۹ اپلیکیشن که احتمالاً از وجود آنها در گوشی اندرویدی خود بیخبر هستید!
در این مطلب، به معرفی ۹ اپلیکیشن در گوشیهای اندرویدی خواهیم پرداخت که تجربه کاربری را بهبود میدهند؛ ولی شما احتمالاً از وجود آنها بیاطلاع هستید.
گوشیهای اندرویدی از اپلیکیشنهای مختلفی در پسزمینه بهره میبرند که کاربران احتمالاً از وجود آنها بیخبر هستند. این برنامهها باعث میشوند تا دستگاه به درستی کار کند و همچنین تجربه کاربری به طور قابلتوجهی بهبود پیدا کند. در این مطلب، به معرفی ۹ اپلیکیشن مهم ولی ناشناس گوشیهای اندرویدی خواهیم پرداخت تا با آنها بیشتر از قبل آشنا شویم.
گوگل پلی سرویس (Google Play Services)
سرویسهای گوگل پلی را میتوان ستون اصلی اکوسیستم اندروید دانست که قابلیتهای مهمی مانند احراز هویت سرویسهای گوگل، دسترسی به تنظیمات حریم شخصی و سرویسهای مبتنیبر مکانیابی را فراهم میآورد.
با توجه با ادغام عمیق آن با اکوسیستم گوگل، سرویسهای گوگل پلی میتوانند به بخش گستردهای اطلاعات شخصی کاربر دست پیدا کنند و همچنین از تمامی مجوزهای موجود در سیستم نیز استفاده میکنند.

در حالی که امکان غیرفعالسازی گوگل پلی سرویس وجود دارد، اکیداً توصیه میکنیم که این برنامه را بههیچوجه غیرفعال نکنید؛ چرا که تمامی سرویسهای مربوط به گوگل از کار میافتند. به علاوه، اپلیکیشنها نیز به احتمال فراوان دچار اختلال میشوند و آپدیتهای نرمافزاری نیز دیگر برای دستگاه عرضه نمیشوند.
برنامه Android Auto
اگر گوشی خود را به سیستم اطلاعات و تفریح (Infotainment) خودرو متصل کنید، با برنامه Android Auto مواجه خواهید شد. این اپلیکیشن به کاربران کمک میکند تا از طریق رابط کاربری مبتنیبر دستورهای صوتی، به بخشهای مسیریابی، تماسهای صوتی، پیامها و مدیا دسترسی پیدا کنند.
با توجه به ماهیت آن، برنامه Android Auto جزئیات مربوط به مکان و عادات رانندگی کاربر را جمعآوری میکند. البته ناگفته نماند که عمده ویژگیهای این نرمافزار مربوط به مسیریابی و قابلیتهای مرتبط با پخش موسیقی و دریافت تماسها میشود.
شایان ذکر است که اپلیکیشن موردبحث چندان نقش پررنگی در تجربه کاربری ندارد؛ ولی اگر زیاد با خودرو رانندگی میکنید، استفاده از این نرمافزار به شما کمک بزرگی خواهد کرد.

برنامه Android System WebView
اپلیکیشن System WebView از آن دسته برنامههایی است که احتمالاً زیاد از آن استفاده میکنیم؛ این برنامه صفحات وب را مستقیماً از اپلیکیشنها اجرا میکند و در نتیجه، دیگر نیاز نیست که کاربر صفحه موردنظر را در یک مرورگر جداگانه اجرا کند.
برای مثال، زمانی که یک لینک موجود در شبکههای اجتماعی یا اپلیکیشنهای پیامرسان را باز میکنیم، برنامه WebView وبسایت را به سرعت نمایش میدهد.
باید اشاره کرد که اپلیکیشن موردبحث اطلاعات کاربر را جمعآوری نمیکند؛ ولی محتوای موجود در صفحات وب احتمالاً حاوی اسکریپتها و کوکیها است. البته در این حالت حفظ حریم شخصی کاربر به وبسایت اجراشده مربوط میشود و ربطی به System WebView ندارد.
برنامه Android System Intelligence
اپلیکیشن Android System Intelligence یا ASI قابلیتهای هوشمند موجود در گوشی مانند پیشنهادها برای تولید متن، چرخش خودکار برپایه شناسایی چهره و پاسخهای هوشمند در نوتیفیکیشنها را پردازش میکند.
این نرمافزار اطلاعات رفتاری و الگوی استفاده از گوشی را به صورت محلی (On-Device) جمعآوری میکند و براساس آنها، پیشنهاداتی را ارائه میدهد. در حالی که عمده اطلاعات به صورت محلی پردازش میشوند، برخی از آنها در اختیار گوگل قرار میگیرند تا سرویسهای خود را بهبود دهد.

اپلیکیشن ASI در کارایی درست دستگاه چندان تاثیر مهمی ندارد و اگر قابلیتهای آن برای شما مهم نیستند، میتوانید مجوزهای این نرمافزار را پاک کنید یا حتی آن را به طور کامل غیرفعال کنید.
برنامه Carrier Services
نرمافزار Carrier Services به اپراتورها اجازه میدهد تا قابلیتهای پیشرفته پیامرسانی مانند پروتکل RCS را به برنامههای پیامرسانی مانند Google Messages اضافه کنند. زمانی که نشانگرهای تایپ، رسید خواندهشدن پیام و ریاکشنها را در اپلیکیشن پیامرسانی مشاهده میکنید، قابلیت RCS فعال شده است.
با توجه به این که RCS یک استاندارد مدرن برای ارسال و دریافت پیام است، برنامه Carrier Services یک اپلیکیشن کاربردی و مهم به شمار میرود. با این وجود، این نرمافزار نقش مهمی در گوشی ایفا نمیکند.

اگر اپراتور شما از RCS پشتیبانی نمیکند یا از اپلیکیشنهای پیامرسانی شخص ثالث (مانند واتسپ) استفاده میکنید، میتوانید Carrier Services را غیرفعال کنید.
برنامه Android System SafetyCore
برخلاف دیگر اپلیکیشنهای حاضر در این مطلب که برای سالهاست در سیستمعامل اندروید حضور دارند، برنامه SafetyCore به تازگی به نرمافزار گوگل اضافه شده است. البته برخی از کاربران به دلیل نگرانیهای پیرامون نقض حریم شخصی، در استفاده از اپلیکیشن اشارهشده مردد هستند.
گوگل ادعا میکند که SafetyCore فناوری لازم برای ارائه قابلیتهایی مانند «هشدار محتوای حساس» را در برنامه Google Messages فراهم میآورد. این ویژگی از کاربر در برابر دریافت محتوای ناخواسته یا غیراخلاقی محافظت میکند. برای مثال، اگر یک تصویر نامناسب برای شما ارسال شده است، اپلیکیشن موردبحث عکس را تار میکند تا کاربر آزار نبیند.
در نگاه اول، برنامه SafetyCore حریم شخصی کاربر را حفظ میکند؛ ولی نباید فراموش کنیم که Google Messages در این حالت به تمامی تصاویری که از طریق این پیامرسان دریافت میکنید، دسترسی پیدا میکند. این موضوع باعث شده تا کاربران پیرامون حریم شخصی خود نگران شوند.

گوگل به کاربران تضمین داده که پردازش قابلیت هشدار محتوای حساس به صورت محلی انجام میشود و تمامی اطلاعات تنها در اختیار کاربران قرار دارد.
برنامه Android Setup
زمانی که یک دستگاه جدید را راهاندازی میکنید، اپلیکیشن Android Setup اجرا میشود. این نرمافزار کاربر را در مراحل اولیه فرآیند راهاندازی مانند ورود به حسابها و انتقال اطلاعات راهنمایی میکند.
اپلیکیشن اشارهشده به تنظیمات وایفای، حساب گوگل و اپلیکیشنها دسترسی دارد؛ ولی پس از اتمام فرآیند شرو ع سیستم، اطلاعات موردنظر از اختیار Android Setup خارج میشود. شایان ذکر است که غیرفعالسازی این ویژگی باعث بروز اختلالات در دستگاه میشود.
برنامه SOS / Emergency Sharing
اپلیکیشنهای Emergency Sharing و Emergency SOS جزئی از سیستم امنیتی اندروید هستند. برنامه نخست به کاربر اجازه میدهد تا در شرایط بحرانی و اضطراری، اطلاعات مربوط به مکان خود را با مخاطب خاص خود به اشتراک بگذارد.
از سوی دیگر، برنامه Emergency SOS نیز در صورت سهبار فشردهشدن کلید پاور، با سرویسهای اضطراری تماس برقرار میکند.
برنامه Android Switch
اپلیکیشن Android Switch که قبلاً با نام Data Transfer Tool شناخته میشد، یک ابزار ساده برای انقال تمامی اطلاعات (از جمله مخاطبین، تصاویر و پیام) از دستگاه قدیمی به گوشی جدید است. این برنامه تنها در زمان انتقال فایلها به اطلاعات گوشی دسترسی پیدا میکند و پس از پایان فرآیند انتقال نیز هیچ اطلاعاتی را در خود ذخیره نمیکند.