واتس اپ، فیس تایم و اسکایپ: کدام یک مصرف اینترنت کمتری در تماس تصویری دارند؟
چند روز پیش واتساپ سرانجام پس از انتشار آزمایشی قابلیت تماس تصویری، این قابلیت را برای تمامی کاربران فعال کرد. این قابلیت که یکی از ویژگیهای بسیار پر طرفدار بین اپلیکیشنهای پیامرسان است، به بیش از یک میلیارد کاربر واتساپ امکان تماس تصویری رمزنگاری شده را میدهد و افراد بدون توجه به اینکه در کدام نقطه دنیا قرار دارند و تنها با اتصال به اینترنت میتوانند علاوه بر صدا، چهره مخاطبشان را نیز مشاهده کنند.
اما همانطور که احتمالا میدانید، واتساپ تنها اپلیکیشنی نیست که قابلیت تماس تصویری دارد. اسکایپ اولین بازیگر جدی در این عرصه بود و فیستایم نیز به صورت پیشفرض بر روی میلیونها دستگاه آیاواسی نصب شده است و به همین دلیل جامعه کاربری بزرگی دارد. هر سه اپلیکیشن فوق امکان تماس تصویری رمزنگاری شده را به کاربر میدهند و ادعا میکنند که بهترین تجربه کاربری را برای کاربران به ارمغان میآورند.
اما همانطور که انتظار میرود، تماس تصویری از پهنای باند بیشتری نسبت به تماس صوتی استفاده میکند و به خصوص اگر در حال استفاده از اینترنت همراه باشید، این مصرف با توجه به هزینه بالای اینترنت همراه میتواند مهم باشد. به همین دلیل آزمایشی انجام شده است تا متوجه شویم کدام یک از اپلیکیشنهای واتساپ، فیستایم و اسکایپ مصرف داده کمتری حین برقراری تماس تصویری دارد. به این منظور با هر اپلیکیشن تماسی 4 دقیقهای برقرار شده است.
از بین این سه اپلیکیشن، فیستایم اپل کمترین مصرف داده را داشت که طی تماس 4 دقیقهای 8.8 مگابایت مصرف کرد. اما اسکایپ و واتساپ هر کدام با مصرف 12.3 و 12.74 مگابایت، مصرف داده متوسطی داشتند. میزان مصرف هر اپلیکیشن از میانگین مصرف 3 تماس 4 دقیقهای به دست آمده است.
از نظر کیفیت تماس تصویری باید گفت که کیفیت واتساپ و اسکایپ چندان بالا نبود و شاهد تکه تکه شدن تصاویر بودیم. اما فیستایم تا زمان استفاده از وایفای کیفیت بسیار خوبی داشت و هنگامی که به اینترنت همراه سوییچ کردیم، شاهد لگها و پیکسله شدن تصویر در پارهای از اوقات بودیم. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که فیستایم با مصرف داده کمتر، کیفیت تماس تصویری بالاتری را در اختیار کاربران قرار میدهد.
توجه: قصد داشتیم که اپلیکیشن تماس تصویری گوگل، Dou، را نیز آزمایش کنیم، اما تحت شرایط مشابهی که فیستایم، واتساپ و اسکایپ موفق به برقراری تماس تصویری شدند، Duo نتوانست ارتباط تصویری برقرار کند و به همین دلیل است که در این بررسی نامی از Duo به میان نیامده است.