GSM-logo
خانهاخبار
تغییراتی که ساعت‌های هوشمند Wear OS را در سال 2025 متحول می‌کند

تغییراتی که ساعت‌های هوشمند Wear OS را در سال 2025 متحول می‌کند

از تراشه اسنپ‌دراگون جدید و طراحی احتمالی گلکسی واچ تا اضافه شدن قابلیت‌های جمنای به مدل‌های مختلف اسمارت واچ، سال 2025 نوید تحولی بزرگ برای ساعت‌های هوشمند Wear OS را می‌دهد.

۱۲ دی ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header

با توجه به سابقه خوش‌بینانه ساعت‌های هوشمند Wear OS در سال 2024، می‌توان پیش‌بینی کرد که در سال 2025 هم شاهد تحولات بسیار عظیمی از ساعت‌های هوشمند Wear OS خواهیم بود که بیشتر براساس بازده سخت‌افزاری جدید اسنپ‌دراگون و قابلیت‌های جمنای متکی است. 

البته در ابتدا این مطلب لازم به ذکر است که ساعت‌های هوشمند Wear OS، به مجموعه ساعت‌هایی از برندهای مختلف گفته می‌شود که سیستم‌عامل Wear OS را اجرا می‌کنند. در این میان، ساعت‌های گلکسی واچ و پیکسل واچ از جمله شناخته‌شده ترین مخاطبان این سیستم‌عامل اندرویدی است. 

علاوه‌بر ارتقاهای سخت‌افزاری، می‌توان گفت که در سال آینده به‌لطف اضافه شده قابلیت‌های جمنای، شاهد ویژگی‌های نرم‌افزاری کاربردی و بسیار جذاب خواهیم بود. بنابراین، اگر برای سال آینده قصد خرید ساعت هوشمند دارید، از همین حالا می‌توانید با مطالعه این مطلب با مشخصات احتمالی آن آشنا شوید.

سخت‌افزار جدید اسنپ‌دراگون

تمامی برندهایی از جمله گوگل، وان‌پلاس و شیائومی تقریبا در اکثر مدل‌های ساعت هوشمند 2 سال اخیر خود از تراشه یکپارچه اسنپ‌دراگون W5 نسل 1 استفاده کرده‌اند. برخلاف عرضه سالانه تراشه برای گوشی‌های هوشمند، ساعت‌های هوشمند برنامه‌های سنگینی مانند بازی ندارد که به فضای ذخیره‌سازی زیاد و پردازنده قوی نیاز داشته باشند. این ساعت‌ها تنها با 2 گیگابایت رم و یک تراشه قدیمی خیلی هم سرعت بالایی دارند. با این حال، با توجه به آخرین عرضه تراشه ساعت‌های هوشمند اسنپ‌دراگون در سال 2022، می‌توان انتظار عرضه نسخه جدید در سال 2025 را داشت.

Snapdragon

تراشه اسنپ‌دراگون Wear، پردازنده‌ای است که معاون کوالکام، عرضه آن را برای 2025 اعلام کرده و قرار است منبع پردازشی ساعت‌های هوشمند Wear OS سال آینده باشد. در حالی که او هیچ جزئیاتی از هسته‌های این تراشه را اعلام نکرده، اما آن را به‌عنوان یک تراشه متمرکز و مبتنی‌بر هوش مصنوعی که می‌تواند برای چندین سال قابل استفاده باشد، توصیف کرده و این نشان می‌دهد کوالکام پس از 3 سال فاصله، از جدیدترین تکنولوژی‌ها در این تراشه استفاده کرده و این تراشه هم توانایی محاسباتی کافی برای تخصص در هر ابزاری که برندهای مطرح ساعت‌های هوشمند ارائه می‌دهند، دارد. 

با فرض این‌که تراشه جدید کوالکام از همان مسیر نام‌گذاری پیشین پیروی می‌کند، اسنپ‌دراگون W5 نسل 2 احتمالا تا سال 2027 بخش پردازشی اکثر ساعت‌های هوشمند Wear OS را تامین خواهد کرد. همچنین ممکن است در ساخت این تراشه، از RISC-V، پلتفرم منبع باز و کم مصرف با هسته‌های سفارشی استفاده کنند که کوالکام و گوگل برای اولین بار در سال 2023 با آن همکاری کردند. 

معاون کوالکام گفت که این دو شرکت همچنان در حال کار روی انتقال نرم‌افزار Wear OS به RISC-V هستند و این انتقال می‌تواند باعث عمر طولانی‌تر ساعت‌های هوشمند Wear OS شود که درنهایت می‌تواند رویای ساعتی با یک عمر باتری را محقق کند. تحلیل‌گران هم RISC-V را با توجه به عرضه تراشه‌های با بازدهی بالا و قیمت پایین‌تر، به‌عنوان یکی از شاخه‌های آینده ساعت‌های هوشمند می‌شناسند.

چالش گوگل در انتخاب تراشه ساعت هوشمند؛ تنسور یا اسنپ‌دراگون؟

با توجه به پیش‌بینی‌هایی که از تراشه آینده اسنپ‌دراگون توسط صاحب‌نظران می‌شود، منطقی است که گوگل بخواهد پیکسل واچ 4 را به تراشه اسنپ‌دراگون W5 نسل 2 مجهز کند، اما یک افشاگری اخیر نشان می‌دهد که گوگل احتمالا در پیکسل واچ از تراشه جدیدا توسعه داده شده تنسور استفاده خواهد کرد که اساسا نسخه کم‌مصرف اگزینوس W1000 به کار رفته در گلکسی واچ 7 است که با یک هسته Cortex-A78 2020 و دو هسته Cortex-A55 چیدمان خواهد شد.

Pixel watch

استراتژی فعلی گوگل برای تراشه‌های تنسور در گوشی‌ها بر توسعه داخلی (همکاری با Samsung LSI) و بهبود عملکرد هوش مصنوعی متمرکز است، حتی اگر به بهای کاهش قدرت در بنچمارک‌ها باشد. این رویکرد می‌تواند به ساعت‌های هوشمند نیز گسترش یابد؛ به‌طوری‌که گوگل به جای پرداخت هزینه بالا به کوالکام برای استفاده از تراشه‌های اسنپ‌دراگون، بر روی واحد پردازش عصبی (NPU) قوی‌تر برای اجرای پردازش‌های جمنای تمرکز کند.

همکاری گوگل با سامسونگ پایه موفقیت Wear OS است و همسو ماندن با این شراکت می‌تواند توسعه نرم‌افزاری مشترک را تسهیل کند. با این حال، گوگل ممکن است به طور کامل به RISC-V روی آورد تا خانواده پیکسل را از سامسونگ متمایز کند. هرچند که نمی‌توان مسیر دقیق گوگل را پیش‌بینی کرد، انتخاب RISC-V می‌تواند پیکسل واچ 4 را در سال 2025 جذاب‌تر کند؛ هرچند نگرانی‌هایی نیز وجود دارد که گوگل ممکن است مسیر محافظه‌کارانه‌تر را ترجیح دهد.

قابلیت‌های ارتقایافته پایش سلامتی و تناسب اندام همچنان در کانون توجه اصلی باقی می‌مانند

استراتژی Wear OS 6 به وضوح ادامه تلاش گوگل و سامسونگ برای رقابت با اپل و گارمین در زمینه ویژگی‌های سلامت و تناسب اندام خواهد بود. با توجه به تمرکز Wear OS 5 و One UI 6 بر ابزارهای سلامتی و تمرینات ورزشی مانند پایش خواب، تحلیل فرم دویدن، و اهداف تمرینی، انتظار می‌رود نسخه بعدی نیز بر بهبود این امکانات و افزودن GPS دو بانده و قابلیت‌های مرتبط با ورزش‌های جدیدی چون دوچرخه‌سواری و وزنه‌برداری تمرکز کند.

smartwatches Wear OS

اگرچه ابزارهای جدیدی در زمینه سلامت ممکن است معرفی شوند، اما در مورد فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند پایش غیرتهاجمی قند خون همچنان باید با احتیاط خوش‌بین بود. شاید تمرکز بعدی ساعت‌های هوشمند بر سلامت روان باشد؛ زمینه‌ای که هنوز قابلیت‌های تازه و کاربردی در آن جای توسعه دارند. 

جمنای یک ویژگی انفجاری در ساعت‌های هوشمند Wear OS می‌شود.

گوگل، اغلب تلاش خود در سال 2024 را صرف توسعه پلتفرم جمنای در سرویس‌ها و محصولاتی کرد که می‌توانند از آن پشتیبانی کنند و سال 2024 را با عمل کردن به این وعده خود به پایان رساند که جمنای، پایه‌ای برای سیستم‌عامل عینک هوشمند جدیدش، Android XR خواهد بود. حتی اگر هیچ افشا و جزئیاتی در این خصوص وجود نداشته باشد، باز هم می‌توان مطمئن بود که جمنای در Wear OS 6، به‌عنوان یک پلتفرم جنجالی، پیکسل واچ 4 را به یک ساعت هوشمند قاتل تبدیل خواهد کرد که حتی احتمالا نسخه‌ای از جمنای لایو نیز در آن قرار دارد.

Gemini

این باعث می‌شود تا حتی به جمنای نانو هم بتوانیم اشاره کنیم که احتمالا محدودترین نسخه از پلتفرم‌های هوش مصنوعی گوگل، به‌اندازه‌ای سبک است که حتی تراشه یک ساعت هوشمند هم می‌تواند پردازش‌های آن را انجام دهد. در واقع، به نظر می‌رسد که آینده ساعت‌های هوشمند Wear OS به قدرت سخت‌افزاری اسنپ‌‌دراگون W5 Gen 2 و تطابق آن با قابلیت‌های پیشرفته‌ای مانند جمنای بستگی دارد. با این حال، ساعت‌های اندرویدی نسل قبل ممکن است به دلیل محدودیت سخت‌افزاری از این قابلیت‌ها محروم بمانند.

گوگل احتمالاً برای اجرای روان جمنای روی سخت‌افزارهای محدود باید رویکرد جدیدی مانند استفاده از RISC-V یا پلتفرم‌های دیگر را بررسی کند. حتی اگر چنین چیزی ممکن نباشد، پیش‌بینی می‌شود که گوگل ویژگی‌های هوش مصنوعی بیشتری مانند Fitbit Insight Explorer را به Wear OS اضافه کند تا تجربه‌ای شبیه به دستیارهای هوشمند، اما برای تحلیل تمرینات ورزشی ارائه دهد.

از سوی دیگر، سامسونگ نیز با تکیه بر دستیارهای خود مانند بیکسبی و همکاری با جمنای، تمرکز خود را بر ارائه قابلیت‌های خاص و مبتنی‌بر هوش مصنوعی حفظ خواهد کرد. از مزیت‌های آن می‌توان به امتیاز انرژی و پاسخ‌های خودکار اشاره کرد که احتمالاً با ترکیب پردازش ابری و قابلیت‌های داخلی گسترش می‌یابند.

ظاهر گلکسی واچ 8 به‌طور کلی تغییر خواهید یافت

در مارس 2024، SamMobile گزارش داد که سامسونگ در حال بررسی بازگشت به طراحی مربعی‌شکل برای ساعت‌های هوشمند خود است و این طرح از حمایت گسترده داخلی برخوردار است. احتمالاً گلکسی واچ 8 اولین کاندیدای این تغییر خواهد بود.

smartwatches

سامسونگ از سال 2014 و ساعت Gear S، هیچ ساعت مربعی یا شبه‌مربعی‌ای را عرضه نکرده است. در حالی که گلکسی واچ اولترا به دلیل طراحی قاب تیتانیومی خود تا حدودی مربعی به نظر می‌رسد، نمایشگر آن همچنان دایره‌ای است. این تغییر طراحی ممکن است واکنش‌های متفاوتی را از سوی طرفداران سنتی ساعت‌های دایره‌ای شکل سامسونگ به همراه داشته باشد.

با این حال، گزارشی از اوت 2024 نشان داد که رئیس سامسونگ، لی جائه یونگ، به شدت از شباهت طراحی گلکسی واچ اولترا و Buds Pro 3 به اپل واچ اولترا 2 و ایرپادز پرو انتقاد کرده است. این واکنش، احتمال استفاده از طراحی مربعی در سری اصلی ساعت‌های سامسونگ را کاهش می‌دهد، زیرا ممکن است باعث ایجاد تصورات اشتباه در مورد تقلید از اپل شود.

با این اوصاف، احتمالاً گلکسی واچ 8 شباهت زیادی به چهار نسل قبلی خود خواهد داشت: طراحی تخت، بدون قاب و دقیق. از طرف دیگر، مدل‌های کلاسیک و اولترا ممکن است بدون تغییر چشم‌گیر به فروش خود ادامه داده یا در سال آینده بازطراحی شوند.