شیائومی 15 اولترا یا وانپلاس 13؟ انتخاب سخت میان غولها!
دو پرچمدار قدرتمند از شرق آسیا با امکاناتی خیرهکننده وارد میدان شدهاند، اما اگر قصد خرید یکی را دارید، کدامیک واقعا ارزش پول شما را دارد؟ مقایسه این دو هیولا، شگفتیهایی را فاش میکند.
شیائومی 15 اولترا و وانپلاس 13، اوج نوآوری اکوسیستم اندروید در سال 2025 را نشان میدهند که هر کدام مرزها را در عملکرد، طراحی و تکنولوژی سیستم دوربین جابهجا کردهاند. با توجه به این که هر دو برند به دنبال تسلط در بخش پرچمداران هستند، انتخاب بین آنها فقط مربوط به مشخصات نیست، بلکه به این بستگی دارد که کدام گوشی ارزش واقعیتری ارائه میکند.
این مقایسه تفاوتهای کلیدی بین وانپلاس 13 و شیائومی 15 اولترا را به وضوح نشان میدهد تا بتوانید تصمیم بگیرید که کدام پرچمدار واقعا متمایز است.
مقایسه طراحی و نمایشگر
هر دو گوشی شیائومی 15 اولترا و وانپلاس 13 از مواد درجه یک استفاده میکنند و مدلها با پنل پشتی شیشهای و چرمی سازگار با محیطزیست همراه با فریمهای آلومینیومی دارند. وانپلاس 13 کمی باریکتر است که کار با آن را آسانتر میکند، در حالی که شیائومی 15 اولترا حضور پررنگتر و قابل توجهتری دارد.

از نظر مقاومت در برابر آب و گرد و غبار، وانپلاس 13 با گواهی IP69 در مقایسه با IP68 شیائومی 15 اولترا یک قدم فراتر رفته و در محیطهای آبوهوایی سخت سازگاری بیشتری دارد.
وقتی صحبت از نمایشگر به میان میآید، هر دو گوشی دارای پنلهای آمولد سطح بالایی با تکنولوژی LTPO، نرخ نوسازی 120 هرتز و پشتیبانی از فرمتهای دالبی ویژن و HDR هستند. با این حال، وانپلاس 13 با صفحهنمایش کمی بزرگتر 6.82 اینچی و حداکثر روشنایی 4500 نیت، محدودیتها را کنار زده و تبدیل به یکی از درخشانترین نمایشگرها در گوشیهای هوشمند امروزی شده است. از سوی دیگر، شیائومی 15 اولترا با تراکم پیکسلی 522ppi و پشتیبانی رنگی غنی 68B وضوح فوقالعادهای را ارائه میدهد.
وانپلاس 13 در این بخش از رقابتها به دلیل روشنایی صفحهنمایش بالاتر و ساختار مقاومتر با IP69 برنده میشود و به همین خاطر، برای استفاده در فضای باز و شرایط آبوهوای سخت مناسبتر است.
مقایسه مشخصات فنی
در داخل هر دو گوشی، تراشه پیشرفته اسنپدراگون 8 الیت با پیکربندی یکسان CPU و GPU قرار گرفته که عملکرد بینظیری را برای هر دو گوشی تضمین میکند. وانپلاس 13 و شیائومی 15 اولترا، هر دو اندروید 15 را اجرا میکنند و تا چهار ارتقا سیستمعامل اصلی اندروید را وعده دادهاند. در مورد رابط کاربری هم شیائومی 15 اولترا از HyperOS پشتیبانی کرده و وانپلاس 13 هم بسته به منطقه جغرافیایی عرضه شده، OxygenOS یا ColorOS را ارائه میدهد. در حالی که شیائومی 15 اولترا از حافظه سریعتر UFS 4.1 استفاده میکند، وانپلاس 13 با حافظه UFS 4.0 فاصله زیادی ندارد.

عمر باتری یک رابطه عملی جذاب با هر دو گوشی دارد، چراکه وانپلاس 13 و شیائومی 15 اولترا هر دو دارای باتریهای 6000 میلیآمپر ساعتی هستند (البته شیائومی 15 اولترا در مدل جهانی یا همان گلوبال باتری 5410 میلیآمپر ساعتی دارد).
با این حال، وانپلاس 13 از یک مزیت سرعت شارژ بالاتر برخوردار است، بهطوری که شارژ سیمی 100 واتی میتواند این دستگاه را تنها در 36 دقیقه بهطور کامل شارژ کند، در حالی که شیائومی 15 اولترا حداکثر از شارژ سیمی 90 وات پشتیبانی میکند. برعکس، شیائومی 15 اولترا هم از سیستم شارژ بیسیم 80 واتی قدرتمندتر در مقایسه با شارژ بیسیم 50 وات وانپلاس 13 بهره میبرد.
وانپلاس 13 بهلطف شارژ سیمی سریعتر و بدنه سبکتر، کمی جلوتر از قابلیت استفاده در دنیای واقعی است، اما شارژ بیسیم برتر شیائومی 15 اولترا میتواند برای کاربرانی که ترجیح میدهند از شارژ بیسیم استفاده میکنند، جذاب باشد.
مقایسه سیستم دوربین
شیائومی 15 اولترا خود را با سیستم دوربین چهارگانه فوقالعاده متمایز میکند که در راس آن یک سنسور اصلی 50 مگاپیکسلی از نوع 1 اینچی و ترکیبی منحصر بهفرد از دو لنز تلهفوتو، از جمله لنز پریسکوپ 200 مگاپیکسلی با زوم اپتیکال 4.3 برابری قرار دارد. همچنین این گوشی دارای لنزهای لایکا، سنسور عمق سهبعدی TOF و قابلیتهای فیلمبرداری حرفهای مانند ضبط دالبی ویژن با کیفیت 4K و سرعت 60 فریم بر ثانیه و نگهدارنده حلقه فیلتر برای عکاسی به سبک دوربینهای DSLR است.

وانپلاس 13 دارای سیستم دوربین سهگانه 50 مگاپیکسلی، شامل لنز تلهفوتو پریسکوپ و لنز فوقعریض همراه با تنظیم رنگ Hasselblad است. این سیستم دوربین در حالی که عملکرد عالی دارد و از قابلیت فیلمبرداری با وضوح 8K پشتیبانی میکند، عدم وجود سنسور عمقسنج و محدود زوم کمتر باعث میشود تا این گوشی در موقعیتهای عکاسی خلاقانه به اندازه شیائومی 15 اولترا، قدرت مانوردهی نداشته باشد.
با این مشخصات، شیائومی 15 اولترا بهوضوح در بخش قدرت عکاسی و سیستم دوربین برنده است و تطبیقپذیری سختافزاری بینظیر و ویژگیهای پیشرفتهای را ارائه میدهد که هم برای علاقهمندان به عکاسی و هم فیلمبرداران جذاب است.
قیمتگذاری
قیمتگذاری دقیقا نقطهای است که این دو گوشی بهطور قابلتوجه تفاوتهایی با هم دارند. شیائومی 15 اولترا حدودا 1485 دلار قیمت دارد، در حالی که وانپلاس 13 با رقم بسیار مناسبتری در بازارهای جهانی به قیمت 929 دلار عرضه میشود. این تفاوت بیش از 550 دلار قابلتوجه است، به خصوص با توجه به این که هر دو گوشی عملکرد سطح بالا، کیفیت ساخت مشابه و نمایشگرهای یکسانی را ارائه میدهند.

شیائومی قیمت بالاتر مدل پرچمدار خود را با سیستم دوربین برتر، تجربه صوتی پیشرفته و شارژ بیسیم رده بالاتر توجیه میکند. با این حال وانپلاس 13 همان تراشه پرچمدار، کیفیت ساخت عالی و نمایشگر ممتاز را با هزینه قابلتوجه پایینتری در اختیار کاربران قرار میدهد که با این نتیجه، آن را به انتخاب ارزشمندتری تبدیل میکند.
مگر این که یک عکاس حرفهای باشید، وانپلاس 13 برای اکثر خریداران انتخاب هوشمندانهتری است. در واقع تقریبا 90 درصد از آنچه که شیائومی 15 اولترا ارائه میدهد را با قیمت بسیار پایینتری در وانپلاس 13 میتوانید در اختیار داشته باشید.
جمعبندی
هر دو گوشی در کل مرزهای تکنولوژی را پشتسر گذاشتهاند، اما هر کدام نوآوریهای منحصر بهفردی را ارائه میدهند. شیائومی 15 اولترا یک سیستم دوربین حرفهای با لنزهای لایکا، پایه فیلتر ماژولار و ارتباطات ماهوارهای دوطرفه را در اختیار کاربران قرار میدهد؛ ویژگیهایی که به ندرت در گوشیهای هوشمند رایج بهصورت جامع دیده میشود. همچنین این گوشی قابلیتهای پیشرفته صوتی مانند Qualcomm XPAN برای علاقهمندان به موسیقی را دارد.
از سوی دیگر، وانپلاس 13 برای اولین بار ویژگی "Circle to Search" گوگل را ارائه میکند، رتبه IP69 با محافظت بالاتر در برابر آب و گرد و غبار دارد و مجهز به روشنترین صفحهنمایش با بیشینه روشنایی 4500 نیت است. همچنین با مدل رم 24 گیگابایتی، این گوشی را به یکی از قدرتمندترین گوشیها با قابلیتهای مالتی تسکینگ در بازار تبدیل میکند.
در کل، شیائومی نوآوریهای سختافزاری منحصر بهفردی را به خصوص برای علاقهمندان به عکاسی و افراد با نیازهای ارتباطی در فضای باز ارائه میکند. با این حال، وانپلاس با ویژگیهای کاربردیتر برای کاربری روزمره و استحکام بالا در عین قیمت کمتر، کاربران را تحت تاثیر قرار داده و وانپلاس 13 را برای چنین کاربریها مناسبتر میکند.