۵ قابلیت اندروید که به افزایش بهرهوری شما کمک میکند
خوشبختانه، سیستمعامل اندروید مملو از ویژگیهای کاربردی است که با استفاده از آنها میتوانید بهمعنای واقعی، بهرهوری را در کارهایتان افزایش دهید.
بهرهوری در کارها، به مجموعه وظایفی اطلاق میشود که با بهرهگیری از آنها میتوان در عین حفظ کیفیت، کارها را در نهایت سرعت به اتمام رساند. برای بهبود بهرهوری در کارها به ابزارهای مختلفی در زمینههای متفاوت نیاز است که سیستمعامل اندروید، مجموعه گستردهای از آنها را در اختیار کاربرانش قرار میدهد.
اگر شما هم به دنبال این هستید تا کارهای خود را سریعتر و آسانتر انجام دهید، با این راهکارهای اندرویدی آشنا شوید.
قابلیت Focus Mode
با قابلیت Focus Mode دیگر لازم نیست نگران این باشید که در هنگام انجام کارهایی با تمرکز بالا، اعلانها یا حتی تماسها باعث تشویش ذهنتان شوند. این یک قابلیت بهرهوری بسیار مفید است که از سال 2019 در سیستمعامل اندروید گنجانده شده و فوقالعاده قابل اعتماد است. حالت فوکوس به همان اندازه که یک ویژگی میتواند ساده باشد، وظیفه دارد برخی از برنامههای مزاحم را در هنگام انجام کارهایتان متوقف کرده و حتی اعلانها را نیز بیصدا کند.
در واقع، با استفاده از این قابلیت میتوان تعیین کنید تا در زمانهای مشخصی، سیستم Focus Mode برخی کارها را برای ارتقا بهرهوری با افزایش تمرکز انجام دهد. این کارها میتوانند غیرفعال کردن برخی برنامهها، بیصدا کردن اعلانها و انجام برخی وظایف دیگر است که میتوانید بهطور کامل مدت زمان و نوع این وظایف را شخصیسازی کنید.
حتی از همین قابلیت میتوانید برای انجام برخی وظایف پشتسر هم نیز استفاده کنید. برای مثال، میتوانید تعیین کنید تا شبها در ساعت مشخصی، پس از قطع کردن اینترنت، ساعت را فردا صبح تنظیم کرده، برنامههای مشخصی را بسته و گوشی را به حالت هواپیما ببرد. صبح فردا هم پس از اتمام زمان مشخص شده، گوشی دوباره به حالت آماده تغییر مییابد.
بهطور، گستردگی وسیع قابلیت Focus Mode باعث میشود تا نتوان همه جزئیات آن را در چند سطر توضیح داد و پیشنهاد میکنیم که حتما خودتان آن را امتحان کنید.
در ادامه به نحوه تنظیم و فعال کردن حالت Focus Mode میپردازیم:
- برنامه تنظیمات را باز کنید
- به پایین رفته و بخش سلامت دیجیتال و کنترلهای والدین (Digital Wellbeing and Parental Controls) را انتخاب کنید
- در این قسمت میتوانید برنامههایی که قصد توقف آنها را دارید، انتخاب کنید
- گزینه Turn On Now را کلیک کنید تا حالت فوکوس فعال شود
- برای این حالت تنظیم شده، هم میتوانید تایمری مشخص کنید تا پس از اتمام آن، بهطور خودکار دوباره به حالت اول بازگردد و همچنین میتوانید هر زمان آن را خواستید، از پنل تنظیمات سریع گزینه آن را غیرفعال کنید.
با حالت Split Screen چندین کار را باهم انجام دهید
زمانی را فرض کنید که در حال کار با گوشی هستید و یک پیام ضروری برایتان ارسال میشود؛ در این حین نمیتواند برنامه اصلی خود را ترک کنید و از طرفی هم باید سریعا به پیام پاسخ دهید. در اینجاست که حالت Split Screen با امکان تقسیم صفحهنمایش به چندین قسمت برای دسترسی به برنامههای مختلف میتواند کمککننده باشد.
حالت Split Screen میتواند صفحهنمایش را برای اجرای برنامههای مختلف تقسیم میکند و بهطور کامل میتوانید به همه برنامههای موجود در صفحه دسترسی داشته باشید و دیگر لازم نیست بهطور مداوم برای بررسی بین برنامهها جابهجا شوید. این قابلیت هم از جمله ویژگیهایی است که با سرعت دادن به اجرای کارها میتواند بهرهوری را افزایش دهد و بههمین دلیل یکی از ویژگیهای محبوب در سیستمعامل اندروید است که کاربران زیادی از آن روزانه استفاده میکنند.
با این قابلیت برای مثال میتوانید چندین اپلیکیشن شبکه اجتماعی را بهطور همزمان باز کرده و بدون نیاز به جابهجایی بین آنها، از همان صفحه اصلی به همه آنها دسترسی داشته باشید.
برای استفاده از این قابلیت در سیستمهای اندرویدی کافی است مراحل زیر را طی کنید:
- اولین برنامه مورد نظر را در حالت تمام صفحه باز کنید
- برای دسترسی به برنامههای اخیر، انگشت را از لبه پایین صفحه به بالا بکشید یا گزینه برنامههای اخیر را در پایین صفحه انتخاب کنید
- روی نماد برنامه مورد نظر در بالای صفحهنمایش کلیک کنید
- حالت Split Screen را در اولین برنامه مورد نظر انتخاب کنید
- برای تکمیل جفت شدن در حالت Split Screen هم برنامه دوم را از بین برنامههای باز شدن انتخاب کنید
همچنین از همین قسمت میتوانید تعیین کنید تا این دو برنامه در حالت جفت شده قرار داشته باشند و هر زمان که بخواهید، بتوانید همین جفتسازی را داشته باشید. علاوهبر این، برنامه قرار گرفته در پایین و بالا را هم میتوانید با کشیدن و رها کردن، جایگزین هم کنید.
قابلیت Quick Share؛ رقیب خطرناک AirDrop
در این قسمت به قابلیت Quick Share اندروید میرسیم که پاسخ مستقیم سیستمعامل گوگل به AirDrop اپل است. این قابلیت بهرهوری که قبلا Nearby Share نامیده میشد، برای توسعه کاربرد آن حتی در سیستمعامل ویندوز به این نام تغییر داده شد. قابلیت Quick Share، یک ویژگی بسیار آسان برای انتقال سریع فایلها بین گوشیهای اندرویدی با یکدیگر و حتی با سیستمهای ویندوزی و لپتاپهای Chromebook است.
قابلیت Quick Share در واقع یکی از کمبودهایی بود که در سیستمعامل اندروید نسبت به اکوسیستم اپل احساس میشد که سالها بود کاربران دستگاه اپل از انتقال سریع فایلها با استفاده از AirDrop لذت میبردند.
همانطور که گفتیم، این قابلیت که در ابتدا تنها در سیستمهای اندرویدی خاص قابل اجرا بود، Nearby Share نام داشت؛ اما با همکاری گوگل و مایکروسافت، این قابلیت به Quick Share تغییر نام داده شد و حالا نوعی ادغام و یکپارچگی بین سیستمهای اندرویدی و ویندوزی بهوجود آورده است که تاحدودی در پوششدهی قابلیتهای اکوسیستم یکپارچه اپل موفق بودهاند.
در جایگاه مقایسه، حتی سرعت انتقال فایلها در Quick Share از AirDrop سریعتر است و این را میتوان یکی از پیروزیهای قابلتوجه اندروید و ویندوز در مقابل iOS دانست. امکان اشتراکگذاری گروهی و ایجاد لینک دانلود با مدت زمان اعتبار مشخص، از دیگر مزایایی است که قابلیت Quick Share برای افزایش بهرهوری در اختیار کاربران اندرویدی و ویندوزی قرار میدهد.
حالت یک دست (One-handed mode)
زمانی را فرض کنید که مجبور هستید با یک دست کار مشخصی را انجام دهید و با دست دیگر نیز باید از گوشی استفاده کنید. اگر گوشی اندرویدی داشته باشید، این دقیقا جایی است که حالت یک دست میتواند کمککننده باشد.
امروزه در موقعیتی قرار داریم که گوشیهای اندرویدی حداقل نمایشگر 6.5 اینچی دارند و این اندازه استفاده یک دستی از آنها مخصوصا برای افرادی با انگشتان کوچکتر بسیار مشکل کرده است. حالت یک دست، با کوچک کردن سایز همه چیز در یک نقطه مشخص میتواند صرفهجویی قابلتوجهی در زمان برای کاربران داشته باشد.
حالت یک دست حتی بالاترین قسمت گوشی را نیز بهگونهای تغییر میدهد که با یک انگشتتان میتوانید آن را برای دسترسی به پنل تنظیمات سریع پایین بکشید. ممکن است تنها با خواندن این مقاله متوجه منظور اصلی حالت یک دست و نحوه عملکرد آن نشوید و بههمین دلیل پیشنهاد میکنیم تا حتما آن را امتحان کنید.
حتی در زمان نوشتن متن نیز کیبورد با متراکم شدن در طرف مشخصی از گوشی، باعث میشود تا تایپ کردنتان راحتتر شده و سرعت بالاتری داشته باشید. برای فعال کردن این حالت میتوانید از بخش ویژگیهای پیشرفته (Advanced Features) آن را مطابق با نیاز خود شخصیسازی کرده و برای افزایش بهرهوری در کارهایتان استفاده کنید.
قابلیتهای پیشرفته هوش مصنوعی
گوگل قابلیتهای مختلف هوش مصنوعی را در اندروید قرار داده است و در اغلب کارها میتوانید از آنها برای افزایش کیفیت و سرعت استفاده کنید. برای مثال، در گوشیهای گلکسی قابلیتی در برنامه گالری وجود دارد که با استفاده از آن، بدون نیاز به اعمال تغییرات خاصی در رنگ و پارامترهای مختلف عکس، کیفیت آن را با استفاده از هوش مصنوعی تا بالاترین حد ممکن افزایش داده و وضوح فوقالعادهای برای بخشهای مشکلدار آن اعمال کنید.
علاوهبر اینها، پتلفرم جمنای نیز میتواند در پاسخدهی سریع بسیاری از سوالات و اشکالات برای کاربران کمک کننده باشد. بهطور معمول، شرکتهای تولیدکننده از پتلفرمهای مختلف هوش مصنوعی علاوهبر سیستمهای گوگل استفاده میکنند و بههمین دلیل این قابلیتهای پیشرفته در گوشیهای اندرویدی مختلف، با یکدیگر متفاوت خواهند بود.
با این حال، مجموعه گستردهای از قابلیتهای هوش مصنوعی در اختیار کاربران گوگل قرار دارند که در افزایش بهرهوری میتوانند نقش چشمگیری داشته باشند.
برچسبها: