GSM-logo
خانهاخبار
۵ هشدار جدی که خرید پیکسل 9a را زیر سوال می‌برند!

۵ هشدار جدی که خرید پیکسل 9a را زیر سوال می‌برند!

با وجود طراحی جذاب و وعده‌های گوگل، پیکسل 9a با ایراداتی همراه است که نمی‌توان به‌سادگی از کنارشان گذشت. این ۵ علامت هشداردهنده نشان می‌دهند چرا انتخاب این گوشی ممکن است پشیمانی به‌دنبال داشته باشد.

۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

تبلیغات

home_header
product-image

گوشی گوگل پیکسل 9a ظرفیت 128GB رم 8GB

مشاهدهٔ مشخصات فنی و قیمت

مشاهده

جدیدترین میان‌رده گوگل، پیکسل 9a با طراحی جدید زیبا و نمایشگر بزرگ‌تر عرضه می‌شود. این گوشی با ظاهری متفاوت، تجربه‌ای خاص از گوشی‌های پیکسل را به کاربران ارائه می‌دهد و در عین حال با طراحی متمایز، نشان می‌دهد که واقعا محصولی متفاوت از مدل‌های قبلی و حتی پرچمداران این برند است.

با این حال، این گوشی هم مانند دیگر دستگاه‌ها خالی از عیب نیست، اما نکته مهم در اینجاست که به‌نظر می‌رسد ایرادات آن بیشتر از مزیت‌های انتخاب آن هستند و به همین دلیل، به سختی می‌توان پیکسل 9a را به افراد پیشنهاد کرد. این وضعیت به‌خصوص زمانی برای پیکسل 9a وخیم می‌شود که رقبایی مانند آیفون 16e در برابر آن قرار گرفته‌اند؛ گوشی‌هایی با نسبت قیمت به مشخصات بالا که عملکرد فوق‌العاده‌تری را از گوشی میان‌رده جدید گوگل ارائه می‌دهند.

در کل باید اشاره کرد که پیکسل 9a چندین نقص عمده دارد که احتمالا حتی در استفاده‌ روزمره هم به سختی آن کنار خواهید آمد. بنابراین بهتر است قبل از هرگونه تصمیم‌گیری با این موارد آشنا شوید تا بتواند با منطق بهتری، پول خود را به سراغ میان‌رده‌های دیگر ببرید.

حاشیه‌های ضخیم

در حالی که گوگل در پیکسل 9a دست به یک تغییر قابل‌توجه در طراحی آن کرد و با حذف نوار دوربین برآمده، این گوشی تبدیل به یک نسخه متمایز در میان تمام مدل‌های پیکسل شد. با این حال، همان‌قدر که پیکسل 9a از پنل پشتی جذاب به‌نظر می‌رسد، در قسمت جلویی به‌خاطر حاشیه‌های ضخیم حس ناامیدکننده‌ای را ارائه می‌دهد.

همه تولیدکنندگان بزرگ گوشی‌های هوشمند در تلاش هستند با نوآوری‌های مختلف حاشیه گوشی‌های خود در مدل‌های میان‌رده و پرچمدار را کاهش دهند و در این زمینه رقابت جنجالی هم در جریان است که باعث شده تولیدکننده هر ساله سطح ارتقاهای خود را بالاتر ببرند. این پیشرفت‌ها حتی گوشی‌های میان‌رده را هم به این رقابت رسانده و نتیجه این شده که امروزه می‌بینیم گوشی‌های میان‌رده هم نمایشگرهای بزرگ‌تر و روشن‌تر با حاشیه‌های باریک‌تر دارند.

Pixel 9a

در کل چنین ترکیب زیبایی با نمایشگر فوق‌العاده و حاشیه‌های باریک، برای اغلب کاربران حس یک گوشی پریمیوم را القا می‌کند. با این حال به‌نظر می‌رسد که گوگل متفاوت عمل کرده است. همان‌طور که اشاره کردیم، گوگل تغییرات اساسی در طراحی پیکسل 9a انجام داد و نوار برآمده دوربین عقب را که زمانی نشان گوشی‎های پیکسل بود، حذف کرد و همچنین آن را به صفحه‌نمایش بزرگ‌تری (6.3 اینچی) نیز مجهز کرده است.

با چنین نمایشگر بزرگ‌تری و تغییرات ظاهری جذاب، هر کاربری پیش‌بینی می‌کرد که گوگل، حاشیه‌های پیکسل 9a را نیز برای بهبود نسبت صفحه‌نمایش به بدنه کاهش خواهد داد. با این حال، گوگل چنین تصمیمی نگرفت و تنها یک نگاه ساده به پیکسل 9a از جلو، حاشیه‌های ضخیم آن فورا به چشم می‌خورند.

در همین حال، این گوشی با قیمت 500 دلار عرضه شده که با چنین ترکیب نامناسبی از حاشیه‌ها و صفحه‌نمایش، از نظر بسیاری از کاربران، قیمت این گوشی با توجه به ویژگی‌هایش توجیه‌پذیر نیست. اگر همه گوشی‌های اندرویدی عرضه شده در چند سال گذشته را بررسی کنید، هیچ گوشی با چنین حاشیه‌های ضخیمی پیدا نخواهید کرد.

در کل، هدف گوگل از چنین تصمیمی هرچه که بوده، درنهایت باعث اثرات منفی در فروش پیکسل 9a شده است. با توجه به رقابت شدید در فضای گوشی‌های هوشمند میان‌رده، دیدن این که انتخاب‌های طراحی گوگل که ظاهر برتری پیکسل 9a را بی‌ارزش کرده‌اند، واقعا گیج‌کننده است.

سرعت شارژ پایین

پیکسل 9a با باتری 5100 میلی‌آمپر ساعتی عرضه می‌شود که به‌طور قابل‌توجهی بزرگ‌تر از باتری 4700 میلی‌آمپر ساعتی موجود در مدل گران‌تر این سری یعنی پیکسل 9 پرو است. همچنین ظرفیت آن نسبت به باتری 4492 میلی‌آمپر ساعت پیکسل 8a افزایش قابل‌توجهی دارد. باتری بزرگ‌تر می‌تواند به جبران مودم ناکارآمد اگزینوس 5300 کمک کند و این اطمینان را به کاربران بدهد که پیکسل 9a حتی در یک استفاده روزمره سنگین هم همچنان می‌تواند دوام برای 24 ساعت دوام کافی داشته باشد.

با افزایش ظرفیت باتری، انتظار می‌رفت گوگل سرعت شارژ را در این مدل میان‌رده جدید از 18 وات به بازه 30 تا 45 وات افزایش دهد. این باعث می‌شود با وجود باتری بزرگ‌تر، زمان شارژ گوشی مانند نسل قبلی خود باقی بماند. با این حال، گوگل سرعت شارژ پیکسل 9a با اختلاف اندکی بهبود بخشیده و به جای سرعت 18 وات در پیکسل‌های میان‌رده قبلی، سرعت شارژ سیمی آن را با جهش 5 واحدی به 23 وات رسانده است.

Pixel 9a

در همین حال می‌توان به این نتیجه رسید که عملا شارژ کردن باتری 5100 میلی‌آمپر ساعتی با سرعت 23 وات عملا زمان طولانی‌تری نسبت به مدل‌های دیگر می‌برد. آزمایش‌های اولیه نشان می‌دهند که بیش از 90 دقیقه طول می‌کشد تا باتری این گوشی به ظرفیت کامل برسد. برای مقایسه باید اشاره کرد که وان‌پلاس 13R با باتری بزرگ‌تر 6000 میلی‌آمپر ساعتی خود می‌تواند تقریبا در این بازه زمانی پیکسل 9a، دو بار به صورت کامل شارژ شود.

در کل گوگل هیچ بهبودی در وضعیت شارژ بی‌سیم ایجاد نمی‌کند. در همین راستا، پیکسل 9a از شارژ بی‌سیم Qi با قدرت 7.5 وات پشتیبانی می‌کند، مانند مدل‌های قبلی. با چنین اعدادی می‌توان گفت که اگر بخواهید پیکسل 9a را با استفاده از شارژ بی‌سیم به صورت کامل شارژ کنید، احتمالا نصف روز را گوشی باید روی میز بماند.

مانند دیگر مدل‌های سری پیکسل 9، پیکسل 9a هم فاقد پشتیبانی از شارژ بی‌سیم Qi2 است و به همین خاطر، نمی‌توانید از لوازم جانبی مگ‌سیف هم استفاده کنید.

اگزینوس 5300؛ یک تراشه مودم ضعیف

پیکسل 9a به همان تراشه تنسور G4 مورد استفاده در بقیه مدل‌های سری پیکسل 9 مجهز است. در حالی که عملکرد این تراشه به خوبی جدیدترین پردازنده‌های کوالکام و مدیاتک نیست، اما گوگل در این تراشه بالاخره توانسته مشکل گرمای بیش از حد را تا بخش زیادی برطرف کند. با استفاده از نود LPP چهار نانومتری سامسونگ، تراشه تنسور G4 راندمان انرژی بهتری را ارائه می‌دهد و در عین حال انرژی کمتری هم مصرف می‌کند. با این حال، تراشه تنسور G4 پیکسل 9a یک نکته قابل‌توجه دارد.

گوگل در پیکسل 9a، به جای این که از همان تراشه مودم جدید اگزینوس 5400 قرار گرفته در مدل‌های پرچمدار استفاده کند، به سراغ همان تراشه مودم اگزینوس 5300 موجود در تنسور G3 سری پیکسل 8 رفته است. تراشه مودم اگزینوس 5400 در مقایسه با اگزینوس 5300، تا 50 درصد کارآمدتر است و مصرف انرژی کمتری دارد.

Tensor G4

در کل، مشکل مصرف انرژی بالای اگزینوس 5300، یکی از عمده مشکلات این تراشه و سری پیکسل 8 بود و در همین راستا، به پیکسل 9a هم به ارث رسیده است. باید توجه داشت که مودم با کارآمدی پایین‌تر منجر به دریافت ضعیف یا تقریبا عدم دریافت شبکه در مناطقی با پوشش محدود می‌شود، سرعت 5G کمتری ارائه می‌کند و در صورت استفاده زیاد از داده تلفن همراه، انرژی بیشتری مصرف خواهد شد.

برای گوشی که با وعده هفت سال به‌روزرسانی سیستم‌عامل‌ عرضه می‌شود، تصمیم گوگل برای استفاده از یک تراشه مودم با ایرادهای قابل‌توجه و عملکرد پایین‌تر در پیکسل 9a یک اشتباه جدی به‌نظر می‌رسد.

همچنین ظاهرا تراشه تنسور G4 مورد استفاده در پیکسل 9a نیز از تکنولوژی پکینگ ضعیفی استفاده می‌کند که می‌تواند منجر به اتلاف حرارت بیشتر شود. البته این اتلاف حرارت به اندازه تنسور G3 پیکسل 8 نخواهد بود، اما نباید هم انتظار داشته باشید که مانند دیگر مدل‌های سری پیکسل 9، راندمان حرارتی فوق‌العاده‌ای داشته باشد.

یک گوشی مملو از قابلیت‌های هوش مصنوعی اما فقط با 8 گیگابایت رم

گوگل در فروشگاه‌های خود، پیکسل 9a را به‌عنوان یک گوشی مملو از قابلیت‌های هوش مصنوعی جادویی معرفی می‌کند. در صفحه محصولات هم اشاره‌های فراوانی به قابلیت‌های هوشمند این گوشی کرده است. با این حال، با کنار هم قرار دادن این قابلیت‌های هوش مصنوعی نسبتا سنگین و البته رم 8 گیگابایتی پیکسل 9a، ممکن است دچار سردرگمی شوید.

شاید فکر کنید که گوگل احتمالا به این موضوع فکر کرده باشد و به همین دلیل است که پیکسل 9a را با 8 گیگابایت رم عرضه می‌کند. با این حال، با توجه به پیشرفت سریع مدل‌های زبان بزرگ و نیاز به حافظه رم بیشتر در اجرای سریع‌تر آن‌ها، گوشی‌های هوشمند به رم بیشتر و نه کمتر برای انجام کارهایی که به‌طور فزاینده‌ای نیازمند هوش مصنوعی هستند، نیاز دارند.

Pixel 9a

چیزی که جای تعجب دارد این است که گوگل اوایل سال ۲۰۲۴ با مشکل کمبود رم در پیکسل ۸ مواجه شد. درست مانند پیکسل 9a، این گوشی هم با ۸ گیگابایت رم عرضه می‌شد؛ در حالی که مدل پرو آن، ۱۲ گیگابایت رم دارد. همین مقدار رم اضافه نقش کلیدی در امکان‌پذیر شدن اجرای Gemini Nano به‌صورت پردازش درون‌دستگاهی روی پیکسل 8 پرو داشت.

در آن زمان گوگل ادعا کرد که به دلیل محدودیت‌های سخت‌افزاری نمی‌تواند جمنای نانو را به پیکسل 8 مدل پایه بیاورد. این در حالی است که هر دو گوشی از یک تراشه تنسور G3 استفاده می‌کنند و 4 گیگابایت رم اضافی تنها تفاوت عمده آن‌ها است. پس از انتقادات بسیار از گوگل، بالاخره جمنای نانو به‌عنوان نسخه پیش‌نمایش توسعه‌دهندگان برای پیکسل 8 مدل پایه عرضه شد.

این اتفاق در اوایل سال 2024 رخ داد، بنابراین حالا گیج‌کننده است که ببینیم گوگل یک گوشی دیگر را با فاصله یک ساله همچنان با همان مقدار حافظه رم عرضه می‌کند. بنابراین، دیر یا زود، رم 8 گیگابایتی پیکسل 9a تبدیل به یک نقطه منفی و تاثیرگذار در این گوشی تبدیل خواهد شد و می‌تواند گوگل را از ارائه جدیدترین ویژگی‌های پیشرفته هوش مصنوعی خود باز دارد.

وان‌پلاس 13R به‌طور کلی دستگاه بهتری است

پیکسل 9a با وجود این همه ایراد، یک گوشی میان‌رده با قیمت 500 دلار است. با این حال، نسخه پایه آن با 128 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی عرضه می‌شود و گوگل برای مدل 256 گیگابایتی، 100 دلار به قیمت این گوشی اضافه کرده است. در مقابل، با همین قیمت 600 دلاری، وان‌پلاس 13R گزینه بسیار بهتری به‌نظر می‌رسد.

این گوشی دارای پنل 6.78 اینچی اولد فول اچ‌دی پلاس با نرخ نوسازی 120 هرتز، تراشه سریع‌تر اسنپ‌دراگون 8 نسل 3، 12 گیگابایت حافظه رم و باتری 6000 میلی‌آمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژ سریع سیمی تا 80 وات است. اگر این مزایا برای برتری وان‌پلاس 13R کافی نباشند، می‌توانیم به مودم سریع‌تر و کارآمدتر اسنپ‌دراگون هم اشاره بکنیم.

OnePlus 13R

وان‌پلاس 13R تقریبا در هر زمینه‌ای، تجربه بهتری را در استفاده روزانه نسبت به پیکسل 9a ارائه می‌کند. البته سیستم دوربین سه‌گانه آن نمی‌تواند به پای کیفیت و عملکرد پیکسل 9a برسد، اما این تفاوت محدود به دوربین فوق‌عریض است. دوربین‌های اصلی در هر دو گوشی، کیفیت و عملکرد رضایت‌بخشی را ارائه می‌کنند.

البته لازم به ذکر است که وان‌پلاس 13R هم یک گوشی کامل نیست، اما در مقایسه با پیکسل 9a برتری‌های متمایزی دارد. گوگل برای پیکسل میان‌رده تا 7 سال به‌روزرسانی و پشتیبانی نرم‌افزاری را وعده داده و این در حالی است که وان‌پلاس 13R تنها 4 سال پشتیبانی نرم‌افزاری خواهد داشت. همچنین پیکسل 9a دارای مجموعه‌ای از قابلیت‌های هوش مصنوعی است که در وان‌پلاس 13R مشابه آن‌ها را نخواهید دید.

با این حال، ارزش وان‌پلاس 13R برای خرید نسبت به پیکسل 9a متمایز است. اگر قصد دارد تا چهار سال آینده از گوشی خود استفاده کنید، نمایشگر بزرگ‌تر، پردازنده سریع‌تر و باتری بزرگ‌تر وان‌پلاس 13R تجربه طولانی‌مدت بهتری را در اختیارتان قرار می‌دهد.

پیکسل 9a می‌توانست خیلی بهتر از این باشد

پیکسل 9a در کل فراتر از سطح قیمتی‌اش ظاهر شده است. با اینکه این گوشی کیفیت خوبی داشته و دلایلی برای خریدش وجود دارد، اما برخی ضعف‌های آن می‌توانند تصمیم خرید را به‌کلی تحت‌ تثیر قرار دهند. شاید در نگاه اول، استفاده از مودم قدیمی اگزینوس یا سرعت شارژ پایین چندان مهم به‌نظر نرسد، اما در استفاده روزمره، همین موارد می‌توانند حسابی اعصاب‌تان را خرد کنند. بدتر اینکه این مشکلات سال‌هاست وجود دارند و گوگل در هر نسل آن‌ها را نادیده می‌گیرد. تا زمانی که این موارد برطرف نشوند، شاید بهتر باشد سراغ گزینه‌های دیگر بروید.

برچسب‌ها:

home_header