home_header
GSM-logo
خانهاخبار
پوکو ایکس 7 پرو در برابر ریلمی 14 پرو؛ کدام‌یک عملکرد بهتری دارد؟

پوکو ایکس 7 پرو در برابر ریلمی 14 پرو؛ کدام‌یک عملکرد بهتری دارد؟

دو گوشی محبوب میان‌رده، پوکو ایکس 7 پرو و ریلمی 14 پرو، هر دو با مشخصات جذاب و قیمت رقابتی وارد بازار شده‌اند. اما کدام‌یک در بخش‌های عملکردی و قدرت پردازشی دست بالاتر را دارد؟ در این مقایسه، پاسخ این سؤال را پیدا خواهید کرد.

۱۴ بهمن ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header
product-image

گوشی شیائومی پوکو X7 پرو ظرفیت 256GB رم 8GB

مشاهدهٔ مشخصات فنی و قیمت

مشاهده

در این مطلب به سراغ دو تا از جذاب‌‌ترین گوشی‌های میان‌رده بازار، پوکو ایکس 7 پرو و ریلمی 14 پرو رفته‌ایم تا با مقابل هم قرار دادن آن‌ها، عملکرد آن‌ها را مقایسه کنیم. پوکو ایکس 7 پرو، یک گوشی هوشمند میان‌رده با قیمتی جذاب است که ویژگی‌ها و مشخصات کاملی نیز دارد. 

این گوشی باتری 6550 میلی‌آمپر ساعتی دارد و در عین حال از یک طراحی براق و بسیار بادوام برخودار است. در بخش پردازشی این گوشی، تراشه سیستم‌روی‌چیپ دایمنسیتی 8400 اولترا مدیاتک قرار دارد که عملکردی در سطح پرچمدار ارائه می‌دهد. مدل پایه پوکو ایکس 7 پرو از حافظه 256 گیگابایتی از نوع UFS 4.0 شروع می‌شود که در این بازه قیمتی بسیار نادر است.

با این حال، در مقابل، ریلمی 14 پرو قرار دارد که با قیمتی مشابه عرضه شده است. گوشی هوشمند جدید ریلمی دارای تراشه دایمنسیتی  7300 Energy بوده که علاوه‌بر آن، مانند پوکو ایکس 7 پرو از مشخصات فنی جالبی برخوردار است. در ادامه با این دو گوشی و مقایسه قابلیت‌های عملکردی آن‌ها می‌توانید بیشتر آشنا شوید.

معرفی اجمالی پوکو ایکس 7 پرو

این گوشی که از تراشه دایمنسیتی 8400 اولترا قدرت می‌گیرد، یک نمایشگر 6.67 اینچی دارد که در کنار باتری 6550 میلی‌آمپر ساعتی می‌تواند انرژی لازم برای یک استفاده روزانه کامل را داشته باشد. البته در مدل عرضه شده جهانی این گوشی، از باتری 6000 میلی‌آمپر ساعتی شده و باتری 6550 میلی‌آمپر ساعتی، مختص کشور هند است.

POCO X7 Pro

 این گوشی در دو نسخه با رم 8 و حافظه 256 گیگابایتی و همچنین رم 12 و حافظه 256 گیگابایت عرضه شده است. سیستم دوربین نیز در این گوشی از ترکیب یک دوربین اصلی 50 و فوق‌عریض 8 مگاپیکسلی و همچنین دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی تشکیل شده است.

معرفی اجمالی ریلمی 14 پرو

این گوشی هم به تراشه دایمنسیتی  7300 Energy مجهز است که نمایشگر 6.77 اینچی دارد. البته با توجه به این که ظرفیت باتری این گوشی 6000 میلی‌آمپر ساعت است، در نتیجه در مقایسه با پوکو ایکس 7 پرو، مدت زمان کوتاه‌تری را باید دوام بیاورد. در واقع، هم نمایشگر بزرگ‌تری دارد و هم ظرفیت باتری آن کمتر است.

 Realme 14 Pro

علاوه‌بر این، ریلمی 14 پرو تنها 8 گیگابایت رم دارد که در دو نسخه حافظه 128 و 256 گیگابایتی در دسترس است. سیستم دوربین نیز در این گوشی به یک دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، دوربین فوق‌عریض 2 مگاپیکسلی و دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی مجهز است که از این لحاظ هم به‌نظر می‌رسد از پوکو ایکس 7 پرو در جایگاه عقب‌تری قرار می‌گیرد.

مقایسه عملکرد پوکو ایکس 7 پرو و ریلمی 14 پرو

تراشه دایمنسیتی 8400 اولترا به‌کار رفته در پوکو ایکس 7 پرو نسبت به دایمنسیتی  7300 Energy موجود در ریلمی 14 پرو، براساس تست‌ها و معیارهای واقعی از مزیت بالایی برخوردار است. هر دو دستگاه به‌راحتی از عهده انجام پردازش‌های روزانه برآمده و به‌راحتی می‌توانید برای کاربری‌های تا حد متوسطی روی این گوشی‌های حساب کنید. با این حال، پوکو ایکس 7 پرو ثابت کرده از هر لحاظ می‌تواند همراه قابل‌ اعتمادتری برای پردازش‌های سخت از جمله گیمینگ باشد.

مقایسه نتایج گیگ‌بنچ

گیگ‌بنچ، بنچمارکی است که کارایی هسته‌ها به‌صورت تک هسته‌ای و چند هسته‌ای را در شرایط مختلف ارزیابی می‌کند. البته یک نکته لازم به ذکر است که نتایج ثبت شده برای پوکو ایکس 7 پرو، از نسخه با رم 12 گیگابایتی آن استفاده شده، در حالی که مدل‌های ریلمی 14 پرو از رم 8 گیگابایتی شروع می‌شوند. تفاوت در پیکربندی رم اغلب می‌تواند بر عملکرد تاثیر بگذارد، به‌ویژه هنگام ارزیابی معیارها. با این حال، میزان این تاثیر به میزان بهینه‌سازی گوشی هوشمند و تراشه توسط OEM برای استاندارد حافظه خاص نیز بستگی دارد. 

 Realme 14 Pro

پوکو ایکس 7 پرو موفق شده در تست‌های تک هسته‌ای و چند هسته‌ای به‌ترتیب به امتیاز 806 و 2671 دست پیدا کند، در حالی که ریلمی 14 پرو هم توانسته در تست‌های تک هسته‌ای و چند هسته‌ای به‌ترتیب امتیاز 1590 و 6257 را برای خود ثبت کند. به‌طور کلی، این نتایج نشان می‌دهند که ریلمی 14 پرو و پوکو ایکس 7 پرو، هر دو در تست‌های تک هسته‌ای و چند هسته‌ای عملکرد فوق‌العاده‌ای دارند.

در این مورد، پوکو ایکس 7 پرو از ریلمی 14 پرو در هر دو تست تک هسته‌ی و چند هسته‌ای برتری زیادی دارد. این نشان می‌دهد که اولی پردازش‌های اساسی و پیچیده را کارآمدتر انجام می‌دهد. همچنین می‌توانید انتظار عملکرد بهتری در پردازش‌های گیمینگ از پوکو ایکس 7 پرو داشته باشید.

به‌طور کلی، استفاده از هر دو گوشی هوشمند تجربه‌ای روان و سریع ارائه می‌دهد. پوکو ایکس 7 پرو، انیمیشن‌ها را تاحدودی روان‌تر اجرا کرده و تجربه کاربری را راحت‌تر می‌کند. همچنین باید اشاره کنیم که در طول تمامی این تست‌ها، هیچ‌گونه مشکل ناگهانی یا عدم توان مدیریت حرارتی دیده نشده است.

برنده: پوکو ایکس 7 پرو

مقایسه نتایج آنتوتو

آنتوتو، بنچمارکی است که عملکرد CPU، GPU، حافظه و تجربه کاربری کلی یک گوشی هوشمند را ارزیابی می‌کند.

برخلاف گیگ‌بنچ، تست آنتوتو می‌تواند گرافیک، حافظه و عملکرد گوشی در اجرای انیمیشن‌ها را هم ارزیابی کند. باز هم پوکو ایکس 7 پرو با کسب امتیاز تقریبا 1.5 میلیون پیشتاز است. در این بخش، امتیاز کسب شده توسط ریلمی 14 پرو در مقایسه بسیار کمتر از پوکو ایکس 7 پرو و براساس این رقم می‌توان گفت که گوشی ریلمی، تقریبا عملکردی برابر با نصف پوکو ایکس 7 پرو دارد.

POCO X7 Pro

پوکو ایکس پرو به‌طور دقیق توانسته در بنچمارک آنتوتو به امتیاز 15,57,069 برسد، در حالی که ریلمی 14 پرو تنها موفق شد رقم 7,36,220 را ثبت کند. با این حال، در طول این آزمایش که تمرکز ویژه‌ای روی پردازش‌های گرافیکی هم دارد، نتایج جانبی نشان می‌دهند که دمای داخلی پوکو ایکس 7 پرو برای رسیدن به چنین امتیاز بالایی تا 14 درجه سانتی‌گراد افزایش یافته است. البته دمای داخلی ریلمی 14 پرو هم در حین این تست افزایش یافته بود، اما تنها 7 درجه سانتی‌گراد.

لازم به ذکر است که معیارهای مصنوعی که دستگاه‌ها را تحت یک سری تست‌های استرسی خاص قرار می‌دهند که بعید است کاربران عمومی در استفاده روزانه، گوشی‌ها را به چنین درجه‌ای از فشار و استرس کاری برسانند. بنابراین، این افزایش دما تحت چنین فشاری کاملا طبیعی بوده و نتایج منتشر شده هیچ‌گونه مشکل گرمایشی قابل‌توجهی را در هیچ یک از گوشی‌ها نشان نمی‌دهند. البته به‌طور کلی، مدیریت حرارتی پوکو در طول اجرای بازی‌های سنگین نیاز به بهبودهایی دارد.

برنده: پوکو ایکس 7 پرو

تست دریچه گاز یا همان CPU Throttle

این تست عملکرد پایدار CPU را با توجه به توان مدیریت حرارتی آن تحت بار پردازشی سنگین ارزیابی می‌کند.

برای آزمایش عملکرد پایدار گوشی تحت بارهای کاری شدید، از برنامه Burnout استفاده شده اس. پوکو ایکس 7 پر در کمال تعجب نتایج بهتری را نسبت به ریلمی 14 پرو نشان داد. نکته قابل‌توجه، برنامه Burnout همچنین برتری تراشه دایمنسیتی 8400 اولترا را ثابت می‌کند، همان‌طور که توسط دو برنامه معیار دیگر نیز برجسته شده است.

در طول اجرای این تست، پوکو ایکس 7 پرو موفق شده امتیاز 66.90 درصد و ریلمی 14 پرو هم امتیاز 66.70 درصد را کسب کنند. همان‌طور که گفته شد، هر دو گوشی هوشمند هیچ‌گونه مشکل گرمایشی خاصی ندارند، اگرچه پوکو ایکس 7 پرو در حین انجام بازی‌های شدید علائم گرم شدن را نشان می‌دهد، اما این تاثیر چشم‌گیری بر عملکرد آن نداشته است.

برنده: پوکو ایکس 7 پرو

مقایسه گیمینگ پوکو ایکس 7 پرو و ریلمی 14 پرو

در این تست هم به سراغ میانگین فریم بر ثانیه و تغییر دما در گوشی‌ها پس از 90 دقیقه اجرای گیمینگ می‌رویم. تست بازی اجرا شده شامل BMGI، کالاف دیوتی موبایل و Real Racing 3 به مدت 30 دقیقه بوده است. در ابتدای آزمایش هم مطمئن شده‌اند که ریلمی 14 پرو و پوکو ایکس 7 پرو، سطوح صوتی و روشنایی مشابهی داشته و در یک محیط کنترل شده بازی‌ها اجرا شده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که پس از 30 دقیقه بازی، افزایش تدریجی دما برای ریلمی 14 پرو، در بازی کالاف دیوتی موبایل تا 6.7 درجه سانتی‌گراد، در بازی Real Racing 3 تا 5.8 درجه سانتی‌گراد و در BGMI تا 7.2 درجه سانتی‌گراد بوده است. برای پوکو ایکس 7 پرو هم در بازی کالاف دیوتی موبایل تا 8.1 درجه سانتی‌گراد، در بازی Real Racing 3 تا 7.2 درجه سانتی‌گراد و در BGMI تا 10.4 درجه سانتی‌گراد بوده است.

POCO X7 Pro

این نشان می‌دهد که بعد از هر بازی، تقریبا دمای داخلی پوکو ایکس پرو به‌طور مداوم بالاتر از دمای ریلمی 14 پرو بوده است. در حالی که این تست در شرایط مشابهی انجام شده، اما پوکو ایکس 7 پرو از گرافیک HDR Ultra در BGMI پشتیبانی می‌کند که می‌تواند برای گیمرهای حرفه‌ای بسیار جذاب باشد. همچنین نمایشگر تخت پوکو ایکس 7 پرو نسبت به صفحه‌نمایش خمیده ریلمی 14 پرو برای بازی مناسب‌تر است. جدا از این تفاوت‌ها، هر دو گوشی دارای صفحه‌نمایش و بلندگوهای باکیفیت هستند.

برنده: ریلمی 14 پرو

نتیجه‌گیری نهایی

پوکو ایکس 7 پرو برای کاربران متمرکز بر عملکرد، به‌ویژه برای افرادی که عاشق بازی‌های کالاف دیوتی موبایل و BGMI هستند، انتخاب بهتری است. ریلمی 14 پرو هم گزینه مناسبی است که می‌تواند عملکرد بسیار روانی را برای استفاده روزمره ارائه دهد، اما دومی در عملکرد خام و تحت شرایط مشابهی عملکرد برتری نشان می‌دهد.

گفته می‌شود، در حالی که پوکو ایکس 7 پرو می‌تواند راندمان حرارتی را بهبود بخشد، احتمالا یک به‌روزرسانی میان‌افزار می‌تواند این مشکل را برطرف کند. همچنین این می‌تواند بر اعداد بنچمارک‌های مصنوعی پوکو ایکس 7 پرو نیز تاثیر بگذارد. هر دو گوشی از بهترین دستگاه‌های میان‌رده و اقتصادی بازار هستند که برای استفاده‌های روزمره و حتی بازی‌های نه‌چندان سنگین می‌توانند توان پردازشی لازم را تامین کنند.

برچسب‌ها: