7 دلیل که نباید گوشی هوشمند کامپکت بخرید
برای سالها، گوشیهای هوشمند کامپکت بهمعنای راحتی و سهولت استفاده بودهاند، اما امروزه بنابه برخی دلایل مهم، حتی دیگر شرکتها هم حاضر نیستند آنها را تولید کنند.
گوشیهای هوشمند جمعوجور با اندازه نسبتا کوچکتر که با نام «کامپکت» شناخته میشوند، از جمله دستهبندیهایی است که برای سالها طرفداران خاص خود را داشت و شرکتها هم فروش فوقالعادهای را در سایز کامپکت محصولات خود تجربه کردند.
این گوشیها بهراحتی در دست قرار میگیرند و حتی میتوان با یک دست آنها را استفاده کرد. تعادل ایدهآل آنها از نظر قابلیت حمل، کارکرد و حتی عدم لغزش در دست، از عوامل محبوبیت چشمگیر گوشیهای کامپکت بوده است.
با این حال، برخی دلایل وجود دارند که دیگر خرید یک گوشی کامپکت بههیچ عنوان پیشنهاد نشده و حتی بسیاری از شرکتها هم خط تولید گوشیهای مینی خود را جمعآوری کردهاند. علیرغم این جذابیت، تقاضا برای فروش گوشیهای هوشمند جمعوجور نیز در سالهای گذشته بهطور پیوسته کاهش یافته است. برای مثال، در ادامه همین روند، شرکتی مانند اپل مجبور شد تا تولید گوشیهای مینی آیفون را بهدلیل فروش کم و کمبود تقاضا متوقف کند.
نمایشگر بزرگتر، محتوای بیشتر
گوشیهای هوشمند، امروزه دیگر فقط برای تماس و ارسال پیامکهای گاهبهگاه مورد استفاده قرار نمیگیرند. آنها به بخش جدانشدنی زندگی بشر تبدیل شدهاند که مانند یک کامپیوتر جیبی، همه چیز از وبگردی تا پخش محتوا را مدیریت میکنند. یک صفحهنمایش بزرگتر به یکباره پخش محتوای بیشتری را امکانپذیر کرده و تماشای آنها را هم آسانتر میکند.
برای بسیاری از افراد، گوشی هوشمند، دستگاه اصلی برای نمایش محتوا است و بههمین دلیل برای استفاده آسانتر و تماشای راحتتر، یک صفحهنمایش بزرگتر برای گوشی، از جمله الزامات اکثر افراد جامعه است.
هنگامی که استیو جابز در سال 2011، آیفون 4 اس را معرفی کرد، گفت که اندازه 3.5 اینچ برای نمایشگر گوشی هوشمند بهعنوان هر نوع استفادهای عالی است. حالا یک دهه به جلو میآییم و تصور کنید که بازیها و محتواهای امروزی را در نمایشگر 3.5 اینچی تماشا کنید.
مطمئنا جذابیت و هیجانی که در گوشیهای امروزی تجربه میکنید را هیچگاه در آنها مشاهده نمیکنید. در واقع، این اندازه دیگر محدودکننده بهنظر میرسد؛ چراکه کافیست تصور کنید از چنین گوشی برای وبگردی در محتوای بیشمار امروزی استفاده کنید. به سرعت متوجه خواهید شد که چرا صفحهنمایشهای بزرگتر برای همه ضروری شدهاند.
بهعبارتی دیگر، در دنیایی که امروزه افراد سعی میکنند سریعا از میان میلیونها محتوای موجود، مورد ضروری خود را پیدا کنند، استفاده از نمایشگرهای کوچکتر تنها صرف زمان بیشتر را به دنبال دارد. در حالی که در یک گوشی پرچمدار با نمایشگر بزرگتر میتوانستید سریعا به از میان چندین محتوا بهطور همزمان انتخاب کنید.
تماشای فیلم نیز در نمایشگر بزرگتر مطمئنا جذابیت و رضایتمندی بیشتری را به همراه دارد.
گوشیهای کامپکت فضای کافی برای ارائه ویژگیهای مدرن را ندارند
گوشیهای هوشمند امروزی، مجموعهای باورنکردنی از سختافزار را در بدنه باریک خود قرار میدهند. برای فعال کردن قابلیتهای پرداخت لحظهای، ناوبری GPS، شارژ بیسیم و اتصال پرسرعت 5G، یک گوشی به فضای کافی برای قرارگیری قطعاتی مانند تراشههای NFC، شتابسنجها، آنتنها و سیمپیچهای مغناطیسی نیاز دارد.
برای طراحی یک گوشی کامپکت بهناچار باید سازشهایی را در طراحی آن اعمال کرد که در کل، منجربه محدود شدن فضای قرارگیری این قطعات پیشرفته و مدرن خواهد شد. در نتیجه، شرکت سازنده یا باید آنها را حذف کند که ارزش و تکنولوژیهای گوش کاهش مییابد و یا باید از قطعات کوچکتری استفاده کند که عملکرد مورد نیاز را تامین نخواهد کرد.
در واقع، کوچکتر شدن اجزا هم تاحدی امکانپذیر است و پس از آن، روی عملکرد گوشی تاثیر منفی خواهد داشت. در یک گوشی کامپکت دیگر باید تکنولوژیهایی مانند شارژ سریع یا اتصالات پرسرعت را فراموش کرد، اما یک گوشی بزرگتر میتواند علاوهبر این موارد، باتری بزرگتری نیز داشته باشد که برای تامین انرژی همه آن ویژگیهای پیشرفته ضروری بوده و دستگاه میتواند مدت طولانیتر را سرویسدهی کند.
عکاسی چالشبرانگیز در گوشیهای کامپکت
دوربین در گوشیهای هوشمند امروزی تبدیل به یک نقطه کلیدی در فروش شده است. برای ثبت تصاویری با کیفیت فوقالعاده، به سختافزار فوقالعادهای نیز نیاز است و این سختافزار قدرتمند مطمئنا فضای زیادی را هم اشغال خواهد کرد.
اکثر گوشیهای پرچمدار، دارای ماژولهای دوربین متعدد برای عکسهایی با زاویه بازتر، پرتره و تصاویر زوم شده هستند. این ماژولها به فضایی با حسگرها، اپتیکها و در برخی موارد به سیستمهای پریسکوپ پیشرفته نیاز دارند.
گوشیهای هوشمند کامپکت نمیتوانند با تطبیقپذیری دستگاههای بزرگتر مطابقت داشته باشند. یک گوشی جمعوجور ممکن است دوربین اصلی مناسبی ارائه دهد، اما بعید است دارای لنزهای فوقعریض یا تلهفوتو با کیفیت بالا باشد. علاوهبر این، کمبود فضا برای تراشههای پیشرفتهتر پردازش تصویر، افت کیفیت را در تصاویر نهایی بیشتر میکند.
گوشیهای بزرگتر مدیریت گرمای بهتری دارند
گوشیهای هوشمند امروزی از لحاظ عملکرد با لپتاپها و سیستمهای کامپیوتری رقابت میکنند. مجهز بودن به پردازندههای قدرتمند و رمهای 16 گیگابایتی بهخصوص در هنگام کارهای سنگین مانند مالتی تسکینگ یا بازی، گرمای قابلتوجهی را تولید میکند. با تولید این گرما، حالا بخش دیگر رقابتی گوشیهای هوشمند امروزی شروع میشود که کدامیک این گرمای تولیدی را بهتر مدیریت میکند.
بهطور کلی، دستگاههای بزرگتر گرما را موثرتر دفع میکنند، زیرا فضای بیشتری برای مکانیسمهای خنککنندگی دارند. امروزه در گوشیهای پرچمدار مخصوصا دستگاههای گیمینگ، از سیستمهای خنککننده مختلفی مانند سیستم غیرفعال مانند لولههای حرارتی یا سیستمهای فعال مانند فن در برخی گوشیهای گیمینگ استفاده میشود. گوشیهای کامپکت بیشتر مستعد گرم شدن هستند که این میتواند در طولانیمدت باعث افت عملکرد کلی گوشی و بهرهوری آن شود.
بنابراین، گوشی مینی دارای سیستم خنککنندگی کوچکتری نیز خواهد بود و در فعالیتهای سنگین مطمئنا با مشکل مواجه میشوند.
تایپ کردن در نمایشگرهای بزرگتر راحت است
صفحهنمایش بزرگتر، فقط جلوههای بصری را افزایش نداده و قابلیتهای استفاده از گوشی نیز بهبود داده میشود. صفحهکلیدهای مجازی در گوشیهای بزرگتر، کلیدهای بزرگتری را نیز ارائه میکنند که اشتباهات تایپی را کاهش داده و بدین وسیله سرعت نوشتن نیز افزایش مییابد. همچنین افرادی که مشکل بینایی نیز دارند، در چنین گوشیهایی کمتر با مشکل تایپ برخورد کرده و بهراحتی میتوانند متن نظر را بنویسند.
در حالی که تایپ کردن با یک دست در گوشیهای بزرگتر ممکن است احساس ناخوشایندی داشته باشد، اما در اکثر کیبوردهای امروزی، حالت یک دست نیز موجود است که باعث میشود این موضوع مشکلی برای کاربران مخصوصا افراد دارای انگشتان کوچکتر ایجاد نکند.
گوشیهای بزرگتر بهترین برای گیمینگ هستند
بحث گوشیهای گیمینگ، امروزه به یک صنعت مهم تبدیل شده و برای بسیاری از کاربران، دستگاه اصلی آنها برای بازی است. صفحهنمایشهای بزرگتر با نمایش واضحتر، گرافیکهای دقیقتر و نمایش روان جلوههای پیچیده، تجربه بازی در این گوشیها را ارتقا میدهند.
آنها همچنین فضای بیشتری را برای کنترلهای روی صفحه فراهم میکنند، بنابراین دیگر در هنگام بازی با مشکل کمبود فضا برای انگشتان در صفحهنمایش مواجه نخواهید شد. علاوهبر این، گوشیهای بزرگتر معمولا باتریهای بزرگتر و سیستمهای خنککننده بهتری دارند که اجازه میدهد مدت زمانهای بازی طولانیتر و بیدغدغهای داشته باشید.
هزینه تولید گوشیهای کامپکت بسیار بالا است
گوشیهای هوشمند مینی یا همان کامپکت، محصولات خاصی هستند و تولید محصولات خاص بهندرت از صرفه هزینهای بهرهمند میشوند. در واقع، تولید محصولات خاص از جمله گوشیهای کامپکت با هزینه بالایی همراه است و بههمین دلیل آیفون 12 و 13 مینی، با وجود تحسین منتقدان، تنها 3 درصد از کل فروش آیفون را به خود اختصاص دادند.
جمع کردن سختافزار پرچمدار در یک بدنه کوچک به مهندسی سفارشی نیاز دارد. از برد مدارهای کوچکتر گرفته تا سیستمهای خنککننده بازطراحی شده از مواردی هستند که هزینه اضافی برای شرکتها در تولید گوشیهای کامپکت دارند. این هزینه اضافی، قیمت نهایی گوشیهای کامپکت را گرانتر میکند، اما جذابیت محدود آنها نمیتواند سرمایهگذاری روی چنین هزینهای را توجیه کند. حتی شرکتی مانند گوگل نیز از ایده گوشیهای کامپکت خود دور شده و بهجای آن روی مدلهای بزرگتر و سودآورتر تمرکز کرده است.
البته گوشیهای هوشمند جمعوجور، همچنان برخی مخاطبان خاص خود را دارد که حاضر هستند آنها را به هر قیمتی بخرند. با این حال، بهدلیل پایین بودن وسعت این جامعه و هزینه بالای تمام شده برای شرکتها، باعث شده تا از این سود قابلتوجه صرفنظر کنند. البته برای اکثر مصرفکنندگان، مزایای یک دستگاه بزرگتر از معایب آن بیشتر است.
جمعبندی
در حالی که حس نوستالژی گوشیهای هوشمند کامپکت قابل درک است، اما واقعیت این است که استفاده امروزه نیازمند دستگاههای بزرگتر است. از نمایشگرها و دوربینهای باکیفیتتر گرفته تا عمر باتری بیشتر و سیستم خنککنندگی بهتر، گوشیهایی با سایز بزرگتر برای نیازهای امروزی کاربردیتر هستند.