6 نکته مهم که در هنگام خرید گوشی میان رده باید در نظر بگیرید
بازار گوشیهای هوشمند در طی سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است، اما از بین این همه تنوع در هنگام خرید گوشی میان رده، باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم؟
با توجه به تنوع بالای گوشیهای هوشمند، تولیدکنندگان هم تمایل خود را نسبت به طراحی دستگاههای میانرده افزایش دادهاند و بهنوعی، فروش همین دستگاههای میانرده منبع اصلی درآمد تولیدکنندهها بهشمار میرود. امروزه دستگاههای مقرونبهصرفه دیگر به معنای کنار گذاشتن ویژگیها یا عملکردهای ضروری نیستند و دستگاههای میانرده بسیار جذابی در حال حاضر وجود دارد.
بسیاری از گوشیهای میانرده اکنون نمایشگرهای حیرتانگیز، دوربینهای قدرتمند و عملکرد روانی را ارائه میدهند که برای کاربران علاقهمند به دستگاههای اقتصادی، آنها را به جایگزینی جذاب برای گزینههای پرچمدار تبدیل میکند.
نکته مهمی که در هنگام خرید یک گوشی میانرده وجود دارد، این است که حتما برخی پارامترها را در نظر گرفته و با بررسی آنها، اقدام به انتخاب و خرید کنید. ما در این مطلب از جیاسام به بررسی مواردی میپردازیم که با در نظر گرفتن آنها میتوانید به بهترین انتخاب در میان مجموعه وسیعی از گوشیهای میانرده دست پیدا کرده و مطمئن باشید که با توجه به بودجه خود، بهترین مورد را انتخاب کردهاید.
۱- سیستمعامل شناخته شده
برخی از گوشیهای ارزان قیمت از نسخههای قدیمی اندروید استفاده میکنند و این میتواند در استفادههای بعدی، مشکلاتی ایجاد کند.
اندروید، قابلیت شخصیسازی بسیاری دارد و به سازندگان اجازه میدهد تا رابط کاربری و ویژگیهای خود را در کنار تجربه اصلی اندروید ایجاد کنند. بهعنوان مثال، اکثر گوشیهای مقرونبهصرفه شیائومی از سیستمعامل MIUI سفارشیسازی آن استفاده میکنند. بهطور مشابه، گوشیهای ناتینگ هم از سیستمعامل Nothing OS استفاده میکنند که یکی دیگر از نسخههای سفارشیسازی شده اندروید است. این رابطهای کاربری میتوانند تاثیر قابلتوجهی بر تجربه کاربری شما داشته باشند و بههمین دلیل باید آن را در نظر داشته باشید.
اجرای آخرین نسخه اندروید، امکان دسترسی به جدیدترین ویژگیها، اصلاحات و بهبودهای عملکردی و بهروزرسانیهای امنیتی را فراهم میکند. بههمین دلیل گوشی را انتخاب کنید که حداقل جدیدترین نسخه اندروید را داشته و یا قابل ارتقا به آن باشد. بههمین خاطر از گوشیهایی مانند ردمی نوت 10 فاصله بگیرید؛ چراکه تنها تا اندروید 11 را پشتیبانی میکنند و این پس از نصب نرمافزارهای جدید با مشکل مواجه خواهد شد.
۲- یک باتری خوب
عمر باتری برای هر گوشی هوشمند بسیار مهم است، بهخصوص زمانی که برای مدت طولانی به برق دسترسی نخواهید داشت.
ظرفیت باتری که برحسب میلیآمپر ساعت اندازهگیری میشود، یک شاخص کلیدی برای مدت زمان ماندگاری یک گوشی با یک بار شارژ شدن است. بهطور کلی، رتبه بالاتر میلیآمپر ساعت بهمعنای باتری بزرگتر است که میتواند ساعات بیشتری را برای دستگاه انرژیرسانی کند. با این حال، عمر واقعی باتری به عوامل مختلفی مانند نمایشگر و تنظیمات صرفهجویی در انرژی، فعالیت برنامهها و مدت زمان اتصال به شبکه بستگی دارد.
گوشیهایی مانند گلکسی A14 با باتری 4500 میلیآمپر ساعتی در پایینترین جایگاه قرار میگیرند، در حالی که بسیاری از گوشیهای اقتصادی مانند موتو جی، باتری 5000 میلیآمپر ساعتی یا بزرگتر را ارائه میکنند که میتوانند بیش از یک روز دوام بیاورند.
تکنولوژی شارژ سریع هم امروزه در گوشیهای میانرده رایج است و در هنگام خرید هم حتما دقت داشته باشید تا گوشی مورد نظر از این قابلیت پشتیبانی کند تا بتوانید در مدت زمان کوتاهتری دستگاه را شارژ کنید.
برای مثال میتوانیم به گوشی وان پلاس 13 اشاره کنیم که باتری 6000 میلیآمپر ساعتی و سرعت شارژ 100 واتی خواهد داشت. البته برای رسیدن به این سرعت شارژ باید از شارژری هم استفاده کنید که به مشخصات شارژ گوشی مطابقت داشته باشد.
۳- رم و حافظه داخلی بزرگتر
رم بهعنوان حافظه کوتاهمدت گوشی شناخته میشود. هرچه حافظه رم گوشی بیشتر باشد، گوشی میتواند برنامهها را سریعتر پردازش کند. با رم کافی میتوانید بهراحتی بین برنامهها جابهجا شده و چندین برنامه مختلف را باز کرده و بازیهای گرافیکی را هم بدون مشکل اجرا کنید. در اینجا وسعت تنوع کمی کاهش مییابد. در حالی که بسیاری از دستگاههای میانرده مانند گلکسی A15 با 4 گیگابایت رم عرضه میشوند، برخی دیگر اکنون حتی تا 6 گیگابایت را ارائه میدهند.
برخی از مدلهای مقرونبهصرفه مانند موتورولا موتو جی Stylus دارای رم 8 گیگابایتی هستند و این نقش بهسزایی در اجرای روانتر برنامهها دارد.
فراتر از رم، گزینههای حافظه داخلی را هم در نظر بگیرید. یک خبر در مورد گوشیهای میانرده امروزی این است که اکثر آنها فضای ذخیرهسازی داخلی قابلقبولی دارند و حتی میتوان آنها را از طریق کارت میکرو اسدی ارتقا داد. امروزه اکثر گوشیها با حداقل حافظه داخلی 128 گیگابایت عرضه میشوند و با توجه به نیاز خود میتوانید به گزینههای بیشتر بروید.
۴- انتخاب پردازنده
پردازنده، مغز اصلی گوشی است و بههمراه رم، عملکرد اصلی دستگاه را بهوجود میآورند. تراشههای اسنپدراگون و دایمنسیتی از جمله شناخته شدهترینها در این زمینه هستند و بهطور کلی، پردازندههای قدرتمندی بهشمار میروند. البته قدرت و پایداری تراشههای اسنپدراگون کمی بالاتر است، اما قیمت پایینتر تراشههای دایمنسیتی هم باعث شده تا در اکثر گوشیهای میانرده بهکار رود.
البته ممکن است تراشههای اگزینوس را هم در برخی دستگاههای میانرده مانند سری گلکسی A پیدا کنید. بهطور کلی، هر تولیدکننده از چندین پردازنده مختلف برای دستگاههای خود استفاده میکند تا سطوح عملکرد و قیمتهای مختلفی داشته باشند.
هنگام ارزیابی پردازندهها بهتر است به مواردی مانند سرعت کلاک و تعداد هستهها توجه کنید. هشت هسته در حال حاضر استاندارد شناخته میشود و بهتر است سرعت کلاک هم بالاتر از 2.4 گیگاهرتز باشد. اکثر پردازندههای استفاده شده در گوشیهای میانرده، توانمند هستند و میتوانند تا حد رضایتبخشی عملکرد روانی را برای وظایف مختلف ارائه دهند.
۵- دوربین
در حالی که تعداد مگاپیکسل بالا ممکن است چشمگیر بهنظر برسد، اما اندازه سنسور و کیفیت لنز نقش مهمی در تصویر نهایی دارد. سنسور بزرگتر بهمعنای جذب نور بیشتر است و در نتیجه محدوده داینامیکی بهتری خواهد داشت و عملکرد در نور کم را بهبود میبخشد. بهطور مشابه، لنزهای باکیفیت هم تصاویر واضحتری را با اشکالات کمتری ثبت میکنند.
برای مثال، گوشی پیکسل 7 که بهعنوان یک دستگاه میانرده بهشمار میرود، دارای دوربین استثنایی و پردازش تصویر عالی است که حتی با دستگاههای پرچمدار هم رقابت میکند.
با در نظر گرفتن این فاکتورها علاوهبر مگاپیکسل، میتوانید گوشی مقرونبهصرفهای را انتخاب کنید که عملکردی بالاتر از قیمت خود در بخش دوربین داشته باشد.
۶- نمایشگر باکیفیت
بیشتر تعاملات دستگاه ما از طریق نمایشگر انجام میشود و بههمین دلیل، اهمیت کیفیت نمایشگر را نمیتوان نادیده گرفت. جزئیات واضح، رنگهای پر جنبوجوش و تجربه بصری صاف از جمله پارامترهایی هستند که در این مورد باید در نظر بگیرید.
نرخ نوسازی هم از جمله پارامترهای تعیینکننده در کیفیت نمایشگر است و بهتر است اعداد بالاتری مانند 90 یا 120 هرتز داشته باشد که بهطور کلی، اسکرول روان در صفحات وب و اجرای روانتر انیمیشنها و بازیها را فراهم میکند. علاوهبر این، وضوح بالاتر مانند 1080p یا فراتر مانند فول اچدی پلاس، تصاویر و فیلمها را دقیقتر و با وضوح بالایی نشان میدهند. این امر بهویژه برای دستگاههایی با نمایشگر بزرگتر مانند وان پلاس نورد N30 با صفحهنمایش 6.7 اینچی مهم است.
در نهایت، بهتر است به فناوری پنل دستگاه هم توجه داشته باشید. در حالی که پنلهای LCD، هزینه دستگاه را کاهش میدهند، اما نمایشگرهای AMOLED معمولا سیاهی عمیقتر، رنگهای زندهتر و بازده انرژی بهتری را ارائه میدهند.