چرا گوشیهای سامسونگ عملکرد خوبی در بخش گیمینگ ندارند؟
گوشیهای گلکسی سامسونگ علیرغم مجهز بودن به سختافزار فوقالعاده، در بخش گیمینگ عملکرد چندان رضایتبخشی ندارند. با این حال، چه عواملی باعث این نارضایتی شده است؟
سری گوشیهای گلکسی سامسونگ، بهطور مداوم در میان رقبای برتر گوشیهای اندرویدی قرار دارند. کسب این جایگاه قابلتوجه در میان دیگر رقبا، تنها بهلطف استفاده از نمایشگرهای باکیفیت، دوربینهای عالی و تجربه نرمافزاری قابل اعتماد بوده است.
با این حال وقتی نوبت به رقبای گیمینگ میرسد، تجربه گوشیهای گلکسی چندان رضایتبخش نیست و در این نارضایتی، چندین عامل مختلف تاثیرگذار هستند که باعث شده تا خریداران، در عین سختافزار قدرتمند از گوشیهای گلکسی صرفنظر کنند.
در این مطلب به بررسی عواملی میپردازیم که باعث شدهاند تا تجربه گیمینگ گوشیهای سامسونگ، تا حد قابلتوجهی کاهش یابد. البته توجه به این نکته مهم است که موارد ذکر شده، تنها ایرادات ذاتی نیستند، بلکه مشخصاتی هستند که دیگر رقبا در آن بخش برتری چشمگیری دارند.
توان مدیریت حرارتی
یکی از بزرگترین چالشهای گیمرهای موبایلی، مدیریت حرارت تولید شده است. هنگامی که گوشی با تمام توان پردازشی خود در حال اجرای بازیهای سنگین است، تحت فشار قرار گرفته و گرمای قابلتوجهی تولید میکند. این گرمای تولیدی اگر به اندازه کافی مدیریت نشود، در طولانی مدت میتواند بر عمکلرد گوشی تاثیر داشته و در مقابل هم، گوشی سرعت پردازشی خود را کاهش میدهد تا گرمای تولیدی به بخشهای حساس آن آسیب نرساند.
چندین شرکت چینی فعال در زمینه تولید تجهیزات اصلی گوشیها، سیستمهای خنککننده نوآورانهای را برای حل این مشکل طراحی کردهاند. استفاده از محفظههای بخار، صفحات گرافیتی چندین لایه و حتی فنهای خنککننده اختصاصی از جمله این نوآوریهای جدیدی هستند که توانستهاند عملکرد گوشیهای گیمینگ مانند رد مجیک 10 پرو را تا حد قابلتوجهی بهبود دهند.
در حالی که سامسونگ هم از راهحلهای مدیریت حرارتی استفاده میکند، ممکن است بهاندازه راهحلهای موجود در دستگاههای رقیب کارآمد نباشند. این امر میتواند منجربه تولید حرارت مکرر در گوشیهای گلکسی طی بازیهای سنگین شود و در نتیجه با افت نرخ فریم، عملکرد کلی بازی نیز کاهش خواهد یافت.
بهینهسازی سیستمعامل با تمرکز کمتر
بهینهسازی نرمافزار، یکی از جنبههای حیاتی در گوشیهای گیمینگ است. یک گوشی با سیستمعامل و نرمافزارهای بهینهسازی شده میتواند از حداکثر عملکرد سختافزار کاسته و اجرای روانی را برای بازیها تضمین کند.
متاسفانه، بهینهسازی نرمافزار در گوشیهای گلکسی چندان به درستی انجام نشده است. البته این بدان معنا نیست که همیشه بد بوده است، اما در مقایسه با برخی از رقبا که حالتهای بازی اختصاصی را با ترفندهای مدیریت منابع ارائه میدهند، رویکرد سامسونگ با تمرکز کمتری بهنظر میرسد.
در حالی که گوشیهای سامسونگ هم حالتهایی مانند Game Booster دارند، اما اغلب شبیه راهحلهای سطحی هستند. گیمرها خواهان کنترل عمیقتری بر نحوه تخصیص منابع سختافزار گوشی خود در طول زمانهای اجرای بازیهای سنگین هستند. این عدم کنترل دقیق میتواند منجربه موقعیتهایی شود که گوشی با برنامههای فعال در پسزمینه و خود بازی، عملکرد را تغییر میدهند و این میتواند بهطور بالقوه بر تجربه بازی تاثیر داشته باشند.
مشکل نرخ بهروزرسانی لمسی نمایشگر
نرخ نمونهبرداری لمسی، میزان دفعات ثبت ورودی لمسی توسط صفحهنمایش را اندازهگیری میکند. نرخهای بالاتر منجربه تشخیص لمسی سریعتر و پاسخگوتر میشود که این برای بازیهای موبایلی بسیار مهم است.
برخی از گوشیهای گیمینگ رده بالا که توسط تولیدکنندههای چینی تولید شدهاند، دارای نرخ نمونهبرداری لمسی فوقالعاده بالاتر از 2000 هرتز هستند. در حالی که سامسونگ هم در ارائه نرخ نوسازی بالا برتری دارد، اما نرخ نمونهبرداری لمسی آن در خط تولید خود عقبتر مانده است.
بهعنوان مثال، گلکسی اس 24 اولترا، پرچمدار حال حاضر سامسونگ حداکثر فرکاسن 240 هرتز را ارائه میدهد و تا به حال، هیچ گوشی گلکسی از این نرخ فریم فراتر نرفته است. در مقابل، حتی دستگاههای میانرده شیائومی مانند ردمی کی 70 پرو از نرخ نمونهبرداری لمسی 2160 هرتز برخوردار هستند.
این تفاوت باعث نمیشود که گوشیهای سامسونگ غیرقابل بازی کردن باشند، اما ممکن است آنها در بازیهای رقابتی که حتی هر میلیثانیه آن اهمیت دارد، در نقطه ضعف قرار بگیرند. با این حال، نرخ نمونهبرداری لمسی تنها یکی از جنبههای پاسخگویی لمسی است و تاخیر کلی نمایشگر نیز نقش مهمی ایفا میکند.
بخش فراموش شده؛ اکوسیستم اختصاصی گیمینگ
در گوشیهای گیمینگ معرف از برندهای مانند ایسوس و نوبیا رد مجیک، یک اکوسیستم کامل دارند که بهطور اختصاصی، برای گیمرهای حرفهای موبایلی طراحی شدهاند. این دستگاهها اغلب شامل افزودنیهای سختافزاری مانند کنترلرهای گیرهای و فن خنککننده هستند تا تجربه بازی با آنها را ارتقا دهند.
در مقابل، سامسونگ فاقد چنین تجهیزات جانبی اختصاصی گیمنیگ و یا قابلیتهای داخلی متمرکز بر گیمینگ است. این فقدان یک اکوسیستم اختصاصی بازی باعث میشود تا گوشیهای گلکسی احساس دستگاههای پرقدرت عمومی را بهوجود بیاورند که بهطور خاص، با توجه به گیمرهای حرفهای طراحی نشدهاند.
نتیجهگیری نهایی
گوشیهای سامسونگ بدون شک قدرتمند هستند و میتوانند حتی سنگینترین بازیهای موبایلی را نیز اجرا کنند. با این حال، در مقایسه با برخی از دستگاههای چینی که در زمینههایی مانند مدیریت حرارتی، بهینهسازی نرمافزار مخصوص بازی و نرخ نمونهبرداری لمسی، کیفیت بالایی را ارائه میدهند، نتواند عملکرد رضایتبخشی ارائه دهد.
در واقع این گوشیها بهطور اختصاصی برای گیمینگ طراحی شدهاند و گوشیهای گلکسی چنین هدفی ندارند. عدم وجود ویژگیهای سختافزاری اختصاصی برای بازی نیز میتواند یکی دیگر از دلایلی باشند که کاربران گیمینگ به سمت سری گلکسی نمیروند.
با این حال، انتخاب درست بیشتر به اولویتهای شما بستگی دارد؛ اگر بازی کردن اصلی دغدغه شما از گوشی است، بهتر است بهسراغ همان گوشیهای چینی اخصاصی یافته برای گیمینگ بروید که با سیستم خنککننده پیشرفته، نرمافزار بهینه شده و بالاترین نرخ نمونهبرداری لمسی، تجربه بازی شما را افزایش میدهند. با این حال، اگر علاقه دارید تا برای کارهای مختلف خود از یک گوشی اندرویدی باکیفیت و قدرتمند استفاده کنید، مطمئنا سری گلکسی یکی از بهترین گزینهها خواهند بود.
برچسبها: