آیا آینده محاسبهگرهای شخصی به آیپد پرو گره خورده است؟
تیم کوک: «آیپد (پرو) نشاندهنده موضع ما در خصوص آینده محاسبهگرهای شخصی است.»
جمله بالا مهمترین حرفی بود که در مراسم اپل برای آیپد گفته شد. آیفون در مراسم سه سال اخیر اپل آیپد و حتی مک را تحتالشعاع قرار داده و زیر سایه خود کشیده بود، اما اکنون میبینیم پس از سه سال هیجانانگیزترین محصول اپل در مراسمش آیپد پرو است.
تیم کوک در مراسم امسال آیپد را روی صحنه آورد و با معارفهای مثالزدنی محصول جدیدش را به دنیا معرفی کرد. جملهای که از کوک نقل کردیم بهترین تصویری است که تاکنون از آیپد ترسیم شده.
آیپد پرو برگی جدید در دفتر زندگی آیپد است: بزرگتر، سریعتر، با قابلیتهای بیشتر و البته گرانتر!
انعطافپذیری آیپد بیش از هر دستگاه دیگری است. ساعت همیشه ساعت باقی میماند، هرچند هوشمند باشد؛ گوشی هرچقدر هم پیشرفت کند، باز محصولی است که در جیب قرار میگیرد و وظیفه اصلیاش برقراری تماس است. اما آیپد تغییر شکل میدهد، لحظهای بهعنوان برگه نتهای موسیقی استفاده میشود و لحظهای بعد سهپایه برای هنرمند، کتاب، بازی، پرده سینما، ماشین تایپ، نقشه و... میشود.
همه این کارها با رفتن از یک اپلیکیشن به اپلیکیشن دیگر امکانپذیر میشود. این لحظهها آیپد را منحصربهفرد میکند و باید بگوییم این دستگاه فقط یک «تبلتکامپیوتر» نیست!
برای کسب اطلاعت بیشتر بررسی اولیه آیپد پرو را مطالعه کنید.
کلید معما در دستان آیاواس 9 است
ویژگی تقسیم صفحه نمایش برای انجام دادن کارها جزو بارزترین ویژگیهای این سیستم عامل است. این ویژگی جالب از بدو تولد از دستگاهی جدید خبر میداد؛ دستگاهی که بتواند از این ویژگی به بهترین نحو ممکن استفاده کند. این ویژگی آیپد ایر 2 را بهتر از همیشه کرده است. تصور کنید این ویژگی بر آیپد پرو و آینده محاسبهگرهای شخصی چه تاثیری میگذارد.
وقتی از دو اپلیکیشن در حالت تقسیم صفحه نمایش 50-50 استفاده شود، فرمانی به هر اپلیکیشن صادر میشود که رابط آیفون خود را اجرا کند. البته این رابطها بزرگتر از اندازه آیفوناند، اما آیاواس برای استفاده از این ویژگی کلاسهایی تعریف کرده است به نام «کلاسهای سایز» که رابط اپلیکیشنها باید با این ساختارها مطابقت داشته باشد.
درنتیجه هنگام استفاده از قابلیت تقسیم صفحه نمایش درواقع از دو اپلیکیشن بسیار بزرگ آیفون استفاده میشود. حال تصور کنید با استفاده از این قابلیت میتوانید روی آیپد پرو از دو اپلیکیشن با کلاس آیپد بهطور همزمان استفاده کنید.
جریان کار APIها در کنار تقسیم صفحه نمایش و پشتیبانی از کیبورد فیزیکی، آیپد پرو را به محصولی متمایز تبدیل میکند.
قلمرو مایکروسافت
برای بسیاری از کاربران، آیپد بهترین جایگزین لپتاپ و کامپیوتر است. استیو جابز باور داشت آیپد آینده را دگرگون میکند. اغلب کاربرانی که توصیف کردیم به مایکروسافت سرفیسی علاقه دارند که مایکروسافت تولید نکرده باشد و هیچیک از نرمافزارهای مایکروسافت روی آن نصب نباشد. اپل سلیقه این کاربران را بررسی کرده و سرفیسی تولید کرده است که هیچکدام از نرمافزارهای مایکروسافت را ندارد. اما این سرفیس یک تفاوت دارد و آن این است که اپل بهجای استفاده از مک اواس X (یا سایر نسخهها) آیپدی ساخته که جا را برای کامپیوتر تنگ میکند!
مخالفان این دستگاه، آیپد پرو و کیبورد فیزیکیاش را اپل سرفیس مینامند. اگر چنین هم باشد، لذت استفاده از آفیس لمسی در آیاواسی که روی آیپد نصب است این نیشوکنایهها را جبران میکند.
با حدود هزار دلار چه گزینههایی موجود است؟
افراد بسیاری برای عرضه این محصول لحظهشماری میکنند، اما قیمت این دستگاه بالاست. قیمت آیپد پرو از 799 دلار شروع میشود و به 1049 میرسد. با 1049 دلار میتوان مکبوک پایینرده خریداری کرد! در این قسمت از صحبت در مورد آیپد پرو 32 گیگابایت وایفای با قیمت 799 دلار صرف نظر میکنیم و سراغ آیپد پرو 128 گیگابایت با قیمت 949 دلار (وایفای) و 1049 دلار (التیای) میرویم.
مکهای قابلحمل که قیمتی نزدیک قیمت آیپد پرو دارند:
- مکبوک ایر 11 اینچ (1.6 گیگاهرتز/ 4 گیگابایت/ 128 گیگابایت): 899 دلار
- مکبوک ایر 11 اینچ (1.6 گیگاهرتز/ 4 گیگابایت/ 256 گیگابایت): 1099 دلار
- مکبوک ایر 13 اینچ (1.6 گیگاهرتز/ 4 گیگابایت/ 128 گیگابایت): 999 دلار
- قیمت مکبوک پرو 13 اینچ رتینا و مکبوک 12 اینچی هردو از 1299 دلار شروع میشود.
اپل بهوضوح درباره استفاده از آیپد پرو بهجای لپتاپ حرفی نزده، اما مایکروسافت چنین اظهاراتی در مورد سرفیس منتشر کرده، چراکه این محصول درواقع یک لپتاپ است. به نظر میرسد مدیران اپل به این قضیه واقفاند که آیاواس نمیتواند امکانات لپتاپ داشته باشد، حتی آیاواس 9.
اینجا این سوال طرح میشود: آیا آیاواس قادر است امکاناتی ارائه دهد که کاربران را به مهاجرت متقاعد کند؟
پاسخ این سوال هم بله و هم خیر است! برای افرادی که کار فوق تخصصی با لپتاپ انجام نمیدهند یا نرمافزارهایی که استفاده میکنند نسخه آیاواس نیز دارند آیاواس متقاعدکننده است، اما برای سایر دستهها که کار تخصصی انجام میدهند یا نرمافزارهای خاصی نیاز دارند، آیاواس وسوسهکننده نیست. شاید افرادی اپل را برای طراحان و گرافیستها محصولی متقاعد کننده بدانند اما سرفیس هم این قابلیتها دارد، چهبسا کاملتر و دقیقتر.
آیپد پرو مناسب چه کسانی است؟
آیپد پرو بهسرعت جای خود را در دل کسانی باز میکند که به صفحه نمایش بزرگ برای اشتراکگذاری کارهایشان با دیگران نیاز دارند. هنرمندانی که به قلم بهتری نیاز دارند هم در این دسته جای میگیرند. آیا آیپد پرو همان آیپدی است که مدارس برای هوشمند شدن استفاده میکنند؟ مسلما نه. آیا این محصول برای دبیران دوره متوسطه مناسب است؟ ممکن است، اگر اینترنت قوی و زیرساختهای ابری در دسترس باشد (که حداقل در ایران چنین نیست).
در پایان باید گفت آیپد پرو برای کسانی که سالهای متمادی از لپتاپ استفاده کردهاند اصلا جایگزین مناسبی نیست. درواقع آیپد پرو «لپتاپ» برای افرادی است که اکنون در سنین نوجوانی به سر میبرند؛ نوجوانانی که در سالهای آتی از دبیرستان فارغالتحصیل میشوند. البته تاثیر آیپد پرو فقط به زمان حال محدود نمیشود و باید دید چشمانداز اپل در آینده چگونه دنیای محاسبهگرهای شخصی را تغییر میدهد.
منبع: Cult of Mac
برچسبها: