ترامپ اصرار دارد اپل میتواند آیفون را در آمریکا تولید کند
با اینکه اپل پیشتر در تولید یکی از محصولاتش در تگزاس آمریکا تقریبا با شکست مواجه شد، دونالد ترامپ اصرار دارد که این شرکت میتواند محصول مهمی مانند آیفون را در خاک آمریکا و آن به صورت تمام و کمال تولید کند.
کارولین لیویت، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید به تازگی در یک نشست خبری گفت: دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا، کاملا معتقد است که اپل میتواند آیفون و سایر دستگاههای خود را در این کشور تولید کند.
از لیویت پرسیده شد که آیا ترامپ فکر میکند که تولید آیفون نوعی فناوری است که میتواند به آمریکا منتقل شود، او همچنین با اشاره به سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد دلاری در آمریکا که اپل در اوایل سال جاری اعلام کرد، پاسخ داد: به طور قطع، او (ترامپ) معتقد است که ما نیروی کار و منابع لازم برای انجام آن را داریم. همانطور که میدانید، اپل ۵۰۰ میلیارد دلار در اینجا در کشورمان سرمایهگذاری کرده است، بنابراین اگر اپل فکر نمیکرد آمریکا میتواند این کار را انجام دهد، چنین کاری انجام نمیداد.

ترامپ از ۹ آوریل (۲۰ فروردین) بر چین، ویتنام، تایلند، هند، اتحادیه اروپا و سایر کشورها تعرفههای سنگین وضع کرده است. او مدعی شده که اگر شرکتهایی مانند اپل نمیخواهند این تعرفهها را بپردازند، باید دستگاههای خود را در آمریکا بسازند. با وجود پیشنهاد ترامپ مبنی بر اینکه اپل میتواند زنجیره تامین بسیار پیچیده خود را به آمریکا منتقل کند، این امر تقریبا غیرممکن خواهد بود. بدون توجه به هزینه چنین عملی، بعید است که اپل و تامینکنندگان آن بتوانند افراد کافی با مهارتهای لازم را در آمریکا پیدا کنند. تیم کوک در مورد تولید در چین در سال ۲۰۱۷ اظهار نظر کرد و گفت که آیفونهای اپل در آنجا مونتاژ میشوند، زیرا چین در ساخت بسیار پیشرفته تخصص دارد.
در مورد چین سردرگمی وجود دارد و اجازه بدهید نظرم را به شما بگویم. تصور رایج این است که شرکتها به دلیل هزینه کم نیروی کار به چین میآیند. من اطمینان ندارم که آنها به کدام بخش از چین میروند، اما حقیقت این است که چین سالهاست که دیگر یک کشور کم هزینه برای نیروی کار نیست. دلیل آن هم مهارت، کمیت مهارت در یک مکان و نوع مهارت آن است.
مانند محصولاتی که ما نیاز به ابزار واقعا پیشرفتهای داریم، و دقتی که باید در ابزارسازی و کار با موادی که ما انجام میدهیم داشته باشید، پیشرفته ترین هستند؛ و مهارت ابزارسازی در اینجا بسیار عمیق است. در آمریکا میتوانید جلسهای با مهندسان ابزارسازی داشته باشید، و اما من اطملنان ندارم که بتوانیم به نتیجهای برسیم. در چین میتوانید با مهندسان ابزارسازی چندین زمین فوتبال را پر کنید. این است که در آنجا تخصص حرفهای بسیار عمیق است.
وزیر بازرگانی آمریکا نیز نظرات مشابهی را در مورد تولید آیفون در آخر هفته بیان کرد. لوتنیک گفت که میلیونها نفری که پیچهای کوچکی را برای ساخت آیفون میپیچند، اکنون از آمریکا خواهند بود؛ موضوعی که نشان میدهد که نه او و نه ترامپ دانشی از عملکرد اپل ندارند.
Media 404 فهرست تامین کنندگان ۲۷ صفحهای اپل را برجسته کرده که بیش از ۵۰ کشوری را که اپل قطعات را از آنجا دریافت میکند به آن اشاره شده است. تازه این بدون لیست ۷۹ کشوری است که مواد معدنی خاکی کمیابی در دنیا از آنجا تهیه میشود و نمیتوان در آمریکا آنها را استخراج کرد، اپل نمیتواند با تولید در آمریکا از تعرفهها جلوگیری کند، زیرا هیچ راهی وجود ندارد که بتوان همه اجزای آیفون را در یک کشور ساخت. حتی اگر ساخت را به مونتاژ دستگاه محدود کنیم، و آمریکا کارکنان ماهر مورد نیاز را داشته باشد (که ندارد)، هزینه زندگی و دستمزد در آمریکا در مقایسه با دستمزد در کشورهای دیگر، قیمت یک آیفون آمریکایی را به طور نجومی بالاتر میبرد.
اپل هنوز در مورد تعرفهها اظهار نظر نکرده است، اما این شرکت در حال ذخیرهسازی آیفونها است و همچنین قصد دارد به واردات از هند، جایی که تعرفهها پایینتر است، تکیه کند تا برخی از هزینههای مربوط به واردات دستگاهها از چین را جبران کند.
درست است که اپل ۵۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در آمریکا را اعلام کرده است، اما اپل سرورهایی را برای سیستم محاسبات ابری خصوصی خود تولید خواهد کرد، نه آیفون. سرورها محصولی کم تقاضا هستند که با مشتری ارتباط مستقیم ندارند.
زمانی که اپل مک پرو را در دوره اول ترامپ در تگزاس تولید کرد، تا حد زیادی با شکست مواجه شد. اپل برای یافتن تامینکنندگان محلی تلاش کرد، واردات قطعات به تگزاس باعث تاخیر و هزینههای غیرمنتظره شد و اپل برای یافتن کارگرانی با مهارت مورد نیاز مشکل داشت.
ترامپ قصد داشت تعرفه ۵۴ درصدی بر چین وضع کند، اما امروز این تعرفه را ۵۰ درصد دیگر افزایش داد. از فردا کالاهای وارداتی از چین مشمول تعرفه ۱۰۴ درصدی میشوند. وضعیتی که هیچکس نمیداند به کجا خواهد انجامید.
برچسبها: