GSM-logo
خانهاخبار
اوپو: هوش مصنوعی در دوربین گوشی‌ها ماندگار است

اوپو: هوش مصنوعی در دوربین گوشی‌ها ماندگار است

OPPO با تأکید بر هوش مصنوعی در بهبود عکاسی موبایل، به تکنیک‌های عکاسی محاسباتی اشاره کرد. این شرکت بر حفظ طبیعی بودن تصاویر تأکید دارد و مخالف تصمیم‌گیری هوش مصنوعی درباره کیفیت عکس‌ها است.

 

۲۵ آذر ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header

آرنه هرکلمن، رئیس مدیریت محصول شرکت OPPO، در رویداد جهانی معرفی گوشی Find X8 Pro که در اواخر نوامبر برگزار شد، به بررسی و تحلیل اهمیت هوش مصنوعی به عنوان ابزاری کلیدی برای بهبود کیفیت عکس‌ها پرداخت. او بر این نکته تأکید کرد که این ابزار فراتر از قابلیت‌های سخت‌افزاری تلفن‌های همراه عمل می‌کند. وی در جریان این رویداد توضیح داد که استفاده از تکنیک‌های عکاسی محاسباتی و هوش مصنوعی در عکاسی موبایل موضوعی جدید نیست و در واقع از سال‌ها قبل در این زمینه فعالیت‌ها و پیشرفت‌هایی انجام شده است.

oppo_find_x8_pro_camera

هرکلمن در این خصوص بیان داشت: "عکاسی محاسباتی مدت‌هاست که وجود دارد. امروزه به آن هوش مصنوعی گفته می‌شود، در حالی که در گذشته ممکن است آن را یادگیری ماشین یا فقط عکاسی محاسباتی می‌نامیدیم." وی با اشاره به روش‌های مختلفی که در عکاسی محاسباتی به کار گرفته می‌شود، توضیحاتی داد. او گفت هر زمان که بیش از یک فریم وجود داشته باشد، نشانه‌هایی از پردازش HDR، انباشتن تصاویر (Image Stacking) و تقسیم‌بندی تصاویر (Image Segmentation) به وضوح مشاهده می‌شود. این موارد همگی در دسته‌بندی هوش مصنوعی قرار می‌گیرند.

اگرچه عکاسی محاسباتی به عنوان یک مفهوم و فناوری پیشرفته در حال توسعه است، اما هرکلمن بیان کرد که استفاده از هوش مصنوعی تولیدی در عکاسی گوشی‌های همراه به عنوان یک روند نوظهور در حال رشد و گسترش است. او به تمایز نقش گوگل در این زمینه اشاره نمود و گفت که این شرکت پیشتاز بوده و ویژگی‌های نوآورانه‌ای را در این حوزه معرفی کرده است. این موارد شامل افزودن عناصر جدید به عکس‌ها، تعویض چهره‌ها و حتی قرار دادن افراد در گروه‌های عکس در گوشی‌های پیکسل می‌شود.

با این حال، روش اوپو در به کارگیری هوش مصنوعی تولیدی برای عکاسی، نسبت به دیگر رقبا اندکی محتاط‌تر است. هرکلمن توضیح داد که ویژگی برجسته و متمایز دوربین هوش مصنوعی گوشی فایند X8 پرو به زوم دور برد مرتبط می‌شود. زمانی که زوم به بیش از 10 برابر افزایش می‌یابد، از هوش مصنوعی تولیدی برای بهبود کیفیت عکس‌ها استفاده می‌شود. اگر چه آزمایش‌ها نشان داده‌اند که در بزرگ‌نمایی‌های بسیار بالا، مانند 60 برابر، ممکن است تصاویری که تولید می‌شود هنوز نشانه‌های هوش مصنوعی تولیدی را داشته باشد. هرکلمن تأکید کرد که تمامی این تصاویر همچنان بر اساس داده‌های واقعی سنسور دوربین گوشی هستند.

در مقایسه گوشی‌های هوشمند با دوربین‌های DSLR، هرکلمن گفت: "اگر به دوربین DSLR نگاه کنید، متوجه می‌شوید که این دستگاه، تک‌منظوره، سنگین و بزرگ است و به طور خاص برای عکاسی طراحی شده است." او افزود که در مقابل، "گوشی‌های هوشمند دستگاه‌هایی چندمنظوره هستند و نمی‌توانیم بگوییم که نمی‌توانی موسیقی گوش کنی، زیرا نیاز داریم باتری را برای دوربین نگه داریم. در این راستا، محدودیت‌های سخت‌افزاری وجود دارد که با استفاده از هوش مصنوعی و عکاسی محاسباتی، می‌توانیم این مرزها را گسترش دهیم."

با این حال، هرکلمن تصریح کرد که OPPO حدودی دارد که نمی‌خواهد از آن فراتر رود. او در این زمینه ایده‌ای مبنی بر این که یک گوشی اوپو بتواند تصمیم بگیرد که آیا یک عکس برای کاربر به خوبی مناسبت دارد یا خیر را رد کرد و به مثالی در مورد تولد یک فرزند اشاره کرد. وی توضیح داد: "شما هیجان‌زده هستید، در بیمارستان هستید و یک عکس از فرزند خود می‌گیرید. به دلیل آدرنالین و هیجانی که در آن لحظه دارید، ممکن است عکس تار شود. اگر یک هوش مصنوعی این عکس را تحلیل کند، احتمالا آن را به عنوان یک عکس بد در نظر می‌گیرد، اما برای شما، آن عکس ممکن است مهم‌ترین و ارزشمندترین چیز روی زمین باشد."

او همچنین به چالش‌های فنی مرتبط با نحوه‌ای که هوش مصنوعی می‌تواند به تصمیم‌گیری درباره کیفیت عکس‌ها بپردازد، پرداخت. یکی از چالش‌ها، بازیابی بازخورد کاربر است. هرکلمن گفت: "چالش این است که چگونه هوش مصنوعی بداند چرا یک عکس را حذف کرده‌اید." او همچنین به اهمیت داشتن داده‌های کافی برای آموزش هوش مصنوعی اشاره کرد، اما بیان داشت که این روند به دلیل مسائل مربوط به حریم خصوصی و امنیت اطلاعات، زمان بسیار زیادی به خود اختصاص می‌دهد.

در نهایت، هرکلمن خاطرنشان کرد که با وجود پیشرفت‌های مستمر در زمینه عکاسی محاسباتی و هوش مصنوعی، اوپو همچنان بر وظیفه طبیعی بودن و طبیعی جلوه دادن تصاویر تأکید دارد. اوپو نمی‌خواهد به سمت استفاده‌های افراطی از تکنولوژی هوش مصنوعی برود.

برچسب‌ها: