GSM-logo
خانهاخبار
5 تحول انقلابی که در 2025 دنیای گوشی‌های هوشمند را متحول می‌کنند

5 تحول انقلابی که در 2025 دنیای گوشی‌های هوشمند را متحول می‌کنند

دنیای تکنولوژی در ۲۰۲۵ شاهد تغییراتی خواهد بود که گوشی‌های هوشمند را به سطحی فراتر از تصور می‌رسانند. ۵ تحول انقلابی در راه‌اند که هر یک می‌توانند فصل جدیدی در تاریخ گوشی‌های هوشمند را رقم بزنند.

۱۴ دی ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header

سال 2024، سال فوق‌العاده‌ای برای گوشی‌های هوشمند بوده و رقابت هرگز در هر بخش از بازار این‌قدر شدید نبوده است. بازار رقابتی گوشی‌های میان‌رده با ظهور غول‌هایی مانند پیکسل 8a، ناتینگ فون 2a و وان‌پلاس 12R حال‌وهوای متفاوت‌تری از سال‌های گذشته به خود گرفت و این گوشی‌ها معیار رقابتی گوشی‌های اقتصادی را به حد بالاتری ارتقا دادند. 

در حالی که بخش گوشی‌های پرچمدار با عرضه چندین دستگاه عالی مانند گلکسی اس 24 اولترا، آیفون 16 پرومکس، پیکسل 9 پرو و وان‌پلاس 12 همراه بود و انتظار می‌رود در سال 2025 هم تحولات انقلابی صورت گرفته در تکنولوژی گوشی‌های هوشمند، بتواند مدل‌های جدید این پرچمدارها را هم تحت تاثیر قرار دهند.

در ادامه این رقابت، گوشی‌های تاشو هم با مدل‌های جدید و البته قابل‌توجه خودنمایی می‌کنند؛ دسته‌ای از گوشی‌های هوشمند که سامسونگ مدت‌ها است در ایالات متحده و کل دنیا بر آن‌ها تسلط داشته است. با این حال، این شرکت اکنون بیش از هر زمان دیگری با چالش رقابت‌های داخلی و خارجی روبرو است. رقبایی مانند پیکسل 9 پرو فولد و آنر مجیک وی 3 توانستند با مشخصات جذابی که ارائه می‌دادند، بازار کم‌سود و البته کم‌توجهی را برای گلکسی زد فولد 6 باقی بگذارند. 

سال 2024، گلکسی زد فولد 6 به‌دلیل تغییرات بسیار پایینی که در بخش طراحی و نوآوری‌های مورد انتظار داشت، به‌شدت با بازخورد منفی کاربران مواجه شد و این باعث کاهش ارزش این گوشی و درنتیجه فروش نه‌چندان موفق آن شود. در همین راستا، مدیر بخش فروش سامسونگ، به‌صورت رسمی از کاربران عذرخواهی کرده و وعده ویژگی‌های شگفت‌انگیزی برای نسل بعدی گوشی‌های تاشو این شرکت داد.

در سال 2024 هم بسیاری از شرکت‌ها توانستند نوآوری‌های انقلابی و متحول‌کننده‌ای را عرضه کرده و کاربری گوشی‌های هوشمند را ارتقا دهند، اما برخی نوآوری‌ها و ارتقاها وجود دارند که می‌توانند در سال جاری به‌طور گسترده مورد پذیرش قرار گرفته و مسیر آینده گوشی‌های هوشمند را برای همیشه تغییر دهند.

انقلاب باتری گوشی‌های هوشمند

زمان انقلاب باتری گوشی‌های هوشمند فرا رسیده است و شرکت‌هایی هم مانند آنر و اوپو از تکنولوژی باتری‌های مبتنی‌بر سیلیکون یا همان باتری‌های سیلیکون کربنی استفاده می‌کنند. این باتری‌ها تا 34 درصد چگالی بالاتری را ارائه می‌دهند که می‌تواند منجربه باتری‌های بزرگ‌تر با ظرفیت بالاتر و در عین حال بدون تغییر ضخامت شوند. این باتری‌ها علاوه‌بر افزایش ظرفیت در همان اندازه حجم باتری‌های لیتیوم یونی، شارژ فوق‌العاده سریعی را نیز ارائه می‌دهند که این می‌تواند مشکل بسیاری از گوشی‌هایی که با سرعت شارژ پایینی دارند، از جمله آیفون‌ها را برطرف کند.

phones with silicon carbon battery

تکنولوژی راه‌اندازی آسان تولید باتری‌های سیلیکون کربنی در همان خط تولید باتری‌های قدیمی باعث شده تا این نوآوری در مدت زمان کوتاهی، به یکی از تکنولوژی‌های مورد علاقه اغلب شرکت‌ها تبدیل شود. در همین راستا، برند آنر از جمله شناخته شده‌ترین کمپانی‌هایی است که در این زمینه پیشتاز بوده و حتی گوشی آنر مجیک وی 3 نیز به یک باتری سیلیکون کربنی مجهز است. به‌لطف استفاده از باتری سیلیکون کربنی در آنر مجیک وی 3، این گوشی تاشو در حالت باز تنها 4.3 میلی‌متر ضخامت دارد و در عین چنین باریکی بی‌نظیر، به یک باتری 5150 میلی‌آمپر ساعتی مجهز است. براساس تست‌های گرفته شده، عمر این باتری نیز بسیار بالا بوده و به‌راحتی رقبایی مانند پیکسل 9 پرو فولد و گلکسی زد فولد 6 را شکست می‌دهد.

باتری‌های مبتنی‌بر سیلیکون از شارژ سریع نیز پشتیبانی می‌کنند. آنر مجیک وی 3 از شارژ سیمی 66 وات و اوپو فایند ایکس 8 پرو هم که یک باتری سیلیکون کربنی دارد، از شارژ سیمی 80 وات پشتیبانی می‌کند. علاوه‌بر این، هر دو این گوشی‌ها از شارژ بی‌سیم 50 وات نیز پشتیبانی می‌کنند. با ظهور چنین گوشی‌هایی، انتظار می‌رود بقیه برندها هم سریعا پروژه جایگزینی باتری‌های سیلیکون کربنی را با باتری‌های لیتیوم یونی آغاز کنند. این می‌تواند گوشی‌هایی مانند سری اس پرچمدار سامسونگ که سال‌ها است از ظرفیت 5000 میلی‌آمپر ساعتی پشتیبانی کرده و ضخامت گوشی را هم افزایش داده است، بهبود دهد.

نمایشگرهای تاشو و انعطاف‌پذیر

یکی از نوآورانه‌ترین محصولات معرفی شده در سال 2024، گوشی هواوی میت ایکس تی با نمایشگر سه‌گانه بود. علیرغم این که حتی برندهایی هم مثل سامسونگ قبلا کانسپت چنین گوشی‌هایی را عرضه کرده بودند، اما هواوی با شکست همه فعلا در این زمینه پیشتاز است. هواوی میت ایکس تی واقعا یک دستگاه باشکوه و زیبا است که با سه نمایشگر خود تجربه کاربری فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهد.

با ظهور چنین محصولاتی در دسته گوشی‌های تاشو انتظار می‌رود امسال شاهد تکامل این دسته‌بندی باشیم. شش سال از فرمت فعلی گوشی‌های تاشو می‌گذرد و به‌نظر می‌رسد که امسال دیگر زمان نوآوری و طراحی‌های جدید رسیده است.

Huawei Mate XT

صفحه‌نمایش گوشی که می‌تواند به اندازه یک آیپد مینی تبدیل شود، جذاب است، اما صفحه‌نمایش گوشی که با باز شدن می‌تواند یک تبلت 10 اینچی در دستانتان باشد، کاملا یک محصول متمایز است. همچینن صفحه‌نمایش‌های انعطاف‌پذیر که در سال 2024 هم برخی ایده‌های نسبتا واقعی از آن‌ها را دیدیم، می‌تواند نویدی بر ظهور این آینده تکنولوژی در ماه‌های نه‌چندان دور باشیم. استفاده از متریال‌های متفاوتی در لولای گوشی‌های تاشو، بهبود چین‌وچروک‌های موجود در قسمت خم شده گوشی‌های تاشو و بهره‌مندی از طراحی‌های نوین همراه با پیشرفت‌های سخت‌افزاری از جمله مواردی هستند که برای آینده گوشی‌های تاشو در سال 2025 می‌توان پیش‌بینی کرد.

Motorola’s concept folding phone

با این حال، مطمئنا باز هم برندهایی خواهند بود که پا را فراتر از سال 2025 گذاشته و آینده تکنولوژی گوشی‌های هوشمند را از همین حالا به مخاطبین نشان می‌دهند.

توسعه هوش مصنوعی که می‌فهمد

رویکرد اپل به هوش مصنوعی همیشه بیشتر بر کاربردی بودن تمرکز داشته تا نمایش دادن و همین نکته نقطه قوت آن است. ویژگی‌هایی مثل خلاصه‌سازی اعلان‌ها نمونه‌ای برجسته از هوش مصنوعی هستند که برای ساده‌تر کردن و بهبود زندگی روزمره طراحی شده‌اند، نه فقط برای جلب توجه؛ اینجا صحبت از ابزار مفید و واقعا کاربردی است، نه هیاهوهای تبلیغاتی.

Apple Intelligence

هوش مصنوعی مولد، با وجود پتانسیل چشمگیری که دارد، اغلب در ارائه ارزش پایدار در سناریوهای روزمره ناتوان است. هرچند که می‌تواند لحظاتی درخشان خلق کند، اما تأثیر بلندمدتش معمولاً کاهش می‌یابد و کاربران را به شک می‌اندازد که آیا واقعاً ضروری است. برای آنکه هوش مصنوعی جایگاه خود را در زندگی ما پیدا کند، باید از یک ویژگی زودگذر به ابزاری ضروری تبدیل شود؛ دستیار شخصی که واقعاً می‌فهمد و همراهی می‌کند.

هوش مصنوعی اپل ما را به این چشم‌انداز نزدیک‌تر می‌کند، اما چالش همچنان پابرجاست: شرکت‌های فناوری باید بر توسعه راه‌حل‌های هوش مصنوعی تمرکز کنند که با نیازهای روزمره انسان‌ها هماهنگ باشد. آینده هوش مصنوعی فقط در خلاقیت نیست؛ بلکه در هوشمندتر، ساده‌تر و متصل‌تر کردن زندگی نهفته است.

انقلابی در مدل‌های اولترا

تکنینک‌های نام‌گذاری گوشی‌ها برای هر تولیدکننده متفاوت است، اما یک استاندارد صنعتی پذیرفته شده نیز وجود دارد که هر سازنده گوشی تقریبا از آن پیروی می‌کند. برای سال‌ها یک مدل پرچمدار وجود داشت و سپس وارد دوران ظهور مدل‌های پلاس، پرو و پرومکس هم شدیم.

با این حال، در موازی با همین دوران، جریان مدل اولترا هم وجود دارد. با این حال، تولیدکنندگان گوشی در حال حاضر یک اشتباه اساسی مرتکب شده‌اند. به‌جای عرضه یک مدل اولترا واقعی که می‌تواند مرزهای تکنولوژی و نوآوری را جابه‌جا کند، گوشی‌های اولترا فعلی عمدتا از یک دوربین تله‌فوتو ثانویه بهره می‌برند. به‌عنوان نمونه بارز این دسته، گلکسی اس 24 اولترا سعی می‌کند با طراحی متفاوت و پشتیبانی از قلم S Pen، خود را از بقیه متمایزتر نشان می‌دهد، اما همه گوشی‌های اولترا تنها از یک فلسفه اساسی پیروی می‌کنند.

Samsung Galaxy S24 Ultra

با این حال، امیدوار هستیم خط تولید اولترا در سال 2025 تکامل یافته و این به‌خصوص خود را در گوشی‌های اولترایی نشان دهد که شرکت‌های قصد دارند با این دستگاه، خود را از بقیه متمایز کنند. در واقع، کاربارن خواهان آن هستند شرکت‌هایی تولیدکننده‌ای که به عرضه مدل اولترا ادامه می‌دهند، حداقل برخی قابلیت‌ها و ویژگی‌های خاصی را در آن ارائه دهند که بتواند اسم بزرگ و درخشان آن‌ها را قانع‌کننده نشان دهد.

باتری‌های بزرگ‌تر با قابلیت شارژ سریع‌تر، نمایشگرهای جدید و استفاده از دوربین‌های فوق‌العاده، از جمله مواردی هستند که با شرکت‌ها با بهره‌گیری از آن‌ها تضمین می‌کنند که استاندارد مدل اولترا همچنان در حال رشد است.

استفاده از دکمه‌های فیزیکی جدیدتر در همه مدل‌ها

دکمه‌های دوربین از اولین نشانه‌ها برای تجربه اولیه با اکثر دوربین گوشی‌های هوشمند بودند، اما به سرعت محبوبیت آن بین خریداران از بین رفت و تولیدکننده‌ها هم دیگر علاقه‌ای به استفاده از دکمه‌های دوربین را نشان ندادند. البته سونی مدت‌ها است که دکمه دوربین را روی گوشی‌های هوشمند خود ارائه می‌دهد، اما بقیه آن را کنار گذاشته‌اند تا این که به سپتامبر 2024 رسیدیم. اپل در سری آیفون 16 از یک دکمه جدید کمرا کنترل استفاده کرد و با این کار دکمه اختصاصی دوربین را به سری گوشی‌های هوشمند بازگرداند. در همین راستا هم اوپو تصمیم گرفته تا به‌زودی از این دکمه‌ها در سری فایند ایکس 8 استفاده کند.

علاوه‌بر دکمه کمرا کنترل، دکمه اکشن باتن در سری آیفون باعث شده تا کاربری این گوشی‌ها متفاوت‌تر از دیگر مدل‌ها بوده و به‌نظر می‌رسد اپل از این لحاظ در مسیر درستی قرار دارد. در واقع با رعایت حد استفاده، بهره‌مندی از دکمه‌های فیزیکی می‌تواند کاربری آسان‌تری از ده‌ها میانبر موجود در صفحه‌ اصلی گوشی داشته باشد. 

iPhone 16 Promax

در سری فایند ایکس 8 از دکمه دوربین به‌روشی ساده‌تر از آیفون استفاده شده و تنها روی باز کردن دوربین و بزرگ‌نمایی یا کوچک‌نمایی تمرکز دارد. اپل علاوه‌بر این حالت‌ها، مدیریت پارامترهای مختلف عکاسی مانند نوردهی و فوکوس را امکان‌‌پذیر کرده و حتی در iOS 18.2 می‌توان استفاده از قابلیت هوش بصری یا همان Visual Intelligence را نیز به این ترکیب اضافه کرد.

چشم‌انداز و هوش مصنوعی بخش قابل‌توجهی از آینده گوشی‌های هوشمند را تشکیل می‌دهند و دسترسی آسان به دوربین گوشی نیز بخشی از آن خواهد بود. در واقع، انتظار می‌رود شرکت‌های تولیدکننده از دکمه‌های دوربین به‌منظورهای دیگری نیز استفاده کرده و کارایی‌های مختلفی را در آن‌ها فراهم کنند. برای مثال، گوشی‌های پیکسل آینده را در نظر بگیرید که با فشار دادن دکمه دوربین می‌توانید مستقیما به جمنای لایو دسترس داشته باشید.

اپل همچنین با افزودن دکمه اکشن باتن ثابت کرد که استفاده از دکمه‌هایی با قابلیت‌های شخصی‌سازی متنوع می‌تواند در جذب کاربران موثر باشد و امیدواریم که دیگر تولیدکننده‌ها در سال 2025 چنین قابلیت‌های مشابهی را ارائه دهند. البته در همین راستا می‌توان آینده‌ای را پیش‌بینی کرد که برای دسترسی به یک میانبر خاص، تنها کافیست دکمه فیزیکی خاصی را در گوشی فشار دهید تا مستقیما به برنامه یا حالت تنظیم شده آن دسترسی داشته باشید. به‌طور کلی، استفاده از چنین نوآوری‌ها می‌تواند کاربری گوشی‌های هوشمند را ارتقا بخشیده و استفاده از آن را برای اغلب کاربران راحت‌تر کند.

گوشی‌های عرضه شده در 2025 را دست‌کم نگیرید!

با رسیدن سال جدید میلادی، یک چیز همچنان واضح است: رقابت گوشی‌های هوشمند در شدیدترین حالت ممکن ادامه دارد. سامسونگ با وجود برخی اشکالات و نواقص، همچنان به‌عنوان یک پیشرو در صنعت گوشی‌های هوشمند فعالیت می‌کند و محصولات جذابی دارد. گوگل هم ثابت کرد که بالاخره گوشی‌های هوشمند را جدی می‌گیرد و نتیجه آن سری پیکسل 10 است که امسال با انبوهی از بهبودها نسبت به مدل سال گذشته عرضه خواهد شد. 

smart phones

وان‌پلاس هم در این مدت ثابت کرده که می‌تواند گوشی‌های هوشمند بسیار قدرتمند و قابل‌توجهی را بسازد و در این مدت با وان‌پلاس 12 بسیاری از رقبا هم‌رده را از دور خارج کرده است. همچنین وان‌پلاس اوپن هم از سال گذشته، همچنان به‌عنوان یکی از بهترین گوشی‌های تاشو در بازار شناخته می‌شود. در واقع وان‌پلاس را در این مدت بعد از اپل می‌توان یکی از موفق‌ترین برندهای گوشی هوشمند معرفی کرد که به‌طور کلی همه محصولات آن واقعا از بقیه رقبا مخصوصا مدل‌های چینی متمایز بوده‌اند.

با این حال، هوش مصنوعی هم در سال 2025 ارتقاها بسیار مهمی خواهد داشت و در این میان اپل اینتلیجنس برنامه‌های جالبی برای سال جدید میلادی دارد. البته هنوز به‌طور کامل همه قابلیت‌های آن عرضه نشده است و این عرضه ویژگی‌ها در طول 9 ماه به‌معنای فرصت دادن برای تجربه کاربری مثبت است. اپل هم در همین راستا، وعده‌های جالبی را در مورد قابلیت‌های هوش مصنوعی اپل اینتلیجنس داده که در آیفون 17 شکوفا خواهند شد.

البته پلتفرم‌های هوش مصنوعی دیگر مانند جمنای و گلکسی AI را نباید فراموش کرد که با توجه به پیشرفت‌های صورت گرفته، مطمئنا شاهد رقابت سر سختی بین این پلتفرم‌های هوش مصنوعی از برندهای مختلف خواهیم بود که در نهایت تمامی آن‌ها به نفع کاربر تمام خواهند شد.