گلکسی اس 25 ناامیدکنندهتر از حد انتظار ظاهر شد!
با وجود انتظارات بالا، گلکسی اس 25 نهتنها نوآوری خاصی ندارد، بلکه برخی تصمیمات سامسونگ باعث شده این گوشی فاصله زیادی با موفقیتهای نسل قبل داشته باشد. آیا سامسونگ راه را گم کرده است؟
براساس دادههای منتشر شده، سامسونگ در سهم بازار عرضه گوشیهای هوشمند از شرکتهایی مانند اپل پیشتاز بوده و اگرچه ممکن است این خبر خوبی برای این برند به نظر برسد، اما بررسی عمیقتر در دو استراتژی بسیار متفاوت نشان میدهد که سامسونگ ممکن است اصلا از این وضعیت راضی نباشد.
در سه ماهه اول سال 2025، سامسونگ 20 درصد از سهم بازار جهانی گوشیهای هوشمند را براساس میزان تولیدی دستگاهها در اختیار داشت و پس از آن، اپل با 19 درصد سهم در رده بعدی قرار دارد. این معیاربندی براساس میزان فروش دستگاهها است نه میزان تولید؛ به عبارتی دیگر در این معیار به دستگاههایی که توسط توزیعکننده از سازنده خریداری میشود، اشاره شده است. این تغییر قابلتوجهی نسبت به دادههای سه ماهه آخر سال 2024 است، جایی که اپل با 23 درصد سهم از بازار پیشتاز بود و پس از آن سامسونگ با 16 درصد در ردههای بعدی قرار داشت.
این برای درک این که چرا سامسونگ ممکن است با نگرانی نسبت به آخرین ارقام که در ظاهر مثبت به نظر میرسند، بسیار مهم باشد. در پایان سال 2024، اپل به دنبال عرضه سری آیفون 16 بود، در حالی که سامسونگ از سری گلکسی اس 24 و گلکسی زد فولد 6 و گلکسی زد فلیپ 6 فاصله زیادی داشت. بنابراین منطقی است که اپل، بلافاصله پس از عرضه دستگاههای پرچمدار خود در سال، سهم بیشتری از بازار را به دست آورد.
سامسونگ در اوایل سال 2025 با عرضه سری گلکسی اس 25، کنترل سهم بازار جهانی را مجددا در دست گرفت، اما برتری خود را نسبت به اپل افزایش نداد. در مقایسه با مدت مشابه در سال 2024، زمانی که پس از عرضه گلکسی اس 24 نیز 20 درصد سهم داشت، سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص نداده است. لازم به ذکر است که اپل در آن زمان 17 درصد از سهم بازار را در اختیار داشت.
آیا واقعا سری گلکسی اس 25 هیچ موفقیتی نداشته است؟
سری گلکسی اس 25 برتری سامسونگ را که احتمالا میخواست نسبت به رقبا داشته باشد را نتوانست برآورده کند. همچنین از نظر عملکرد، همان میزانی که را با عرضه گلکسی اس 24 در اوایل سال 2024 انجام داده را دوباره به همان رسیده است.

یکی از انتقادهای قابلتوجه و زیادی که بسیاری از کاربران از سری گلکسی اس 25 دارند، این است که دستگاههای جدید تفاوت چشمگیری با سری گلکسی اس 24 نداشته و به نظر میرسد عدم رشد نسبت به سال گذشته، نشاندهنده این موضوع باشد. در واقع اگر مشخصات سری گلکسی اس 25 و گلکسی اس 24 را مقایسه کنید، متوجه خواهید شد که مدلهای جدید عملا از لحاظ سختافزار سیستم دوربین اصلی، باتری و سرعت شارژ و موارد دیگر تفاوت زیادی نداشته و این یعنی مدلهای جدید، عملا ارزش چندانی برای ارتقا و در نظر گرفتن این هزینه گزاف را ندارند.
همین دلیل باعث شده تا کاربران و افراد کمتری به سمت مدلهای پرچمدار جدید بروند و در نتیجه، میزان فروش سری گلکسی اس 25 را با کاهش شدیدی روبرو کردهاند.
در حالی که سامسونگ چیزهای زیادی را در مدلهای جدید تغییر نداده، اما اپل استراتژی خود را در ابتدای سال 2025 تغییر داد و حالا پس از گذشت تقریبا سه ماه به نظر میرسد که نتیجههای خوبی برای این شرکت به همراه داشته است.

آیفون 16e در آخر فوریه وارد بازار شد، آیفونی جدیدی که اپل با آن مسیر اصلی تولیدات خود را تغییر داد و تحقیقات هم نشان میدهند علیرغم انتقادهای منفی که در ابتدا برای این گوشی میشد، حالا موفقیتهای قابلتوجهی را برای اپل به ارمغان آورده است.
جن پارک، تحلیلگر شرکتهای فناوری مینویسد:
به ندرت پیش میآمد که اپل محصول جدیدی را در سه ماهه اول عرضه کند، اما آیفون 16e به این برند کمک کرد تا در بازارهای خاصی مانند ژاپن سهم قابلتوجهی داشته باشد.
اپل در سه ماهه اول از نظر فروش واحد، برترین برند بود و عملکرد قدرتمندی را نسبت به هر سه ماهه اول قبلی از خود نشان داد. سری آیفون 16 در بازارهای نوظهوری که اپل رشد دو رقمی داشته است، تقاضای زیادی را نشان میدهد.
همه خبرهای بد برای سامسونگ است؟
دادههای منتشر شده نشان میدهد که احتمالا بهطور کامل عرضه گوشیهای میانرده خود سامسونگ، گلکسی A56 و گلکسی A36 را پوشش نمیدهد. در واقع بعید است که آنها به اندازه آیفون 16e مورد توجه قرار بگیرند؛ گوشی که سالها مورد گمانهزنیهای مختلف قرار گرفت، اما بالاخره حالا نشان میدهد که یکی از محبوبترین گوشیهای موجود است.
البته دستگاههای جدید ممکن است به افزایش سهم بازار سامسونگ در چند ماه آینده کمک کنند، چراکه با ظهور مدلهای جدید احتمالا علاقهها و توجه به آیفون 16e بهطور طبیعی کاهش خواهد یافت.

با این حال دادهها نشان میدهند که گلکسی اس 25 به اندازه آیفون 16e توجه زیادی را به خود جلب نکرده است و این ظاهر خوبی برای طیف گوشیهای پرچمدار سامسونگ نیست. این در حالی است که سامسونگ ادعا میکند پیشفروش سری گلکسی اس 25 در کره جنوبی رکورد سری گلکسی اس 23 را شکسته است. البته باید توجه داشته باشید که برای سری گلکسی اس 24 رکورد پیشفروشی ثبت نشده بود.
براساس این دادهها میتوان به این نتیجه رسید که مردم چگونه به دو استراتژی مختلف واکنش نشان دادهاند؛ عرضه یک گوشی میانرده و تکیه بر هوش مصنوعی برای تغییر دستگاهها.
سامسونگ، مجموعه ابزارهای گلکسی AI خود را در سری گلکسی اس 25 به شدت افزایش داده است و در حالی که همه آنها به خوبی کار میکنند، اما همه آنها واقعا کاربردی نیستند. در واقع از آنجایی که تفاوتی از لحاظ مشخصات سختافزاری در سری گلکسی اس 25 و گلکسی اس 24 دیده نمیشود، در نتیجه سامسونگ برای جبران و پوشش این نقصها، دست به عرضه قابلیتهای گسترده هوش مصنوعی به صورت انحصاری در مدلهای جدید کرده تا پرچمداران جدید، متمایز به نظر برسند.
در همین راستا، طرفداران به شدت منتظر اتفاقات سری گلکسی اس 26 هستند، چراکه ممکن است سامسونگ با توجه به عملکرد تاسفبار سری گلکسی اس 25، تصمیم بگیرد تا استراتژی خود را تغییر دهد و این احتمالا منجربه ارتقاهای سختافزاری چشمگیر نسبت به آنچه در چند سال گذشته از این غول تکنولوژی کرهای دیدهایم، خواهد شد.
برچسبها: