13 نکته برای افزایش طول عمر باتری تلفن همراه خود
امروزه گوشی های هوشمند به جز جدایی ناپذیر زندگی همه ما تبدیل شده اند و باتری گوشی دغدغه مشترک همه همه کاربران گوشی های موبایل است. بیشتر کاربران گوشی های هوشمند به دنبال راهی برای افزایش طول عمر باتری گوشی و کاهش مصرف انرژی باتری ها هستند. با توجه به اینکه باتری های لیتیومی برای محی زیست مخرب هستند هرچه در نگهداری و استفاده درست از این باتری ها بکوشید همان قدر قدمی در حفظ محیط زیست برداشته اید. توجه به باتری گوشی جزو چند فاکتور مهم قبل از انتخاب یک تلفن همراه جدید به شمار میرود که در این مطلب آورده شده است، پس در ادامه همراه ما باشید تا 13 نکته برای افزایش طول عمر باتری گوشی را با هم مروز کنیم.
۱.تا حد ممکن اجازه ندهید باتری به صفر درصد شارژ برسد
بهتر است اجازه ندهید باتری گوشی شما کمتر از 20 درصد و بیشتر از 90 درصد شارژ داشته باشد. تخلیه کامل شارژ باتری گوشی موبایل و یا شارژ صد در صد آن باعث می شود که فشار زیادی روی گوشی شما باشد که باعث کاهش طول عمر باتری می شود. بهترین حالت این است که شارژ را روی 50 درصد نگه دارید.
۲.از افزایش یا کاهش شدید دمای گوشی خودداری کنید
حتما تا بحال به این نکته برخورد کرده اید که در هوای گرم تابستان گوشی شما تبدیل به یک تکه اهن داغ می شود و یا در زمستان سرد گوشی کاملا سرد و یخ می شود، افزایش و کاهش دمای شدید گوشی باعث فشار بر روی باتری می شود. تا جایی که می توانید در شرایط دمایی متغیر گوشی خود را در فضای آزاد نگذارید و از آن در برابر تغییرات شدید دمایی محافظت کنید.
۳.تعداد دفعات استفاده از شارژر را کاهش دهید
با هربار شارژ باتری از صفر تا 100 درصد ، عمر و کیفیت باتری گوشی شما کم می شود. به شارژ از صفر تا صد سیکل شارژ گفته می شود. هر چه نعداد این سیکل شارژ ها بیشتر باشد به همان نسبت باتری زودتر خراب می شود. بعد از 400 سیکل ظرفیت باتری گوشی 20 درصد کاهش می یابد. در واقع هرچه کمتر گوشی خود را به صفر درصد شارز باتری برسانید ، عمر باتری گوشی بیشتر خواهد بود.
۴.تا حدامکان از شارژ سریع خودداری کنید
تا جایی که ممکن است کمتر از شارژ سریع موبایل استفاده کنید. شارژ سریع فشار زیادی روی باتری وارد می کند و عمر باتری را کم می کند. هر چه شارژ شدن باتری به کندی انجام شود طول عمر باتری افزایش می یابد. استفاده از کامپیوتر برای شارژ گوشی باعث می شود که شارژ شدن بسیار کند انجام شود که برای گوشی بهتر است.
۵.مناسب ترین میزان شارژ حدود 50 درصد است
اگر در نظر دارید که برای چند ساعتی از گوشی خود استفاده نکنید و آن را کنار بگذارید دقت کنید که شارژ آن روی 50 درصد باشد. استفاده نکردن از گوشی در مدت زمان طولانی باعث کاهش و تخلیه تدریجی شارژ باتری می شود.برای اینکه عمر باتری افزایش یابد بهترین حالت این است که هیشه گوشی 50 درصد شارژ را داشته باشد. تخلیه و پر شدن مکرر باتری های لیتیومی باعث آسیب دیدن آنها می شود.
۶.نور صفحه را در کمترین حالت ممکن قرار دهید
صفحه نمایش گوشی معمولا بیشترین مصرف باتری را دارد. بهتر است زمانی که در محیط های نوری متفاوت قرار می گیرید به صورت دستی نور صفحه گوشی را مطابق محیط تغییر دهید . البته می توانید نور صفحه نمایش را در حالت خودکار تنظیم کنید تا خود صفحه نمایش خود بخود با تغیی نور محیط نور را تغییر دهد ولی در این حالت نیز باید حسگر نوری گوشی فعال شود که خود ان هم باعث افزایش مصرف باتری می شود پس حالت تغییر دستی به صرفه تر است. به طور کلی سعی کنید همیشه نور صفحه را در کمترین حالت ممکن قرار دهید.
۷.زمان قفل شدن خودکار صفحه را در کمترین زمان قرار دهید
معمولا در حالت عادی اگر مدتی از گوشی خود استفاده نکنید بعد از 1 تا 2 دقیقه صفحه گوشی موبایل خود به خود خاموش می شود ، معمولا مدت 1 تا 2 دقیقه زمان زیادی است و بهتر است این زمان را روی 30 ثانیه تنظیم کنید. کوتاه تر کردن زمان قفل شدن صفحه نمایش گوشی باع کاهش مصرف بیخودی باتری می شود. همچنین در برخی از گوشی های سامسونگ این قابلیت وجود دارد که بسته به نوع اپلیکیشنی که در حال استفاده از آن هستید زمان قفل شدن خودکار را تغییر دهید. اکر قصد خرید تلفن همراه از برند سامسونگ را دارید نکات آورده شده در این مطلب شما را یاری خواهد کرد.
۸.بیشتر از تم های تیره برای صفحه نمایش خود استفاده کنید
برخی از افراد معتقدند که تم های تیره در صفحه نمایش تلفن همراه آسیب کمتری به چشم می رساند. در گوشی هایی که صفحه نمایش OLED و AMOLED دارند ، برای نمایش رنگ مشکی هیچ انرژی مصرف نمی شود و پیکسل های تیره در واقع خاموش هستند، به همین دلیل انتخاب تم های تیره در گوشی هایی که این نوع صفحه نمایش را دارند باعث صرفه جویی در مصرف انرژی باتری می شود. اگر صفحه نمایش گوشی از این دو مدل ذکر شده نباشد که شامل تمام مدل های گوشی آیفون قبل از آیفون ایکس می شود، در این حالت انتخاب تم تیره تاثیر چندانی ندارد.
بنابراین بهترین کار قبل از انتخاب گوشی همراه جدید بررسی مدلهای موجود از برندهای معتبر در بازار و خواندن دقیق مشخصات آنها میباشد، در فروشگاه اینترنتی دیجیکالا این بستر فراهم شده است و با مراجعه به این صفحه میتوان به راحتی اطلاعات کافی درباره هر گوشی موبایل را مشاهده و بررسی نمود و سپس دست به خرید زد.
۹.فیس بوک انرژی زیادی مصرف می کند
فیس بوک با موقعیت یابی دائمی ، اعلان ارسال پست ، پخش ویدیو ها و دسترسی های از این قبیل مصرف انرژی بسیار بالایی دارد، بعید است که بطور دائم در حال استفاده از فیس بوک باشید پس برای کاهش میزان مصرف باتری به تنظیمات آن رفته و دسترسی های آن را محدود کنید و در صورتی که بطور کلی از فیس بوک استفاده نمی کنید و گوشی همراه شما اجازه پاک کردن آن را می دهد این اپلیکیشن را به طور کامل از گوشی خود پاک کنید.
۱۰.اپلیکیشن های خوره باتری را مشخص کنید
اپلیکیشن هایی که بیشترین مسزان مصرف انرژی را دارند شناسایی کرده و در صورت اکان انها را حذف کنید و یا دسترسی های آن ها را محدود کنید. بای شناسایی این اپلیکیشن ها برنامه هایی وجود دارد که میزان مصرف باتری هر برنامه را نشان می دهد . درصورت نیاز پیشنهاد حذف برنامه را می دهد.
۱۱.حواستان به تبلیغات اپلیکیشن ها باشد
در بیشتر اپلیکیشن هایی که به صورت رایگان هستند تبلیغات پخش می شود که این برنامه ها باعث افزایش مصرف باتری می شوند در صورتی که به برنامه ای نیاز دارید سعی کنید از نسخه پرمیوم آن استفاده کنید تا در دراز مدت کاهش مصرف انرژی باتری کاهش دیتا عمر گوشی شما بیشتر شود.
۱۲.حالت های ذخیره انرژی گوشی خود را بشناسید
معمولا ما نیاز نداریم از حداکثر اکانات پردازشگر گوشی خود استفاده کنیم. در حالت مصرف عادی بهتر است حالت های ذخیره گوشی خود را بشناسید و گوشی را در حالت ذخیره انرژی قرار دهید تا طول عمر مفید باتری افزایش پیدا کند و انرژی کمتری مصرف کند.
۱۳.سرویس های غیر ضروری را غیرفعال کنید
اگر از بلوتوث ، جی پی اس ، NFC واجواج رادیویی و سایر چمین قابلیت هایی استفاده نمی کنید بهتر است همه را غیر فعال کنید. غیر فعال کردن سیستم های ارسال نوتیفیکیشن و آماده باش و اعلان ایمیل و سایر سیتم های مشابه معمولا در کاهش مصرف انرژی باتری موثر هستند.