۵ مزیت کلیدی گوشیهای تاشو؛ ۳ مانع قدیمی و ۲ نگرانی باقیمانده!
گوشیهای تاشو به سرعت جایگاه خود را در بازار پیدا کردهاند، اما هنوز برخی چالشها و نگرانیها باقی ماندهاند. در این مقاله، به بررسی مزایای چشمگیر این گوشیها و موانعی که همچنان باید برطرف شوند، خواهیم پرداخت.
گوشیهای تاشو سبک کتابی یا همان «فولد»، از زمان عرضه خود مسیر طولانی را طی کردهاند. امروزه، همانطور که تکنولوژی در هر بخشی تکامل و پیشرفته داشته است، این گوشیها به دستگاههای قابل اعتمادتری تبدیل شدهاند و بخش قابلتوجهی از تکنولوژی امروزه را در دست دارند. در واقع، گوشیهای تاشو از دستگاههای بسیار حساس و آسیبپذیری به ابزارهای بسیار مفیدی رسیدهاند که به کاربران امکان میدهند کارهای بیشتری را نسبت به گوشیهای هوشمند معمولی انجام دهند.
با این حال، هنوز مواردی نیز وجود دارند که در گوشیهای تاشو، جای بهبود و اصلاح داشته و این موارد، قابلتوجه هستند. در واقع گوشیهای تاشو شاید برای همه مناسب نباشند که این مورد هم قابل درک است.
به عبارتی دیگر، گوشیهای تاشو از کامل بودن فاصله زیادی دارند و هنوز نکاتی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. با این حال، گوشیهای تاشو امروزه مزایای قابلتوجهی نیز دارند که در این مطلب در مورد آنها هم صحبت خواهیم کرد.
اگر به یاد داشته باشید، گوشیهای تاشو در مدلهای اولیه، از مقاومت بدنه بسیار پایینی برخوردار بودند و موضوع مربوط به لولاهای ضعیف و چینخوردگیهای وسط صفحهنمایش در آنها بسیار جلب توجه میکردند، اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی هیچکدام از این مشکلها وجود ندارند و گوشیهای تاشو به دستگاههای قابل اعتمادتری تبدیل شدهاند. با این حال، همچنان بخشهای زیادی وجود دارند که شرکتهای تولیدکننده باید اصلاحاتی را اعمال کنند.
۵ مزیت استفاده از گوشیهای تاشو سبک فولد
استفاده از گوشیهای تاشو سبک فولد مزایای زیادی دارد، اما ما در این مطلب به 5 مورد از مهمترین آنها میپردازیم. گوشیهای تاشو با طراحی کتابی مزایای زیادی دارند، اما در اینجا به ۵ مورد از مهمترین آنها پرداخته میشود.

این مزایا بر اساس سالها تجربه استفاده از گوشیهای تاشو با طراحی کتابی بهعنوان دستگاه اصلی انتخاب شدهاند. گوشیهای تاشو سبک فلیپ (پاپآپ) در این مقایسه گنجانده نمیشوند زیرا بهطور صادقانه، هیچکدام از مزایای ذکرشده را ارائه نمیدهند.
البته، این گوشیها مزایای خاص خود را دارند، اما بهنظر میرسد کاربرد کمتری داشته و تفاوت زیادی با گوشیهای تاشو با طراحی کتابی دارند. گوشیهای تاشو همیشه بهعنوان تلفنهای عادی تصور شدهاند که به تبلت تبدیل میشوند. این روزها، حداقل برخی از آنها دقیقا همینطور هستند.
یک گوشی تاشو با طراحی کتابی باید هم نازک و هم سبک باشد، و تنها چند دستگاه در حال حاضر در بازار وجود دارند که این خواستهها را برآورده میکنند، دستگاههایی مانند اوپو فایند N5 و آنر مجیک V3. در ادامه بیشتر در مورد آنها صحبت خواهد شد.
یک تجربه تایپ برتر
این احتمالا اولین و جذابترین دلیلی است که کاربران را به سمت گوشیهای تاشو سبک فولد میکشاند. واقعا تایپ کردن با یک گوشی تاشو در حالت باز راحتتر است. در واقع کاربران میتوانند هنگام تایپ روی صفحهنمایش اصلی از کیبورد تقسیم شده استفاده کنند و این ویژگی یک تجربه کاربری عالی ارائه میدهد.

به عنوان مثال، در کیبورد Gboard میتوانید اندازه و بسیاری از پارامترهای دیگر را در گوشی تاشو تنظیم کرده و بهترین و راحتترین تجربه تایپ ایدهآل خود را بهدست آورید. اگر کلیدهای بزرگتر را دوست دارید، به راحتی میتوانید آن را با چنین استایلی تنظیم کنید. همچنین به راحتی میتوانید اندازه کلیدها را کوچکتر کرده و بهترین تناسب را براساس ترجیحات شخصی داشته باشید.
در واقع، گوشیهای تاشو علاوهبر این که امکان دسترسی به صفحهنمایش بزرگتر را با یک طراحی جمعوجورتر فراهم کردهاند، با چنین امکاناتی هم میتوانید برای کاربریهای روزانه مانند نگارش و ارسال پیام در کنار یادداشتبرداری و کارهای مختلف دیگر استفاده کنید.
وبگردی حرفهای در سطح دسکتاپ
وبگردی در دستگاههای تاشو واقعا یک کار جذاب است. این بهویژه وقتی است که از مرورگری استفاده میکنید که دارای حالت تبلت است و با چنین حالتی، همهچیز را به راحتی میتوانید زیر دست خود در بهترین اندازه داشته باشید. البته لازم به ذکر است که اکثر مرورگرهای شناخته شده این ویژگی را ارائه میدهند.

تجربه مشابهی در کروم هم در دسترس شما قرار دارد. شما از بهترین هر دو دنیا بهره میبرید، زیرا میتوانید با استفاده از آیکنهای مربع تبها، تمامی تبهای خود را به صورت بلوکهایی در سراسر صفحه نمایش مشاهده کنید. با این حال، نمای اصلی به شما تبها را در بالای صفحه نمایش میدهد، درست مثل نحوه چیدمان وب. به این ترتیب، میتوانید تبها را به گروههای تب تقسیم کنید، البته اگر شما هم سازماندهی دقیق علاقه دارید. در واقع این تجربه کلی در گوشیهای تاشو بهتر است. نه تنها رابط کاربری بهتری دارید، بلکه فضای بیشتری برای لذت بردن از وبسایتها نیز در اختیار خواهید داشت.
بهترین تجربه مالتی تسکینگ
وقتی صحبت از گوشیهای تاشو به میان میآید، بهخصوص بهترین گوشیهای تاشو، انجام مالتی تسکینگ به راحتی با بالاترین سطح دسترسی را میتوان پیشبینی کرد. البته گوشیهای تاشو وانپلاس و اوپو تنها مواردی هستند که قابلیتی به نام "Open Canvas" در دستگاههای وانپلاس و "Boundless View" در دستگاههای اوپو را ارائه میدهند. این دو قابلیت در کل یکسان هستند، اما براساس دستگاهی که از آن استفاده میکنید، میتوانند تجربه متفاوتی را در اختیار کاربران بگذارند.
این دو ویژگی به کاربران این امکان را میدهد که تا سه برنامه را بهصورت همزمان روی صفحهنمایش داشته باشند. آن را میتوایند به عنوان صفحهنمایش تقسیم شده اما با سه برنامه قابل دسترسی در نظر بگیرید. شما میتوانید دو مورد از آنها را همزمان روی صفحه ببینید، در حالی که سومی در کنار صفحه قرار دارد و همچنان به نوعی قابل مشاهده است. بسته به چیدمان برنامهها، به صورت عمودی یا افقی در کنار هم قرار میگیرند.

همچنین هر زمان هم که نیاز به اعمال چیدمان جدیدی داشتید، کافیست روی آن قسمت از نمایشگر کلیک کرده و طرحبندی مورد نظر را اعمال کنید. با این حال همانطور که اشاره کردیم، این ویژگی فعلا فقط در گوشیهای وانپلاس و اوپو وجود دارند و انتظار میرود که دیگر برندها هم در گوشیهای تاشو چنین قابلیتهایی را ارائه دهند.
اگر نیازی به اجرای سه اپلیکیشن به طور همزمان روی صفحه ندارید، همیشه این امکان وجود دارد که دو اپلیکیشن را اجرا کنید. ویژگی تقسیم صفحه به طور معمول در بیشتر گوشیهای تاشو امروزی موجود است. کافی است دو اپلیکیشن را در کنار هم روی صفحه قرار دهید و به کار خود ادامه دهید. این ویژگی برای یادداشتبرداری بسیار مفید است، برای مثال، بسیاری از کاربران از آن برای این کار استفاده میکنند.
همچنین از آن برای محاسبه هزینههای ماهانه، تقسیم لینکها با تیم، تنظیم ایمیلهای کاری و موارد دیگر استفاده میشود. گزینههای زیادی در این زمینه وجود دارد. همچنین گزینه پنجره شناور وجود دارد که در دستگاههای اوپو به این نام شناخته میشود، اما در بسیاری از گوشیهای تاشو و دیگر گوشیها نیز موجود است. به طور کلی میتوان اپلیکیشن را در یک پنجره کوچک روی صفحه اجرا کرد و سطح جدیدی از مالتی تسکینگ را به اجرا در آورد. این ویژگی مالتی تسکینگ به طور کلی، کمترین استفاده را از آن میشود.
اپلیکیشنهای مفید در بیشتر مواقع
استفاده از اپلیکیشنها در نمایشگر اصلی دستگاههای تاشو میتواند تجربهای عالی باشد، اما گاهی هم میتواند حس ناامیدکنندهای را ارائه دهد. خوشبختانه، این روزها بسیاری از اپلیکیشنها به خوبی با نمایشگرهای بزرگ سازگار شدهاند. در ابتدا، این تجربه بسیار ناامیدکننده بود.

برای مثال، یوتیوب یک نمونه عالی است. میتوان ویدیو را تماشا کرد و همزمان کامنتها را خواند، بدون اینکه هیچ وقفهای در پخش ویدیو ایجاد شود. این ویژگی اپلیکیشنها واقعا لذتبخش است، زیرا طراحی خاصی برای دستگاههای بزرگ دارد و باعث میشود حتی در دستگاههای بزرگ هم همان حس فوقالعاده را داشته باشید. همین موضوع برای کروم و بسیاری از اپلیکیشنهای دیگر نیز صدق میکند که یک طراحی مناسب برای دستگاههای بزرگ دارند.
طرف دیگر، برخی از اپلیکیشنها واقعا ناامیدکننده هستند. استفاده از این اپلیکیشنها در نمایشگر اصلی گوشی تاشو بدون تغییر نسبت ابعاد آن، تجربهای آزاردهنده دارند و این اپلیکیشنها میتوانند روی تجربه کاربری تاثیر منفی داشته باشند. بنابراین در اولین گام حداقل از توسعهدهندگان برنامهها انتظار میرود که با توجه به گسترش کاربری گوشیهای تاشو، سریعا آن را برای چنین دستگاههایی با نمایشگر بزرگتر بهینه کنند.
گوشیهای تاشو؛ دستگاههایی با قابلیت استفاده دو در یک
استفاده از صفحهنمایش لمسی بزرگتر بهطور کلی محدودیتهای کمتری دارند. این منطق سادهای است، اما زمانی که شروع به استفاده از یک گوشی هوشمند تاشو به سبک کتابی میکنید، همیشه از آن مطلع خواهید بود. در واقع، شما موارد استفاده خود را بین دو نمایشگر تقسیم خواهد کرد.

البته مطمئنا برخی از کارهای مانند استفاده با یک دست در حین رانندگی و اسکرول کردن در شبکههای اجتماعی، برای نمایشگرهای کوچکتر در نظر گرفته شده و با آنها راحتتر است. البته تماشای ویدیوها، تایپ کردن و کارهای تحقیقاتی، بهترین راهی است که میتوانند صفحهنمایش اصلی گوشیهای تاشو سبک فولد را به کار بگیرند.
در واقع، نکته اصلی این است بسیاری از کارهایی که معمولا در گوشی هوشمند تاشو انجام میدهید، در نمایشگر اصلی آن به بهترین نحو قابل انجام هستند و در نتیجه پیشنهاد میکنیم که برای اکثر کارها از آن استفاده کنید.
۳ عیب سابق استفاده از گوشیهای تاشو سبک فولد
در این قسمت هم به برخی از معایب قبلی استفاده از گوشیهای سبک فولد اشاره میکنیم. بله، معایب سابق، در واقع همانطور که احتمالا حدس میزنید، این موارد قبلا بهعنوان اصلیترین معایب گوشیهای تاشو در نظر گرفته میشدند و حالا با بهبود و اصلاحاتی که شرکتهای تولیدکننده اعمال کردهاند، برطرف شده و حتی جزو نقاط قوت آنها محسوب میشوند.
البته باید اشاره کنیم که همچنان برخی از گوشیهای تاشو موجود در بازار این مشکلات را دارند و برندهای محدودی هستند که با سرمایهگذاری در بخشهای مختلف توانستهاند آن را به یک جنبه مثبت تبدیل کنند.
ضخامت
اوپو فایند N5، باریکترین گوشی تاشو سبک فولدی است که در بازار میتوانید پیدا کنید و البته آنر مجیک V3 هم چندان از آن عقب نیست. هر دوی این گوشیهای تاشو وقتی تا میشوند، حسی مانند گوشیهای هوشمند معمولی را ارائه میدهند که در واقع، این تمام هدف یک گوشی تاشو سبک فولد است که باید به آن برسد. همچنین وقتی هم بسته میشوند، بهخاطر ضخامت پایینی که دارند، مانند گوشیهای معمولی احساس میشوند و بنابراین در این گوشیها، تغییری نسبت به دستگاه معمولی خود نخواهید داشت.

اوپو فایند N5 در حالت باز 8.9 میلیمتر ضخامت دارد که از بسیاری گوشیهای پرچمدار مانند ویوو ایکس 100 اولترا باریکتر است. همچنین آیفون 16 پرومکس هم بهعنوان یک گوشی هوشمند معمولی، تقریبا 0.6 میلیمتر ضخیمتر از اوپو فایند N5 است. در واقع برای لذت بردن از این ارقام باید از آنها استفاده کنید تا دقیقا متوجه شوید که صنعت گوشیهای تاشو تا کجا پیش رفته و در هنگام تا شدن چهقدر احساس راحتی ارائه میدهند.
وزن
بسیاری از افراد میگویند که گوشیهای تاشو سبک فولد هنوز هم خیلی سنگین هستند. برای برخی از آنها، این کاملا درست است. با این حال نکته اصلی این است که برخی از این دستگاهها اکنون به اندازه گوشیهای معمولی سبک شدهاند. اوپو فایند N5 و آنر مجیک V3 دوباره مثالهای عالی هستند.

وزن این دو گوشی به ترتیب ۲۲۹ و ۲۲۶/۲۳۰ گرم است. آیفون ۱۶ پرو مکس بهعنوان یک گوشی پرچمدار معمولی، ۲۲۷ گرم وزن دارد. گلکسی زد فولد ۶ وزن ۲۳۹ گرم و گلکسی اس 25 اولترا ۲۱۸ گرم دارد و غیره. نکته اینجاست که وزن دیگر مشکلی نیست، حداقل در مورد برخی از گوشیهای تاشو سبک فولد، بنابراین دیگر نمیتوان از این ویژگی به عنوان یک عیب یاد کرد.
ضد آب بودن
آب همیشه یکی از نگرانیها برای گوشیهای تاشو بوده است، اما دیگر اینطور نیست، حداقل نه به اندازه گذشته. به طور خاص، اوپو فایند N5 با گواهی IPX6، IPX8 و IPX9 در زمینه مقاومت در برابر آب عرضه میشود و از این نظر نیز پیشرو در صنعت است. آنر مجیک V3 دارای گواهی IPX8 است، در حالی که گلکسی زد فولد ۶ گواهی IP48 مقاومت در برابر گرد و غبار و آب دارد.

به عبارت دیگر، این گوشیها میتوانند بدون مشکل در باران قرار گیرند. اوپو فایند N5 حتی میتواند فشار آب را تحمل کند، در حالی که آخرین گوشی تاشو سامسونگ فقط میتواند در مقابل گرد و غبار مقاومت داشته باشد. برخی از این گوشیها حتی میتوانند افتادنها را به خوبی تحمل کنند، البته به شرطی که صفحهنمایش آن مستقیما آسیب نبیند.
در واقع، همانطور که اشاره کردیم، بخش لولا و وسط صفحهنمایش گوشیهای تاشو، زمانی بهعنوان یک ویژگی منفی در نظر میگرفت که با اجازه دادن به ورود آب و گرد و غبار و همچنین چینخوردگی وسط صفحهنمایش در اثر استفاده، موجب خساراتی به این دستگاهها میشدند، اما امروزه دیگر در اکثر مدلها اینطور نیست.
۲ نگرانی فعلی در مورد گوشیهای تاشو
علیرغم پیشرفتهایی بسیاری که گوشیهای تاشو در طول این سالها داشتهاند، اما همچنان نگرانیهایی در رابطه با این گوشیهای تاشو سبک فولد و بهطور کلی این دستگاهها وجود دارند. در ادامه با دو مورد از برجستهترین مشکلاتی که گوشیهای تاشو همچنان با آنها دستوپنجه نرم میکنند، آشنا میشوید.

عامل گرد و غبار
به جز گلکسی زد فولد 6، هیچکدام از گوشیهای تاشو کتابی رایج دارای درجه مقاومت در برابر گرد و غبار نیستند. بنابراین، استفاده معمولی مشکلی ایجاد نخواهد کرد، اما به هیچ وجه توصیه نمیکنیم که گوشی تاشو خود را به ساحل یا مکانهای مشابه ببرید.
حساسیت صفحهنمایش اصلی
صرفنظر از زاویه دید، صفحه اصلی گوشیهای هوشمند تاشو بسیار حساس است. دیگر مثل زمانی که گوشیهای تاشو برای اولین بار وارد بازار شدند، حس پلاستیکی نامرغوب ندارند، اما همچنان حساس هستند. استفاده از آن واقعا حس خوبی دارد، اما باید با دقت بیشتری از آن استفاده کنید.
برای مثال، اگر ناخنهای بلندی دارید و با فشار زیاد روی صفحه فشار دهید، ممکن است اثر آن بهجا بماند، اتفاقی که در صفحههای نمایش معمولی یا صفحههای پوششی گوشیهای تاشو نمیافتد. بنابراین لازم است که در حین استفاده از گوشیهای تاشو، دقت بیشتری به خرج بدهید تا بعدا دچار هزینههای تعمیر گزاف نشوید.