5 تغییری که سامسونگ برای بازگشت به اوج در 2025 باید انجام دهد
سامسونگ برای بازگشت به اوج در 2025 نیاز به تغییراتی کلیدی دارد. تمرکز بر طراحی بهتر، نوآوری بیشتر و پاسخگویی به نیاز کاربران میتواند مسیر موفقیت این غول تکنولوژی را هموار کند.
سامسونگ زمانی بهخاطر نوآوریهای شگفتانگیز و مداوم در طول سال و همچنین گوشیهای گلکسی پرچمدار مملو از قابلیتهای هیجانانگیز شناخته میشد. در حالی که این شرکت همچنان بزرگترین تولیدکننده گوشیهای هوشنمد در جهان است، دیگر از مزایا فنی مشابهی نسبت به رقبای خود خبری نبوده و با خرید گوشیهای گلکسی، چه میانرده و چه پرچمدار، از قابلیت یا ویژگی خاصی برخوردار نخواهید بود.
همین باعث شده تا روزبهروز طرفداران آن به سراغ برندهایی بروند که زمانی حتی جرئت رقابت با سامسونگ را نداشتند و حالا سهم آن از بازار نیز به سرعت در حال کاهش است و بهطور کلی اعتماد مشتریان و طرفداران از دست میدهد.
در حالی که سامسونگ بهدلیل عدم نوآوری کافی عذرخواهی کرد، اما این برای قانع شدن طرفداران کافی نیست و در سال 2025، باید به فکر تحولات اساسی باشد تا با رسیدگی به مسائل مختلفی که مدتها از آنها غافل مانده بود، بتواند به روزهای درخشان خود برگردد.
گوشیهای میانرده گلکسی با ویژگیهای قانعکنندهتر
زمان آن رسیده تا سری گلکسی A یا همان گوشیهای میانرده سامسونگ مورد توجه قرار بگیرند. سامسونگ، سالانه بیش از 200 میلیون گوشی گلکسی را در سراسر جهان بهفروش میرساند. با این حال، این شرکت بهطور پیوسته در حال از دست دادن سهم بازار خود است و فروش گوشیهای هوشمند آن تقریبا هر سال کاهش مییابد. براساس گزارش IDC، سامسونگ که 57.8 میلیون دستگاه گلکسی را در سه ماهه سوم 2024 فروخته است، تقریبا 2.8 درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل است و اگر تغییری صورت نگیرد، همین وضع در سال جاری هم پیش خواهد آمد.
در حالی که سری پرچمدار اس و گوشیهای تاشو فولد و فلیپ در کانون توجه قرار گرفتهاند، دستگاههای میانرده سری گلکسی M و A این شرکت بیشترین فروش را از سهم سامسونگ به خود اختصاص دادهاند، دلیل خوبی برای کاهش فروش آنها وجود دارد.
چند نسل گذشته گوشیهای هوشمند مقرون بهصرفه سامسونگ بسیاری ضعیف بودهاند و در بهترین حالت تنها در مدلهای جدید چند ارتقا جزئی را ارائه میدادند. بسیاری از این دستگاهها با تراشههای یکپارچه اگزینوس، عملکردی را ارائه میدهند که در مقایسه با رقبا همرده خود بسیار ضعیف بوده و حتی نمیتوانند به آنها رقابت کنند. گوشیهای میانردهای که زمانی حتی گوشیهای پرچمدار چینی را به چالش میکشید، حالا از پس گوشیهای میانرده آنها هم برنمیآید. بدتر از این، قیمت دستگاههای میانرده سامسونگ با عرضه هر نسل جدید افزایش مییابد، بههمین خاطر هیچ مصرفکنندهای حاضر نمیشود هزینه بیشتری را برای یک گوشی ضعیف بپردازد.
در واقع، بیشتر این موارد هم از مشکلات مالی سرچشمه میگیرند که سامسونگ با آن درگیر است و برای بهرهوری در هزینهها، مجبور است در مدلهایی که میتواند، بهسراغ تراشههای اگزینوس خود برود که هزینه تمامشده کمتری نسبت به دیگر پردازندهها دارد و همچنان با افزایش قیمت نیز در تلاش است ضرردهیهای مالی خود را جبران کند. با این حال، بهدلیل این که بخش تراشهساز سامسونگ هم با مشکلات عمدهای در تکنولوژی نودهای پردازنده مواجه است، تراشههای اگزینوس از بهرهوری کافی برخوردار نبوده و عملکرد ضعیفی را ارائه میدهند.
با چنین وضع رقابتی بازار گوشیهای هوشمند و عرضه دستگاههایی بسیار جذاب، سامسونگ باید هر ساله در استراتژی سری میانرده گلکسی A تجدیدنظر کند تا بتواند همچنان بهعنوان بزرگترین تولیدکننده گوشی هوشمند در جهان باقی بماند.
تغییرات قابلتوجه در سیستم دوربین
مشکل سرعت کند شاتر دوربین، تنها یکی از مشکلات و ایرادات عمدهای است که حتی گریبان سری پرچمدار گلکسی اس را هم گرفته است. گوشیهای پرچمدار سامسونگ مدتها است که نمیتوانند در شرایط نوری ضعیف از اجسام متحرک، تصاویر شفاف و واضحی بگیرند و این در حالی است که این شرکت هر ساله ادعاهای بزرگی در مورد دوربینهای سری گلکسی اس خود دارد.
در حالی که سامسونگ هرگز بهطور رسمی این مشکل را تایید نکرده است، اما از این مشکل آگاه است. برای حل بیسروصدا این مشکل هم ماژول دستیار دوربین را در برنامه گود لاک راهاندازی کرده که شامل گزینهای برای اولویت دادن به سرعت شاتر بر فوکوس است. در حالی که این گزینه میتواند وضعیت را تا حدی بهبود بخشد، اما مشکل اصلی بیشتری ترکیبی از سختافزاری و نرمافزاری است و امیدواریم در سری گلکسی اس 25 که فاصله چندانی هم با عرضه آنها نداریم، رفع شده باشند.
بهطور کلی، رفع چنین ایراداتی یک یا دو نسل طول میکشد و از این لحاظ طولانیتر شدن فرآیند بهبود قابل درک است، با این حال، چندین نسل است که سامسونگ از چنین سختافزاری در ماژول دوربین استفاده میکند و این نشان داد که غول تکنولوژی کرهای، تا چه حدی ارزش کمی برای بازخورد مشتریان خود قائل است.
وقت ارتقا حافظه رم و فضای ذخیرهسازی داخلی رسیده است
بهعنوان یک گوشی پرچمدار با قیمت 1300 دلاری، گلکسی اس 24 اولترا تنها با 12 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی در مدل پایه عرضه میشود و اگر میخواهید حافظه داخلی به اندازه 512 گیگابایت داشته باشید، برای این مدل باید 120 دلار اضافی هم پرداخت کنید. گلکسی زد فولد 6 نیز همین داستان را دارد که برای مدل پایه با 12 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی باید 1900 دلار بپردازید. ارتقا فضای ذخیرهسازی هم به 512 گیگابایت، 120 دلار هزینه بیشتری دارد که قیمت این گوشی تاشو را به 2020 دلار افزایش میدهد.
برای مقایسه، رقبایی مانند وانپلاس برای افزایش حافظه رم و فضای ذخیرهسازی در وانپلاس 12 به 16 گیگابایت رم و 512 گیگابایت حافظه داخلی، تنها 100 دلار اضافی دریافت میکند. این برای سامسونگ ضعف است که وانپلاس اوپن، در عین رم و حافظه فضای داخلی بیشتر، 200 دلار ارزانتر از گلکسی زد فولد 6 بوده و حتی در بسیاری از پارامترهای مقایسهای هم دست بالاتر را دارد. حتی پیکسل 9 پرو فولد نیز با قیمت 1800 دلاری، حافظه رم و فضای ذخیرهسازی بیشتری را نسبت به پرچمدار تاشو سامسونگ در اختیار کاربر قرار میدهد؛ در حالی که 100 دلار هم ارزانتر است.
اوضاع زمانی برای سامسونگ خرابتر میشود که بخواهید گلکسی اس 24 مدل پایه را با رقبای خود مقایسه کنید، چراکه تنها با 8 گیگابایت رم عرضه شده است.
بنابراین، ارتقا حافظه رم و فضای ذخیرهسازی داخلی از جمله اولویتهای ضروری است که سامسونگ باید در نظر بگیرد و در صورت عدم توجه میتواند عواقب ناخوشایندی برای این شرکت کرهای داشته باشد. امروزه اکثر گوشیهای هوشمند چینی با با حافظه رم و فضای ذخیرهسازی بالایی عرضه میشوند که این بهطور کلی توانسته تمام سری گوشیهای گلکسی را تحت تاثیر و فشار کاربران قرار دهد.
بهرهمندی از نوآوریهای جدید
سامسونگ، زمانی در صنعت گوشیهای هوشمند بهدلیل تلاشهای بیوقفه برای رسیدن به نوآوریها و تکنولوژیهای جذاب و کاربردی مشهور بود. این یکی از اولین شرکتهایی بود که گوشی هوشمند را با نمایشگرهای منحنی عرضه کرد و بههمین دلیل، نقش رهبری در تبدیل کردن گوشیهای هوشمند تاشو به یک جریان اصلی داشته است. با این حال، بهنظر میرسد که سامسونگ کنونی، از عملکرد چند سال گذشته خود فاصله گرفته که به جای نوآوری و تکنولوژیهای جدید، تنها بر افتخارات خود استوار است.
در مقابل، تولیدکنندگان چینی هم به سرعت در تلاش هستند تا با رسیدن به نوآوریهای مختلف و تکنولوژیهای کاربردی، طرفداران دلسرد سامسونگ را به خود جذب کنند و با بررسی سرعت افزایش میزان فروش و سهم آنها از فروش جهانی، میتوان به این نتیجه پی برد که در این زمینه موفق بودهاند. تولیدکنندگان چینی امروزه گوشیهایی با شارژ سریع 100 واتی و شارژ سریع بیسیم 80 واتی عرضه میکنند. از سوی دیگر، سامسونگ همچنان در دستگاههایی با شارژ سریع سیمی 25 یا 45 وات مانده است. همچنین سرعت شارژ بیسیم نیز تقریبا نیم دهه است که سامسونگ در 15 وات نگه داشته است.
بهطور مشابه، سری اولترا پرچمداران سامسونگ از سال 2020 تنها یک باتری با ظرفیت 5000 میلیآمپر ساعتی دارند و شایعات حاکی از آن است که گلکسی اس 25 اولترا هم همین ظرفیت باتری را خواهد داشت. این در حالی که است که شرکتهایی مانند شیائومی، اوپو و وانپلاس بهجای باتریهای لیتیوم یونی، به سراغ جایگزینهای سیلیکون کربنی رفتهاند که بهطور کلی، این تکنولوژی به باتریهایی متراکمتر و در عین حال با ظرفیت بیشتر میانجامد. بهعنوان مثال، اوپو فایند ایکس 8 پرو با وجود وزن کمتر و باریکتر بودن نسبت به گلکسی اس 24 اولترا، باتری عظیم 5900 میلیآمپر ساعتی دارد.
چنین ثابت ماندنهایی برای سامسونگ تنها در بخش باتری و شارژ نیست، بلکه سامسونگ در سه سال گذشته تنها از یک دوربین اصلی 200 مگاپیکسلی در پرچمداران خود استفاده کرده و تمام اطلاعات فاش شده که به گلکسی اس 25 اولترا اشاره دارد که از سنسور 200 مگاپیکسلی با حداقل ارتقا استفاده خواهد کرد. در این میان، رقبای سامسونگ به استفاده از سنسورهای بزرگتر با دیافراگم بازتر برای بوکه بهتر، تصویربرداری باکیفیت در نور کم و محدوه داینامیکی بهتر روی آوردهاند.
ارتقا مدل پلاس
از زمان عرضه گلکسی اس 20 اولترا در سال 2020، تمرکز غالب سامسونگ روی پرچمدار خود بوده و بیشتری سعی کرده تا با صرفنظر کردن از مدل پلاس، فروش مدل اولترا را افزایش دهد. همین جریان در سری گلکسی اس 24 هم ادامه داشت.
گلکسی اس 24 اولترا، پرچمدار فعلی سامسونگ، دارای دوربین اصلی 200 مگاپیکسلی، عکاسی اپتیکال 10 مگاپیکسلی، دوربین فوقعریض 12 مگاپیکسلی و لنز تلهفوتو 50 مگاپیکسلی با قابلیت زوم اپتیکال 5 برابری است. این در حالی است که گلکسی اس 24 پلاس تنها به یک دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، 12 مگاپیکسل فوقعریض بدون پشتیبانی از تصویربرداری ماکرو و دوربین تلهفوتو 10 مگاپیکسلی با قابلیت زوم اپیتکال 3 برابری مجهز است.
بنابراین، با خرید گلکسی اس 24 پلاس دوربین اصلی با سنسور ضعیفتر و قابلیتهای زوم محدودتری را نسبت به مدل اولترا در اختیار خواهید داشت. در اصل، بهدلایلی که فقط خود سامسونگ از آن اطلاع دارد، گوشی پرچمدار 999 دلاری آن از عکاسی ماکرو پشتیبانی نمیکند و این برای خیلی از خریداران جای سوال است؛ چراکه قابلیت عکاسی ماکرو حتی در گوشیهای میانرده سری A هم وجود دارد.
در حالی که نمایشگرهای گلکسی اس 24 پلاس و اولترا میتوانند به حداکثر روشنایی 2600 نیت برسند، تنها نمایشگر مدل اولترا دارای شیشه محافظ گوریلا گلس آرمور است که به میزان قابلتوجهی بازتاب نور را برای راحتی چشم کاهش میدهد.
مشکل اصلی رویکرد سامسونگ این است که اگر بهترین گوشی را میخواهید، مجبور هستید مدل اولترا را بدون توجه به سایز بسیار بزرگ 6.8 اینچی آن بخرید و این برای افرادی که به دنبال گوشی پرچمدار و قدرتمند اما در اندازه کوچکتر هستند، اصلا مناسب نیست و همین باعث شده تا پرچمداران سامسونگ، بخش قابلتوجهی از خریداران خود را از دست بدهند.
سال 2025 میتواند سال تحولی برای سامسونگ باشد
گوگل و اپل به این رویکرد اشتباه سامسونگ پی بردند و امسال لیست پرچمداران خود را بر این اساس بهروز کردند. آیفون 16 پرو و 16 پرومکس تقریبا از هر لحاظی یکسان هستند، بهجز اندازه نمایشگر و عمر باتری که هر دو مستقیما با اندازه گوشی رابطه مستقیم دارند. گوگل هم استراتژی خود را تغییر داد و با تبدیل پیکسل 9 پرو به یک پرچمدار جمعوجور، پیکسل 9 پرو ایکس ال را با مشخصات مشابه در بدنه بزرگتر عرضه کرد.
همه شایعات حاکی از آن است که سامسونگ از همان استراتژی سابق برای سری گلکسی اس 25 هم پیروی خواهد کرد و نسخه پلاس را به نفع مدل اولترا با ویژگیهای محدودتر عرضه میکند.
بهنظر میرسد سامسونگ تا حدی به اشتباه خود در عدم نوآوری کافی پی برده است. One UI 7 میتواند آغاز این مسیر جدید در تاریخ سامسونگ باشد، زیرا UI اصلاح شده آن بر ارائه تجربه کاربر بهتر تمرکز دارد و این یعنی سامسونگ تقریبا دوباره در مسیر درستی قرار گرفته است. البته خیلی موارد به سری گلکسی اس 25 و زد فولد 7 بستگی دارد. اطلاعات اولیه حاکی از ارتقا ناچیز گوشیهای پرچمدار سامسونگ در سال 2025 است، اگرچه این شرکت ممکن است چند شگفتی خاص در آستین خود برای عرضه با مدلهای پرچمدار داشته باشد.
بهطور کلی، در سال 2025 نمیتوان انتظار بهبودها و تحولهای خاصی را از سری گوشیهای هوشمند و دیگر دستگاههای گلکسی سامسونگ داشت، اما با توجه به جزئیات منتشر شده میتوان به این نتیجه پی برد که سامسونگ، اولویت خود در مسیر اصلاحات را بهبودهای نرمافزاری رابط کاربری خود قرار داده تا پس از اطمینان از بهبودهای کافی در One UI 7، به سراغ اصلاحات سختافزاری و در نهایت دستگاههایی با کیفیت بالاتر شود که احتمالا تا سال 2026 نتایج قابل توجهی را شاهد خواهیم بود.
برچسبها: