GSM-logo
خانهاخبار
گوگل بارد تبدیل به Gemini شد

گوگل بارد تبدیل به Gemini شد

خداحافظ گوگل اسیستنت

۲۰ بهمن ۱۴۰۲

تبلیغات

home_header

 تمام آن چیزی که درباره‌ی جمینای نیاز دارید بدانید. گوگل امروز به طور رسمی اعلام کرد که قرار است مدل زبانی عظیم خود را به زودی رونمایی کند. این شرکت در پی تغییرات عمده‌ای که در محصولات هوش مصنوعی خود داشت تصمیم گرفت تا بالاخره با دادن یک نسخه نهایی از هوش مصنوعی مبتنی بر زبان خود پرده بردارد. این تغییرات به دنبال عیب‌یابی وعملکرد بهتر هوش مصنوعی‌های پراکنده این شرکت انجام شد تا بالاخره با یک مدل زبانی یک‌پارچه طرف باشیم.

 گوگل بارد در طول یک شب تبدیل به Gemini(جمینای) شد!

 تقریبا یک سال پیش بود که گوگل تصمیم گرفت تا گوگل بارد را معرفی کند. بارد یک هوش مصنوعی مبتنی بر زبان است که در جواب به محبوبیت شدید چت جی پی تی  عرضه شد. مانند چت جی پی تی کاربران می‌توانستند با این بات به زبان عادی صحبت کنند و حتی تصاویر را به آن ارائه دهند که این موضوع باعث می‌شد تا بارد یک پله جلوتر از چت جی پی تی باشد زیرا این قابلیت برای کاربران عادی برنامه وجود ندارد. در آن زمان بارد از یک هوش مصنوعی عظیم مبتنی بر زبان استفاده می‌کرد که با نام Gemini شناخته می‌شود. 

Gemini-Google-Logo-840w-472h.jpg

اواخر سال ۲۰۲۳، گوگل از پروژه جمینای رونمایی کرد که مدل جدیدی از هوش مصنوعی مبتنی بر زبان را به کاربر ارائه می‌داد. این هوش مصنوعی در سه نوع نانو، پرو و اولترا معرفی شد و گوگل بارد تبدیل به یک زیر شاخه در پروژه شد که از نوع پرو بود. حال برای ما بسیار روشن است که گوگل تلاش دارد تا رقیب اصلی چت جی پی تی، یعنی بارد، را با عوض کردن برند آن به بازار رقابت برگرداند. در پی این تغییرات نام و برند شما دیگر قادر نیستید به صورت وب به بارد دسترسی داشته باشید و به جای آن می‌توانید از Gemini استفاده کنید. به گفته‌ی گوگل انجام این تغییرات کمی زمان بر است، برای همین اتفاق خنده داری که درحال رخ دادن است این است که اگر از جمینای اسمش را بپرسید ممکن است خودش را گوگل بارد معرفی کند!

 جمینای حالا اپلیکیشن اندروید خود را دارد! 

دسترسی به گوگل بارد طی سال گذشته مسیر مشخصی داشت، کافی بود تا مرورگر خود را باز کنید و با رفتن به سایت بارد وارد آن شوید. صد البته که استفاده از مرورگر مخصوصا برای موبایل گزینه محبوبی بین کاربران نیست و مخاطبین همیشه داشتن یک برنامه یک‌پارچه را روی گوشی‌های همراه خود ترجیح می‌دهند. به همین جهت گوگل برای جمینای یک برنامه تعبیه کرده است تا شاید کاربران راضی شوند به سمت آن بیایند. خبر خوب این است که این اپلیکیشن تمام قابلیت‌هایی که بارد روی نسخه‌ی وب خود را داشت ارائه می‌دهد. شما می‌توانید با استفاده از متن، صدا و تصویر با جمینای ارتباط برقرار کنید. البته نسخه‌ی هوش مصنوعی استفاده شده در جمینای، همان نسخه‌ی پرو است که بارد استفاده می‌کرد. باید دید بالاخره در این اپلیکیشن شاهد ورژن اولترا خواهیم بود یا گوگل باز به فکر عوض کردن اسم و برند برای آن می‌گردد. 

Gemini-Android-App-Example-840w-472h.jpg

نکته‌ی حائز اهمیت این است که جمینای مانند بارد یک ابزار متصل به اینترنت است و برای اتصال آن نیاز دارید تا به اینترنت متصل باشید. گوگل همچنین برای افرادی که از گوشی‌های پیکسل استفاده می‌کنند قابلیت‌های متمایزی در نظر گرفته و احتمالا این قابلیت‌ها در انحصار پیکسل داران خواهد ماند. شما می‌توانید اپلیکیشن گوگل جمینای را از گوگل پلی دانلود کنید. این برنامه هم اکنون در ایالت متحده قابل دسترس است و از زبان انگلیسی پشتیبانی می‌کند. زبان‌های کره‌ای و ژاپنی نیز از هفته آینده به این برنامه اضافه خواهد شد و باقی کشور‌ها با زبان متفاوت به مرور اضافه می‌شوند. باید دید گوگل پشتیبانی زبان فارسی را ارائه خواهد داد یا خیر. 

اپلیکیشن جمینای روی اپ استور موجود نیست! 

به جای استفاده از برنامه‌ی یکپارچه جمینای، افرادی که از iOS استفاده می‌کنند قادر نیستند که آن را دریافت کنند و برای استفاده از آن باید از آی او اس گوگل اپ استفاده کنند. بعد باز کردن اپلیکیشن دو آیکان به شما نمایش داده می‌شود که می‌توانید بین آن ها سوییچ کنید. این نمادها یکی حرف جی انگلیسی است که برای کار با گوگل و دیگری علامت ستاره است که جهت استفاده از جمینای تعبیه شده. با انتخاب گزینه ستاره می‌توانید از تمامی قابلیت‌های جمینای استفاده کنید.

Gemini-in-iOS-Google-App-840w-472h.jpg

 گوگل درباره‌ی تصمیمش مبتنی بر انتشار اپلیکیشن جدا برای Ios سخنی نگفته و بنظر می‌رسد برنامه‌ای برای ارائه آن نداشته باشد. ورژن جدید گوگل اپ برای آیفون داران در دسترس است که جمینای را به آن اضافه می‌کند، به همین جهت توصیه می‌کنیم تا زودتر با آپدیت برنامه از قابلیت‌های جذاب آن استفاده کنید. این آپدیت فعلا برای افراد ساکن ایالت متحده منتشر شده و به زودی برای باقی کشور‌ها نیز منتشر خواهد شد. مانند نسخه‌ی اندروید زبان ژاپنی و کره‌ای هفته‌ی بعد برای آن عرضه خواهد شد. 

جمینای جای گوگل اسیستنت در اندروید را خواهد گرفت 

این به طور قطع مهم‌ترین خبر امروز است. گوگل بالاخره تصمیم گرفت تا از شر اپلیکیشن گوگل اسیستنت خلاص شود و بعد از هزاران هزینه و زمان، حال دیگر گوگل اسیستنت وجود خارجی نخواهد داشت. بعد از نصب کردن اپلیکیشن جمینای، یک پیام مبتنی بر درخواست یکپارچه سازی این اپلیکیشن با گوگل اسیستنت نمایش داده می‌شود که با تایید کردن آن جمینای به طور کامل جایگزین این برنامه خواهد شد. حال اگر جمله‌ی معروف «سلام گوگل» را بگویید جای اسیستنت، جمینای به شما سلام خواهد کرد. این قضیه برای تمام روش‌های شروع برنامه گوگل اسیستنت صادق است و بعد از تایید کردن جایگزینی آن با جمینای برای همیشه با آن خداحافظی خواهید کرد.

 گوگل اظهار دارد که جمینای تقریبا توانایی تمام کارهایی که اسیستنت انجام می‌داد را دارد و یک جایگزین مجهز برای این برنامه می‌باشد. درخواست تماس، گذاشتن آلارم و حتی کنترل دیگر دستگاه‌های هوشمند شما از طریق جمینای کاملا امکان پذیر است. با این حال گوگل اعتراف می‌کند که برخی از قابلیت‌های اسیستنت در حال حاضر قابل اجرا روی جمینای نیست و به مرور زمان قرار است تا به آن اضافه شود. یکی از اساسی‌ترین این کارها این است که برای استفاده از جمینای حتما باید به اینترنت متصل باشید. این در حالی است که اسیستنت به صورت آفلاین نیز قادر به جواب دادن برخی از نیاز کاربران بود. اگر سرعت اینترنت مناسبی ندارید قرار است جمینای حسابی روی مختان برود و اعصابتان را خورد کند، حداقل تا زمانی که گوگل تصمیم بگیرد برخی از قابلیت‌های آفلاین را به این اپ اضافه کند.

 اگر از سمت مثبت به قضیه نگاه کنیم، جمینای می‌تواند کارهایی انجام دهد که اسیستنت در خوابش هم نمی‌توانست به آن برسد. برای مثال جمینای می‌تواند به صورت ریل تایم بفهمد که در حال حاضر با گوشی‌ خود مشغول به چه فعالیتی هستید و با استفاده از این اطلاعات به شما کمک کند. مثلا اگر در حال استفاده از مپ هستید گزینه‌ای برای شما نمایش داده می‌شود که می‌توانید با اشتراک مکان مورد نظرتان با جمینای باخبر شوید که جاهای دیدنی آن کجاست و اگر دنبال تفریح هستید چه کارهایی می‌توانید در آن مکان انجام دهید. همچنین شما می‌توانید با جمینای به وسیله‌ی عکس ارتباط برقرار کنید. مثلا می‌توانید از لاستیک خودرو خود عکس بگیرید و از جمینای بخواهید شما را برای خرید لاستیک جدید یا حتی تعویض آن راهنمایی کند. 

خبر خوب برای کسانی که دوست ندارند گوشی هوشمندشان در یک شب تغییر کند این است که تغییر کردن اسیستنت به جمینای همیشگی نیست. گوگل با هوشمندی  به شما این قابلیت را می‌دهد که اگر جمینای را دوست نداشتید اسیستنت خود را به گوگل اسیستنت تغییر دهید. البته مشخص نیست که این قابلیت تا چه زمانی در دسترس است. این کار باعث نمی‌شود تا جمینای از کار بیوفتد. شما هر زمان که مایل بودید می‌توانید با مراجعه به اپلیکیشن آن از قابلیت‌هایش استفاده کنید. توجه داشته باشید که فعلا تنها گوشی‌های هوشمند از جمینای به عنوان دستیار خود استفاده می‌کنند و این موضوع برای دیگر محصولات دیجیتال مانند اسپیکر هوشمند و... قابل استفاده نیست و این محصولات همچنان به استفاده از اسیستنت ادامه خواهند داد.

 به طور قطع می‌توان گفت این بزرگترین قدمی است که گوگل برای خاتمه دادن به گوگل اسیستنت برداشته است. البته طبق اظهارات گوگل، گوگل اسیستنت قرار است مدت زیادی پشتیبانی شود و ساپورت آن فعلا ادامه خواهد داشت. با توجه به این که گوگل افراد بسیاری را از بخش طراحی اسیستنت اخراج کرده بعید بنظر می‌رسد که قابلیت‌های جدیدی برای این دستیار پیر ارائه شود. تمام شدن داستان گوگل اسیستنت قطعی است و طی سال‌های آینده احتمالا همه فراموش خواهیم کرد که چنین چیزی وجود خارجی داشته است. 

یک ورژن پولی از جمینای به نام ادونس وجود دارد!

همانطور که اشاره کردم جمینای از ورژن جمینای پرو استفاده می‌کند. با وجود تمام کارهایی که جمینای پرو توانایی انجام دادن آن را دارد اما جمینای اولترا چندین پله بالاتر از آن است، اما متاسفانه دسترسی به آن رایگان نیست. جمینای ادونس در واقع ورژن آپگرید شده‌ی گوگل بارد است و یک چت‌ بات شمرده می‌شود. ادونس از جمینای اولترا استفاده می‌کند و با خرید اشتراک آن می‌توانید یکی از قدرتمندترین هوش مصنوعی‌های مبتنی بر زبان دنیا را از نزدیک ببینید، با آن کار کنید و در نهایت شگفت زده شوید. این محصول علاوه در حال حاضر بیشترین قدرتی است که گوگل به مخاطب‌های خود ارائه می‌دهد و به گفته‌ی کاربرانی که از آن استفاده کرده‌ند در نوع خود بی‌نظیر است. 

جمینای ادونس برای افرادی که کارهای سخت مانند کد زدن انجام می‌دهند یک معجزه به شمار می‌رود. برنامه‌نویس‌ها می‌توانند از جمینای ادونس کارهای دشوار و پیچیده را درخواست کنند و در کثری از دقیقه کد آن را تحویل بگیرند. همچنین افرادی که با تولید محتوا سر و کار دارند می‌توانند از قابلیت جنریت کردن تصویر استفاده کنند. به طور کلی می‌توان گفت جمینای ادونس برای اقشاری که در زمینه‌ی دنیای دیجیتال فعالیت می‌کنند یک نعمت محسوب می‌شود و می‌توانید درخواست خود را، هرچقدر هم دشوار، در عرض چند دقیقه تحویل بگیرید. اگر با ورژن معمولی جمینای راضی نمی‌شوید از همین حالا به فکر خرید جمینای ادونس باشید.

 گوگل در نظر دارد تا قدرت هوش مصنوعی جدید خود را به رخ بکشد به همین علت می‌توانید دو ماه به صورت رایگان از جمینای ادونس استفاده کنید و بعدا مشترک پولی آن شوید. اگر هم تمایلی به خرج کردن برای آن ندارید یادتان باشد که جمینای یک اپلیکیشن رایگان است و تا وقتی که دلتان می‌خواهد می‌توانید از آن استفاده کنید. جمینای ادونس ماهی ۱۹.۹۹ دلار برای کاربران خرچ بر می‌دارد که البته با خرید آن ۲ ترابایت فضا در گوگل وان نیز در اختیار شما قرار می‌گیرد. هزینه اشتراک گوگل وان ماهی ۹ دلار است که با ۱۰ دلار جمینای ادونس جمع می‌شود و فعلا راهی وجود ندارد که از این فضای ۲ ترابایتی صرف نظر کنید

Duet AI هم تبدیل به جمینای می‌شود

 می‌دانم که تا همین الان هم مطلب زیادی خوانده‌اید و ممکن است گیج شده باشید، اما هنوز یک خبر دیگر برای پوشش دادن جمینای وجود دارد که نمی‌توانم از گفتن آن صرف نظر کنم. پارسال گوگل از یک سری قابلیت و ابزار مبتنی به هوش مصنوعی خود که با نام Duet AI شناخته می‌شود رونمایی کرد. این ابزار برای افرادی که از گوگل ورک اسپیس و گوگل استفاده زیادیی دارند کمک شایانی است. برای مثال اگر می‌خواهید یک ایمیل کاری بنویسید گوگل Duet AI به شما کمک می‌کند تا بهترین ورژن ممکن را بنویسید و متن شما را ادیت می‌کند.

Gemini-in-Gmail-1000w-625h.webp

 دور از انتظار نبود که گوگل دست به ترکیب این هوش مصنوعی با جمینای بزند و حال بالاخره این کار را انجام داده است. این ابزار نیز از امروز تحت برند جمینای در دسترس است و حتی قرار است در جایی جدا از گوگل ورک اسپیس و گوگل کلاود به کمک شما بیاید. این قابلیت با خرید اشتراک جمینای ادونس برای شما آزاد می‌شود و در اپ های جیمیل، داکس، اسلایدز و میت استفاده خواهد شد. با این حال این ابزار هنوز به طور کامل برای این اپلیکیشن‌ها در دسترس نیست و گوگل هم درباره‌ی زمان انتشار آن سخن نگفته است. به همین جهت توصیه می‌کنیم که دو ماه استفاده رایگان خود از جمینای ادونس را استفاده نکنید و منتظر بمانید تا این ابزار نیز به آن اضافه شود.