انقلاب در باتری گوشیهای چینی؛ ظرفیت 7000 میلیآمپر به بالا
گوشیهای جدید چینی با باتریهایی هیولایی وارد میدان میشوند؛ ظرفیتهایی فراتر از ۷۰۰۰ میلیآمپر که میتواند رقابت را به مرحله جدیدی وارد کرده و استانداردهای فعلی را زیر سؤال ببرد!
باتریهای مبتنیبر سیلیکون، همانقدر که همچنان برندهایی مانند سامسونگ، اپل و گوگل نسبت به آن بیاعتنا هستند، در بین برندهای چینی محبوبیت شدیدی پیدا کرده و سرمایهگذاریهای عجیبی را روی آن کردهاند. در واقع، بسیاری از تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند چینی در حال حاضر از باتریهای مبتنیبر تکنولوژی سیلیکون کربن استفاده میکنند؛ چراکه این باتریها دارای چگالی انرژی بیشتری نسبت به باتریهای لیتیوم یونی معمولی هستد.
مزیت استفاده از تکنولوژی باتریهای سیلیکون کربن است که به تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند اجازه میدهد تا انرژی بیشتری را بدون نیاز به بزرگتر کردن باتری و افزایش ضخامت دستگاه در همان فضا داخل باتری ذخیره کنند. در واقع، اصلیترین مزیت این تکنولوژی در این است که تقریبا برای پیادهسازی آن به تجهیزات خاصی نیاز نبوده و حتی برخی برندها با چندین تغییر ساده در خط تولید باتریهای لیتیوم یونی، توانستهاند به باتریهای سیلیکون کربنی برسند.
گوشیهای هوشمند چینی در سال 2025 با باتریهای عظیمی از راه میرسند
روند پیشرفت تکنولوژی باتریهای گوشیهای هوشمند چینی به سرعت در حال رشد است. یک گزارش جدید از چین نشان میدهد که این روند در سال 2025، نقطه اوجگیری هیجانانگیزی خواهد داشت. تا پایان سال جاری، گوشیهای پرچمدار چینی قرار است استانداردهای جهانی ظرفیت باتری دستگاهها را به 7000 میلیآمپر ساعت افزایش دهند. این یک جهش بزرگ از میانگین 6000 میلیآمپر ساعتی سال گذشته خواهد بود.

برخی گوشیها حتی فراتر خواهند رفت. مدلهای پرچمدار ممکن است به ظرفیت 7500 میلیآمپر ساعت برسند، در حالی که برخی مدلهای میانرده احتمالا تا 8000 میلیآمپر ساعت را میتوانند داشته باشند. یک گوشی جدید از برند آنر شایعه شده که بهزودی با یک باتری به چنین ظرفیت بزرگی به بازار عرضه میشود.
همه اینها به معنای تغییرات بزرگ در عمر باتری است. دیگر روزهایی که گوشی شما به سختی یک روز دوام میآورد، به پایان رسیده است. این باتریهای بزرگتر به راحتی استفاده سنگین را مدیریت خواهند کرد، حتی برای گیمرها، استریمرها، یا گردشگران.
تکنولوژی شارژ سریع نیز در این گوشیها بهبود یافته است. بیشتر این گوشیهای جدید چینی از شارژ سیمی 100 وات پشتیبانی خواهند کرد. شارژ بیسیم نیز بین 50 وات تا 80 وات خواهد بود. این بدان معناست که حتی این باتریهای بزرگتر نیز زمان زیادی برای شارژ شدن نیاز نخواهند داشت.
این پیشرفتها بهطور کلی نشاندهنده افزایش چشمگیر در کارایی باتریهای گوشیهای هوشمند هستند. اکنون با این پیشرفتهای مدرن، کاربران میتوانند روی دستگاه خود حساب کنند که حداقل یک روز با استفاده معمول دوام بیاورد. حتی فعالیتهای سنگین مانند انجام مالتی تسکینگ، بازی و ضبط ویدیو باعث کاهش سریع انرژی باتری نخواهد شد.

البته این ارتقاها با یک هشدار همراه هستند. بیشتر این پیشرفتها در حال حاضر محدود به برندهای چینی بوده و شیائومی، آنر، ویوو، و اوپو در صف مقدم این توسعهها قرار دارند. در همین حال، سامسونگ، اپل، و گوگل هنوز فناوری باتری سیلیکونی را بهکار نگرفتهاند. دستگاههای آنها احتمالا در مقایسه با رقبا از نظر عمر باتری عقب خواهند ماند، مگر اینکه سریعتر دست به نوآوری بزنند.
بهطور خلاصه، ممکن است سال 2025 سالی باشد که استرسهای مربوط به عمر باتری تقریبا به پایان برسد؛ البته حداقل برای مصرفکنندگانی که از گوشیهای هوشمند چینی استفاده میکنند. اگر دوام گوشی را اولویت میدهید، بهتر است امسال به پیشرفتهای مربوط به گوشیهای چینی توجه داشته باشید.