترفیس عالی که دارد، عملا نیازی به استفاده از قلم نیست.

 

طراحی ظاهری و ساختار درونی

در ساخت بدنه LG KC910 Renoir از مواد باکیفیت استفاده شده و بدنه با رنگی براق پرداخت شده است که بسیار جلب نظر می­کند.طراحی رویه گوشی به نحوی است که نمایشگر تاچ­اسکرین 3 اینچی با رزولوشن 400×240 پیکسل کاملاً آن را پوشانده و نمایی آیینه­ای شکل دارد که تاحدی آن را شبیه LG Viewty کرده است. منظور از نمای آینه­ای این است که اگرچه کیفیت عکس­های آن عالی است، اما در طول روز به خاطر بازتاب نور، عکس­ها در نمایشگر وضوح لازم را ندارند.

image
 
image
 

image

بالای نمایشگر، دوربین جهت مکالمه تصویری  و یک سنسور نوری وجود دارد که این سنسور به تظیم نور نمایشگر کمک شایانی می­کند. زیر نمایشگر 3 کلید سخت­افزاری تعبیه شده که شامل کلیدهای سبز و قرمز ایجاد و قطع تماس هستند. این کلیدها در دوطرف کلید میانبر قرار گرفته‏اند. وظیفه کلید میانبر باز کردن برنامه­ها و مدیریت آنهاست.

image
 
image
 

image

چندماه پیش وقتی برای اولین بار عکس­های این گوشی را دیدیم، ظاهر این کلیدها بسیارکم ارزش و زشت به­نظر می­رسید، اما حالا که آن را از نزدیک در دست گرفته­ایم، بسیار خرسندیم که کاملا اشتباه می­کردیم.

Renoir دو کلید کنترل دوربین دارد که در سمت راست آن تعبیه شده­اند. یکی دکمه شاتر است که عکس می­گیرد و دیگری کلید لرزشگیر دست است. همچنین از این کلید می­توانید برای بازکردن و قفل کردن صفحه­نمایش استفاده کنید.

image
 
image
 

image

کار با کلید شاتر بسیار راحت ودلچسب است، چون فقط با یک اشاره­ی کاملا مشخص می­توانید عکسبرداری را آغاز کنید و مثل برخی از گوشی­ها اذیت نمی­کند. برآمدگی تقریبا غیرمعمول این کلید باعث شده است که به لمس بسیار حساس باشد. کلیدهای تنظیم صدا هم که سمت راست گوشی کار گذاشته شده­اند به همین اندازه استفاده آسانی دارند و کاربر با آنها مشکلی نخواهد داشت. درگاه کارت حافظه MicroSD و پورت اتصالی همه­منظوره در سمت چپ گوشی کار گذاشته شده­اند که هردو مجهز به یک درب پلاستیکی برای حفاظت آنها از گرد و خاک هستند. این پورت اتصالی همه­منظوره، همانطور که از نامش پیداست برای ورود همه کابل­هایی که می­خواهید به گوشی­تان وصل کنید مناسب است. ما ال­جی Renoir را با کارت حافظه MicroSD 8 گیگابایتی تست کردیم و بدون هیچ مشکلی کار کرد. بر اساس گزارشات رسیده از کاربران، کارت 16 گیگابایتی آن نیز بدون اشکال کار می­کند. تنها چیزی که نبودش در اینجا کاملاً احساس می‏شود، پورت 3.5 میلی­متری هدفون است. اما با تبدیلی که داخل جعبه بسته­بندی وجود دارد عملا کمبودی احساس نمی‏شود.

image
 
image

جالب­ترین بخش گوشی پشت آن است. لنز دوربین درست وسط حلقه برآمده دوربین کارگذاشته شده و برخلاف LG Viewty، کاور لنز دوربین کشویی نیست. اما درعوض با چرخاندن قسمت بیرونی رینگ دوربین می­توانید کاور لنز را باز یا بسته کنید.

اگرچه محافظت کامل از لنزهای باکیفیت دوربین­ها مهم است، اما درواقع چیزی که اهمیت بیشتری دارد نحوه اجرا و پیاده سازی این امنیت است. به عنوان مثال اشکالی که می­توان به چرخشی بودن کاور لنز گرفت این است که ممکن است دست کاربر ناخواسته به رینگ دوربین بخورد و کاور لنز باز شود. یکی دیگر از قابلیت­های Renoir فوکوس دستی آن است که متاسفانه به­جای اینکه روی رینگ دوربین باشد، از روی برنامه نرم­افزاری که روی نمایشگر نصب است کار می­کند که به نظر ما کاملا نامربوط و بی­جاست. چون اصلا کار با آن آسان نیست. در کنار لنز دوربین، فلاش زنون و نور فوکوس وجود دارد. این دوربین چون فاقد فلاش LED است، هنگام فیلمبرداری پرژکتوری برای تامین نور صحنه و همچنین چراغ­قوه نیز ندارد. متاسفانه در ادامه بررسی­هایمان در رابطه با گوشی دوربین­دار 8 مگاپیکسلی Renoir به این نتیجه رسیدیم که فلاش زنون این دوربین خوب کار نمی­کند و پخش نور اتوماتیک آن نیز در هنگام استفاده کمی اذیت می­کند.

image
 
image
 

image

بالا و پایین این گوشی هیچ­گونه کلید و سوکتی ندارد. فقط یک کلید در بالا هست که برای بازکردن قاب پشت گوشی تعبیه شده است.

image
 
image

 با درآوردن قاب پشت گوشی، یک باتری 1000 mAh و محل قرارگیری سیم­کارت را خواهید دید. باتری در حالت استندبای تا 264 ساعت و برای مکالمه بیشتر از 3 ساعت را جوابگو است.

به رغم شکایات کاربران از عمر کوتاه باتری باید بگوییم که Renoir با یک بار شارژ کردن تا 6 روز در حالت استندبای روشن می­ماند؛ البته اگر استفاده­ای از آن نکنید. به­طور کلی عمر باتری Renoir در مقایسه با LG Viewty خیلی بهتر است.

image
 
image
 

image

مطلب جالب توجهی که در طول بررسی با آن مواجه شدیم این بود که استفاده از دوربین، خیلی بیشتر از دیگر امکانات این گوشی باتری مصرف می­کند. LG KC910 Renoir خیلی راحت در دست می­نشیند و کار کردن با آن بسیار لذت­بخش است. نسبت به حجم کارکردهای مالتی­مدیایی که دارد، واقعا باریک و فشرده است و مهندسی ساخت آن به موجب کیفیت عالی ساخت و پرداخت نهایی رنگ که به زیبایی آن کمک به­سزایی کرده، فوق­العاده است.

تجربه جدید در زمینه استفاده از اینترفیس

Renoir مجهز به آخرین نسخه اینترفیس ال­جی است که بر اساس فلش تعریف شده است. این نوع اینترفیس را برای اولین بار در LG Viewty دیدیم. Renoir در دو نسخه پیشرفته­ترین اینترفیس خود، تنظیمات عالی دارد که به رخ Viewty می­کشد. خوشحالیم که نتیجه تحقیقات خود را درمورد اینترفیس این گوشی دوربین­دار 8 مگاپیکسلی با شما درمیان بگذاریم. بد نیست اضافه کنیم درحال حاضر اینترفیس LG Cookie هم با چند قابلیت بیشتر و نسخه جدیدتر در بازار موجود است اما حقیقت این است که Renoir بهترین اینترفیسی را دارد که تا به حال در محصولات ال­جی شاهد آن بوده­ایم. حرکت و مرور روی داده­های صفحه بسیار نرم­تر و راحت­تر صورت می­گیرد و حتی می­توان آن را با آیفون اپل مقایسه کرد. به­عنوان مثال هنگام مرور یک لیست، وقتی به انتهای لیست رسیدید حرکت اسکرول به همان­جا محدود نمی­شود بلکه با قابلیت ارتجاعی فیزیکی که دارد به نقطه آغاز برگشته و همین­طور این کار را ادامه می­دهد. هر تماس با صفحه با ویبره کوتاهی همراه است. تنها اشکالی که به­نظر ما رسید و درست دانستیم که آن را مطرح کنیم این است که عملکرد اینترفیس تاحدی کند و آهسته است و برای اجرای برنامه­ها کمی وقت می­گیرد. البته این مسئله زیاد حاد نیست و شاید حتی بعضی­ها متوجه آن نشوند، اما حقیقت را باید گفت: سرعت اینترفیس سامسونگ Pixon خیلی سریع­تر از ال­جی Renoir است و شکی در آن نیست.

 

سایر امکانات

چیدمان ویجت­های روی صفحه را به دست خود بسازید. این بار حق انتخاب بیشتری برای ترکیب­بندی ویجت­های روی صفحه دارید که مسلما کنترل و تنظیمات راحت­تری نیز خواهید داشت. شما می­توانید با لمس کلید W ویجت­باری را که روی صفحه است فعال کنید و هرکدام را که دوست دارید انتخاب کرده و هرکدام که به کارتان نمی­آید حذف نمایید. درمیان این ویجت­ها گزینه ویجت آب و هوا هم هست که مرتبا تغییرات آب و هوایی منطقه شما را برایتان گزارش می­دهد. ویجت دیگری که می­توان به آن اشاره کرد، ویجت تماس‏هاست که قابلیت شماره­گیری از روی عکس را با سرعت زیاد برای کاربر فراهم آورده است. مطلب جالبی که هست این که وقتی ویجت­های روی نمایشگر شما زیاد شوند، می­توانید به راحتی آنها را کشیده و روی صفحه اصلی قرار دهید. اشکلا دیگر سیستم ویجت جدید این است که کمی زمان می­برد که ویجت­های فعال روی صفحه نمایش ظاهر شوند و شاید تاحدی حوصله کاربر را سرببرد. از آنجایی که به­نظر ما حتما باید حقیقت مطرح شود بد نیست بدانید که سامسونگ Pixon به لطف اینترفیس Touchwiz خودش عملکرد بسیار سریع­تر و بهتری نسبت به Renoir دارد. به­علاوه اینکه حتی امکان دانلود ویجت­های جدید را هم به زبان­های مختلف خواهید داشت. بهینه­سازی دیگری که روی اینترفیس صورت گرفته درمورد آیتم­های منوی اصلی است. با نگه­داشتن بیشتر انگشت روی آیکن، می­توانید آنها را به حالت چرخشی جابجا کنید. درست مثل اتفاقی که در آیفون اپل می­افتد. سامسونگ Pixon این امکان را ندارد. در انتها به لطف حسگر حرکتی درون­ساخت، وقتی گوشی را افقی می­کنید، اینترفیس آن نیز می­چرخد و نمایی افقی را به نمایش می­گذارد. با انتخاب گزینه­ها و آیتم­های روی صفحه می­توانید پیغامتان را تماشا نمایید. چرخش آیتم­ها بسیار راحت و بدون اشکال صورت می­گیرد و عملکرد گوشی در این مورد بسیار سریع است. تغییرات کوچک و نامحسوس دیگری هم در این گوشی صورت گرفته که در طول بررسی به توضیح آنها خواهیم پرداخت.

  
  
  
بررسی و توضیح موارد جزئی و کوچک

به آن کسانی که تابه­حال با اینترفیس فلش ال­جی کار نکرده­اند باید بگوییم ما دراینجا تمام جزئیات را بررسی خواهیم کرد و اصلا جای سوالی برایشان باقی نخواهد ماند.

روی صفحه اصلی اینترفیس Renoir شما یک­بار مکان­یابی را ملاحظه می­کنید که میانبرهایی هم در پایین صفحه دارد. درست مثل LG Viewty. 4 مورد از این میانبرها قابل تغییر نیستند. اولین آنها میانبر ایجاد تماس و صفحه شماره­گیری است. دومین گزینه مربوط به لیست تماس­های شماست. سومی صفحه SMS را باز می­کند و آخرین گزینه غیر قابل تغییر میانبری است که شما را به منوی اصلی می­برد. علاوه بر اینها اینترفیس Renoir درست مشابه منوی ال­جی Viewty است؛ ساده و در عین حال کاربردی و خوش­ساخت. واقعا خوشحالیم که ال­جی در طراحی و ساخت منوهای اینترفیس خود تلاش بسیار می­کند و آنها را بسیار استادانه درست می­کند. منوی اصلی، چهار کلید کنترل­ دارد که سمت راست نمایشگر به صورت ستونی نمایش داده می­شوند. این کلیدها اسم خاصی ندارند اما اولین کلید مربوط به ایجاد تماس و ارسال SMS است. دومین گزینه مربوط به برنامه­های برنامه­های سرگرمی است که فایل­های مالتی­مدیا، دوربین، رادیو FM، بازی و موزیک­پلیر را در خود جای داده است. کلید سوم شامل ابزار می­شود، مثل مرورگر وب، گوگل، برنامه­های سازمان­یافته­ تقویم، ماشین­حساب، تبدیل واحدها و غیره و در آخر گزینه چهارم است که تمام تنظیمات گوشی را هندل می­کند. رنگ اینترفیس گوشی به صورت پیش­فرص سیاه و سفید است. مثل گوشی LG Prada. اما به لطف تم­های رنگی دیگری که دارد می­توانید بنا به سلیقه خودتان آن را تغییر دهید. قابلیتی که تمام گوشی­های لمسی باید آن را داشته باشند و البته آیفون اپل فاقد آن است طبقه­بندی فیدبک­های گوشی است. LG KC910 Renoir مجهز به سیستم لرزشی است. بدین معنا که بعد از فشار هر گزینه لرزشی کوچک در گوشی ایجاد می­شود که به شما اطمینان می­دهد فعالیت مورد درخواست شما انجام شده است. کاربر می­تواند شدت این ویبره را به خواست خود از یک تا هفت تنظیم کند. LG KF700 اولین گوشی لمسی ساخت ال­جی بود که در آن برنامه مدیریت برنامه­ها یا همان Task Manager اجرا شد و همین ایده دقیقا در Renoir نیز تکرار شده است. به لطف این قابلیت می­توانید به طور همزمان چند برنامه جاوا را باز کرده و آنها را اجرا کنید و حتی از برنامه­ای به برنامه دیگر سوئیچ کنید. Task Managerی که در Renoir تعریف شده مجهز به گزینه جدیدی است به نام Launcher که تعداد زیادی از میانبرهای برنامه­های مختلف را می­تواند در خود جای دهد. از آنجا که این لیست به صورت طومارگونه نوشته شده و طولانی است، شما این امکان را دارید که آنها را طبقه­بندی کنید. سامسونگ Pixon هم اگرچه Task Manager ندارد اما قابلیت اجرای چند برنامه همزمان جاوا را دارد. وقتی یکی از برنامه­های جاوا را در سامسونگ Pixon Minimize می­کنید، تنها راه فهمیدن اینکه آیا هنوز درحال اجرا شدن هست یا نه این است که ببینید آیا آیکن نمایش وضعیت برنامه در کنار اسم فولدر هست یا نه و تنها راهی که می­توانید اجرای برنامه را با آن قطع کنید این است که دوباره پنجره موردنظر را باز کنید و برنامه را Cancel کنید.

 

image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

دفترچه تلفن

ظرفیت حفظ شماره تماس­ها در ال­جی Renoir 1000 مخاطب با مطالب جانبی هر تماس است که این رقم درمورد سامسونگ Pixon 2000 مخاطب می­باشد. کاربر امکان طبقه­بندی لیست تماس­هایش را بر اساس گروههای تماسی دارد و همچنین می­تواند برای هر شماره‏ای آهنگ و عکس مخصوص خودش را تعریف کند. هرکدام از شماره­های تماس می­توانند انبوهی از جزئیات را درکنار خود داشته باشند. منظور از جزئیات چیست؟ اینکه مثلا وقتی یک شماره را به دفتر تلفن خود اضافه می­کنید می­توانید عکس، آهنگ، آدرس ایمیل هم صادق است. کاربر حتی می­تواند نوشته­های کوتاهی نیز کنار شماره تماس­هایش داشته باشد مثلا تاریخ تولد، شماره مورد نظر یا حتی می­توانید روی آن شماره یک یادآوری نیز با ذکر تاریخ و ساعت بگذارید. مثلا در فلان روز و فلان ساعت با این شماره تماس بگیرید که به نوعی کار تقویم را نیز برای شما انجام می­دهد. هیچ کدام از این امکانات را Pixon ندارد. عمل جستجو در دفتر تلفن اصلا کاربر را اذیت نمی­کند و این کار با سرعت و به راحتی صورت می­گیرد. در واقع باید دروباره یادآوری کنیم که ال­جی با طراحی این اینترفیس دوست‏داشتنی کار را برای کاربر بسیار راحت­تر کرده، مخصوصا هنگام جستجو که در این مورد شباهت زیادی به آیفون دارد. کار با اینترفیس Pixon سامسونگ نیز به همین اندازه راحت و آسان است. اگر به عنوان مثال به دنبال اسمی می­گردید که مثلا با حرف z شروع می­شود که مسلما در انتهای لیست قرار دارد و نمی­خواهید از بالا تا پایین لیست را بگردید. یک بار جستجو در بالای صفحه وجود دارد که می­توانید با وارد کردن حرف موردنظر، از روی ترتیب حروف الفبا شماره موردنظرتان را پیدا کنید.

همچنین از دیگر قابلیت­های دفترچه تلفن این است که می­توانید شماره­های ذخیره شده روی سیم­کارت را جداگانه از شماره­های ذخیره شده روی گوشی داشته باشید یا همه آنها را کنار هم در یک لیست واحد داشته باشید. انتخاب با شماست.

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

مکالمه لذت­بخش

می­توان به جرات ادعا کرد که ال­جی Renoir یک گوشی تلفن همراه بدون دردسر است. با صفحه­کلید مجازی که روی صفحه نمایش وجود دارد می­توانید شماره موردنظر را گرفته و تماس برقرار کنید و دیگر لزومی ندارد که حتما از صفحه­کلید کامل QWERTY استفاده کنید. شماره­گیری هوشمند از دیگر قابلیت­های این گوشی است که درمقایسه با Pixon باید گفت Renoir یک قدم جلوتر است. چون Pixon این قابلیت را ندارد.

شماره­گیری سریع نیز امکان دیگری است که Renoir به آن مجهز است. با این قابلیت برای هر کلید می­توانید شماره­ای خاص تعریف کنید و تنها با فشار همان کلید با سرعت بالا شماره­گیری صورت گرفته و تماس برقرار می­شود. همچون دیگر گوشی­های ال­جی، کلید سبز وصل و دریافت تماس، لیست شماره­های مکالمات شما را باز می­کند. این لیست را می­توانید از منوی اصلی هم باز کنید که البته برخلاف گوشی­های قبلی ال­جی دیگر زمان و تاریخ مکالمات نمایش داده نمی­شود. برای مشاهده زمان و تاریخ و کلا اطلاعات تماس باید به منوی تنظیمات تماس­ها مراجعه نمایید. بد نیست بدانید که Renoir در امتحان سیستم بلندگوهایش با نمره ممتاز قبول شد.

image

 

image
 
image

 

image
 
image

ارسال پیام کوتاه

ال­جی Renoir همچون Viewty قابلیت ارسال و دریافت SMS، MMS و ایمیل را دارد. برای تایپ پیغام خود می­توانید هم از صفحه­کلید مجازی موجود روی نمایشگر استفاده کنید و هم می­توانید گوشی را افقی کرده و از صفحه کلید کامل QWERTY استفاده نمایید. البته کلیدهای صفحه­کلید کامل به خاطر کوچک بودن پانل، فشرده در کنار هم قرار دارند که ممکن است تا حدی نیاز به تکرار و تمرین داشته باشد تا کاربر به آن عادت کند ولی Pixon اینگونه نیست و کلیدهای کیبوردش با فاصله بیشتری چیده شده­اند. قابلیت جالب دیگری که می­توان به آن اشاره کرد تشخیص دست­خط است که اگر دوست داشته باشید می­توانید پیغامتان را با قلم روی نمایشگر بنویسید و خود گوشی آن را تبدیل به حروف تایپی می­کند.

ساختن ایمیل اکانت نیز به لطف طراحی خوب برنامه­ریزی­های گوشی، بسیار آسان و بدون مشکل صورت می­گیرد. کاربران ایمل همچنین می­توانند از SSL نیز بهره­مند گردند. حداکثر میزان انتقال داده­های ایمیلی برعکس گوشی­های قبلی که تنها 300 کیلو بایت بودند اکنون 2 مگابایت است اما حداکثر حجم ایمیل­های دریافتی همان 300 کیلوبایت بیشتر نیست. این حجم 2 مگابایتی این امکان را برای کاربر ممکن می­سازد که عکس­های باکیفیتی که با دوربین 8 مگاپیکسلی گرفته را بدون محدودیت از طریق ایمیل برای دوستان و اعضای خانواده­اش بفرستد. بد نیست اشاره کنیم که حجم ایمیل­های دریافتی گوشی سامسونگ Pixon 5 مگابایت می­باشد. فایل­هایی همچون RAR یا Zip شامل این فایل­های ضمیمه شده نیستند اما امکان ذخیره آنها روی کارت حافظه گوشی وجود دارد. هنگام استفاده از ایمیل، این گوشی قابلیت خواندن فایل­های PDF و آفیس را نیز دارد. دانلودکردن پیغام­ها و جستجوی یک ایمیل خاص از دیگر قابلیت‏هایی است که Renoir برای کاربر مهیا کرده است. حتی شما می­توانید ایمیل­هایتان را بر اساس فیلترهای خاصی که تعریف می­کنید همچون تاریخ، اسم فرستنده، خوانده شده/ نشده، موضوع، سایز و هر چیز دیگری طبقه­بندی نمایید. حتی گزینه مارک کردن ایمیل­هایی که خوانده شده­اند نیز وجود دارد.

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

مالتی­مدیا

Renoir نیز همچون Viewty 100 مگابایت حافظه درونی دارد که با استفاده از کارت MicroSD می­توانید آن را به هر اندازه که می­خواهید گسترش دهید. جابجا کردن کارت حافظه اصلا کار سختی نیست و ما می­توانیم این اطمینان را به شما بدهیم که کارت MicroSD 8 گیگابایتی در این گوشی بسیار خوب جواب می­دهد. برخی از کاربران اظهار داشته­اند که برنامه­های کارت 16 گیگابایتی را نیز با اینکه حجم زیادی دارد خوب اجرا می­کند. اما ما آن را تست نکرده­ایم پس نه تایید می­کنیم نه تکذیب!

جستجوی فایل­ها هم با سرعت خوبی صورت می­گیرد اما وقتی از کارت حافظه استفاده می­کنید کمی زمان می­برد تا عکس­های کوچک آیکن را باز کند. اگر حجم عکس­هایتان زیاد باشد این پروسه کمی آزاردهنده خواهد بود به طوری که بازگذاری تمام عکس­ها زمانی حدود 5 ثانیه وقت می­برد. اگر این موضوع را نادیده بگیریم باید گفت که در کل سرعت جستجوی این گوشی قابل قبول است. مسئله جالب دیگری که می­توان اشاره کرد این است که برای طبقه­بندی فایل­هایتان هرچه که باشد مشکل نخواهید داشت. همیشه این فایل­های ذخیره شده روی کارت حافظه هستند که در اولین طبقه­بندی قرار می­گیرند. مدیریت برنامه­های ال­جی Renoir چیزی شبیه گزینه My Stuff در منوی اصلی است که فولدرهای متفاوت برای فایل­های مختلف دارد. این بار بر خلاف گوشی­های قدیمی ال­جی Renoir با خواندن فولدرها در نبود کارت حافظه مشکلی ندارد.

 

image
 
image

گالری عکس

گالری عکس­های Renoir نسبت به دیگر گوشی­های ال­جی تغییرات خاصی پیدا کرده و از لحاظ لمسی بودن بسیار کارآمدتر ظاهر شده است. نگاه کردن به عکس­ها و ورق زدن آنها حسی خوشایند به کاربر می­دهد که گویی برای اولین بار است که می­بیند گوشی‏های ال­جی نیز می­توانند با آیفون اپل رقابت کنند. برای دیدن عکس­ها هم می­توانید از منوی File Manager وارد شوید و هم می­توانید یک آیکن اختصاصی برای آن در منوی استارت تعریف کنید و از آنجا مستقیما به آلبوم دست پیدا کنید. برای دیدن عکس­ها به صورت افقی یا عمودی تنها کافی است که خود گوشی را افقی یا عمودی کنید. اما متاسفانه مشکلی که درمورد این قسمت در Renoir وجود دارد این است که سرعت زوم کردن روی عکس­ها بسیار پایین است و نسبت به عملکردهای خوب آن یک ضعف محسوب می­شود. با ال‏جی Renoir می­توانید عکس­هایتان را ویرایش کنید. این قابلیت گزینه­ها و ابزارهای مختلفی دارد که ازجمله آنها می­توانیم به نقاشی با دست روی عکس­ها اشاره کنیم. گذاشتن متن، تغییر چهره، تغییر رنگ، پررنگ یا کم­رنگ کردن عکس ها هم از امکانات ویرایش عکس هستند. علاوه بر امکانات ذکر شده، ابزار معمول ویرایش عکس همچون افقی کردن، بزرگ و کوچک کردن اندازه تصویر، تغییر شفافیت، رنگ، کنتراست، طیف و عمق رنگ هم ابزاری هستند که امکان ویرایش عکس­ها را به کاربر می­دهند. در آخر باید گفت افکت­های مختلفی همچون: سیاه و سفید، رنگ قرمز قهوه­ای، نگاتیو و غیره هم که در اکثر گوشی­های فهستند در ال­جی Renoir وجود دارند. قابلیت جالبی که Renoir به آن مجهز است امکان زیباسازی چهره است. با این قابلیت می­توانید پوست صورت را صاف و یک دست کرده و رنگ آن را نیز تغییر دهید. البته بد نیست بدانید که به این خوبی هم که ادعا کردیم عمل نمی­کند. ما چندبار از این قابلیت استفاده کردیم و هیچ کدام خوب درنیامد! افزایش هوشمند نور هم امکان دیگر این گوشی است که نور عکس­هایی که در تاریکی گرفته­شده­اند را تنظیم می­کند و آنها را بهتر نشان می­دهد. با اینکه Renoir این امکانات را برای ویرایش عکس در اختیار کاربر گذاشته است اما درواقع نمره خاصی از لحاظ عملکرد نمی­گیرد چون خیلی کم پیش می­آید که کاربران از این گوشی برای ویرایش عکس­هایشان استفاده کنند.

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

موزیک­پلیر

سیستم پخش موزیک Renoir مشابه ال­جی Viewty است یعنی می­توانید موزیک­هایتان را بر اساس آلبوم، خواننده، تاریخ و نوع موزیک دسته­بندی کنید. همچنین می­توانید برای خودتان Play list تهیه کنید. Renoir این قابلیت را دارد که موزیک را از روی Back ground هم اجرا کند. برای این کار اگر بخواهید می­توانید با قرار دادن یک ویجت اختصاصی روی صفحه، دسترسی مستقیم به موزیک‏های موردعلاقه­تان داشته باشید. اکولایزر موزیک­ها قابل تنظیم نیست اما سیستمی وجود دارد به نام «دالبی» که مخصوص سیستم صدای موبایل است و با آن می­توانید از تفاوت تنظیمات صدا لذت ببرید. هنگام پخش موزیک، گزینه­های بصری هم وجود دارد مثلا می­توانید هم تصویر آلبوم موزیک موردنظر را بگذارید یا انتخاب کنیدکه به صورت Random انیمیشن­هایی روی صفحه به نمایش درآید. همه این انتخاب­ها سلیقه­ای است و Renoir به این ترتیب حق انتخاب­های متفاوتی به کاربران خود داده است. متاسفانه کیفیت صدای Renoir را آزمایش نکردیم چون به خاطر پاره­ای مسائل، امکان آنالیز برای ما وجود نداشت. اما مطمئنا در آینده­ای بسیار نزدیک کیفیت صدا را آنالیز کرده و مراتب آن را به اطلاع شما خواهیم رساند.

image

 

image
 
image

 

image
 
image

رادیو FM

رادیو FM از دیگر امکاناتی است که Renoir به آن مجهز است و شما می­توانید هم با هدفون رادیو گوش کنید و هم با صدای بلند اما توجه داشته باشید اگر بخواهیم رادیو را با صدای بلند هم گوش دهید و حتما باید هدفون را به گوشی وصل کنید چون این وسیله آنتن رادیوی گوشی است. Renoir 50 ایستگاه رادیویی را پشتیبانی می­کند و همچنین قابلیت دریافت و پخش ایستگاههای دوخطه رادیویی را به وسیله RDS نیز دارد. همچون موزیک­پلیر می­توانید یک ویجت اختصاصی برای رادیو بر روی صفحه اصلی گوشی داشته باشید تا مستقیما به آن دسترسی داشته باشید.

 

image
 

image
 
image

پخش ویدئو

ویدئوپلیر ال­جی Renoir یکی از مشخصه­های جالب این گوشی است چون دوربین گوشی فرمت­های DivX و XVid را پشتیبانی نمی­کند اما با اینکه این قابلیت را ندارد، فیلم­های DivX و XVid را می­خواند!

در مقایسه با سامسونگ Pixon که از این فرمت­ها پشتیبانی می­کند باید گفت که نمی­تواند مثل Renoir تصویری را که قابلیت پشتیبانی‏اش را ندارد پخش کند. به لطف صفحه نمایش گسترده این گوشی کاربر می­تواند از تماشای تصاویر و فیلم­ها به صورت فول اسکرین لذت ببرد. کلیدهای کنترل تصویر که به صورت نیمه شفاف روی صفحه قرار دارند، در عرض چند ثانیه محو می­شوند که با یک کلیک روی صفحه دوباره ظاهر می­شوند. امکان دیگری که در این زمینه برای کار مهیا شده این است که می­تواند هنگام تماشای ویدئوی موردنظر خود از آن اسکرین­شات بگیرد. یعنی اینکه از صحنه خاصی از تصویر عکس بگیرد. امکان آپلود ویدئو از روی گوشی مستقیما روی یوتیوب که در قسمت موزیک­پلیر وجود دارد درمورد ویدئو کارایی ندارد. به لطف خروجی تلویزیون، کاربر می­تواند تصاویر گوشی را در تلویزیون خود تماشا کند. کابل TV به صورت جداگانه به فروش می­رسد و در جعبه بسته­بندی نیست.

 

image
 
image

 

image
 
image

ویدئو آنلاین

قابلیت اتصال به یوتیوب به صورت درون ساخت در Renoir نیز هست. شما هم می­توانید ویدئوهای آن را تماشا کنید و هم اینکه از گوشی ویدئوهای خود را روی یوتیوب آپلود کنید. درنظر داشته باشید که تمام این کارها را تنها در قسمت پخش ویدئوی می­توانید اجرا کنید و از فایل مدیریت برنامه­ها این عملکردها پشتیبانی نمی­شوند. متاسفانه مرورگر وب Renoir، فایل­های فلش را پخش نمی­کند به همین خاطر تماشای ویدئوهای یوتیوب از طریق نسخه موبایل آنها با فرمتی که برای کامپیوترها تعریف شده ممکن نیست. شما راه تماشای ویدئوهای یوتیوب با فرمتی که برای کامپیوترها تعریف شده ممکن نیست. به همین خاطر تماشای ویدئوهای یوتیوب با فرمتی که برای کامپیوترها تعریف شده ممکن نیست.

 

image
 

image
 
image

عکسبرداری

ال­جی Renoir با دوربین 8 مگاپیکسلی که که فوکوس اتوماتیک هم دارد و وضوح تصویر 2448×3264 پیکسلی خود واقعا گل کالشته است. فرمت ضبط ویدئوی آن VGA 30 فریم در ثانیه است. در صحنه­های آهسته هم QVGA 120 فریم در ثانیه می­باشد. یک بار قبلاً از کیفیت عکس­های این گوشی درمقایسه­ای که بین دوربین­های 8 مگاپیکسلی گوشی­ها انجام داده بودیم، به تفصیل سخن گفتیم اما در اینجا هم یک اشاره کوچک به این قابلیت می­کنیم. لنز دوربین زیر کاور لنز که به صورت دستی باز و بسته می­شود و موجب روشن یا خاموش شدن دوربین می­شود قرار گرفته است. کشوی دوربین روی رینگی که اطراف لنز هست قرار گرفته است. مشکلی که این کشو برای کاربر دارد این است که کمی بد دست است و کاربر باید یکی دوبار تلاش کند تا باز شود. کلید شاتر در جای خوبی تعبیه شده و تنها با یک اشاره کوچک عکس می­گیرد. توجه داشته باشید که اگر دستتان را روی کلید شاتر نگه دارید دوربین در حالت فیلمبرداری قرار می­گیرد. کلید تثبیت عکس­های دیجیتالی درست کنار کلید شاتر تعبیه شده است. فلاش زنون اصلا جالب نیست و اصلا قابل قیاس با سونی‏اریکسون C905 نمی­باشد. بعلاوه اینکه امکاناتی همچون توازن نور سفید و پخش متناسب نور آن نیز اصلا قابل اطمینان نیستند. تصاویری که با فلاش گرفته شده­اند همیشه لکه­هایی دارند که ناراحت­کننده هستند.

 

image
 
image

 

image
 
image

مشخصات دوربین

اینترفیس دوربین ال­جی Renoir فوق­العاده است. در این صفحه تمام گزینه­ها به صورت کم­رنگ نمایش داده می­شوند که کاربر می­تواند به راحتی آنها را انتخاب کند به همین خاطر تنظیم و کنترل دوربین کاری بسیار راحت است. تنها اشکالی که می­توان به چنین اینترفیسی گرفت این است که تنظیمات با آیکن­های مختلف نمایش داده می­شوند و کاربر تا قبل از اینکه روی آنها کلیک کند و ببیند که چه کاری انجام می­دهد نمی­تواند حدس بزند که هر آیکن برای چه کاری است. از آنجا که ممکن است خارج از حوصله باشد موارد استفاده‏اش هم پایین می­آید. گزینه­های کنترلی زیادی هم که روی صفحه قرار دارد اصلا خوشایند کاربر نیست. همه گوشی­های دوربین‏دار منویی دارند که حجم زیاد گزینه­ها و تنظیمات را در آنجا جمع کرده­اند. ال­جی به­خاطر دلایل خاص خودش منظره­یاب دوربین را به صورت فول­اسکرین تعریف کرده که قابل تغییر هم نیست اما سنسور دوربین نسبت تصویر متفاوتی نسبت به منظره­یاب صفحه‏گسترده دارد و به همین خاطر بعضی از عکس­ها خراب از آب درمی­آیند مثلا قسمتی از عکس در منظره­یاب دیده نمی­شود اما گرفته می­شود. به­علاوه از آنجایی که منظره­یاب به اجبار فول­اسکرین است، امکان تنظیمات دوربین هم بسیار محدود می­شود و بعد از زمان کوتاهی از روی صفحه محو می­شوند که اصلا به کارتان نمی­آید.

تنظیمات ال­جی Renoir: 1- همیشه قابل تنظیم نیست(به­خاطر منظره­یاب فول­اسکرین)  2- وقتی روی صفحه کلیک می­کنید که آنها را نمایش دهد فقط چند گزینه محدود می­بینید و این در حالی است که کلی گزینه­های مختلف در منوی تنظیمات وجود دارد. حالا بهتر است بحثمان را در رابطه با گزینه­های موجود ادامه دهیم. در ابتدا می­توان به گزینه­های استانداردی همچون بالانس نور سفید، تنظیم مود تصویر، تنظیم تایمر اتوماتیک افکت­های رنگی، حساسیت نوری و تنظیم میزان نور اشاره کرد. گزینه­های اختصاصی مود تصویر و مد ماکرو روی منظره­یاب وجود ندارند. عکسبرداری پشت­سرهم ال­جی Renoir خوب است و می­تواند 7 عکس را با کیفیت عالی پشت سر هم بگیرد. مود Panorama نیز مطلب جالب دیگری است که بد نیست بدانید. Renoir می­تواند 3 عکس با کیفیت عالی بگیرد و آنها را به صورت اتوماتیک به هم وصل کند. این نوع عکسبرداری اتوماتیک نیست، اما می­توانید با گزینه­هایی که روی صفحه وجود دارد ببینید که فریم آخر کجا بوده و از ادامه آن عکس بعدی را بگیرید. قابلیت ثبت موقعیت جغرافیایی عکس­ها به لطف وجود GPS درون ساخت هم حتما مورد توجه کاربر قرار خواهد گرفت که بدین ترتیب امکان به اشتراک­گذاری عکس­ها را ازطریق سرویس­هایی چون Flickr یا Picasa داشته و می­تواند محل گرفته شدن آنها را به دوستان و آشنایان خود نشان دهد. ردیابی صورت و تراکینگ از دیگر قابلیت­هایی است که این گوشی را درمیان گوشی­های عالی دوربین­دار قرار می­دهد. برخلاف دوربین­های دیجیتال، Renoir تنها می­تواند یک تصویر را در یک زمان ردیابی کرده و عکس بگیرد. تشخیص لبخند و چشمک­ هم از دیگر قابلیت­های Renoir است. با این قابلیت­ها دیگر لازم نیست که هنگام خندیدن یا چشمک زدن شاتر را فشار داده و عکس بگیرید چون خود دوربین به صورت اتوماتیک این کار را انجام می‏دهد. Renoir مشخصه­های دیگری هم دارد که می­توان به آنها اشاره کرد. به­عنوان مثال علاوه بر فوکوس دستی، مد ضدنور هم دارد. این قابلیت کمک می­کند که وقتی سوژه مورد عکاسی در حالت ضدنور قرار دارد نور لازم به چهره او تابیده شود تا مشخص گردد. یعنی هم صورت و هم جزئیات پشت تصویر دیده می­شوند و دیگر سیاه نخواهد بود. از دیگر ابزارهای ال­جی می­توان به Beauty shot اشاره کرد که فکر می‏کنیم خیلی از کاربران از این قابلیت استقبال کنند. این ابزار صورت را صاف و یک­دست کرده و پرتره زیباتری را نشان می­دهد. ال­جی Renoir افکت­های تقویت رنگ هم دارد که با استفاده از آنها می­توان عکس­ها را پررنگ­تر و گرم­تر نشان داد که مربوط به Art shot گوشی است. در آخر خوب است درمورد قابلیت Touch shot ال­جی بگوییم. این سیستم بسیار ساده است. سوژه­ای را که دوست دارید روی آن فوکوس کنید انتخاب کنید و روی آن بر روی صفحه کلیک نمایید. بعد از اینکه دوربین روی سوژه فوکوس کرد بلافاصله بعد از برداشتن انگشت عکس آن گرفته می­شود.

متاسفانه کار کردن با این نوع فوکوس ها کمی­سخت است و باید راه آن را یاد گرفت اما هر چیز مشکلات خاص خود را دارد. وقتی شما روی سوژه­ای انگشت می­گذارید و فوکوس می­کنید نمی­بینید که الان زیر انگشت شما چه تصویری است. به همین خاطر نمی­توانید بفهمید که آیا سوژه مورد نظر شما الان در همان حالتی است که می­خواهید یا خیر؟! البته تمام این قابلیت­ها در این دوربین است و شما مختار هستید که از آنها استفاده کنید یا نکنید. بد نیست بدانید که قابلیت Touch shot در سونی­اریکسون G900 و Xperia X1 هم وجود دارد.

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

کیفیت عکس­ها

درمورد کیفیت عکس­های Renoir باید بگوییم که واقعا عالی است. جزئیات عکس­هایی که گرفته می­شوند به طور کامل مشخص است و شفافیت و زنده بودن لازم را هم دارند که همه اینها به لطف لنز باکیفیتی است که دوربین این گوشی دارد.

این عکس­ها دیگر حتی آن هاله بنفش­رنگی که گاهی اطراف تصاویر در کیفیت­های بالا ظاهر می­شود را ندارند. میزان نویز عکس­ها به حداقل رسیده و در حساسیت­های نوری پایین نیز کیفیتی برابر با عکس­های دوربین­های Point-and-Shot (اشاره کنید و عکس بگیرید) خواهید داشت. طیف و عمق رنگ­های عکس در همه موقعیت­ها تقریبا دقیق و قابل قبول است. همه رنگ­ها به رنگ طبیعی خود دیده می­شوند غیر از قرمز که کمی کم­رنگ­تر و به رنگ صورتی دیده می­شود. البته زیاد نباید این مسئله را جدی گرفت چون تمام گوشی­های دوربین­دار دیگر هم این مشکل را دارند و اهمیت خاصی ندارد. ایرادی که می­توانیم به Renoir در پروسه عکسبرداری بگیریم تغییر شکلی است که ایجاد می­کند. لبه­های سوژه مورد عکاسی خیلی کش می­آیند و به وضوح در خطوط مورب افکت­های پلکانی دیده می­شود. اگر دوست ندارید که عکس­ها را در کامپیوتر ویرایش کنید باید آنها را همانطور که هستند دوست داشته باشید.

 

فیلمبرداری

Renoir با کیفیت VGA 30 فریم در ثانیه بدون هیچ اشکالی فیلمبرداری می­کند. این گوشی حتی ویدئوهای DivX و فایل‏های AVI را نیز رمزگذاری می­کند. Renoir گزینه­ای برای تصویربرداری صفحه­گسترده دارد اما کیفیت این تصاویر یا 640×284 پیکسل است یا 400×240 پیکسل. به همین خاطر کیفیت VGA صفحه­گسترده آن پایین­تر از VGA معمولی است و این در حالی است که کیفیت QVGA صفحه­گسترده از QVGA معمولی بسیار بالاتر است. ضبط تصاویر به صورت حرکت آهسته مشخصه بسیار جالبی است که Renoir به آن مجهز است. ال­جی این قابلیت را اولین بار در گوشی Viewty خود به کار برده بود.

 

اتصالات

طبق اظهارات ال­جی، Renoir از شبکه­های چهاربانده GSM، GPRS، EDGE و البته HSDPA دوبانده با سرعت 2/7 مگابیت در ثانیه پشتیبانی می­کند. به نظر ما این ادعا کم توخالی است چون طبق نظر کاربران مخصوصا کاربران آمریکایی این گوشی همچون دیگر گوشی­ها این امکانات را به صورت سه­بانده پشتیبانی می­کند. تا به­حال که اظهارات رسمی از سوی ال­جی در این رابطه صورت نگرفته اما ما حدس می­زنیم که شاید چهاربانده یا سه بانده بودن این اتصالات به صورت منطقه­ای متغیر است. از دیگر اتصالات این گوشی می­توان به بلوتوث نسخه 2 که از A2DP هم پشتیبانی می­کند اشاره کرد. مد USB Mass Storage هم وجود دارد. دقیقا مثل آنچه در Viewty است. هنگامی که Renoir را به کامپیوتر وصل می­کنید فقط کارت حافظه شما است که به صورت درایو خارجی نمایش داده می­شود و حافظه داخلی قابل دسترسی نیست. برای اینکه به این حافظه دسترسی پیدا کنید باید LG PC Suite را روی گوشی نصب کنید تا جزئیات PIM گوشی شما با کامپیوتر سینک شود. می­توانید از این پورت USB به منظور اتصال به تلویزیون هم استفاده کنید و تلویزیون و موبایل را با هم سینک کنید. البته اگر کابل تلویزیون داشته باشید. در آخر هم می­توانید از هدفون استریو که در جعبه وجود دارد استفاده کنید یا با استفاده از سوکت 3.5 میلی­متری موجود، هر نوع هدفونی را که می­خواهید به گوشی وصل کنید.

 

image
 
image

مرورگر وب

مرورگر وب Renoir درمقایسه با Pixon بسیار بهتر عمل می­کند. سرعت اسکرول کردن صفحات بالاست و می­توانید همچون آیفون صفحات را با انگشتتان به هرقسمتی از صفحه که بخواهید بکشید. جستجوهای اینترنتی را می­توان هم با کلیدهای کنترلی و هم بدون آنها انجام داد. تنها با یک کلیک روی صفحه این کلیدها ظاهر می­شوند. کاربر توانایی زوم کردن روی صفحات را نیز دارد. با نگه‏داشتن انگشت یا قلم روی قسمتی از صفحه، آن قسمت بزرگ می­شود. برای افقی یا عمودی کردن صفحه اینترنتی هم به دلیل وجود حسگر درونی فقط کافیست که گوشی را تغییر حالت دهید و به این ترتیب این گونه گشت­زنی در اینترنت بسیار لذت­بخش خواهد بود.

جالب­تر از اینها اینکه می­توانید هنگام اتصال به اینترنت دو Tab جداگانه بازکرده و جستجوی خود را ادامه دهید و حتی به صورت آفلاین نیز کار کنید. بسیار جالب است که در ادامه این جستجوها، History آنها به صورت خطی روی صفحه نمایش داده می­شود و کاربر می‏تواند هرکدام را که می­خواهد انتخاب کرده و دوباره آنها را باز کند. متاسفانه این گوشی از نسخه کامپیوتری فایل­های یوتیوب پشتیبانی نمی­کند چون قابلیت اجرای فلش را ندارد. اما همانطور که قبلا هم ذکر شد برای تماشای هرکدام از ویدئوهای یوتیوب کافیست که نسخه موبایل آن را بگیرید. برای دسترسی به این نسخه باید به آدرس M.Youtube.com مراجعه کنید. بد نیست بدانید که Renoir مجهز به مرورگر وب Opera Mini است که سرعت کارهای اینترنتی با آن بالاست و در رابطه با کلیک­هایی که روی آن صورت می­گیرد بهتر پاسخ می­دهد.

تقویم Renoir هم به صورت ماهانه و هم به صورت هفتگی تاریخ را نمایش می­دهد و کاربر می­تواند با انگشتان خود تاریخ موردنظر را پیدا کند. وقتی روی یک تاریخ مشخص کلیک می­کنید، آن قسمت از تقویم بزرگ­تر نمایش داده می­شود و می­توانید ببینید که زیر انگشتان شما چیست. همچون Viewty، Renoir هم این امکان را برای کاربرانش مهیا کرده تا خودشان مشخص کنند کدام روز هفته به­عنوان اولین روز به صورت پیش­فرض باشد. حتی می­توانند پیش­فرض تقویم را به­صورت ماهیانه یا هفتگی تعریف کنند. می­توان روی تقویم اتفاقات روزانه را نوشت . ظرفیت ذخیره این نوشته­ها تا 500 رکورد است که در مقایسه با Pixon 200 رکورد بیشتر است.

گزینه دیگری به نام To-do وجود دارد که به صورت جداگانه ظرفیت ذخیره 500 Task را دارد. به­علاوه تمام اینها امکانی به نام Memo نیز برای ذخیره نوشته(حداکثر 50 نوشته) وجود دارد. از دیگر برنامه­های کاربری Organizer (تاریخ­یاب) است. با این برنامه مثلا می­توانید بدانید که 5 روز بعد از امروز چه تاریخی است. می­توانید از تمام داده­هایی که به تقویم داده­اید نسخه پشتیبان بگیرید و آنها را در صورت لزوم دوباره استفاده کنید.

زنگ اخبار، ماشین­حساب، تبدیل واحدها، ساعت جهانی و ضبط صدا از دیگر امکانات Renoir است. وقتی صدایی را ضبط می­کنید این امکان را دارید که آن را از طریق بلوتوث، ایمیل یا MMS برای هر کس که دوست دارید ارسال نمایید.

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

امکانات دیگر Renoir

ال­جی Renoir برنامه­ای دارد به نام Picsel که فایل­های آفیس را نمایش می­دهد. طبق بررسی­هایی که داشتیم متوجه شدیم که این نمایش­دهنده از فایل­های DOC، XLS، PPT و PDF پشتیبانی می­کند. دقیقا مشابه ال­جی Viewty، اسکرول و زوم کردن روی فایل­های اسنادی بسیار سریع صورت می­گیرد. البته در زوم­های زیاد گاهی هم کمی اذیت می­کند. کاربر این امکان را دارد که اسناد و فایل­های خود را به صورت افقی نیز ببیند و این کار به صورت اتوماتیک با برگرداندن گوشی به حالت افقی صورت می­گیرد. اما این حالت عیبی هم دارد و آن این است که دیگر نمی­توان روی آن زوم کرد. پکیج برنامه­های گوگل از دیگر امکانات Renoir است. درست مثل ال­جی Viewty این گوشی هم میانبرهایی برای جستجوی گوگل، جی­میل، بلاگر و نسخه موبایلی یوتیوب دارد. همچنین می­توانید از نقشه گوگل هم که از همان ابتدا روی گوشی نصب است استفاده کنید. نقشه گوگل یک نرم­افزار نقشه عمودی است که گیرنده GPS از آن استفاده می­کند. متاسفانه Yahoo! Go برنامه­ای است که با سیستم Renoir سازگاری ندارد درنتیجه روی آن نصب نیست. با وجود اینکه Renoir GPS دارد اما متاسفانه به دلیل نداشتن نرم­افزار جاوا، راهنمای صوتی GPS را ندارد. درعوض برنامه­ای دارد که بر اساس GPS کار می­کند و همانطور که از نامش پیداست یک برنامه ورزشی است و برای پیاده­روی مناسب می­باشد. این برنامه با گیرنده GPS کار می­کند و به کاربر می­گوید که با چه سرعتی دویده، چقدر کالری سوزانده و چه فاصله­ای را طی کرده است.

 

image

 

image
 
image

 

image
 
image

 

image
 
image

سخن پایانی

بدون شک ال­جی Renoir یک بسته کامل و دوست­داشتنی است. اینترفیس جذاب با قابلیت­های فراوان، مدیریت برنامه­های عالی، گالری لمسی عکس، پشتیبانی از تصاویر DivX و Xvid، آپلود مستقیم یوتیوب،  چرخش خودکار نمایشگر و صفحه­کلید کامل QWERTY به صورت افقی همه از امکانات این گوشی زیباست. درست است که قابلیت­های بارز این گوشی همچون Wi-Fi و GPS به­ دلیل اینترفیس آن تا حدی محدودیت­هایی دارند اما زیاد هم بد نیستند. Renoir نقص­ها و ایراداتی دارد مثلا پخش نکردن ویدئوی از طریق Wi-Fi، محدودیت در حجم ایمیل­های دریافتی، نبودن صفحه­کلید کامل در برنامه­های جاوا و بازی. در انتخاب بین ال­جی Renoir و گوشی رقیب یعنی پکسون سامسونگ که هر دو قیمت مشابه دارند باید گفت اگرچه Pixon Wi-Fi ندارد اما نمایشگر آن 2 اینچ بزرگتر بوده و سیستم ویجت پیشرفته­تری دارد. کیفیت ضبط تصاویر ویدئویی آن WVGA بوده و به طور واقعی ازچهار بانده بودن اتصالات پشتیبانی می­کند. اما Renoir در حد خود عالی­است و یکی از بهترین­گوشی­های ال­جی محسوب می­گردد.