برنامههای گوگل برای 2025؛ از پیکسل 10 تا اندروید 16
گوگل در سال 2025 برنامهریزی کرده تا با محصولات برجستهای مانند پیکسل 10، اندروید 16 و نسل جدید ساعتهای هوشمند پیکسل واچ 4، تحولی جدید و بنیادین در دنیای تکنولوژی ایجاد کند.
مشابه سالهای گذشته، گوگل در 2024 هم سال قدرتمندی را سپری کرد که با تغییرات جزئی در خط تولید خود، از جمه نامگذاریهای عمدتا جدیدی که سری دستگاههای پیکسل را یکپارچه کرد و معرفی برخی محصولات شگفتانگیز به پایان رساند.
بزرگترین شگفتی گوگل در 2024 احتمالا معرفی پیکسل 9 پرو ایکس ال است که بهعنوان جانشین پیکسل 8 پرو شناخته میشود. در همین حال، گوگل با معرفی پیکسل 9 پرو فولد، اولین گوشی تاشو خود، بهصورت رسمی وارد میدان رقابت گوشیهای تاشو شد.
در کنار ارتقاهای سختافزاری، گوگل همچنین مجموعه کاملی از ابزارهای هوش مصنوعی را به پلتفرم هوشمند خود اضافه کرد. در سالی که شاهد ظهرو رقبایی مانند گلکسی AI و اپل اینتلیجنس نیز بودیم، قابلیتهای هوش مصنوعی گوگل در گوشیهای پیکسل همچنان توانست تاثیرات قابلتوجهی را برجای گذاشته و حتی رقبا را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
با چنین موفقیتهایی، گوگل همچنان قصد دارد این روند را تا سلطه کامل بر تمام پلتفرمهای هوش مصنوعی جلو برود و برای رسیده به این جایگاه هم برنامههای خاصی برای سال 2025 دارد. علاوهبر ارتقاهای نرمافزار، عرضه محصولات جدید با قابلیتهای توسعهیافته در سری پیکسل، از جمله دیگر برنامههای مورد انتظار گوگل برای سال 2025 هستند.
پیکسل 9a
از نظر تاریخ عرضه، میتوان پیشبینی کرد که پیکسل 9a، اولین نسخه ارتقایافته سختافزاری بزرگ برای گوگل باشد. حتی با وجود رقابت شدیدتر از سالهای گذشته، پیکسل 8a توانست در سال 2024 عنوان بهترین گوشی اقتصادی و میانرده از دیدگاه بسیاری از منتقدان کسب کند.
گوشی که با مشخصات سختافزاری پرچمدار و پشتیبانی از جمنای در کنار قیمت مقرون بهصرفه توانست بسیاری از گوشیهای میانرده و حتی پرچمدار چینی را از دور خارج کند، بنابراین میتوان انتظار داشت که پیکسل 9a هم چنین عملکردی از خود نشان دهد.
نکته جالب اینجا است که شایعات پیکسل 9a اشاره میکنند که این گوشی میانرده حتی ممکن است زودتر از زمان پیشبینی شده نیز عرضه شود. پیکسل 9a، طبق آخرین شایعات، با یک بازطراحی چشمگیر همراه خواهد بود که بزرگترین تغییر آن را میتوان به محل جایگیری دوربین در بخش پشتی گوشی اشاره کرد که گوگل در چند سال گذشته، از یک نوار دوربین برای گوشیهای سری a استفاده کرده و مطمئنا این تغییر قابلتوجهی خواهد بود.
در حالی که گفته میشود در پیکسل 9a، بهجای دوربین فعل 64 مگاپیکسلی از دوربین 48 مگاپیکسلی استفاده خواهد شد، اما انتظار میرود استفاده از الگوریتمهای جدید باینینگ پیکسل و احتمالا یک سنسور بزرگتر منجربه نتایج بهتر و تصاویری با کیفیت بالاتر شود. علاوهبر اینها، همچینن گفته میشود که این گوشی به پردازنده تنسور جی 4 مجهز خواهد شد و با باتری بزرگتری که خواهد داشت، میتواند حتی گوشیهای گیمینگ را هم به چالش بکشد.
سری پیکسل 10
نکته اول در مورد پیکسل 10، قیمت آن است که با توجه به افزایش قیمت در دو مدل قبلی نسبت به یکدیگر، حداقل انتظار میرود که گوگل، قیمت سری پیکسل 10 را روی 799 دلار نگه دارد.
تاکنون شایعات حاکی از آن است که پیکسل 10 دارای نمایشگر 6.3 اینچی است که میتواند صفحهنمایش بهبودیافته آکوتا با نرخ نوسازی تطبیقی 1 تا 120 هرتز را داشته باشد و این در حالی که است که پیکسل 9 فعلی دارای نرخ نوسازی تطبیقی 60 تا 120 هرتز است. در مورد دوربین سری پیکسل 10 اطلاعات زیادی در دسترس نیست، اما با این وجود میتوان امیدوار بود که در سری پیکسل 10 از سیستمهای پیشرفته باینینگ پیکسل استفاده شود، چراکه بعید است که دوربین آن زوم اختصاصی نداشته باشد.
نکته قابلتوجه دیگر در مورد پیکسل 10 این است که شایعات نشان میدهند از تراشه تنسور جی 5 در سری پرچمداران آینده گوگل استفاده خواهد شد. این تراشه که توسط گوگل طراحی شده است، براساس فرآیند 3 نانومتری ساخته خواهد شد و اساسا قدرت بیشتری را نسبت به تنسور جی 4 فعلی که براساس فرآیند 4 نانومتری ساخته شده است، در اختیار قرار میدهد. بنابراین، تراشه جدیدی میتواند بازدهی انرژی را بهبود بخشیده و در نتیجه شاهد افزایش عمر باتری سری پیکسل 10 باشیم.
مهمتر از همه، این تراشه میتواند قابلیتهای هوش مصنوعی گوگل را بهصورت روانتری اجرا کرده و از ویژگیهای بیشتری نیز برخوردار است.
پیکسل 10 پرو و پیکسل 10 پرو ایکس ال
انتظار میرود گوگل در سال 2025 با حفظ ترکیب فعلی گوشیهای خود، مدلهای پیکسل 10 پرو و پیکسل 10 پرو ایکس ال را احتمالاً مانند همیشه در پاییز معرفی کند. سال گذشته دیدیم که پیکسل 9 پرو تمامی ویژگیهای نسخه ایکس ال خود، از جمله دوربین تلهفوتو با زوم اپتیکال 5 برابر را داشت. بنابراین، به احتمال زیاد دوربینها در این دو مدل جدید مشابه خواهند بود.
ابعاد و نمایشگر این گوشیها ممکن است تغییر چشمگیری نسبت به نسلهای قبلی نداشته باشند. بنابراین پیشبینی میشود پیکسل 10 پرو با نمایشگر 6.3 اینچی OLED و پیکسل 10 پرو ایکس ال با نمایشگر 6.8 اینچی OLED عرضه شوند، اما با توجه به اینکه اپل اندازه نمایشگر آیفون 16 پرومکس را افزایش داده، گوگل ممکن است تصمیم مشابهی بگیرد و نسبت نمایشگر به بدنه را بیشتر کند. لازم به ذکر است که پیکسل 9 پرو ایکس ال دارای روشنترین نمایشگری است که با حداکثر روشنایی 2,469 نیت تاکنون تست شده است، بنابراین احتمال میرود که پیکسل 10 پرو ایکس ال این رکورد را پشت سر بگذارد.
در بخش سختافزار، انتظار میرود تمامی مدلها از تراشه تنسور جی 5 بهره ببرند. همچنین، باید منتظر ویژگیهای انحصاری جدیدی باشیم که میتوانند سری پرو را از مدلهای استاندارد متمایز کنند. سال گذشته، پیکسل 9 پرو و 9 پرو ایکس ال با قابلیتهایی مانند Video Boost، Night Sight Video و Super Res Zoom Video عرضه شدند.
پیکسل 10 پرو فولد
گوگل با کنار گذاشتن نامگذاری اولیه اولین گوشی تاشوی خود، آن را با سری پیکسل 9 یکپارچه کرد و نتیجه آن پیکسل 9 پرو فولد بود که روانه بازار شد. اطلاعات بسیار محدودی درباره جانشین آن، یعنی پیکسل 10 پرو فولد، در دسترس است، اما این دستگاه وظیفه سختی در پیش دارد تا بتواند ارتقاء چشمگیری نسبت به مدل موفق پیکسل 9 پرو فولد ارائه دهد.
پیکسل 9 پرو فولد با طراحی باریکتر و سبکتر خود بهطور کامل مدل اولیه پیکسل فولد را قدیمی و حجیم جلوه داد. انتظار میرود گوگل با پیکسل 10 پرو فولد نیز این روند را ادامه داده و دستگاهی حتی باریکتر و جذابتر عرضه باشد. مهمتر از همه، دوربینها نیاز به ارتقاء قابلتوجهی دارند، چرا که عملکرد دوربین پیکسل 9 پرو فولد فقط اندکی بهتر از مدل اولیه بود.
علاوهبر این، گوگل میتواند با کمک تراشه تنسور جی 4، عمر باتری این دستگاه تاشو را بهبود دهد؛ کاری که نباید چندان دشوار باشد، زیرا پیکسل 9 پرو فولد در حال حاضر عمر باتری طولانیتری نسبت به تمام رقبای همرده خود دارد.
پیکسل واچ 4
گوگل بالاخره تنوع بیشتری به کاربران داد و با عرضه پیکسل واچ 3 در دو اندازه 41 میلیمتری و 45 میلیمتری، انتخابهای بیشتری فراهم کرد. این روند احتمالاً با معرفی پیکسل واچ 4 ادامه خواهد داشت، محصولی که به احتمال زیاد همزمان با سری گوشیهای پیکسل 10 رونمایی میشود.
در حال حاضر اطلاعات چندانی درباره پیکسل واچ 4 وجود ندارد، اما جالبترین شایعه مربوط به نسخه بعدی، یعنی پیکسل واچ 5 است که گفته میشود با یک تراشه سفارشی تنسور عرضه خواهد شد. پیکسل واچ 3 از پردازنده کوالکام SW5100 و تراشه کمکی Cortex M33 بهره میبرد، بنابراین هنوز مشخص نیست که پیکسل واچ 4 نیز به همین پردازنده متکی خواهد بود یا اینکه کوالکام تا زمان عرضه این ساعت، پردازنده جدیدی ارائه خواهد کرد.
اندروید 16
با اینکه هنوز بسیاری از گوشیها در حال دریافت بهروزرسانی اندروید 15 هستند، نسخه بعدی اندروید 16 ممکن است زودتر از همیشه عرضه شود؛ شایعات از تاریخ 3 ژوئن برای این نسخه خبر میدهند. پیشنمایش دوم نسخه توسعهدهندگان اندروید 16 اکنون در دسترس است، اما بیشتر تغییرات آن فنی بوده و برای کاربران نهایی چندان قابل لمس نیستند.
یکی از گزارشهای جالب به ارتقای بزرگ مالتی تسکنیگ در اندروید 16 اشاره دارد؛ جایی که ابزار API حبابها (Bubbles) میتواند برای تمام اپلیکیشنها گسترش یابد، نه فقط برنامههای چت. در تئوری، این قابلیت میتواند راهی سریعتر برای جابهجایی بین اپلیکیشنها در حالت مالتی تسکینگ را ارائه دهد.
علاوهبر این، انتظار داریم ویژگیهای هوش مصنوعی جدیدی به این پلتفرم اضافه شوند. در حال حاضر، جدیدترین قابلیتهای هوش مصنوعی گوگل بهطور انحصاری برای گوشیهای پیکسل ارائه میشوند، اما شاهد بودهایم که چگونه برخی از این ویژگیها، مانند Magic Eraser، به تدریج به اپلیکیشن گوگل فوتوز و دیگر دستگاهها اضافه شدهاند.
با توجه به اینکه هوش مصنوعی به بزرگترین روند سال 2025 تبدیل شده، انتظار میرود گوگل توسعه ویژگیهای جدیدتر را برای تمام دستگاههای خود ادامه دهد
برچسبها: