عملکرد دور از انتظار تراشه مدیاتک؛ دایمنسیتی ۹۳۰۰ افت عملکرد شدیدی دارد!
اوایل سال جاری، گزارشی عجیب ادعا کرد که تراشه پرچمدار مدیاتک موسوم به دایمنسیتی ۹۳۰۰ با کانفیگ بیسابقهای برای هستههای خود همراه خواهد شد. چندی پیش، مدیاتک با معرفی تراشه خود این گزارش را تایید و اعلام کرد که دایمنسیتی ۹۳۰۰ از چهار هسته کورتکس X4 و چهار هسته کورتکس A720 بهره میبرد. برخلاف دیگر سختافزارهای بازار اندرویدیها، نماینده مدیاتک فاقد هستههای کم مصرف است.
با این کانفیگ پردازنده مرکزی، تراشه دایمنسیتی ۹۳۰۰ از قدرت و توان پردازشی بالایی برخوردار است ولی در عین حال، پتانسیل زیادی برای داغ شدن و تولید حرارت زیاد دارد.
افشاگر شناختهشده دنیای فناوری، ایوان بلس، با انتشار گزارشی در ماه سپتامبر اذعان داشت که دایمنسیتی ۹۳۰۰ از برخی اختلالات مرتبط با تولید حرارت رنج میبرد. غول تراشهسازی تایوانی اما ضمن بیاساس خواندن این ادعا اعلام کرد که تراشه پرچمدار این برند هیچ مشکلی در زمینه مدیریت حرارت نخواهد داشت.
حالا براساس جدیدترین گزارش منتشر شده، یک کاربر به نام Sahil Karoul در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) فاش کرده که دایمنسیتی ۹۳۰۰ در یک آزمون فنی دور از انتظار ظاهر شده است. این کاربر به تازگی تست فنی CPU Throttling را روی دایمنسیتی ۹۳۰۰ اجرا کرده که پردازنده مرکزی هشت هستهای این تراشه را با بارگذاری تا ۱۰۰ رشته مورد آزمایش قرار میدهد. در این تست، تراشه مدیاتک با افت عملکرد ۴۶ درصدی مواجه شده که آمار نگرانکنندهای به شمار میرود.
هرکدام از رشتهها مجموعهای از دستورالعملها هستند که توسط یک اپلیکیشن به پردازنده مرکزی ارسال میشوند. زمانی که پردازنده مرکزی دایمنسیتی ۹۳۰۰ تحت آزمایش استرس قرار گرفت، هستههای این تراشه با مشکل تولید حرارت مواجه شده و توان پردازشی آنها به شکل چشمگیری کاهش پیدا کرد.
با داغ شدن تراشه، سرعت یکی از هستهها با کاهشی قابل توجه به ۰٫۶ گیگاهرتز رسید. البته سایر هستهها نیز اوضاع چندان بهتری نداشتهاند و سرعت آنها بین بازه ۱٫۲۰ تا ۱٫۵۰ گیگاهرتز گزارش شده است. در حالت پیشفرض، سرعت هسته کورتکس X4 تراشه مدیاتک برابر با ۳٫۲۵ گیگاهرتز است.
آزمون فنی پردازنده مرکزی روی گوشی ویوو X100 پرو مجهز به تراشه دایمنسیتی ۹۳۰۰ اجرا شده است. همانطور که میدانیم، پرچمدار ویوو از سیستم خنککننده محفظه بخار بهره میبرد که حالا به نظر میرسد در مدیریت و کاهش حرارت تولیدشده از تراشه مدیاتک موفق نبوده است. با وجود این که دایمنسیتی ۹۳۰۰ برپایه فرآیند بهینه و کم مصرف ۴ نانومتری N4P شرکت TSMC توسعه داده شده است، این تراشه تنها پس از گذشت دو دقیقه از شروع تست فنی به سرعت داغ میشود.
در نهایت باید اشاره کرد که مدیاتک با حذف هستههای کم مصرف قصد داشت که با تراشه اسنپدراگون ۸ نسل سه به رقابت بپردازد. با این وجود، به نظر میرسد مدیاتک باید سال آینده تصمیم متفاوتی در قبال تراشه دایمنسیتی ۹۴۰۰ بگیرد. البته نباید فراموش کنیم که آزمون CPU Throttling سختافزار یک دستگاه را به شدت تحت فشار قرار میدهد و افت عملکرد نسبی چندان دور از ذهن نیست. در این راستا، انتظار داریم دایمنسیتی ۹۳۰۰ در تسکهای روزمره و معمولی عملکرد قابل قبولی داشته باشد.